- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Projektor topic
- SONY LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Riasztó topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Intel fan11 #48549 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
Intel fan11 #48547 üzenetére
Passsz, bár lehet, hogy ha okostelefont töltesz vele akkor a telefonon nyomon lehet követnie a powerbank állapotát is. Nem tudom. Nekem továbbra is jobban tetszik a Xiaomi.
Plusz ahogy nézem a jó márkájú kijelzősök drágák. Várd meg, hogy a powerbank-es topikban mit mondanak erről és mit ajánlanak. -
Cs1csó
titán
válasz
Intel fan11 #48544 üzenetére
A Xioami-t beváltabbnak érzem, és szerintem ez a kijelző dolog nem fontos. Kérdezz be a PowerBank-es topikba is ott biztos naprakészek.
-
Cs1csó
titán
válasz
Intel fan11 #48541 üzenetére
Szia, az "ÁRUKERESŐ" ár összehasonlító oldal szerint a "Xiaomi" powerbank-ek a legnépszerűbbek az első 10-ből 5 Xiaomi.
Ez a legnépszerűbb: Xiaomi Redmi Power Bank 20000 mAh 8200Ft-ól kapható.
Egyszerre több eszköz tölthető van rajta többféle USB csati is.
AMI NINCS: vezeték nélküli töltést nem tud, és nincs rajta "kijlező" (bár gondolom valami módon jelzi, hogy mennyi "kraft" van benne.8-9k HUF között 20 ezer mAh kapacitás nem rossz.
Van amúgy DEDIKÁLT topikja is: PowerBank topik
-
Iramirez
aktív tag
válasz
Intel fan11 #48541 üzenetére
Hát figyu,ez lehet alsópolcos : Recci RPB-N17 20000mAh fehér powerbank
Olcsó volt megjárta külföldet többször, mások is használták,rokon hordja is be kórházba is.1-2 éve is megvan
Müködik semmi baja.Kiindulni jó lesz,de lehet a profik mondanak vmit. -
Intel fan11
őstag
Sziasztok. Power bankot szeretnek venni, de kb fogalmam sincs mi a jo manapsag. Vagy van vmi topik hozza? Tud vki ajanlani vmi jo ar ertek aranyut? Koszi elore is.
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #48539 üzenetére
-
válasz
I02S3F #48538 üzenetére
Tudod, ilyen az ha a bódító szer már nem hat és újra kell adni, mert a páciens magánál van.
Az volt a legszebb mikor mentem altató orvoshoz időpontra és kérdik mikor lesz a műtét (?) ....mondom holnap. Holnap? Igen! Az ki van zárva! (mondom pedig de...) Előre hozták a műtétem és az altató orvos után mehetek fel az osztályra és fekhetek be.
Úgy is lett...tavaly Karácsony előtt meg is volt és Szenteste mehettem is haza...
-
I02S3F
addikt
válasz
MaxxDamage #48536 üzenetére
Nagyon és sajnálom!
-
Köszi, jó meglátások.
-
válasz
MrSealRD #48529 üzenetére
Én is kértem bódítást mind2 csípő műtétem alatt. (altató orvosnál jeleztem)
Jó is, mert mind2 több mint 2 órás volt és elsőnél emlékszem a fűrész meg kalapáccsal való munka hangjára. Aztán újra bódítást kaptam.Második műtét előtti gerinc injekció ami emlékezetes volt...10. próbára sem tudta be adni...már fájt a tű beszúrása (oldalsó jobb-bal gerinc melletti izmok is meg voltak szúrva...már mondtam a magamét...egy srác meg tartott végig) és aztán egy ffi vette át és elsőre beadta!
-
totron
addikt
válasz
Chosen #48531 üzenetére
Vannak lakkberendező csoportok imádott Facebookunkon, női dominanciákkal, könnyen futnak ki eszetlen mennyfehér RGB 255,255,255-súlyosra az elképzelések. Egy próbát megérhet, de itt, a fórumon is felfedheted az alaprajzot, lehetőségeket, lehetetlenségeket, fényképekkel akár. Az önjelölt lagberendező enteriőristák sokszor kóklerek, úri réteg kiszolgálására szakosodva, nulla közeli hozzáadott értékkel, jó áron persze. Menőbb a saját kreativitás, kiegészítve némi távoli, ingyenes ötlettárral, szerintem. A gyakorlat, az élet úgy is alakítja, na meg a keretösszeg.
-
Sziasztok!
Albérletben vagyok jelenleg, ahol a tulajé minden, de az elrendezés nem az igazi, csak nem tudok jobbat.
Gondolkodtam lakberendező felkérésében, de attól tartok, mindenhol álom otthon terveket látok és ide betervezni 2 milliós kanapét és falbontást semmi értelme, mert nincs ráhatásom (se keretem).
Van esetleg tippetek, hogy hogy érdemes olyan szakembert keresni, aki a meglévő bútorok más elrendezésére, vagy apró trükkökre tudna jó tippeket adni?
-
totron
addikt
válasz
Cs1csó #48413 üzenetére
Azért egészségtelen, mert a maghéj kémiája azt a célt szolgálja, hogy ne egye meg állat, ember. Aki hajlamos gyulladásra, annál ez az elrendelt hatás aktiválódhat. Meglehetősen komplex persze a témakör, a metabolizmussal egyetemben, azon belül is az egyén metabolizmusáéval, tehát nem írható fel pár pontban vagy mondatban a dolog, de több tanulmány is állítja ezt egybevágóan. Ahogyan azt is, hogy a termesztés során felhasznált kemikáliák a maghéjban akkumulálódnak - és ez nem egy elhanyagolható mérték, hatás.
Az itthon bevett, sztenderd intolerancia vizsgálat egybizonyos spektrumot néz, azt is egybizonyos módon. Sok orvos nem lát túl rajta és ha abból negatív eredménnyel jössz vissza, akkor hajlamosak szélnek ereszteni nincs is itt semmi probléma, keresgesd az okokat ott, ahol akarod, egyénileg, ő megtett mindent jelleggel. Érzékenység több irányból keletkezhet.
-
Inhouse
őstag
válasz
gameboy #48522 üzenetére
Ha egyenesági rokon, akkor úgy tudom nincs "adó", illeték az öröklésnél. De ha eladod pár éven belül a felértékelt áron felül, akkor a különbözet egy adott százalékát be kell csengetni az öröklés aránya szerint megosztva. Ez függ attól, hogy milyen hamar adod el, ahogy telnek az évek egyre kevesebb, majd kinullázódik, legalábbis ingatlannál.
Azt, hogy te kifizeted a tesód és ilyenkor mi van, nem tudom, de gyanús, hogy ez olyan, mintha ő azonnal eladta volna a részét...tehát fizetős lesz... -
Inhouse
őstag
válasz
MrSealRD #48524 üzenetére
Akkor szerintem innen én egyértelmű, hogy mennék tovább.
Állami egészségügy. Ha már ennyit sem, akkor mire alkalmasak? Meg van a bajuk, de ennyire nem tűnt eddig teljesen használhatatlannak. Ismerem azt, aki itt maszekban csinálja ezt, hozzá biztosan nem fogok menni... -
-
gameboy
csendes tag
válasz
AndrewBlase #48521 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod és a többiekét is.Még biztos lesz pár kérdésem ha nem probléma. Ilyenkor ha értesítenek minket a hagyatéki tárgyalás időpontjáról akkor egyből a tárgyalás következik vagy előtte behívnak minket egyeztetni, hogy átbeszéljük közösen a dolgokat, hogy minden rendben fel van-e tüntetve stb. vagy csak egyből a tárgyalás lesz? Azért kérdem, hogy van-e valami lehetőség esetleg érdeklődni személyesen megbeszélt időpontban ha esetleg lenne valami kérdésünk a tárgyalás előtt?
-
gameboy
csendes tag
válasz
Inhouse #48520 üzenetére
Mindenképp szeretnénk hagyatéki tárgyalást mert én csak 1 ingatlant ragadtam ki példaként, de emellett van még egy autó, egy nagyobb értékű motorkerékpár is.Az a három dolog van, és mindhárom dologból ki szeretném fizetni a testvérem, tisztességesen. Remélem ebben az esetben ha több hagyatéki elem van akkor is le lehet ezt rendezni a hagyatéki tárgyláson, és gondolom ilyenkor tételesen végig fogunk menni minden hagyatékelemen? Valamint ha én ennek a három dolognak az 50%-át kifizetem a testvéremnek ott helyben akkor ő ezután mennyi adót fizet? Köszi előre is.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
gameboy #48517 üzenetére
Közjegyző azt ír a papírra, amit mondtok neki.
Mi annak idején (12 éve) megbeszéltük egymás közt, hogy s mint legyen az osztozkodás, és ő már úgy írta a hagyatékok öröklését, ahogy mondtuk neki. Ha jól emlékszem, előre bekérte az ingó és ingatlan "vagyonokat", megírta előre a jegyzőkönyvet, és a hagyatékin csak a tulajdonhányadokat írta be. Meg persze tartotta a markát. -
Golden9
veterán
-
gameboy
csendes tag
Üdvözletem! A következő kérdésem lenne: Testvéremmel, hagyatéki tárgyalásra fogunk menni aminek az időpontjáról még nem kaptunk értesítést. Az hagyaték amin osztozni kell az egy ingatlan amin 50-50%-ban kellene osztoznunk. megbeszéltük, hogy az ingatlan teljes egészében az enyém lesz, és én az ő részét készpénzben fizetem ki neki. A hagyatéki tárgyaláson van lehetőség arra, hogy megmondjuk, hogy az ingatlan az én nevemre kerüljön, és én ott helyben ki is fizethetem a testvéremet? Van erre lehetőség, hogy a hagyatéki tárgyaláson közjegyző jelenlétében teljesen letisztázzuk ezt a dolgot és ez hivatalosan le is legyen írva? Ha ez így nem lehetséges akkor hogyan lehet ezt jogilag megoldani, hogy hivatalos papír legyen arról, hogy én a testvérem részét kifizettem és ezért 100%-ban én leszek az ingatlan tulajdonosa. Igazából az lenne a jó, ha ezt a hagyatéki tárgyaláson egyből le lehetne rendezni, vinném a pénzt és ott mindjárt ki is fizetném az testvéremet.
-
Cs1csó
titán
válasz
haromegesz14 #48515 üzenetére
Szia, esetleg ha itt nem lesz megfelelő válasz ide is bekérdezhetsz: villanyszerelő topik
Ilyen relatíve nagy tétel esetén valami nagyobb villamosság áruházat keress fel. Minden - is - kínában készül de ettől még ők lehet nem a gagyit szerzik be.
Az árukeresőt nézve pl. EMOS, Legrand
Jah és két paraméterre figyelj:
1. 16A-os legyen ne csak 10
1. 1,5-es kábele legyen ne csak 1-es(jellemzően: 16A, 1,5mm, 3600W vs. 10A, 1mm, 2500W)
Nyilván egy rádiós ébresztőórának, telefon töltőnek, asztali lámpának stb. jó a 10A-es is de akkor az következetesen CSAK ilyesmire legyen használva.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok,
Milyen típusú hosszabítót/elosztót javasoltlnátok?
Szeretném lecserélni a lakásban az összeset legalább 4 aljzattal, illetve billenőkapcsolóval/megszakítóval rendelkezőre. Óriási fogyasztók nem lennének rajta, kivétel a konyhain. Milyen paraméterekre érdemes figyelni vásárláskor? -
Sziasztok!
Itt HA-n még 2018-ban értékelt egy Vevő pozitívval egy adásvételnél, én szintén pozitívval értékeltem őt, de most töröltetné az én és a saját értékelését is!
Mi lehet ebben a logika? Lehet megkérdezem, hátha őszinte, de ezzel lehet valami hátsó szándéka is vagy csak túl sok a pozitív értékelése (17 db)?
Ha tudna erről nekem valaki mondani valamit....,
Köszönöm! -
FattyDove
őstag
Már korábban kérdeztem, de nem kaptam érdemi választ így ismét megpróbálom.
Van valami oka annak, hogy ncore-ra már jó ideje nem kerül fel frissített Office kiadás Windows-ra? 2024 Novemberi az utolsó feltöltés. MAC-re a mai napig érkezik.Elég nagy segítség volt, hogy egy telepítés után nem az office frissítésekkel kellett szórakozni X ideig. Sajnos a hivatalos oldalon sem frissítik az iso-t pár havonta.
Sajnos a régi feltöltőnek nem tudok írni, mert csak a staff-tól fogad el üzeneteket. Amúgy tudom, hogy itt vagy PH-n, csak a neved nem tudom
-
ColdMan
tag
válasz
Inhouse #48509 üzenetére
Az más téma.
Ha tüneted volt, lehet hogy egyszerűbb lesz ha bódítást kérsz.
Én tünetmentesen, a családi előélet miatt (édesapám volt daganatos beteg), saját kérésre végeztettem el a vizsgálatot.
Nekem azt mondta a főorvos amikor befejezte, hogy nem tekervényes a rendszer, és tényleg marha gyorsan végeztünk. -
MrSealRD
veterán
válasz
Inhouse #48507 üzenetére
Hát ez így elég fura... Magánban annyi különbség még van, hogy az altatás drágább kicsit...
Én a biztonságos arany közép úton próbálnék egyensúlyozni. A bódítás a minimum, ha nincs nagyon súlyos tüneted. Utóbbi eset jelezheti azt hogy bent is rosszak a körülmények, ergo fájdalmasabb lesz...
Aztán helyben a doki ha látja a lapod, akkor esetleg orvosi indikáció alapján lehet az altatás lesz a preferált...
De amit én erősen kerülnék az a mezítlábas naturál vonal.Hajrá, kitartást! És jobbulsát!
-
Inhouse
őstag
válasz
MrSealRD #48504 üzenetére
Nem tudom a dokira bízni, megkérdezte az asszisztancia az időpont foglaláskor, nekem kellett eldöntenem, akarok-e bódítást, vagy nem...
Próbáltam érdeklődni, hogy mire számítsak, nem volt meggyőző egyik irányba sem...
Nem akarok kemény gyerek lenni. Igazából azt sem tudom megmondani, miért nem szeretném a bódítást. Módosíthatok, csak telefonáljak vissza... Gondolom, hogy ehhez is kell felkészülés pluszban, meg anesztes, attól, hogy nem altatás. -
MrSealRD
veterán
válasz
Inhouse #48483 üzenetére
Nem szeretném lerontani a történetszál végére kialakult optimizmust és derültséget... de ezek a 4 perc...meg szárazon hintőporral mert úgyis finom lesz... szintű dolgok szerintem csak félrevezetnek.
Először is nem mindegy, hogy miért csinálják ezt a vizsgálatot. Nekem 10+ éve csináltak. Annyira nem volt wellness szint, hogy válogassak. Kaptam a bódítást. A nagy részére nem is emlékszem, filmszakadás volt párszor... Utána kicsit még félrebeszéltem. De éreztem amikor fájt...és kaptam is közben intravénásan a repetát. És itt nem az a lényeg, hogy ki a fasza gyerek és kibírja. Hanem az, hogy jön egy inger...a fájdalomra megrándulsz. Ez baromira nem játék... Én éreztem, hogy fájt pár kanyar. Hát elég fura típusú fájdalom volt még a bódítás ellenére is...
De családban volt rá példa, hogy a doki már az elején látta mivel küldték be...és azt mondta, hogy itt szó sem lehet bódításról. Altatás lett. És megjegyzem... ez nem olyan altatás mint amikor felkészítenek egy vakbél műtétre. Nyilván vannak fokozatok, ez másabb. És a vizsgálat utána doki mondta, hogy utólag jó volt a tipp, hogy altatták, mert menet közben még így is jelezte a teste a fájdalmat...nagyon kemény volt és az nem 4 perc volt.Szóval röviden összefoglalva... a "házon belüli" több alkalom tapasztalata, hogy a hashajtó miatt a több órán át tartó trónolás az rosszabb része a történetnek.
De tök őszintén, én a helyedben ezt elengedném és a dokira bíznám függően attól milyen betegséggel / gyanúval küldtek oda... -
Inhouse
őstag
válasz
ColdMan #48494 üzenetére
Köszi. Ez meg csak ott derül ki (kanyargósság)...a puding próbája az evés.
Volt vesekövem, az mocskosul fájt, de kibírtam és az 1 napig tartott, nem 30 percig.
Nem vagyok vékony...de a te hozzászólásod talán megtart a nélküle opció mellett...valahogy kibírom.
Ez a 4 nap koplalás rohadt nehéz lesz, lehet enni, csak egyre kevesebbet és egyre pépesebbet, meg egy csomó mindent egyáltalán nem...utolsó nap, meg semmit... szeretek enni... -
TomMusic
őstag
válasz
AndrewBlase #48495 üzenetére
+#48496 BiP
Köszi!
Ez havi diktálás. Mondjuk lehet hogy tényleg azért nem engedi, mert az éves is most van, csak ez akkor hiba a felületen.
Bár, jut eszembe, multkor küldtek valami levelet a leolvasással kapcsolatban. Na rákérdezek arra a levélre (nem tartózkodom a fogyasztási helyen, csak segítek a neten bepötyögni). -
BiP
nagyúr
válasz
AndrewBlase #48495 üzenetére
Jaja, én is arra tippelek, hogy pont most aktuális az éves leolvasás/diktálás, ezért nem engedi a megszokott felületen.
De valamiért ez a kérdés/téma rémlik nekem, lehet, hogy pár hónapja már kérdezte itt valaki, érdemes lenne visszakeresni.
-
-
konci79
őstag
válasz
Inhouse #48483 üzenetére
Mindegyiket próbáltam.
Ha vékony vagy sokkal sza.abb, ha nagyon kanyargósak a beleid, még sza.abb.
Bódítás , van ahol kisebb adagot adnak, akkor nem hat, fájni fog.
Altatás van TB-re is... Lehet kórháza válogatja.
Legjobb átaludni, kockázat pedig mindnél megvan .
Nekem megmondták utoljára, hogy legközelebb is altatásban kérjem, annyira kanyargós...
Bódítás minimum, ne kísérletezz vele, főleg ha nem százas a beled.. -
Inhouse
őstag
válasz
Golden9 #48482 üzenetére
Köszi mindenkinek.
3 opció van:
1. minden nélkül, erre lennék kíváncsi
2. bódítás, magadnál vagy, de mégsem, közreműködsz, megteszed amit kérnek, válaszolsz is, de nem igazán fogsz emlékezni, nem lesz a vizsgálat közben fájdalmad
3. altatás, teljes kiütés, annak minden kockázatával, ezt TB-re nem csinálják, csak a bódítás lehet opció
Nem vagyok mazohista, de ha vállalható az első opció, akkor kibírom. Nem vonz a bódítás sem.
Természetesen poén volt a haverom kérdezi, gondolom érzékelhető volt... -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hol kéne ezt megkérdezni, de van itt a fórumon áramszolgáltatókkal kapcsolatos topic? Én egyelőre nem találok.
MVM-nél diktálnám a weboldalon a havi villanyóraállást, de kiír egy üzenetet, és nem történik semmi. -
Met
nagyúr
válasz
Inhouse #48476 üzenetére
Haverom kérdezi, persze
Én azt hallottam hogy azért ez fáj, nem a "behatolás", hanem fújnak be levegőt hogy lássanak is valamit és az kellemetlen.
Szerintem inkább az élményre nem akarnak emlékezni az emberek.
Bár, ki tudja mit csinálnak amíg ki van ütve, csak hogy megnyugtassam a haverodat -
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Haverom kérdezi, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata arról, hogy bódítás nélkül mennyire gáz egy kolonoszkópia? Ha nem muszáj, elviselhető, akkor mehetne anélkül...
-
fess
őstag
Sziasztok!
Ennek az Obis doboznak hogyan kell összehajtogatni az alját? Az ábra szerint csináljuk de szerintem úgy nagyon gyenge. Értékelés alapján elvileg jó doboz.
Van ilyen hevederem amit utánfutón rögzítéshez szeretnék használni de mindig szétcsúszik, erre se jöttem rá, hogy működik link link. Videót egyikről sem találok. -
FattyDove
őstag
Melyik mosógép tisztító lotyi vagy por az ajánlott? Próbáltuk mar a lidl, aldi meg dm saját megoldását is, de egyik sem hozott nagy sikert 75 fokon.
A lerakodott retket (nem vizko) egyiknek sem sikerült lemosnia a legtöbb helyrol
-
8
senior tag
válasz
WayneGace #48471 üzenetére
Van. Ha bármi szabálytalanságra derül fény, akár évekkel később (kivitelezés nem felel meg minden követelménynek, adminisztráció, stb), akkor magas büntetést kell fizetni, ami jóval több lehet, mint a befolyt összeg.
Az fizeti a büntetést, aki értékesítette a hemet, tehát ha pl átadjátok ezt a jogot egy kivitelezőnek aki az energiamegtakarítással kapcsolatos munkákat végzi, akkor ő, ha ti kapjátok a hemes pénzt, akkor ti. -
WayneGace
őstag
Sziasztok!
Hitelesített energiamegtakarítás (HEM) értékesítésnek van bármi hátránya?Családi ház felújításnál keletkezett az energiamegtakarítás.
-
coco2
őstag
Vajon lehet rá valami mód email / privát kapcsolatot találni olyanokhoz, akik akívan vannak jelen az ukrán fronton? Egykoron kerestek oda privát kontraktorokat, de nem tudom, milyen sikerrel.
-
EmberXY
veterán
-
BiP
nagyúr
válasz
EmberXY #48462 üzenetére
K idegesítő tud lenni, ha egy kutya minden szarért ugat éjjel nappal.
Ezért kell megnevelni. (Csak hátvez ritka, kevés a felelős állattartó.) "Hát az a dolga, hogy ugasson". Hát nem. Ugasson persze, jelezzen, de ne ész nélkül.Szomszéd pl.nem szól rá, órákig képes a szaros labdáját ugatni. Ettől még nem tartom jó módszernek ezt az ultrahangos cuccot. (Bár bevallom, néha már megfordult a fejemben)
-
EmberXY
veterán
Ha jól tévedek, a működési elve az, hogy ha a kutya ugatni kezd, akkor egy magasabb frekvenciájú hangot bocsát ki, ami a kutyának kellemetlen, így egy idő után megtanulja, hogy ha ugat, akkor ez a következménye, tehát lényegében leszoktatja az ugatásról.
Véleményem szerint ez eddig a legnagyobb baromság, amivel az emberiség történelmében találkoztam, de a Parlamentben mindenkinek kötnék a nyakára egy ilyet, a frekvenciát természetesen lentebb csavarnám, de hogy kutyát az ugatásról leszoktatni... -
totron
addikt
Az ultrahang könnyen enyészik, ha bocsájtana is ki ilyet sziréna, azt már az első házsor lefojtaná, ami elhallik távolra, annak köze sincs semmilyen ultratartományhoz. Annyira buták sajnos, hogy vonyításnak veszik, ezért ösztönből becsatlakoznak, nem mindegyik. Vegyesek a beszámolók, van, ahol részleges segítséget nyújt, máshol semmi. Rendszerint direkt rálátásnak ráhallásnak kell lennie a célebbel a fent említettek miatt.
-
coco2
őstag
El kellene nekem magyarázni az ugatásgátló készülék-et.
Az a micsoda annyit csinál, hogy ultrahangot nyomat. És a leírás szerint a kutyák abbahagyják az ugatást. Viszont amikor a mentő elszirénázik, az is ultrahangot generál időnként, és a kutyák arra nem abbahagyják az ugatást, hanem ugatni kezdenek.
Szóval én ezt most nem értem.
Valaki tapasztalat?
-
Rison77
senior tag
Sziasztok,
Valaki Bp-n nem tud esetleg olyan fagyizót, ami teljesen vegán, gluténmentes, illetve se szója, se borsó nincs bennük? -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Nfc-s kondibérletet valahogy össze lehet hozni mobilappal? Már másodszor hagyom otthon a bérletem, és gáz hogy fizetni kell olyankor napijegyet, vagy caplathatok vissza érte...
Köszi -
Top cat
addikt
válasz
AndrewBlase #48450 üzenetére
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv.
Budapesten a metrón elfogadják az országbérletet, Magyarország24 jegyet? -
Inhouse
őstag
válasz
Nikaré #48430 üzenetére
Sajnos ez szokott lenni, beszivárog a víz és a NYÁK-on eloxidálódnak vékony rézfóliák, és furatgalvánok. Egyet már vezeték pótlással megjavítottam magunknak. Egy másiknál elszállt egy SMD kondenzátor a töltő részben, zárlatos lett. Sajnos a töltést vezérlő IC megsínylette a beavatkozást, így azt is cserélni kellett, ennél még az külön volt és kínából olcsón pótolható.
Én azt javasolnám, hogy LiIon akkusat (ez valószínűleg már nem kihívás, ilyen vannak) és szónikust vegyél. A Lidl-s Philips kompatibilis, és van hozzá a DM-ben utángyártott fej is, csak sajnos már nem forgalmazzák a készüléket. De lehet, hogy van más gyártónak is ilyene, vagy rászánod a pénzt egy eredetire... -
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48446 üzenetére
Na igen, a háziorvosok.....
-
-
Top cat
addikt
válasz
SOAD19 #48439 üzenetére
Muzsikál? Nem írják, hogy ezt is tud.
Ahhoz komolyabb cucc kell.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48435 üzenetére
Valamiféle "beutaló" kell hozzá. Meg kell kérni a háziorvost vagy a szakorvosodat.
A köszvény kb. olyan mint a cukorbetegség ilyen téren: a kezelés 70% a táplálkozás (persze kell cukorbetegségnél az inzulin is, meg köszvénynél az a gyógyszer amiről itt szó volt) -
SOAD19
addikt
válasz
AndrewBlase #48433 üzenetére
Köszi! Végül vettem egy ilyet. Eddig jónak tűnik, majd kiderül, hogy hosszabb távon, hogy muzsikál.
-
-
Iramirez
aktív tag
válasz
Max Pesten tudok,de ezek szerint az neked most nem segit.
-
I02S3F
addikt
válasz
Kerületi szakrendelő? Kerületi kórház?
-
-
AndrewBlase
senior tag
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Adott egy Alföldi Bázis wc csésze. Ehhez akarok venni egy lecsapódásgátlós ülőkét. Kinéztem, ezt az Alföldit, viszont a leírásban az szerepel, hogy nem kompatibilis a Bázissal. Tényleg létezik, hogy nem jó rá, és csak és kizárólag a Saval csészékkel kompatibilis vagy csak marketing fogás, hogy vegyél csak szépen drágább csészét, ha minőségibb ülőkét akarsz? Esetleg más ülőkére is jöhet ajánlás.
-
-
Nikaré
őstag
Srácok!
Nagyszerű tanácsokat adtatok.
Elindultam az úton, szétbontottam
Sajnos lassú szivárgás, beázás történt.
A meghajtó, mozgató tengely mentén, szépen lassan le az akkumulátorig.
Ahogy néztem korrózió van szinte mindenhol.
Leforrasztottam az akkumulátort, direktben adtam áramot, de nem reagál sajnos.
Ehhez tömítések is kellenének.
Új készülék lesz.
Igazából elég sokáig bírta.
Köszönöm szépen a segítségeket! -
8
senior tag
válasz
Nikaré #48421 üzenetére
Először is nézd meg milyen típusú akksi van benne.
toothbrushbattery.comValszeg ni-mh. Az akksi típusára keresve szerintem itthon is tudsz venni elég jó áron.
Az oldalon vannak videós útmutatók a cseréhez, pofon egyszerű. Esetleg a kis füleket át kell forrasztanod rá a régi akksiról az újra.Ha nem akarsz hozzányúlni, akkor megveszed az elemet, és valami helyi szaki kicseréli neked.
A szerelés + elem ára természetesen megfontolás kérdése.
Szerintem van értelme. -
Inhouse
őstag
válasz
Nikaré #48421 üzenetére
Sajnos nincs értelme. Gazdasági totálkár a szervíz óradíja és a akku ára miatt.
Egyetlem esély, ha jó árban hozzájutsz az akkucellához, és kicseréled magad, vagy van a környezetedben egy olyan személy aki kicserélni neked barátságból, vagy más viszont szivességért cserébe...
A Braun még NiCd, vagy NiMh? Akkor inkább hagyd a francba... -
-
Nikaré
őstag
válasz
MaxxDamage #48422 üzenetére
Valószínűleg ez lesz belőle.
Csak próbálok kevesebb e szemetet kibocsátani, mondjuk más területen is ez a célom és alkalmazom amennyire csak tudom, de rohadt nehéz. -
-
Nikaré
őstag
Hi!
Szerintetek van értelme keresni szervizt amelyik kicserél akkumulátort elektromos fogkefében?
Braun márkájú, nem garanciális. -
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48417 üzenetére
+1 az "izzadásra" aminek a legolcsóbb módja a SPORT.
Nyilván amit tudsz, bírsz, a mértékletes kardiovaszkuláris felpörgetés jó. -
totron
addikt
válasz
MaxxDamage #48417 üzenetére
Egyéni, a felfedezést nem úszod meg igazából. Inkább a cukorbetegekre igaz, hogy többet kell fizetniük, itt "csak" az van, hogy nem tudsz önrontás nélkül táplálkozni. Minimalizálni lehet a kárt mértékek, arányok kidolgozásával és betartásával. Járj szaunába vagy végy sok forró fürdőt az izzadás miatt, bármilyen gyógyszernél többet ér, de legalábbis szemmel látható kiegészítője azoknak. A hami is egy szélesebb skálán tud mozogni, nagyobb mennyiségek megengedhetők, ha izzadtál ki méreganyagot. Míg ha be van zárva a cucc a testbe, csak a fájdalom hatványozódik. A mozgás is fontos, anélkül pang benned a pisisav. Mindenkire igaz, hogy mozgásban kell tartani a dolgokat, nem tespedésre születtünk, csak akinek fáj, az jobban, hamarabb tudatosítja ezt magában. Ezek mellett értelmezhető csak egy étlap.
Mivel nálad problémás a láb témája, így karra is tudsz gyúrni, akár szó szerint.Joghurt kérdőjeles, ahogy a barna is, próbáld ki, de ne túl sokelemű ételben, hogy mihamarabb el tud különíteni a komponensek egyéni hatásait. A gyökérzöldségek tudnak még jók lenni, illetve talaj felettről az uborka, a nagy víztartalma miatt.
Ja és a nátrium-nitrit, dextróz, glükóz is tudnak lendíteni, rossz irányba. Ha csak az egyértelműen káros, modern élelmiszeripari összetevők jelentenének gondot, egyszerű lenne, még hasznosnak is mondhatnánk az állapotot, de sajnos nem ez van, nem így van.
-
-
totron
addikt
Sajnos így van, a maghéj tárolja a kemikáliákat. Ezen felül vannak még, akik gyulladáskeltő hatást is tulajdonítanak belé, a természetes védelmi szerepük miatt, de ezen hatások inkább egyénfüggők vagy csak nem kötik össze a pontokat akiknél "nem", nehéz kibogozni. Az is lehet, hogy tényleg nem és csak bizonyos embereknél ésvagy bizonyos együttállások mellett okoz gondot. Az emberek nem befelé figyelnek, hanem elviszi őket minden külső baromság. Sokáig tartotta magát az is, hogy lokálisan érzünk ízeket nyelveinkkel. Nem tűnt fel, hogy nem? A legtöbb embernek van nyelve és eszik is.
#48401EmberXY, a mozgást is írd. Tevékenyebb napokon harmadannyi kajával is elvagyok, míg egy tespedősebb időszakban a soknál több sem elég.
#48398MaxxDamage, a gyümölcscukor tud ütős, dobogós lenni, ahogy a tojás meg tömény fehérje, nem ajánlott, de van, akinek a tejfehérje üt be nagyon, illetve az is. A legszebb, mikor mind, persze a hüvelyesekkel/szinte összes zöldséggel, gyümölccsel egyetemben. A hal is oda tud verni. Ehhez képest elég érdekes olvasni azok siralmait, akiknek csak 1, pici, szűk szegmens esik ki csupán, pl. cöliákia. Itt minden le van fedve több-kevesebb mértékben, ettől szép. A purin mindenhol ott van.de az mintha nem akarna eltünni...
Saját magadon tudod kitapasztalni, alkati kérdés is. Az nagyon igaz, hogy magadat nem tudod becsapni. Ha nem akar múlni, akkor valamit el kell hagyni, vissza kell venni belőle. Idő, míg komponensek elvonásával kiderül mi merre hány méter. Egy étkezési napló vezetése nagyon hasznos tud lenni, hiába gondolod úgy, hogy pontosan emlékszel majd, ez nem ilyen egyszerű, nem fogsz. Bocs a rossz hírekért. Lehet, hogy egy egyszerűbb eset vagy és megváltás a Mirulit, legyen így.#48413Cs1csó, ja igen, a fűszerek, nem kegyelmeznek. Fájdalom.
Az intolerancia téma alap verziójában pont elmegy a vázolt probléma mellett, érdemes egy értő belgyógyászt, reumatológust kifogni. Hiába van lobogtatva egy negatív eredmény dokii részről, ha amúgy a probléma nagyon is jelen lévő.Van a családban ilyen, közelről látom, azért vagyok ilyen okos.
-
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48412 üzenetére
Én lepődtem meg a legjobban mikor a háziorvosom valóban a szalonnát és társait ajánlotta a szuper "egészséges" ételek helyett. Együnk tojást- ne együnk, vajat sose a margarin a csoda. Most épp a glutén és a cukor az ügyeletes közellenség, de ez változhat.
48413hsz ben sok igazság van.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48412 üzenetére
Szerintem:
- bizonyított, hogy az egészséges ha "nem zabálunk" tehát próbálunk kicsit "aszkétább" életet élni, egyszerűen nem kell annyi kajával leterhelni a bélrendszerünket- az étel amit fogyasztunk legyen minél kevésbé "feldolgozott" és lehetőleg olyan ételt fogyasszunk ami a KÖRNYEZETÜNBEK megterem és persze mindig SZEZONÁLIS ételt fogyasszunk.
Tehát ne télen akarjuk paradicsomot enni például.- érdemes egy étel intolerancia vizsgálatot végeztetni és ami ott kiderült azok kerülésére fókuszálni.
- mértékletesség és változatosság. Tehát igen lehet enni szalonnát is de nem egy fél kilót egy ütő helyedben és nem minden nap.
- a fűszeres ételeket érdemes kerülni
A főbb pontok ezek.
-
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48398 üzenetére
A teljes kiőrlesű dolgokról egyre.több.helyen olvastam, hogy egeszségtelen.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
MaxxDamage #48409 üzenetére
Köszi. Sebaj majd felteszem a kérdést 1-2 hetente.
-
-
Rewmac
aktív tag
válasz
MaxxDamage #48396 üzenetére
Próbáltam utána tévedtem ide.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48400 üzenetére
Klinikán, kórházban van dietetikus akár ingyen is készítenek mintaétrendet.
(Családban van epeproblémás, nagyon oda kell figyelni, mit mivel hogyan stb. ) -
-
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48395 üzenetére
Az étkezés szigorúan betartott, mióta kiderült ez....de hiába, mert nem fogytam semmit kb.
#48388(bár mostanában sok a nasi)
Vajon miért nem fogytál? -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48398 üzenetére
"ez mint tiltott étel. "
Az hát. A titok az, hogy akár betartod a diétát, akár nem, a magyar egészségügy gondoskodik arról, hogy a nyugdíjat ne nagyon kelljen sokáig folyósítani, szóval emiatt én nem aggódom.
De egyébként érdemes odafigyelni, csak a magad érdekében, a dokit nem tudod átverni, csak magadat. A monitorozást érdemes pár havonta, fél évente, évente, attól függ, hogy egyébként más miatt jársz-e vérvételre, én pl cukor miatt 3 havonta megyek, így hozzá van csapva a húgysav is. Dokival konzultálj ezügyben is, mert ha szedni kell a Miluritot később is, akkor úgyis ki kell íratni időnként.
Nameg a cukor miatt eleve nem zabálhatok sokat, szóval még ha tiltott kaját eszek, abból se eszek annyira sokat, hogy ártson, legalábbis ezzel szoktam magam nyugtatni.
De ahogy fentebb is írták, érdemes szakemberrel beszélni, ő részletesebben tud ezekre útmutatást adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest