Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
chungee
addikt
Akkor marad a ghost
-
sz.j
nagyúr
válasz chungee #53484 üzenetére
Ha a win telepítésekor nem csak a rendszernek szánt winyó volt csatlakoztatva, vagy ha egy vinyon már több partíció is volt (így a G is), akkor lehet, hogy a "Rendszer számára fenntartott" 100 MB-os partíció a G-re lett telepítve.
Ha így volt akkor nem véletlenül akarja menteni a G-t is.Ui.
Ellenőrzésképpen nyisd meg a "Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen" és ott láthatod, hogy hová lett telepítve.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Pyrandus
tag
Csak mezei, de jól működő szövegszerkesztésre szeretném, magyar, angol és francia nyelven. Hogy miért őt, és nem az újat? Mert "árérzékeny" vagyok, hogy ne káromkodva, de szépen mondjam. Kösz minden segítést.
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #53476 üzenetére
Csökkentett módban ismét próbálkozott egy darabig, és valahogy túlesett a holtponton, úgyhogy megjavult.
-
Kékes525
félisten
válasz Something_ #53487 üzenetére
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Van valami tipp, hogy mi a makk lehet a gépemmel?
-
chungee
addikt
Napot!
Elmenteném a C: rendszer meghajtót, de sajnos az adattárolós meghajtómat is rendszer meghajtónak látja. Így mindkettőt mentené, de nincs elegendő hely. Hogyan tudom a G: meghajtót kitenni a rendszerből
-
brd
nagyúr
válasz Pyrandus #53479 üzenetére
A Windows egyik jó tulajdonsága az ezer éves kompatibilitás. Gyakorlatilag bármilyen, NT óta készült program képes futni, amely a megfelelő API-kat használja, és nincsenek speciális komponensigényei (pl. játékoknál egy adott 3D-s képesség), vagy nem kérdez le olyat, amelynek egy mai OS-ben adott válaszát nem tudja értelmezni (esetleg szándékosan nem működik vele) - pl. valamilyen verziószám.
The only real valuable thing is intuition.
-
félisten
-
Pyrandus
tag
Váratlan fejleményről számolhatok be: Win7-es gépemen feltelepült, és szépen elindult a MS Office 2000 (!)
Nem bíztam benne, merthisz 1999/2000-ben, amikor ez készült, még nem volt Win7. Érdekelne az értők véleménye, kösz.A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Gézengúz
addikt
válasz germinator66 #53476 üzenetére
Nekem múltkor besikerült egy laptopon, semmi sem segített, csak az újratelepítés
-
germinator66
aktív tag
Mit lehet tenni akkor, ha Win 7 beakadt bekapcsoláskor a:
"A Windows frissítések konfigurációja nem sikerült
Módosítások visszavonása...
Ne kapcsolja ki a számítógépet"fázisba?
-
Soma01
veterán
válasz B-L-A-C-K #53472 üzenetére
Ahogy látom, újra kell index-eltetni az egészet. Sok anyag? Mert akkor lesz pár óra. De ha fontos, hogy az ne legyen ott, akkor bele kell fogni.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Tudtok mondani nekem olyan módszert, amivel megtudom, hogy alvó állapotból való felébresztés után 15-20 másodperccel, mitől lesz kék halál? (laptop) Soha nem volt gond a géppel eddig, napokat is ment kikapcsolás nélkül. A kék halálnál mindig más hibát ír ki. (lefényképeztem majdnem mindet, mind más)
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Indexelés beállításainál egy aktuális Offline fájt hogy tudok törölni véglegesen? Módosításnál ha kiveszem a pipát alóla akkor nem indexeli, de attól még vissza rakhatom és ott lesz. Végleg szeretném eltüntetni, de nem találom rá a megoldást...
-
BUZZLGHTYR
senior tag
értem, köszi szépen
-
zoo8800
veterán
válasz BUZZLGHTYR #53468 üzenetére
Ha nem állítod be, alapértelmezetten telepít majd mindent, amit jónak lát.
rip and tear, until it is done
-
Kékes525
félisten
válasz BUZZLGHTYR #53468 üzenetére
Nem fognak a frissítések települni. Elsősorban biztonsági kockázata van. Érdemes bekapcsolni.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali,
ha feltelepítek egy win7ultimate(msdn) operációs rendszert és nem állítom be a frissítéseket, lesz valami hátránya, köszi. -
brd
nagyúr
válasz akoska23 #53466 üzenetére
Kikapcsolod a beállításaiban, extrém esetben akár egy file-t is át kellhet nevezni ehhez (pl. az Opera automatikus frissítését így lehet kinyírni), vagy blokkolni kell a címet, ahonnan frissülne. A nevezett program viszont, mintha fizetős lenne, csak létezik próbaverziója, ami bizonyos idő elteltével beszünteti működését (ez van telepítve nálad).
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Hogy tudnám megakadályozni hogy egy program automatikusan frissitse magát? Konkrétan a connectify progiról van szó aminek egy régebbi verzióját használom és le szeretné tölteni a frissebbet ami nem lenne gond mert figyelmen kivül hagyom de a következő ablakban azt irja pár napon belül leáll ha nem frissitem..............
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
brd
nagyúr
válasz szabonagyur #53463 üzenetére
Egy hiánybetegségben szenved, ne bántsd szegényt, nem tehet róla. A legjobb, ha nem szólsz hozzá.
-
Doky586
nagyúr
válasz szabonagyur #53463 üzenetére
Ha a kérdezőnek nem tudsz megoldást adni akkor nyugodtan maradj csöndben.
Ha csak kötözködni jársz ide, hogy belekössél másokba akkor inkább ne tedd.. -
félisten
válasz Doky586 #53462 üzenetére
Neked komolyan mi bajod? Ha nem tudod miről van szó akkor ne szólj bele, de segítek.
Win10 eseteben lehetőséged van kiterjesztett monitoron is tálcára használni, megjelenítve a futó programot rajta. Ezt a Win7 alapból nem tudja.De meg sem lepődok rajtad mar, mindig mindent véletlenül máshogy értesz.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz szabonagyur #53460 üzenetére
úgy érted a w10 nem tud klónozni..? ne trollkodjál már..
(főleg hogy még jobb megoldást se tudsz adni)[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Doky586
nagyúr
válasz szabonagyur #53457 üzenetére
Klónozásnál az 1.monitoron is van tálca, és a 2, monitoron is van tálca, Ez volt az igény. Legközelebb fogalmazzon pontosabban..
-
félisten
-
SirAlo
aktív tag
Helló, Windows7-be hogyan lehet beállítni hogy mind a két monitoron legyen tálca, és azokat a programokat mutassa ami az adott monitoron fut ? Most tértem át W10 -ről 7-re de itt nem találom sehogy se.
-
--Lorant--
aktív tag
-
HoTaZo
addikt
Már kezdek leszokni róla.
De futtattam egy driver frissítést, elég sok usb frissítést csinált. Mivel kézből kézbe adjuk az egeret a családban, ritkán van ideje megpihenni, így lefagyni. Remélem most ez a frissítés jót tett neki, egy darabig.
Köszönöm a segítséged, javaslatod!
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Kékes525
félisten
válasz FoxiestFox #53445 üzenetére
Lehet, hogy segít: Bekapcsolás után az svchost.exe 100%-os CPU használatot mutat
-
félisten
-
--Lorant--
aktív tag
-
fecosrac
tag
Sziasztok!
Microsoft.Windows.7.AIO.32bit.Hun.2015.January-westlake telepítése után a windows update csak keresi és keresi a frissítéseket de semmi sem történik még órák elteltével sem.
Mi lehet a gond?
-
törölt tag
Sziasztok ! Lehet,vagy ezek szerint HZoli87-nek igaza van, és nemhogy felesleges, de lehet hibás a frissítés, mer ugye tagnap ujratettem a gépet,és minden frisitést leszedtem,amennyi lejött a WU-ról, és rá pár óra mulva, nemtöltöttek be bizonyos oldalak,. pl. az fb bejött,de rosszul volt minden megjelenitve, utana mikor ráfrissitettem,akkor azt irta,hogy a weboldal nem elérhető,,ez nálam akkor van,mikor netem nincs. de netem mindvégig volt,és mégis ezt irta,. akkor ez a fórum oldal rendesen bejött,utána pár másik oldalt is megnéztem azok sem jöttek be. És a steam kezdőoldala,az áruház ott is kiirta, hogy hibakód 105, és ott is irta,hogy nem elérhető a steam szerver,.vagy jelenleg nem üzemel,vagy pedig nemkapcsolódsz a hálózathoz. És mikor ezt a frissitést töröltem,akkor kb. fél órán belül,betöltött minden oldal rendesen,ahogy kell,azóta semmi oldal betöltési ,és megjelenitési probléma nincs. Ugyhogy akinél ez előjönne,akkor az elején mutatott h.sz-ben lévő frissitést keresse ki,és törölje. Ha netán tévednék akkor sorry mindenkitől.
[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Újabban a Win 7 Pro-m nem frissíti magától a fájlműveleteket. Ez azt jelenti, hogy ha pl. az asztalon kitöröl/létrehozok egy mappát, azt csak azután látom vizuálisan, ha rányomok a Frissítésre. Érdekes módon a registryben beállítottam a DontRefresh értékét 0-ra (1-e volt), de csak újraindításig oldotta meg a dolgot (vagy legalábbis nem sokáig bírta.)
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Nálam valami miatt nem fut a SysinternalsSuite Procmon.exe (Process Monitor) programja. Ráklikkelek és nem történik semmi. Mi lehet a probléma?
Windows 7 Pro 64bit a rendszerem. Telepítettem egy legújabb all in one runtime könyvtárt (net keretrendszer és a visual c++), de változatlan a probléma.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Werkly #53427 üzenetére
Java: attól függ, mit akarsz vele kezdeni. Ha a webes tartalmat akarod csak megjeleníteni, akkor elég a 32 bites. Ha viszont valamilyen kliensoldali Java programot akarsz futtatni, akkor javasolt a 64 bites, mert picit gyorsabb, és több memóriát kezel.
Flash-ből tudomásom szerint nincs is 64 bites. Arra viszont figyelj, hogy min. 3-féle verzió van: Opera/Chrome-hoz, IE-hez, a harmadik pedig a minden más böngészőhöz (Firefox pl.). A letöltési oldalon az adott böngészőhöz valót kínálja fel, erre figyelj!
A lapozófile mérete, ha a 8GB RAM mindenre elég, amire egyszerre használni szoktad a gépet, akkor elég 512MB-ra állítva.The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
Szia!
Nem tudom törölni!
Tulajdonságok-> Illesztőprogram-> és csak a Részleteket tudom megnyitni! -
Werkly
őstag
64 bit oprendszerhez le kell tölteni 64 bites java-t?
Flash playerel is kell valami mahinálás?
Ez nem tiszta!
Vezérlőpultnál mindkettőnél 32 bitet ír.
Vagy kell mindkettő?
Hogy van ez?
Kösz! -
törölt tag
válasz bobalazs #53425 üzenetére
Szia!
Köszönöm hogy segítesz.
Eszközkezelöből usb részen lévő dolgok?
Universal Serial Bus controllers-> SIS 7001 PCI to USB Open Host Conroller
----------------------------------------------> SIS 7001 PCI to USB Open Host Conroller
----------------------------------------------> SIS 7001 PCI to USB Open Host Conroller
----------------------------------------------> SIS PCI to USB Enhanced Host Controller
----------------------------------------------> USB 2.0 Root Hub
----------------------------------------------> USB Root Hub
Esetleg tudnál további lépésekben is segíteni? -
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom hol írjam le a problémámat!
USB-eszközt nem lehet felismerni Unknown Device
8 portból egyik sem jó!
Úgy kezdődőt rá csatlakoztattam WD elements külső tárolót.
Innentől kezdve nem ismert fel semmit, több pendrive ot is próbáltam.
Amúgy XP és őskövület asus pc, egy gyár portáján. -
brd
nagyúr
válasz HoTaZo #53420 üzenetére
Akkor ne kattintgass. Nekem pl. csak kb. minden harmadik sleepből felébresztéskor működik az egér a gépen, ki kell húzni és visszadugni a portba, csak attól javul meg (pl. a letiltás/engedélyezés sem segít). Mondjuk ennek fixen az egér az oka, ismert hibája.
-
Werkly
őstag
Lemezkarbantartóval érdemes illetve kell törölni a Win update fájlokat.
-
Werkly
őstag
Virtuális memonak mekkorát kell adni egy 8Gb-os memóriánál?
-
Impressa
őstag
Sziasztok!
A problémám a következő, SSD-t használok (120 GB) és eléggé fogy a szavad tárterület.
Találtam egy Procmon.pmb fájlt ami 20 GB-osra van duzzadva. Lehet-e ezzel kezdeni vmit? nem tudom milyen információkat tartalmazhat...
Milyen beállítást érdemes eszközölni, h nem legyen tele?A hibernálás le van tiltva, mert nem használom.
Előre is köszi!
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Kékes525
félisten
válasz Laraxior #53410 üzenetére
+ (#53411) RedneckTalán ez segíthet:
Bekapcsolás után az svchost.exe 100%-os CPU használatot mutat
[ Szerkesztve ]
-
-
Laraxior
titán
Vettem egy laptopot, ujratelepitettem, mert az előző rendszeren valamiert az svchost.exe folymatosan 25%-on porgette a processzort, rambol pedig bekert 1GB-ot, a 4ből.
De ugyanott vagyok ujratelepites után is. A masik laptopon is ugyanez a rendszer van, csak regebben lett telepitve, jobban be van lakva, es mégse eszik ennyit az svchost.exe.
Tudni ilyen hibáról, javitasrol?*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy némi használat után, ha magára hagyom a gépet és egy idő után elsötétül a képernyő, amikor újra "felébresztem" egy-két mozdulatot tudok tenni az egérrel, de ikonra klikkelve nem indul el a program, sőt a kis nyíl is lefagy és semmit sem tudok megnyitni vagy csinálni az egérrel vagy a klaviatúrával? Majd egyszer csak minden megy tovább, mintha misem történt volna.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok,
Édesapámnak üzletébe fogunk tenni egy asztali gépet, arra szeretnék jogtiszta Win7-et telepíteni.
- Honnan lehet legolcsóbban legális OEM verziós kulcsot vásárolni?
- Milyen kedvezményekkel lehet élni? (ő vállalkozó, én levelezős egyetemista hallgató vagyok)
- Win10-re ingyen frissíthető vásárlás után?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Pyrandus
tag
válasz quailstorm #53403 üzenetére
Nincs lemezem.
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Pyrandus
tag
Üdv mindenkinek. Újra telepítettem a Win7-et (Ultimate). Minden rendben van. Most vissza szerettem volna rakni alája a Microsoft Office-t, amely vígan futott rajta. Most nem indul el. (Nem dobozról, nem lemezről, hanem póriasan és tökéletesen lementve a gépről, minden exe-file és minden, ami volt, megvan) - így most mit kell tennem, hogy elinduljon.? Köszönöm a kezdő számára is érthető választ.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Szólánc.
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest