Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
120 gb-os ssd-re szeretnék win 7 professional változtat telepíteni. Rendszeren kívül 1-2 irodai program (office, pdf, stb.) lesz telepítve. Hogy érdemes elosztani a partíciókat ? Egyben nem szeretném hagyni.
-
Shodan
addikt
Igen így van ahogy írod, nem kap betűjelet. Ezért a change device icon progi illetve az autorunos megoldás sem jó.
Ez alapján néztem én is a usbaaplrc.dll. a dallmokkal kerül fel. Elvileg resource hackerrel tudom cserérlni a dll-ben lévő ikont is,de ennyire nem akartam mahinálni . Egyszerűbb lett volna ha a másik dll-re mutatna az ikon érték.www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
brd
nagyúr
válasz Shodan #49087 üzenetére
Igen, ez pont olyan, amit a rendszer ír oda. 2 dolog jut eszembe, amit megpróbálhatsz:
1. Elveszed minden usertől a módosítás/írásjogot a KnownDevices kulcson. Mivel értékeken nem lehet, ez másik eszközöknél okozhat gondot. (Ezt nem javaslom.)
2. Ha jól tudom, az iTelefon nem sima storage deviceként látszódik a gép felé, tehát nem kap pl. betűjelet (ha kapna, akkor az autorun.inf-es trükkel gyorsan le lehet cserélni), ezért ezt kellene megpróbálnod. Ehhez gondolom fel kell legyen telepítve az iDallamok, mert alapból nincsen ilyen file a windowsban, hogy usbaaplrc.dll.[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
veterán
Frissen van telepítve a win7 ,+ pár program lett csak feltéve, de azt vettem észre , hogy belassúl a gép. A CPU terhelés ,ha megnyitok egy programot pl: króm felugrik 100%-ra és elég lassú lesz a net is. Vírusirtó és spybot szerint nincs fenyegetés a gépen. 2 progi volt, ahol az avast bejelzett, amit az origo szoftverbázisából töltöttem le , de karanténba helyezte őket...
Tudtok , erre valami megoldást, mi terhelheti a CPU-t ?[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
7Sony7
addikt
Üdv. Újra szerettem volna játszani egy régi játékkal, (nfs4), de telepítés után, indításkor azt írja: nem win32 alkalmazás. Ilyenkor mi van?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
-
veterán
oké, megoldódott...
MÁS:
Még annyi lenne, hogy miért problémázik a króm, ha az origo szoftverbázisából akarok valamit letölteni ? Mindenre azt mondja , hogy nem megbízható meg vírusos stb.. ha meg felülbírálom és elkezdem telepíteni, akkor meg bejelez az avast Nehezen tudom elképzelni, hogy vírusosan lennének itt fent a programok[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
válasz qqcqqc #49083 üzenetére
Igen analóg módban csatlkozik a vga a monitorhoz.
"Persze be tudod állítani az analógot is állandóra, de akkor a gép bekapcsolásánál mindkét megjelenítőnek aktívnak kéne lennie."
Ezt nem igazán értem, hol tudom beállítani ? Ha be van dugva a HDMI is és úgy indítom el a windowst, akkor egyből a TV-ét látja elsődlegesnek és a képernyőfelbontásában , hiába állítom a monitort elsődlegesnek és OkÉ-zom le, visszaállítja...
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
Hi all!
Feltettem párom gépére a win 7et teljesen legális formában, viszont van egy problémám, ha bedugom a HDMI kábelt, amivel a TV-vel van összekötve, akkor elsődleges képernyőnek a tv-ét érzékeli és nem a monitort, ezáltal , viszont a monitoron nem látom csak a windows hátteret, de semmi mást. Próbáltam átállítani, de nem akar összejönni. Tehát, ha ki van húzva belőle a HDMI kábel, akkor minden szép és jó, de ahogy bedugom a gépbe egyből átáll a monitoron a képernyő és csak a windows hátteret látom :/ Tudna valaki tanácsot adni, mivel kéne próbálkoznom ? THX!
3njoy the Lif3
-
Shodan
addikt
Registryben szeretnék módosítani egy értéket, de ahogy átírom utánna mindig visszaáll az eredetire.
Jogok ok minden írás olvasás.
Ötlet?www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
nerik
újonc
cleartype nincs kikapcsolva és elállítódva sincs. Teljesen tanácstalan vagyok.
-
Jarod1
veterán
milyen progival tudom lekérdezni, hogy milyen eszközök vannak a frissen telepített laptopon?
-
nerik
újonc
Az oldalsó navigálás ablakra is és pí-re is szükségem van a munkámhoz. Nem ezzel van gondom. Az egész úgy néz ki mint ha elvékonyodtak és kissebbek lennének a betűk. Nagyon zavaró.
-
DS39
nagyúr
olvastam a privátot is
ebben én nem látok semmi különöset, az Office 2010-es verziója ilyen.
az oldalsó navigálás ablakot illetve a pí-ket kikapcsolod, akkor teljesen normális "olvasási nézetet" kapsz.ha csak pár plusz betűtípust nem adott hozzá a Windowshoz a Panda, szerintem nem nyúlt bele a Word-ödbe.
[ Szerkesztve ]
-
nerik
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, talán valaki találkozott már itt a problémámmal.
2015 Panda Global Protection legális vírusirtót telepítettem ami teljesen más kinézetűvé tette a word dokumentumokat. Az egészet. Mit lehet ilyenkor csinálni? -
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Leírom ide a problémám, hátha tud valaki mondani valami okosat.
Mostanában néha előfordul, hogy a windows betöltőképernyőnél van egy villanás, aztán kék háttéren elkezd valamiket írogatni, és újraindul. Utána felajánlja a csökkentett módot, meg normál indítást. Normál indítással tökéletesen betöltődik, és egy jó darabig normáisan indul, aztán megint ugyanez.
Ötlet esetleg valakinek mi okozhatja?
Köszi,
hazazs -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Nekem pont ellenkező problémám van, mint az előttem kérdezőnek. :
Mit lehet csinálni, hogy a régi játékok is menjenek? Pl: NfS 4, és egyéb. Sajna a gép gyenge, az újak nem is futnának el. Win7 32 bit.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
troller
senior tag
Sziasztok, van rá lehetőség, hogy a feltelepített 32 bites win7-et 64 bitese változtassam, úgy hogy a beállítások, telepített progik, stb. megmaradjanak? 2010-ben még az XP-s tapasztalatok alapján idegenkedtem a 64 bittől, de mostanában jól jönne, mivel az összes újabb játék 64 bitest szeretne. Ha lehetne megúsznám a full újratelepítést, mert olyankor egy hónapig csak progikat telepíthetek.
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
titán
Ma este is jött némi telepíteni való:
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz King Unique #49027 üzenetére
Feltettem, de még nem laktam be, drivereken és frissítéseken kívül néhány program került fel, de nem tűnt rossznak.
Ma viszont már el sem indul a gépem, amikor a boot logóhoz ér, leállítja magát. (kb 10x próbáltam elindítani)
Ezen kívül a távoli felébresztés sem működik hálózati kártyán keresztül, amit win7 esetében rendszeresen használtam probléma nélkül. A kellő beállításokat itt is megtettem a hálózati kártyánál.Lehet nem lesz hosszú életű ez a 8.1 a gépemen, még egy napja sincs fent, máris ilyen anomáliákat produkál
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Freddy TNT
őstag
Hello !
Egy kis segítség kellene:
Windows 7 VPN-t használnék ami fel van építve meg működik is....de.
Olyan gondom van, hogy csak 1 kliens csatlakozhat fel a szerverre egy időben. Ez miért van ?
-
fireproof
őstag
Érdemes valamilyen rendszer karbantartó programot használni? Pl Advanced System Care ?
-
őstag
válasz dobobazsy #49051 üzenetére
A számla nem a könyvelőnek kell
Elég egy adásvételi szerződés, amivel igazolod, hogy került hozzád.
Jogilag elfogadható a szóbeli szerződés is, de valahogy igazolnod kell, hogy jogszerűen került hozzá.
Mondjuk a ph értékelés is bizonyító erejű lehet, ha mindketten nyilatkoztatok a tranzakció létrejöttéről. -
dobobazsy
őstag
sziasztok! vettem egy Windows 7 Professional termékkulcsot innen apróról, de problémába ütköztem
letöltöttem egy Win7 Professional SP1 x64 magyar telepítőt (MSDN-es), kiírtam lemezre és feltelepítettem a gépre, de ezt az üzenetet kapom: [link]
mi a gond? tud valaki segíteni? -
őstag
válasz Doky586 #49028 üzenetére
Ja, meg egy kicsit jobban optimalizált a 8.1-nél a memóriakezelés. stb.
Olyan volt a mondatod, mintha a toyota yaris 2000, és 2008 verziója között csak kasznit cseréltek, de ugyanaz a motor van mindkettőben.
Sok fejlesztés készült a 8-asokhoz, amit már nem kapott meg a 7.
Számomra az volt a legfurcsább, hogy régebbi eszközökön (pl a laposom első generációs Acer Timeline, eredetileg vista rendszerrel forgalmazták) 8.1 alatt megtáltosodnak. -
Fujitsu Esprimo P400-as gyári gép . A telepítőjéről a 32 bites Windows 7 van felrakva , mert a munkahelyi szoftverem a 32 bites rendszeren tud futni. A frissítések mindig felrakva. MSSE a viruskergető.
A múlt pénteken az egyik páciensemmel molyolván blue screen jött be és ujra indította magát. Nem volt rá idő, hogy elküldjem a jelentést a MS-nak, mert dologidő volt,de azért egy CHKDSK le lett futtatva a partíciókon , majd a munkahelyi SW indítása után az is újramolyolta magát a saját mappájában.
Ezután minden működött rendesen.
Ma ugyanannál a páciensnél ismét előadta a kékhalált, megint ujraindult , csináltam CHKDSK-t , karban tartotta magát a fagyás után a munkahelyi SW is.
Műveletközpont-karbantartás -megoldások keresése lefuttatva, a MS kérte, hogy még kell neki 3 állomány, de azt írta , hogy most kettőt nem tud magához feltölteni, próbálkozzak később.
Azóta műkszik minden, kérdeztem a délutános kolleganőt, náluk is megy minden jól.
Mi lehet ez?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Volt itthon egy régi laptop amin össze omlott a régi XP rendszer. Viszont voltak rajta fontos képek és videok ezért rá dobtam egy WIN7 et a gépre, hogy ezeket le tudjam menteni.
Ez meg is történt, viszont most szeretnék vissza tenni rá egy XP-t, csak sehogy sem tudom elérni hogy elinduljon a telepítés. Mikor berakom a CD-t és be van állítva hogy CD ről BOOT oljon akkor is bejön a WIN7 mikor WIN7 ben CD ről szeretném SETUP al indítani akkor meg ki írja hogy újabb verzió van fent és így nem lehet telepíteni az XP-t. Próbáltam formázni a partíciót, de ott meg azt írja hogy mivel rendszer van rajta ezt nem tehetem meg.
Valakinek valami ötlet?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Doky586
nagyúr
válasz quailstorm #49029 üzenetére
Muszáj mindig belémkötnöd? szálj le rólam...!
-
Doky586
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #49022 üzenetére
A win8 (8.1) -nek érintőképernyő esetén van előnye a w7-hez képest. Vagy olyan spéci esetben ha egy eszközön meg akarod akadályozni más rendszerek (pl. linux) bootolását. Hasonlítsd össze a két oprendszer leírását..
Egyébként meg inkább divat kérdése hogy melyik felület tetszik jobban...
-
King Unique
titán
válasz A_ScHuLcZ #49025 üzenetére
Így már már ok.
Úgyis user függő, kinek mennyire jön be, úgyhogy először próbáld ki, aztán meglátod. Start menü nincs, Aero Glass se, minialkalmazások se, élményindexet is kivették, de külső progival első 3 könnynen belevarázsolható, ha kell. Illetve szerintem a kezdőképernyő + Start gomb jobb klikk menüje még jobban is használható a hagyományos menünél.
Ha nem jön be, max visszaváltasz, de ha van elég a mely a HDD/ SSD-n, akkor akár dual-boot megoldást is lehet csinálni, főleg, hogy van mindegyikhez termékkulcsod.(#49026) vlevi: ha MSDNAA-n megkapja ingyen, akkor egy próbát megérhet. A Win10 azért még odébb van, TP verziók meg elég instabilok. Igaz, akár azzal is tehet egy próbát, mert talán W7 után kicsit fogyaszthatóbb elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz King Unique #49024 üzenetére
A driver ellátottság nem gond, kb 2,5 éve frissítettem platformot, vannak hozzá driverek a gyártó oldalán.
Legális forrásból fogom telepíteni, egyetemtől minden verzióhoz tudok licencet igényelni, a munkahelyi laptopon pedig most ugyan 7 fut, de mivel ms gold partnerek vagyunk, bármikor cserélhető a rendszer azon a gépen is, ha szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz A_ScHuLcZ #49022 üzenetére
"mindenki mondja körülöttem, hogy tegyek 8.1-et, az jobb" - akkor hozzáértő ismerőseid vannak, mert sok helyütt (a laikusok) általában inkább lebeszélni szokták egymást, a korábban hallott dolgok, mendemondák alapján..
Gyors a 8.1, van néhány előnye a 7-eshez képest, kérdés ezeket kihasználod-e, v fontosak-e annyira? Na meg, vannak-e gépedhez megfelelő driverek hozzá?
Alapvetően inkább a 3 hónap múlva megjelenő Win10 fog igazán sok előnyös újítást tartalmazni.
Ha a sima 8-as annyira nem tetszett, lehet a 8.1 se fog. Ugyan finomítva lett rajta több minden, szerintem egész jó kis, használható rendszer, ha akarsz, Start menüt is tehetsz rá, nem muszáj csempézni benne.
De mindenképpen érdemes vele egy próbát tenni, akár élesben, akár virtuális gépen, aztán majd eldöntöd te magad, hogy megfelel-e. Illetve azt nem írtad, meg akarod-e venni, vagy van-e már hozzá kulcsod, mert ugye Win7-ről majd ingyen lehet W10-re upgrade-elni[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem vitaindítónak szánom, pusztán kíváncsi vagyok, van valami előnye a 8.1-nek a 7-hez képest?
A mai napig megelégedéssel használom a 7-et, de mindenki mondja körülöttem, hogy tegyek 8.1-et, az jobb. A kérdésemre hogy miért az szokott lenni a válasz, hogy gyorsabb. Páran mondták, hogy jobban kezeli a több magos processzorokat (ilyet még sosem hallottam, ebből igaz lehet valami?), és hogy a játékok is jobban futnak alatta. Nem vagyok nagy játékos, így nem azt tartom elsődleges szempontnak, hogy a játékok jól fussanak, sokkal fontosabb, hogy minden programot tudjak használni, amire szükségem van.
8.1-et személy szerint még nem használtam, 8-ast tettem fel megjelenés után, kb 2 hónapig bírtam, és ment vissza a win7, nem tudom azóta mennyit fejlődött.
Újratelepítés előtt állok, ma délután szeretném megejteni, ezért érdeklődöm. SSD-m van, így a win7 is tempós szvsz.
-
lev258
veterán
Én úgy látom, az OEM verzió license csak az adott termékre (számítógépre) érvényes jogot ad neked a szoftver használatához. Akárhogyis, az biztos, hogy egyszerre csak egy gépen használható.
NeoExDeath: alapvetően rendszerenként egy partíció, kivéve, ha vannak további igényeid. Linuxnál pl. a swap külön partíció, ami hibernáláshoz kötelező, egyébként nem feltétlenül. A külön /home pedig újratelepítésnél jelent könnyebbséget.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
pethYeti
addikt
HDD és SSD esetén a gyorsítótárazást, hogy optimális beállítani?
-
krealon
veterán
válasz Doky586 #48964 üzenetére
"Ha még üzemképes a hdd akkor érdemes célprogival kiolvasni az aktiváló kódot belőle; jól jöhet ha az OA matrica kódját nem fogadná el sokadszorra se a win aktiváláskor."
Tapasztalat, hogy OA kodot csak on-line modban fogad el a telepito. Halozati kapcsolat nelkul hibat dob.
Ilyen esetben kod nelkul kell telepiteni es csak akkor aktivalni, ha mar van mukodo internetkapcsolata a gepnek.
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Volna egy kérdésem amiben tanácsot szeretnék kérni, ti hogyan oldanátok meg. Tudom hogy nem pont a topicba illő kérdés de nem tudom hova passzolna leginkább.
Szóval van egy régebbi 640 GB-os WD vinyóm, amire most új rendszereket szeretnék telepíteni, 2 külön Windows 7 rendszert és egy Ubuntu linux-ot. Lenne egy fő windows napi használatra, egy másik tesztelésre és egyéb célokra, és egy linux. Az volna a kérdésem, hogy szerintetek hogyan partícionáljam vinyót, milyen drive-okat hozzak létre, hogyan érdemes csinálni? Ilyen boot manager dolgokkal nincs tapasztalatom, azt szeretném hogy a fő win7 töltődjön be alapból, de legyen lehetőség a boot folyamán választani mindhárom oprendszer közül. 3 partícióra van szükségem? A Win-eket mindenképp külön szeretném, a Linuxnak kell külön partíció vagy a másodlagos Win mellé is telepíthető?
Köszönöm előre is! -
KMA7
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésben kérnék segítséget:
Van egy laptopom,eredeti windows7-el,ami gyárilag telepítve volt(nem volt telepítő lemez). Most vettem egy új gépet,windows nélkül. A kérdésem a következő: Tudom-e telepíteni az új gépre ezt a verziót a régi gép alján található termékkulccsal,vagy van valami megkötés,hogy egy windows kizárólag egy gépen használható?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
brd
nagyúr
válasz fireproof #49009 üzenetére
- Elsősorban igen. Viszont, ha később esetleg Win8, vagy újabb OS, esetleg nem Windows is lesz a gépen, egyszerűbb dolgod lesz, ha az a másik OS UEFI-t igényel. Továbbá, ha esetleg később nagyobb HDD-ről szeretnéd bootoltatni, szintén egyszerűbb lesz a dolgod. Ill. esetenként gyorsabb is lehet a boot.
- Ha Bitlocker-képes a telepítendő Win7, akkor létrehoz egy 100 MB-os partíciót. (Egyébként MSR, ami az UEFI-hez kell.)The only real valuable thing is intuition.
-
fireproof
őstag
Sziasztok.
UEFI-s Win 7 telepítéssel kapcsoltban lenne pár kérdésem.-Jól értelmeztem hogy UEFI-s telepítést akkor van értelme használni ha 2.2Tb feletti adattárolóval rendelkezünk? Nekem csak 1Tb belső és egy 1Tb külső merevlemezem van.
-Amikor beteszem a telepítőlemezt akkor ugye ki lehet választani hogy UEFI-s instalállást választom vagy a hagyományosat. Ha itt azt választom hogy a hagyományosat akkor nem hoz létre semmilyen MDR (vagy mi a neve) meg "mittoménmilyen " 100Mb-os partíciókat hanem teljesen úgy viselkedik mint a "hagyományos rendszerek"?Vagy valaki eltudná ezt magyarázni kicsit pontosabban?
-
mis69
tag
Sziasztok!
Ha a Firefox pl. 800MB-ot eszik meg 4GB memóriánál akkor ha 6 vagy 8 GB-ot teszek bele akkor is 800-at fog vagy arányosan többet? -
total90
veterán
válasz F_Zolee #48983 üzenetére
Na szoval, odaig fajult a dolog, hogy felhivtam a MS-t. Nagyon kezseges volt a holgy es vegul oda jutottunk, hogy kuldenek egy telepito lemezt... ezt sima OEM verzioval nem csinaljak meg, sot HP-al sem, csak Pro verziotol. Ez epp az volt.
Elvileg holnap jon meg a telepito lemez.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
dethroner
veterán
válasz Glaz-dozfhut #49002 üzenetére
Eddig nálam is rendben volt, de ma délelőtt ránéztem és hiányzott 1 óra az életemből
Komolyra fordítva a szót, a windows szolgáltatásoknál nem találtam olyat hogy idő vagy ilyesmi. És van egy olyan lehetőség hogy internet kiszolgálókkal lehet szinkronizálni a dátum/időt. Az összes kiszolgálót végigpróbáltam, minden esetben azt írja hiba történt szinkronizálás közben. Pont 1 órával van előrébb az idő a gépemen, mint a valóságA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Más is észrevette hogy a win7-ben az óra nem pontos? Nem tudom mikor mászott el, de a területbeállítás jó, be van kapcsolva a nyári időszámításra átállás is, de most amikor ránéztem 1 órával előrébb jár mint kéne. Az internetes azonnali idő frissítés meg nem működik.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Xbox Series X|S
- Telekom mobilszolgáltatások
- Star Trek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Jogász topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest