Hirdetés
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- OpenWRT topic
- Synology NAS
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Vivaldi (böngésző)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows 11
- Amazon Prime Video
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Szóval ez az ár tűnt el mire kosárba raktam.
-
Khaosz55
addikt
Valami gond volt, nekem még nem ezen az áron hozta. Hanem acepro 2-t dual battery-t 137K a simát meg 122-ért, de úgy látom máris javították...
Mire kosárba került változott az ár és már a régi ár van fent...
-
-
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #7040 üzenetére
Ha nem "felejted ott" a telefonod, lapropot, töltőket, kábeleket és a DJI-t, akkor nem fogod ottfelejteni a plusz egy telefonod sem. A notebook táskában vagy zsebedben (ha repcsivel mész)) az a +1 telefon szerintem nem foglal nagy helyet, autóban meg mindegy. Kisebb táskában (nevezzük laptopnak) elfér az összes kütyü. Nem viszek magammal mindig mindent, legutóbb máltára a kis kéziben elfértem négy napra ruhával, a két telefon a kabátzsebemben volt, a táskában a laptop, DJI pocket, a kábelek, töltők és még egy akkubank.
A Gorpohoz nem fogok plusz telefont vinni, egyszer beállítom róla amit kell, majd a gimballban lesz használva, ami szintén elfér a zsebben (ha viszem) mert nem nagy.. Mikor jön a drón, akkor annak a pakkjában (kicsi tasi) benne a drón, akkuk, töltő, kábelek és a teló, mert az oda tartozik.Ha a fő telefonodról megy minden és hívnak kamerázás, drónozás közben az elég zavaró, így meg ha le van némítva a zsebedben nem kavarhat be.
Persze, mindenki úgy használja ahogy akarja, de én nem rugóznék rajta ennyit, amit eddig pluszba eltöltöttél vele időt és pénzt már rég vettem volna egy egyszerű telót erre a célra ha nincs otthon a fiókban. Ha meg ennyire zavar és a fő telefonon akarod használni, akkor élj a 14 napos elállási jogoddal és vegyél már márkát.
-
válasz
Vyndree #7038 üzenetére
Igen, pontosan ez a dilemma. Az a helyzet, hogy irtózom a tárgyak hurcolásától, és félek attól, hogy az extra telefon a kényelmetlenségen felül rendszeres elfelejtések és ottfelejtések tárgya lenne.
Szeretek kompakt módon utazni, és mindig röhögök a nejemen a sok pakkjával, amíg én egyetlen notebooktáskát viszek magammal.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #7037 üzenetére
Valószínűnek tartom, hogy a többségnek nincs nagy szüksége a telefonos kapcsolatra. Tehát egy kisebbség részhalmazáról beszélünk mint érintett körről.
Nekem viszonylag fontos lenne, úgyhogy határeset, hogy mennyire tudok meglenni nélküle. Az SJ-t az esetek többségében a telefonnal használom, és egy csomó felvételt biztosan nem készítettem volna el, ha nem megy így.
Úgyhogy most billegek a visszaküldés és a megtartás között...
MaCS
-
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #7036 üzenetére
Miért nem próbálod egy régebbi telefonoddal használni? Netet tudsz rá osztani ha úton vagytok, ha kell. Nekem autóba android autóhoz (navigálni, ádiót, zenét hallgatni) a korábbi Samsung A6+ telefonomról megy, arra az pont elég. Kamerázni gimballal és a Goprohoz a párom régi Oppo Reno 5 telefonját használom (szebb a kamerája mint az S20-nak), van benne egy 128GB memória kártya, az mindenre elég. Drónhoz a Samsung A7-est használom, neki már csak a vezérlés a feladata. Jón velünk mindig a laptop is 500-as külső HDD-vel, itt szerkesztem meg a képeket-videókat, amit tolok fel egyből a felhőbe hogy másnapra minden tárhely újra rendelkezésre állhasson.
Szóval az éppen aktuális telefonom sosem fogom be ilyen feladatokra, az általad felvázolt problémát így esetleg ki lehetne küszöbölni. -
-
válasz
SeniorTilla #7032 üzenetére
Tudom, hogy a DJI nem egy vacak márka, és a drónnal és a gimballal pechem volt. Egyébként mindkettő reprodukálható, bár a gimbal esetében sanszos, hogy egy szétvert telefon lesz az eredmény. De az is igaz, hogy a művelet roppant látványos.
A kamera már egy másik téma, és szerintem szoftveres a zűr. És egyszerűen nem értem.
Henriknek is: szó sincs arról, hogy mindegyik készülék törvényszerűen belesülne az újabb Samsungokkal történő kapcsolatfelvételbe -- bár ez tulajdonképpen még izgalmasabbá teszi az egészet.
Az viszont tény, hogy a net tele van ezzel kapcsolatos kesergéssel, és egy nap alatt három privát üzenetet kaptam, hogy ha találok megoldást, írjam meg nekik, mert imádják a kamerát, de jó lenne, ha a telefonról is működne. (Nyilván különböző részletességű megfogalmazással.)
A szerelő pedig nyilván nem ismeri a problémamentes eseteket. Én legalábbis úgy képzelem el, hogy viszonylag kevesen fordulnak szervizhez azzal, hogy minden rendben működik.
MaCS
-
Vyndree
őstag
válasz
SeniorTilla #7033 üzenetére
DJI Mimo nekem csak a belső memóriára tud menteni Samsung és Oppo telefonnal egyaránt.
-
fulton
addikt
válasz
SeniorTilla #7033 üzenetére
-
-
válasz
MaCS_70 #7028 üzenetére
Bakker, ilyen peches szériát...
Nekem ha jól emlékszem vissza, S5- óta csak Samum van. Van vagy 8 drónom, mind DJI. A kezem között átment már nagyon sok. Kamera is. Nekem egyikkel sem volt gondom. Ma is reptettem Mavic 2 pro-t az S23 Ultrával, szinte minden nap repülök, sosem volt gond. Ügyfelek sem jelezték ezt vissza. Olyan szinten nem, hogy most hallom tőled először.
Nekem ez kicsit urban legend-nek tűnik, de ha veled megtörtént akkor nem legenda.
Nem mintha vágynék rá, de szeretnék látni egyszer ilyet a saját szememmel is.
Ja, a csillagfotókat, glaxy-s timlapse-ket általában úgy lövöm be, hogy kiviszem a kamerát (aciton 4-5 és Insta acepro) és a telón keresztül állítom be az expót, mert fel kell tenni a tetőre a kemarát és nem férek könnyen hozzá. Egyszerre fut a mimo és az insta alkalmazása, egymás után tudom kezelni a kamerákat. Sosem volt még probléma.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Kineztem egy dji osmo action 5 pro kamerát.1.Szeretném megkérdezni tapasztalatok alapján 2k60fps, es 1080p60fps módban hány órát üzemel egy töltéssel kb?
2. Hány óra fér el a belső tárolóján ilyen felbontásokon?
3. Ha telefonnal kapcsolodok, akkor telefonon keresztül meg tudom nézni a kamerán lévő felvételeket?
milyen a visszajátszás sokat kell várni rá vagy azonnali... illetve ha szerkesztem az osmo appjában az adott felvételt akkor exportnál a kamerán történek a renderelés(feldolgozás) vagy a mobilon?Kerekparozas kozben használnám es folyamatos rögzítésen menne, loop funkcióval.
-
válasz
Vyndree #7027 üzenetére
A DJI gimbal (OSMO Mobile 2) nálam történetesen megvadult, és szétverte a telefont.
Van továbbá egy Osmo Pocket 2 gimbalos kamerám, amelyhez zseniálisan utólag kellett megvenni a wifis egységet. Na, ez sem működött a Samsung S23+ telefonnal, ugyanígy Connection Failedre futott. Amikor visszavittem a boltba, megkérdezték, hogy miért. Mondtam hogy nem kapcsolódik a telefonhoz. Ahha, Samsung, ugye?
Volt továbbá egy rövid időre DJI drónom. Az legalább a saját távirányítójával nem volt túl jóban...
Úgyhogy ez a DJI nem éppen egy sikertörténet nálam. Négyből négy eszközük rossz.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #7025 üzenetére
Persze, minden a leírásban/hibaelhárításban leírtaknak megfelelően van beállítva.
Egyébként voltam a DJI-gurunál. Előre közölte, hogy valószínűleg nem fog sikerülni az összekapcsolás. Átnézte a telefon és a kamera beállításait, tetszettek neki, de azért próbált ó is variálni (mást nem nagyon tudott, mint én), próbálkozott a kapcsolat összehozásával, végül azt javasolta, hogy vegyek másik telefont. Azzal vigasztalt, hogy a Galaxy Ultrákkal sem lehet kapcsolódni, pedig azok a DJI szerint kompatibilisek. Meg hogy erről a problémáról már évek óta mindenki tud, de a DJI szerint nem kritikus funkcióvesztés, úgyhogy a DJI-os szerelők szerint nem is fogják a közeljövőben korrigálni.
Nettó húsz percem és 10e Ft-om bánta.
MaCS
-
-
válasz
SeniorTilla #7023 üzenetére
Mindez már megvolt. Túl vagyok három Mimo-újratelepítésen és számtalan factory reseten. Meg persze a firmware-frissítésen is, úgyhogy minden a legfrissebb.
Minden gyári visszaállítás után boldogan bejelenti, hogy kapcsolódva a wifihez, aztán amikor felurig a kameta képe a csatlakozási ablakban, nyomok egy Connectet, akkor ér véget a sikertörténet, és jön a Connection Failed.
És ez a leggyakoribb történet a neten. Hiába van meg a hálózati szintű kapcsolat, valami alkalmazásszinten megy félre.
De hamarosan megyek egy randira egy GSM-szervizbe, ahol állítólag egy csodakezű szervizes majd jól megszakérti...
Köszönettel: MaCS
-
válasz
MaCS_70 #7022 üzenetére
Amikor először bekapcsolod, egyből fw-t kezd frissíteni és megáll félúton. Én ekkor lekapcsoltam a telefonon a kamera wifi csatlakozását és felcsatlakoztam az itthoni wifimre. A mimo befejezte a fw letöltését, kiléptem, újraindítottam és kapcsolódott a kamerához, befrissítette a fw-t és azóta hibátlanul működik.
Vettem OA5-öt használtan is, az is kapcsolódik gond nélkül. Egy csomó OA3 és OA4-et csatlakoztattam már az S23 Ultrámhoz és a sima S23-hoz, hibátlanul mentek.
Ezért nem értem miért nem megy neked. Gondolom az elején máshogy csináltad. De sztem még így is megoldhatod. Töröld a mimo-t, telepítsd újra és próbáld meg megint.
Most kamera bekapcs, mimo elindít és pikk-pakk kapcsolódott.
-
válasz
Vyndree #7021 üzenetére
Az Osmo minden bizonnyal egy kiváló kamera, csak sajnos egy érthetetlen hibával, amely van, akit egyáltalán nem érdekel, de sokak számára kritikus hiányosság.
Reggel kaptam privátban egy üzenetet:
"... Karácsonyra kipörgött a priódus és a három telefonunkat lecseréltük új meg szinte új Samsungokra. S24 meg S23 szériák. Van nekem meg a fiamnak Osmo Action 4 meg 5 és egy Pocket 3 és egy 2 wifi markolattal. Eddig faszán ment mindegyik telefonról, az új telefonokkal b...nak menni. Egyik sem kapcsolódik. Az sem, amelyik rajta van a DJI listán. A fiammal napokat szivattuk magunkat hogy megtaláljuk a megoldást. A DJI-nál és Redditen meg hasonló fórumokon. Rengeteg panasz van, meg egy csomó videó a youtube-n. MEg egy csomó megoldás, csak egyik sem működik. A fiam régi Redmi-je jó, a Samsun-ok nem. Próbáltunk egy rakás más telefont, haverokét. Voltunk GSM boltokban, szervizekben. Egyik új Samsung sem jó, és a Pixel sem. Az olcsóbb telefonokkal lehet kapcsolódni. A DJI meg mindig ugyan azokat a tanácsokat írja, hogy update, reset meg töröljük a kapcsolatot, meg hogy biztosan jó wifit használunk-e. Nincs megoldás, FCK DJI. ..."
MaCS
-
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #7020 üzenetére
Osmo Action és a Gopro Hero 8 között vacilláltam, A DJI eladója végül meggondolta magát, másnak ígérte aki persze nem vette meg később, de talán az égiek akarták így ahogy olvasom a sok reklamációt.
Volt egy Osmo Pocketem az is sokat vacakolt, kifagyott, a feje megbolondult. Volt hogy önálló életet élt, nem volt megbízható. Ahogy olvasom az Action se válik be mindenkinek. -
válasz
MaCS_70 #7019 üzenetére
A dologérdekessége az, hogy a jelek szerint nem wifis csatlakozási problémáról van szó. A kapcsolat ugyanis a telefon és a kamera között létrejön, ezt a wifi-lista és maga a Mimo app is jelzi.
A Mimo app a már létrejött kapcsolaton nem tud alkalmazásszinten kapcsolódni a kamerához.
És ahogy látom, baromi sok reklamáció van ezzel kapcsolatban.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #7018 üzenetére
No, a jelek szerint valahol mégiscsak júzererror:
A DJI szerint:
Android V2.2.2
Requires Android 8.0 or above.
Compatible with:
• Samsung: Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy A54, Samsung Galaxy A53.WTF?
MaCS
-
Oké, csak egyrészt ugye az jön itt elő, hogy júzererror van, másrészt meg azért van abban valami pikáns, hogy az egyik legjobb, prémium kameramárka nem kompatibilis a legnagyobb telefonmárka szintén prémium készülékeivel.
Ráadásul évek óta.
Ráadásul egy egyszerű problémával.
MaCS
-
Czimby
addikt
válasz
MaCS_70 #7016 üzenetére
Semmit, nem lehet minden mindig mindennel kompatibilis.
Számítástechnikai oldalon vagyunk, találkozhattak már hasonlóval Pc-n is. Emlékszem 20-25eve sokkal nagyobb szívás volt egy Pct összerakni beállítani.Amúgy meg 1eves Samsung teló nem látja a vitarát(a kocsi látja a telót), a 6eves Xiaomi amire 4eve nem jött frissítés meg igen...
Majd megoldják a gyártók.
Vagy nem, mert már az újabb modellel foglalkoznak.. -
válasz
SeniorTilla #7015 üzenetére
De mégis milyen hiba lehet a júzerben, amikor konkrétan minden beállítás a leírtaknak megfelelően történik, és mégsem kapcsolódnak az eszközök? (Ráadásul típusos módon.)
Én is leírtam, hogy a frissítés megvan, a kamerán szépen működik a legfrissebb firmware.
Mit csinálok rosszul?
-
-
válasz
Drótszamár #7013 üzenetére
Ezt azért nem értem, mert számtalanszor kapcsolódom olyan ideiglenes AP-hoz, amelyiken nincs internet -- pl. ESP-s devboardok, az SJCam 4000 wifi kamera, játékok... Mindig simán ment, sosem panaszkodott a telefon, hogy ez neki nem tetszik. Megcsináltam az aktuális műveletet, és visszaküldtem a LAN wifijére.
Most elvonultam jó messzire, ahová már semmilyen wifi nem ér el, és kértem a kamerára egy gyári visszaállítást. A kapcsolatfelvételre feldobta a négyjegyű eseti kódot, azt elfogadtattam vele -- és soha többé nem állt szóba a telefon a kamerával.
A wifis AP-ok listáján hol megjelenik, hol eltűnik, 2,4 és 5,8 GHz-en is.
A telefonos kapcsolat nélkül pedig nekem sajnos nem sokat ér a kamera.
Létezik Budapesten DJI szerviz, ahol ránéznének?
-
Drótszamár
őstag
válasz
MaCS_70 #7010 üzenetére
Nekem realme telefon csinálta ezt. Mivel az Osmo wifijén nem talált internetet, ezért mindenáron le akart róla kapcsolódni.
Manuálisan kellett hozzá kapcsolódni, és megmondani a telefonnak, hogy ez jó háló, maradjon ezen.
Lehet samsung ebben még agresszívabb, és mindenáron lekapcsolódik az osmo-ról.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #7010 üzenetére
Közvetlen kapcsolat van a telefon és a kamera között. Valamiért a telefonról leválik a kamera (vagy fordítva). A hármas ezt élőképes módban is lejátszotta a 23 ultrán. Mivel nem kellett a funkció, pont nem érdekelt. ... utálom, hogy nem lehet SD-ről telepíteni. Persze akkor sok főzött fw lenne.
-
válasz
bandigyerek #7009 üzenetére
Köszi!
Azzal már próbálkoztam, hogy elmegyek a világ végére, ahol nincs semmilyen wifi -- de itt is Connection Failed lett.
A frissítés ugye sikerült a másik telefonról, úgyhogy ez jelenleg nem probléma, illetve nem ez a probléma.
De azt jól értelmezem, hogy ha kapcsolódni akarok a telefonnal a kamerához, akkor az a kamerához mint AP-hoz történik, nem a LAN-on keresztül? Mert ha a telefon úgy csatlakozik üzemszerűen a kamerához, hogy közben leválik a LAN-ról, akkor az erősen kétséges, hogy járható út-e számomra.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #7008 üzenetére
Nincs gond a kamerával. Nekem is volt a 23 ultrával frissítési gond. A sima 23 van most és az 5pro-t már csak mobilnetes megoldással frissítettem, mint Tilla mondja. Azóta nem volt gond. Azért mondtam, hogy kapcsold le a WIFI hálózatodról a telefont (felejtse el a hálózatot is), mert mindenáron netet keres. (a kamerán ugye nincs) ha nem talál a kamerán a mobilnetet eléri. Így is necces, de a hármasnál anno bejött, hogy a FW-t letöltötte wifi-n, aztán csak a kamera.
-
válasz
SeniorTilla #7007 üzenetére
A frissítés végül sikerült a Note9-cel.
A DJI MI kb. öt óra alatt azt hozta ki, hogy cseréltessem ki a kamerát. Tényleg használhatatlan, bár rendkívül udvarias.
Azt látom, hogy akadnak gondok a Samsung telefonokkal -- de miért pont az újabbakkal???
Keresgélve nem igazán találtam releváns fórumot vagy videót, de még próbálkozom -- és próbálok felhajtani egy másik Action4-et egy keresztpróbára.
-
-
válasz
MaCS_70 #7005 üzenetére
Furcsa ez a Mimo kapcsolódás.
Az ősi Samsung Galaxy Note9 kapcsolódik.
Az S23+ egyszer eljutott odáig, hogy kért és kapott kódot, belépett, elkezdett FW-t frissíteni, de 50%-nál közölte, hogy nincs kapcsolat, és azóta sem kapcsolódik.
A Note9-cel végigment a FW-frissítés, de az S23+ azóta sem kapcsolódik. Próbáltuk egy S23 Ultrával is, de azzal sem sikerült.
Most meg a DJI MI-jával küzdök, de idiótaként kezel.
MaCS
-
válasz
SeniorTilla #7004 üzenetére
Bandigyerek, SeniorTilla, köszönöm!
A telefon S23+, és nem sikerül a kapcsolódás, akárhogyan is ütöm ki a listából a hálózatot vagy indítom újra a telefont és a kamerát...
Írtam a DJI-nak -- meglátjuk.
-
-
Megvan az Osmo Action4 -- de van vele egy kis gond.
Beindítottam, kapcsolódott is hozzá a telefon a Mimóval. Aztán elkezdett frissíteni, majd 50%-nál közölte, hogy kapcsolódni kellene a kamerához.
És ettől a pillanattól nem kapcsolódik. Megjelenik a telefonon a kamera az azonosítójával, de hosszas homokórázása után feladja, failed. Már mindent újraindítottam, reseteltem, gyorstárat töröltem, csirkét áldoztam -- de nem hajlandó létrejönni a kapcsolat.
A telefon egy Samsung Galaxy S23+, és van vele egy kis érdekesség: már az Osmo 2 gimbalos kamerával is ugyanezt csinálta.
Vajon hogyan tudok kapcsolódni?
-
Vyndree
őstag
válasz
Tuninger #6997 üzenetére
Gyárit nem találtam újonnan sehol. Mint említettem két Telesin akksim van. Az egyik még egész jó állapotú, a másik már gyorsan merül de egyik sem púpos. Rendeltem egy ilyet, ez elvileg 5000mAh tehát 3-4 óra felvételt ki kell bírnia. Van még egy mini 3000-es, az is két akkuval ér fel teljesítményben. Azt találtam ki hogy a gyengébb akkuval ez mindig rajta lesz, annak már úgyis mindegy. Esetleg ha a méter miatt nem megoldható, akkor az a jobb akkuval használom. Ha 15-20 percet bír már jó, annál hosszabb időre úgyse kell, mikor épp nem kell pedig akkubankra teszem.
Rendelek az aliról 8 ezerért kettőt ebből a nagyobb kapacitásúból, aztán kiderül mennyit bír, majd beszámolok ha megjön. Szerintem nem lesz rossz, de rövid élettartamot jósolok neki. -
válasz
Tuninger #6999 üzenetére
Azta... én próbáltam először SD-t cserélni, de másik kártyával is csinálta. A gyári akkuk használata után nem fordult elő többet. De akkor lehet más miatt volt. akkor 2db Hero4-el és 1db Hero 7-tel mentünk a pályán, a 4-esekkel nem volt semmi gond. Figyelni kellett, hogy 20% alá nem menjen az akksi, mert akkor már bármikor kikapcsolhatott
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #6998 üzenetére
Nekem most a 7-esben a gyári akkuval ugyan így viselkedik a kamera ahogy leírtad, szobahőmérsékleten, de random hogy mennyi idő után merevedik ki a kép
-
válasz
Tuninger #6997 üzenetére
Én Hero 7-tel jártam úgy, hogy sípályán a kamera meghülyült utángyártott akksival. 1 perc után a felvétel kifagyott, de ment tovább merev képpel, a hangot továbbra is rögzítette. Gyári akkuval megszűnt ez a jelenség.
Sok Hero 10-11-12-t adtam el Telesin akkukkal, nem jelzett vissza senki, hogy gond lenne velük. Szóval lehet, hogy a 7-esnél ez egyedi probléma volt
-
Tuninger
addikt
válasz
Vyndree #6996 üzenetére
A gyári aksik egy Hero 8-ban szobahőmérsékleten 4K30fps wideban Hypersmooth on-ban 1 óra 25 percre képesek.
4K60-ban pedig olyan 50percre.Tudom hogy telesin nyiffant ki, de mégis az a legjobb alternatívája a gyárinak. Hajdanán a Hero 4 időkben nekem elkopott jópár utángyártott, azóta csak gyárit veszek. Csakhogy azt már nem kapni Hero 6-7-8-hoz…
Mondjuk most van két fehér endurom a Hero 11-hez, az egyik fel van púposodva, a másikkal meg 25%on már lekapcsol a gopro, szóval ezek sem örök életűek…
-
-
Vyndree
őstag
válasz
Gaborkik #6991 üzenetére
Ha már akkuk, akkor milyet és hol érdemes venni 8-asba? Nekem kettő van, az egyik olya 8-10 perces, a másik tovább bírja de ugyanolyan utángyártott, szóval nem jósolok sokat neki. Láttam van 950mAh, 1220, 1400, és 1800, és 2150mAh is. Ezt csak ráírják vagy tényleg eltérő kapacitású és valós értékek?
-
olivera88
veterán
Nem pont akciokamerával kapcsolatos, hanem supportal.
Tavaly vettem premium + tagságot. De aztán később átváltoztattam sima premiumra, ami most március 9 töl lépett volna érvénybe.
Most februárban kaptam emailt h nem sokára megújul a GoPro előfizetésem, ami 55 dollárba fog kerülni.
El is jött március 9, erre nézem 170 dollárt vett le a kártyámról,és maradt a premium +
Írtam is supportnak március 10 én, h mi történt. Írtak is vissza aznap, h teljesen megérti h premiumra szeretnék váltani, és visszatéritést követelek, és hogy szívesen segít ebben, meg h már irt is előfizetési csapatnak. És hogy majd jelentkezik ha válaszolnak.
És azóta semmi se történt, se válasz, se visszautalás, se sima prémiumra váltás. Ennyire lassú lenne a support?? -
Vyndree
őstag
válasz
nagykaraj #6985 üzenetére
Wifin kívül a hangvezérlés is nagyon meríti (ami bekapcsolja), valamint a GPS is. Ha pár napig nem használod akkor nem jelentős, de ha hetekig akkor érdemes kivenni. Ilyenkor elfelejt egy csomó mindent, de ha telefonnal szinkronizálod akkor minden visszaáll.
Connection / Wireless Connection OFF
Voice control / Wake on voice - OFF
Regional / GPS - OFF -
nagykaraj
csendes tag
válasz
SeniorTilla #6987 üzenetére
4 aksim van, 2 eredeti + 2 új telesin és mindegyikkel ezt csinálja. Önmagában nem merülnek le.
-
válasz
SeniorTilla #6987 üzenetére
Sajnos gyakran így kezdődik az akkuk hattyúdala...
MaCS
-
-
nagykaraj
csendes tag
válasz
SeniorTilla #6984 üzenetére
De nálam lemerül kb 2 nap alatt ha bent hagyom az aksit. 100%-ról 0-ra.
-
1-2 havonta érdemes ránézni az akksikra és tölteni őket.
-
Márton
nagyúr
nincs vmi állandó bluetooth sugárzás ott?
-
Lényegében minden belső órával rendelkező eszköz potenciálisan ilyen. Én már kínomban egy külön Excel-táblát vezetek a lemerülésekről -- és nem értem a jelenséget. Hogy a fenébe lehet ugyanis az, hogy egy órában a legkisebb gombelem is két-három évig kiszolgálja az időmérést, a kamerában tízszer akkora akku viszont egy hónapot sem bír, pedig álltában semmilyen funkciója nem fogyaszthatna energiát. Sőt, a motoromban a 250 Wh-ás akku is lemerül egy hónak alatt, pedig csak az órát táplálja. A nejem motorjában a műszerfalban egy LR44-es elem ugyanezt öt évre megoldotta...
Általánosságban elmondható, hogy a nem fizikai kapcsolóval rendelkező eszközökkel legalábbis óvatosan kell bánni.
MaCS
-
nagykaraj
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gopro Hero 8black kamerám és van egy olyan problémám, hogy az aksi merül amikor a készülék ki van kapcsolva. Neten találtam rá több megoldást pl. wireless connections kikapcsolása, de nem oldatta meg semmi a problémát.
Tudnátok esetleg tippeket adni, hogy mivel lehet ezt megoldani azon kívül, hogy kiveszem az aksit ha nem használom?
Köszi előre is. -
válasz
Drótszamár #6976 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Meg is rendeltem -- úgyhogy holnaptól két hétig próbaidőszak!MaCS
Bocs, Dr V... És köszönöm a tanácsokat!
-
Tuninger
addikt
A GoProt használsz, a Gyroflow jóval nagyobb látószöget fog adni, egy 8:7-ben felvett felvétel horizont lockal akkora látószög lesz mint a ha a camera ment volna hypersmooth on, wide-ban. A stabit is jobban lehet finomhangolni, kevés fénynél jobb stabi, kevesebb berángatás, nagyobb látószög lehet az eredmény
DJI Action 5 Pronál utólagos stabinál nincs horizont lock, hibásan számolja le a gyroflow, valószínűleg hiányzik ez a gyro adat a fileból. Látószög terén nagyobb mint amit a kamera tud, de nem olyan drámai a különbség mint gopro esetén.
Insta360al nincs tapasztalatom, se kamera, se app terén.
-
válasz
Vyndree #6972 üzenetére
Köszönöm!
Némi tanulmányozás után az SJCamről szépen le is mondtam. Amint látom, szépen elprostituálódtak, és gyakorlatilag 7-8 éves technikát csomagolnak újra. Az általam használt 4000-es volt a legjobb modelljük, és én tévesen ezt extrapoláltam.
A GoPrótól egy kicsit tartok. Az imserősi körben túl sok ment a kukába pár évnyi használat után, ami nem éppen biztató előjel egy használt eszköz megvásárlásának tervezésekor.
Tehát vagy Osmo 4 kicsit használtan vagy újabb akcióra várva, vagy egy használt 3-as.
-
Vyndree
őstag
Én még kezdő vagyok a témában, de szerintem próbáld ki. Vedd fel ugyanazt stabilizálva majd anélkül, és az utóbbit stabilizáld, nézd meg a végeredményt. Ha jó a technika akkor én lehet inkább rábíznám, bár utómunkázni úgyis kell, de ha jobb az anyag akkor könnyebb dolgod lesz.
A minap kaptam tippeket ami sokat segített abban merre induljak el, de ki kell tapasztalni magadnak melyik a megfelelő irány, mivel tudsz dolgozni. -
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #6970 üzenetére
Esetleg használtan Hero 5-6-7-8-9? Szépeket ki lehet fogni 35-80 között, sokszor egy csomó kiegészítővel amit úgyis venned kell hozzá. Veszel bele új akkut, vagy mini powerbankkal ha még nem púpos a már gyenge akku. Személy szerint 7-est akartam, de 8-as lett belőle, nekem is 50e volt a keret.
-
Dr V
őstag
Mi a jobb megoldás?
Utólag stabilizálni Insta360/Gyroflow-al v kamerára bízni? A cél a nagyobb látószög. -
válasz
SeniorTilla #6969 üzenetére
Azért is érdeklődöm, mert nincsenek konkrét tapasztalataim.
A Git2 és az SJ nagyon bejött -- egy alsóbb kategóriában. Nagyjából tudom, hogy miért szeretnék feljebb lépni, csak az nem egészen tiszta, hogy egy teljes szintet kell-e ugranom, vagy elég egy fél. Teljes áron nem hiszem, hogy vennék Osmót, mivel papíron elég lehet egy komolyabb SJ. És éppen ez a nagy kérdés: hogy hozzák-e a papírformát.
MaCS
-
-
válasz
SeniorTilla #6967 üzenetére
Az Action 4-ekről rendszerint lemaradok (az Általad kínáltakról is), de a 40-50e Ft-os árkülönbség sem mellékes. Ezért is érdekelnek a tapasztalatok, mivel az árdifferencia nyilván csak az értékbeli különbség ismeretében értelmezhető.
Nekem az SJ4000 sorozattal egyébként kifejezetten jók a tapasztalataim -- és onnan szeretnék feljebb lépni, főleg a tok nélküli vízállóság irányába. Több száz órát mentek a 4000-seim kánikulában, közvetlen napsugárzásnak kitéve, és nem volt velük melegedési gond.
-
-
Az SJCam komolyabb típusaival van esetleg tapasztalat?
-
Vyndree
őstag
válasz
Tuninger #6962 üzenetére
Sajnos nem bírja a gépem a HEVC-et 2,7k-ban sem, szaggatva játssza le és szerkeszteni is nagyon nehézkes. A saját tesztjeim után a 2,7k/60fps lesz a befutó, ha kell a sok képkocka akkor esetleg a 120fps. Sharpness-t nem teszem mediumra, hagyom inkább low állásban, ha kell azon utólag is lehet segíteni.
Köszönöm a segítséget, tippeket mindenkinek. -
Tuninger
addikt
válasz
Gaborkik #6959 üzenetére
Hát gyerekek, ebből megint kisregény lesz.
Gaborkik:
Hero 8 2.7K 60fps és a 4K 60 fps minősége szinte megegyezik. a 2.7Kn van kis zajszűrés, a 4Kn nincs.
Így néz ki 400%-os nagyításban:A Hero 10 a 1080p 60 és 2.7K 60 módokban pixel-biningel 4 pixel átlagolással olvassa a szenzort, ezért lágyabb képet ad mint fent a Hero 8, ami 4K-ban olvassa 2.7K használata esetén is a szenzort, így úgymond "oversamplingel"
Viszont a Hero 10 pl 1080p 24-30 fps esetén lineskippel is a binning mellé ,vagyis 4 pixeles átlagolás mellé kihagy sorokat, tovább rontva a minőséget.Viszont, MÁS élesítést rak a felvételre felbontástól függően mindegyik gopro ha nem LOW-on használod, ezért egy medium sharpnesses 1080 máshogy fog kinézni mint egy 2.7K medium, részlet nem lesz több.
Vyndree:
Én csak beltéri lámpa villogás miatt használnék 25/50 képkockát, egyébként a 30/60fps sokkal folytonosabb hatást ad. Minden módot stabilizálással értek. Ha nem a kamera végzi a stabilizálást hanem te utólag akkor 4K4:3 az isten.A méret különbségek: a fileméret attól függ milyen bitratet használ a videókhoz a gopro. Ez legtöbb esetben 72Mbps tájéka normal bitrate és 120Mbps tájéka high bitrate esetén.
Mint látod neked a kamera 2.7K-hoz h264-ben (AVC) 4K-hoz h265-ben (HEVC) rögzített. Ha bírja a számítógéped érdemes mindig h265-ben rögzíteni, jobb minőség kisebb méretben, állítsd át a menüben hogy a 2.7K-hoz is HEVC-ben menjen.Ha megnézed a fenti példa képet, szinte nincs különbség = érdemes 2.7K-ban használni a Hero 8-cat, hiszen könnyebben szerkeszthető, azonos minőségben.
-
Vyndree
őstag
válasz
Gaborkik #6959 üzenetére
GoPro Hero 8-nál ezt látom én is. A 2,7 és a 4k között azt látom, hogy a kisebb jobb. Amit az előbb leírtam, hogy a 4k videó méretben kisebb mint a 2.7k, talán ebben rejlik valami.
4k-ban nálam más codec-et használ, ami szerintem ront a képminőségen. Ezek szerint "High Efficiency Video Coding" rosszabb minőséget generál mint az "Advanced Video Codec", többet tömörít ami rontja a minőséget.
Az eddigi tapasztalatom alapján a legszebb képet 2.7k 60fps adja 19:6 arányban.
(Hero 8-as) -
Vyndree
őstag
válasz
Tuninger #6958 üzenetére
Akkor az alap legyen 2,7k/25fps 4:3, vagy esetleg a 2,7k 16:9-en jó az 50fps?
ha több képkocka kell akkor 4k/60fps 16:9 és a wide jó, mert a stabilizálás úgyis vág a széléből?Csináltam négy 30mp-es videót más-más beállítással, hogy össze tudjam vetni a kép minőséget, de valamit nem értek.
1. > 2,7k/25 16:9 - 384MB
2. > 2,7k/50 16:9 - 385MB
3. > 2,7k/25 4:3 - 387MB
4. > 4k/50 16:9 - 234MB
Ezek közül nekem a 2,7k/50 16:9 áll hozzám legközelebb,Képpontok:
2,7k/16:9 > 2704x1520 = 4 110 080
2,7k/4:3 > 2704x2028 = 5 483 712
4k/16:9 > 3840x2160 = 8 294 400Úgy gondolnám, ha a képkockák száma duplája, akkor a fájl méretének is a duplájának kéne lenni. Illetve a felbontás amennyivel több képpontot tartalmaz, akkor annyival is nagyobbnak kéne lenni a fájlnak. Hogy lehet az, hogy 4,1M képpont 25 fps nagyobb, mint a 8,2M képpont 50fps? A négyszeresének kéne leni méretben, nem?
Bit rate: 100.0 Mb/s mind a kettőnél.szerk:
Ez lehet a kisebb fájlra a magyarázat.Minden 2,7k-ban:
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L5
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, RefFrames : 2 frames
Format settings, GOP : M=1, N=13
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding4k/50fps 16:9
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main@L5.1@Main
Codec ID : hvc1
Codec ID/Info : High Efficiency Video Coding -
Gaborkik
tag
válasz
Tuninger #6956 üzenetére
Mennyire támasztja ez alá az alábbi megfigyeléseimet ?
GoPro Hero 8-nál a 2.7k 60FPS-t szebbnek láttam mint a 4k 60FPS.
Váltottam 10-re itt a 2.7k 60FPS roszabb volt, mint Hero8 2.7k, de 4k 60FPS ugyanolyan vagy jobb mint Hero 8 2.7k.
Minden out of the box belenyúlás nélkül barkács videók esetén kint és bent.
Emiatt nyilván szívtam sokat a vágás és export időkkel. -
Tuninger
addikt
válasz
Vyndree #6955 üzenetére
Nem, a Hero 8-nak más a szenzora és a processzora.
Ott a 4K 24-60fps Wide adja a legjobb képet, nem romlik a kép ha 60 képkockán mész.
Viszont a 2.7K 4:3 24-30fps és a 4K 4:3 24-30fps ugyanannyi részletet tartalmaz, csak a 2.7K-nál van zajszűrés és stabilizáció 30p-n is.A 1080p ott elég gyenge, nem érdemes használni.
A Lineart sem érdemes használni mert eléggé belezoomol a képbe és a képminőség sem a legjobb.A WB automatán is korrekt, nem tolja brutálisan melegbe a képet mint a későbbi kamerák, a GoPro color teljesen jó. ISO100-800, mivel itt még nincs gyro alapú expó kompenzáció, indokolatlanul nem emelgeti az érzékenységet és 800ig teljesen jó képet ad, csak 1600on esik szét.
Az 1/50-es bohóckodást el kell felejteni, kinyírja a stabilizációt és egy akciókamera sosem fog "cinematic" képet adni, maradjon Auton.Sharpness mindig szigorúan Low, a medium nagyon sok zajt visz a képbe, sokkal szebben lehet élesíteni a lowban lőtt felvételt utólag. Ez persze ízlés kérdése, ha nem akarsz hozzányúlni és tetszik amit ad a kamera medium sharpnessel, használd úgy.
-
Vyndree
őstag
válasz
Tuninger #6954 üzenetére
Ez igaz lehet a GoPro Hero 8 black esetében is?
Néhány napja vagyok a tulajdonosa, akciókamerám még nem volt, szóval keresem a jó beállítást.
Egy videóban azt láttam, hogy általános kültéri videózáshoz 4k/25fps, linear, flat color, w&b 5,5k, ISO100-400, Zár 1/50, sharp. MED, legyen a beállítás, mert ez a legjobb a későbbi feldolgozáshoz.
A color nálam GoPro is jónak tűnik, az színeket élénken használja.Tehát jól értem, akkor a a 1080p 60 fps alig rosszabb a 4K 60 fps képénél? Lehet jobb beállítás (mozgatásnál és gyors mozgásnál) a 1080p/50fps mint amivel használom?
-
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55 #6953 üzenetére
Az OA5 esetén apró javulás látszik mindig ahogy váltogatja feljebb a felbontást az ember, van értelme 4K-ban menni emiatt, bár nem olyan drámai a különbség mint ami a számokból kiolvasható.
GoPronál viszont vannak kifejezetten "kamu" módok, pl a 2.7K és a 1080p tökegyforma, a 1080p 24fps kb 720p részletet tartalmaz, míg a 1080p 60 fps alig rosszabb a 4K 60 fps képénél..
Szóval sokszor azért érdemesebb bizonyos módokban használni a kamerát mert lehet ott szignifikánsan jobb képet ad. Pl a Hero 10 az 4K60 fps esetén használ Local Tone Mappingot a jobb általános expozícióért, a részletek kiemeléséhez GoPro Color esetén, de 5.3K 60 fpsnél nincs meg hozzá a kráft. (ami azért mókás mert ugyanaz a proci van Hero 10-13, igaz a RAM mennyisége minden generációval nő). Viszont a képrészlet meg jelentősen jobb 5.3K használatával ha linearban használja az ember... pedig a valós felbontás még így is épp csak 2.5K környéke...Egy szó mint száz: vedd fel maximum minőségben, rontani később is lehet rajta, de ha alapból gyengébb minőség azon már nem lehet javítani.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6941 üzenetére
Az játék azért más kávéház. Néztem videókat a trombitáról, próbálták az összes lencsevédővel. Nyilván a fény beesési szögétől és a kamera pozíciójától függően változtatja a helyét és méretét. Maradjunk annyiban, hogy nem néz ki jól a kép 1/3-ig benyúló trombita, főleg úgy, hogy nem is lesz rá nagyon megoldás...
-
-
-
Tuninger
addikt
Rövid válasz:
A GoPro fix sávszélességen vesz fel képtartalomtól függetlenül, ha van egy 1.5 órás felvételed egy fekete pincéről és van egy motorozásod az alpokban, ugyanakkora méretű lesz. Ha ezt variable bitratebe kódolod, vagyis a képtartalom igényeihez igazodik a bitrate, a fekete pince akár 1/25 helyet foglalhat a motorozós felvételhez képest.
Hosszú válasz, ragadjunk egy bögre kakaót:
A GoPro Normál bitraten 60-80Mbps-t használ h265 kódolással, és 100-120Mbpst High bitraten, amit fel lehet tolni labs firmwarerel 200Mbps-ig, ez ugye 90GB/óra
Miután megvágtad a felvételt, a videóvágó szoftverből exportáld ki lehetőleg minél magasabb minőségben.
Utána FFMPEG, de leginkább handbrake segítségével tudod betömöríteni elképesztő hatékonysággal.
Sajnos tanulni kell kicsit a paraméterezését, de vannak presetek amiket lehet használni:
A megfelelő codecet kiválasztva a megfelelő RF értékkel párosítva kaphatunk kis méretű, jó minőségű videót:
A gyári presetek mindegyike a CPU-t fogja használni, bármilyen CPUn lefut, nagyon magas minőség, cserébe irgalmatlan kegyetlen lassú.
Egy high end i9 14900k-n fog menni a 10 bit x265 RF20 "slower" profil olyan 1-2 fps rendersebességgel, vagyis fél órás videót simán számol egy napig.Nézzük mi mit jelent:
x264/x265: a CPU-ból számolt h264/h265 codec. 10 bit ugye több színt jelent, én nem gondolom, hogy látható bármi különbség a 8 bittel szemben (akciókamerák esetén), cserébe sokkal lassabb és kevesebb mindenen lehet lejátszani.
Az RF érték egy minőségi irányszám, minél kisebb a szám annál jobb a minőség és annál nagyobb a méret. RF20-22 nagyjából ugyanazt a minőséget adja mint az eredeti felvétel, csak kb harmad méreten.
Fastest-slowest: a képanalízis sebessége, minél lassabb annál jobb minőség tud lenni azonos méret mellett.Próbáljuk meg megtalálni a gépünk által hardveresen támogatott h265 encodert. Ez modern AMD proci/GPU esetén AMD VCE/VCN, Intel esetén Intel QSV, Nvidia esetén NVENC, Apple esetén Videotools-nak van hívva a programban.
A hardveres encoder 20-30x gyorsabban kódol, cserébe gyengébb minőség. Arányaiban hardveresen kb 1.5x akkora méretből tudjuk ugyanazt a minőséget kihozni szoftveres (CPU-s) kódoláshoz képest, de ez még mindig sokkal jobb lesz mint amit a videószerkesztő köpne ki magából auto módban.
Hardveres encodernél teszteljük ki, mi az a beállítás ami számunkra megfelelő: Én "quality" beállítást használok RF20-as értékkel, de ismerek olyat akinek tökéletesen megfelel az ultrafast RF28, ami fileméretben kb a negyede az enyémnek...a h264-et felejtsük el, egy tökéletesen paraméterezett CPU-ból számolt x264 gyengébb minőség lesz azonos fileméret mellett mint egy hardverből számolt h265
Beszéljünk számokról:
A gyári felvételek 80-200Mbps-en mehetnek 5.3K60fps esetén.
5.3K-ba eszünkbe ne jusson kódolni, mert a kamera nem tudja ezt, csak felesleges zajt kódolunk le. 4K bőven elég, de lehet tesztelgetni látsz e különbséget ha 2.5K vagy akár 1080p az export handbrakeből...
4K60fps ha nem történik sok mozgás a képen elférhet akár 8-12Mbps-ben is (h265) anélkül hogy látnánk bármi képhibát vagy jelentős részletvesztést.
Egy motorozós erdős jelenet simán lehet hogy nagyobb méretű lesz újrakódolás után mint az eredeti (RF20-on)Amik beleszólnak a méretbe még: a végső felbontás és a kép zajossága a képtartalom változása. Ha az erdőben motorozol lemenő nap fényében úgy hogy élesíted a felvételt, vagy esetleg medium sharpnessen volt a kamera (az élesítés sok digitális zajt visz a képbe ami nehezen tömöríthető), felejtsd el hogy kis filet kapsz.
Ha vlogolósban sétálsz a tengerparton, simán elfér 1/4 tárhelyen az eredetihez képest.
Ha zajt szűrsz és nem élesítesz, tovább felezheted a fenti méretet.Biztos vagyok benne, hogy a fenti kisregény -már ha van aki elolvassa- több kérdést vet fel mint amit megválaszol, lehet kérdezni bátran!
-
Czimby
addikt
Ti a meglevő felvételeket, hogyan szoktátok átkódolni?
Mivel egy 1.5órás film torrenten kb 15Gb, jó lenne ha a GoPro felvételeimet is szerényebb méretűre tudnám varázsolni.
A jelenlegi 5perc 5Gb helyett -
válasz
Khaosz55 #6937 üzenetére
A trombita (akarom mondani harsona) ott van akkor is, ha szűrő van fent az obivédő helyén. Zavaró valóban. Máskor meg pont odateszik a programok pl. egy játékban, hogy élethűbb legyen... ki érti ezt
Tehát a zene ugyanaz most is, csak más az oktáv
Kiadják a félkész kamerákat a verseny miatt, csak hogy kint legyen. F*szság.
Nekem az acepro akkora csalódás, hogy 100x inkább action. Többször kitárgyaltuk már.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6935 üzenetére
A látószög nagyobb lett az AP2-ben. Mondom kíváncsi vagyok rá alapból szerettem a AP1-et, legjobb felvételeket azzal csináltam out of the box.
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6935 üzenetére
Napokban olvasom ao5 fórumot. Userek már beharangozták hogy most márciusban megjelenik az ao6. Egy lake kép alapján várják, mivel semmi megoldás a flare jelenségre, a ki nem kapcsolható HDR miatta kimosott képre, az indokalatlnul durva expozíció változásra.
Igaz a flare "megoldható", le kell venni a lencsét a kameráról, de hét az meg már milyen. Szóval konstrukciós hiba.
Fw-t várják nagyon a userek ami flaren-n kívül sokmindent meg tudna oldani.
Nagyon frankó kamera tudna lenni az ao5, de ezek a hibák még nincsenek orvosolva.
Neked nincs ilyen problémád? -
Elviseli tok nélkül is, csak nap végén ki kell obliteni csapvizzel, és áztatni 10 percet. A zsanernal csapodik ki a so. nekem 2 acepro van, de én nem szeretem. se a színeit se a latoszoget, es baromi nagy nehéz is, amire en hasznalom a hero13 sokkal jobb. Acepro a csillag hyperlapse-ket jól tudja addig, amíg telefonon nezed csak vissaz. Nagy képernyőn mar az oa5 felvételei szebbek
-
Khaosz55
addikt
Ha nem vagyok lusta nem sokára megveszem. Volt nálam a OA5 és Gopro13 amit összehasonlítottam az acepro 1-el és gopro illetve dji-t visszaküldtem. Overall az acepro tetszett legjobban out off the box.
Fontos megjegyezni, hogy nem color garndelek, nem használok lut-ot, out of the box gyári színbeállítások alapján mondom a véleményem. Illetve az összehasonlítás 4K120 esetén történt.
Gopro nagyon közel volt színvilágban az acpro 1-hez és tetszett is, de 4k projektoron 120"-ban én nem láttam drasztikus különbséget a gopro és acepro között. Végül azért nem tartottam meg a gopro-t mert felhős időben már előjött az acepro előnye, illetve házon bellüli felvételen is. Ha nem szikrázó a napsütés, akkor már elvesztek a részletek illetve glichelt (megdöccent) a stabilizátor. Napfényben viszont jobb a gopro stabilizálása és OA5 is.
Alap színprofiról a következőt tudom mondani:
Gopro 13 - kissé sárgába húz meleg hatása van
Acepo 1- kékbe húz kicsit
OA5 - előzökhöz képes számomra kimosott a színeAcepro2-t nem tudom milyen színben illetve mennyit javult stabilizálásban.
Nekem hiányzott a gopro-ból, hogy az oldalsó gomb megnyomásával nem tudtam előre elmentett profilokat váltani, illetve a dupla töltője sem a leggyorsabb. OA5 és acepro kezelőfelülete, appja és menüje sokkal jobban tettszett.Acepro az összes többinél nagyobb illetve nem bírja a sós vizet a borítás, tokban kell használni, de nem ázott be 12 nap snorkelezés után sem, kb 6 méterig tudok lemerülni, búvárkodásnál már tokban volt.
Mivel eladtam a szomszédnak az ace1-et ezért most ace2-t készülök venni, de még 1 hónapot ráérek. -
Dr V
őstag
Ace pro 2-ről mi a vélemény, tapasztalat?
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6929 üzenetére
Hát akkor nem értem a fejlődést.... Persze más téren van, de egy normális színprofil nem holdraszállás, persze nem tudom mi a technológiai akadálya. Userek 95% az alap színprofilokat használják.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6927 üzenetére
Viszont ahogy olvasom a dji forumot nagy a hiszti a 5-el kapcsolatban, fw, flare stb, már annyira hogy idő előtti 6-os megjelenésért fohászkodnak. Sőt out of box jobb színprofilja van a 4-nek mint az 5-nek.
Nem értek hozzá, de ctr+c-ctrl+v nem lehetett volna színprofil terén? -
Köszi az ajánlást Tuninger
A legújabb szériák mindig drágák, az eggyel korábbi pedig tartja az árát 1-2 évig, főleg ha jól sikerült. Az Action 4 kifejezetten jól sikerült széria, tulajdonképpen ezzel verte meg a GoProt a DJI. A Hero 11 pl. nagyon jól sikerült gopro széria, népszerű is. Az Action 4 szintén.
-
Tuninger
addikt
válasz
gixxergabi #6924 üzenetére
Igen, van 1-2 hónap pangás, aztán újra fog menni az akciózás erősen, legyél türelemmel, vagy vegyél SeniorTillátó occsóért, hátha van neki eladó.
-
gixxergabi
senior tag
Hi. Dji action 4 akciók sajnos elmúltak (dji és alzás is) pedig azt hittem mivel "kifutó", marad az akció, de visszaemelték sajnos...(nem mertem megrendelni amíg még megvan a másik cam) szerintetek lesz még, szokott e lenni akciózás tavalyi cuccoknál?
-
Dr V
őstag
Videószerkesztésre milyen programot használtok? Lehetőleg olyan érdekelne, ami a gpu-t is kihasználja.
-
válasz
SeniorTilla #6915 üzenetére
itt a LINK
-
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #6915 üzenetére
Jobban járnál egyébként ha 8:7 Wideban mennél, jóval magasabb felbontás mint a 16:9 5.3K, és jóval kisebb a torzítás, emiatt utólagos fov állításnál sokkal kevésbé kell torzítani a képet, több részlet megmarad.
Mondjuk ha appból exportálsz élből gyengébb a képminőség.
-
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla #6905 üzenetére
Jesszus, mi ez a csavarodás még normal módban is? Mint egy spagetti!
nem rémlik, hogy ilyenek lennének a drónos, gopros, normál lencsés videók.
mindenesetre korrigálni kéne -
Tuninger
addikt
válasz
Khaosz55 #6906 üzenetére
Nincs különbség a high bitrate és a normál között.
Ha LOG-ban megy a kamera, kikapcsolt zajszűréssel, Wide gamutban, akkor van értelme, colorgradingnél ott kijöhet a high bitrate előnye. Normál profilnál még 600%-os nagyításban sem látszik különbség, mozgás közben, stabi nélkül.
Ez két ok miatt van, egyrészt mert erősen szűri a zajt a kamera, illetve a valós felbontás olyan 2.5K körül van.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6905 üzenetére
Jó felvétel. A torzítás nem nagy, és érdekes, hogy normal mod esetén is érzek némi torzulást, lehet ezért mert nem láttam sok dronos felvételt.
Viszont szerintem a legrészletesebb kép normal módban van.
A high bitrate és normal között van észrevehető minőségi javulás ? -
Normál színprofil, stabi be, 10bit, high bitrate.
-
válasz
Tuninger #6903 üzenetére
Nem, dehogy is. Ez a véleményem, és leírhatom, nem tilos. Azért mert egyvalakinek nem tetszik, nem fogom megváltoztatni
Egyébiránt: megjött a MaxLensMod 2.0 tegnap, ma megyek kipróbálni. Tudom nem a legújabb, de meglátjuk, mit tud a drónon. Ez pl. még egy előnye a Gopronak, van hozzá minden, elérhető áron. Van anamporphic lencsém is. Az a hátrányuk, hogy nehezek, emiatt máshol lesz a súlypont és már nem olyan smooth a drón, remeg tőlük. DJI-ékat amúgy nem értem: Action 3-4-5-öst végigpróbáltam több mount-on is az FPV-n, mindegyikkel rezegnek. A Hero 11-12-13-makkal nem. Csak az Action 2 az, amit hosszú távon bátran fel merek tenni rá, mert ez sem erősíti fel a vibrációt. Nem házon belül kellene tökéletesnek lenni a súlypontnak?
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #6902 üzenetére
"én a GoPro-t favorizálom, egyszerűen mert szebb a felvétele" - Ez egy amolyan "csakazért is" komment az előzmények ismeretében?
-
Kicsit visszaolvasva látod, hogy én a GoPro-t favorizálom, egyszerűen mert szebb a felvétele. Sokkal részletgazdagabb és szebbek a színek is. A DJI jobb kamera, nagyon jó az 5-ös és 100-ért a 4-es főnyeremény. Viszik is tőlem is őket. 160-at tényleg megér egy advcomb, vedd meg. Ezen nem érdemes gondolkodni, mert ha nem tetszik, ennyiért simán eladod.
-
Fuvaros
senior tag
motorozáshoz minek újabb? az fps számít, min 50-60 kell. felbontás elég 2.7k, mert a 4k vágása hosszadalmas. és erre jó a gopro10 és felette és az aktion 4-5 is, újabb felesleges azok sem fognak többet tudni. én most váltottam gopro10ről aktion5pro-ra. szomszédnak 4ese van, túrán ő is hozta, jók a felvételek, tehát ár-érték arányban az a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- EAFC 25
- Parfüm topik
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple AirPods Max (2024), Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest