- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Mozilla Firefox
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Synology NAS
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Jarod1 #71818 üzenetére
Bele tudtam nézni a EaseUS partition manager programmal.
asus.swm
asus1.swm
asus2.swm
asus3.swmezek foglalják a legtöbb helyet kb.12 GB. Valami visszaállító fájlok ezek, ahogy kibogarásztam a google találatokból. Csak fogalmam sincs, hogy lehet erről visszacsinálni a kezdeti állapotot. Mint írtam, Hidden állapotban van. Ha láthatóvá teszem, akkor szerintem bekavar a futó Win7-nek, ha a megjhajtó betűjele változik, pl. a C-ből lesz D.
Vannak más mappák, fájlok is , de nem tudom, hogy ezek a fentiekkel összetartozó fájlok-e. Kijelölni, kimásolni nem tudtam az EaseUS felsorolásból. Lehet, átrakom csak ezt a hidden partíciót egy üres vinyóra. Bátrabban lehet akkor próbálkozni.
-
Pista0001
addikt
válasz Jarod1 #71388 üzenetére
Az USB-s olvasómon van SD és microSD foglalat is, plussz a laptopnak van SD foglalata. Próbáltam az USB-st direktben és SD adapterrel is, illetve adapterrel a laptop olvasójában is. A csúszkára figyeltem, amikor az adaptert használtam. Több forrásból is azt mondják a népek, hogy kártyahiba, nem lehet vele mit kezdeni.
-
cocka
veterán
válasz Jarod1 #71297 üzenetére
Na ilyen nekem is volt.. próbaképp Win 11 egy sehogyan sem támogatott gépen, amin a Win10 el se indul, de a 11 igen. LOL És se az ethernet csatit, se a wifi kártyát nem ismerte fel. Ilyenkor jön az adu ászom: USB-s wifi adapter, amihez CD-n van mellékelve driver. OK penről is telepíthetném, de arról rizikós, hogy esetleg letörlöm elvész, CD-n meg mindig rajta lesz, hacsak össze nem törik. És jéé annak az USB-s wifi adapternek a drivere még Win 11 alatt is megy. Sőt XP alatt is.
Én meg 8.1-et, mert utálom a 10-et.
Nagyom mókolós ha Win7 et akarsz frissen telepíteni,
Igen, de ezért mellékeltem a képeket, hogy aki akarja konkrétan le tudja tölteni az offline telepítőket a lista alapján.
Mondjuk az összefoglalóból is ki lehetne törölni azokat a linkeket, amiket az MS már elérhetetlenné tett.
[ Szerkesztve ]
-
Dency01
aktív tag
válasz Jarod1 #71163 üzenetére
Igen próbáltam már mindenhogy. Sehogy sem akarja az igazat. Itt valaki hasonlót akart, de ott régebbi skylake rendszeren és már ott is azt írja hogy natívan nem támogatja a 2.0-ás usb-t. Beleintergráltam az usb3-as drivert a Windows 7 usb creator utilityvel, gigabytenak is volt ilyen programja de semmi változás.
Mindegy, azért köszönöm a segítséget Belátom hogy már nem érdemes telepítgetni 7-et, alap a win10.Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
-
Frenky89
addikt
válasz Jarod1 #70914 üzenetére
Igen a teljest, de már úgy kaptam a gépet, hogy nincs 100MB-os rendszer partíciója.
gregory91: Csupa nullás STOP-kódot biztos dobott már, illetve volt 0x7b és talán 0x7e is. Kernel dump-ot meg tudom nézni valahogy így, hogy safe mode-ban is rögtön kékhalálozik?
Zoz: Az IDE ATA/ATAPI vezérlők csomópont alatt van egy "Intel 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller". Ezt keresem? Hogyan tudom szabványosra állítani?
all: Volt egy olyan sejtésem, hogy az RST rottyant maga alá. Akkor lehet ez lesz a megfejtés? -
inf3rno
nagyúr
válasz Jarod1 #70748 üzenetére
Köszi, de már átnéztem anélkül. Fejlesztőeszközök, virtualbox, ilyesmik ettek meg 30-40GB-ot. A maradék már tényleg esszenciális. Tulképp már nem sokáig hagyom ezt a rendszert, most egy Ubuntut raktam föl mellé, és egész használható az is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
MostaPista
tag
válasz Jarod1 #70652 üzenetére
Te irtad ott:
nézegettem már én is a Treeviewer-el.
+++++++++++++++++ Device Information ++++++++++++++++++
Device Description : USB 2.0 MTT hub
Device ID : USB\VID_05E3&PID_0610\5&2B682350&0&1
Hardware IDs : USB\VID_05E3&PID_0610&REV_9223
Driver KeyName : {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}\0166 (GUID_DEVCLASS_USB)Weben rakerestem, fizetosnek irja.
-
MostaPista
tag
-
King Unique
titán
válasz Jarod1 #70630 üzenetére
Mármint ha az "USB 2.0 MTT hub" alapján állítod, akkor azzal nem feltétlen kell foglalkozni, ha a drivernél USB 3.0-át ír a program, meg ha a hubhoz csatlakoztatott USB 3.0-s eszköz előtt "S" = SuperSpeed (USB 3.0) jelölés van és a szabványnak megfelelő adatátviteli sebességgel működik.
Ha nem erről van szó, akkor meg leírod világosabban, hogy mire célzol.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Jarod1 #70628 üzenetére
Itt nem teljesen világos, hogy ez a "usb2 nek ismeroi fel" pontosan mit is jelent, azaz pl. ezen / ezen útmutató alapján le lett csekkolva és USB 2.0 módban működik az USB 3.0 eszköz W7 alatt, illetve a hubhoz csatlakoztatott USB 3.0-s meghajtók (pendrive / külső HDD/SSD) csak USB 2.0 sebességgel működnek, vagy mégis mit kell érteni ez alatt?
Ha USB 2.0 módban működik az eszköz, akkor kérdés, hogy a megfelelő USB 3.0 driver telepítve van-e a W7-nél, BIOS/UEFI-ben nincs-e esetleg letiltva valami USB-vel kapcsolatos funkció, USB 3.0 kábellel van-e csatlakoztatva az elosztó (hub) USB 3.0 porthoz, ugyanazon USB 3.0 porthoz a hub nélkül csatlakoztatott USB 3.0 eszköz USB 3.0 módban és annak megfelelő adatátviteli sebességgel működik-e, stb.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Jarod1 #70498 üzenetére
Ha gyárilag Windowszal előtelepített laptop, akkor az a gyári recovery partíció, ami a gyári alapállapotba történő visszaállításhoz szolgál, nem standard telepítéshez. És igen, klónozással nyilván 1:1-ben át lehet "menteni" a jelenlegi HDD tartalmát az SSD-re, meg akkor nyilván minden szükséges partíciót, nem csak azt az 1-et.
-
-
félisten
-
félisten
-
peter889
őstag
válasz Jarod1 #70345 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
msconfigban: [kép]
Nekem az Aida64 "ATA"-nak írta, persze SATA csatlakozású.#70342 Fire/SOUL/CD,
Bootracer: [kép]
Kicsit elírja a karaktereket.
A legutóbbi rendszerindítás is kb. 1 perc 35 sec volt.
Majd valamikor este jobban lesz időm, aztán próbálok majd még bűvészkedni a Booracer-ral.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Jarod1 #70314 üzenetére
all.
Biztos nem a táp. Hajszál pontosan 2 óránként csinálja. Nem random módon. És csak azóta, miután a cserélgetés után az előhorgászott pót winyó van benne.
És igen, olyan mintha reset-et nyomnék, vagy lekapcsolnám az elosztót. Nem szabályos leállás, kék képernyő sincs. É ezután magától újraindul. Kb, minha a reset gombon lenne ey 120 perces timer...
Feladatütemező semmi.
Eseménynaplóban az ujraindulások utái felállás idején van két állandóan előforduló hibakód:
6008
7026Az Avast került rá 2 napja.
És az már okozott régen galibát, ez az random összeakadt valamivel, és az kék képernyős leállást okozott.
Megpróbálom, és kilövöm...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Csupingo
veterán
válasz Jarod1 #70316 üzenetére
Régebben megszívattam magam egy videólejátszó programmal. Abban be lehetett pipálni, hogy a lejátszás után kapcsolja le a gépet. 2-szer, 3-szor eljátszotta ezt velem, mire megtaláltam, hogy mi okozta. Eszembe nem jutott volna, hogy a lejátszó beállításai között lehet a megoldás.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
RR-13
őstag
válasz Jarod1 #69303 üzenetére
Bootolni tudok másról, de magát a fájlt lecserélni nem
Ráadásul valószínű hiába is cserélném le, mert a Win7 valahonnan máshonnan tölti be a Beep.sys infót... nem is értem már ezt
Jó páran foglalkoztak ezzel a problémával, és elvileg az XP Beep.sys fájl a megoldás, de hogy mikként fog működni azt nem tudom... -
RR-13
őstag
válasz Jarod1 #69284 üzenetére
Miért olyan meglepő ez?
Nekem több előnye van, mint a hangszóróból kijövő caps lock hangnak, főleg, ha nem megy a hangszóró.
De a megoldást keresem egyelőre, ami nem nagyon van ahogy látom... csak tudnám, hogy miért olyan nehéz Win7 alatt a speakerre "kiadatni" a hangot -
gregory91
senior tag
válasz Jarod1 #69182 üzenetére
Ennél nagyobb marhaságot rég nem olvastam,már ne haragudj.
A töredezettség-mentesítés illetve annak a "figyelésének" a bekapcsolása nem ajánlott(mármint ssd-n), de mondjuk felesleges is....[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
-
peter889
őstag
válasz Jarod1 #68816 üzenetére
Azt sem tudtam, hogy olyan létezik. Nem tudom, mit csinálnék.
Akkor feltelepíteném újra a Nod32-őt.Előbb működjön a rendszerem.
-----------------
Előzőekhez:
A frissítést nem ajánlotta fel a telepítő.
Próbáltam bűvészkedni a helyreállításhoz, de nem sikerül.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Jarod1 #68775 üzenetére
Évek óta használom a gépem vírusirtó nélkül, mindössze annyi problémával, hogy némileg belassult a gép. Ezt szerettem volna orvosolni. Ez a kisfokú lassúság régóta megvolt.
Csak a Nod32 "vírust" kaphattam el, vagy nem tudom.Win repair? azzal mit tegyek és hogyan? És pontosan honnan töltsem le?
[ Szerkesztve ]
-
Lordus
senior tag
válasz Jarod1 #68751 üzenetére
ezen én is agyaltam, de attól a win7 gép miért ne látná a win xp-t?
illetve otthon 2 win10 gépet is lát a win7 laptopom...[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
King Unique
titán
válasz Jarod1 #68630 üzenetére
Alapesetben értelemszerűen a W7-nek megfelelő kiadásra fog közvetlenül frissülni, upgrade-elni a W10, meg az ingyenes váltás keretében a licenc is ahhoz lesz jó. Azaz pl. W7 Home Premium kiadásról közvetlenül az MCT-vel / frissítési segéddel W10 Home kiadásra lehet upgrade-elni. Ha utólag pl. W10 Pro kiadásra akarsz váltani, akkor az megoldható másik termékkulcs megadásával.
-
-
pilipi
aktív tag
válasz Jarod1 #68308 üzenetére
+1 egyelőre én sem tervezem a váltást
Látom mennyit bajlódnak a 10-el és minden frissítést rettegve várnak, hogy most éppen majd mit fog el...i.
A hetes csak teszi a dolgát hiba nélkül.
Biztosan eljön az a pont amikor majd kell váltani, de ez még nem most jött el (számomra) -
Fürkésző
tag
válasz Jarod1 #66501 üzenetére
Próbáld meg ezt, ha az újraindítás sem segített:
Nyisd meg a feladatkezelőt, persze rendszergazdaként és
nézd meg hogy fut-e a sidebar.exe .
Ha igen, akkor állítsd le és indítsd újra (fájl->futtatás és beírod a nevét),
ha meg nem fut, akkor indítsd el (fájl->futtatás és beírod a nevét).Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
-
-
Sasos
senior tag
válasz Jarod1 #52651 üzenetére
De kell, mert tök más rendszer menne fel tesztre, aztán a sajátom vissza lemezképből. Ha benne van minden partíció, akkor gond nélkül ott folytatom, ahol a mentés készült. (Tudom, használjak rá más programot, de ezt szoktam meg, na, meg ezért van.)
Végül is megoldottam. A rendszer számára fenntartott partíciót feltoltam 500MB-ra, így van neki rajta elég hely a mentés megcsinálásához. Persze Win alól nem ment (Lemezkezelő), de 3rd party partíció varázslóval sikerült rendreutasítani.
Már csinálja is a lemezképet a kis hamis.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Jarod1 #52624 üzenetére
File asszociációra gondolsz? Mert nekem nem ez kell. Story: vettem egy új billentyűzetet és annak az egyik média gombja alapból a WMP-t nyitja meg (mivel gondolom az a default media player), ezt szeretném átrakni Jriver-re. A gyári (tömörítve 80MB-os) szoftvert nem szeretném felrakni a bill.-hez, csak hogy ezt az 1 gombot átprogramozhassam...
Várom a megfejtéseket továbbra is és köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ZeratulX
tag
válasz Jarod1 #52584 üzenetére
+ jeni: Csak ne legyél abban a tudatban, hogy lemezen biztonságban csücsülnek az adataid. A legrosszabb adatmentési módszer a lemezre írás (ha nincs meg máshol az adat legalább egy példányban). Továbbra is elhiszem, hogy sok a hülye.
R3nts: Szerintem rendben van. Ha kell hely még a C-re, nem olyan rég leírtam, hogy csíphetsz át a D-ből.
[ Szerkesztve ]
:: Eladó kishibás HD 7870 2G :: hardverapro.hu/apro/_185
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Jarod1 #47653 üzenetére
Mióta a HD7770-em meghalt és lett egy R7 260x helyette, azóta ha lekapcsolom a TV-t (nekem ez a monitor is), akkor jó eséllyel összedobálja az ablakokat kisebb méretre és át is pozicionálja őket, mintha alacsonyabb felbontásba kapcsolnák. Ez szerencsére nem mindig történik meg, de alkalmanként a futó játékot is elbarmolja, ki kell belőle lépni és vissza.
Kikapcsolás alatt meg többször is trillázik a Win, hogy új eszközt érzékelt...Nem igazán tudom hová tenni ezt a problémát, Linux alatt nincs semmi ilyen gond, az előző vga-val meg itt sem volt.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mozilla Firefox
- Steam Deck
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch
- Bundle topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!