Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
csili123
csendes tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni, igazából a tapasztalatotokra lennék kiváncsi mivel mostanság szeretném a 1043 routerem felruházni torrent, samba és dlna funkciókkal.
Főleg torrent le/fel töltésre és a letöltött filmek dlna keresztül való nézése a fő cél.
Az érdekelne hogy akinek gond nélkül megy milyen configgal használja?
Láttam olyan oldalt ahol 512MB swapot adtak még pluszba és azt írta nem volt gond, mondjuk hosszútávú tesztet nem írt így arra lennék kíváncsi ki mivel használja és ki mit tapasztalt és ajánl mielőtt nekiállok.
előre is köszönöm
csili
-
vargalex
Topikgazda
-
krealon
veterán
válasz kaszaf #37589 üzenetére
Ugyan a kerdesed hianyos (az nem, derul ki hogy LAN-LAN vagy WAN-LAN irnyra gondolsz), de mivel a LAN-LAN iranyra semmilyen befolyassal sincs a telepitett firmware tipusa, igy a valasz OpenWRT (Routed: 23 Mbyte/s) .
Gyarival 113-121Mbit (14-15MByte/s)[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz kricsek #37587 üzenetére
2. Amikor még Minidlna/Ushare-t használtam, akkor kilőttem mindent mellőle, azaz csak a minidlna futott, se samba, se ftp, se transmission. És igy is Wifin néha akadozott egy jobb film. Sajnos ahogy néztem kb. 5-6MB/s a maximuma wifin keresztül a routerre kötött vinyóról, mindkét irányban. És random időnként beesik 1-2 MB/s-re 1-2 másodpercre. Ez simán akadást okoz. Javaslom a kábelen keresztüli DLNA használatot. Ott nem volt ilyen gond.
-
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy a Gyári-openwrt-ddwrt verziók közül melyik biztosítja a legnagyobb sebességet kábelen? Nem találtam ilyen jellegű infót.
-
szabolcs.sz
tag
Többen kísérleteztek dvb vevővel és a tvheadend csomaggal. Találtam egy szép leírást, hogyan lehet tvheadend-et összeházasítani VLC-vel timeshift és kulturált csatornaválasztás funkciókkal.
-
suste
veterán
válasz kricsek #37582 üzenetére
1: lekell krolátozni a torrnetet, méghozzá eléggé, főleg ha DLNA-zol is, meg ha vannak instabl wifi eszözeid,akkor is
2: valszeg a DLNA és a torrent megöli egymást, vagy mindkettőt a wifi
3: G+N-en nekem is szar volt, csak G-n sokkal satbilabb, de ezt már te is tudod
ez a gyengéje a 1043-nak
általában 1-1 eszközt nem szereta router wifije, ha utánajársz, akkor meglátod, tudod-e cserélni az eszközt vagy a wifijét -
nyikszi
őstag
-
kricsek
csendes tag
Sziasztok! Nekem is egy TP-Link 1043ND van OpenWRT 10.03.1-el. Három problémám is van vele:
- Torrent letöltése közben instabil lesz és néha újraindul. Van hogy 4-5-ször is egy 10 gigás film letöltése közben, van hogy egyszer sem. Swapot használok.
- Amikor MiniDLNA-val nézek filmet, néha elkezd szaggatni. Ezen csak az segit ha újrainditom a networkot. Ezután a MiniDLNA-t is újra kell indítani, mert nem látják a DLNA kliensek addig.
- Az N-es wifije katasztrófa. Van olyan kliens, amit állandóan ledobál, van olyan, amin csak nem töltődnek be az oldalak, csak ha újracsatlakozok a wifire. Átállítottam G-sre, ez már atom stabil.
Mással is előfordulnak ezek? Van rájuk megoldás? Próbáltam keresni, de nem sok eredménnyel. Köszi.
-
MODERÁTOR
Szia!
Bár én nem vagyok nagy WiFi-s, de tudtommal az a funkció annyit jelent, hogy a WiFi-re csatlakozok kliensek tudnak-e egymással közvetlenül kommunikálni, vagy pedig csak a routeren keresztül...?! Ezzel tehát senkit és sehonnan nem tudsz elkülöníteni, a gyári fw csak 1 VLAN-t kezel, és abban van benne minden kliens, legyen az vezetékes, vagy WiFi-s!
-
atike
nagyúr
Üdv! Most ruháztam be egy ilyen routerbe...
A kérdésem az lenne, hogy a wireless részen az AP Isolation a gyakorlatban azt jelenti, hogy a wifin csatlakozott eszközöket elkülöníti a vezetékes eszközöktől, vagy "csak" a wifis eszközöket egymástól?
Gyári firmware-el meg lehet oldani amúgy a wifis eszközök elkülönítését ha az az AP Isolation-os rész nem tenné ezt meg?
-
r3dsnake
nagyúr
Az android végülis már tárgytalan nálam, most ki sem tudom próbálni, az iOS volna fontosabb. Arra emlékszek, hogy androidon pl a bsplayer sehogy sem látta... Ötlet esetleg, hogy mi lehet rossz nálam, ha pc-n viszont működik? Bár pc-n állítani kell a házirendnél a " LAN kezelő hitelesítési-szintje" opciót, és csak így látszik. Lehet, hogy ez befolyásolja? Elvégre PC-n sem működik alapból, az iOS eszköz pedig nem tud ilyen beállítási lehetőséget. Mit kéne másképp configurálnom a sambánál, hogy ne legyen szükség a biztonsági házirend állítására? (És ezáltal valószínűleg menne iOS-en is.)
Köszi!
-
MODERÁTOR
-
batt
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37576 üzenetére
Rendben köszönöm szépen! És bocsi a túlzót stresszt!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
MODERÁTOR
-
batt
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37574 üzenetére
Nem tudom mit csináltam de most megjavult vagyis be engedett az tplink admin felületre a wan és a lan led ég folyamatosan de a power az villog még most is! Nem tudom mért?!!
-
MODERÁTOR
OK! Mi a jelenség?
LAN port LED-je világít, ha kábelt dugsz bele?
IP címet oszt?Egyik sem működik?
-
batt
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37572 üzenetére
tudom de ezek szerint nem! Mert volt már reset is 10 mp ig de semmi! Sőt most olvastam másik forumon hogy áramtalanítani kell a routert és nyomni kell a reset gombot majd áramot kell adni neki és 10 mp tartani kell de ez se segít!
-
MODERÁTOR
-
batt
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37570 üzenetére
azóta volt már újra indítva mert 40 perce villog! de semmi!
-
MODERÁTOR
-
batt
aktív tag
Sikeresen kinyírtam a routerem openwrt ----> gyári firmware felrakásakor! Most a power led (fogas kerék) Lassan villog ilyenkor mit lehet tenni?
-
csucso
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex féle openwrt-t használok 1043-nd routeren. A következő problémám van:
A minidlna logjában 10 mp-enként ilyen warning bejegyzések keletkeznek:[2013/01/23 21:25:47] upnphttp.c:1048: warn: HTTP Connection closed unexpectedly
Tud valaki segíteni abban, hogy mi okozhatja a fenti bejegyzéseket? A minidlna szolgáltatás egyébként működik.
Köszönöm
-
krealon
veterán
válasz Rascally81 #37563 üzenetére
Lehet, hogy lemezellenozest csinal csatolaskor (fsck).
A naploban (syslog) kene lenni nyomanak. -
krealon
veterán
válasz He-Nike #37560 üzenetére
A Vargalex altal tamogatott tipusok kozul kikeresed a legerosebbet, es megveszed.
Itt az egyik, amivel erdemes leget probalkozni: TL-WDR3600
Viszont finomhangolas es korlatozas nelkul hiaba varod, hogy mindent tudjon. Ahhoz egy PC kellene.Ha esetleg bevallalsz 12W extra fogyasztast, akkor megoldja a problemadat pl egy Zyxel NSA-310 + ffp.
-
r3dsnake
nagyúr
Van valakinek ötlete esetleg, hogy mobil eszközről (sem iOS, sem android), miért nem megy a samba? Win7-en teljesen jó, de telefonon nem. Sajnos már több hónapja vesződök vele, egyszer sem volt jó. Bármilyen ötletet szívesen fogadnék.
Köszi!
-
Rascally81
aktív tag
Üdv!
Ma tulajdonosa lettem egy wdr3600-nak, fel is varázsoltam rá Vargalex 1.1.5FW-t.
Az a kérdésem, hogy mikor beállítok valamit, csak köröz körbe körbe az /etc/config/fstab-nál.
Elméletileg megcsinálja, mert ha frissítek akkor ott van a pipa, de a 842nd-nél nem csinált ilyet.
Ez most baj, vagy ne foglalkozzak vele?Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
őstag
Üdv!
OpenWRT-vel kapcsolatban lenne a következő kérdésem:
Adott egy IPv6 cím, melyre freedns.afraid.org-on regisztráltam egy subdomain-t. Utánakérdeztem mit kéne tennem OpenWRT-n ahhoz, hogy pl. iRCnet-re connectelve
address: ~proradeon@2a01:368:e101:8001:0:0:0:3
helyett
address: ~proradeon@a.regisztralt.subdomain
jelenjen meg, és annyi választ kaptam, hogy "be kell állítani ipv6-nak az ns server-t", de mivel nekem ez sokat nem mondott, így inkább itt vetem fel a kérdést, hogy mit kell tennem a már említett cél eléréséhez OpenWRT-n? (Tippem szerint dnsmasq-ban kell valamit csinálni, de fogalmam sincs mit ...)Az esetleges választ előre köszönöm!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
nonsense
csendes tag
Sziasztok fórumtársak!
Kis segítséget kérnék a haladóktól az alábbi problémák megoldásához.
1. Frissítettem a rendszert a napokban és visszatértem - kis MiniDLNA kitérőt követően - az Ushare használatához, mivel ez stabilabb, gyorsan indexel és nem utolsó sorban (qss) gombnyomásra indexel, így ha lejön egy film rögtön nézhetjük. A probléma csak az, hogy az mp4-et nem látja, pedig létezik rá megoldás csak nem tudom, hogyan kellene átültetni. Van esetleg valakinek tapasztalata?
2. Egy ideje definiálva van egy Guest wifi az OpenWRT-s leírás alapján, azonban ennek nem kellene állandóan mennie, csak akkor ha valaki használná. Erre az volt az ötlet, hogy a qss gombot hosszan megnyomva kapcsolja ki-be. Ezzel kapcsolatban két dolgot kellene megoldani. A qss gomb rövid (<2sec) megnyomásakor az eddigi ushare újraindítás történjen, hosszabb (>2sec) gombnyomás esetén pedig a guest wifit kapcsolja ki vagy be. Másrészről egy script kellene csak a guest-hez.
Előre is köszi!
Az OpenWrt az egyetlen olyan rendszer, amivel hasonlóan pozitív tapasztalataim voltak, mint az Androiddal!
-
He-Nike
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen (1043ND) routerem Vargalex féle openwrt firmware-el. Bajom az vele hogy elég megbízhatatlanul működik. Ezért le szeretném cserélni egy olyan routerre amin biztonsággal tudom futtatni a Transmission-t akár 20-30 torrenttel is, Megtudjam osztani hálózaton, Tudjam használni benne a DLNA funkciót is akár 15-20 gigás FullHD (3d) filmet nézve, ja és felmenjen rá a Vargalex-es openwrt. Terveim szerint egy 1TB os vinyót kötnék rá. Tudtok valamit ajánlani helyette? Mert mindezektől a 1043-as összesz@rja magát, újraindulgat, beállításokat elfelejt stb.
előre is kösz a segítséget?
Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.
-
Danniel
tag
válasz Intruder2k5 #37558 üzenetére
Szuper, ez működött. A reset gomb mintha nem reagálna semmire, de az áramtalanítás bevált. Visszajött minden adatom. Amiben csak az az érdekes, hogy próbaképp én az előbb leformáztam a vinyót a laptopon ntfs-re. Aztán most használtam a vargalex format tool-t és mégis rajta van minden eddigi cuccom... Nagyon köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
MODERÁTOR
-
Danniel
tag
válasz Intruder2k5 #37556 üzenetére
Nem, 1.02.1, mert arra írták a legtöbben, hogy stabil.
-
MODERÁTOR
-
Danniel
tag
válasz Intruder2k5 #37549 üzenetére
A resetnek van valami spéci módja? Routeren reset gombot nyomva tartani fél percig és ennyi? Formázni per pillanat nem tudok, mert vargalex formázó cuccosa sem látja a hdd-t, mivel gondolom nincs felcsatolva. Bocsánat a sok amatőr kérdésért és köszönöm a segítséget!
-
suste
veterán
válasz Danniel #37548 üzenetére
a transmission mappa jelenleg szerintem a router memoriájában van
ezért is üres,mint írtadaz sda3 nincsen a csatolt pontok között, így tuti nem láthatod a vinyó adat részét
ésmint írták elöttem, az extroot sincsen felcsatolva rendesen, csak a belső memóriát látja[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Danniel
tag
válasz Intruder2k5 #37546 üzenetére
Nem lesz a lehúzástól brick a routerből?
Arra gondoltam, hogy szimplán újrahúzom és visszatöltöm a lementett configot. Gondolom ez megoldható. Ha jól néztem, akkor csak a sysupgrade-es image kell hozzá. Újra kell formázni?Szerk.:
suste: akkor megpróbálkozom először a felcsatolással. De akkor hogy látom a transmission mappáit? Meg ha nincs felcsatolva a vinyó, akkor hogy működik a rendszer? Nem az lenne az extroot lényege, hogy a vinyón lakik a rendszer?
Szerk2: Intruder2k5 (37549): köszönöm, megpróbálom. Reset alatt a router reset gombját érted, ugye, nem a reboot-ot?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
batt
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37544 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
-
Danniel
tag
válasz Intruder2k5 #37540 üzenetére
Közben a transmission azt írja, hogy elfogyott a hely.
Ezt látom a mount pontoknál:Ilyenkor lehúzhatom csak úgy simán a vinyót? Gondolom az extroot miatt nem...
[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #37539 üzenetére
Anyámnál a pasija piszkál bele állandóan mert ő egy nagyon okos ember, aztán ha elb valamit akkor én meg mehetek csak van köztük 150maci(km), a hugoméknál nem tudom mi van, nem akarom leírni melyik !+/+!%/!+/+!=/!+% cég szolgáltat, hát nem egy jujpiszi, 5-6havonta variálnak valamit, cserébe mondjuk már kaptak usb stikket ingyé ajándékba 2giga nettel.... de ők se a szomszédomba laknak... arról nem is beszélve hogy ha frissítek nekik az se mindig sikerül úgy hogy beállítások megtartásával, sőt.... utoljára is elszállt mindenhol minden kénytelen voltam újra frissíteni akkor már beállítások megtartása nélkül.... Szóval nagyon jól jönne nekem egy ilyen funkció, hajlandó vagyok egy anyámhoz való utazásom árát felajánlani ha ez esetleg inspirálna valakit.... nekem már a hócipőm tele van...
Túrista vagyok
-
batt
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37536 üzenetére
Ez a file neve: wr842ndv1_en_3_12_22_up(120424).bin
Nincs benne a boot!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Hunsaman
tag
Sziasztok!
Akinek az LCP echo hibaküszöb magasabb értékre állítása után is eldobálja a router az ADSL-t vagy a PPPOE-t, annak azt javaslom cserélje le a modem és a router közti UTP kábelt valami komolyabbra.
Nekem az a gyári kék volt közte, amit a modemhez kaptam, és több mint egy hónap szarakodás után utolsó esélyként lecseréltem. Előtte, ha futott a Transmission (nem a routeren) 10 percenként dobta el a kapcsolatot.
Most, hogy a kábelt lecseréltem, több mint 48 órája nem volt szakadásom! -
Danniel
tag
-
MODERÁTOR
Ezzel azt akarom mondani, hogy OpenWrt-re csak akkor teheted fel a gyári fw-t, ha annak a nevében nincs benne a boot szó! Ha ez benne van, és mégis felteszed, akkor ezt követően csak soros porton lehet feléleszteni a routert, ez 100%! És ezt természetesen nem oldja meg az sem, ha flashelés előtt átnevezed az fw-t, hogy ne legyen benne a boot szó!
DD-WRT-re a gyári fw webes felületen fel sem megy, csak a fentebb linkelt speciális webrevert változat!
Amit OFF-ban írtál az pontosan micsoda? Ha 842ND-ről van szó, akkor természetesen ezek a file-ok nem jók neked, mivel ezek csak és kizárólag 1043ND-n használhatóak!
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok, mivel többen is vannak itt akik írtak már shel scriptet a routerra ezért bátorkodom előjönni a témával újfent mert mostanra már nagyon aktuális lett a dolog
Szóval van a vargaalex buildben egy olyan ahol meg lehet adni az ftp jelszot és formázni lehet a hdd-t, ide tennék be egy olyat hogy csak magát a netet be lehessen állítani anélkül hogy be kéne menni az open menüjébe- ettől anyám mindig megijed, hugom meg nem is hajlandó belépni... EL is kezdtem írni aztán Alex is segített csak félbe maradt az egész, itt van ameddig eljutottam, de ez sajnos semmit nem csinál.... Ha tudna nekem segíteni valaki az nagyon jó lenne...
Köszönöm
#!/bin/sh
header()
{
cat << __EOF__
Content-type: text/html
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" charset="UTF-8" />
<title>NET CONFIG </title>
<script>
function setprotocol(protocol)
{
var prot = document.getElementById(protocol);
prot.selected = true;
}
</script>
</head>
<body onload="setprotocol('$PROTOKOLL')">
<form action=net_config method=post>
<h2>NET CONFIG</h2>
__EOF__
}
footer()
{
cat << __EOF__
</body>
</html>
__EOF__
}
protokoll()
{
cat << __EOF__
<label for="PROTOKOLL">Protokoll:</label>
<select name=PROTOKOLL id="my_protokoll" onChange="this.form.submit();">
<option id="static" value="static">Statikus cím</option>
<option id="dhcp" value="dhcp">DHCP ügyfél</option>
<option id="none" value="none">Nem kezelt</option>
<option id="ppp" value="ppp">PPP</option>
<option id="pptp" value="pptp">PPtP</option>
<option id="pppoe" value="pppoe">PPPoE</option>
<option id="pppoa" value="pppoa">PPPoATM</option>
<option id="3g" value="3g">UMTS/GPRS/EV-DO</option>
</select>
<br>
__EOF__
if [ "$PROTOKOLL" == "pppoe" ]
then
cat << __EOF__
<label for="P_USERNAME">Username:</label><input name=P_USERNAME id="p_username" type="text"/><br>
<label for="P_PASSWORD">Password:</label><input name=P_PASSWORD id="p_password" type="text"/><br>
__EOF__
fi
if [ "$PROTOKOLL" == "dhcp" ]
then
cat << __EOF__
<label for="P_GATEWAY">gateway:</label><input name=P_GATEWAY id="p_gateway" type="text"/><br>
__EOF__
fi
if [ "$PROTOKOLL" == "static" ]
then
cat << __EOF__
<label for="P_IPADDR">IP address:</label><input name=P_IPADDR id="p_ipaddr" type="text"/><br>
<label for="P_NETMASK">Netmask:</label><input name=P_NETMASK id="p_netmask" type="text"/><br>
<label for="P_DNS">DNS:</label><input name=P_DNS id="p_dns" type="text"/><br>
__EOF__
fi
echo "<input type=submit accesskey=c name=ACTION value=\"Change\">"
}
changing()
{
# ide jon a protokoll atallitasa pl. uci parancsokkal:
uci set network.wan.proto = $PROTOKOLL
###DHCP
if [ "$PROTOKOLL" == "dhcp" ]
then
uci set network.wan.gateway=$GATEWAY
fi
###PPPoE
if [ "$PROTOKOLL" == "pppoe" ]
then
uci set network.wan.username=$P_USERNAME
uci set network.wan.password=$P_PASSWORD
fi
###STATIC
if [ "$PROTOKOLL" == "static" ]
then
uci set network.wan.ipadr=$P_IPADR
uci set network.wan.netmask=$P_NETMASK
uci set network.wan.dns=$P_DNS
fi
}
PROTOKOLL=$(uci get network.wan.proto)
query_string=`dd count=$CONTENT_LENGTH bs=1 2> /dev/null | sed 's/&/;/g'`
eval ${query_string}
case "${ACTION}" in
"change") header ; changing ; footer ;;
*) header ; protokoll ; footer ;;
esacTúrista vagyok
-
batt
aktív tag
válasz Intruder2k5 #37531 üzenetére
Szia!
Akkor ezzel azt akarod mondani,hogy a tplink hivatalos oldaláról a gyári firmware-t bint-t ne adjam hozzá nem fog sikerülni?
wr842nd-van amire felmegy az openwrt és a vargalex volt rajta!
-
MODERÁTOR
-
Danniel
tag
SziasztoK!
Egy olyan problémába futottam bele, hogy három nap távollét után hazaérve net van, wifi működik, be tudok jelentkezni luciba, viszont transmissionbe csak a gyári jelszóval, pedig már át volt írva. Samba elérés nincs, ftp tetűlassú, és a vinyó teljesen írásvédettnek tűnik, nem tudok sem másolni, sem könyvtárat létrehozni. A vinyón lévő eddigi médiafájlok és egyebek eltűntek, csak a transmission mappastruktúrája maradt meg. Hugom volt a lakásban, nem nyúlt hozzá, de elmondása szerint volt egy nagyon rövid áramszünet. Ilyenkor mi a teendő? Újra kell húzni?
Szerk: értelemszerűen reboot-tal próbálkoztam, beállítások visszatöltésével is. A hdd-t nem mertem lehúzni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
ITT is találsz vágott gyári firmware-t, amit fel lehet tenni LuCI-ból közvetlenül!
OpenWrt-re ez kell...
http://data.hu/get/6022300/wr1043nv1_en_3_13_12_up120405.bin
DD-WRT-re pedig ez...
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Sziasztok!
A vargalex féle firm-hez elérhető valamilyen formában a tcpdump?
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
krealon
veterán
Elvileg, az ebben levo _boot nelkuli .bin-t fel lehet rakni a LuCI webes feluleten.
http://www.tp-link.com/Resources/software/TL-WR1043ND_V1.0_120210.zip -
-
batt
aktív tag
Srácok sos a segítségetek kellene!
Vargalex 1.1.5 firmware van a routeremen! Ami működik tehát nem halott a router!
Hogy tudom vissza rakni a gyári TPlink-es firmware-t?
Luci ba ha a Mentés / Firmware frissítés és ott a Új firmware image flash-elése
Itt tölthet fel egy új sysupgrade-kompatibilis képet a futó firmware lecseréléséhez. A jelenlegi beállítások megtartásához jelölje be a "Beállítások megtartása" négyzetet (OpenWrt-vel kompatibilis firmware kép szükséges).
Ezzel vissza tudom rakni?
-
suste
veterán
válasz Szabesz #37513 üzenetére
hamár működik a vargalex-es rendszered, akkor nagyon egyszerűen + pendrive-val megoldanám a helyedben:
-router áramtalanít
-HUB be
-pendrive be, 8081-es porton formázod extroot-osra,
-luciban a csatolási pontoknál kitörlöd a pen-es swap-ot, és a /mnt-s csatolást
(ha mégis használnád a pen megmaradó részét, akkor csak állítsd át a csatolást másra, pl: /pen)
-mentés, alkalmazás, majd áramtalanítod a routert
-HDD-t bedugod, elindítod a routert, a vinyó visszakerült ahol volt, a rendszer meg a pen-en van, lehet telepítgetni....én is így csináltam
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz Imike_80 #37519 üzenetére
Ext3-as teljesen jó, ext2-es nem ellenőrzi a HDD-t, egy esetleges áramkimaradás után jól jön az ellenőrzés, de így lassabb az ext3-as az ext2-nél.
Failsafe: passzolom, majd okosabb leírja.
Attól függ mi bukik? Mert ha nem lehet belépni sehogy, akkor esetleg a reset segít, de ha az sem, akkor marad a serial kábel. De nem kell parázni, semmi különösebb nincs, csak a routernek megfelelő firmware-t használja az ember és kész, akkor nincs gond.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy 1043-ast, s gondoltam jó lenne kiaknázni a lehetőségeit.
Előtte 741ND-m volt, nagyon szerettem, csak mivel van egy D-Link DNS-323-as Nasom, ezért örültem volna a Gigabites portnak. Szóval ezért esett a választás a 1043-ra.Gondolkodtam azon, hogy inkább nem a NAS-on Torrentezek (azon is a napokban állítottam be amúgy a torrent klienst), hanem megoldom a routerből a dolgot egy külső, tápos USB-s vinyóval (ez majd kérdés, hogy mire formázzam, mert most azt hiszem ext2, vagy ext3-ban van, amit a Nas csinált magának).
Valamint hiányzik a WoL funkció, ezért is agyalok egy újabb Firmware telepítésén.
Visszaolvastam párszáz Hsz-t, s úgy fest, a Vargalex féle firm kell nekem... Talán az én igényeimre minden szempontból megfelelő lenne. Telepíteném is, csak van bennem néhány kérdőjel.Semmi szín alatt nem szeretném téglásítani a kütyüt. (Vargalex! Szegeden vagyok, ezért valószínű nem tudnám záros határidőn belül igénybe venni a sokaknak felajánlott segítségedet a soros portos megoldással ) A Failsafe-módban történő router firm-csere esetleg bizonságosabb? Le van írva valahol ennek a menete?
A monstre leírást elolvastam, az alapján vágnék bele, de el ne tűnjetek csütörtök délután!
Fontos kérdés! Ha valami bukik, a régi FW-t hogyan tudom visszarakni? Ja, amúgy a legújabb gyári van fenn, ami a Neten elérhető volt (12.04.05), december közepe felé frissítettem erre. Mostanság is sokszor előfordul, hogy nem érem el sem kívülről, sem itthonról a router menüjét, de van, hogy hetekig jó kívülről is, no-ip-vel. Emiatt is megoldást várnék az új FW-től. Digi Internet előfizum van, 20/10-es kapcsolattal.
Kérem a tapasztalt kollégákat, legyen kedvesek a félkövérrel szedett kérdéseimre válaszolni!Köszönöm! Jim
-
JKalo
tag
Lehetséges usbdisk és hdd felcsatolása
mount vagy más parancsal előre definiált "iproduct iserial" szerint, hogy mindig úgyanazt a meghajtót kapja?Kösz
Kalo -
doberman
senior tag
szia.
valaki vagy valami birizgálja az ssh portodat... ( magyarnak tűnik... ) digikabel..
de szerintem ne izgulj, azért van a tűzfal, hogy dolgozzon...
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
raidx
őstag
Már megint tele vagyok ilyennel!
[424580.680000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=108.166.85.203 DST=195.38.109.254 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=34 ID=29900 DF PROTO=TCP SPT=36872 DPT=2222 WINDOW=14600 RES=0x00 SYN URGP=0
[424580.700000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=108.166.85.203 DST=195.38.109.254 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=34 ID=32975 DF PROTO=TCP SPT=37224 DPT=2222 WINDOW=14600 RES=0x00 SYN URGP=0
[424580.820000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=108.166.85.203 DST=195.38.109.254 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=34 ID=38197 DF PROTO=TCP SPT=36894 DPT=2222 WINDOW=14600 RES=0x00 SYN URGP=0
[424580.890000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=108.166.85.203 DST=195.38.109.254 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=34 ID=48014 DF PROTO=TCP SPT=37246 DPT=2222 WINDOW=14600 RES=0x00 SYN URGP=0
[424581.010000] BruteForce-SSH IN=pppoe-wan OUT= MAC= SRC=108.166.85.203 DST=195.38.109.254 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=34 ID=33456 DF PROTO=TCP SPT=36916 DPT=2222 WINDOW=14600 RES=0x00 SYN URGP=Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Szabesz
őstag
-
Csontikka
aktív tag
-
Szabesz
őstag
válasz lasarus1988 #37504 üzenetére
Igazság szerint nem hallottam még erről a lehetőségről, de akkor valószínűleg ez lesz a megoldás.
¯\_(ツ)_/¯
-
nyikszi
őstag
válasz Rascally81 #37506 üzenetére
Szia! Elég lesz a 3600-as. Nálam ezenkívül még fut rajta pár dolog és stabil, semmi gondom nincs vele. Vargalex firmware-t pedig könnyű ráeszkábálni. De ez itt OFF, inkább a WDR3600-as topicba gyere.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Rascally81
aktív tag
Üdv!
Van egy TP 842nd tipusú routerem amit leszeretnék cserélni, vagy WDR3600 vagy WDR4300-ra.
Kérdésem az lenne, hogy ugyan olyan egyszerűen rá tudom rakni a Vargalex 1.1.5FW?
A másik, hogy nekem csak torrentre ill DLNA van szükségem, és gyorsaságban ill stabilitásban van e különbség?Mert ha úgysem használom ki, akkor maradnék a wdr3600-nál nem fizetnék 5000ft többet.Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
MODERÁTOR
válasz lasarus1988 #37504 üzenetére
Csak gondolom ezt szeretné elkerülni...
-
MODERÁTOR
válasz Szabesz #37501 üzenetére
Ezt én nem tudom megmondani, nem néztem utána, hogy mekkora a VPN csomag OpenWrt-re, és pontosan azt sem tudom, hogy egy szűz vargalex build-ben mennyi szabad hely van...?! Ha nem fér el benne, akkor nem nagyon van más választásod...
Nekem nem ilyen routerem van, és OpenWrt-t sem használok!
-
Szabesz
őstag
válasz Intruder2k5 #37500 üzenetére
Akkor az egyetlen járható út egy alap open-wrt felrakása és konfigolása? Nincs olyan vpn csomag ami belefér a vargalex buildbe?
¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest