Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz lasarus1988 #42532 üzenetére
Köszi
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #42441 üzenetére
Szia!
Az ftp-re szerintem nem lesz megoldás. Ugyanis a kliens feloldja a DNS nevet (illetve ugye a kliens által megszólított DNS szerver), így ő már IP címmel "támad".
A többire ez lehet a megoldás.
Alex
-
vampire17
addikt
válasz lasarus1988 #42437 üzenetére
jaja igy jo
-
degec
senior tag
válasz lasarus1988 #42432 üzenetére
thx.. rádugtam egy pendrive-ot menüjében mutatja is de ezt hogy érem el windows alól nem vágom ! help !...ahh megvan írja hogy file//192.168.1.1 hmm dejo ezt gondolom sync programok is megtudjak nyitni használni...
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz lasarus1988 #42428 üzenetére
Eloszor hozzaadsz egy uj port tovabbitast.
A peldaban mondjuk nezzuk a transmissiont.
- A forras zona legyen WAN.
- kulso port legyen 9091
- belso zona: LAN
- Belso IP cim: ez legyen a server IP cime. (amennyiben a router-rol akarsz valamit elerni, nyilvan a router IP-jet kell megadni)
- belso port: Az a port, ami magaban az alkalmazasban be van allitva, tehat amivel a belso halozaton elered az adott alkalmazast. Ez esetunkben szinten 9091. (de a transmissionben szabadon allithato)Forras IP, Forras port, kulso IP cim legyen "barmelyik"-re allitva.
-
Thusor
őstag
válasz lasarus1988 #42333 üzenetére
Szerintem az lesz a gond, hogy a transmissionban nem engedélyezted a külső ipről hozzáférést. A transmission conf filejában írd át, hogy ne csak belső hálóról lehessen elérni. Routeren pedig továbbíts a 9091-es portot a 1.100-ra, valamint nyiss 9091-es portot az 1.100-on a router forgalmi szabályai között is, így akkor el kell tudnod érni kívülről is.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Milli82
tag
válasz lasarus1988 #38735 üzenetére
Vagyis, akkor a 20 vagy a 40 a gyorsabb? Milyen sebesség?
Asus AC85P - DS118
-
Szabesz
őstag
válasz lasarus1988 #37504 üzenetére
Igazság szerint nem hallottam még erről a lehetőségről, de akkor valószínűleg ez lesz a megoldás.
¯\_(ツ)_/¯
-
MODERÁTOR
válasz lasarus1988 #37504 üzenetére
Csak gondolom ezt szeretné elkerülni...
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #37221 üzenetére
Szia!
Az általad felvett media_dir-eknél vagy egy felesleges '=' jel (ezt biztos nem LuCI-ból vetted fel). Ez így helytelen az UCI configot eredményez. A config helyesen:
config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'OpenWrt DLNA Server'
option db_dir '/var/run/minidlna'
option log_dir '/var/log'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt'
list media_dir A,/mnt/Music
list media_dir P,/mnt/Photo
list media_dir V,/mnt/Video
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg'[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #37213 üzenetére
Szia!
Rossz a miniDLNA config-od. SSH-n tudod javítani (nyilván, mert LuCI-ból nem tudod megnézni sem a hiba miatt).
Esetleg, ha bemásolod ide a /etc/config/minidlna tartalmát, akkor tudunk segíteni.
Alex
-
tekevics
tag
válasz lasarus1988 #34510 üzenetére
elsore koszi, remelem bejon. minden alapban volt eddig, de eddig legalabb mukodott
Teke vagyok, nem tagadom 8-)
-
zolee1967
tag
válasz lasarus1988 #34505 üzenetére
ok és hogy tudom törölni a putty-ban? Mi a pontos elérési út? Törölhetem minden kockázat nélkül?
Így akartam beállítani a média fájl típusokat, csak hiába írtam be, már a mentéskor nem csinálta meg a mentést.
Most is a enable ki van pipálva de még sem aktív a DLNA. Eygszerüen hiába változtatok valamit a LUciban, mentés és reboot után a módosítás előtti állapot jön vissza.
-
zolee1967
tag
válasz lasarus1988 #34499 üzenetére
Tudnál segíteni hogy ezek hol találom? és hogyan tudom törölni? Lehet hogy igazad van, mert először ment rendesen, csak létre akartam hozni külön helyeket a filmeknek fényképeknek és zenéknek. Itt állt meg az egész!
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz lasarus1988 #34421 üzenetére
OK, 2 nap múlva jelentkezem
-
parkasz
senior tag
válasz lasarus1988 #33105 üzenetére
Jelenleg extroot nélkül lett a hdd megformázva. És félig tele van az 1tb-os hdd. Ki lehet formázás nélkül bővíteni extroot-tal?
-
kovacszk
senior tag
válasz lasarus1988 #28610 üzenetére
Pont ezt akartam írni, mi a fészes fenének oda router, valamelyik szerver kisújjból megoldja a netet meg a dhcp-t.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
gerokrisz
tag
válasz lasarus1988 #28606 üzenetére
Még nem vettünk semmit. A terem elrendezésétől fog függeni hogy hányas switchek lesznek.
A router a net miatt, meg ugye Wiffi (telefonról elérhető a TeamSpeak a szervezőknek).
A szervergépen windows lesz.Türelem... A hosszú élet ritka!
-
gerokrisz
tag
válasz lasarus1988 #28594 üzenetére
Akkor azt mondod, ha egy tartományon belül, vagyis ha csak olyan 150-200gép lesz (azok ugye elférnek annyiban) akkor az kevésbé terhelné meg? Mert a router ugye csak a DHCP miatt kell, mivel elég macerás minden gépen IP-t belőni, illetve figyelni hogy ne legyen 2 egyforma. Valamint, ha annyi gép lesz, akkor ugye a több tartomány miatt is kell.
De ha azt mondod, hogy egy tartományon belül kevésbé megterhelő a routernek akkor megpróbálom úgy megoldani.
De mondjuk ennél szerintem azért jobb ez a router.
De ha nagyon necces hogy ezzel menne, akkor még talán egy ilyesmi belefér. Mondjuk ez nem tudom hogy jobb e, mert jelenleg nincs túl nagy keretünk rá. A nagyja így is a switchekre fog elmenni.Türelem... A hosszú élet ritka!
-
MODERÁTOR
válasz lasarus1988 #28591 üzenetére
"Mert egy LanParty lenne, elég sok jelentkezővel..."
Én is ezt mondtam, hogy nem erre van tervezve! Mondjuk, ha csak lanparty-ról van szó, akkor az talán nem jár komoly forgalommal, bár én nem játszom, de tudtommal a játékok azért nem mozgatnak olyan nagy adatmennyiséget! Ha úgy lenne, akkor neten nem is lehetne játszani ugye... Az a pár gép(?) ami kap net hozzáférést még kibírható.
De ha véletlenül elkezd több-tíz kliens komolyabban forgalmazni a routeren, akkor szerintem rögtön annyi neki!
-
Speedo
tag
válasz lasarus1988 #28591 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek remélem a tapasztalatokról hallunk majd.
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #28165 üzenetére
Hi!
A daemont azért hívják p910nd-nek, mert:
p: printer
910n: 910n-es porton fog futni (tehát ha a port 0, akkor a 9100-on)
d: daemonAlex
-
fjanos951
tag
válasz lasarus1988 #28165 üzenetére
9100 és 9109 között állítható a Luci-ban. Én 9100-ra állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
válasz lasarus1988 #27321 üzenetére
Igen jol allitottam be.
Mac cimek pontosan belove engedelyezve. Elozo FW szepen ment.(TL-WR1043ND_V1_110429)
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
suste
veterán
válasz lasarus1988 #27090 üzenetére
Azt azért érdemes lenne tisztázni, hogy van-e olyan, akinek a routerre kötött vinyóján NTFS van, és ezzel is megy rendesen minden -vagy csak a DLNA megy-e legalább!
Mertgondolom az átlag win-es júzer vonyója ilyen, ésnekem így nagyon nem ment rendesen semmi.
Vagy pedig az a kérdés, hogy ez a win-es júzer akarja-e használni ezt a vinyót a routeren kívűl máshol is? -
huliganboy
addikt
válasz lasarus1988 #27002 üzenetére
Köszönöm de a szakadozások és a nulla jelek mitől vannak, és ha megszakad miközben csatlakozva vagyok miért mutat 1Mbps sebességet? eddig ment most egy hete meg ezt produkálja és ekkor még csatlakozni sem tudnak a kliensek ( #26994 )
Jelenleg ez a luci felületen a beállítás:
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
válasz lasarus1988 #26879 üzenetére
Semmit nem írtam át! Csak a csatornákkal szórakoztam, amíg lett wifi!
Igen azzal a notebookal próbálom amit beenged a filter! kábelen megy minden!
Wifin egy ideig gondolkodik, utána nem válaszol hibát kapok! (162.168.1.1 és Transmission is!) Ritkán total commanderbe elérem a HDD-t, de ez nagyon ritka!...szerintem a notival lesz valami, mert ugyanez volt a hiba az előző FW-el, ezért gondoltam, hogy felteszem az új FW-t újrakonfigurálom, és boldog leszek! De ez a boldogság kicsit várat még magára!
(_._)
-
CyDoN
senior tag
válasz lasarus1988 #26874 üzenetére
Szia,
Sajnos csak este tudom feltölteni képként!energiezolee: az oldalak rendesen betöltődnek, kedvesem egész nap használja!
suste: ezeket még nem próbáltam! Este ezeket is kipróbálom!
Köszi Köszi Köszi
(_._)
-
CyDoN
senior tag
válasz lasarus1988 #26872 üzenetére
Köszi!
Valakinek van ötlete, hogy miért nem érem el a routert wifi-n keresztül ?
(_._)
-
vargalex
Topikgazda
-
CyDoN
senior tag
válasz lasarus1988 #26858 üzenetére
Köszi!
Este kipróbálom!
Nálad stabil a wifi ha a channel AUTO-ra van állítva?(_._)
-
Hunsaman
tag
válasz lasarus1988 #26849 üzenetére
Sziasztok!
Régen voltam erre. 1043nd-m van vargalex 1.1-el.
Most frissítenék 1.1.1_beta3-ra. Luciból megcsinálhatom? Factory vagy Sysupgrade menjen rá?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
suste
veterán
válasz lasarus1988 #26836 üzenetére
Szerintem teszteld le kábellel is!
Egyébként, ha tele van a kernel log-od DMA hibával, akkor valszeg a wifi a hibás a lassú másolásért -
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #26047 üzenetére
Hi!
Ha ezeken a portokon próbálkozol, akkor 2 lehetőség van:
1. Módosítottál a tűzfal config-on
2. Másik router mögött vagy, és az elsőn nem jók a port forwardokAlex
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #26033 üzenetére
Hi!
Ahogy a blogomban is olvashattad volna, kívülről az SSH a 2222-es, az FTP a 2221-es porton érhető el.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #25914 üzenetére
Hi!
A Samba template-ban a security-t állítsd át share-ről user-re, majd ssh-n:
smbpasswd -a samba
És indítsd újra a samba-t.
Alex
-
sto1911
veterán
válasz lasarus1988 #25673 üzenetére
Nezd meg ssh-n, egy mount paranccsal, hogy fel van-e mountolva az USB. Gyanitom fel lesz, ill. egy reboot utan helyesen fogja kijelezni.
NTFS-t probald meg mount -t ntfs opcioval mountolni.
A nyomtato beallitasahoz itt talalsz segitseget.
Samba servert telepiteni kell.
Nekem most a df ezt adja ki:
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 5760 5760 0 100% /
/dev/discs/disc0/part1
1960156 1434416 525740 73% /mnt
/dev/discs/disc0/part1
1960156 1434416 525740 73% /mnt
/dev/discs/disc0/part1
1960156 1434416 525740 73% /mnt3x szerepel a /mnt... Volt mar tobbszor is, de ettol fuggetlenul mukodik, nem tudom mi baja van.
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #25589 üzenetére
Ahogy a már linkelt blogomban olvashatod, ezeken felül azért még jócskán van más is a build-emben.
Alex
-
RufuszX
senior tag
válasz lasarus1988 #25586 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe Vargalex blogját (és az ő buildjét).
Részemről abszolút kezdőként első pillanattól ez van a routeremen és leírás alapján gond nélkül beállítottam az alap felhasznláshoz. A finomításokhoz elkelhet némi segítség, de visszaolvasva szinte mindenre van válasz a topicban, ha pedig nem találod hamar kapsz választ (tapasztalatból mondom).
(csak hogy ne kelljen magadat reklámozni Vargalex )
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz lasarus1988 #25586 üzenetére
Hi!
Az attól függ, hogy mire gondolsz, hogy alapban telepítve van. Néhány hozzászólással előbb írtam, hogy egy bizonyos OpenWrt build-et én nem fogok ajánlani senkinek, majd megteszi ezt más. Abban pl. minden számodra szükséges dolog előre telepítve van.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest