Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Tesztelni én ezt alkalmas router és openwrt hiányában nem tudom, de erre írtam a példában a wlan1-et, másik rádió gondolom a wlan2! Próbáld meg! Nem muszáj feltétlenül várni a cron-ra, magát a parancsot ssh-ban is tesztelheted, hogy működik-e...?!
/sbin/wifi down wlan1
/sbin/wifi down wlan2
/sbin/wifi up wlan1
/sbin/wifi up wlan2 -
MODERÁTOR
Szia!
Ez crontab-al megoldható, LuCI-ban talán időzített feladatok, vagy valami hasonló néven fut!
Példa:
0 1 * * 1-4 /sbin/wifi down wlan1
0 7 * * 1-4 /sbin/wifi up wlan 1 -
siddis
őstag
Valami ilyesmit kell az ütemezett feladatokhoz beírnod:
0 1 * * 1-4 /sbin/wifi down
0 7 * * 1-4 /sbin/wifi upEz éjjel egy meg reggel hét között kikapcsolja a wifi-t, hétfőtől csütörtökig.. Meg olbvasgass crontab-témában és megtalálod a számodra tökéletes kombinációt..
-- Aux armes, citoyens --
-
suste
veterán
pontosan nem értem a kérdésed, de mind a 3 lehetőségnél lesz egy adat partíciód, ami /mnt alá lesz mountolva
persze bármikor átállíthatod akár Luci-ban is a csatolási pontoknál a csatolási pontot /mnt-ről /mnt/usb-re
csak ilyenkor ne felejtsd el átállítani a SAMBA/TM/DLNA-ban is az elérést[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
miért csinálna logikait?
ext3-ext4-re formáz
egyébként a beépített teljesen tökéletes nekem az 1tb hdd-t 3-4 perc alatt megcsinálta,nem figyeltem mert kávét főztem közben annó és mire bementem már régen megvolt..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
mondom 3-4-5 perc kb
de csinálhatod valami linux live cd-vel a gparteddel is
csak egyszerűbb a beépítettel mert az egyből csatolja is a megfelelő helyre és nem kell az fstab-bal vacakolni.[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Mi a samba config-od? A legegyszerűbb megoldás egyébként, ha a /etc/samba/smb.conf.template-ba (LuCI-ban is szerkeszthető) beteszed a
force user = root
sort. Majd újraindítod a samba-t. Persze ez így nem a legszebb megoldás, mert a samba megosztást is root jogokkal fogod látni.
Alex
-
MODERÁTOR
-
zsül555
csendes tag
Hi!
Ugyan ez a TV-m van nekem is (LG 42LM620s)
Majd minden formátumot lejátszik közvetlen a vinyóról -nem kell semilyen külön gépes szervez hozzá-de!
DVD - .vob fájlokat csak pendrive-ról lát valami LG liszenc jogi izé miatt...
nekem a gépen van Néró és Plex szerver is a DVD-k hez
.mkv stb simán megy (half sbs vagy valami hasonló félképes 3D formátumokat keress x264 kodolással, márha írják a torrent adatai, nekem ez bevált)
de alpjába véve jó hozzá minden amit a bármilyen lejátszó lejátszik, mert a paszív 3D egy normál kép ami valamilyen felosztásban tartalmazza a két képet és ez még mennyiségre is kevesebb az aktiv dupla HD folyam, aminek kell ám a sávszél! és egy jól beálított tv-n úgy sem látod a külöbséget...a tv bemenet választó menübe fogod látni azt a nevet +a kis linux pingvint amit a routerben a szolgáltatatások > miniDLNA > Egyéni név-hez írtál.
miniDLNA-ban és a szabványos konténer helyett a mappa talózást választottam, mert ez nem indexel és azonnal látom a vinyóra tolt cuccot, +így zökkenőmentesebb is a lejátszás isA Qos-nél vedd fel a 8200-as niniDLNA portot magas prioritásra és a transmission portodat legalacsonyabra a lejátszás könnyítéshez, így nem is kell leállítani a torrentet.
Ha valami gépes szervert használsz annak a nevét is itt fogod látni, csak rá katt és keresed ami kell
közvetlen win7 -tel is tudsz fillmezni, csak ne a Médis Lejátszót hanem a Média Centert indítsd el!
mármint a hálózati lejátszáshoz, mert a HDMI-nél mindegy miről játszik leBővebben a következő részben találkozunk leközzelebb
Jó szorakozást!
[ Szerkesztve ]
up4300+vargalex115+usb hdd > Lubuntu kezdő (mert win-hez szocializálódtam)
-
Begi
senior tag
Igen. m2ts-t támogatja a ushare, gondolom a minidlna is. Csak ushare-rel próbáltam. Amúgy a legegyszerűbb, ha kipróbálod mindkettőt. Megnézed melyik jön be neked jobban. Akár egymás mellett is futtathatod őket, bár egyszerre ne streameljenek, mert belehal a router.
lasarus1988: Mik a minidlna beállítások? Ellenőrizd, hogy a megfelelő könyvtárak vannak neki megadva. Esetleg töröld a létező adatbázist.
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Bár már régóta nem használom egyiket sem, igy csak emlékeim vannak róla, de uShare nálam tök jól működött, egészen addig amig nem akartam feliratot berakni az mkv-khez. Valamiért azokat nem igazán osztotta meg, mig a minidlna igen.
Le nem mértem, de talán a minidlna egy hangyányit több erőforrást eszik meg. -
n0rBee
csendes tag
Szia,
Ushare-ről olvastam ,hogy némelyik Samsung Tv-vel nem működik ,míg miniDLNA gond nélkül.
Nekem speciel a ushare nem igazán osztotta meg a beállított tartalmakat,igaz nem is nagyon szenvedtem vele mert a miniDLNA konfigolás után kapásból működött(így a ushare-t letiltottam).
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest