Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #71341 üzenetére
tftp -l, -r, -g, -p és tftpd -r,c,u,l
elvileg tényleg megoldható lenne, de ahogy google-ozgatok, úgy értelmezem, hogy egy usb-re kellene írni azt a pár sort mert ha újraindul a router egy áramszünet után, akkor elfelejti, mert csak tmp-be lehet írni... még az sem világos, hogy a cron parancs megmaradna e...Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #71341 üzenetére
ssh hozzáférés valóban engedélyezhető és elvileg cron is futtatható - bár a menüben nincs ilyen opció -, és van FTP megosztás is... ezekszerint lehetséges lenne? (mondjuk ez már nekem elég magas léc még googleval is... )
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Amatőr kérdéseim lennének… Asus ax 5400 routerre váltottam...
1 - vargalex fw-ben port továbbításkor a protokol TCP/UDP, asusban van TCP, UDP, BOTH, és OTHER, de TCP/UDP nincs… mire állítsam az ip kamerákat?
2 – hogy tudnám a WANiP-t feltölteni a saját szerveremre gyári fw-vel? Vagy szerverről leolvasni a routerről?
Túrista vagyok
-
-
bpmcwap
senior tag
TP-Link Archer C6U-ra egyébként fel lehet tenni a vargalexfw-t???
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
vargalex fw-t használok. Van benne egy olyan menü, hogy Tűzfal/Egyéni szabályok, ahol ugye bizonyos fix ip-re lehet írni külön szabályt. Erre a kódra gondolok:#Block URL on certain time for specified IP
#
#URL_STRING=facebook.com
#LOCAL_IP=192.168.1.188
#TIME_START=10:00
#TIME_END=16:00
#
#echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
#iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROPEzt szeretném úgy átirni, hogy több LOCAL_IP-re (konkrétan a három gyerek telefonjára) vonatkozzon és ne egy bizonyos URL legyen letiltva, hanem minden kivéve a WhatsApp és a Youtube.
Tudna nekem ebben segíteni valaki?
KöszönömTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz iMaverick #70116 üzenetére
Egy néni van itt kb 70 éves. Neki hiába mondok bármit... Azt nem értem hogy adhat nekem hálózatba ipv6-ot... Mi a fenének oszt nekem ilyet, elég nehezen hihető, hogy hálón belül elfogynak az ipv4-ek... Plusz azt sem értem, miért nem tudok netezni, a telóm és a laptopon is elég új, szal tudnia kellene... Redmi7 HP 840elit és sehol nincs net, csak a hálózathoz csatlakozik. Ennyivel komplikáltabb az IPv6??? Mèg nem volt vele dolgom...
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
sziasztok.
Olyan gondom van, hogy kint vagyok németbe, tulajtól kaptam halozatot, jelszőt, de nem tudok hozzá csatlakozni - egyrészt két szinttel feljebb vagyok, másrészt ipv6-ot oszt amivel nem tudok mit kezdeni valamiért... csatlakoznak a telefonok, a laptopok, de net nincs... itt van nálam egy 1043as, gondoltam ezzel majd erősítem a jelet, de ez meg protokol hibát ír, amihez telepítenem kellett két csomagot, de azokkal is halott.... csatlakozik, de nincs net...
Tudnátok segíteni, hogy lehetne megoldani ezt a kérdést? KöszönömLaptop a hálózatba ennyit ír ki a csatlakozás tulajdonságai alá:
Hálózatnév (SSID): ZYXEL-805
Protokoll: 802.11g
Biztonság típusa: WPA2-Personal
Hálózati sáv: 2,4 GHz
Hálózati csatorna: 11
IPv6-cím: 2003:ec:9bdd:a900:6df1:5156:eb5b:9776
fde2:8acd:e9d3:0:6df1:5156:eb5b:9776
IPv6-os DNS-kiszolgálók: fe80::5a8b:f3ff:fef8:c3d0%15
Gyártó: Intel Corporation
Leírás: Intel(R) Dual Band Wireless-N 7260
Illesztőprogram verziója: 18.33.14.3
Fizikai (MAC-) cím: xxxxxxxxxxxxxxxxTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Headless #69108 üzenetére
Köszönöm, le is tiltottam
Lenne még egy kérdésem, hátha tudsz segíteni. Csináltam már, de most valahogy nem jön össze. Egy wifi átjátszót szeretnék külön hálózattal. A fő routeren fix ip van mac címekkel. A másik router mac címét kinéztem mikor rácsatlakoztam - gondolom ugyanazt a mac cimet kell beírni a fő routerbe a fix ip-hez is. Két hálózatnak nem kell egymást látnia, csak net miatt szeretném.
Második routerben felderítés, csatlakozás a hálózathoz, lan ip megváltoztatva.
Wifi részen radio0 master, ügyfélmód, hálózatnál wan wwan kipipálva.Szórt hálózat létrehozva(lan), fel is tudok csatlakozni.
Intrefészeknél wan ügyfél dhcp, fizikai beállítások híd VLAN wan és Vezetéknélküli wan, wwan pipa
lan, fizikai beállításnál híd létrehozása wan, wwan, lan pipa
wwan mac cim 00:00:00:00:00:00 ???? Fizikai beállítások csak a vezetéknélküli wan wwan van pipálva. Nem is értem, persze net nincs
Nincs ötleted véletlenül?
KöszönömTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok kellene egy kis segítség. Van egy régi 541-es routerem amit switchbe kötnék a 1043-ra mert nem elég lan - wifi nem is kell.
switchen átálítottam a lant 192.168.1.232-re(1043: 192.168.1.1), kikapcsoltam a dhcp osztást, lan2lan, de semmi. a switchre értelemszerűen nem tudok csatlakozni wifin, mert nem oszt dhcp-t, nézem a naplot ott, meg nem látom hogy osztana ip címet a 1043. Lehet, hogy az 541-et nem lehet switchnek használni????[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
ma volt egy kis időm a hálózattal ügyködnöm, és azt hiszem rájöttem mi nálam a bibi.
Adott a fő router, az alól (lan2lan) jön egy alrouter és még abból is jön (lan2lan) egy harmadik.
dhcp kikapcsolva, azt a fő router osztja, mac szüréssel és fix ipvel. a fix ip-k mennek, de az alrouteren nincs beállítva mac szűrés. Ezt kellene beállítanom, ha nem szeretném, hogy a szomszéd fel tudjon csatlakozni.... jól sejtem?Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
sziasztok
létezik valami olyan parancs, hogy dhcp restart amit beírhatnék vargalex openwrt parancs futtatás alá???? Nem kéne újra indítanom a routert viszont a telommal szenvedek és mindig uj a mac cime, a fix ip meg az előzőhöz van kötve még 12 órát...Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #61816 üzenetére
Szia,
múltkor feltettem amit kértél, ha van ötlet hogy tud valaki felmászni mac cím szűrés mellett hekkerkedés nélkül a hálózatra VAFW 1.1.7nél akkor írj légyszives, hogy mit kell módosítani, mert a jelenség azóta is fennáll és elég idegesítő.... Nem tudom mit szúrtam el a beállításoknál.Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz csemberlen #61751 üzenetére
belső FIX ipt, kösd kifelé porthoz
akkor a wanip:porton eléred amit kiküldeszTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #61748 üzenetére
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option channel '11'
option hwmode '11ng'
option macaddr 'xxxxxxxxxxx'
option htmode 'HT20'
list ht_capab 'LDPC'
list ht_capab 'SHORT-GI-20'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'TX-STBC'
list ht_capab 'RX-STBC1'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option country 'US'
option txpower '22'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option encryption 'none'
option ssid 'wificsatorna'
option macfilter 'allow'
list maclist 'xxxxxxx'
list maclist 'xxxxxxx'
/* és még kb 40 */
config wifi-device 'radio1'
option type 'mac80211'
option channel '36'
option hwmode '11na'
option macaddr 'xxxxxxxxxxx'
option htmode 'HT20'
list ht_capab 'LDPC'
list ht_capab 'SHORT-GI-20'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'TX-STBC'
list ht_capab 'RX-STBC1'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option disabled '1'
config wifi-iface
option device 'radio1'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid 'OpenWrt'
option encryption 'none'
option macfilter 'allow'
list maclist 'xxxxxx'
list maclist 'xxxxxx'
list maclist 'xxxxxx'szerk:
Router modell TP-Link TL-WDR3600 v1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4szerk2: és mi van ha annak az egy ip címnek is adok egy maccimet???
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #61746 üzenetére
minden egyes eszközbe be kell állítani a fix ip-t amit a routeren megkapott?
És mi van ha a DHCP-t csak 192.168.1.230tól 1 kliens erejéig osztom? A fix ip-ket úgy megkapják mac cím alapján. Az idegen eszközök nem lökik le a beállított eszközöket? Eltekintve persze ha valaki klónozza a mac címet.
Egyébként a gép - amin - jelenleg is írok tud csatlakozni a routerre ezekkel a beállításokkal és semmi nincs rajta beállítva, sőt 1-2 kamera is fent van a hálón.Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #61744 üzenetére
Most néztem, ilyenekkel van teli a rendszernaplóm:
Jan 1 15:20:26 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA MA:CC:IM:00:11:22 IEEE 802.11: authenticated
Jan 1 15:20:26 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA MA:CC:IM:00:11:22 IEEE 802.11: associated (aid 1)
A associated (aid 1) van mikor 2,3,4,5,6...ez mi ez?
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz wwenigma #61743 üzenetére
a DHCP mondjuk eddig nem volt letiltva.
Viszont most nem tudok csatlakozni a mobilokkal, pedig mindnek van fix ipje és a mac-ek is be vannak regelve...De mondom hogy itt a szőke nők is simán feljelentkeznek a hálózatomra, nem klónoznak ők semmit...
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
Pár hete húztam újra a routerem, de úgy tűnik, hogy valamit elbaltáztam a beállításokkal...
Elvileg MAC szűrés van és fix ip kiosztás. Ehhez képest a vendégeim simán felcsatlakoznak a wifimre....
Ez hogyan lehetséges?????
KösziTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
nem ugyanazt az fw-t. volt fent a tiéd, meg volt fent 1.4-es alex, most a legfrissebb van fent.
Másfél hete valami megváltozott - ráadásul routertől függetlenül, mert a 1043 is ugyan ezt csinálta. Most 3600as megy. Ha nem lenne dinamikus ip-m és tűzfalam, akkor azt hinném, hogy valaki szórakozik velem...Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Egyébként teljes katyvasz nálam....
ftpbackup nem megy, egyáltalán, pedig be van állítva.
fix ip van, mac alapján, ehhez képest, a mac cimek mellett kérdőjelek vannak,
fix ip-k mellett osztás 192.168.1.230-240ig
De ez mind semmi, mert már olyan ipt is láttam a hálózatomon lógni, amilyet el sem tudtam képzelni: 60.10.20.160
nem rég megint kiosztott a szomszédnak egy 192.168.1.126 os ipt, pedig a MAC címe nincs is a felsoroltak között.... aztán most látom, hogy az egyik kamera a saját ip címe helyett ezen csücsül....három nap alatt 5szőr húztam újra a router vagy reseteltem. két éve nem volt vele semmi bajom....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
sziasztok
az létezik, hogy 3600-on máshogy működik ugyan az az fw(vargaalex) mint 1043-on???
ftpvel szeretnék fellépni a routerra, mert igy a legegyszerűbb és leggyorsabb beállítani, de amíg a 1043-on elég volt luciban beírni a root felhasználónevet és teljes joggal futkározhattam, addig 3600on itt szenvedek.
ui: csak amig beállítom, addig szoktam root-ot bennhagyni, utána törlöm-addig hálón sincs[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
volt némi gondom, a 3600-assal ezért vissza állítottam a 1043-ast - még első szériás veterán
Az a baj, hogy a hiba itt is előjött...
Tue Dec 8 14:14:13 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:0c:xxxxx IEEE 802.11: authenticated
Tue Dec 8 14:14:13 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:0c:xxxxx IEEE 802.11: associated (aid 3)Van ötlet, hogy miért dobálja le az IP kamerát?
KösziTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz osztraksajt #49976 üzenetére
de egy switch újabb helyett foglal, újabb 220V foglalat, még több kábel..... így is már olyan a nappali mint egy szerver terem.... tv, router, android tv egység, oplay, xbox, külső rack a routeren, nas, ip kamera, nyomtató..... Ezért lesz a harmadik router, hogy elpakoljam a nast, meg az nvr-t, meg a racket, legalább azzal is kevesebb lesz...
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #49975 üzenetére
köszönöm úgy vannak most is beállítva (dhcp lekapcsolva,stb)
Utána néztem ennek a zonemindernek, nem annyira egyszerű, mert a nasnak ARM procija van a progi meg x86ra van írva, szóval felejtős... De találtam az ebayen egy mini nvr-t alig 12k-ért, megpróbálom azzal, csak nem akartam több eszközt már, igy is látod a harmadik routerrel szenvedek..... Azért köszi
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
Egy ideje már nem volt elég a 2router sem, kellett egy harmadik Viszont most vettem egy szervert aminek meg nincs helye mert a fő routeremből jött ki mind a kettő mellékág... Sorba köthetem a routereket? A főből lejön az egyik mellékág amibe bedugnám a másikat, ezzel a fő routeren lenne egy helyem ahova bedughatom a nast. Ez így működhet, vagy kell vele majd még mókolni valamit?
KösziTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz huliganboy #49642 üzenetére
miért nem használjátok a routert ip frissítésre egy saját tárhelyen?szerintem sokkal biztonságosabb...
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #49641 üzenetére
De jó hogy itt vagy, ha jól emlékszem te is vettél egy zyxelt... Most már tovább én sem tudom húzni, de már sok a routernek a terhelés... Tudsz esetleg NVR progit a zyxelre? Én eddig ezt a ZoneMinder nevü progit találtam ami elvileg minden linuxra feltehető, elvileg a zyxelre is? Mi több esetleg futna a te FW-den akár a routeren is? Megpróbálhatom feltenni vagy inkább ne?
KösziTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
megint valami nem stimmel az ip cim küldésével ftpbackupon keresztül....
Próbáltam úgy hogy a Source type Command output, a forrás pedig:
ifconfig pppoe-wan | grep inet | cut -d ':' -f 2 | cut -d ' ' -f 1
és myip.txt-re frissitsen de semmi...Próbálkoztam a wanip-s megoldással de az sem megy. a wanip-filet hivom meg aminek a tartalma:
#!/bin/sh
. /lib/functions/network.sh
network_get_ipaddr CURRENT_IP wan
echo $CURRENT_IPde ez is semmi
A VAFW 1.1.7....
Tudna valaki segíteni???
THXTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Mindig azt hiszem hogy egyszerűen meg tudom oldani a problémákat egy átírással de aztán csak nem megy...
van ez a szabály hogy x ip y időpontban ne érje el a netet-lásd lenteb- na most én ezt azt hittem hogy ha átírom a option dest 'wan' sort option dest 'lan'-ra akkor majd az adott ip adott időintervallumban nem éri el a belső hálót, de ez nem igy van, mert eléri.... MEg egyáltalán kellene valami szőkéknek is érthetőbb leírás ehhez a tűzfalhoz mert többet tud mint amennyit én kihozok belőle az tuti, csak nem nagyon világos számomra hogy mi micsoda.... Egyébként nem készült még használati utasítás a VAFW-hez???? Már nagyon időszerű lenne..../etc/config/firewall fájlba írtam egy új bejegyzést:
config rule
option src 'lan'
option target 'DROP'
option dest 'wan'
option name 'NET korlatozas 00:00-10:00'
option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 00:00 --timestop 10:00'
option src_ip '192.168.1.66'Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
válasz SteveBeard #41644 üzenetére
Szia, köszi, de ez tartomány, nekem meg pont nem tartomány kellene, hanem egyedi ip-k....
PL: 192.168.1.4, 192.168.1.9, 192.168.1.114, 192.168.1.119, ezeken kívül a többi ip címet ne érintse.
Ezzel együtt ezt a szövegfájlba beírt oldalak is segítség mert akkor már elég csak az ip-nkénti szabály és nem ipnként kell és oldalanként....ALEX: Gondolom valami megoldás van, hiszen ez is csak egy nyelv, de nekem nem sikerült elválasztanom, se , se ; se / ha nincs alapból rá lehetőség akkor nem lehetne beleírni egy speciális karaktert???
kösziTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
sziasztok
a tűzfal menüpont alatt az egyéni szabályoknál mikor megadom hogy facebook tiltás és
LOCAL_IP=192.168.1.190
hogy tudok megadni több ip cimet úgy ha nem tartományt szeretnék megadni hanem adott ip cimeket? vesszővel, perjellel, pontosvesszővel???
LOCAL_IP=192.168.1.190, 192.168.1.195, 192.168.1.197
nekem így nem működött, hibát írt ki....
Kösziszerk: sőt egyből megkérdezném azt is hogy esetleg a blokkolt urleket is lehetne e felsorolni és mondjuk vesszővel elválasztani pl: facebook.com, youtube.com, stb....
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #38919 üzenetére
az normális hogy az ftpbackup akkor is lefut ha nincs Engedélyezve???
Feltölteni nem tölt fel semmit csak keresi a fájlt amit fel kellene töltenie és naplózza hogy nem találja, sőt a naplóban ott vannak az ftp adatai is.....Feb 26 11:48:01 OpenWrt cron.info crond[9275]: crond: USER root pid 11893 cmd /etc/vargalex/ftpbackup > /dev/null 2>&1
Feb 26 11:48:01 OpenWrt user.notice ftpbackup: Hostname: ftp.xxxx.com, username: xxxx; port: xx; timeformat: +%Y%m%d%H%M%S; workdir: /tmp; binary: /usr/bin/ftpput; parameters:
Feb 26 11:48:01 OpenWrt user.notice ftpbackup: Source: /tmp/myipm.txt is not enabled.Szolgáltatások/Backup alatt backup entries-nél sehol nincs pipa....
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz SteveBeard #38396 üzenetére
ifconfig pppoe-wan | grep inet | cut -d ':' -f 2 | cut -d ' ' -f 1
MEg találtam ezt is ami legalább már kiirja PUTTYban az IP cimem, de még ha ezt beírom az ftpbackupba a forráshoz, még mindig nem írja bele a myip.txt-be úgy ahogy a régi parancs... sőt ha én beleírom azt is kitorli és tök üres lesz a file....
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #38924 üzenetére
Találtam is egy ilyet itt
Tedd be a /etc/hotplug.d/iface/ könyvtárba valamelyik script-hez hasonlóan. Pl. 60-emailwanip néven ezzel a tartalommal:
#!/bin/sh
. /lib/functions/network.sh;
if [ "$ACTION" = "ifup" -a "$INTERFACE" = "wan" ]; then
network_get_ipaddr CURRENT_IP wan;
LAST_IP=`cat /tmp/lastip.txt`
if [ "$CURRENT_IP" == "$LAST_IP" ]; then
echo "IP nem változott, nem küldök email-t"
else
echo $CURRENT_IP > /tmp/lastip.txt
echo "Subject: WAN IP" > /tmp/email.txt
echo $CURRENT_IP >> /tmp/email.txt
cat /tmp/email.txt | msmtp emailcimem@gmail.com
fi
fiezt hogy lehetne módosítani ugy hogy ne emailt küldjön hanem ftpvel feltöltse? Ez még jobb is annyiban hogy nem ftpzik percenként csak ha valóban szükség van rá.
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz SteveBeard #38908 üzenetére
Köszi szépen!!!
Valóban egy másolással megoldódott a gond, de az ip címet nem küldi... Az ftpbackup lefut, látom a naplóban is meg a tárhelyemen is de a myip tök üresre írja...
Eddig 102 volt most váltottam 117re, 102őn tökéletes volt. Kellene módosítani valamit az ftpbackup parancsain?config 'backup'
option 'sourcetype' 'c'
option 'source' 'uci -P/var/state get network.wan.ipaddr'
option 'enabled' '1'
option 'target' 'myip.txt'NApló:
Feb 26 07:34:01 OpenWrt cron.info crond[2082]: crond: USER root pid 28580 cmd /etc/vargalex/ftpbackup > /dev/null 2>&1
Feb 26 07:34:01 OpenWrt user.notice ftpbackup: Hostname: ftp.xxxx.com, username: xxxx; port: 21; timeformat: +%Y%m%d%H%M%S; workdir: /tmp; binary: /usr/bin/ftpput; parameters:
Feb 26 07:34:02 OpenWrt user.notice ftpbackup: Source type is command output. Saving output to /tmp/myip.txt
Feb 26 07:34:02 OpenWrt user.notice ftpbackup: ftp is done.Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz csimpas #38885 üzenetére
tökmindegy mert szerintem a html oldal csak plusz egy védelem a routered előtt tehát azzal még mindig jobb bármilyen rossz is mint anélkül.... szerintem...
Melyik az utolsó stabil VAFW??? Ezzel a 117-el gondjaim vannak... Totál instabil.... Állandó ledobja az Oplayt, a wifi is szakadozik, a backup nem müxik és most nagyon fontos lenne, mert holnap reggel elutazok 3napra és nem szeretném bizonytalanságban hagyni az asszonyt a 3gyerkőccel....
A routerem 2543-as tplink#38903) nimfas válasza Intruder2k5 (#38900) üzenetére
Új
Válasz
Privát
2013-02-25 19:17:03[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
nem megy az ftpbackup az istennek se, ezt a hibat kapom:
Feb 25 13:57:01 OpenWrt cron.info crond[2082]: crond: USER root pid 15299 cmd /etc/vargalex/ftpbackup > /dev/null 2>&1
van valakinek ötlete????
KösziTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz csimpas #38881 üzenetére
elvileg eleg az ftpbackup de sajna nekem nem megy 117alatt.... a tarhelyen csinalsz egy html oldalt, lehetoleg vedettet,es az oldalra teszed a linkeket ftphez,torrenthez,kamerahoz,barmihez amit szeretnel...ftpbackup alatt pedig csinalsz egy ip frissitest x idonkent.ennyi
reszleteket keresd a topikbam pl ftpbackup keresessel....Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #37715 üzenetére
tessék... megint ugyan úgy jártam.............. !+/!+/=!%=!+%/="
sysupgerade beállításokat nem tartottam meg még sem tudok csatlakozni....
lehúzom a winyot ruter áramtalanitom vissza, és máris tudok csatlakozni csak éppen nem szűz rendszerhez hanem valami kitudja milyen régi beállítások vannak benne... winyo vissza és máris nem érem el a routert.... jó játék......
!%+/!%=+%=/Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz konyi79 #37766 üzenetére
ami a felhőre csatlakozik ahhoz hozzá lehet férni
Nem mindegy hogy ki és hogyan. Ha nem vagy potenciális célpont akkor csak random találhatnak rád, de ha valaki célzottan támad sem biztos hogy be tud hozzád jutni, ez megint tudás kérdése na meg hogy a tőled telhető mindent megtettél e vagy megkönnyíted a dolgát...
Egyébként ez a netbiztonság érdekes történet.... Én általában a nőkhöz szoktam hasonlítani.... A legjobb legsexibb legcsodásabb csaj is gerincre vágható csak nem mindegy hogy kinek és hogyan... Elnézést a hölgyolvasóktól semmi tiszteletlenség nem volt bennem!Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Saját host:
akár free akár fizetős tárhely- inkább fizetősftpbackup-ra keress rá, vargaalex fw része, ha nem fix ip hanem mondjuk t-online akkor az ipt tudod vele küldeni a hostra hogy mindig aktuális legyen az ip cim
védett oldal: adott hoston nickel, passal védett oldal amin akár a ftp link is lehet vagy egyéb felhasználási lehetőségek fenti ip:port.... a port pl 9091 a transé.... ezen lehet változtatni szintén vafw alatt!
Teljesen más: nem csináltál véletlenül régebben elemzéseket Equitasnak? vagy te nem az az Egon vagy?
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #37709 üzenetére
telepítés után reseteljek???? Vagy előtte??? kisgombbal vagy parancsal?
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
sziasztok,
nekem még 1.02.1-em van, szóval jól le vagyok maradva.... ezt frissíthetem egyből 1.1.6ra?
A sysupgrade-vel már párszor beszívtam, szóval inkább nem kockáztatnék és faktoryznám, de nekem is rá van kötve egy hdd aztán hogy azon van e extroot most azt nem tudom mert már azzal is megszívtam párszor és nem szoktam csatolni csak ugye én 3 routert managelek.... (Na most is nagyon jól jönne a netkonfig fájl a 8081es portra)Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #37539 üzenetére
Anyámnál a pasija piszkál bele állandóan mert ő egy nagyon okos ember, aztán ha elb valamit akkor én meg mehetek csak van köztük 150maci(km), a hugoméknál nem tudom mi van, nem akarom leírni melyik !+/+!%/!+/+!=/!+% cég szolgáltat, hát nem egy jujpiszi, 5-6havonta variálnak valamit, cserébe mondjuk már kaptak usb stikket ingyé ajándékba 2giga nettel.... de ők se a szomszédomba laknak... arról nem is beszélve hogy ha frissítek nekik az se mindig sikerül úgy hogy beállítások megtartásával, sőt.... utoljára is elszállt mindenhol minden kénytelen voltam újra frissíteni akkor már beállítások megtartása nélkül.... Szóval nagyon jól jönne nekem egy ilyen funkció, hajlandó vagyok egy anyámhoz való utazásom árát felajánlani ha ez esetleg inspirálna valakit.... nekem már a hócipőm tele van...
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok, mivel többen is vannak itt akik írtak már shel scriptet a routerra ezért bátorkodom előjönni a témával újfent mert mostanra már nagyon aktuális lett a dolog
Szóval van a vargaalex buildben egy olyan ahol meg lehet adni az ftp jelszot és formázni lehet a hdd-t, ide tennék be egy olyat hogy csak magát a netet be lehessen állítani anélkül hogy be kéne menni az open menüjébe- ettől anyám mindig megijed, hugom meg nem is hajlandó belépni... EL is kezdtem írni aztán Alex is segített csak félbe maradt az egész, itt van ameddig eljutottam, de ez sajnos semmit nem csinál.... Ha tudna nekem segíteni valaki az nagyon jó lenne...
Köszönöm
#!/bin/sh
header()
{
cat << __EOF__
Content-type: text/html
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" charset="UTF-8" />
<title>NET CONFIG </title>
<script>
function setprotocol(protocol)
{
var prot = document.getElementById(protocol);
prot.selected = true;
}
</script>
</head>
<body onload="setprotocol('$PROTOKOLL')">
<form action=net_config method=post>
<h2>NET CONFIG</h2>
__EOF__
}
footer()
{
cat << __EOF__
</body>
</html>
__EOF__
}
protokoll()
{
cat << __EOF__
<label for="PROTOKOLL">Protokoll:</label>
<select name=PROTOKOLL id="my_protokoll" onChange="this.form.submit();">
<option id="static" value="static">Statikus cím</option>
<option id="dhcp" value="dhcp">DHCP ügyfél</option>
<option id="none" value="none">Nem kezelt</option>
<option id="ppp" value="ppp">PPP</option>
<option id="pptp" value="pptp">PPtP</option>
<option id="pppoe" value="pppoe">PPPoE</option>
<option id="pppoa" value="pppoa">PPPoATM</option>
<option id="3g" value="3g">UMTS/GPRS/EV-DO</option>
</select>
<br>
__EOF__
if [ "$PROTOKOLL" == "pppoe" ]
then
cat << __EOF__
<label for="P_USERNAME">Username:</label><input name=P_USERNAME id="p_username" type="text"/><br>
<label for="P_PASSWORD">Password:</label><input name=P_PASSWORD id="p_password" type="text"/><br>
__EOF__
fi
if [ "$PROTOKOLL" == "dhcp" ]
then
cat << __EOF__
<label for="P_GATEWAY">gateway:</label><input name=P_GATEWAY id="p_gateway" type="text"/><br>
__EOF__
fi
if [ "$PROTOKOLL" == "static" ]
then
cat << __EOF__
<label for="P_IPADDR">IP address:</label><input name=P_IPADDR id="p_ipaddr" type="text"/><br>
<label for="P_NETMASK">Netmask:</label><input name=P_NETMASK id="p_netmask" type="text"/><br>
<label for="P_DNS">DNS:</label><input name=P_DNS id="p_dns" type="text"/><br>
__EOF__
fi
echo "<input type=submit accesskey=c name=ACTION value=\"Change\">"
}
changing()
{
# ide jon a protokoll atallitasa pl. uci parancsokkal:
uci set network.wan.proto = $PROTOKOLL
###DHCP
if [ "$PROTOKOLL" == "dhcp" ]
then
uci set network.wan.gateway=$GATEWAY
fi
###PPPoE
if [ "$PROTOKOLL" == "pppoe" ]
then
uci set network.wan.username=$P_USERNAME
uci set network.wan.password=$P_PASSWORD
fi
###STATIC
if [ "$PROTOKOLL" == "static" ]
then
uci set network.wan.ipadr=$P_IPADR
uci set network.wan.netmask=$P_NETMASK
uci set network.wan.dns=$P_DNS
fi
}
PROTOKOLL=$(uci get network.wan.proto)
query_string=`dd count=$CONTENT_LENGTH bs=1 2> /dev/null | sed 's/&/;/g'`
eval ${query_string}
case "${ACTION}" in
"change") header ; changing ; footer ;;
*) header ; protokoll ; footer ;;
esacTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Kicsirics77 #37188 üzenetére
ez így nem megy:
ftp://felhasználóneved.myip:port
Így igen:
ftp://felhasználóneved@myip:port
de miután beírom a felhasználó nevet időtúllépés miatt behal...Ahogy én írtam ment, csak mikor írtam még helyi hálózaton próbáltam... NA úgy nem megy... sehogy sem...
ftp://user:password@myip:port
Ezzel viszont az a baj, hogy én tulajdonképpen egy oldalra szeretném kitenni linknek ahova természetesen nem szeretném kitenni a jelszót....Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok, eddig még nem sokat használtam, de jól tudom hogy elvileg kivülről bármilyen böngészőből igy tudom elérni a winyot:
ftp://user:password@myip:port
???
Nekem így nem müxik egyik böngészőből sem... ezzel kapcsolatban nem állítottam el semmit alex fwjében, de elolvastam és elvileg nyitva van alapból, most szándékosan nem írom le melyik port....
Köszönöm!Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz doberman #36995 üzenetére
ez egyébként már csak azért is érdekes mert az ide topikozók ip címét csak egy valakik tudhatják vagy azok akik őket megtámadták, DE én pl már azt sem tudom mikor írtam ide és én adslel vagyok ráadásul nem fix ipvel, szóval ez kétlem hogy a fórumozók ellen indított támadás lenne inkább az fw elleni, mert az hagy nyomott maga után és arra lehet rákeresni, vagy csak szimplán a 2222es portot csengette végig valaki amiben meg mi benne voltunk mind mert eddig nem volt egyedi portunk. Az mindenesetre számomra igen csak megnyugtató hogy senki nem vett olyat észre hogy be is hatoltak hozzá, hogy mondjuk eltűnt volna valami vagy ott lenne valami vagy figyelnék őt- ezt ugye a forgalmi adatokból egyből észre lehetne venni,
Mindenesetre érdemes lenne a log fájlt némileg felhizlalni, hogy mondjuk legalább 72órás legyen mert ez a pár perces smafu.... vagy csak nekem van igy??? Sőt esetleg lehetne írni egy scriptet hogy küldjön email értesítést az ilyen esetekben, ha betörési kísérlet van akkor az ip-t időt küldje el... ezt meg lehetne oldani ALex???szerk: eszembe jutott még valami...... a megtámadottak közül nem volt esetleg mindenkinek androidos okos telefonja????
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #31143 üzenetére
beirtam ssh-n is és nem dob vissza semmit, nincs rá se hibaüzi se semmi
root@OpenWrt:~# cat `ls -tr /mnt/MAPPAK/secur | tail -n 1 | sed "s/^/\/mnt\/MAPPAK\/secur\//g"` > /mnt/
testfile
root@OpenWrt:~#most kiváncsiságból ráeresztettem a kamerát szóval vannak friss képek folyamatosan... de semmit nem ír ki és nem is tölt fel...-mondjuk utóbbit megértem....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
ftpbackup
belenéztem a rendszernaplóba és ezt írja ki:
Sep 17 10:18:02 OpenWrt user.notice ftpbackup: /usr/bin/ftpput: invalid option t BusyBox v1.19.3 (2012-05-06 20:37:47 CEST) multi-call binary. Usage: ftpput [OPTIONS] HOST [REMOTE_FILE] LOCAL_FILE Store a local file on a remote machine via FTP -v Verbose -u Username -p P
Sep 17 10:18:06 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device
Sep 17 10:18:06 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device, will try opening later
Sep 17 10:18:16 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device
Sep 17 10:18:16 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device, will try opening later
Sep 17 10:18:26 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device
Sep 17 10:18:26 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device, will try opening later
Sep 17 10:18:36 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device
Sep 17 10:18:36 OpenWrt lpr.err p9100d[1605]: /dev/lp0: No such device, will try opening later
nem tetszik neki valamiért még sem ez a parancsTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #31141 üzenetére
hát nem biztos hogy azt kaptam amit kellett volna kapjak......
root@OpenWrt:/# chown -R ftp /mnt
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-minidlna: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-upnp: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/inittab-console-fixup: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/migrate-shadow: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/leds: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/network: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-i18n-hungarian: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-transmission: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-vsftpd: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/vlan-migration: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-theme-openwrt: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-i18n-english: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-ushare: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-hd_idle: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-ftpbackup: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/wrt160nl: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-p910nd: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/uboot-envtools: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S98sysntpd: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S50minidlna: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S96led: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S95miniupnpd: No such file or directory
^C
root@OpenWrt:/#viszont ftp userrel is tudok felmásolni szal működik, szemben az ftpbackuppal mert az nem.... fájl/direktory-ra állítottam, a tőled kapott scriptet beirtam a forráshoz az utolso rublikába meg beleítrtam egy távoli könyvtárat dok/ és engedélyeztem de nem nagyon ír fölfele semmit...
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #31139 üzenetére
jól van már tudom mi a baj...
fejlesztési javaslat: a vsftpd alá nem lehetne létrehozni egy táblázatot ahol lehetne kezelni egyszerűbben az usereket? Értsd user cella, passwrd cella, home könyvtára cella jogai rublika úgy mint bezárva írhatja olvashatja futtathatja.... ehhez még egy aduser meg egy usertörlése gomb és öröm és boldogság...
sőt tovvább gondolva, van a 8081-es oldal, ha nem roottal lépbe valaki hanem más user/passal- ami persze létezik pl az ftp user akkor férjen hozzá a pass átírásához, persze nem az ftphez hanem amivel belépett.... A gyerkőcöm át tudja írni a jelszavát a root hozzáférés nélkül a routerbe piszkálás nélkül.... ez megoldható?[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #31138 üzenetére
áááá tiszta lökött vagyok, közbe beugrott még annak idején le is irtad nekem és milyen jólé tetted mert most vissza tudtam keresni )
mindjárt ki is próbálom
gondolom nem csak képekre használhatómás:
most valamit megint jól elkalibráltam.... az ftp useremmel be tudok lépni ftp-n de nem tudok felmásolni semmit csak olvasni.....[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
ftpbackup al kapcsolatba lenne kérdésem: Ha beállítok egy könyvtárat amit szeretnék backupolni de a könyvtárba mondjuk időről időre újabb és újabb fájlok vannak, akkor a backup a teljes könyvtárat fésüli vagy csak a frisseket?
Példa: Óránként van egy új dokumentum a DOK könyvtárban és óránként lefut egy backup és feltölti mondjuk a doksik.hu-ra a DOK könyvtár tartalmát... Ezt hogy kell elképzelni? felülírja? Nem irja felül, hibával elszáll, vagy csak azt irja fel ami még nincs fent? Ellenőrzi a távoli könyvtárat vagy a helyit, vagy emlékszik mi volt feltöltve?
Jelenleg is használom de nem könyvtárra hanem fájl frissitésre, ahol úgy működik hogy a fájlt felül írja, de könyvtárnál ez durva lenne... pláne ha már 20-25 doksi van sőt 2-3száznál kvázi lehetetlen....Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
Üdv ALEX,
Egy olyan tervem van hogy a netes konfigot kidobnám külső oldalra ahogy a particiókat és az ftp jelszót kidobtad. Belekuksiztam az scriptjeidbe és az alapján elkezdtem írni de nem nagyon akar összejönni, mert folyamatosan letilt amit nem nagyon értek...
Access to this resource is forbidden
szerk: ehhez mondjuk sok ész kellett, ki is javítottam....Eddig jutottam de még csak a mezőket sem írja ki(ha van rá időd be tudnál segíteni egy picit? Köszi):
#!/bin/sh
header()
{
cat << __EOF__
Content-type: text/html
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" charset="UTF-8" />
<title>NET CONFIG</title>
</head>
<body>
<form action=net_config method=get>
<h2>NET CONFIG</h2>
__EOF__
}
footer()
{
cat << __EOF__
</body>
</html>
__EOF__
}
protokoll()
{
cat << __EOF__
#### copy a LUCIból:
<label for="PROTOKOLL">Protokoll:</label>
<select name=PROTOKOLL id="my_protokoll" onChange="this.form.submit();">
<option id="cbi-network-wan-proto-static" value="static">Statikus cím</option>
<option id="cbi-network-wan-proto-dhcp" value="dhcp">DHCP ügyfél</option>
<option id="cbi-network-wan-proto-none" value="none">Nem kezelt</option>
<option id="cbi-network-wan-proto-ppp" value="ppp">PPP</option>
<option id="cbi-network-wan-proto-pptp" value="pptp">PPtP</option>
<option id="cbi-network-wan-proto-pppoe" value="pppoe" selected="selected">PPPoE</option>
<option id="cbi-network-wan-proto-pppoa" value="pppoa">PPPoATM</option>
<option id="cbi-network-wan-proto-3g" value="3g">UMTS/GPRS/EV-DO</option>
</select>
<br>
if [ "$PROTOKOLL" == "pppoe" ]; then
<label for="P_USERNAME">Username:</label><input name=P_USERNAME id="p_username" type="text"/><br>
<label for="P_PASSWORD">Password:</label><input name=P_PASSWORD id="p_password" type="text"/><br>
### ÉS akkor itt írnám be ha PPPOE
# config 'interface' 'wan'
# option 'ifname' 'eth0.2'
# option 'proto' 'pppoe'
# option 'username' '$P_USERNAME'
# option 'password' '$P_PASSWORD'
if [ "$PROTOKOLL" == "dhcp" ]; then
<label for="P_GATEWAY">gateway:</label><input name=P_GATEWAY id="p_gateway" type="text"/><br>
### ÉS akkor itt írnám be ha DHCP
# config 'interface' 'example'
# option 'proto' 'dhcp'
# option 'ifname' 'eth0'
# option 'gateway' '$P_GATEWAY'
if [ "$PROTOKOLL" == "static" ]; then
<label for="P_IPADDR">Username:</label><input name=P_IPADDR id="p_ipaddr" type="text"/><br>
<label for="P_NETMASK">Username:</label><input name=P_NETMASK id="p_netmask" type="text"/><br>
<label for="P_DNS">Username:</label><input name=P_DNS id="p_dns" type="text"/><br>
### ÉS akkor itt írnám be ha STATIKUS
# config 'interface' 'example'
# option 'proto' 'static'
# option 'ifname' 'eth0'
# option 'ipaddr' '$P_IPADDR'
# option 'netmask' '$P_NETMASK'
# option 'dns' '$P_DNS'
<button type=submit name=ACTION value=change>Set password</button>
##### EDDIG JUTOTTAM DE MÉG EZT SE NAGYON AKARJA....
__EOF__
}
changing()
{
passwd ftp << __EOF__
$NEW_PASSWORD
$NEW_PASSWORD
__EOF__
echo "<h3>Password successfully changed.</h3>"
}
query_string=`echo "$QUERY_STRING" | sed 's/&/;/g'`
eval ${query_string}
NEWPASSWORD="$NEW_PASSWORD"
case "${ACTION}" in
"change") header ; changing ; footer ;;
*) header ; password ; footer ;;
esac[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz maxsoft #30547 üzenetére
a fene..... ( ha hamarab olvasom a hszed akkor biztos nem viszem szervizbe a 1043at, hanem inkább elviszem alexnek... mondjuk erre gondolhattam volna hamarabb is.... ha cserélik akkor nem biztos hogy ki tudjuk majd deriteni illetve most ha beizzitom a 2543at és azzal is csak 3-4mbsec lesz akkor vélhetően winyo, vagy dokkoló is lehet a ludas....
Csak halkan merem kérdezni mert lehet hülyeség lesz de kábel nem okozhatja??? Gondolok itt az usbre, hogy 1.0as vagy 2.0as kábel.... ???A kérdés inkább Alexnek és/vagy intrunak szól....
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #30524 üzenetére
egyszerűen megbolondulok.... most látom hogy már péntek van.......... %!+/+!// nem igaz hogy nem jutok be hozzád.... Most a sulit áttették nekem hszről kcsre... variálnak mindent... Te otthon mikortól szoktál lenni avagy meddig? egyik nap suli előtt délelőtt ha neked is jó akkor elugranék-bár a routert most megoldottam mert a 1043as szervizbe küldtem én meg vettem itt kint egy 2543at mert 15ért megkaptam... de fog kelleni a 1043 is, ha a szerviz azt mondja rá hogy ejnyebejnye nem gari akkor kereslek vele a másik kütyüt addig megpróbálom elvinni neked.
Na már most a 2543ra mit tehetek fel???? Felmerjem tenni a 114et vagy maradjak a 102nél? Egyáltalán mi a különbség a kettő között???? Ezeket amúgy is jó lett volna irni nincs meg valakinek, hogy két wf között mi a plusz?Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #30529 üzenetére
engem is dobált amig ment... be is telefonáltam egyből mondták router nélkül nézzem meg laptoppal és úgy hívjam őket vissza hogy milyen hibakódot kapok, de laptoppal már nem kaptam, aztán rádugtam a routert és egyből ment minden.
ja nekem ts de btel net, és adsl2es fekete dobozból jön az anyagSrácok a digis nem csak kábelt tol már??? PPPOE szolgáltatása is van??? ráadásul 80/20as???????????????? Én meg itt szenvedek az 5megámmal???? valamit rosszul tudnék....????
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #30517 üzenetére
hát ez kakukk de köszönöm a gyors segítséget!
szerk sikerült egy 543ast beállitanom hogy ne legyek net nélkül.... amúgy is talim van alexxal más okból kifolyólag, elviszem neki a routerem nézze meg... nem csak ezért de azért is hogy miért nem megy 8-10megáűval a másolás pl, mert nem csak én vagyok csiga 2-3mb/seces hanem mások is, hátha kiszúr valamit hogy miért más egyes router mint a nagy átlag........
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #30514 üzenetére
megtalaltam a qss gombost de az se jött be...... francba.....tiszta hülye vagyok.... nem hogy örültem volna hogy müxik a 102 mi a francnak erőltettem a 114......
amugy azt legalább kiirja hogy korlátozott kapcsolat... de hogy mirekorlátozott....???
aha ez a visszaallitas máshogy is van...kiprobalom.koszi
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Intruder2k5 #30514 üzenetére
csatlakozást érzékeli de nemtudok betelnetelni...sys led semmi resetre semmi probáltam már úgy is hogy wanba dugom tartom a resetet majd áramtalanit vissza és úgy de ugy se semmi ezt a qss hszt nem találom, kiprobálnám hátha....
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
visszaraktam a va114 után az 102őt faktoryval.minden pöpec volt, gondoltam upgared helyett faktoryval teszem fel az 114et is hatha akkor majd jo lesz az is.... lett egy féltéglám....... ( még rákeresek intru hszére mert mintha olvastam volna valamit a qss gombal.....
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz Szita1 #30454 üzenetére
!+/!%+=%!=/!=+%I(+"(=+%
köszönöm!!!!
Én egy hete szívok, nem mertem kérdezni mert tudtam hogy müxik és azt hittem én vagyok a süsü..... akkor mostantól figyelek.(mondjuk lehet vissza teszem az előzőt mert ez az 114es nekem nagyon nem akar működni... megvárom a kövi frissitést... 1.0ssal ugyan igy jártam 0.9 szuperül muzsikált az 102is, nem tudom miért van az hogy egyes bildek nem mennek...pedig elvileg minden 1043as ugyanaz tudomásom szerint nincs bennük hardveresen különbség, pedig valaminek lennie kell mert nekem a sebesség sincs például sehol másokéhoz képest.... 2,5-3 max, ilyen 10-15ökről álmodni nem merek....)
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
válasz szabolcs.sz #30319 üzenetére
amire fel tudsz tenni appot azon eléred böngészőből is a teljes lucit... belső hálón ingyen....
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz wwenigma #30257 üzenetére
ne is mond......... nem akartam elhinni!!!!Én is kerestem kinait de madzsjar olcsóbbbb!!!! Aki még egy ilyen terméket tud nekem mondani küldök neki egy piros pontot.... ) hogy pontosan melyik hát én meg nem mondom... én usbvel csatolom a routerhez értelemszerűen.... (nem is látom mi a különbség a kettő között őszintén szólva.... )
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz CoolBoy323 #30255 üzenetére
nem hiszem hogy kéne privi mert szerintem nem off.
Ez van rádugva a routerre, ebbe van bedugva pl a nyomtato, DE ha a vinyot pl uuid vel vagy labellel csatolod akkor pl pent is betudsz dugdosni ha azt is elnevezed és úgy csatolod fel!De dughatsz bele webkamerát is vagy dvb-t stikket.... használd a keresőt ha vissza lapozol akkor szinte mindenre találsz választ ha már elindultál és elakadsz akkor kérdezz mert akkor nem lesz kinai a válasz[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Robotporszívók
- Tőzsde és gazdaság
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Path of Exile 2
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Óra topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 7 Midnight Aluminium Case, GPS
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest