Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20099 üzenetére
Igazad van. Bekapcsoltam. Már csak net kel, és open lesz.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
MODERÁTOR
Mondtam én, hogy tévedsz... Amit Te nézel, az a Remote Management, na de hogyan tudnád távolról menedzselni, ha be sem kapcsoltad az SSH Service-t, a Services -> Services oldalon, a Secure Shell címszó alatt?
Amit Te nézel, az csak a távoli, tehát WAN oldali elérésre vonatkozik!
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20093 üzenetére
Nem tévedek sajnos.
Administration,remote access,SSH management. Itt halvány a karika, és nem lehet állítani. Az előző verziós DD-nél még lehetett állítani. Be is tudtam puttyolni. Ott meg az open letöltéséhez nem volt net.
Más módja nincs a frissítésnek ? Pl: Az USB /mount meghajtóként , és onnan felrakni ?Esetleg van linked a legújabb openhez ? Ahogy nézem a régebbi verziót telepíti a leírás szerint....
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
stube
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20096 üzenetére
nem probléma
egy ideje tervezem fw cserét csak sose jutott rá idő
csak fura hogy ugyan azt osztotta ki amikor semmi beállítást nem tartottam meg -
MODERÁTOR
1. Miért probléma ez LAN oldalon?
2. Miért nem használsz fix IP-t, vagy statikus DHCP-t?Úgy tudod megújítani az IP címedet, hogy például újracsatlakozol a hálózathoz... Ezt elérd úgy, ha letiltod a helyi kapcsolatot, majd újra engedélyezed, de úgy is, ha kihúzod a hálókábelt, majd visszadugod, de kiadhatod parancssorban a relase, renew parancsokat is. Arra persze nincs garancia, hogy másik IP-t fogsz kapni, és nem a régit újítja meg...
Az minden esetre durva, hogy firmware-t cserélsz a routeren, mert új IP-t szeretnél...
[ Szerkesztve ]
-
stube
csendes tag
fel raktam vargalex build ver 1.02
nem tartottam meg semmi be állítást de még is ugyan azokat az ip osztotta ki minden gépnek ami regében volt dhcp van nincs fix ip be állítva
hogy tudok új ip kérni -
MODERÁTOR
-
bambano
titán
válasz bartimre88 #20090 üzenetére
a barna szerintem nem bekötött szál a 100 megás ethernetnél, úgyhogy ha színt cseréltél, akkor nem fog menni.
egyébként pedig a száltévesztés a zavarvédettségét rontja a kábelnek, tehát az, hogy abban az időszakban, amikor nagy az elektromágneses szmog, rosszul megy a drót, éjjel meg jobban, indokolható jelenség.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bartimre88
tag
Sziasztok,
Nemrégiben szétvágtam a kintről bejövő netkábelemet, toldás céljából. Sikerült minden egyes szálát összepárosítani és külön leszigetelni. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetekben veszít-e az adatforgalom a sebességéből? (árnyékolás, stb.) Kövi kérdésem pedig az, hogy ha pl. egy szálat eltévesztettem és egy tőle különböző szinnel párosítottam (narancs-barna, mert nálam nagyon hasonlóak) akkor az van hogy egyéltalán nem kellene mennie, vagy így is veszíthet a sebességből?
Csak észrevétel: nappal ritka szar a netenm, viszon éjszaka a speedtesttel 50 mb-t szoktam mérni, és a toldás előtt ilyet nem igazán tapasztaltam!
Köszi![ Szerkesztve ]
Üdv., Imre
-
MODERÁTOR
válasz zombozo #20088 üzenetére
Szia!
Már válaszoltam délután ha nem tévedek!
-
zombozo
csendes tag
sziasztok,
van egy tl-wr340gb routerem és az lenne a kérdésem hogy hol tudok jelszót beállítani, hogy ne lophassák a netemet! köszi előre is: zombozo -
MODERÁTOR
-
stube
csendes tag
OpenWrt for TP-Link TL-WR1043ND vargalex build ver 1.02
akarom fel rakni
webes felületen fel rakhatom OpenWrt Backfire 10.03.1-rc5 van most fent -
mgrincs
tag
válasz Beppesz #20083 üzenetére
Szia,
tudok neked küldeni egy drivert, ami az egyik kábelemet viszi,
de talán egy kis általános segítség drivert keresőknek:Megnyitni az eszközkezelőt,
- dupla katt az eszközön(usb to UART, vagy soros port, vagy valami, ami a kábelünk lehet)
- Utolsó fülön(Részletek), a felső legördülő menüből válasszuk a Hardverazonosítók-at
- Google-ba ezt írjuk be, esetleg még a gyártó nevét(A legördülő menüben a Gyártó)Így specifikusabb találatokat kapunk mint pl csak CA-42, amelyikből volt az eredeti, meg még vagy 20 féle klón.
Az enyém ArkMicro/vid6547 pid0232.
Ha ilyen kell, elküldöm szívesen a drivert priviben, Win7-em van.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
Beppesz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20076 üzenetére
Köszönöm szépen , megpróbálom !
-
MODERÁTOR
válasz Soma01 #20080 üzenetére
Szia!
Igen, mindkettőt használhatod tetszés szerint...
Nyilván felhasználhatod a 0.6-ból való mentést, de időnként azt is célszerű frissíteni, tehát ha felteszed az új fw-t, beállítgatod, és jól működik, akkor arról is csinálj egy új mentést, mert a végén még a 3.6-os vargalex fw-hez is a 0.6-os mentést fogod használni!
-
MODERÁTOR
válasz zombozo #20079 üzenetére
Szia!
Alapvető infó ITT, további kérdés esetén Router gondok topik!
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20075 üzenetére
- Ha a Luci felületén frissítek, ott mindkét fajta firmware-t megadhatom? (sys/factory)
- Persze bepipálom, hogy tartsa meg a beállításokat.
- A 0.6-ból származó mentést (overlay.tar.gz) felhasználhatom majd 1.02-nél is? Tehát bele tölthetem? (Luci-n, vagy SSH-n "tar -C / -xzf /mnt/hdd/overlay.tar.gz" paranccsal?)
-
zombozo
csendes tag
Sziasztok, vettem egy TL-WR340GD routert! Nagyjából próbáltam telepíteni a papíron lévő adatok alapján, azonban valami nem jött össze! Informatikai tudásom kb a béka feneke alatt ezért szeretnélek kérni titeket hogy a legalapvetőbb infókat adjátok meg hogyan kell telepíteni ezt a routert hogy tudjak laptoppal, vezeték nélkül netezni! Köszi előre is: zombozo
-
bambano
titán
mert most merre vagy? nem vagy szomjas?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
MODERÁTOR
-
Beppesz
csendes tag
Sajnos sikerült a másvilágra küldenem a routerem , azóta szereztem egy ca-42 kábelt , beforrasztottam a tüskéket , raktam xp-t a Win7 mellé , de drivert amit fel is ismer nem lelek.
A fórum erre vonatkozó összes linkjét próbáltam de egyik sem él már , szeretném újraéleszteni (ha még lehet) , ha valakinek van működő linkje erre a ca-42 driverre legyen olyan kedves ossza meg velem , mert megőszülök a keresgélésben . -
Soma01
veterán
Nekem vargalex 0.6 van fent. sysupgrade-el gond nélkül fel fog menni az 1.02 szerintetek?
-
prmcsk
addikt
Ma jött meg egy ilyen routerem, 64 megás kiadásban. Még nem tudom, hogy a 841ND után sírok e. Az 1TB vinyót már rá is akasztottam, némi belső táptuning után és úgy néz ki, hogy semmi gondja vele.
vargalex v0.92 (trunk, r27699) / LuCI Trunk 0.10+svn7307 fw van rajta. Ez nekem elsőre bonyolult, még a vinyót sem találom meg benne, bár 10 perc után...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Soma01
veterán
Ha SSH kell hozzá, attól ne félj! Én már csináltam, semmi gond nem lett. Gyári ---> DDwrt --> vargalex-féle firm. Én max a soros portos dologtól paráznék kicsit, ha az kellene.
Le van írva minden és segítenek is. Az első hsz-ben van egy csomó link. Szerintem az kell neked. -
vargalex
Topikgazda
-
dozsabalint
senior tag
válasz Intruder2k5 #20062 üzenetére
Rendben, majd jövőre megkeresem. Annyira most nem sürgős.
-
muranyig
tag
"open the disk"-re kattintva nem történik semmi...
-
muranyig
tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérném. Vn egy 1043nd routerem. Gondoltam kihasználom az usb megosztás funkciót, de nem megy pen drive, hdd-vel sem. op rendszer win7 ultimate, egy partíció van, router Firmware Version: 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n
Ha beállítom, hogy storage sharing started, semmi, ha beállítom hogy ftp serve start, - reboot után stop lesz...
mi lehet a gond? Lehet nem én csinálok vmit hiányosan, leírná esetleg valaki lépésenként mit kell csinálni?Előre is köszönöm!
üdv
-
MODERÁTOR
válasz dozsabalint #20060 üzenetére
vargalex, de legjobb tudomásom szerint jelenleg vidéken van, majd januárban lesz csak Pesten. Mintha ezt írta volna tegnap, vagy tegnap előtt...
-
zso73
veterán
válasz vargalex #20043 üzenetére
Így van.DD wrt kellett, hogy menjen a Wifis WAN. A 2. router bridge üzemmódban megy az első kimenetéről. (Lan 1 ) Wifin keresztül van kötve a cucc. Szuper , csak nem konfgolható a Roter 1 .
-
dozsabalint
senior tag
TL-WR941ND routeremre is felraktam a 1043-as után az openwrt-t (10.03.1), gondoltam legyen egységes a felületük, és a 1043-ason nagyon jól bevált. A telepítés simán lezajlott, majd ppoe-t, ill. qss-t telepítettem.
És itt egyszer csak megállt a dolog. A webfelület megszűnt létezni, a routert újraindítottam, de nem oszt ip-t wifin, ill. kábelon sem. Beállítottam a kézzel az ip-t a gépemen, a routeren megnyomtam a qss gombot, a sys led elkezd gyorsabban villogni, viszont telnettel nem sikerült kapcsolódni hozzá.
Nyilván valamit elrontottam. Valaki tud esetleg itt budapest környékén segíteni ebben? ( lehet hogy már csak a szétszedéses dolog fog menni.)
telnet 192.168.1.1-re ezt dobja:Trying 192.168.1.1...
telnet: Unable to connect to remote host: No route to host[ Szerkesztve ]
-
Viktor X
tag
válasz Intruder2k5 #20057 üzenetére
0 4 * * * reboot
-
MODERÁTOR
válasz dragon1993 #20056 üzenetére
* 4 * * * reboot
-
dragon1993
őstag
Valaki tudna adni egy olyan cron parancsot ami újraindítja a gépet hajnali 4 kor ?
-
Celtis
veterán
válasz vargalex #20039 üzenetére
ps -ef kimeneten van egy ddns processz:
1470 root 1576 S {dynamic_dns_upd} /bin/sh /usr/lib/ddns/dynamic_dns_
8470 root 1472 S grep ddnsEz OK is lehet, mert csak az egyik ddns beállítás van engedélyezve.
Kézzel elindítva az updater, lefut és sikeresen beregisztrálja az IP-t. Utána persze megmarad ez a processz is.
1470 root 1576 S {dynamic_dns_upd} /bin/sh /usr/lib/ddns/dynamic_dns_
8173 root 1580 S {dynamic_dns_upd} /bin/sh /usr/lib/ddns/dynamic_dns_
8470 root 1472 S grep ddnsMost rebootoltam és jó lett. Köszi.
-
veterán
-
bambano
titán
válasz Neil Watts #20051 üzenetére
biztos jó, kérdés, hogy megéri-e a küzdést...
kevesebb erőlködés beírni +2 sort a crontabba.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
veterán
-
bambano
titán
válasz nimfas #20049 üzenetére
valóban.
egyébként a linuxos crond-k tudnak körbe-időpontot, csak nem tudom, hogy ami a routerbe kerül, az is ismeri-e.
tehát a wifi down script elvileg mehetne 22-16 órával, ha a daemon tudja, de ott meg a péntek-szombat váltást kell kicsit átgondolni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
bambano
titán
válasz nimfas #20047 üzenetére
A * 18 az percenként újra elindítja a wifit, abból szerintem gond lesz.
0 18 * * Mon-Fri wifi up
0 9 * * Sat,Sun wifi up*/5 0-16 Mon-Fri wifi down
*/5 22-23 Mon-Fri wifi down
*/5 0-8 Sat,Sun wifi down
*/5 22-23 Sat,Sun wifi down[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #20046 üzenetére
valahogy így menne?
h-p 18-22 van wifi
* 18 * * 1,2,3,4,5 wifi up
*/5 22 * * 1,2,3,4,5 wifi downsz-v 9-22 van wifi
* 9 * * 0,6 wifi up
*/5 22 * * 0,6 wifi downez berakom a crontab-ba és kész? :-D
U.i: Hogy te a router restartolásra is gondolsz.... látom nagyon leleményes emberek vannak ;-)
-
vargalex
Topikgazda
válasz nimfas #20044 üzenetére
Hi!
Vigyázz, mert a crontab-ban a vasárnap a 0.
Illetve esetleg gondolni kell arra, hogy újraindítja a routert. Tehát lehet, hogy jobb, ha a tiltandó időszakban pl. 5 percenként kikapcsolja (legalábbis megpróbálja kikapcsolni) a wifi-t.[ Szerkesztve ]
Alex
-
nimfas
addikt
válasz Intruder2k5 #20006 üzenetére
Köszi, kipróbálom.... ennél egyszerűbben nem is lehetne azt hiszem :-D
Hétvége akkor egyértelműen
* 18 * * 6-7 wifi up
* 21 * * 6-7 wifi downmár csak azt nem tudom, hogy az idő és dátum pontos-e....
de igen:
Wed Dec 28 18:09:16 2011
Távolsági LUCI alapján stimmel...
na majd megkérdem a rokont hogy korlátozzam le, hogy a gyerek tanuljon is néha... facebook elvonás :-D
Köszi mégegyszer! :-D
-
f_sanyee
senior tag
az a problema hogy a wan portra dugtad be a netet. javaslom hogy a 2. routeren allitsd le a dhcp servert (mert egy halozatra minek ketto? csak a baj van vele) es dugd at a wan portbol a netet a lanba.
azert nem ered el a 192.168.1.1-et mert az a router wan oldalan van, ahova pedig nem tovabbitja a azokat a csomagokat amik ebbe a halozatba vannak cimezve.ja vagy most nezem, ez nemis drottal van osszekotve hanem wlan klienskent megy a 2.?
akkor helet jobb ha masik halozatba rakod a 2. router lanjat, es nem lesz kavarva semi...[ Szerkesztve ]
-
tomi8821
csendes tag
Üdv, érdeklődnék hogy,lehetséges dd-wrt-vel, usb-hubra kötni egy 3g modemet, és egy külső hdd-t úgy,hogy mind a kettő menjen egyszerre?
-
zso73
veterán
válasz f_sanyee #20037 üzenetére
192.168.1.1 Ez egy Wifi router 1043ND Erre jön be a net.
192.168.1.5 Ez a másik router, ami hidalva van az elsőhöz. Ezen nincs net, csak a master 192.168.1.1-en keresztül.Erre van kötve két gép. Az 5-ös végű router DD wrt-s. A menüben látszik mindenki. Az internet megy. Telefonról elérem az első routert is Wifin keresztül. Viszont egyik gépen sem látom a master routert.[ Szerkesztve ]
-
SVLaller
senior tag
Sziasztok! Van egy ilyen routerem és van egy wifis kamerám ami folyamatosan küld képeket egy, a belső hálózaton lévő gépre. Lenne egy olyan problémám, hogy pár naponta megszakad a kapcsolat, amit leginkább csak a router áramtalanításával tudok helyrehozni, utána pár napig megint jó. Szerintetek ez a probléma megoldható FW frissítéssel? 3.12.2 Build 100820 Rel.41891n a gyári FW, ettől van egy újabb a TP-Link oldalán.
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
f_sanyee
senior tag
nem ered el a fo routert? szoval amirol el akarod erni az masik halozatban van? ezen egyszeruen lehet segiteni.
a fo routeren hozzaadod a route tablahoz hogy merre van a masik router. pl
ha a masik router wan cime 192.168.1.100 akkor Advanced Routing menuben Add New:
destination netw: 192.168.2.0 (persze ide a masik alhalozatot irod)
netmask: 255.255.255.0 (vagyami neked van)
default gateway: 192.168.1.100 (a masik router wan cime)
igy tudni fogja a router hogy kinek kell valaszolni. -
MODERÁTOR
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20034 üzenetére
Téglázási veszély miatt kihagyom, akkor. Műxik, és nem is rosszul. A bugokat nem tapasztalom. Egyedül a fő routeremet nem érem el egyik gépről sem....... Ami átjárónak is meg van adva.
-
MODERÁTOR
Nem, az nem gáz, de a gyárinál nincs is más választásod, mivel ott nincs konzol! DD-WRT alatt viszont hiába tallózod amúgy Windows-osan, vissza fogja dobni, hogy sikertelen a frissítés. Szerintem DD-WRT-re webes felületen csak másik DD-WRT-t tudsz tenni, vagy pedig gyárit, de azt is csak a webrevert file-t. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20028 üzenetére
Igen ilyen megoldás féle. Én a webes felületről tenném fel. A gyárival raktam fel a DD-t is. Betallóztam amolyan windózos módon és feltoltam rá. Ez gáz ?
-
Tarkov
csendes tag
Hegylakónak érzem magam a sok vargalex-es openwrt -s közt
-
Soma01
veterán
válasz Soma01 #20029 üzenetére
LUCI-n keresztül betöltöttem a lementett overlay.tar.gz-et és a "Backup / Restore" menü alatt és mindent megoldott. A régi "admin" jelszóval csináltam még a mentést és ezzel az is vissza állt. Minden OK. (azóta már megváltoztattam a jelszót, de most felírtam )
Köszi a segítséget!
-
Soma01
veterán
Megcsináltam. Újra enyém a router.
De az elmentett beállításokat, hogyan állítsam vissza?
-
MODERÁTOR
Nem tudom, hogy tudja-e a bridge módot...?! De mivel OpenWrt, szerintem kell tudnia!
A DD-WRT-re sem lehet egyből rátenni a gyárit, csak SSH-ban, mert weben visszadobja Neked! Ha találsz 1043-ashoz való webrevert file-t, azt rá lehet tenni, egyéb esetben csak konzolon. Ott viszont tehetsz rá bármit, akár Gargoyle-t is...
De ha Neked jól működik és megfelel a céloknak a DD-WRT, akkor ne bolygasd szerintem!
szerk.:
Így gondoltad?[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20020 üzenetére
Tudja a bridge módot a firm ? A DD-vel tuti, műxik.
A DD-re rá lehet tolni egyből, vagy kell neki a gyári, és úgy rá az open ?"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Soma01
veterán
SSH már menni fog ekkor?
Config visszaállítás meg:
Felcsatolom a vinyót (a főkönyvtárban van egy overlay.tar.gz fájl) és kiadom ezt:
tar -C / -xzf /mnt/hdd/overlay.tar.gz?
-
MODERÁTOR
-
Soma01
veterán
Ok, ha belépek majd Telneten akkor a "mount_root" és a "firstboot" parancsokat kiadom és ennyi? Nem kell semmi paraméter, nem kérdezz semmit? Ezek után meg egy "passwd" parancs, ahol megadom az új jelszót és kész?
-
MODERÁTOR
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20016 üzenetére
A jelszót nem tudom! A Luci bejön, tehát nem halt meg a router, csak belépni nem tudok.
Ha most nyomkodom a rest gombot az nem segít?
-
MODERÁTOR
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #19938 üzenetére
A Factory, és a webflash között mi a különbség ? Ugyanaz a firm, csak valami más lehet...
1043 ND. A Factory van most felrakva.Van egyébként magyar leírás a DD WRT-hez ?
-
vargalex
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Soma01 #20015 üzenetére
Jahh... Két módszer is van! Ha még él a router, akkor természetesen LuCI-ból is visszaállíthatod az alap konfigot, ott is van rá mód. Ha már nem éred el a LuCI-t, akkor így...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2817-2817.html
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20011 üzenetére
0.6 van fent. Annak a reseteléséről kérdezek. Ill. a beállítások visszaállításáról. Le van mentve az overlay.
-
Celtis
veterán
Mondjatok már légyszi egy dinamikus dns szolgálatást, ahol beregelek és működik a routerrel!!
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20009 üzenetére
Köszi!
...és a reset? -
Soma01
veterán
Hanyas porton lehet belépni a routerbe kivülről? Weben? SSH-n?
-
n_atsi
tag
Köszönöm a segítséget, az adatokat bemásoltam a config fájhlokba, restart router, de még mindig nem bírok vele.
Hiba: 734.
A PPP kapcsolatvezérlési protocoll meg lett szakítva.
Bocsánat a többszöri hozzászólás elküldéséértd, de a chrome böngésző nem jelezte a hozzászólás elküldését, ezért IExplorerben kellett megtennem, akkor láttam, hogy a hozzájszólás többször is elment.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #19994 üzenetére
Nem 1.02 hanem 0.6 van rajta.
Akkor azt hogy kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.