- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
-
IT café
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
tag
válasz Apzung #32126 üzenetére
"az ember a hátában érzi a tekintetét ha fújsz az egyik teszterből"
Marionnaud campona ugyanez, ott nem is próbálgatok ha nem feltétlen kell. Főleg, hogy egy müllerhez képest sokkal kisebb az eladótér is és ha nincs más az üzletben csak te (márpedig nem nagyon szokott), akkor véged.
Budakeszi müllerben és Vecsésen is jók a tapasztalataim. Nem foglalkoznak veled (ha egyáltalán van vki a parfümöknél), ugyanakkor kedvesek, ha valamiben mégis segíteni kell. Budakeszin volt olyan is hogy már kifizettem a parfümöt és utána derült ki, hogy egy kb 13e ftos kedvezmény lett volna rá ha van applikációm. Na nemá.... mondom vhogy csináljuk vissza, letöltöm az appot és megveszem újra a kedvezménnyel simán megoldották, nem vágtak fejeket, nem húzták a szájukat stb.. teljesen ismeretlenül első vásárlásnál. -
Apzung
csendes tag
Burberry Elementet nem gyártják már?
Kb egyharmad üvegem van már csak, és akartam egy üveggel venni ha elfogy ne akkor kelljen keresgélni, de mindenhol kifogyott. Müllerben is voltam ma délután, még teszter sincs kint, az eladót nem kérdeztem mert visszataszító, az ember a hátában érzi a tekintetét ha fújsz az egyik teszterből.Rákerestem a neten hogy esetleg discontinued-e, de sehol nem írják. Tesztert találtam valami maxiparfum.hu oldalon, de az oldal fele magyar a másik fele lengyel vagy nem is tudom, inkább bezártam
-
d4d
tag
válasz tibbike01 #32123 üzenetére
Ja még meg se jelent, de biztos. Szerintem ahogy kifújod, már mielőtt a bőrhöz érne elillan az illata. Elnézve az Armani árazását, ami manapság a diornál, chanelnél is durvább, több is lesz mint 40.
Én inkább most bespájzolok az eau sauvage parfümből mielőtt ez a kukidijan vagy kicsoda, ahhoz is hozzányúl. Micsoda fikát kap az új homme parfüm..ami már az ő műve. -
d4d
tag
Új
[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
Armaf Club De Nuit Intense -ből keresek 2021 és az előtti kiadást!
Mindegy, hogy mi EDT - EDP - Pure Parfüm - Limited is érdekel.
Mennyiség mindegy, EDT előnyben, Budapest jó lenne, de nem feltétlen zárkózom el csomagküldős megoldástól sem.
-
d4d
tag
válasz Piftuka #32119 üzenetére
A Sauvage és az Eau Sauvage vonal két külön téma. Én se szeretem a Sauvage vonalat, sose vonzott pedig nem vagyok benne a témában, tehát még vehettem is volna belőle, mint amatőr, de sose érdekelt. Volt illatmintám az edtből, az elixirtől majdnem visszajött a reggeli. Bár utóbbinál én is hülye lehettem, jól megfújtam a müllerben, azt nem kellett volna.
Az Eau Sauvage vonal egész más. Pl nem ilyen bizib*zi uniszex mai illat egyik sem. Nem divat, nem az ami jövőre már "ciki" lesz, hiszen évtizedes története van, még ha nyilván már nem 100%-ban az eredeti fut ebből sem. Utolsó reklámarca Alain Delon. Az edt-ből van teszter pl a Marionnaudban, legalábbis a Camponában volt. Náluk kb mindig van valami akció, szóval a bolti árat ne nézd, általában 20-30% lejön belőle. De tesztert még olcsóbban is lehet fogni itt a topicban. Ha azt mondaná valaki nekem, hogy felejtsek el 10-20-30 parfümöt és válasszak ki csak hármat, akkor az mind Eau Sauvage lenne, Parfüm, EDT, Cologne. Mind a három jól megkülönböztethető, egyáltalán nem arról van szó hogy ugyanazok csak más más töménységben. Ezekben megtaláltam ami kell, plusz a design is tetszik, az üveg, a mágneses kupak stbstb. Nem mainstream, de nem is ilyen sznob niche buzulás. Kritikám az lenne csak az edtvel kapcsolatban, hogy tényleg lehetne egy fokkal combosabb, erősebben kivetülő. Persze ez is egyénfüggő.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Eau sauvage edtnél ugyanez az érzés, hogy szinte fürödni lehetne benne. Komolyan a Cologne verzió erősebbnek v tartósabbnak tűnik, pedig papíron fordítva kellene hogy legyen.[..]"
Jól hangzik mindez, de mennyiben idézi az illata a "Savauge" jegyeit?
Ugyanis utóbbiból kaptam illatmintát, és abszolút nem az én világom. Egy ideje elviselni sem tudom ezeket a borsos, ámbrás "kék" parfümöket.
A Fragrantica oldalán feltüntetett összetevők, és a leírás alapján akár passzolhatna is az ízlésemnek, de sajnos itt nálunk nincsen olyan üzlet, ahol ki tudnám próbálni!"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Szevam #32053 üzenetére
"A testpermetről mi a véleményetek? Van értelme?"
Megvan a helye az illatszerek között. Tipikus frissítő a nyári időszakban. Szerintem leginkább nyaraláskor, strandon, fürdőben eltöltött idő alatt a legjobb.
Kijössz a vízből, esetleg zuhanyozol csapvízzel, majd fújsz magadra belőle, mielőtt beülsz a büfébe, vagy egy étterembe. Bőrre és hajra is fújható az összetétele miatt.
Vagy, amikor nagy melegben keveregsz a városban, magaddal viszed, aztán időnként felfrissíted magadat vele.
Mondjuk én utóbbi célra a korábban említett citrusos, kölnivizeket használom. Viszont strandon és fürdőben bevált a testpermet is."Aquila non captat muscas."
-
Elektrosokk
veterán
-
dirtboy86
tag
Már a jó időn jár a fejem .
Valaki használta már vagy ismeri a Mancera - French Riviera-t vagy Fig me Up -ot?Mindkettő tetszik leírás alapján, de az nem jelenti hogy jók is. Vélemények?
-
Jhonny06
veterán
válasz gergo5991 #32112 üzenetére
Jeremy már a saját parfümje előtt is baromi híres volt, így nem volt nagy rizikó beletenni egy csomó pénzt. Egyébként sokan utálják, de valljuk be, ügyesen megcsinálta a marketinget és az ötlet is jó volt. Nem ilyen csili-vili nevű parfümöket hozott ki, amit már a neve alapján se tudsz hova tenni, hanem tök egyszerű, mindenki által szerethető cuccokat, amit nem mellesleg a nők is imádnak (hiszen a legtöbben ezért vesznek parfömöt). Azóta amúgy rengetegen adtak ki saját parfümöt, szerintem manapság már nehezebb. Kell hozzá egy csomó pénz (nem hiszem, hogy Alberto Morillas ilyen 10k euro körül vállal bármit is, de ki tudja), de ez nem garantálja a sikert.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
[link] valaki ismeri ezt? próbálta?
tegnap elég volt 1 ilyet megnyitnom instán ami feljött reklám, azóta kb 10 másik hasonló magyar "brand" jött elő.
a másik kérdés: ha jerremy kihozza a parfümjei előállítását5,20 bol amit aztán több 100 euróért ad el, és gondolom minőségibb is, ilyen árakon a magyar brandek miért nem tudnak jobb minőséget előállítani? nincs rá anyagi keret hogy egy parfümkészítőt felbéreljenek, és nincs arra se keret hogy pld egyszerre 10 000 üveget lerendeljenek?
Mibe kerül egy parfümkészítő? 10-20k euró egy 4-5 darabos kollekció? 5000 üveg előállítása 25k euró jerremy által mondott számok alapján. Már csak el kell adni. A kérdés, hogy 100-200 euró közötti áron akarjuk eladni rétegvásárlónak és akkor kva kevés eladás lesz, vagy eladjuk 30-40 euróért az utca emberének tízezer számban.
[link]jerremy 5.20
Nem tudom mennyire hihető ez a videó, de túl egyszerűnek hangzik ez így. Most egy tehetős embernek mi az az 50k euró induló egy ilyen projectre amiből millót is ki lehet sajtolni 2-3 év alatt? -
Misogi
aktív tag
Na Neroliban már nem lehet személyesen mintát venni, csak online...
Szagoltam sokat, a Histories de Parfums 1899 amit ugye nem rég vettem kb. 95%-ban megegyezik az Initio Rehab-el. Ezen kívül ami még feltűnt hogy a PdM Percival egy nagyon gagyi illat, ha nem tudnám mi ez azt hinném valami 1500 forintos illat.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
tibbike01
őstag
Dior mániásoknak
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok, Neroliból személyesen is lehet mintákat venni?
-
d4d
tag
Én nem tudom milyen, nem az én világom csak mindig figyelem miket adnak a rendelések mellé. Pár napja frissítették a listát. Eddig sauvage elixir és ambre nuit volt csak. Most az elixir eltűnt lett egy plusz privát illat meg ez a homme parfüm.
Diortól függetlenül kár hogy ezek a minik nem elérhetők szélesebb körben másoknál is, jól mutatna egy olyan 30-40db együtt a polcon. Egy időben a mini whisky-ket is gyűjtöttem hasonló okból, pedig nem is fogyasztok alkoholt.[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Faterom gyerekkoromban évekig egy parfümöt használt, Kenzo Homme. Meg akartam neki venni de az OG üvegeset már nem lehet kapni, viszont láttam hogy kiadták egy újabb üvegben, minimális változással.
110ml csak 21k brasty-n: link
Valaki próbálta már ezt az új verziót?
-
pohár
félisten
WC-illatosítónak megteszni, másra úgysem jó sajnos ez a csoda... még jó, hogy betáraztam a régi 75ml-s verzióból vagy 130-150ml-t, most már aranyáron mennek a 100-as üvegek is, nemhogy ezek a még régebbiek
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
d4d
tag
Diornál bekerült a választható ajándék minik közé a 2025ös homme parfüm
[ Szerkesztve ]
-
Safranek
aktív tag
0,99ml - 265€
Van ilyen Csupi?„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Misogi
aktív tag
Megjött a 1899 Hemingway Histoires de Parfums, fu hát ez nagyon jó, ilyen krémesebb és virágosabb fahéjas Spicebomb feeling kombó. A parfüm üvege és a doboza amúgy nagyon egyedi, bár meg kellett küzdenem azzal hogy szépen bontsam ki..hát nem sikerült. Az tuti hogy veszek még ettől a parfümháztól illatot a jövőben.
-
Misogi
aktív tag
Az Extrait de Parfum magasabb illóolaj-koncentrációval bír (20-30%), mint az EDP vagy EDT, ezért:
- Tovább tart, mert lassabban párolog el, és az olajok jobban kötődnek a bőrhöz. Fokozatosabban párolog el, és kevesebb illatmolekulát bocsát ki gyorsan a levegőbe, mint a könnyebb koncentrációk.
- Általában bőrközelibb emiatt, sillage kisebb. Ezért van az hogy legtöbb Extrait / Pure Parfum stb. verzió pl.: Dior Sauvage Parfum vagy BdC Parfum kevésbé "erősebb" mint az EdP és EdT.Az EDT és EDP gyorsabban párolog, erősebb kezdeti illathatást ad, de rövidebb ideig tart, általában.
Szóval nem annyira fekete-fehér hogy EdT < EdP < Extrait.
[ Szerkesztve ]
-
Tibu 75
csendes újonc
válasz tibbike01 #32085 üzenetére
Kis gyári 2ml mintát kaptam belőle, egy felet spricceltem egy hónapja a nyakamra, nem hiszem el, hogy a dzsekim gallérján még mindig érzem, ez valami őrült cucc. 2 hétig illatozott a lakás a jakóm korcától.
Douglas papírcsikra fújtam 3, beraktam az autóm szellőztetőjébe, a mai napig érzem ha bekapcsolom a klímát. Nem tudom mi lehet benne de nekem sok -
-
dirtboy86
tag
válasz Szevam #32087 üzenetére
Nem tudom, hogy csak "marketing" lehet -e ha így van megnevezve, szerintem az a fogyasztó megtévesztése lenne. Luxfrag.com szerinte az alábbi - aztán valóságban ezt ki ellenőrzi a fene tudja - de röviden elvileg az extrait olajtartalma valamivel magasabb:
The main difference between Eau de Parfum (EdP) and Extrait de Parfum lies in their concentration of fragrance oils, which affects their intensity, longevity, and sillage (the scent trail left by the fragrance).
"Eau de Parfum (EdP)
Concentration: Contains about 15-20% fragrance oils.
Intensity: Less intense than Extrait de Parfum but still provides a robust scent experience
Longevity: Typically lasts between 4-6 hours.
Sillage: Leaves a noticeable scent trail but is generally less concentrated than Extrait de Parfum.Extrait de Parfum
Concentration: Contains a higher concentration of fragrance oils, usually between 20-40%.
Intensity: More intense and richer than Eau de Parfum
Longevity: Can last over 8 hours, sometimes extending up to 24 hours depending on the specific perfume and skin chemistry
Sillage: Tends to be more pronounced yet not overwhelming, creating a personal scent bubble" -
Az extrait de parfüm és az eau de parfüm között mi a különbség?
Előre is köszi a segítségetA természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Hugo Intesne-t (piros) használt már valaki? Mi a tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
tibbike01
őstag
Ma reggel egy fújás tarkóra a Bois Imperialból és ebédnél nővérem folyton faggatott, hogy mi ez az illat. Most pakolok ki a mosogatógépből és még mindig tombol, tisztán érezni. Szerencsés vagyok a bőröm miatt, vagy jó batchet fogtam ki a parfümből, vagy nincs orrvakságom? Igazából mindegy, 1-et fogok fújni továbbra is reggelente.
-
d4d
tag
Ismerős filmszakmában dolgozik, nemrég pont a JPG-nek forgattak reklámfilmet. Mesélte milyen gusztustalan figurák voltak ott. Pl tangában, tűsarkúban vonagló f@szik, ráadásul nyilvános helyen csinálták, nem vmi stúdióban.. Csak erről a parfümről jutott eszembe.
-
csakany2001
senior tag
válasz ricsik #32078 üzenetére
Francia, illetve az osztrák Marionnaud-nál kapható, Jean Paul illatoknál gyakori a készlethiány szóval én arra tippelnék. Biztos vagyok benne, hogy vidéki Müllerekben még akad belőle néhány darab most is.
Volt róla pár éve szó, hogy beszüntetik de végül nem történt meg. Nem gondolnám hogy idén ez megtörténne, elvégre nem érkezett helyette másik illat.Amúgy jó kis téli illat és egész jól megkülönböztethető a többi népszerű parfümtől is.
[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
ricsik
őstag
válasz -secret- #32077 üzenetére
Vakon Ultra Male-t lőttem a hype miatt, kíváncsi leszek, ha megjön.
Azt tudni lehet, hogy tényleg beszüntették, vagy mi van?
Hivatalos infót nem találtam, de Dougles-be és a többi nagy helyen sincs már, Notino-n sincs, a többi Le Male közös fotókról is levették, sok helyen írták, hogy megszűnt, ellenben sok helyen kapni még. -
ToBeY
nagyúr
Szerintem hogy mennyit kell fújni egy parfümből erősen egyén és bőr függő.
Megvetem 9pm mert fragrantican jókat írtak róla és tetszett is az illat,de 4-5-6 fújásnál a lőtéri kutya se kérdezett rá mi ez a karácsonyi party-n.Pedig azt írták 2-3 fújás és atom tartós az illat ,e rajtam valamiért nem
.(se azért mer jó,se azért mer g**i büdös ) -
LógaGéza
veterán
Mostanában bejártam a környéken pár helyet, ahol parfümöket lehet próbálni - ez főleg Douglas/Notino/Müller hármasra hagyatkozott, szóval nem komoly helyek. Próbálgattam különféle parfümöket, végül két teljesen másmilyen stílusú fogott meg - a Dior Fahrenheit Parfum és a 212 VIP Black EdP. Ezek közül kellene egyet rendelnem, de nem nagyon tudok dönteni. A 212 fiatalosabb, könnyebbnek érzem egész naposan viselni, páromnak is jobban tetszik, viszont valahogy úgy érzem, hogy idős vagyok ehhez az illathoz, komolyabbat keresek (mondjuk annyira vén nem vagyok a magam 34 évével).
A Fahrenheitnél pedig attól félek hogy egész nap viselni fárasztó lesz - nem nekem, a környezetemnek, nem tudom mennyire "iroda kompatabilis" illat pl.
Melyiket rendelnétek meg? Főleg őszi/téli illatnak, a tavaszi/nyári még odébb van (bár arra úton van a Afnan Supremacy Not Only Intense remélem tényleg annyira jó lesz mint írják)."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
d4d
tag
Bocsánat az honnan jön egy illatnál, hogy tartósság=minőség? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Attól hogy valamiből 1-2-t kell fújni, a másikból meg 10-12-t még nem következik semmi. A cipő talpán a kutyaszar szaga is tartós tud lenni, ettől még nem lesz jó, max gazdaságosabb.
-
addikt
Én idáig egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan parfümöt találkoztam, amiből elég 1-2 fújás. Oud Maracuja, Ombre leather, red tobacco, tonka cola. A napi rutinom nekem is a 3-5 fújás. De pl boss bottled minimum 10-15, vagy D&G the one EDP is minimum 15-20 fújás, hogy érezni is lehessen.
My name is Bond, James... Dean.
-
TomDeNemm
csendes tag
valszeg nem elegáns túl sokat fújni és nem is illik, de én ma Blue jeans fújtam (a papa ) amiből kellett minimum 6
-
pohár
félisten
válasz tibbike01 #32067 üzenetére
én a téliekkel sem állok meg 4-5 fújás alatt (na jó, kivétel az Oud Maracuja, mert abból elég 2 fújás is, aztán nap végéig bassza az orrát az embernek )
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
jjeahh
nagyúr
válasz Piftuka #31750 üzenetére
Na, közben párat már beszereztem erről az ajánlott listáról, vélemény:
Tesori d'Oriente Forest Ritual, Hammam: Nekem túl nőiesnek tűnnek, valszeg el fogom ajándékozni.
Ziaja Mountain Pepper, Vetiver, Red Cedar, Nettle Shampoo.
Pro: vegán, natúr, viszonylag sűrű állag (kevesebbet kell belőle kinyomni), zuhanyzás után is sokáig érezni lehet az illatukat a bőrön, nem igazán szárítják a bőrt
Kontra: a ráírt illatokhoz szinte semmi közük nincs szvsz, viszonylag konzervatív, klasszikus illatuk van. Ha valaki minőségi illóolajakkal, zöldfűszerekkel, tealevelekkel körülvéve éli az életét mint én és tudja, hogy melyik növénynek, fűszernek, kivonatnak milyen az eredeti illata, annak lehet, hogy az összes Ziaja csalódás lesz. De kb ez az egyetlen negatívum, ezt leszámítva amúgy betaláltak nálam.Következőben valszeg az [Allvernum Cardamon & Sandalwood tusfürdő]-t fogom tesztelni. Ha valakinek vannak még tippjei erre, ne tartsa magában, mert még mindíg kisérletezős kedvemben vagyok .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tibbike01
őstag
válasz Petyuska111 #32066 üzenetére
Nehogy már még mi legyünk a balekok mert ésszel fújjuk a minőségi cuccokat (nem a kegyetlen erős cuccokra gondolok).
[ Szerkesztve ]
-
Petyuska111
tag
válasz csakany2001 #32065 üzenetére
Én is pontosan ezt mondtam... Definiáltam, hogy átlagos v. gyengébb illatra értem a 10-12 fújást, nem egy kegyetlen erős parfümre... Na mindegy. Jó a buli, csak sok itt a sissy sprayer!
-
csakany2001
senior tag
válasz Petyuska111 #32061 üzenetére
Én is szeretem az illatfelhőt, de azért nem mindegy milyen körülmények között történik na és milyen parfümmel.
4-5 fújással egy tartósabb parfümmel elvagyok zárt térben, de van amikor kevesebbet fújok. Ez is függ attól milyen az idő, milyet használok, milyen alkalomra stb.Nyáron egy Bulgari Aqva-val simán "megfürdök", 10-12 fújást simán magamra fújok, mert abszolút nem zavaró az illata és még frissítő is, délutánra már alig érezni. De nyáron ez pont jó, vagy 3-4 fújás valami tartósabb nyári illattal.(de azért nyáron mégsem az a cél, hogy édes-intenzív illat legyen, mert eléggé fejfájást tud okozni)
Télen meg mivel sokszor zárt térben vagyok és csak 1-2 órát vagyok kint ezért úgy nem kell túlfújni magam, 4-5 fújás elég szokott lenni egy Most Wanted EDP-vel vagy hasonlóval.
(10-12 órás parfüm kb.)
De itt sem mindegy valóban, hogy Sauvage Elixir vagy Gisada Ambassador mert ezek igencsak zavaróak tudnak lenni 4-5 fújással egy irodában.
Most kívételesen 10-12 órát próbáltam egy Carbon-t, elég intenzív parfüm csak nem tartós. Itt simán indokolt volt a sok fújás, de mivel 2-3 órát kinn voltam, mire beltérre mentem már sokat szelídült és így hajnalban is érezhető volt, de nem zavaró kategóriában.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
tibbike01
őstag
Fujj 10-15-öt nyugodtan, csináld, de ne minket győzködj erről. Ha elhiszed, ha nem, mi 1-2-őt fújunk.
[ Szerkesztve ]
-
d4d
tag
Én be se fújom magam csak odatartom az üveget a nyakamhoz. Esetleg leveszem a kupakot, de semmi több.
-
Elektrosokk
veterán
Én sem fújok többet háromnál, nem is tudom elképézelni.
Pár napja egyetlen fújás Royal Tobacco volt a karomon, egy nagyobb nappaliban voltunk vendégekkel, nehéz volt bármi másról beszélni mint az illatomról.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Petyuska111
tag
válasz bbdzyx #32049 üzenetére
Én tényleg nem értem ezt... Dior Homme Cologne - egy tipikus, tartósságra, projekcióra gyenge nyári parfüm (a legtöbb nyári ilyen). Elképzelni sem tudom, hogy tarthat 1-2 fújás a nyári melegben bármeddig is. Már 10-20 perc után sem lesz érezhető. 10-15-20 fújással annyit történik, hogy 1-2 óráig max. kartávolságon belül enyhén érezhető lesz. Enyhén. Ez elvárható szerintem. Tényleg nem értem, hogy pl. ebből 1-2 fújás mire jó??
-
Misogi
aktív tag
válasz qwertly #32056 üzenetére
Szia, persze hogy lehet, emiatt ne aggódj.
Ha ezt szeretnéd, 100ml teszter elég jó áron van itt: Givenchy - Gentleman Intense 100ml edt teszter
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok, lehet webáruházanként 10-15eft eltérés a parfümök között?
Dicsérik a Dior Homme Intense így szereztem a 10ml mintát. Tényleg jó, föleg télen, és még az páromnak is tetszik. Na de olvasom,hogy a Gentleman Intense - EDT pont ilyen de még jobb és olcsóbb is.... Ebből nem tudok venni mintát a krémánián. De webáruházakban látom 20-35eft közötti árakon. Így ünnepek után azért számít az a pár ezer Ft is. Valaki ismeri ezt a kettő parfümöt? Tényleg hasonlít Givenchy a Diorra? Illetve megvehetem nyugodtan a 20e Ft parfümöt is? Nem hamisítvány, vagy nem egy lejárt avas kölni.
-
gergo5991
őstag
válasz Misogi #32054 üzenetére
ha már úton van a csomag, a módosítás nem lehetséges. A cimkére rányomtatták a kézbesítése helyet / címet, így a depóban azt olvassák be.
Megpróbálhatod, de szerintem nem fogja a zivada módosíttatni a packetával, mert akkor még1x ki kellene fizetniük a szállítást a módosítás miatt, mintha "átvitetnéd" egy másik helyre a kézbesítés közepén. Az ilyen nagy eshopok mint a zivada valszeg komoly szerződésben állnak a packetával ahol 1-3 munkanapos kézbesítést vállalnak, szóval ameddigre feldolgoznák a kérelmedet, valszeg már az átvevőhelyen lenne a csomag.Próba szerencse, de a zivadának kell írni nem a packetának. Csak a feladó kérvényezheti tőlük a kézbesítése cím módosítását.
[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok,
Zivadáról rendeltem parfümöt hétfőn, packetával, ma jött értesítés még csak hogy Csehországból elindult, esetleg lehet még ilyenkor módosítani a szállítási címet? Másik átvevőhelyre kérném. Valaki csinált már ilyet? Köszi!
-
válasz ricsik #32052 üzenetére
Erőt vettem magamon. Valószínűleg belemegyek a Dior Jadore-ba. 1-1 et fújtam az eau de toilette és az eau de parfum -ből kabátra. Kíváncsi vagyok mekkora a különbség.
Ha nem nagy, akkor az olcsóbbik jön velem.A testpermetről mi a véleményetek? Van értelme?
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
ricsik
őstag
válasz Szevam #32051 üzenetére
3-4-től 10-12-ig bármi lehet, bőrtípus, hidratáltság, évszak, de főleg parfüm függvényében szerintem.
A nem sokkal ezelőtt említett Burberry London-ból régen 3-4-et fújtam, ma direkt kipróbáltam az új batch-el. Írtam, hogy harmatos lett, így fújtam rendesen, 8-10 körül.
Hát ez víz bakker. Vagy orrvak lettem az illatára, vagy valamelyik összetevőjére, vagy nem tudom, de nagyon gyenge. Tuti eredeti sajnos. Ez még egy kamutól is gyalázat
A 2600 Forintos Nike is erősebben nyit és tartósabb, vicc. -
válasz tibbike01 #32045 üzenetére
Én 3-4-ez tartok elegendőnek, de lehet azért mert amit eddig használtam gyorsabban elillan.
Az yves rocher is ilyen. Most hajra fújtam, az megmaradt hajmosás után isA természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Fr0z3n
őstag
válasz Petyuska111 #32047 üzenetére
Te vagy az emberem minimum 5-6 fújás. Kivéve t-rex, black afgano, sadonaso, cannabis. A többi had szóljon
-
bbdzyx
senior tag
No offense, de ez azért szerintem is túlzás. Te vagy a szúrós szagú csávó az étterem sarkában lévő asztalnál, aki mellett elsétálva felkeveredik és percekig leng körbe a helyiségben az ambroxanos leszáradás.
Lalique White-ot használtam éveken keresztül nyári illatként, ami a legkevésbé sem mondható tartósnak, de abból is max 3-4-et fújtam magamra és voltam el vele ugyanennyi időtartamot, mielőtt újrafújtam volna hasonló mennyiséggel. Ezzel a használattal is kaptam jó pár bókot az illatra, annak ellenére hogy én esetenként már nem éreztem magamon.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
tibbike01
őstag
Bocsi, de én az ilyen 10-12 fújásokat nem tudom értelmezni....
Régebben Guerlain Homme EDP-t használtam sokat, abból is 1-et max 2-őt fújtam nyakra, határozattan lenyomva a sprayt, hogy szépen porlasszon. Nekem nem kell több. Ha egy parfümből több, mint 10-et kellene fújnom, akkor gyanakodnék, hogy nem eredeti vagy azon nyomban lehúznám a wc-n. 10 fújás az nagyon sok, akár milyen parfümről is van szó.Mefisto, Oud Immortel, Rasasi Zebra, Comme des Garcons 2...stb, ezekből fújok.
[ Szerkesztve ]
-
Petyuska111
tag
válasz tibbike01 #32045 üzenetére
Bocs, de én ezeket az 1-2 fújásokat nem tudom értelmezni. Átlag parfüm esetében legalábbis, tehát ne Sauvage Elixir vagy Megamare legyen a kiindulási pont, hanem egy tök átlag parfüm, ami bír 5-6 órát, a projekciója pedig vagy gyenge vagy max. átlagos. A parfümök nagyobb része - különösen a nyáriak - bizony ilyen és 8 fújás simán kell, de akár 10-12 is, hogy valameddig érezhető legyen. És még az atombombától nagyon messze vagyunk így is. Ezeknek a fújásoknak egy része nem a testre megy, hanem ruhára, legalábbis nálam. A probléma akkor van, amikor valaki nem a gyengébb erősségű parfümökből fúj ennyit, hanem mondjuk az említett S. Elixírből durrant 8-10 fújást. Na az valóban értelmetlen és gyilkos, abból még 1 fújás is sok...
-
sanyika007
csendes tag
válasz Cranium #31994 üzenetére
Szia,
Ha olcsóbban szeretnél vásárolni, érdemes csatlakozni facebookon 1-2 nagyobb parfümös csoporthoz, már ott is olcsóbban lehet megfogni használt parfümöket, így pl. az Eros EDP is van ott néha.
Ha alternatívát keresel (ami hasonlít, de nem ugyanolyan illatú és teljesítményű), akkor tudom javasolni a Guess Los Angeles 1981-et (https://www.fragrantica.com/perfume/Guess/Guess-1981-Los-Angeles-Men-55067.html), vagy a Shobi Perfumery utánzatát. 9 euro a szállítás, de elég jó minőségűek a parfümjeik. Mérettől függően rakass bele 3-5 milli plusz esszenciát és akkor még tartós is lesz.
(https://leparfum.com.gr/en/fragrances-for-men/versace-eros-edt-spray-type#/1-choose-eau_de_parfum_spray/2-bottle-30ml/3-extra_essence-0ml)[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz csakany2001 #32043 üzenetére
Én 2-nél többet még egyik parfümből sem fújtam. Általában egy egészségeset fújok nyakra reggel.
-
Misogi
aktív tag
válasz csakany2001 #32043 üzenetére
12-14 fújás? Az már mennyiség.
-
csakany2001
senior tag
válasz Misogi #32034 üzenetére
Prada Luna Rossa Carbon-t teszteltem a téli hidegben 12-14 fujással és egész jól bírta, így is megvan a 6-7 óra. Dylan Blue is hasonlóan jól teljesített de az visszafogottabbb.
Egy Sauvage EDP-t attól függetlenül beszereztem még ezek mellé, mert igencsak jó áron volt.(hamarosan átveszem) Most valahogy az ambroxanos illatok a nyerőek nálam, meg jó hogy ezeket egész évben lehet hordani.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Misogi
aktív tag
Boldog és illatokban gazdag új évet mindenkinek!
-
pohár
félisten
válasz Memmaao #32038 üzenetére
aztán óvatosan a lövöldözéssel, nehogy a kezedben pukkanjon el...
-
Misogi
aktív tag
Ki mit csinál ma este?
-
válasz AssAssynn #32022 üzenetére
Az alkohol fagyáspontja alacsonyabb, mint a vízé. Gondolj csak a téli szélvédő mosóra. Illetve mivel a parfümökben más anyagok is vannak (olajok) ezeknak a fagyáspontja még alacsonyabb. Nem lesz gond szerintem kb. -5 és -10 közöttig ig. Utána kérdés, hogy egyes elemek túlhűlése, fagyása nem okoz-e a parfüm szerkezetében változást.
[ Szerkesztve ]
-
shokobanana
csendes tag
válasz gergo5991 #32019 üzenetére
Azon kevés illatok egyike (ilyen a sauvage is) ami elviselhetetlen számomra, instant fejfájás a legkisebb mennyiségre is. Direkt kipróbáltam egy klónt (Fakhar), dettó. Azon túl, hogy nekem ipari hulladék kategória a sauvage (a sima edp), nem tudom, mi van bennük, de rettentő rosszul reagálok, le kellett mosni mindet. (Sosem voltam covidos, semmi ismert allergia sincs.)
-
dirtboy86
tag
Picit utána olvastam - azt tudtuk, hogy a meleg és az UV nem jó a hidegről ezt találtam:
"A legtöbb parfüm három fő komponensből áll: illóolajok (illatanyagok), alkohol (hordozó közeg), és kisebb mennyiségben víz. Az alábbi tényezők fontosak a hideg hatásainak vizsgálatakor:
---
1. Fagyáspont
Alkohol tartalom: A parfümök általában nagy mennyiségű alkoholt tartalmaznak (etanolt), amelynek fagyáspontja körülbelül -114 °C. Ezért a parfüm folyadék maga nem fagy meg 0 és -5 °C között.
Illóolajok és víz: Az illóolajok nem fagynak meg ilyen hőmérsékleten, de a parfümben lévő víz apró jégkristályokat képezhet extrém hidegben (bár az alkohol jelentősen csökkenti a víz fagyáspontját).
---
2. Illatanyagok stabilitása
Az illatanyagokat alkotó vegyületek általában stabilak alacsony hőmérsékleten, de jelentős hőingadozás (pl. gyors hűtés és melegedés) okozhat:
Reverzibilis aggregáció: Az illóolajok molekulái hidegben időlegesen aggregálódhatnak, ami az illat ideiglenes gyengülését okozhatja. Ez azonban a szobahőmérséklet visszaállítása után normalizálódik.
Nem reverzibilis bomlás: Ez hidegben nem valószínű. A bomlás inkább hő, UV-sugárzás és oxidáció hatására történik.
Tehát röviden cc. 0 és -10 °C közötti hőmérséklet valószínűleg nem okoz maradandó károsodást a parfümben az alkohol és az illóolajok stabilitása miatt a parfüm fizikai és kémiai tulajdonságai nem változnak jelentősen ilyen hőmérsékleten."
Szerintem egész jó kis összegzés
-
-
Misogi
aktív tag
Eladtam a Bois Imperialt itt egy fórumozónak, aztán rendeltem ma egy Histoires de Parfums - 1899 Hemingway-t, Zivadáról, egész jó árban van a 60ml. Jó kis blind buy. Remélem megjön a héten, packetával kértem, késnek még mindig vagy már minden ok?
-
gergo5991
őstag
válasz AssAssynn #32024 üzenetére
mi cégünk is árul parfümöt, igaz nem niche, nem is dizájner, saját gyártás, és sima teherautóba jön, bár lehet más cégek jobban figyelnek erre, kétlem. Egy hűtős vagy egyébb kocsi jelentősen megdobná a szállítási árakat, és így is próbálnak mindenen spórolni, szóóóval nemtom.
[link] ezt a videót valaki alá tudná támasztani h mennyi igazság van benne?
A shobis dupe-ot megráztam, az hozza a 25-30% ot a videóval összehasonlítva.
Az armani adg edp 5-10% között lehet, a dior homme edt meg 15% körül.. érdekes h armani edp míg a dior edt és a diorban több a koncentrátum.[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
nálunk ugyan ez volt a téma rendezvények után nem-e árt az elektronikának ha melegen bekerül a teherautóba mikor utazunk haza. Most gondolj bele így vagy úgy, az a parfüm utazik ide MO-ra, és nem fűtött kocsiban. Az, hogy most 10 órát kint van a 0 foknak a csomagautomatában amíg átveszed szerintem nem csinál semmit, mert úgyis utazik 10+ órákat a kamionban a - okban este. Vagy ha nem érkezik kipakolni a kamiont este, úgyanúgy áll másnap délig a kamion kint. Gondolj bele nyáron milyen lehet a parfümnek, mikor 50 fokos kamionban ott áll simán 1-2 napig is?
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Ilyen hidegben szabad csomagautomatába rendelni?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
gergo5991
őstag
válasz csakany2001 #32018 üzenetére
én a mai napig nem bírom felfogni a YSL Y hype-ot. Számomra olyan illata van. mintha egy tintás golyóstollal egy egész lapot befestenél, majd azt szagolgatnád. Nyilván itt velem lesz a baj, 6-7 covid betett a szaglásomnak.
-
csakany2001
senior tag
Yves Saint Laurent Y EDP: Valami formula változtatás biztosan történt, mert nincs az a sokak által említett "beast" hatás.(Marionnaud-ból rendelt, 2023-10 gyártású) Kellemes, érzi a környezet is de egy teljesen átlagos szilázs jellemző, tartóssága 6-8 óra az én bőrömön.
Illata valóban kellemes és minden gyűjteményben ott a helye, mert nem igazán lehet vele mellényúlni.
Igazából egy télen-nyáron hordható illatot kerestem, ezt maradéktalanul hozza. Nem okoz fejfájást és irodabarát az illat "terjedése" is.
EDP Intense kicsit más, ott a levendula dominál és manapság már erősebb illat(gondolom a sima azért is lett kicsit gyengébb), szóval bizonyos esetekben megérheti a felárat.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok, van egy eladó Bois Imperial parfümöm, 100/80-85 kb. cserélem is, ha valakit érdekel.
-
válasz Szevam #31989 üzenetére
Sziasztok!
Szerintem mellé nyúltam. Nem vagyok otthonos ebben a témában. Az yves rocher sur la lande végül nem volt drága (mihez képest), de sajnos ebben is érzek egy fajta szúrós szagot, amit az olcsó parfümökben szoktam. Az illata számomra nagyon kellemes az elején, de van egy utó illata (órák múlva) ami tartalmazza ezt a szúrós szagot. Másik problémám vele, hogy nem tart hosszan.
Yves rocher-rel volt valakinek tapasztalata? Mennyire számít jó parfümnek?A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Elektrosokk
veterán
válasz Parfüm Men #32009 üzenetére
Üdv itt!
Egy Oud palao, egy Royal tobacco, meg egy Kajal után idénre befejeztem a vásárlást.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
dirtboy86
tag
válasz Parfüm Men #32009 üzenetére
Üdv az új kollegábak. Ez nem az adok veszek fórum , no meg egy 0 napos regisztrációval és egy rendes bemutatkozás nélkül - nem szeretnék személyeskedni de elég "piacos" ez a "parfüm kell - írj nekem" . Szerintem kezdésnek olvasd el a szabályzatot .
-
Parfüm Men
friss újonc
Parfümöt keresel?
Itt megtalálod az igazit!
Parfümök felől érdeklődj privátban. -
addikt
Bois imperial extrait beszerzésére vajon van jobb ár valahol, mint a nerolin 52e/30ml?
My name is Bond, James... Dean.
-
Oistrakh1
tag
Üdv!
Kaptam egy illatot de nem jön be magamon hátha valakit érdekel itt vagy cserélné Azzaro pour homme 200ml próbafújt Budapesten 15 ezer ft-ra gondoltam vagy cserébe Joop homme le parfum érdekelne 125ml változat.
-
ricsik
őstag
válasz bbdzyx #32002 üzenetére
Sajnos az a tapasztalatom a Burberry London-nal, és máshol is többen írták, hogy az újak nagyon gyengék. A régi fekete üveges, fekete kupakos nagyon rendben volt és elég tartós is volt. Az új átlátszó üveges, ezüst kupakkal annyira gyenge, hogy nincs rá szó. Bármennyit fújsz, gyenge kezdet után 10 perc múlva bőr közeli, fél óra múlva szinte semmi. Nagy csalódás.
-
bbdzyx
senior tag
válasz AssAssynn #31997 üzenetére
Müllerben, Douglasben valóban kint szokott lenni, de üzlete válogatja.
Szerintem ez lesz az, amit keresel. Fűszeres, levedulás, enyhén fahéjas-szilvás összhatású illat, ami nem édes, de mégis testes és karakteres. Évek óta hordom télen, mert potom pénzért van, így az ár-érték aránya ellensúlyozza hogy enyhén szintetikus hatású és locsolni kell magadra, mert a projekció 2 óra után nem az igazi. Bár mások mindig azt mondják, hogy még érzik rajtam, amikor én már rég nem. Nők imádják, egy jó gyapjúkardigánnal társítva igazi bújós randi kellék.
Más: visszatérve a 'Mit hordtál idén legtöbbet?' kérdésre: vettem egy Perle de Lalique üveggel ajándékba sógornőmnek, mert a Chanel Chance-hoz hasonlóan ez is pacsuli domináns illat és én imádom. Neki nem jött be végül, mert férfiasnak/maturenek találta sajnos, így végül nálam kötött ki Eskü, nem csak karakteres, határozott nőkön működik, hanem férfiillatként is megállja a helyét, ha a pacsuliról nem a szocreál húsvéti locsolókölnikre asszociál az agyad először. Összhatása és leszáradása olyan, mint annak cukrozott/cukormázas pattogatott kukoricának egy kis adag borssal fűszerezve. Projekció és tartósság is átlagon felüli.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- Revolut
- Iqos cigaretta
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- További aktív témák...