Új hozzászólás Aktív témák

  • raider21

    aktív tag

    válasz Storms #95310 üzenetére

    Elöljáróban, én a VDSL2 technológiához értek valamennyire, mint érdeklődő laikus. A mobilnetes 4G LTE gyorsítós HA35 HGW -t nem igazán vágom.

    Annyit tudok, hogy a 4G gyorsító rész a mobilneten adott nap alatt összességében forgalmazott 10 GB adatmennyiség után lekapcsol, a következő napon megint van 10 GB adatkereted 4G -n, szóval ez a gyorsító része korlátos. Ha nem töltesz le nagyobb adatmennyiséget rendszeresen, csak átlagos dolgokra használod, stb., akkor nem lesz nagyobb gondod a net sebességével.

    Ezt írtad korábban: Letölés: 58.7 Mbps, Feltöltés: 10.9 Mbps.

    Nos, a vezetékes neted, ami korlátlan, az ADSL2+ jön, és nem VDSL2 -ön. Amiből ha nálatok a központ VDSL2 képes, akkor az következik, hogy elég hosszú lehet a hurokhosszod. Mert ahogy nézem max. teljesítmény közelében megy a HGW, és így kihajtva tud a vonalad 16,8 / 2,7 Mbit/s környékét, amiből ténylegesen 12,7 / 1,2 Mbit/s a neted sebessége. A többi az általad mért sebességből bizony 4G -n jön.

    Ez az össz. sebesség a Start csomagnál, ami régi kisebb csomagokat váltotta ki a 30/5 csomaggal bezárólag, szerintem teljesen korrekt. Mondjuk az 50/15 csomagnál (úgy emlékszem arra is adnak ki gyorsító opciót...) már a feltöltés az kevés lenne.

    Többet majd írnak a hozzáértőbb kollégák is, ha erre járnak és úgy ítélik meg, hogy ki kell egészíteni a hozzászólásom. Ja, az első kép bőven elegendő. ;) :)

    [ Szerkesztve ]

    raider21

Új hozzászólás Aktív témák