- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PHP programozás
- Windows 11
- Windows 10
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Aki használja a kódolatlan DVB-C, az hangolja újra a boxot / tv-t. Éjjel csatorna és frekvencia kiosztás módosítás volt.
(#95746) Top cat Hmvhely rendben volt reggel amikor a Google táblázatba vittem fel az adatokat.
-
Crytek
nagyúr
Anyukám most hivott hogy hirtelen eltűnt minden csatorna csak az m1-2-3-4 van.
Valami történt? (Kábelen jön a jel alakítja át..)Sorry már látom fentebb
-
Top cat
addikt
Én is nemrég gugliztam rá.
Totál káosz ami ezzel a DVB-C vel van
Úgy volt, hogy áprilisban megszüntetik aztán mégse (remélem nem is fogják). De most, hogy nem megy találtam azt amit linkeltem. A mi térségünkben is leállás van a karbantartás miatt. Viszont nálunk semmi csatorna nem megy.
Ellenben kicsit aggasztó, hogy a fejállomások listájánál eddig ott volt a szegedinél a mi településünk is. Most meg alig néhány hely szerepel csak
-
Top cat
addikt
-
hzx0
aktív tag
Dvb-c ügyben most mi a helyzet? Anyósom azt mondja reggel óta csak 4-5 csatorna müködik. Lehetséges hogy kezdik véglegesen lekapcsolni? Helyiség Érd.
-
wmati
addikt
-
MrT
csendes tag
Telekom optikai fejlesztés: Nagykereki (HB megye, Berettyóújfalui járás)
Eredeti felállás (még most ez üzemel): földkábelen keresztül VDSL2 - 30 Mbps (mert második vonal errefelé nincs kiépítve és kb 1400 méter a kábelhossz, aki csak 200 méteren van annál van második vonal és 100 Mbps)
Jelenlegi felállás: másfél hónapja elkezdtek dolgozni (holott az eredeti tervek szerint tavaly nyáron kellett volna kezdeni és akkora befejezni mikor valójában elkezdték), az EON villanyoszlopokra az áram kábel alá fél méterrel (ez kevesebbnek látszik a képen a rossz szög miatt mert túlságosan alulról fényképeztem) vékony kábelt húztak majd később a kábelfeleslegek feltekerése mellett a képen látható fekete dobozok kerültek fel minden egyes villanyoszlopra (bár akad pár kivételes hely ahol egy oszlopon kihagyták és a következőre kettőt raktak)
Az lenne a kérdésem hogy esetleg tudja valaki hogy pontosabban mik lehetnek ezek a dobozok mert itt a településen olyan szóbeszédek keringenek hogy "wifi-dobozok", akkor ezek szerint nem lesz optikai kábel behúzva a házhoz vagy mi?
-
Atomantiii
addikt
válasz
Adebayor #95733 üzenetére
Ezt az oldalt érdemes figyelni vagy havonta ellenőrizni a címedet, hátha elérhetővé válik nálad is az új hálózat.
-
Adebayor
aktív tag
köszönöm a válaszokat. kár hogy nincs "köszönöm", vagy "like" gomb
Írni kell egy újabb hsz-t köszönet miatt. Elég részletesek voltatok
Várok türelemmel. Elvileg majd írnak, vagy hívnak, ha már ki van építve minden. Augusztus végére ígérték, hogy addigra végeznek. Látszólag végeztek is, mert most a faluba minden csendes. Júliusba nagyon dolgoztak, most meg "eltűntek". Oszlopokon ott vannak a fehér dobozok, kb mindenhol. Remélem őszre már élvezhetem a jó netet, és az IPTV-t. (internetbe és tv-be is kőkorszak van itt a faluba
) Persze műhold elérhető lett volna már rég, de azt nem szerettünk volna.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Adebayor #95727 üzenetére
Nálam most csinálták meg, július 1-től él a hálózat, kb 3 hete hívtam őket, hogy szeretnék optikára átváltani.
Utána 3 nap múlva már jöttek is volna szerelni, illetve ki is jöttek de nem tudták bekötni, mert az oszlopnál nem volt rendben a jelszint.
Aztán kb 1 hétre rá kijött a telekomos szerelő, valamit barkácsolt az oszlopnál is és elment, majd 1 hétre rá kb jöttek ismét bekötni, ami végül sikerült is, bár elég tré munkát végeztek, mint azt írtam korábban is ha visszaolvasol.
Hoztak egy új Huawei modemet a korábbi helyett, egyelőre minden jól működik 2 napi tesztelés után.
-
viktorhu
veterán
válasz
adika4444 #95721 üzenetére
Irigylem a választási lehetőségedet
Nálam a telekom koaxos, a digi mostanában fog átállni optikára. Egyrészt NAGYON szeretnék megszabadulni ettől a koaxos sagemcomtól, másrészt meg fontos nekem a nemzetközi sávszélesség, ezért is váltottam a LAN-os digiről a koaxos flipre... Szóval fogalmam sincs, hogy mit csináljak, ha itt lesz a digi optika.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
A családból lett a Szuper Családi, ha jól emlékszem, szóval igazából átalakult.
Nyilván minden csere, oszlopról optikai kábel, ezt feszítik a külső falon, onnan tovább megy az optikai kábel oda, ahova az ONT-ot szeretnéd, ONT-ot fogsz kapni, amire kötheted a STB-okat, switch-et, asztali gépe(ke)t stb. Minden IPTV STB-hoz UTP kábelt fognak húzni, szóval, ha akarod ezt akár elő is készítheted, ha szükséges fal fúrás stb.
Tudsz használni saját router-t is, ha az ONT funkciói nem elegek neked.
-
törölt tag
válasz
Nálam tavaly ősszel történt a csatlakozás. Kb. egy évvel korábban ásták el az optikát, az egész utcában. Társasház lévén, a lépcsőházig elő is készítették.
Két fiatal srác jött, pontosan érkeztek és teljesen korrektek voltak. Összeszokottan dolgoztak, a TV és internet bekötés alig egy óra alatt megvolt. Az előző szolgáltató fali csöveit nem használhatták, de így is megoldották a kulturált elvezetést. A legtöbb idő a lépcsőházban telt, a kábel harmadik emeletre való eljuttatásával. A fúrást is figyelmesen végezték, kértek porszívót és így semmi kosz nem keletkezett.
Igen, modemet is ők hoztak (Huawei termék).
Az elmúlt 3/4 évben nem volt semmi problémám a szolgáltatással.
-
Adebayor
aktív tag
off, sírás
Mekkora f*szok a telekomosok.. IPTV-nél van egy alap csomag ami szart sem ér, a szuper családi, meg túl nagy csomag... felét nézni se fogjuk, de rákényszerítenek arra, hogy azt vedd.
Volt egy családi csomag ami a kettő között van, mondom az fasza lenne, de kiderült hogy már rég megszüntették. Vicc. Nem voltam benne a témában. Most építik az optikai hálózatot így most nézelődtem, és láttam a csatornalistánál hogy van családi csomag. De kiderült, hogy csak voltBocs, csak valahova ki kellet sírnom magam
Ha már optikai hálózat. A bekötés röviden hogy működik? kb mennyi idő? Át kell kábelezni a dolgokat? stb. Kell új modem? Amatőr kérdések, tudom, de már nagy a hype
Egész életemben szar netem volt, most vágre látom a fényt az alagút végén.
-
lemusz
addikt
Nagymama idősek otthonába ment, lassan a lakása eladásra kerül. Vezetékes telefont levélben szeretnénk lemondani, amire nem tudom volt-e/van-e hűségidő. Találtam ezt a formanyomtatványt, de gondolom ezt csak a személyes lemondásnál alkalmazzák. Mit kellene a levélbe feltétlen beleírnom, illetve hova címezzem? köszi
-
Linem
senior tag
válasz
viktorhu #95720 üzenetére
A vezetékes telefonra előfizetők 98%-a a csomag akciók miatt fizetett elő eddig. Soha nem is telefonáltak, mint ahogy én sem. (Egy darabig dísznek volt kirakva a telefon porosodni, aztán eltettem, mert útban volt.)
Most már más a helyzet, mert magában is elég olcsó az internet, vagy a tv. Illetve bevonható a mobil előfizetés is a csomagba. Szóval a többséget nem érinti ez a probléma a mobiltelefonok korszakában. Az a kevés előfizető, aki még a vezetékes telefont használja hívásfogadásokra, szerintem 200 Ft-ot kibír fizetni. Bár értelmét sem látom a hoppá csomagnak, mert még nem is korlátlan és drágább, mint a mobilnál. -
adika4444
addikt
válasz
vittorio7 #95712 üzenetére
Hali!
DIGI optika vs Telekom optika, hát jóeséllyel az utóbbit választanám. Borzasztó a külföld a D-nél. Most épp 30 Mbps megvan felfelé és lefelé ARUBA Cloud szerverre, de volt hogy alig 500 KB/s-mal mentek az adatok ami alig 4 Mbps...
DIGI-nél 60--80 ms közti a ping, UPC-nál ez alig 35 ms, telenor mobilneten is csak 50 pedig még a térerő is aligalig van itt... -
viktorhu
veterán
válasz
DJ. Ru$y #95719 üzenetére
Régóta fizetős volt a telekomnál, még a Matáv - Westel időkben is, csak voltak időszakok, amikor csomagokba integrálták mobilon és vezetékesen is. Mindenütt máshol alapszolgáltatás. Ez már 2000-ben is ugyanúgy sima lehúzás volt, ahogy most is az, nem is az összege az érdekes, hanem a gesztus, amivel finoman jelzik, hogy mennyire tartják az ügyfeleiket.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Livius #95717 üzenetére
Szerinted ők nem látják, hogy az emberek miért kötötték a telefont a net mellé, amit írtam is? Észrevették, árat emeltek, mert, ha te lennél a multi nem ezt csinálnád, tudom, te már sokszor elmondtad, de a multi ezt fogja csinálni. Ezzel adja a dupla kedvezményt, mégis drágább a komplett telefon, ennyi.
A számkijelzés "mizéria" pedig azóta kezdődött amióta a VoIP-ra átállás van, előtte mindenkinek alap volt nyilván minden.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
vittorio7 #95712 üzenetére
A FLIP-et felejtsük már el ebben a topic-ban ez Telekom, az FLIP, tedd fel ezt a kérdést a FLIP topic-jában, ha megkérhetlek, értem én, hogy nem tetszik, hogy fizetni kell érte, de vagy fizetsz (fizetnek) vagy nem használják ezt a szolgáltatást, vagy megpróbálhatsz menni vele az NMHH-hoz.
Amúgy ez a kijelzés lehet, hogy régen integrálva volt a csomagba és ezzel az árába is, de én örülök, hogy nem kell +200 Ft-ot fizetnem egy olyan "szolgáltatásért" amit amúgy sem használnék, mert csak azért van telefon, hogy olcsóbb legyen a net.
Ha azzal a 200 Ft-tal drágább lenne a Hoppá gyanítom, most nem lenne itt ez a pörgés a Hoppá árán...
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak, létezik olyan internet sebességmérő progi, amivel folyamatosan lehet mérni a sebességet / pl. gafikai / és nem csak 1 egyszeri mérést csinál ?
Köszi előre is
-
vittorio7
őstag
válasz
dptrsk #95703 üzenetére
Hoppájuk van. Szerencsére nem ülnek egész nap a lakásban, és ha nem fogadott hívásuk volt, akkor ha nem jelzi ki a hívószámot a telefon, nem tudják visszahívni azt aki kereste őket.
Az egy süket duma, hogy ez is egy szolgáltatás. Ennek már alapnak kellene lennie 2018-ban. Felhívtam telefonon az ügyfél szolgálatot, és ők is csak ezt mekegték, meg hogy mindig is így volt...
Amikor régen a Matávnál voltunk, akkor az elsők között hordoztuk el a telefonszámunkat, és választottunk más szolgáltatót. Ahol ezekért nem kellet fizetni. Aztán jött a Digi, nálam most is az van.
Én úgy látom, hogy általában csak azok maradnak a Telekomnál, akiknek nincs másik, vagy jobb alternatívájuk. (Vagy....)
Gondolom, ez is csak egy lehúzás, a többség úgyis kifizeti. Csak nem értem, hogy miért csak 203,20 Ft/hó, miért nem 2000 vagy húszezer.
Még egy kérdés: ahol flip van ott is fizetni kell ezért?
-
adika4444
addikt
válasz
tothjozsi96 #95707 üzenetére
Hali!
Speedporton be kellett kapcsolni a PPPoE Passtrough-t, töröld ki belőle a PPPoE adatokat, illetve reseteld, hogy az alap beleíródjon (IPTV és telefon miatt), majd reset után rakd passtrough-ba és saját routeren add meg az adatokat.
-
Soma01
veterán
válasz
tothjozsi96 #95707 üzenetére
Nem az IPTV kavar be a routernek?
A ezen a HGW-n minden porton van IPTV szórás? -
viktorhu
veterán
válasz
Gubek-Einste #95704 üzenetére
Ez egy trükk arra, hogy drágább legyen a csomag, mint ami a hirdetésben szerepel. Költsége nincs, nélkülözhetetlen, tehát szinte biztosan kérni fogod, és máris többet fizetsz, mint gondoltad.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Az miért lehet hogy a TP-LINK routerem ami PPPoe-vel csatlakozik a HGW-re, az minden nap 1x eldobja az internetet, és nem is csatlakozik újra.
Tehát minden reggel amikor felébredek, látom hogy nincs internet a TP-LINK-en keresztül, de a HGW-s routeren keresztül van net.
Nem értem, mindig újra kell indítanom a HGW-t ahhoz hogy a TP-LINK újra tudjon csatlakozni.
Ez egy TP-LINK hiba, vagy ez egyedi eset?A HGW-ben az 1-es LAN portba van dugva a TP-LINK-et összekötő kábel és a 4-es portba van dugva az IPTV.
A router, TL-WR740NKöszönöm ha valaki segít!
-
tomy86
addikt
válasz
zsoltzsolt #95705 üzenetére
A hívószámkijelzés szolgáltatás vezetékes telefonnál pont arra jó, hogy a hívó fél számát kijelezz. Tehát lásd, hogy ki hív/hívott téged.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
dptrsk #95703 üzenetére
Szerintem épp a kettes pont indokolja hogy kijelezze a hívószámot.
Ha csak hívnának, akkor tényleg teljesen mindegy lenne, hogy kijelzi vagy sem. De mivel főként hívás indítása zajlik így fontosabb a hívószám kijelzése.
De persze így újabb költséget verhetnek az előfizetőkre.. -
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
vittorio7 #95702 üzenetére
1: Ha alap telefoncsomagjuk van, akkor gondolom hívásfogadásra használják többnyire. Arra olcsóbb fenntartani egy mobilt..
2: Ha hoppájuk van, akkor pedig inkább hívnak, mint hívást fogadnak, ebben az esetben nem érzem szükségét a hívószám kijelzésnek.
3: Az is egy szolgáltatás, mint a telefon csomag, csak nem fizettetik ki mindenkivel, hanem aki igényli, az fizet érte.
-
vittorio7
őstag
Helló!
A szüleim új helyre költöztek, és hosszú évek után jobb híján újra a Magyar Telekom lett a szolgáltatójuk.
Először nem akartam elhinni, hogy a bejövő hívások azonosítására szolgáló hívószámkijelzés díjköteles, azaz 203 Ft. Ez most komoly, hogy még mindig itt tart ez a szolgáltató? Nagyon aljas dolognak érzem, hogy 2018-ban ezért plusz díjat számolnak fel. -
Atomantiii
addikt
válasz
kabelmania27 #95698 üzenetére
Köszi semmi olyat nem találtam, de google-n rákeresve a típusra volt egy videó, hogyan lehet beállítani, elvileg most már jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest