2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-14 09:15:57

IT café

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65001) muci


muci
(tag)

Üdv mindenkinek. Van 1 Thome előfizetésem, platinás ügyfél, a digitál átállás óta kimenő hivás ok, bejövönél az automata azt mondja, hogy ilyen számon előfizetés nem létezik. Mitévő legyek ? Üfsz-nál már bejelentettem 4.-én, de semmi változás.

(#65002) Gézengúz válasza Nite (#65000) üzenetére


Gézengúz
(PH! addikt)

A speedport és az Adsl2+ nem zárja ki egymást!

( Eladó 4db. 12V 4A teljesítményű HIPRO kapcsolóüzemű tápegység. Ledszalagnak, bárminek ) A két legfontosabb nap az életedben az, amikor megszületsz, és az, amikor megtudod miért!

(#65003) BB9360 válasza Gézengúz (#65002) üzenetére


BB9360
(fanatikus tag)

Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Hát, hogy itt mi van, azt nem tudom, mert a T-től pontos infot nem mindig kapni. Amikor upgrade-elték a netet, akkor először az volt a probléma az üsz szerint, hogy nem tudnak adsl-en nagyobb sebességet. A szerelők meg állították, hogy lehet nálam nagyobb sebesség. Ja, csak nem adsl-en, hanem vdsl-en. Mind1.

Szóval tudja vki esetleg, hogy mit kellene és hol megnéznem, vagy mit kellene bejelentenem?

Szeretném kizárni, hogy a saját eszközeimben lenne a hiba (szgép, Netgear router). Sajna a betelefonálás nem mindig működik, mert általában nem kapok hozzáértő embert, az első, hogy indítsam újra a modemet, és ezután minden ok, akkor részükről ennyi... :(

Hálás köszönet!

(#65004) OldMike


OldMike
(senior tag)

Üdv!

Koaxos netem van, és már jó ideje bőven 50 felett van a két létező US csatorna. Most éppen ilyen:

Az itt olvasottak alapján a DS jónak látszik, az US viszont - ha jól emlékszem - már határérték. A netsebességgel és a pinggel nincs probléma, és az IPTV is normális.

42LM660S

(#65005) Hawaii2249


Hawaii2249
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Beszereztem egy Zyxel NSA325v2 NAS-t. Routerrel össze kötve, az asztali gép látja, de a laptop ami wifin kapcsolódik már nem (se a TV, se a telefon nem látja wifin). Barátnőmnél lett beüzemelve először, ott gond nélkül működött így a router nem akarja az igazságot. Telekomos ZTE ZXV10H201L típusú router van.

Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudom elérni minden gép számára, hogy megfelelően lássa?

A segítséget előre is köszönöm! :R

(#65006) Sasos válasza Hawaii2249 (#65005) üzenetére


Sasos
(senior tag)

Bár ez már inkább ide való...
Ha csak a wifin lógók nem érik el, akkor a router wifi beállításai között keress olyat, hogy hozzáférési pont elszigetelt beállítása (Set AP isolated), vagy hasonlót, és kapcsold ki.

Szerk: WLAN-->Basic-->Enable isolation elől pipa kivesz, ha bent van.

(#65007) Gubek-Einste: Én kérek elnézést... Csak gyorsan kerestem egyet google barátunkkal és nem néztem mit talált. :B

[ Szerkesztve ]

(#65007) Gubek-Einste válasza OldMike (#65004) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Hogyan van elosztva/bevezetve a koax kábel?

#65006 Sasos
Az már egy 11 éve lezárt téma.
Feltette az illető hálózatos topikban is a kérdését.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#65008) dchard válasza OldMike (#65004) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Valóban, az US szint a határon mozog két csatornánál. Ebből akkor lesz probléma, amikor majd bevezetik a maradék két US csatornát is, amire lehet számítani. Ekkor a modem adásteljesítmény limitbe fut és az uplink elkezd masszívan szarakodni.

Fel kéne vázolnod a hálózati topológiát, vagyis hogy a lakásba/házba bejövő kábel és a modem között hogyan néz ki a hálózat. Vannak-e elosztók, multimédia splitterek (MMWO), és ha igen akkor azok milyenek? (felirat rajtuk)

Ha abból indulok ki, hogy nincs, akkor is szintezetlen a hálózat, ha pedig van az még rosszabb, mert ezek uplink irányban nem igen csillapítanak, ergó ha kiveszed még nagyobb lesz a különbség az US és a DS szintek között.

Mivel hiba nincs, ezért bejelenteni nincs mit. Annyit tudsz csinálni, hogy kivársz, néha ránézel hogy megjött-e már a maradék két hiányzó US csatorna, és akkor jelented amikor majd lesz érzékelhető hiba.

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#65009) spici válasza dchard (#65008) üzenetére


spici
(fanatikus tag)

Honnan sejted, hogy a maradék 2 US csatorna is be lesz vezetve?

(#65010) Gubek-Einste válasza spici (#65009) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Előbb-utóbb mindenképpen szükséges lesz a terhelés elosztás és növekvő forgalom okán. Sőt már írták, hogy tesztelés alatt állnak a 8 US csatornás típusok is.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#65011) spici válasza Gubek-Einste (#65010) üzenetére


spici
(fanatikus tag)

Igen hallottam / olvastam hogy 24/8 as csatornákat is tesztelnek, bár dchard írta régebben hogy a licencek nagyon drágák, megéri-e egyáltalán stb, de ha tesztelés alatt állnak akkor biztos :D

Bár akkor koaxos területeken ne nagyon várjunk optikát 2022 előtt :DDD

(#65012) Gubek-Einste válasza spici (#65011) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Optika max a node-ig lesz, utána pedig ED3.1, azzal már elég szép sebességeket lehet elérni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#65013) spici válasza Gubek-Einste (#65012) üzenetére


spici
(fanatikus tag)

Hát koax sokmindenre képes letöltésbe, lásd UPC, azonban engem még mindig a feltöltés bánt ami a legérzékenyebb pontja (szerintem) az egésznek, hiába lesz 8 US, akkor is max adnak 30megabitet felfelé :/

(#65014) dchard válasza spici (#65011) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Valóban, a CMTS port licencek rendkívül drágák. Vidéken, ahol föl lehet dobálni az optikát a villany oszlopra, és így az önkormányzattal meg az engedélyezéssel nem kell szívni, könnyen lehet, hogy egyszerűen nem éri majd meg a koax hálózat fejlesztése, mert egyszerűen partiban van árban az optikával. És ugye ne felejtsük, hogy a koax hálózatot - különösen a légkábeles kiépítést - is eszi az időjárás. 10-15 év után cserélni kell azt is, és így már erősen elgondolkodtató, hogy amikor egy GPON olt vásárolható pár ezer dollárért, és amúgy is újra kell kábelezni, akkor megéri-e a koax-szal vesződni.

Viszont ott ahol viszonylag jó minőségű és friss a hálózat, és nem lehet légkábelezni, ott könnyen előfordulhat, hogy megéri a dolog, mert a kiépítésen megspórolt pénz erősen kompenzál a DOCSIS termékek túltolt áráért.

Visszatérve: a 2 --> 4 csatorna azért reális, mert így megspórolható a szegmentálás és a hálózathoz sem kell nyúlni.

A 8 csatornás visszirány egyértelműen erősítő, de legalább is diplexer cserét jelent, mivel az eredeti 5-65MHz-be nem fér bele 8 csati, kell hozzá a minimum 85MHz-es bővítés. Ez drága, mert munkaigényes, ráadásul a 20mega alatti sáv tiszta zaj, nem véletlen, hogy most sem használja a Telekom meg a UPC.

6, nagyon esetleg 7 csatornáig fel lehet menni a jelenlegi erősítőkkel, de itt már nagyon a rolloff közelébe toltam a felső csatit, az alja meg közelít a használhatatlanul zajos részhez. Akárhogy is, azért még lehet a jelenlegi hálózathoz is csatikat adni, ehhez fognak kelleni a 8 US csatornás modemek. Viszont az is tény, hogy a legtöbb helyen a Telekom is lefelé koppan, nem fölfelé.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#65015) spici


spici
(fanatikus tag)

Én vidéken lakom és 2007-ben lett bekoaxozva légkábeles módszerrel, azóta kb az utcánkban 3x volt teljes kábelcsere (ez kb 350 méter) és még csomó helyen.
Szóval ez a hálózat közeleg ahhoz hogy cserélni kell, kellene.

Az is érthető, hogy a letöltés felé húz a Telekom , UPC mivel az az amit az ember elsősorban néz, plusz a feltöltést sok ember nem nézi mivel nem használ felhőt, semmi ilyesmit.

Bár engem az is zavar, hogy 120 megabit a telekom maximálisan rendelhető sávszélessége, illetve hogy 2018 ra 30megabit az alap amit adniuk kell, vagyis inkább biztosítani.

Ha azt nézzük, hogy jön a 4K-s korszak hamarosan (70-100GB-os filmek, sorozatok) ahhoz már a 120 megabit nevetséges, sőt játékokat is nézzük azok is 30GBosak, 30megabit már nevetséges.

(#65016) Gubek-Einste válasza spici (#65015) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Sokan még mindig 5-10-15 Mbps-s ADSL-lel kell e llenniük, azoknak megváltás lesz akár egy 30 Mbps-s kapcsolat is.
Sokan csak weboldalakat néznek/e-mail-eznek így számukra elég lesz az a min 30-as net is, sőt még talán sok is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#65017) DJ. Ru$y válasza Gubek-Einste (#65016) üzenetére


DJ. Ru$y
(Topikgazda)

Igen, ezt annyira bírom, amikor koaxos 120-as netről panaszkodnak, hogy jaj, de kevés a sávszélesség, holott nálunk is, aki messzebb van az 1 szem központtól, annak a 10 Mb is lehetetlen majdnem, DSLAM nem lesz lerakva szinte biztos, mert falu, vagyunk de a falu végei azért elég messze vannak a központtól.

Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#65018) adika4444 válasza DJ. Ru$y (#65017) üzenetére


adika4444
(PH! addikt)

Neked nem NetMánia XL csomagod van? Az meg 50/15, a kollégának meg 120/10 van. Szóval a feltöltés miatti panaszkodást én jogosnak érzem... Igen, most jöhet a szokásos "Docsis-sal lehetetlen a nagy feltöltés" de ezt a megszállott megértő/szaki/fanatikusokon kívűl senki nem fogja elfogadni, mert nem érdekli. A Telekomot se érdekli hogy mennyit keresek és mennyit tudok fizetni... Lehet kissé rossz hasonlat de a lényeg benne van.

üdv, adika4444 - Eladó Hibátlan Garis Xiaomi Mi A2 4/64 GB https://hardverapro.hu/apro/hibatlan_garancialis_xiaomi_mi_a2/friss.html

(#65019) DJ. Ru$y válasza adika4444 (#65018) üzenetére


DJ. Ru$y
(Topikgazda)

Nem erről van szó, mindig a gigabites nethez van minden szolgáltató hasonlítva, azért kell húzni egy határt, hogy mikor éri meg lecserélni a VDSL2-t optikára vagy a koaxot optikára, és hiába van egy embernek igénye 200/200-as netre, ha a többinek bőven elég a kisebb sávszél, mert csak netezik és e-mailezget, erre próbált utalni Gubek is. Igen 50/15-öm van, bezzeg, mikor 30/5-ös csomag volt még, akkor sem sírtam, hogy nálam miért nincs 120-as net...

Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#65020) Nite válasza Gézengúz (#65002) üzenetére


Nite
(őstag)

nem, a d-link modem zarta ki nalam a speedportot es a vdsl2-t :)

as if you could kill time, without hurting eternity...

(#65021) gabro0 válasza Balazs_ (#64996) üzenetére


gabro0
(senior tag)

Itt már egy oxidálódott koax kábelt kicseréltek, szűrőkön is variáltak tényleges eredmény nélkül.

Szóval harmadik alkalommal is jelentsem be a problémát és a szerelőtől kérjem a vonalmérést?

Köszönöm a válaszod! :R

Nexus 5 D821 alaplapot keresek

(#65022) dr.bubo válasza gabro0 (#65021) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

Igen jelentsed. addig nyaggasd őket amik meg nem oldják a szakadozást.
Ha több napja/hete fennáll a hiba, akkor kérjél jóváírást is a számládból.
szamlazas@t-home.hu-ra ítj e-mailt, név, cím, ügyfélszám megadásával, mikor jelentetted először a hibát. Írd meg, hogy többször is jelezted. Nem tudták megcsinálni ezért jóváírást kérsz.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#65023) petya2012


petya2012
(őstag)

Sziasztok

nemsoká beélesítik erre is az optikai kábelt
tudna valaki valami linkel segíteni nekem,hogy ez a IPTV hogy is működik???

köszi szépen

HUAWEI P30 Pró ,LG OLED55B7V,,Gigabyte F2A88XM-D3H, AMD A8 6600K, SAMSUNG 840 EVO

(#65024) Zimi91


Zimi91
(tag)

Sziasztok,

fejlesztettek nálunk, bejött a VDSL. Inv**l-es területen már volt egy hasonló váltásom (ADSL->VDSL), viszont ahogy olvastam ez mindig azzal jár, hogy megnő a ping is a sebesség mellett. Két kérdésem lenne, akinek volt hasonló váltás, tudna adatot írni, hogy mennyiről mennyire változott a ping, valamint a másik kérdésem, ha nagyobb csomagra váltok (10->20), amit még elbír az ADSL, akkor ennek ellenére át akarnak majd rakni VDSL-re? Jelenleg meg vagyok elégedve a pinggel, sebesség pedig nem a legfontosabb perpill, ezért ha drasztikusan megnőne a ping, akkor nem biztos, hogy a váltás mellett döntök.

Előre is köszi a válaszokat.

(#65025) Zimi91 válasza petya2012 (#65023) üzenetére


Zimi91
(tag)

Mi a konkrét kérdésed? HGW-ből jön egy UTP kábel az IPTV-s set-top-box-ba, onnan meg hdmi/scart-tal rákötöd a TV-re. Vagy mi érdekel? :)

(#65026) petya2012 válasza Zimi91 (#65025) üzenetére


petya2012
(őstag)

mi az a HGW?? :D

Az érdekelne mennyire megbízható ez vételi szempontból,képminőség,stb
ha nincs internetelérés,akkor tv-t se lehet nézni???optikai-ról beszélünk

HUAWEI P30 Pró ,LG OLED55B7V,,Gigabyte F2A88XM-D3H, AMD A8 6600K, SAMSUNG 840 EVO

(#65027) muci


muci
(tag)

65001-hez nincs senkinek hsz-a ??

(#65028) adika4444 válasza petya2012 (#65026) üzenetére


adika4444
(PH! addikt)

Hali!

HGW=home gateway - ami egy router/modem egybe

IPTV alapjába véve stabil. Ha nincs net mert elvágják az optikát, nincs TV. Ha mondjuk az IP kiadó rész dobja fel a lábát, akkor net ugyan nem de IPTV lesz. Tehát egy kábelen jön, de némileg még is független.

üdv, adika4444 - Eladó Hibátlan Garis Xiaomi Mi A2 4/64 GB https://hardverapro.hu/apro/hibatlan_garancialis_xiaomi_mi_a2/friss.html

(#65029) dr.bubo válasza muci (#65027) üzenetére


dr.bubo
(őstag)

1412 :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#65030) petya2012 válasza adika4444 (#65028) üzenetére


petya2012
(őstag)

az IPTV a jobb vagy a műholdas vétel??

HUAWEI P30 Pró ,LG OLED55B7V,,Gigabyte F2A88XM-D3H, AMD A8 6600K, SAMSUNG 840 EVO

(#65031) muci válasza dr.bubo (#65029) üzenetére


muci
(tag)

köszi.

(#65032) petya2012


petya2012
(őstag)

ne haragudjatok a sok kérdésért,de telepítik nálunk a telekomos optikai kábelt és ezért érdeklődnék

HUAWEI P30 Pró ,LG OLED55B7V,,Gigabyte F2A88XM-D3H, AMD A8 6600K, SAMSUNG 840 EVO

(#65033) Zimi91 válasza petya2012 (#65030) üzenetére


Zimi91
(tag)

5 éve nekem jobban bejött a műholdas képminősége, mint az IPTV-jé. Azóta itt olvasgatva változott a világ, szerintem akik itt használják az IPTV-t ajánlják. Van több pro/kontra pl elvágják a kábelt nincs TV az IPTV-nél, ha nagyon komoly eső van vagy hőesés, akkor meg a SAT tv akadozik... :) Kábelt persze ritkábban vágják el, mint a sűrű hőesés/eső. :) Valamint, ha jól rémlik azt olvastam itt, hogy az IPTV-n fullHD jön, a Sat meg ilyen HD Ready szerű (720p)

(#65034) gabro0 válasza dr.bubo (#65022) üzenetére


gabro0
(senior tag)

Majdnem a bekötés óta áll fenn ez a probléma (~1,5 hónapja), de először csak nov.16-án jeleztem nekik :W
Remélem mihamarabb megoldják. Elvileg most megint küldenek egy szerelőt, kíváncsi vagyok mit hoz ki belőle...
A jóváírással is élni fogok, jó tudni róla.

Köszönöm neked is! :R

Nexus 5 D821 alaplapot keresek

(#65035) BB9360 válasza BB9360 (#65003) üzenetére


BB9360
(fanatikus tag)

Erre valakinek van ötlete?

(#65036) OldMike válasza dchard (#65008) üzenetére


OldMike
(senior tag)

Köszönöm a választ. Nálunk a koax közvetlenül megy a cisco 3925-be, nincs semmilyen osztás. 3-4 hónappal ezelőttig 46-48 között volt az US, akkor kezdett el felkúszni először nagyjából 50-ig, aztán nemsokára 52-53-ig. Ennyire masszívan 54-en közel egy hete van.

Figyelem majd, hogy lesz-e további US csatorna, és mit eredményez. Egyébként gondolom helyfüggő lehet, mert láttam korábban mások által közölt adatokat, ahol három vagy négy US csatorna is volt, 45 alatti értékekkel.

42LM660S

(#65037) wmati válasza OldMike (#65036) üzenetére


wmati
(PH! kedvence)

Nálam 45 alatt van fixen mind a három

(#65038) Nooeca válasza dchard (#65014) üzenetére


Nooeca
(őstag)

Egy ELMŰ-s koordinátorral beszélgettem a napokban éppen, és nem is tudtam hogy az ELMŰ is segít üvegezni úgy, hogy ahol újra, vagy behúzni kell a légkábelt, ott elhúzza ő maga az üveget is, aztán abból valamilyen módon hasznot kerít magának.

Ez számomra nagy meglepetés volt, mert sosem jutott volna eszembe, hogy az áramszolgáltató ilyen korrekt. Démászos tapasztalatokkal...

Egyébként a vidékes leírásoddal nagyon egyetértek, valóban megmagyaráz egy-két dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#65039) Bogyi007 válasza Gubek-Einste (#65016) üzenetére


Bogyi007
(PH! kedvence)

Pl nekem, hiába vagyok Digis szolgáltatási területen a maximális 8/2-es netjüket még a Telekom is legyorsulta...

Váltottam is.

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - Samsung 61XX UHD tévékhez beállítási segítség Xbox One S/X és/vagy Ps4 esetén: https://gamepod.hu/tema/samsung_lcd_tv/hsz_115973-115973.html

(#65040) Gubek-Einste válasza Bogyi007 (#65039) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Digi esetén a koax-os netes területet nem nagyon vesszük számításba, a szolgáltató sem törődik vele különösebben.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#65041) r3dsnake


r3dsnake
(PH! nagyúr)

Van egy D-Link HGW-m, amin használnok két port forwardot. Tökéletesen működik, sosem volt vele gond, elsőre sikerült beállítani. Azonban most nyitottam volna még mellé egy portot, és sehogy nem járható át. ITT tesztelném, de mindig visszadobja. Pontosan ugyanúgy vettem fel, mint a másik kettőt. Próbáltam többféle belső címre irányítani, próbáltam többféle porttal is, de mindig ugyanez az eredmény. (Értelemszerűen a port forwardingot bekapcsoltam egyesével azokra a sorokra is.)

Screenshot (Az első két bejegyzés működik, a harmadik nem.)

Mi lehet a gond? Már kiakaszt teljesen. :U

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#65042) devisionhun


devisionhun
(lelkes újonc)

Tisztelt topik!

Keresem azt a lelkes szakertot, aki segitene nekem a kovetkezovel:
vonal --> D-Link DSL-360R --> LinksysWRT54G (tomato 1.28) --> LAN

A problemam az, hogy hiaba van a DSL modem bridge modra allitva es a router PPPoE beallitva, sajnos a router altal erzekelt ext IP (100.100.x.x) es a pl whatismyip.com altal latott valodi ext IP (31.46.x.x) nem egyezik.

Double NAT helyzetre gyanakszom, de mar nem tudom hogyan allitsam mashogy a rendszert.

Szeretnek belso szolgaltatasokat elerni (SSH pl) de jelenleg se a router altal DynDNSbe jelentett 100.100.x.x se most a valodi 31.46.x.x IPkkel nem tudom elerni meg a routerem sajat SSHjat sem (ami be van konfiguralva kulso hozzafereshez).
Emiatt persze minden tovabbi port forward sem mukodik.

A rendszer korabban mukodott, majd hardverhiba miatt volt modositas T reszerol korabban, gyakorlatilag a DSL modemet csereltek.

Ezzel sem a szerencsetlen call centrest nem akarom traktalni es a 4-5ik eltoltott ejszakam utan nekem sincsen erom vegighallgatni a "huzza ki majd dugja be ujra" mantrakat.

Koszi!

(#65043) Gubek-Einste válasza devisionhun (#65042) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Privát IP címet kaptál, írjál a nat@telekom.hu e-mail címre, hogy kérd vissza a publikust.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#65044) devisionhun válasza Gubek-Einste (#65043) üzenetére


devisionhun
(lelkes újonc)

Koszi! Irtam nekik. Remelem minden szuseges infot beleirtam.
Hat ha tudtam volna, hogy a szolgaltato siman ram NATol, akkor nem szoptam volna 3 ejszakat ezzel... =)

Mar ko ideg voltam, hogy mit baszok el a port forwardinggal. =)

(#65045) Dilikutya


Dilikutya
(PH! félisten)

Telekomnál ez a fene nagy fejlesztés mit takar? A hálózatfejlesztési oldalon a lakóhelyem is szerepel, de az qvaisten, hogy 2015 végéig itt nem fog történni semmi. 10 éve is tudta a hálózat a 10/0,5-öt és azóta sem lehet nagyobbat rendelni.

Zárójelben jegyzem meg, hogy a honlap ötletgazdáit és készítőit [moderálva]. Ha meg akarom nézni, adott csomag elérhető-e a lakhelyemen (bár 101% hogy nem), egyből bejelentkezni akar. Ha pedig számlát akarok befizetni, egy valag flash reklámot tölt be, és csak utána működik a bejelentkezés.

Fogalmazz kulturáltabban.

[ Módosította: Qru ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#65046) {mash} válasza Dilikutya (#65045) üzenetére


{mash}
(lelkes újonc)

Azt nem tudom mit takar, de a mi városunk is szerepel a listán. Nem nagyon látom, hogy csinálnának bármit is ezért rákérdeztem az ügyfélszolgálaton, de ott azt az infót kaptam, hogy tervben sincs semmiféle fejlesztés, nem hogy idén :DDD Szomszédos pár 100 fős falvakban meg cserélték az ADSL/VDSL-t koaxra. Érdekes logika mentén haladnak a fejlesztésekkel. Hozzáteszem azóta is fent vagyunk a listában idei fejlesztések alatt.

(#65047) Zimi91 válasza {mash} (#65046) üzenetére


Zimi91
(tag)

Mi is fent vagyunk az oldalon, felhívtam az ügyfélszolgálatot, 1.5 hónap alatt sikerült egy "nem tudunk fejlesztésről az ön környékén" választ adniuk. Most viszont ADSL->VDSL-re megtörtént az átállás, remélem, hogy nem ez volt a fejlesztés, hanem lesz majd optika is, bár ír mindenhol megvan az 50 mb/s, tehát teljesítették az elvárást... :/:)

(#65048) petya2012 válasza Dilikutya (#65045) üzenetére


petya2012
(őstag)

nálunk most ássák az optikainak áz árkokat
tehát max 120-as net lesz

HUAWEI P30 Pró ,LG OLED55B7V,,Gigabyte F2A88XM-D3H, AMD A8 6600K, SAMSUNG 840 EVO

(#65049) {mash} válasza Zimi91 (#65047) üzenetére


{mash}
(lelkes újonc)

Nálam most is VDSL van, de max 10/0,5 az elérhető a szerelő szerint sőt javasolta a kisebb csomagra váltást. Hozzáteszem IPTV van + HD csomag :DDD, igazi zseni az úriember. 50/15 nekem is elég lenne, de hát ezek szerint sehol semmi :U Májusig van hűségem T-hez, addig se hoznak össze értelmes sebességet, akkor szolgáltatót váltok és kész.

(#65050) xigris


xigris
(őstag)

Nálunk már a kábel is be van húzva,s a bekötést várom 120-as net de minden szerelő azt mondja max 10Mbit lesz a feltöltés hiába tudna többet.
Ez a hír eléggé elszomorít
Az új csomagokról semmi hír? :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.