A tüntetések ellenére is bővítheti német gyárát a Tesla

Hiába a nagy tüntetések, a helyi önkormányzat rábólintott a Tesla német gyárbővítésére.

A napokban tüntetők nagyobb csoportja próbált meg bejutni a Tesla Grünheide településén lévő német gyárába, ami erőszakos összecsapásokhoz vezetett a rendőrséggel (és letartóztatásokhoz is). A tüntetések folyamatosan és sorozatosak, ennek ellenére a helyi önkormányzat most rábólintott a német gyár bővítésére.

A helyi önkormányzat engedélye azonban csak az első lépcső, a Teslának más akadályokon is át kell jutnia még ahhoz, hogy többek között logisztikai megoldásokkal – mint saját vasútállomás – bővítsen. A bővítést a helyi környezetvédelmi hatóságnak is jóvá kell hagynia.

A Tesla célja, hogy a régió kapacitását megduplázza akkumulátorgyártás terén (100 GWh-ra) és az autógyártást évi 1 millióra fokozza. Értelemszerűen dominálni szeretnének Európa EV-s piacán.

A környezetvédelmi csoportok és a helyiek attól tartanak, hogy a gyár bővítése a régió vízkészleteinek a rovására megy, ráadásul a gyár olyan helyen van, ahol védett ivóvíz jellemzi a régiót.

Nem csak a napokban rohamozták meg a gyárat tüntetők, márciusban egy támadás hatására áram nélkül maradt az üzem. Az önkormányzat tagjait legutóbbi találkozójukkor rendőrök védték, a tüntetők mindenféle táblát tartottak eléjük, például azt, hogy az embereket kellene választani a nyereség helyett.

A Tesla már így is át kellett alakítsa a bővítési terveit, a helyi lakosság ugyanis februárban ellenük szavazott. Így most a tervek szerint csak 47 hektár erdőt vágnak ki, ami a korábbi tervnek a fele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények