2019. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-14 09:15:57

IT café

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62001) btz válasza z00li (#61995) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Ha olyan boxod van ami tudja azt a funkciót akkor csak egy ethernet kábelt kell beledugniuk a csatlakozóba, persze ez interaktív előfizetés nélkül nem fog érni semmit, már próbáltam :)

Két koax kábel is mehet bele, ha kéttuneres. Az enyémen is van 2 koax benet és 2 loop kimenet. Ez az ECS... mittomén milyen fajta box.
Ha be van kötve mindkét koax akkor működik a kép a képben funkció is a csatorna böngészéskor. Nálam caak nincs erőforrást ír

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#62002) prozodus válasza 313313 (#61984) üzenetére


prozodus
(őstag)

A kutatások szt a neurális működés miatt jobb az embernek a 4:3 a 16:9-nél...

(#62003) btz válasza prozodus (#62002) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Britt tudósok megállapították? :D

ⓑⓣⓩ

(#62004) hun005a


hun005a
(tag)

A ZTE ZXDSL 931-en az internet lámpának kell világítani?
3 napja leadtam hibára mert a telefon adott ugyan vonalat de senkit nem lehetett hívni és befelé sem működött.
Azóta annyi változás történt hogy az IPTV is eltűnt sőt az internet is teljesen használhatatlan.
A 1412 1 órája zenél,köszi Telekom!

(#62005) prozodus válasza btz (#62003) üzenetére


prozodus
(őstag)

Lükegér :P Szerencsére nem csak ők vannak a világon :D

(#62006) Nooeca válasza prozodus (#62002) üzenetére


Nooeca
(őstag)

A CRT monitoromat lecserélvén (4:3 1024x768) nekem jobb a szervezetemnek a 16:9 1920x1080. Valahogy a szemem is megköszöni! :) És a neurológiai hormonjaim is mai napig hálát regélnek.

(#62007) dchard válasza btz (#62000) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Most nem tudom eldönteni, hogy nagyon buta vagy, vagy egy rendkívül szofisztikált troll.

Idézek abból a hozzászólásodból, amire reagáltam:

"Nem tudom hol van ez a hely, de felénk a tehetősek azért tehetősek mert megengedhetik a BMW-t az Audit, a 10 szobás 2 szintes "házat" medence szobával(!) és szökőkúttal a ház előtti parkban és nyilván jó nagy TV is van"

Te ezt a kijelentésedet egy olyan vitában használtad érvként, ami arról szólt, hogy majd hány HD meg UHD előfizetés lesz itt X időn belül. Tehát a tehetősség és a a HD meg UHD csatornákra való előfizetők száma között te vontál párhuzamot, nem pedig én. Pont fordítva van: én erre mondtam azt, hogyha szerinted a medence szobás, audis, 10 szobás figurák nagy számára alapozod ezt az érvelést (és a fent idézett mondatodból ez derül ki), akkor tévedésben vagy, mert ilyen nálunk is kevés van, ahol egyébként a pénz meglehetősen felül reprezentált az ország többi részéhez képest.

Legközelebb olvasd el a saját hozzászólásodat (ha már ilyen gyorsan hajlamos vagy elfelejteni amit korábban leírtál), és akkor világos lesz minden :)

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#62008) btz válasza dchard (#62007) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

De én nem UHD előfizetésekről beszéltem, hanem UHD TV-kről (készülékekről), nem UHD szolgáltatásról. Hidd el tudom miről beszélem, az megeshet hogy nem túl jó a megfogalmazás ezért nem jött át, amit írtam.
De ha azt írom hogy biztos lesz elérhető 10-20-30 adó UHD-ban is sugárzó akkor sem az előfizetések számára gondolok. Az előfizetői szám majd nyilván azon fog múlni, hogy mikor mennyiért adja majd a Telekom, nyilván ezt nem lehet látni még de azt ki lehet jelenteni hogy eljön az az idő is, hogy lesz UHD szolgáltatás előfizető is szép számmal.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#62009) Gogodj


Gogodj
(kvázi-tag)

Üdv emberek! valaki megtudná mondani,hogy miért történt az hogy mostanába ( 2-3nap) 14 mega körül szinkronizál a hálóm az weddigi 17 helyett? sebességben kb 1 másfél megabittel kevesebb is. eddig telejsen jol müködött. mi lehet a gond? vonaldiagot küldök holnap :)

Gogodj

(#62010) Intruder2k5 válasza Gogodj (#62009) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Szia!

A kulcsszó feltehetően az "SNR lock", erre keress rá itt a topikban.

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#62011) dchard válasza btz (#62008) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Akkor idézem a vitát kirobbantó hozzászólásodat:

"2020-ra már UHD lesz, az SD-t jó lenne elfelejteni, van nagyon minimalizálni. Mondjuk a lakosság 5-10%-a nézne még SD-adást 67-70% HD-t 20-25% UHD-t vagy 8K-t, de jó lenne ha 30-40% is lenne ez az arány."

Tehát te adásról (ergó közvetve előfizetésről) beszéltél, nem pedig készülékekről.

Van még további mellébeszéd, vagy abba hagytad végre?

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#62012) btz válasza dchard (#62011) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Ez egy még réebbi hsz volt.
A gazdag párhuamot pedig a készülékekkel kapcsolatban vontam, nem gondoltam semmilyen előfizetéssel kapcsolaos dologra.
De itt is azt írtam hogy 2020-ra nagyrészt HD adások lesznek és lesz UHD is 20-30%-ban és gondolom előfizetési lehetőség is lesz hozzá addigra már, azt hogy milyen megoszlásban lesznek az előfizetések az még sok minden fogja befolyásolni, nem értem miért élnék ettől álomvilágban?

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#62013) btz válasza btz (#62012) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Amúgy hogy most hányan fizenek elő a Telekomnál HD szolgáltatásra nem tudom, de most hogy már nem forgalmazzák a nem HD csomagokat gondolom elég szépen visza szorul a nem HD előfizetések száma. Godolom más szolgáltatóknál is követik majd ezt a trendet.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#62014) dchard válasza btz (#62012) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Azért mert 2015 vége felé járunk és a HD csatornák száma is kevés, nem beszélve a bitrátáról és a minőségről. Vagy te az UHD adást 4Mbitben képzeled el? Miféle HD-ről beszélsz amikor a TV előfizetésem HD csatornái jobb napon hozzák a legótvarabb scene 720p szintjét, de általában még azt sem? Hát ezért élsz te álomvilágban.

Arra rá se térek, hogy megint két hozzászólásodon belül mondtál saját magadnak ellent.

Néha bosszantó, hogy csak 5 percig szerkeszthető a komment, de mostmár látom a nyilvánvaló előnyét is: megőrzi a sok butaságodat és utána már hiába magyarázkodsz.

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#62015) Gogodj válasza Intruder2k5 (#62010) üzenetére


Gogodj
(kvázi-tag)

de ezzel az snr lockkal mit lehet kezdeni? hivni kell a t-t? ha kijönnek mit néznek? modemet? vagy magát a vonalat? vagy ez hogyan müködik iylenkjor?

Gogodj

(#62016) btz válasza dchard (#62014) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Jó te úgy látod hogy én ellentmondok magamnak én nem látok benne ellentmondást. Az tény hogy előfizetésről én egy kukot nem szóltam. Maximum adókról, ami számomra nem egyenlő az előfizetéssel, de hagyjuk mert azt mondod hogy magyarázkodni akarok.
Jó legyen igazad akkor ne vegyük HD adásnak az agyon tömörített 2-3-4 megabiten adott adást HD-nak, így tényleg elismerem hogy nem lesz 2020-ra UHD szolgáltatás sem adás, ahogy ma 2015-ben sincs HD szolgáltatás sem adás.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#62017) btz válasza Gogodj (#62015) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Annyit hogy felhivod a 1412-t hogy vegyék le a vonaladról. Semmi más teendőd nincs.

ⓑⓣⓩ

(#62018) prozodus válasza btz (#62016) üzenetére


prozodus
(őstag)

Pedig ott vannak az ellentmondások...
A legérdekesebb ezekben a vitákban, h az életkorokat elég jól be lehet lőni a képviselt igények és értékek alapján.

Az sd jogosultságán meg nincs mit vitatkozni: ez a legolcsóbb, másrészt a kütyümánia, a tévébámulás nem mkinek létszükséglet, megvannak azzal is, h elmegy a háttérben, és néha odalesnek, aztán mindegy, h a kép milyen d.

dchard: Hol? Először asszem, a Kecskemét-környéki "maffia"-házakról hallottam, ahol ez az audi-merci-firlefancos színvonalat élik. Aztán jöttek a vajdapaloták :D

(#62019) btz válasza prozodus (#62018) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Értem. Tehát a HD-nek semmi létjogosultsága, mert a többség nem is nézi a TV-t csak valami világítson este a sötétben meg egy kis zajt adjon. Ezért nem is lesz UHD sem 2020-ban, én meg álomvilágban élek ha azt hiszem hogy lesz pár UHD(-ben is fogható) csatorna/adó/adás. Köszönöm a felvilágosítást.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#62020) tope


tope
(PH! addikt)

SD vs. HD csatába szólva, ahol ugyanaz az adás van SD-n és HD-n, ott az SD-t el kéne felejteni, teljesen feleslegesen fogja a sávszélt.

HP 6200 i3 2120, 4GB, 250GB

(#62021) prozodus válasza btz (#62019) üzenetére


prozodus
(őstag)

Te magyarul nem tucc, v az eszeddel van baj???...

Igen, arrogáns álomvilágban élsz, és nem kéne annyira nyomatni, h másoknak mi LEGYEN a jó...
Mert álmaid irreális aránya csak erőszakkal megvalósítható. De ennek az erőszaknak NINCS létjogosultsága! Akkor sem, ha megteszik. Mit olyan nehéz ezen felfogni???!

(#62022) Tigerclaw válasza btz (#62019) üzenetére


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

Mondhatni tényleg káosz az egész, ami hosszú távon is azt jelenti, hogy nem várható UHD adás, de még a HD adások számának komolyabb emelkedése. Egyszerűen nincs rá fizetőképes kereslet, a TV csatornák, műsorszórók, kábel TV társaságok pedig nem fogják felár nélkül adni ezeket, hiszen beruházást igényel egy HD tartalom elkészítése és eljuttatása az ügyfelekhez. Drága a kamera, a vágás, szerkesztés, továbbítás, nem beszélve a többszörös sávszélességről, ami nagyon komoly tétel egy műholdas vagy földfelszíni továbbításnál. Kábelnél is, de ott talán kevésbé.

Talán (de csak talán) IP alapon lehetne elképzelni a jövőt, csatornánkénti egyedi fizetéssel közvetlenül a forgalmazótól. Ott a forgalmazó adhat a saját csatornáira csomagkedvezményt, vagy egyedi árat, vagy adhatja pay per view vagy video on demand konstrukcióban.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#62023) btz válasza prozodus (#62021) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Jó legyen igazad, nincs létjgosultsága. Elhiszem.

ⓑⓣⓩ

(#62024) KamuMazsola válasza btz (#62023) üzenetére


KamuMazsola
(őstag)

Figyu! Itt már többen elmondták, hogy mik azok a tényezők, ami miatt ez 2020-ra nem fog megvalósulni. Lehet te egy gazdag család sarja vagy, de láss tovább a saját utcátoknál, ebben az országban a nagytöbbség nem engedheti meg azt a luxus, amit te standardként látsz. Lehet, hogy lesz rá igény, de nem akkora mint hiszed. Kár ezen a témán lovagolni, egyenlőre sokaknak az analóg adások kivezetése jelent gondot, nem a fullhd, vagy uhd.

[ Szerkesztve ]

Üdv.: KamuMazsola

(#62025) fjani1981 válasza KamuMazsola (#62024) üzenetére


fjani1981
(senior tag)

Egyetertek, különben is mekkora savszelesseg kéne mar egy uhd-hoz? :)

Jani

(#62026) dchard válasza KamuMazsola (#62024) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Ehhez még egy gondolat: az igény, meg a fizetőképes kereslet két erősen eltérő fogalom. Igénye mindenkinek van a szebbre, jobbra, de hogy képes és hajlandó is ezért többet fizetni, az már egy másik dolog. És bizony van egy jelentős réteg, aki ugyan képes lenne többet fizetni, de nem akar, nem fog, egyszerűen másra költi a pénzét. A középosztály például tipikusan ilyen. Tudna 2-3000-re többet fizetni havonta, de nem akar és nem is fog. Minimális pénzt (pár száz Forintot) ér meg jelenleg a plusz HD tartalom, és ezért a pénzért olyan is a HD amilyen. És ebből az "extra" bevételből legfeljebb évtizedek alatt lesz olyan infrastruktúra ami akár csak az SD adások kivezetését lehetővé tenné, nem beszélve az UHD-ről.

Elég csak a műholdas továbbításra gondolni, ami még mindig a legtöbb előfizetőt szolgálja ki a bolygón. Egyszerűen nincs olyan technológia ami rentábilis keretek között elég sávszélességet adna akár csak az SD adások kiváltásához. Talán a DVB-S2 és az új kodekek kombinációja képes lesz az HD adók számát és talán a minőségét picit növelni, de még ettől is messze vagyunk.

Tehát hogy összegezzük, sem a vásárlási kedv, sem a műszaki viszonyok nem adottak még az SD kiváltásához sem, nem beszélve az UHD-ről.

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#62027) Gogodj válasza btz (#62017) üzenetére


Gogodj
(kvázi-tag)

felhivtam őket,de az ügyfélszolgálatos ránézett?!! és ő nem talált semmit. erre felvett egy hibajegyet azzal hogy lassu az internet. mikor konkértan mondom neki hogy a szinkronsebeség a szar

Gogodj

(#62028) btz


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Rendben el hiszem nektek. Behódolok a többség véleményének, Ha ennyire meg akartok győzni, akkor legyen. SD adást fogunk nézni egy évtized múlva is crt tv-n.
Én a vitát lezártnak tekintem a magam részéről.

ⓑⓣⓩ

(#62029) Nooeca válasza Tigerclaw (#62022) üzenetére


Nooeca
(őstag)

Nem is tudom mióta érhető el az első HD csatorna így csomagban, de ha megnézzük pl. a TV paprikát még nincs HD adása. Elvileg ősszel még ezek a csatornák jelennek meg HD-ban:

Cinemax HD
Echo TV HD
FEM3 HD
Hír TV HD
PRO4 HD
TV Paprika HD
Viasat 3 HD
Viasat 6 HD
Viasat Explore HD

2012 óta van ez a HD-s csatorna talán vagy 2013 hogy konkrétumok is történtek a téren (javítsatok ki ha tévedek), most meg 2015-öt írunk és ha még ezeket a felsorolt csatornákat is belevesszük, a UPC-nél árulnak olyan 91 csatornát amiből max 25 + 9 = 34 csatorna elérhető HD-ban (ha ezeket is belevesszük), így még mindig a 2/3-a marad SD.

Szóval még mindig ott járunk, hogy konkrétan nagy előretörés még a HD csatornák terén sem történik, nem hogy UHD. Szerintem olyan 2018-ra lesznek kész teljesen a HD csatornákkal. De nem lepődnék meg ha még csúsznának egy kicsit.

(#62030) DJ. Ru$y válasza Nooeca (#62029) üzenetére


DJ. Ru$y
(Topikgazda)

UPC a Telekom topikban? Hogy jön ide? :DDD

Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#62031) Tigerclaw válasza Nooeca (#62029) üzenetére


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

A Telekomnál tizen-pár HD csatorna van csak és szerintem nincs is olyan terv, hogy minden csatorna HD legyen. Egyszerűen a kevés sávszél és a magas igény a csatornák felől drágává teszi a dolgot, és közben a legtöbb csatornáért még akkor se fizetne a fogyasztó többet egy forinttal se, ha UHD lenne és 8k-s.

Első körben valahogy szűkíteni kellene a csatornalistát, hogy a selejt ne foglalja a sávszélességet. Mondjuk lehetne olyan módszer, hogy a szolgáltató kiadná, hogy jövőre csak HD csatornák maradnak, mondjuk 30db és azokra a helyekre lehetne licitálni. A tőkével nem rendelkező, alacsony nézettségű csatornák kiesnének, és minden megmaradó csatorna viszont HD lenne. Persze vállalniuk kellene a csatornáknak azt is, hogy mondjuk a tartalom 70%-a valódi HD, és nem felskálázott valami.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#62032) Nooeca válasza DJ. Ru$y (#62030) üzenetére


Nooeca
(őstag)

Ő árulja a legtöbb csatornát vagy legalábbis elég sokat, hogy végleg kiderüljön hogy mennyi csatorna is van. Persze ez sem pontos, hiszen ott vannak olyan csatornák is, ami pl. a Digi saját csatornái, vagy éppen a T-é. A Telekomnak csak 60+ van, így nem látunk reális képet, hogy konkrétan hány csatornának is kellene HD-nak lennie és mennyi is SD. Ilyen szempontból jobb a T-nek, mert kevesebb csatorna / több hd értelemszerűen megváltoztatja azt az arányt, mint amit előtte írtam.

TigerClaw, a Gond csak az, hogy ami neked szutyok, az másnak fontos. Zenecsatornák nekem teljesen feleslegesek, de ha megnézed bármely szolgáltató Facebook oldalát, láthatod mennyien igénylik. Felőlem a sport is mehetne a kukába a mesecsatornákkal együtt... de más szerint meg csak ezek miatt veszi.

[ Szerkesztve ]

(#62034) Tigerclaw válasza Nooeca (#62032) üzenetére


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

Akkor viszont nem fog változni semmi. Marad a 70+ csatorna, aminek a 90%-át sose nézed és pont az nincs a palettán, ami érdekelne, illetve pont az nem lesz HD-ben, ami érdekelne. Szerintem az online TV lenne a megoldás, kihagyva a jelenlegi TV szolgáltatókat, akik csak a saját érdeküket nézik az ügyfeleik igényeire meg magasról tesznek.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#62037) DJ. Ru$y válasza spici (#62036) üzenetére


DJ. Ru$y
(Topikgazda)

Nem korlátlan, és a pingek egy terhelt adókörzetben köszönőviszonyban nincsenek a vezetékessel, nem minden a sebesség. ;)

Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#62038) spici válasza DJ. Ru$y (#62037) üzenetére


spici
(fanatikus tag)

Aha, a válaszidő nálam (koax) 15 volt falun átlagba, LTE-n 35, a válaszidő 70 alatt nem zavaró.
Esténként én mobilnetet szoktam használni mert szégyenszemre stabilabb mint ami most nálunk van.

Falun leterheltség szinte nincs a cellákon, városba meg a kábeles netnek muszáj jónak lennie.
De akkor is, nagyobb résnek kellene lennie a 2 technológia között.

[ Szerkesztve ]

(#62039) tope válasza Tigerclaw (#62031) üzenetére


tope
(PH! addikt)

22 HD adás van ha jól számolom a Telekom Sat-on.

HP 6200 i3 2120, 4GB, 250GB

(#62040) prisz válasza Tigerclaw (#62031) üzenetére


prisz
(fanatikus tag)

"A Telekomnál tizen-pár HD csatorna van csak és szerintem nincs is olyan terv, hogy minden csatorna HD legyen."

Pontosítsunk! A Telekomnál egy darab HD csatorna sincsen, csak valami HD-nek nevezett agyontömörített "katyvasz". Ha valódi minőségi HD csatornát akarsz látni, less rá a digi DVB-C HD csatornáira...

(#62041) Nooeca válasza prisz (#62040) üzenetére


Nooeca
(őstag)

Most megint olyat mondasz, ami hülyeség, mert IPTV esetén csak bitráta kérdése, de mivel még van ADSL kapcsolat, így nem lesz bitráta emelés...

(#62042) btz válasza prisz (#62040) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Hát nekem SAT-on nincs szemmel látható különbség a mindig TV HD adásaival összehasonlítva (nekem csak a mindigTV van még ezért nekem csak ez az összehasonlítási alapom)

ⓑⓣⓩ

(#62043) prisz válasza Nooeca (#62041) üzenetére


prisz
(fanatikus tag)

IPTV esetén valóban "csak" a bitráta növelés segít. Az, hogy ADSL/VDSL a technológiából adódóan sz@r a HD minőség azt megértem, bár az sem korrekt az előfizetőkkel szemben. De, hogy az ED3 és a DVB-C HD csatik is minőségileg katasztrofálisak és ezt "megetetik" az előfizetőkkel az már igencsak mocskos húzás.
A szüleimnél még megy a Telekomtól a Digitális Kábeltv Családi+HD (ameddig lehet hála istennek), nálam pedig DIGI van. Hatalmas a különbség a DIGI javára. Csak az nem veszi észre, aki szánt szándékkal nem akarja...

(#62044) Tigerclaw válasza btz (#62042) üzenetére


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

A mindig TV-s HD talán még rosszabb. Jó magyar szokás szerint megy az átverés mindegyik cégnél, de a "HD" csomagért elkérik a pénzt. Mivel láthatóan nincs ellenőrizve, szabályozva ez a része a TV szolgáltatásnak, azt csinálnak a szolgáltatók, amit akarnak.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#62045) erdomester2


erdomester2
(kvázi-tag)

Sziasztok! A gondnok azt mondta, hogy a társasháznak, ahol lakom, van szerződése a Telekommal és ezért minden lakónak jár kedvezmény bármi nemű havidíjból. Megnéztem a számláját, ahol az Előfizetési díj kedvezmények között szerepel egy Speciális kedvezmény (SZJ 64.20.18.0) bruttó 2,340 Ft, ami havi szinten igen sok. Mond ez valakinek valamit, mielőtt bemegyek a Telekomhoz és esetleg hülyének nézetem magam? (úgyis annak néznek, mint fogyasztó)

(#62046) btz válasza Tigerclaw (#62044) üzenetére


btz
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Nekem még ott a Youtube is mint összehasonlítási alap most gondolkodtam el rajta. Na ott vannak tényleges FullHD tartalmak is, jó bitrátával jön. Ha más nem talán ezért érdemes full HD készüléket venni, nem a "TV adók" végett. Én magamrészéről sokat Youtubeozok, tehát kihasználom.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#62047) Szajkop


Szajkop
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Az alábbi problémámmal fordulnák hozzátok, segítségért.
T-home os vagyok, 120as internet csomaggal, telefonnal és 2 iptv box-al.
Hálózat úgy néz ki, hogy minden saját eszköz egy saját routerre van rákötve (rt-n18u) ami dmz-ben van.
Saját hálózatunkon van 2 wifi ap, 1 nas (saját epitesu darab OpenMediaVault-al szerelve), 2 smart tv, 2-3 laptop, 5-6 telefon.
Hibajelenségünk az, hogy az internet egyszercsak megszakad. Se tv se net, semmi. Modem ujraindítása megoldotta a problémát (legalábbis a következő szakadásig) Aztán az egyik szakadás után meguntuk, bejelentettük a régi cickos modemet, hoztak is egy új D-Link dcm-704 es példányt. Ugyan ez a jelenség, de ennek a modemnek a konfigurációs felületén nincs újraindító gomb (vagy csak nem találom :( ), ezért állandóan fel kell mászkálni a padlásra.
A csere 3 nappal ezelőt történt, azóta minden reggelre szakadt a net. Telefonáltunk a Tseknek, azt mondták hogy a mi hálózatunkban valami "program :F ", ami kifagyasztja a netet. Rakerdeztem, nem a torrent. Ötletem nincs milyen program fagyasztaná, nas-on plex, ts, torrent, ftp, ssh, sql, web szerverek futnak non-stop.
Szakadáskor elérherő a modem, jelszintek jók, semmi hibára utaló jelet nem látok, kivétel azt, hogy onnan sem lehet traceroutolni semmit (mert ugye itt a ping csak lan-ra mukodik).
Ha kellene még valami infó, kérdezz :)
Köszönöm a segítségeteket! :R

(#62048) dptrsk válasza Szajkop (#62047) üzenetére


dptrsk
(Topikgazda)

A probléma nem akkor jelentkezik, amikor bekapcsoljátok a smart TV-t?

(#62049) koháry


koháry
(fanatikus tag)

Milyen telefont ajánlanátok a telekomhoz? A régi készülék (több mint 10 éves) valamiért nem műxik, ha rádugom. Jó lenne valami normális árú vezetéknélküli telefon. :)

Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.

(#62050) Sasos válasza Szajkop (#62047) üzenetére


Sasos
(senior tag)

Berakták a HGW-t a padlásra? Az nem biztos, hogy a legmegfelelőbb hely neki, ha eléggé szélsőséges értékeket vesz fel odafent a hőmérséklet/páratartalom vagy éppen a por mennyisége.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.