- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok
Frissült a Telekom oldala és már nem látható a forráskódban a készletszám x termékből? -
mgaben
senior tag
válasz
ÁdiBá #133036 üzenetére
Maga a wifi jel jó volt, de akármit csináltam vele, a két telefonunk (Xiaomi és egy Redmi) meg volt tőle őrülve. Nem csatlakozott ha hazaértünk, ledobálta a telefonokat, stb. Visszatettem a TP-Link AX1500-at és azóta nincsenek ilyen gondok. Szóval nekem annyira nem jött be a Telekom router része. De ez tényleg egyéni vélemény.
-
DevKiller
senior tag
-
Pénteken gondolt egyet a T-s fekete ONT és 17:00 körül elszállt minden. Csak a power világított meg néha pirosan a PON. Egyből hívtam a 1414-et és elmondtam a gondom. Szombat délelőtt 9 körül lett net... csörög a telefon egyből -Szerelő vagyok stb. távolról megcsináltam. Ok. Azóta teljesen jó viszont tegnap is egyszer délután elment egy pillanatra a net "újraindult" az ONT meg most az imént is. Van értelme bejelentenem? Most lőttem neki egy újraindítást, + áramtalanítottam. Hát ha...
Kb. 3 éven keresztül újraindulás mentesen működött a dolog viszont most ez kicsit zavar. Hozzáteszem ez nem otthoni felhasználás hanem egy bolt és a kártyás fizetés miatt kb. nélkülözhetetlen, hogy ne legyen net akár egy 20 percre se.
Szerintetek? Weboldalon van értelme a hibajegyet újra megnyitnom és ezt beleírnom?
-
hegedussz91
csendes tag
válasz
spgabor #133028 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Itt is volt pár levél váltás a Telekommal.
Nekem még a Otthoni Internet 100-as csomagom van.
Többségében a dolgot elintézték annyival, hogy az ÁSZF-ben meghatározott garantált sebesség megvan.
Járt kint szerelő is, ő annyit csinált, hogy a sebességből még visszább vett.
Velünk együtt kb. 15 előfizető van a szakaszon, az MSAN-tól 256 m-re vagyunk.
Igényeltem bondig-ot is, vállaltam, hogy álljuk a bekötési költséget is vagy ha szükséges akkor váltunk IPTV-re.
Semmiből nem lett semmi. A vonal pedig folyamatosan romlik, fejlesztés pedig nincs kilátásban egyelőre. -
spgabor
aktív tag
válasz
Sinkapeter #133029 üzenetére
Igen, erre emlékszem én is. Szintén UPC, gyerekként emlékszem, mennyire vártam a kábeltv bekötését és néhány hónap várakoztatás után visszaböfögték, hogy nem kötik be. Az óta is úgy van, hogy egyik végén az utcának UPC, másik végén szövetkezetből lett Greencom. A felvásárlásokkal így az utca két végében néhány ház Vodás lett, a középső rész pedig a Telekom ezer éves hálózatát használja.
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Technicolor FGA2233 ilyenekkel szórja tele a logot. Minden frankón működik, de ez mennyire normális? Másnál is ilyen?
Köszi a válasz!
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy a gyári telekom főegységnél szeretnék jobb rutert vásárolni.
TP-Link Archer AX90 közel 80 ezer ft.
Ez az egység jobb mint a Telekom saját gyári egysége ami szorja a wifi jelet? -
Akosman
aktív tag
válasz
kabelmania27 #133034 üzenetére
Köszi! Nem ismerek senkit a környéken sem. Nem ott lakom, csak a lányom jár oda egyetemre. Most kezdte, és az albérletbe szeretnénk neki beköttetni valami netet, mert a mobilnet nem a legstabilabb arra panaszkodik. Néztem a címen a Vidanet érhető el. DIGI is van az utcában, de az adott házszámon nem tudják kötni. Addig nem húzták el az optikát.
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok!
Győrben mik a tapasztalatok a Vidanettel kapcsolatban? Mennyire stabil, és megbízható a szolgáltatás?
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Sagemcom 5655v2 routeren szeretnék vendég wifit beállítani, de ha bekapcsolom és rácsatlakozok, az eszköz nem éri el az internetet.Annyit sikerült kiderítenem, hogy a192.168.150.x-es alhálón bonyolítaná a forgalmat, az átjárót ezen a .1-re teszi, de nem lehet sehol módosítani (a "valódi" hálózatom a 192.168.0.x-en van). 2.4 és 5 Ghz-en is ugyanez a jelenség.
Mi lehet a hiba? -
szalai112
senior tag
Sziasztok
A héten szerdától van 1000-es netem és IPTV stb
A sebesség igen jóa 10Mbits-hez képest.
-
spgabor
aktív tag
válasz
DevKiller #133020 üzenetére
Szia,
írtam reklamáló email-t pénteken. Kíváncsi leszek a válaszra, de valószínűleg az, amit korábban valaki mondott, hogy a garantált sebesség megvan, esetleg volt egy AFSZ módosítás. Bár akkor is fura, hogy szó nélkül lecsökkentik drasztikusan.
Igaza van bzolika10-nak, hogy ez tök hülye szabályozás, ha így van, mert nem ad lehetőséget hálózat fejlesztésre.
Sinkapeter köszönöm a képet, megpróbálok utána járni, hogy lehet-e bejelenteni hálózat fejlesztési kérést. Bár szerintem igencsak nem érdekli egy ekkora szolgáltatót, ha szeretnék modernebb hálózatot.
Esetleg valaki képben van Szombathely városvezetésnél, hogy hová tartoznak a légkábel fejlesztésével kapcsolatos dolgok? Szeretnék kérni egy állásfoglalást, hogy mit lehet és mit nem. Így talán egy fokkal könnyebben tudok fordulni a Telekom felé, hogy ne tudjanak lepattintani olyan könnyen. -
-
starchild
tag
Köszönöm a gyors választ.
Csak jelzem, eddig mindig problémákba ütköztem netes szerződés update esetén, és telefonos segítséget kellett kérem, pedig (úgy érzem) eléggé otthon vagyok a netes megrendelések területén.
Most viszont kb 5perc alatt le tudtam zongorázni a váltást a netes felületen, minden zavaró tényezőt kizárva (hüségidő hosszabbítás, készülék vásárlás, stb.) -
starchild
tag
Sziasztok. Rövid kérdés., bár tudom, visszaolvashatnék...
Optika 300/75-ről (Sagemcom F@st 56655v2 AC) 2000/1000-ra váltásnál milyen eszközre cserélnek, és ez Telekomos szerelői jelenlétet igényel-e, vagy kiküldik futárral?
Egyéb eszközt nem igényeltem, mivel végre megérkezett a Mikrotik RB5009, ami
(nagyon remélem) megbirkózik a 2Gigával (1db 2.5G LAN port). -
bzolika10
aktív tag
válasz
spgabor #133017 üzenetére
Milyen hülye szabályozás ez, hogy nem lehet új kábelt vinni? Kinek jó ez? Mert az ott lakóknak biztos, hogy nem. Gyakorlatilag nem lehet optikai kábelt vinni az adsl helyére. Ez se az embereknek nem jó, mert nem tudnak jó szolgáltatáshoz jutni, sem a szolgáltatónek, mert teheti az alépítménybe az egészet, amivel drasztikusan megnő a bekerülési költség, ergo a szolgáltató nem fogja lecserélni az adsl-t egy ideig.
-
spgabor
aktív tag
válasz
Sinkapeter #133016 üzenetére
De akkor leszedték a réz kábelt és annak a helyére? Mert ha jól tudom, úgy van a városban a Szabályozás, hogy új hálózatot nem építhetnek, csak a meglévőt javíthatják. Fejlesztésnél nem tudom, hogy működik ez. Nagyon jó lenne, ha lecserélnék optikára, de nagyjából rajtam kívül max egy házban van net, a többin csak telefon szolgáltatás jó esetben, nem hiszem, hogy alapból elkezdenének ezért ott fejleszteni.
-
spgabor
aktív tag
válasz
hegedussz91 #133014 üzenetére
Ez elég szomorú sajnos. Amikor kötötték, akkor mondták, hogy új elosztó doboz lett a sarkon felrakva, így biztos, hogy nem várható csökkenés. Az utca két végén van koax, talán optika is, csak a közepén néhány háznál nincs, ezért nem értem, hogy csak ennyi tartalék lenne benne.
A hagyományos réz kábelt meg úgysem cserélik optikára, mert már nem húzhatnak légkábelt, csak a régit cserélhetik hiba esetén. Pedig, ha átköltöztetnék a hálózatot optikára, lényegesen jobb ár/érték arányú csomagot kérhetnék, ami hiányzik is nagyon. A csökkentett VDSL meg két IP TV-vel elég karcsú így. -
hegedussz91
csendes tag
válasz
spgabor #133012 üzenetére
A Net Plusz díjcsomagban a kínált sebesség 30/5 Mbit/s. Ha úgy van, hogy nagyobb sebesség érhető el a vonalon akkor biztosítják azt is, nem korlátozzák be.
Azonban ha valamiért csökken a sebsség akkor leráznak azzal, hogy a garanált sebességed megvan illetve a szerződésben is kínált sebesség is. -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Otthon nálam Net Plusz díjcsomag van, még bőven hűségidővel. Sajnos semmi más nem érhető el, pedig Szombathelyen élek egy nem túl kieső városrészen, családiázas övezetben. A netet, mikor kötötték, a csomag maximális 100 Mbitps sebessége jött is stabilan. De ezt most értesítés nélkül lecsökkentették a töredékére. Csinálhat ilyet a szolgáltató? Egyáltalán miért csökkentette le? Átszerződnék másik csomagra is, ha szolgáltatnának nagyobb csomagot, de nincs alternatíva. Miért fordulhat ez elő?
Köszi az információkat!
Üdv.
spgabor -
mgaben
senior tag
válasz
gringoka #133008 üzenetére
De, nálam azok működnek. TV menüben a kapcsolatok közt van olyan, hogy univerzális távirányító beállítások. Ott tudsz új eszközt hozzáadni. Ha majd kéri, hogy próbáld ki a gombot (nálam csatorna váltó), akkor ne a távirányítón nyomogasd, hanem a légegérrel menj rá a képen a gombra, és ott nyomj OK-t.
-
mgaben
senior tag
válasz
gringoka #133005 üzenetére
Persze, én azzal használom. Bár kicsit korlátozottabb, mint a saját. Szóval egyből "Guide" meg ilyenek nem lesznek. Kapcsold be a telekom boxon a HDMI CEC-t és indítsd újra ha nem látná egyből. Meg ugye a tv-n is legyen bekapcsolva (SIMPLINK). Ha esetleg nem menne ki-be kapcsolás után, akkor áramtalanítsd mindkettőt, aztán a tv-t dugd vissza, kapcsold be, majd utána dugd vissza a boxot.
-
gringoka
aktív tag
Sziasztok.
Telekom android boxot össze lehet hozni lg magic távirányítóval ? Tehát ,hogy a tv távirányítójával irányítom a boxot? -
DevKiller
senior tag
válasz
schferenc77 #133001 üzenetére
Szia! Valóban vannak területek, ahol lekapcsolják.
Azonban ezt hivatalos úton kell jelezni, ha ez nem történt meg, akkor még használható.
Talán úgy megoldható volna, hogy egy másik MT azonosítón rendelni a netet a lakásba, s a jelenlegiről lemondani, amin csak maradna az analóg telefon.
Nyílván így sajna buktok kedvezményeket, de ha elsődleges cél az analóg megtartása, akkor talán így kivitelezhető. -
woodson7
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék , hogy valakinek sikerült össze hoznia a netflixet ezzel a bánat telekom androidos alapú smartboxal? Ha igen akkor egy gyors leírást kérhetek? Válaszokat előre is köszönöm
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Telekom koax-os vezetékes net a téma. Szüleimnél van egy régi analóg telefonvonal (Telekom), külön folyószámlaszámon, de egy MT azonosítón. Ugyanezen MT azonosítóval, de másik folyószámlaszámon van egy Digitális Jólét Alapcsomag, aminek most járt le az 1 éves időtartama, tehát megszűnik.
Telekom tájékoztatása szerint koaxos hálózaton tudnak vezetékes netet továbbra is adni, de mindenképpen megszüntetik az analóg telefonvonalat, és az IP-sre állítják át.
Vodafone szerint, mivel ők a Telekom hálózatán szolgáltatnak ott, ezért nem lehet egyszerre az ő vezetékes netjük és a Telekom analóg telefonja, mint szolgáltatás.
A fő cél az lenne, hogy a régi analóg vonal megmaradjon (szüleim szerint extra jó pont, hogy sokkal kevesebb gond van a rezes telefonokkal, mint az IP vonalakkal a faluban), ÉS legyen vezetékes net.
Bennfentesektől kérdem, tényleg lőttek az analóg telefonvonalnak, ha bármilyen szinten hozznyúlunk az előfizetésekhez? Tavaly még direkt azért mondta az ügyintéző, mielőtt megkötöttük a szerződést, hogy legyen külön folyószámlán, mert akkor nem nyúlnak a másik folyószámlán lévő rezes telefonvonalhoz. Ez azóta megszűnt, mint lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest