Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snooker
senior tag
válasz
Snooker #104046 üzenetére
Elvileg a böngészőm ( Brave ) az elmúlt 30 napban 48 GB adatforgalmat generált. Ez baromi soknak tűnik nekem. Illetve a hálózati tulajdonságoknál a "Kapcsolódás (IPv4 / IPv6)" bejegyzés mellett az írja, hogy "csatlakoztatva: Internet / csatlakoztatva: Ismeretlen hálózat" Mi ez az ismeretlen hálózat? Aggódnom kellene? A routerre rá vannak kötve a TV-k is meg eszközök fel vannak csatlakozva a wifijére.
u.i.: azt nem tudom, hogy World of Tanks letöltését miben számolt el, mert wcg.exe mellett csak 3,11 GB-t ír, ami töredéke a WoT teljes méretének. Talán beleszámolta volna a böngésző adatforgalmába?
-
Snooker
senior tag
válasz
#70234880 #104044 üzenetére
Korábban volt malwarebytesem de folyamatosan bejelzett, szerintem falsan, és hiába raktam be a kivételek közé, nem akarta abbahagyni (amúgy a qbittorentre jelzett). 60 megás volt a fájlja, 1 mp alatt letöltödőtt. Lefuttattam a tesztet, nem talált kártevőt, ahogy az adware kereső sem. Egyébként amióta ez a másik kábel van benne, és volt egy restart, mintha gyorsabb lenne a gép és nem is teker annyira a HDD sem...
-
Snooker
senior tag
válasz
RoyBatty #104043 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Kicseréltem a kábelt, eddig azt tapasztalom vele, hogy nem szakad meg a kapcsolat, de a sebesség összevissza ugrál, egyszer 3 mega, után hirtelen 25, majd 19 és így össze-vissza.... eddig se votl stabil, de jellemzően 40-60 között ugrált a sebesség (qbittorent). De speedtesten még mindig jóval kevesebbet mérek, mint korábban.
-
törölt tag
válasz
Snooker #104041 üzenetére
Nincs kizárva hogy mind a kettővel. Reseteld a hálózati beállításokat, böngésző alaphelyzetbe állítani. Közben router reset, és újra beállítani, ha van konfigurációs mentés, reset után azt vissza tölteni.
Malwarebyte lefuttatni, rootkit kereső lefuttatni, adware keresőt lefuttatni. Ha mindig gond van, megnézni a windows hálózatnál mi viszi a sok adatforgalmat. Ezt a telekom routeren is látod hogy az adott interfacen mennyi forgalom ment át. -
RoyBatty
aktív tag
válasz
Snooker #104041 üzenetére
A következők lehetnek a problémák (a teljesség igénye nélkül):
Hardver:
- rossz kábel - megtört vagy kilazult csatlakozó (csere)
- ha wifizel, akkor válts csatornát (valami nagyon zavarja a vételt)
- hálókártya meghibásodás (csere újra)
Szoftver:
- alaplaphoz adott valamilyen spéci hálókártya driver (csere az oprendszer sajátjára)
- vírusirtó/tűzfal (ideiglenesen tiltsd le és nézd meg nélküle)
- benyeltél valamilyen botnetes vírust (irtás)
Persze még lehet 100 másik ok, de ezen végigmenve a leggyakoribb hibákat kizárod. -
Snooker
senior tag
Sziasztok!
Rendkívül lelassult netezés közben a számítógépem. A legnagyobb lassulás akkor van, amikor letöltök. Érdekességképpen eddig átlagban 50-60 megával töltöttem, most ez lecsökkent 7-re és ha közben használom a gépet még az egér mozgatása is szaggatott, valamint ha megnyitok egy weboldalt, akkor hajlamos megszakadni a net kapcsolat, van, hogy csak pár másodpercre szakad meg, de olyan is, hogy csak újraindítás hatására sikerül újra kapcsolatot teremteni. Tudom, hogy a HDD-m nem ideális 1000 megás nethez, de már 4 hónapja ilyen és csak az utóbbi napokban jelentkezett a fentebb taglalt problémám. Futtattam vírusírtót ami nem talált problémát, illetve HDD-m is kifogástalan HDD sentinel alapján. Délelőtt a speedtest még 200 megabit/s körüli le-, és 400 megabit/s körüli feltöltést írt. Az imént újra megmértem és már csak 25 megabit/s a letöltés. Korábban 900 megabit/s körüli volt ez az érték.
Már a böngészés is kínkeserves. Nem csak az, hogy lelassult az oldalak betöltése, hanem néha be se tölt, azt írja nincs kapcsolatom (ez főképp akkor van, amikor egyszerre több weboldal fut).
A modemet újraindítottam, semmi változás.
Ez szerintetek a számítógépem hibája vagy a szolgáltatással van valami galiba?
-
lszlogal
senior tag
válasz
madagaszkar #104036 üzenetére
Ha 22 havi részletre vetted, akkor a hűség lejárta előtt két hónappal, miután bedizwtted az utolsó részletet
-
madagaszkar
tag
Üdv!
2017 augusztusban vásároltam egy tv készüléket 2 év hűségidőt vállalva. Most szeretnék venni egy másikat, de 2019.08.03-ig tart a hűségidő és értelemszerűen még van két törlesztőrészletem. Meg tudná mondani valaki, aki járt már hasonló cipőben, hogy ez lehetséges így, vagy ki kell várnom a két hónapot.
Előre is köszönöm a segítséget. -
bonat
senior tag
Sziasztok
Nálam mostanában a Sagemcom 5655v2 ONT-T 2 hetente újra kell indítani, mert meghülyül.
Valaki orvosolta ezt már valahogy? (nem a kukára gondolok)
Egyik pillanatról a másikra, mintha lefagyna.
Ilyenkor egy ON/OFF megoldja.
Alapból ki van rajta kapcsolva a Wifi, mert ahhoz egyáltalán nem ért. -
cudarz
tag
Sziasztok! A társasházban ahol lakok, most jönnek bekötni az optikai kábelt. A lakást tavaly újítottuk fel, és egy a lakáson belül futó kábeleket a szolgáltatói kábelekkel összekötő kötődobozt a bejárati ajtó felett, de a lakáson kívül helyeztünk el. A lakásból ide fut egy coax és egy UTP kábel, jelenleg a szolgáltatói koax is erre csatlakozik. Mivel a lakáson belül minden a falban és álmennyezetben fut, ezért nem szeretnék semmilyen bontást csinálni. Szerintetek a kötődobozban az optikai hálózatra való csatlakozást valahogyan meg lehet oldani?
-
Roland-87
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #104027 üzenetére
Csak az illetőnek 10megás netnél érthető a jelenség, 100 megásnál már nem igazán lenne szabad, én most csináltam egy tesztet a Youtube-n hogy pontosan hogyan használja a sávszélességet, ráadásul pont wifin ami nálam tipikusan 100-110mbit között szokott tudni, azért ekkora sebességre nem ugrik fel, itt látható pontosan mit is művel:
Ez alapján egy 100mbit körüli netnél már a pinget nem vihetné fel játék során a Youtube, bár nem tudom mondjuk 4K esetén mi a helyzet mert ott lehetséges, azt nem tudom kipróbálni se mivel nincs 4k lejátszásra alkalmas eszközöm, esélyesebb az hogy a szolgáltatói hgw nem kezeli jól a párhuzamos kapcsolatokat, főleg wifi esetén van erre esély, és igaz, a megoldás itt is a saját QoS képes router lehet kivéve ha esetleg más okozza a gondot, mondjuk a gépén futó tűzfal vagy vírusírtó ami szintén képes ugye furcsa jelenségekre.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Itt írt róla a kolléga mi a "baja" a YT-nak, valószínűleg nálad is ez van.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Stylerr #104022 üzenetére
Gondolom xDSL, a ZTE HGW mögé kell egy saját router ami tudja a QoS funkciót, ezáltal a játékot priorizálni tudja videófolyam elé. A ZTE ezt nem tudja valószínűleg. Másik megoldás, hogy nem FHD-ben indítod a YT-ot.
Amúgy minden rendben amúgy a vonallal? 100 Mb/s esetén nem kellene, hogy egy akár 4K YT megakassza a játékot. Vonali adatokról tegyél fel képet.
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
100megás netem van, új ZTE modemmel. Ps-en Fifa közben ha gépről elkezdünk Youtube videót nézni, akkor a játék elkezd iszonyatosan akadni. Milyen beállításokat kell eszközölnöm ennek a megszüntetésére?
-
ZPKing
tag
Sziasztok,
Használ valaki esetleg UPC Direct Combo csomagot amiben van internet.
Úgy tudom hogy az UPC Telekom hálózatán tud internet adni.
Használ valaki ilyet Győtben? Privátban is jöhet.
Köszi -
raider21
aktív tag
válasz
Sinkapeter #104011 üzenetére
Nem volt vihar/villámcsapás a közelben? Csak azért kérdezem, mert ha minden szomszédnál ilyen lett a net, akkor ott bizony gubanc van valahol?!
Ha volt, akkor arra hivatkozva jelenteném be hibára. -
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Sinkapeter #104009 üzenetére
Lehet, hogy haldoklik a Speedport HGW-d... Fel kell vetetni hibára, ne hagyd, hogy lerázzon.
-
Sinkapeter
tag
Nagyjából egy éve volt, hogy kicserélték a házon belül, még a másik szolgáltató ideje alatt általam feltetetett STP kábelt, hogy amiatt rossz a vonalam. Utána kifejezetten rosszabb lett, de nem reklamáltam tovább, mert legalább működött. Tegnap este, egy kb. 15 évvel ezelőtti esethez hasonlóan, a sebességem az eddigi negyedére esett. A telefonos ügyfélszolgálat nem volt hajlandó hibára felvenni, mert a garantált 1 Mbit megvan. Egy e-mailt írtam még nekik, de tudok még valamit csinálni? Jelenleg egy Youtube videót sem tudok megnézni akadásmentesen.
-
bexinho23
őstag
válasz
poli27 #104005 üzenetére
Igen, nem nagy összeg, de 1500 postát nem akarok kifizetni 300 Ft-os eszközre. A helyi két számtech üzletben pedig nem árulnak toldót. Valószínű, hogy rendelek aliexpressről szerszámot és megtanulom youtube-ról a műveletet. A jövőben úgy is valószínűleg szükség lesz majd a "fejezésre".
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
bexinho23 #104002 üzenetére
Villanyszerelő, gyengeáramú szerelő (riasztósok a köznyelvben), bármelyik normálisabb számítástechnikai bolt (persze lehetőleg helyben), legrosszabb esetben is egy kiszállási díjat és fél óra munkadíjat számolnak fel, ki, hogy számol persze...
Nagyon sok alternatíva van Telekomon kívül is, de persze ők is megcsinálják.
-
Starchm
őstag
válasz
bexinho23 #104002 üzenetére
Jah, teljesen fölösleges emiatt kihívni akkor inkább egyszer vegyél egy rendes szerszámot, vagy pc-s bolttól kérd kölcsön egy fél órára aztán megvan oldva.
(#104001) poli27
+1 Bár szerintem azaz elméleti 100m (ez talán ideális esetekben?) inkább legyen max 90m és akkor fixen minden megy ha nincs user error. -
törölt tag
A tvgo másnál is xar androidon ?
Moziklub sorozatokat nem listázza.
Bármilyen tartalmat nézve ha a telefont lezárom , nem tudja folytatni mert homokórázik.
Továbbá random kiírja ,hogy a szolgáltatás nem elérhető.Iptv boxon a sorozatok között filmek is vannak.
Több tartalom lejátszása is akadozik.
A terminál c. film hangja másodperceket csúszik.Magyarul mondva , szar az egész ahogy van!
-
bexinho23
őstag
1gb van 1 eve, 500nal nem jon at tobb az 50 m-es kabelen (de lehet csak 30as, meg 6eve lett behuzva (cat5e). Most vagyok azon a ponton, hogy muszaj egy hosszabbat vennem (akkor lehet erdemesebb egy cat6-osat), vagy marad az az opcio, hogy AP marad ahol volt, es abbol 4 utp-t kihuzok a falnal (max 10m tavolsag) a celeszkozokhoz. Viszont ez kevesbe lenne elegans.
Ismerosok vannak, akik ertenek az halozathoz, de celszkozok nincs, hogy segitsenek
viszont ahogy kivettem a valaszaitokbol, nem biztos, hogy jo otlet kihivni a telekomosokat 2 fej rapoccinteseert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- PS5 Slim Digital Edition 17hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest