-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz DJ. Ru$y #66000 üzenetére
"40/3-at kínálnak 8000 Ft-ért" és "a net van olyan jó, mint a DSL"
Az 50/15-ös VDSL2 egy év hűséggel, tv-vel 6.500 (nem hiéna ár). Ezért nincs kedvezmény (mert így is olcsóbb és gyorsabb). Semmi köze ennek a regionalitáshoz, erre akartam rávilágítani. És ezért van neked a neted a Telekomtól, mert még önmagában nulla kedvezménnyel sem kerül többe, ráadásul gyorsabb, nem is kevéssel. Azt elhiszem, hogy szomorú vagy a szülők TV-s döntése miatt, mert neked a TV nem fontos (nekem sem), viszont ha az is a Telekomnál lenne akkor jóval olcsóbb lenne az egész.
Tehát röviden: a hallottak alapján nincs partiban a társszolgáltató, ezért nincs kedvezmény. Értem én, hogy jó lenne, de ne tegyünk úgy, mintha valódi konkurencia lenne (mint a digi vagy a upc). Ha a 40/3-mat 5 rugóért adná, akkor lenne kedvezmény is, abban biztos lehetsz
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
wagi
senior tag
-
Zimi91
tag
válasz dchard #66003 üzenetére
Nem akarom húzni a témát, de nálunk pl 40/5-os csomag + fullos TV (90 csatorna, 18 HD, köztük a Digi 3 darab sportcsatornája, ami sokak számára fontos), ez kerül 9400ba, Telekomnál 30/5 - 8900, 50/5 - 9700. Vonal minőségével sincs gond. Plusz a fél város nálunk van, fele a T-nél, ez szerintem mondható konkurenciának...
-
OldMike
őstag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni.
Az alapadataim - gondolom szükség lesz rá - koax rendszer, IPTV előfizetés, 30/5 net, cisco 3925 HGW. A net sebessége rendben van, a ping általában 6 körül.
A gond a következő: egy programmal másfél- kéthetente kapcsolódni szoktam egy frissítőszerverre, az aktuális frissítések elérése miatt. Utoljára december 23-án kapcsolódtam sikeresen, január 2-án már nem sikerült, és azóta sem.
A supportjuk szerint - a kért és megküldött log adatok alapján - az én internet kapcsolatommal lehet valami gond. Sajnos nem vagyok hozzáértő, ezért nem igazán tudom merre kellene keresgélnem. Proxyt - tudtommal - nem használok. Próbáltam kikapcsolt vírusirtóval és kikapcsolt tűzfallal, eredmény nélkül. Amúgy a tűzfalnál engedélyezve van a programnak az internet kapcsolat. Nem tudom hogy a HGW-nek van-e valamilyen tűzfal funkciója, és annak lenne-e erre hatása.
A fenti két időpont között egyetlen dolog történt, ami esetleg bezavarhatna. December 30-án volt egy IPTV leállásunk (az internettel semmi gond nem volt), ami úgy szűnt meg hogy a 1412-re betelefonálás után bentről - az ügyintéző elmondása szerint - egy frissítést küldtek a HGW-re (nem FW volt, mert az maradt a 2014. december 8-i).
Megjegyzem hogy minden általam szokásosan használt weboldalt el tudok érni, viszont van egy - legalábbis számomra - furcsa dolog. Próbáltam pingelni honlapokat (esetenként IP címmel is), egyeseknél jött rendesen a válasz, másoknál pedig egyáltalán nem. Ugyanakkor a böngészőkből mindegyiket el lehetett érni. Csak kiragadott példaként: a prohardver.hu válaszolt, a telekom.hu nem.
42LM660S
-
adika4444
addikt
válasz OldMike #66007 üzenetére
Hali!
HA a géped felé van csatlakozás a program részéről, lehet hogy portot kell nyitni. Esetleg máshol ki tudod próbálni h megy-e?
A programnak (ha van) az internetes szolgáltatásai működnek?
A ping dolognak nem sok köze van hozzá, van ami válaszol van ami nem, ennyi. Ez az adott oldal beállításán múlik.üdv, adika4444
-
OldMike
őstag
válasz adika4444 #66008 üzenetére
Sajnos egyelőre nem tudom más gépen kipróbálni, talán majd néhány nap múlva. A program részéről van-e csatlakozás a gép felé mondatot én nem tudom értelmezni. Nem hinném hogy titkos lenne, a Naviextras Toolboxról van szó. Ez a Naviextras.com (NNG) honlap vásárló/frissítő szoftvere a PC-n. A honlapot elérem, be is tudok oda jelentkezni, de a frissítéshez a szoftvert kell használni. Ebben jelentkezik a hibaüzenet, hogy a szerver jelenleg (valószínűleg csak a számomra) nem elérhető. A tűzfal napló szerint van kifelé kapcsolat.
Esetleg a port nyitást el tudnád magyarázni?
42LM660S
-
Teko001
őstag
válasz dchard #66003 üzenetére
"Az 50/15-ös VDSL2 egy év hűséggel, tv-vel 6.500 (nem hiéna ár)."
Lehet én értek félre valamit, de normál áron a 2 szolgáltatás esetén csak az 50/15-ös net 6560 Ft/hó, és ehhez hozzá jön még 2960-ért az alap TV.
(#66009) OldMike: Valószínűleg nem oldaná meg. Próbáld meg, hogy kikapcsolod a vírusirtót (és tűzfal kombót ha épp olyan) meg a beépített tűzfalat egy pár percre, és úgy megnézni. Nem oldja meg?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Teko001 #66011 üzenetére
Jól érted. Azért írtam a TV-s árat, mivel nekik is legalább két szolgáltatásuk van (a telefonról nem volt szó), amiből a TV egy másik szolgáltatónál van, de ez döntés kérdése, akár lehetne mindkettő a telekomnál (ha mást nem, akkor SAT-on).
A telekom nem abban érdekelt, hogy tőle vedd kedvezményes áron a netet, a TV-t meg mástól, így erre nem ad lófüttyöt se. Viszont ha mindkettőt tőle veszed, akkor a net kijön 6500-ból (ami gyorsabb), amire nyilván rájön a TV, de gondolom a 40/3-ra adott 8000Ft-os árajánlatban sincs TV a "konkurenciánál".
Tehát összességében a Telekom olcsóbb és gyorsabb is (még hiéna nélkül is) ha van legalább két szolgáltatás. A lényeg, hogy erre próbáltam rávilágítani, ezért nincs hiéna kedvezmény, mert ahhoz az kell, hogy a társszolgáltató érzékelhetően olcsóbb legyen, pedig ebben az esetben drágább és lassabb is.
Szerintem Ru$y megértette, a többieknek meg úgyis mindegy
Dchard
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz dchard #66012 üzenetére
Lehetne ezt még rágni, hogy a TV szolgáltatómnál 5 TV-t köthetek a szerződés szerint a kábelre minden megkötés nélkül, míg T-nél maximum 3 STB adható ki (egy után mindegyik felárral, ezt is számoljuk), és maradjunk annyiban, hogy ez elég korlát jelenleg, ahhoz, hogy ne váltsunk, + már írtam, hogy olyan csatornák vannak, amik T-nél (már) nincsenek pl. (Itt van ES, ES2, Digi stb) De ezért nem is rágtam tovább a témát. Sajnos a T nálunk TV fronton nem alternatíva ez van. Beletörődtem és abba is, hogy annyi a net amennyi, nem is ugrálok, csak felvetettem.
Szerk.: Amúgy igen, fogtam amit írtál.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Nooeca
senior tag
válasz dchard #66012 üzenetére
De ott az a tény is, hogy ugye van két távközlési szolgáltató, és általános trend, hogy csomagban minden olcsóbb... Na most van egy user, mint pl. a jelenlegi példa is mutatja, akinek jó mondjuk a T-s net, de a TV nem opció.
Ilyenkor a T döntés elé állít, hiszen mint írtam csomagban minden olcsóbb... Vagyis 2 lehetőséged van: Megveszed csomagban, lemondasz a plusz csatornákról - sokak így döntetnének - vagy megosztod a két szolgáltatást a két cég között... ez a legdrágább megoldás.
Sokan vannak ilyen helyzetben, és mindenki morfondírozik ezen, de a legtöbb ismerősöm mind inkább lemondta a UPC-s TV-t (független ugye, hogy nekik olyan részből jobb lett volna, hogy + analóg illetve jobb csatornakínálat) és T-st kötött be, mert így összességében olcsóbb...
Van olyan is, aki meghagyta a UPC-st, de azon a Telekom se szenved, hiszen a netet meg tőle veszik. Mert ugye a 29-esben hiába van UPC TV (Videótár nélkül mert nem visszairányos, habár mondhatni hogy ezt leszámítva ugyanaz mint pl. Pesten) ezért a Telekom nem ad kedvezményt.
A Telekom sem hülye, tudja, hogy aki előfizet náluk netre, az elgondolkozik a TV-n is - ha van rá szükség - mert hogy magában csak az ára miatt és hát tudjuk hogy kis hazánkban az ár az első.
-
dchard
veterán
A képed azt a pár másodpercet kapta el, amikor a modem éppen próbál újra csatlakozni a hálózathoz, ez nem a normál állapot.
A képen a "cable modem status" melletti scanning árulkodik.
Várd meg, amíg ugyanitt az jelenik meg, hogy operational. És készíts egy olyan képet.
Dchard
-
atala
addikt
válasz kabelmania27 #66020 üzenetére
Tudom, hogy jók az értékek. Már minden le lett ellenőrizve. Még a T-s szerelő is volt kint többször. Egy darabig megjavult, most pár hete újra kezdte. Még a HWG-t is kicserélték.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz kabelmania27 #66020 üzenetére
Sőt, azt mondta, hogy hogy ha nem javul meg, akkor behúz egy teljesen új kábelt az oszloptól a modemig. Aminek én nagyon nem örülnék, mert egy része a ház szigetelése alatt megy eldugva.
De egyébként próbáltam azt is, hogy kicsavartam az F csatlakozót, kihúztam a dugót, majd visszadugtam, mintegy szimulálva a szakadást, de nem történt semmi. Nem indult újra a modem. Egyből volt internet.
Még a rövidzárat nem szimuláltam, Tehát ha valahol néha össze ér a két érpár, de nem hinném, hogy ilyen lenne bárhol is. -
BB9360
aktív tag
Üdv!
Rendeltem egy mobileszközt kiszállítással. Kaptam értesítést, hogy a dokumentumok fel vannak töltve, és egy másik üzenetet, hogy 30 napon belül kiszállítják az eszközt. Ok, hogy ez nem lesz 30 nap, de a dokumentumok között a számla és a jótállási jegy alapján a vásárlás napja a dokumentumok feltöltésének napja (ez a teljesítés is), a jótállás kezdete pedig a vásárlás napja.
Számomra ez azért nem ok, mert (leszámítva, hogy számvitelileg is érdekes), de a termék 1-30 napon belül lesz csak nálam, akkor miért nem az átvételtől számít a jótállási idő kezdete? Ha az átvételtől számítva 1 nap híján 12 hónappal később tönkre megy a készülék, akkor még a jótállás vonatkozna rá, de mivel a vásárlás ennél mindenképpen előbb volt, majd el fognak hajtani.Ez így van/lesz vagy valamit még tudnom kellene? Köszönöm.
-
SzlobiG
félisten
Csütörtökön jönnek bekötni kb másfél hónappal ezelőtt volt a szerződés kötés. Ekkora késés esetén lehet reklamálni?
-
-
spici
tag
válasz Zimi91 #66029 üzenetére
Ez így igaz, kötelesek.
NMHH-nál feldobtam a telekomot és majdnem 1 hónapon át nyitva volt a hibajegyem és ők a levélben elég nagy pofával kijelentették hogy eddig 13 rugót adtak többet ők aztán tuti nem adnak, ha nem tetszik felmondhatjuk (Nincs konkurencia, könnyű ezt mondani )Most December végén jött egy levél, hogy kötbérre voltam jogosult amit jóváírtak
Az hogy mennyi a kötbér amúgy hol tudom megtudni?Mert ugyebár ha több mint a havi számlám akkor nem jön számla és így nem tudom megnézni a kötbért.
-
Zimi91
tag
[link] - nem tudom miből adódóan kaptál kötbért, de a szolgáltatás nem időben történő megkezdésére elvileg 6.3.1-es pont vonatkozik.
SzlobiG
Nem tudták bekötni, aztán rá kb 1.5 hónappal jött a levél, hogy kapok kötbért. (4000-5000 Ft lett volna azt hiszem a havidíj, 2 évre írtam alá és 40.000 Ft-ot kaptam majdnem). Egyik ismerősömnél december elején történt a megrendelés, de csak január közepén kötötték be, ő se reklamált és jött a levél, hogy kap pénzt. Ha 1-2 hónapig semmi kérdezz rá nyugodtan, mert jár. Amúgy tényleg hihetetlen, de így történt.
-
-
dptrsk
Topikgazda
Ha a kötbér nagyobb, mint a számla akkor is kell jönnie számlának!! (Nekünk küldtek rendesen akkor is, csak nem volt befizetendő összeg)
ÁSZFben le van írva, hogy mennyi.
Ha jól rémlik, akkor ha nem tudtad használni a szolgáltatást, akkor [késedelmes napok száma]*[havidíj/hónap napjainak száma(~napidíj)]*8
Ha korlátozottan tudtad használni, akkor azthiszem csak 4szeres szorzó van. -
Zimi91
tag
válasz SzlobiG #66035 üzenetére
A "nem tudták bekötni" -t úgy értem, hogy nem megoldható sajnos, hogy behúzzák a kábelt hozzánk, plusz oszlop kellene, amit a szomszéd telkére kellene tenni, így ha a szomszéd bele is menne nem vállalják, mert bármikor meggondolhatja magát. Úgyhogy biztos, hogy kevesebbet fogsz kapni, mint én. Azért írom, mert szerintem félreértetted. Ismerős azt hiszem ilyen 10-20.000 között kapott, de ki lehet számolni a fent linkelt ÁSZF alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok!Van-e információja Valakinek a "Telehold" nevű ujságról és hogy milyen csatornákkat fog műsorujságjában leírni?Laci.
[ Szerkesztve ]
Soha többé ...
-
amadeus11
senior tag
Üdv! December 2-án járt le a két éves hűségem adsl internet és telefon szolgáltatásra. Előtte egy héttel felhívtam őket, hogy mikor melyik napon mondjam le, hogy minden oké legyen. Az ügyintéző azt válaszolta a telefont nem lehet előre lemondani, a forduló napján telefonáljak és mondjam le telefonon, modemet küldjem vissza. Ez volt december másodikán. Erre most kaptam a számlát kilenc napot számláztak ki (12.01- 12.09). Van valami átfutási idő vagy miért kell nekem hét nappal többet fizetnem? A szolgáltatást nem használtam lemondás után.
There is a star
-
Marcell2002
csendes tag
válasz kabelmania27 #65959 üzenetére
Szia!
Kivettem az elosztót, így ezek az értékek vannak:
Downstream ChannelsPower Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -6.5 dBmV 39.0 dB
Channel 2: -6.6 dBmV 39.0 dB
Channel 3: -6.6 dBmV 38.9 dB
Channel 4: -6.4 dBmV 39.0 dB
Channel 5: -6.8 dBmV 39.4 dB
Channel 6: -6.8 dBmV 39.5 dB
Channel 7: -6.5 dBmV 39.8 dB
Channel 8: -6.3 dBmV 39.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 46.5 dBmV
Channel 2: 46.2 dBmV
Channel 3: 47.7 dBmV
Channel 4: 47.2 dBmVEzek rendben vannak?
Megoldom!! :)
-
adika4444
addikt
válasz Marcell2002 #66044 üzenetére
Vételi érték picit alacsony de amúgy jók az értékek.
üdv, adika4444
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Marcell2002 #66044 üzenetére
Igen, ezek az értékek rendben vannak.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Ma végre bekötötték az új optikát 120/50 egy álom a régi adsl-hez képest
-
dptrsk
Topikgazda
Óbudán/máshol másnál is behalt az IPTV?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest