-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmati
addikt
válasz
hackeeeee #33043 üzenetére
Nekem digitális kábel tv-nél volt ilyen hogy kikapcsolt a beltéri azonnal jött szöveg hogy rossz a tv-m stb nagy nehezen ki derült hogy nem megfelelő a jelminőség és ezért van ez. Nem tudom valami hasonló nem lehet Sat nál is ?
(#33001) Vangelis Meg lehet szüntetni ha van hűséged akkor kötbért kell fizetned de kérheted ennek az el engedését amit vagy enged a Telekom vagy nem.
-
djculture
félisten
-
Teodor52
senior tag
válasz
hackeeeee #33041 üzenetére
Ezen már túl vagyok,dvd lejátszót csak az van hdmis portal itthon azzal próbálkoztunk,ott nem jelentkezett a hiba,aztán mind két beltéri egységet kipróbáltuk mindkettőnél csinálta,hdmi kábeleket,portokat felcseréltem az eredmény ugyan az.
wmati: Igen két beltérink van két tv-vel,de az egyik crt-és és nem működik viszont majd szeretnénk led-re cserélni amint lesz rá keret addig a hűségidő miatt a box üresen áll úgymond.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Teodor52 #33039 üzenetére
Kéne valami HDMI-s eszköz, bármi, akár egy notebook, asztali gép, bármi.. Ezzel ki lehetne zárni a TV-t, mint hibaforrást.
Ismeretségi körben valakinél csak akad egy olyan pl. notebook, amin van HDMI kimenet.
Ha esetleg van másik box otthon, akkor érdemes lehet megcserélni.
-
Teodor52
senior tag
válasz
hackeeeee #33036 üzenetére
Felvettem a kapcsolatot a Samsung ügyfélszolgálattal és felvázoltam nekik is a problémám amire reflektálva ők kizártnak tartják a tv-ét mint hibaforrást.De ahogy gondolom küldenek egy szervizest, de ha tényleg nem a tv lesz a hunyó akkor a kiszállási és a bemérési költségeket én állom.A t-home-sok meg nem is hajlandóak kijönni(ahogy fentebb is írtam) mert a tv a hibás.
Nos kit hívjak ki először?
-
_Norbi_
aktív tag
válasz
CsiguszMaxim #33015 üzenetére
IPtvt nem lehet PC nézni zárt egész hálózat.
műholdasat lehetne de az t-homenál nem lehetséges... nem akarom körbe magyarázni ,mert bonyolult ,de annyit mondok párosítva van készülékkel kártya!! én sem láttam kártyamegosztásba t-home kártyát. "upc sat és digitv sat mindenkit kielégít lehet azért"
csak upc directnek kártyáját lehetne használni saját beltéribe /dreambox,ipbox,vu+,stb/+ sat pc kártya ilyenhttp://www.interstore.hu/termek/TT-budget-S2-1600-p4770098.html
http://www.interstore.hu/termek/TT-budget-S2-4100-DVB-S2-PCIe-p4770100.html
http://www.interstore.hu/termek/TT-budget-S2-3200-DVB-S-2-PCI-p4770094.html
+2-4 kimenetü fej+progdvb,dreamdvb programok -
chungee
addikt
Estét!
Van 1 ilyenem, a T-HOME adta. Hol tudom beállítani a sávszél korlátozást
Veszekedés van, hogy ki miatt lassú a net. A korlátozással megoldana a próblémát. De hogy kell beállítani?
-
wmati
addikt
válasz
CsiguszMaxim #33033 üzenetére
nm
-
Teodor52
senior tag
válasz
hackeeeee #33010 üzenetére
Hát sajna ugyan úgy rakoncátlankodik.
Volt egy teljes napom a tesztre és most jól megfigyeltem mikor jön elő legtöbbször a nincs jel hiba.
Ha hosszan nézek tv-ét és váltanék csatornát,illetve ha hosszabb ideig kivan kapcsolva a tv és a beltéri is majd bekapcsolás után szintén jön az üzenet.
-
wmati
addikt
válasz
CsiguszMaxim #33029 üzenetére
Azt nem mondtad hogy 2 beltéri van
vehetsz egy olyat amit linkeltem és meg van oldava rákötöd a gépedre koax kábellel és kész
-
wmati
addikt
válasz
kabelmania27 #33028 üzenetére
Telekomtól nem tud koaxot venni
-
CsiguszMaxim
senior tag
Én ezt még mindig nem értem. Miért kéne két helyen ugyan azt néznem. Két külön beltéri van a két szobában.
Lakótársam tv-jre scarttal van rákötve. Ha én kapcsolom az enyémet az én szobámban a külön távirányítóval akkor az övé is ugrál vagy mi?wmati: A hálózat a következő: A falból kijön egy UTP kábel. Ez belemegy egy routerbe. Innen 3 UTP kábel ágazik ki.
Kettő két külön szobába, két fekete boxba. Ezeknek a hátulja a következő képen néz ki.wmati II ezzel az RF modulátorral viszont szerintem megoldottad a problémámat. Szóval ha jól értem:
Beltéri hátulján sárga (video), piros fehér (audio) bemenet van. Az RF oldalán szintén bemeneti a csatlakozó. Olyan kábel kell tehát ami mindkét oldalon "dugós". A sárga videónak mi a hivatalos neve?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
CsiguszMaxim #33026 üzenetére
Videóval meg tudod csinálni,csak a hang monó lesz, ha kell a sztereó hang wmati által linkelt modulátorok közül válassz egyet. Másik megoldás az, hogy ha van kábeles (koax) szolgáltató, előfizetsz analóg vagy dtv csomagot, így lesz analóg jel.
-
wmati
addikt
válasz
CsiguszMaxim #33026 üzenetére
Mindig tv van 7 ingyenes csatorna, Az a baj hogy a nálad nincs analóg adás és csak azt lehet hogy beltérit rákötös a számítógépre vagy a monitorodra, ugyan azt kell nézned 2 helyen. Scartot át lehet alakítani koaxra kell venned egy ilyet és akkor mehet a koax a számítógépedbe de akkor is az van hogy tv és a pc ugyan az fog menni
-
wmati
addikt
válasz
CsiguszMaxim #33024 üzenetére
Hát igen ezt elfelejtheted. Esetleg Antenna és Mindig tv ?
-
wmati
addikt
válasz
CsiguszMaxim #33022 üzenetére
Csak azt lehet hogy amit éppen nézel a beltérin azt nézheted számítógépen is akár úgy hogy a beltérit rákötöd a monitorodra vagy valahogy bele varázsolod a beltéri képét a számítógépedbe. Lehet hogy a digitalizáló kártyával hülyeséget mondtam
-
CsiguszMaxim
senior tag
És akkor mit tudok tenni?
Néztem ezeket a digitalizáló kártyákat, de nem tudom pontosan mit keressek. Mindenhol azt látom, hogy őrizze meg régi VHS felvételeit.
Fura, hogy a 21. században nem lehet megszülni, hogy PC-n lehessen tv-zni.
Nagy törés ez nekem, régen összedugtam két kábelt és ment minden simán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CsiguszMaxim #33018 üzenetére
Ebben az esetben nincs analóg.
@wmati: Hamarosan új előfizetőknél kábelen sem lesz.
-
wmati
addikt
válasz
CsiguszMaxim #33018 üzenetére
Akkor bukta mert nincs analóg adás, csak azt lehet hogy ami éppen megy a beltérin azt nézheted a gépeden is
(#33018) CsiguszMaxim Igen beltéri alatt a Cisco boxot értem
-
CsiguszMaxim
senior tag
-
wmati
addikt
válasz
Ha a számítógépeden szeretnél tv-n nézni akkor pl vehetsz valamilyen digitalizáló kártyát rákötöd a beltéri egységet és nézheted azt ami éppen megy a beltérin. Vagy valamilyen analóg tv tunert veszel a számítógéphez és azt rákötöd a hálózatra akkor a családi csomag 35 csatornáját nézheted, ezt csak akkor működik ha van nálad analóg tv szolgáltatás
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Szia!
Falból UTP, router? A falból nem egy vastagabb fehér kábel jön ki, aminek fém dugó van a végén a HomeGateWay-be megy bele, ami egy Fekete doboz, sárga, illetve zöld ledekkel?
A lényeg az, hogy az IPTV-t nem fogod tudni sehogy belevarázsolni a tuner-be. Az analóg adást elméletileg tudod vele nézni, de gyakorlatilag nem biztos, mert elméletileg manapság leszűrőzik az analóg csatornákat, így új előfizetőként csak IPTV-t lehet nézni. Ha ez így van, akkor fogsz tudni a gépen tv-t nézni.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Nem rég költöztem új albérletbe. Itt IPTV van a T-home-tól ami számomra tök új.
A hálózat a következő: A falból kijön egy UTP kábel. Ez belemegy egy routerbe. Innen 3 UTP kábel ágazik ki.
Kettő két külön szobába, két fekete boxba. Ezeknek a hátulja a következő képen néz ki.A 3. kábel az asztali PC-be megy. Erről netezek. A kérdésem a következő:
Rendelkezem egy ilyen TV tunerrel.
Szeretnék valahogyan TV-t varázsolni a gépre. Minden megoldás érdekel. Nem feltétlenül kell belevenni a tunert a dologba. Csak ha segít.
Előre is köszi.
PS: ha kérhetek ilyet, akkor elég részletesen fogalmazzatok, mert egyáltalán nem vagyok járatos ebben a témában. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest