- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok
Az megoldható, hogy ha dolgozom meg vannak nyitva az ablakok és rá akarok pillantani az asztalra akkor rendszerint Win+D-t nyomok. Ilyenkor viszont az asztalrol eltünik a progi, nem lehetne beállítani, hogy mindig látszódjon mint a gadgetek?
-
moland007
tag
hello!
letöltöttem az 1.1 et win 7 alá feltettem de nem csinál semmit azon kivul h fullra hajtja a procit
most uninstalloztam de mi lehet a baj ?tnx
-
karlkani
aktív tag
Windows 7 esetében sajnos sehogy...
A sajátgép az asztalon így is megoldható.
[Background]
Meter=Image
X=0
Y=0
H=40
W=75
SolidColor=0, 0, 0, 1
[MeterMyComputer]
Meter=String
X=10
Y=10
FontColor=255, 255, 255, 160
FontFace=Segoe UI
FontSize=9
StringStyle=Bold
Text=Sajátgép
MouseOverAction=!Execute [!RainmeterShowMeter MeterMyComputerLink][!RainmeterRedraw]
MouseLeaveAction=!Execute [!RainmeterHideMeter MeterMyComputerLink][!RainmeterRedraw]
LeftMouseDownAction=!Execute [::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}]
AntiAlias=1
[MeterMyComputerLink]
Meter=String
X=10
Y=10
FontColor=255, 255, 255
FontFace=Segoe UI
FontSize=9
StringStyle=Bold
Text=Sajátgép
AntiAlias=1
Hidden=1Lényegében annyit csinál, hogy megjelenik a "Sajátgép" felirat. Ha ráviszed az egeret megjelenik a "teljesen" fehér színű felirat is. Amikor az egeret elviszed a szövegről, visszaáll az "áttetsző" fehér színre. A háttér azért kell, mert így oldható meg, ha elviszed az egeret, visszaálljon az eredeti színe a szövegnek. Amúgy nem fogod észrevenni, hogy ott van, szinte teljesen áttetsző...
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, most szedtem le a 64 bites 1.1-t, fel is raktam, abban kéne segíteni, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy ha win7-en rámegyek a "show desktop"-ra akkor a rainmetert ettől még mutassa?! Mert ha desktopolok akkor a rainmeter is csak a háttérben fog futni..
Illetve azt hogy tudom megoldani, hogy a Sajátgép ikonja helyett csak egy "Sajátgép" text legyen de az linkként mutasson a sajátgépre? köszi -
noxon
őstag
Hello, közben megoldódott a gondom.
Valami hőmérséklet kijelző skint tud valaki?
-
noxon
őstag
Hello!
Nekem nem fut rendesen, mert a trebuchet MS betűvel van valami baja, pedig benne van a windows betűkészletben... vagyis így semmit se tud megjeleníteni
-
Tosee
őstag
-
ng0ofy
KORREKTOR
Jó ez a progi. tetszik, mert .ini állományokkal dolgozik, amit bárki tud szerkeszteni, kisebb angol tudással
Tudtok olyan cuccost hozza (még nem tudom mik vannak benne, most toltottem le 2 perce) ami a google calendaromat mutatja? RSS readerben meg tudom csinálni, de az csunya és nem szerkeszthető
-
Tosee
őstag
Nagyon nem kell rajt állítgatni semmit...
Innen letöltheted hozzá a neked tetsző skin-t! Hozzáteszem, hogy az olyan skinek amik tartalmaznak pl cpu hőmérséklet stb... azokhoz kell egy külön progi is ami tud olvasni a diodákból...
Szóval letöltöd a szimpatikus skineket, és bemásolod ide:
c:\users\felh.név\dokuments\rainmeter\skins
c:\program files\rainmeter\skins
könyvtárakba, majd az óra melletti ikonra jobb klikk és refresh all...
Ugyan itt a configs menüpont alatt tudod engedélyezni / kikapcsolni a skineket! -
Csabee.
nagyúr
Én is felrakom a rainmetert! Tudtok tanácsokat adni miket hogyan állítsak?
-
Bopez
tag
Skinek:
Customize.org
DeviantArt
Leírások itt, bármi kérdésed van itt fel tudod tenni.
Mozdulni azért nem mozdul mert nem mindig lehet eltalálni a skint meg néha elég lassan reagál.
Illetve van benne egy opció jobb gomb a skinen, skin menü, és a dragable elől a pipát ki illetve betenni ezzel módosíthatod hogy mozgatható legye e vagy sem.
Ha bármi kérdésed van itt tedd fel nyugodtan. -
huan
őstag
Az RSS readert miért nem tudom áthelyezni bárhova? Nem mozdul!
-
huan
őstag
Sziasztok.
Teljesen kezdő vagyok a Rainmeter-rel kapcsolatban, viszont nagyon tetszik és szeretnék én is ilyet. Windows 7-em van, letöltöttem a rainmetert, de csak az alap skinek vannak benne. Hogyan tudok további skineket beletenni? Van valahol leírása a konfigurálására? Esetleg képpel?
Köszi -
Sh4rKy
senior tag
valakinek rainmeterhez van olyan skinje amivel wmp-t tudom kezelni?
-
roti86
őstag
Egy kis segítség a színekhez: Link
-
roti86
őstag
Akit érdekel: vonalak és egyéb dolgok eltüntetése, színek megváltoztatása egy példán keresztül:
[Variables]
; nastaveni UpdateDivider pri Update=10000 na 15min
update.Spd=90
fontColor.Text=255, 255, 255, 255
bar.color=255, 255, 255, 0
graph.line1=255, 255, 255, 0
graph.line2=255, 255, 255, 0
border.color=255, 255, 255, 0A számok ezt jelentik vesszővel elválasztva RGB(V), vagyis piros-zöld-kék-láthatóság, ha a láthatóság 0-értelemszerűen eltűnik az RGB-t pedig kedvünkre variálhatjuk így különböző színeket kapunk.
-
Edween
őstag
Srácok az nem lehet, hogy ami az rss ben be van állítva alapértelmezett betűnek, az nem tartalmazza az ékezetes betűket? Lehet betű típust kell váltani.
-
Draken
őstag
Melyik rss reader tudja kezelni az ékezeteket?
szerk: az előző kérdésemhez kapcsolódóan köszönöm a helpet -
-
roti86
őstag
Válasz Draken kérdésére:
Személy szerint a HUDVision skin-nel értem el, hogy a hozzám legközelebb eső város időjárását írja ki.
A skin-t installálása: a skint kicsomagolod a Dokumentumok\Rainmeter\Skins mappába. Ott kell lennie a beépített skineknek is alapból (legalábbis rainmeter 1.0 esetén régebbi verzióknál a ProgramFiles\Rainmeter\Skins mappában kell keresni)
Menyitod a WeatherAccu.ini fájlt szerkesztére és megkeresed benne ezt/Aki tud angolul egy kicsit annak nincs nehéz dolga/:;Please visit http://www.rainmeter.net/locate_code
;to get your location code from AccuWeeather
;place code next to the "dest" below
; Miskolc
dest=EUR|HU|HU021|MISKOLC
vLABEL.DESTINATION="Miskolc"
;-----------------------------------------------------------------------
; define Fahrenheit and US system = 0 for Celsius and Metric system = 1
SCALE=11. Ellátogatsz ide
2. Beírod a város nevét aminek az időjárását meg szeretnéd jeleníteni. Ha nem találja az általad beírt várost, akkor a hozzád közelebb eső nagyvárossal próbálkozhatsz.
3. Ha van találat akkor azt kiírja, majd a Location code-t másolod majd beilleszted a "dest=" sorba (ahogy fentebb is láthatod.)
4. vLABEL.DESTINATION="Miskolc" részt is átírod értelemszerűen.
CSinálsz egy mentést, majd frissíted a skint "Refresh skin" vagy pedig bezárod és újra megnyitod a Rainmetert.Ennyi, remélem érthető volt.
-
roti86
őstag
Valaki nem tud Rainmeter-hez olyan skint amivel a Névnapokat lehet kiírni?
-
Draken
őstag
Az rss reader nem nagyon akar frissíteni magától hiába állítottam át az update-et 10ről 20k-ra
-
Draken
őstag
Örülök, hogy nyitottál egy topicot ezzel kapcsolatban. Most kezdtem el rainmeterrel foglalkozni a minap, azt hiszem majd jönni fognak a kérdések
-
roti86
őstag
Sziasztok.
A desktop-os témában feltett kérdések hatására nyitottam ezt a topicot.
Aki nem ismerné a programot, annak egy kis ismertető:
"Nemcsak az időjárással kapcsolatos tudnivalók, de rendszerinformációs és sok egyéb hasznos adat is megjeleníthető a Rainmeter-rel.
A Rainmeter nemcsak egy időjárás jelentő tool, de desktop alkalmazás is egyben, mely figyeli a CPU hőmérsékletet, a hard drive teljesítményét, továbbá random módon híreket jelenít meg számunkra."Szóval elég hasznos kis program azok számára, akik egy kicsit szépíteni, "tuningolni" akarják a desktopukat.
A program ingyen letölthető 32 és 64 bitre is a honlapról: Link
Rainmeter skins: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest