- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Direct One (műholdas és online TV)
- Windows 11
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Möhe
addikt
Sziasztok
Létezik,hogy a tegnapi vihar okozott némi gebaszt a T-nél? Nem minden oldalt tudok elérni. Ez megy,YT,Google,itthoni dolgok mennek. Face,mobile.de, dropbox nem megy. A fura az,hogy mindez kb most kezdődött délután 3-4 felé, Zala megye nagyváros.
Saját router végzi a bejelentkezést, restart megvolt. Mi lehet a bibi??? -
PpenoO
őstag
válasz
IP1954 #105047 üzenetére
Több mint valószínű, hogy nem lesz ereszcsatornában optikai kábel, bár körbenéztem a neten és fűtőszáltól kezdve sokmindent vezetnek benne, ha le van rácsozva (a miénk igen) nem tudom elképzelni mi baja lehet egy több védelmes optikai kábelnek. Az eresz csatorna mögött fogom elvezetettni ahogy itt javasolták, a föld alatti részhez meg valami flexibilis csövet (sylamen) fogok lefektetni. Így is lesz pofavágás, megróbálom lefényképezni majd a szerelő arcát
.
-
IP1954
aktív tag
válasz
PpenoO #105033 üzenetére
A szerelőnek fényképet kell készíteni a végzett munkájáról.
Ha volt előtte hagyományos vezeték, akkor a lebontási állapot előttről is.
Nem valószínű, hogy díjaznák az eresz csatornát.A kábel gyakorlatilag önhordó, a szomszédhoz kb. 20 méter vezet.
Pl. egy speciális "kampó" kerül a a tetőhöz közeli falra.
Nem fogja elrontani a a házad látványát. -
poli27
veterán
válasz
PpenoO #105033 üzenetére
ha földkábeles bekötést akarsz, olyan helyen, ahol léges hálózat van, neked kell megoldani a csövet a telkeden belül.... ha ez volt a lengőkábellel a célod.... ha az út túloldalán van az oszlop, akkor mg oszlopot is kell állítanod ahova az átfeszítés megtörténik...... vagy átfúratsz az út alatt ami engedély köteles...
-
PpenoO
őstag
válasz
lszlogal #105037 üzenetére
Ha a ház falán futtatnám fel a kábelt akkor a tető aljához érve párszor meg kéne törni a kábelt ami optikai kábelnél gondolom nem játszik, ahhoz, hogy felvezessem a coaxcsatornáig, szétfúrni a tetőt meg nem akarom. Ha a tőhőz feszíteném akkor kapnék egy függőleges lengőkábelt ami kizárt dolog.
-
PpenoO
őstag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
PpenoO #105033 üzenetére
Lehetni minden lehet más kérdés, hogy van-e olyan józan ember, akit ráveszel arra, hogy az ereszcsatornában vigyen fel bármilyen vezetéket.
Csatorna mögé el lehet rejteni, ha ennyi nagy gond egy optikai kábel, bár, ha oszlopról kötik (légkábeles bekötés), akkor azt feszítik a tetőre, vagy falra.
-
PpenoO
őstag
Sziasztok,
Optikai kábel bevezetésévél kapcsolatban szeretném tapasztalattal rendelkező, esetleg szakmabeli fórumtárs/ak véleményét kikérni.
Optikai kábelt lehet magában az ereszcsatornában felvezetni a tetőre?
Nem szeretnénk se kábelcsatornákat, se szegelt kábelt a ház falán és falat vésetni sem szeretnénk. A bekötést a tetőn lévő parabola antenna coax kábelvezetésén keresztül szeretném beköttetni. Lengőkábelt viszont a nagy diófa miatt nem lehetséges kivitelezni, meg esztétikai okok miatt sem szeretnénk.
-
ugforma
tag
Hello. Valakinek valami ötlet, hogy a telekomos 500/22 netem 2 napja csak 150-160/20. Eddig akárhányszor mértem korábban mindig 500 mbps vagy afelett volt. Mi oka lehet ennek?
-
Voice24
őstag
válasz
lszlogal #105027 üzenetére
Ha a tv-boxnak csak annyit tudó portja van, akkor nyilván azok vannak az 1-es és 2-es porton. Amúgy nálunk is alvállalkozó kötötte be a dolgokat, megnéztem, cat5e kábelt használtak a Sagem és a boxok között.
Azt egyébként én sem gondolom, hogy az alvállalkozó saját szakállára hozná a hardvereket, azokat nyilván a Telekom készletezi ki neki. -
lszlogal
senior tag
válasz
jozsi252 #105023 üzenetére
Nálam is teljesen ugyanez a hiba volt. Egy fél napig méregették a hálózatot, cablemodemet cseréltek (fast 3686 V1-ről V2-re). Most úgy tűnik minden jó. Egy karbantartás után volt ez.
Azt mondta nekem a szerelő, hogy azok a modemek / boxok amit alvállalkozó rak fel, szarok szoktak lenni, azokat cserélik a leghamarabb.
-
Voice24
őstag
Hali!
Csak kíváncsiságból nézegettem a Sagemcom beállításait, infóit, és feltűnt az Ethernet menüben, hogy két port 100-asnak, kettő pedig 1 gigásnak van jelölve. Nem vettem el a helyéről, hogy megnézzem, mi hova van csatlakoztatva (iptv-boxok és pc), de létezik, hogy két port tud csak gigabites sebességet, vagy pedig az 1-es és 2-es portba van az iptv csatlakoztatva, és azért jelez ott 100 megás sebességet? -
powerup2
addikt
ha nem tudok belépni a HWG-be mert nem tudom mi lett régen megadva oda jelszó mit kell csinálni ? reset az segit akkor visszaáll a régire ami a HGW-re van irva ?
-
jozsi252
veterán
válasz
bozont #105017 üzenetére
Akkor így már tuti központi hiba lesz. Én is Kalásznetes voltam régen, aztán az első adandó alkalommal váltottam én is Telekomos netre.
Nekem néha még a képek se töltődnek be, YT-on el se merek nagyon videót indítani, mert folyamatosan csak pufferelne. Remélem javítják elég gyorsan. -
bozont
veterán
válasz
jozsi252 #105016 üzenetére
Biztos hogy központi hiba. Én Kartalon lakom, most vette át itt is a Kalkásznet hálózatát a Telekom. Mai napon háromszor ment el a kapcsolat (TV is), a harmadik után meg már nagyon lassú lett a net, hatalmas lagok, magas ping. Játszani nem lehet, de a böngészés is lassú.
A HGW-vel semmi probléma, nincs lefagyva. Biztos-ami biztos alapon újraindítottam, de nem volt semmi hatása. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Dány és körzetében van esetleg valaki akinek szarakodik a Telekomos Koaxos net? Tegnap este óta folyamatosan szakadozik a net, és az 500 helyett csak ilyen 1-2-3Mbps van meg. Bejelentettem reggel a hibát, de valahogy én kétlem hogy a kicsivel több mint 1 hónapos hgw lenne a rossz, inkább gyanakodok központi hibára.
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
Aki megszokta a DVB-C-t, annak szerintem érvágás a IPTV.
Nálunk most építik a T optikát, nem kérdés hogy az lesz a net, de a TV tuti nem.
Jelenleg van 3 TV-nk, de ettől csak több lesz és a DVB-C-nek nem probléma akár 5 (vagy több) sem. Ráadásul 3 TV esetén már jóval olcsóbb a kábeltv. -
adika4444
addikt
válasz
Intruder2k5 #105004 üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy a Telekom optikán az eddigi tapasztalataim alapján jobban tartja az ígért sebességet, a DIGI-nél hamarabb elfogy a kakaó. Igaz, 3100 Huf-ért ha a giga helyett 500 jön azzal is elég hamar megbékél az ember...
-
Czimby
addikt
raider, gombilaci köszönöm!
Most már mondhatni képbe vagyok kicsit, át is fáradok a digi-s topicba.
-
törölt tag
válasz
Czimby #105008 üzenetére
Nem kérdés, hogy a dvb-c megoldást kell választanod!
Alapesetben nem kell a tv-id mellé külön beltéri egység.
A telekomnál csak 1db van ingyen. A 2. 870ft/hó, a 3. szintén 870ft/hó. Ha rögzíteni is akarsz tv adást , akkor a felvétel opció 1100ft/hó.
A boxok melegednek mint állat. Nem ismerik a valós készenléti állapot fogalmát sem. + Vannak boxok amik a menüben egy gombnyomást random kettőnek érzékelnek.
Rövidtávon ezzel agyf...t okozva az előfizetőnek.A dvb-c mellé olyan boxot teszel , ami neked tetszik.
Csak a pénz tárcád szabhat határt. Ha pedig egyszer vegvetted az a tiéd. Sőt , akár pc-n is mehet a tv megfelelő kártyával.Ja , és a telekomot képminőségben alázza , nem is kicsit.
-
raider21
aktív tag
válasz
Czimby #105008 üzenetére
Sagemcom F@st 5655v2 ONT -ot kapsz.
A technológiából adódóan a DVB-C -nek jobb a képminósége, mehet a régi koax hálózaton is, kódolatlan csatornák esetében STB v. SMART CAM nélkül is. Az IPTV -hez mindenképp kell STB (max. 3 db lehet egy előfizetésnél) és az ONT -ból UTP kábelen keresztül megy a jel.
-
Czimby
addikt
válasz
Intruder2k5 #105004 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
A többieknek is!
Számomra a feltöltési sebesség nem fontos.
Azt viszont nem tudom, hogy az IPTV vagy a DVB-C a jobb?
Utóbbihoz nem kell beltéri, gondolom ennyi a különbség.
(2db kb:1éves LCD-tv van a házban egyébként)A telekom ezt adja? Huawei HG8245H?
Mert a Digi féle ZTE mellé mindenképp kellene egy router/switch is mert csak 2LAN port van rajta,
legalábbis amit a szomszédba rakta pár hónapja elég fapados. -
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Jött a levél, hogy fejlesztenek kisfalunkban és jön az optika
A kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb fajta hálózat a t-kom vagy a digi féle?
HA jól tudom digi optikát visz be a házba is tkom pedig átalkítózik.Nálunk ráadásul a digid kb 1500Ft-al olcsóbb is lenne, így kb 20év T után elgondolkodok a akár váltáson is.
-
lszlogal
senior tag
válasz
EasyLife #105001 üzenetére
HBOGO-n igen, van 1080p - csak az HBO On Demandnak szar a minősége (ami a boxon van). Egyébként itt lehet aktiválni, ha van HBO előfizetésed. Csak akkor tudod aktiválni ha már lefutott a megrendelés a Telekom rendszerében, ez általában bekötés / csomagváltás után 2-3 napot szokott igénybe venni. Mondjuk én az HBO oldalán venném mert az olcsóbb, és az összes sorozat fent van, akkor nézem amikor akarom, nem kell felvennem / nem kell a műsorújsághoz alkalmazkodnom.
-
EasyLife
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Politika
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Asztalos klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest