- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Akinél van okoswifi, meg tudná nézni hogy ezekhez a Kaon-okhoz milyen gyári tápkábelek vannak? Talán 18W , de a feszültségre nem emlékszek. Költözés kellős közepén vagyunk és az új lakásban vannak már a készülékek, viszont egy hosszabb (2+ méteres) tápkábelt kéne oda hozzá beszereznem, mert a konnektorok elhelyezése nem a legjobb.
-
Dhampir
félisten
válasz
molnarpeter #150048 üzenetére
Köszönöm, utánanézek!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Érdemes lehet kábeles internet előfizetést valamely TV csomag előfizetésével kombinálni?
Eddig kábeles internet plusz (nem használt) telefon volt, mert annak idején így érte meg előfizetni az internetszolgáltatásra.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
PedroPascal #150043 üzenetére
Natív nincs, de van workaround.
-
boborján2
aktív tag
válasz
Ha a régebbi androidosra nincs netfix licenc , akkor semelyiken nem lesz.
Biztos vagyok benne ,hogy vagy mindegyiken ,vagy egyiken sem.
@BIT_
Kodi nf-ben már megoldott a FHD és a 4K?
Mikor legutóbb néztem (igaz ez régebben volt) ,az only SD volt. Az meg azért nem túl acélos. -
BIT_
tag
válasz
Felraksz egy Kodi -t, arra egy Netflix addont és meg van oldva.
-
boborján2
aktív tag
válasz
PedroPascal #150039 üzenetére
Az androidoson sem lehet. Csak mókolással , nem azt ami natívan a sajátja lehetne play strore-ból.
-
villamos
őstag
Várható, hogy erőltetni fogják a sima IPTV boxot használókat váltásra erre a csodára? Tehát egyszer csak kapunk SMS -t, vagy mailt, ill telefont, hogy akkor most küldik, és amennyiben továbbra is kívánok tévézni, akkor leszek szíves beüzemelni?
-
yogibear
addikt
Egy nap alatt kihozták a boxot, igaz még a régit...
Hangcsúszást nem tapasztalom, csákmóric, mint texasdanger-t néztem, meg most a lakástóksót... a hang a helyén van... egyelőre...
Ami viszont érdekes:
Ha a tv-n megy a dvb-c adás és bekapcsolom a smartboxot, átvált hdmi-re...
De... ha a tv-t a smartbox ébreszti bekapcsoláskor standby-ból, akkor a dvb-c adás jön be és nem vált át hdmi-re...
Miközben egy pár éves H96 droid box, mindkettőt hibátlanul abszolválja, tv stand-by ébresztésénél HDMI-re vált, illetve ha dvb-c már megy a tv-n és bekapcsolom a boxot, akkor átvált HDMI-re...
Túlélem, csak fura. -
-
Mano66
senior tag
Sziasztok!
Kinek mennyi idő telt el az ügyintézővel beszélt modem csere és a tényleges kiszállítás között? Két hete beszéltünk és még semmi. Nem küldték még a GLS-sel. -
válasz
boborján2 #150019 üzenetére
Köszi a választ, tényleg elég bosszantó dolog. Nem tudom, hogy mi okozza. Fura, hogy csak kézzel lehet újraindítani a boxot, máshogy nem csatlakozik vissza a hálózatra.
AnonymusX: ha továbbra is fogja csinálni, be fogjuk jelenteni a hibát, eddig csak úgy oldottuk meg, hogy kocsikázás, OK gomb, újraindul, mindenki örül...
-
barnibooo
aktív tag
válasz
PedroPascal #150024 üzenetére
Van itt is még egy két infó róla:
[link] -
csiki52
tag
Megy a Magyar mozi tv a telekom tv-n HD ban meg SD ben is.
Én örülök neki mert ezt az egy csatornát sajnáltam mikor otthagytam a Digit. -
AnonymusX
őstag
válasz
czegee #150025 üzenetére
Szia!
A mobilos topikba illik a kérdésed.
Minél többen kéne jelenteni az utcából, illetve ha továbbra sem foglalkoznak vele, szolgáltató váltani.
-
czegee
csendes tag
Sziasztok, van itt olyan hozzáértő aki esetleg tudna segíteni, a környékünkön vállalhatatlan lett pár éve a térerő, szakadozik telefonálás közben a hang, többször is volt hibára jelentve mindig pár órán belül jött a válasz automatán hogy nincs hiba. Konkrétan a község egy utcájáról van szó, és senkinek sem jó a térerő. De szerintük nincs baj. Az utcában lévő cég emiatt váltott szolgáltatót. Nem lehet valahogy kiharcolni hogy csináljanak valamit? Jelerősítőt vagy antennát vagy valamit feltenni? Válaszotokat előre is köszi
-
válasz
PedroPascal #150022 üzenetére
Jó kérdés, erre nem tudok válaszolni. Gyanítom ez is úgy lesz mint az ONT-ok esetében, hogy az új igénylések esetében ezt adják, aztán max menet közben cserélhetik, de el tudom képzelni azt is, hogy nem lehet választani és párhuzamosan fut majd ez is mint ahogy az 5670 és a 2233/2235 ONT.
Illetve ha ugyanaz a szoftver megy erre is mint a mostaniakra, akkor szerintem igazából semmivel se lesz az ember előrébb mint a mostaniakkal, max külsőleg máshogy néz ki a box.
Maga az andorid boxxal amúgy se nagyon van gond, máshol is használják azokat amik most mennek nálunk, a hiba a szoftverben lesz, azt kellene gatyába rázni. -
patrikcoc
senior tag
Valami készül... Kapott már valaki ilyet? [link]
-
boborján2
aktív tag
válasz
AnonymusX #150018 üzenetére
Pár éve írtam nekik ezt a hibát.
Illetve nem a befagyást ,mert nekem olyan nem volt, hanem azt hogy ha nincs hálózat akkor ne várjon a box kézi beavatkozásra a csatlakozáshoz.
Csak egy fw. módosítás kellene ,hogy ne csak 1x próbálkozzon a hálózatra csatlakozni ,hanem mondjuk percenkét 2x. Mivel a box gyorsabban bootol mint a hgw, + így bukó az előre beállított összes felvétel. Ami azért ...na.... +feláras szolgáltatás
Először nem sikerült megérteniük a leírtakat.
Jött a sablon válasz ,hogy ha gond van indítsak újra mindent , vagy küldenek szerelőt
(pedig nem gondolnám ,hogy érthetetlen dolgot írtam egy telekommunikációs/tévés szolgáltatónak.Másodszor már látszólag megértették , (vagy csak jól álcázták ,hogy nem) ígéretet kaptam,hogy továbbítva lesz a megfelelő csoportnak.
Természetesen nulla eredménnyel ! -
AnonymusX
őstag
válasz
Mikeee89 #150009 üzenetére
Szia!
A hibát mindenképpen jelenteni kéne, főleg mikor éppen előfordul, de nem biztos, hogy megjavul egy beltéri cserével, de kérni lehet. Majd mondanak rá valamit.
Nálunk például, ha elmegy a villany, az IPTV beltéri nem tér magához, mert az ONT később áll keszen, mint ahogy a beltéri IP címet kér és akkor megáll/lefagy a beltéri. Csak a ki- és bekapcsolás segít rajta a hátulján lévő kapcsolóval.
-
vigyory71
tag
válasz
Woodcutt3R #150004 üzenetére
Ez biztosan nem tűzfal. Az ügyfelesek kormolnak. Ha a többi eszközöd megy gond nélkül, akkor nem tűzfal.
Amúgy is, kifele irányban nem nagyon szűrnek ezek a tűzfalak.
Először is nézd meg, hogy csatlakozik-e a megfelelő vezeték nélküli SSID-hoz, aztán meg kellene nézni, hogy a laptop wifi kártyája milyen IP címet kap a routertől, illetve egyáltalán kap-e IP címet.
Első körben command prompt (parancssor) módban dobjatok egy
ping 192.168.1.1
parancsot.
ezen látszik, hogy eléri-e a routert a laptop. (Vezetékes kapcsolat ne legyen sehova bekötve a laptopon)
Ezután, ha ez megy, én néznék egy DNS beállítást a laptopon.
ipconfig /all
parancs megmutatja milyen DNS beállítást használ.Esetleg egy
nslookup index.hu
parancs is megmutatja, kihez fordul DNS ügyekben, és eléri-e az általa ismert DNS szervert, tud-e vele kommunikálni.
Ez a hiba sokminden lehet, de tipikusan nem tűzfal hiba. Ha az lenne nem menne egyáltalán, és nem az lenne, hogy ahogy írod, csak sok próbálkozás után. A tűzfal tiltás statikusan tiltaná, és azt minden próbálkozás esetén eldobná.
Kezdd az SSID ellenőrzéssel, meg a ping-gel, és az IP cím ellenőrzéssel, aztán menjünk vele tovább, lépésről lépésre. -
adika4444
addikt
-
fcbarca
őstag
válasz
molnarpeter #150010 üzenetére
köszi hogy Írtál. ezen az e közmű térképen nem igazodok ki.
nagyfelbontású filmek letöltése lenne és game is persze.
500 mbit is elég lenne, de ha párszáz forint a különbség, akkor természetesen a gb-es menne. Szerintem ide minden szolgáltató mehet -
AnonymusX
őstag
Magenta1-eseknek érdemes benézni a Telekom applikációba: július 16-ig történő regisztráció esetén a vezetékes net júliusi havi díjából 25% kedvezményt kapnak.
Ászf akciók között az 59. sorszámú: [link] -
molnarpeter
nagyúr
válasz
fcbarca #150008 üzenetére
Van, bár nekem nem vált be (Telenet.hu/TANTUSZ/szelessav.hu)
E-közmű térképen nézd meg, melyik szolgáltató van bent, és azoknál kalkulálj. Milyen használt lenne, torrent/bármi több gigás letöltés szokott lenni, vagy inkább YouTube/Netflix és társai mennek? Játék van, esetleg azokból gyakori a letöltés (frissítés, vásárlás, bármi)? -
Sziasztok! Apósomnál optikai hálózaton van IPTV (Tarcal település). Internet és telefon előfizetés nincs. A box heti 1x kiírja, hogy nincs kapcsolat és csak úgy hajlandó újraindulni, ha a nyomok neki egy OK gombot az újraindítás menüpontra (cisco box). Mintha nem kapna IP címet a box, mert a sima áramtalanítás nem oldja meg a problémát.
Ezt az utóbbi időben egyre gyakrabban eljátssza. Erre hibajelenségre lehet kérni boxcserét? Mert sajnos apósom csak átlagfelhasználó és keveset ért hozzá, csak úgy tudjuk helyrehozni, ha kocsikázunk 80 km-t oda-vissza és elvégzem az újraindítását a boxnak a menüjéből. Újraindítás után kiírja, hogy IP cím lekérése, stb, stb, majd újraindítja magát még 1x, aztán van TV adás.
Az elmúlt hónapban már 3x előfordult, kb heti rendszerességgel.
Előre is köszi a választ.
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Nem találtam konkrét csoportot, tud valaki segíteni melyik a legjobb vezetékes otthoni internet ár /értékbe?
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
Egy Sagem 5670-es modemem van (2.5 hw verzió) és olyan problémánk van, hogy nem tudunk vagy nagyon sok próbálkozás után felmenni az internetre a céges laptopról home officeból (windows, wifit látja, csatlakozik is rá) valószínűleg tűzfal probléma van, szigorú lehet hozzá.
A modem wifije működik, tablet/mobil/tv csatlakozik rá, sebesség is megfelelő. Tehát a tcomnál minden oké, azt mondták, hogy tűzfal beállításokat én tudom megcsinálni helyben, központban nem állítanak semmit.
Nem találtam doksit a modemre, tudtok abban segíteni, hogy mit kéne állítani a modem adminjaként (http://192.168.1.1/) a szoftverében a tűzfallal kapcsolatban?Köszi!
-
merqree
őstag
Tegnap este a JimJam műsoron a Sam a tűzoltó kizárólag angolul volt hajlandó megszólalni. Hiába állítottam bárhol is nyelvet, csak angolul beszélt. A 3 éves gyerek meg nem értette.
A jelenséget én sem értettem, főleg, hogy sima régi IPTV van. -
dropi
senior tag
Sziasztok. Egy hete kötötték be az 500as netet egy Kaon (asszem) routerrel, én megváltoztatták a nevét és a jelszot. Megy is minden, tv wifin, szóval settopbox látja, egyik céges laptop látja, telefonok látják, tévék látják gond nélkül. Viszont a másik céges Lenovo laptopom nem látja egyik wifi hálózatot sem a négyből. Minden mást lát a házban, sőt egy másik telekomost is, de ezt dehogy sem. Nem nagyon csesztettem a beállításokat, de lehet h van valami szupertitkos cucc, amit atallitittam. Bár kb háromszor reseteltem, és próbálkoztam újra. De az eredetit se látta, kapásból a reseteles után.
Erre van valami otletetek?
Előre is köszönöm. -
snyper990
őstag
válasz
boborján2 #149998 üzenetére
Értem én, meg hasznos is tud lenni a mókolás, de egy HGW annyira céleszköz annyira limitált buherálótáborral és rendelkezésre álló forrással/szoftverrel, hogy akkor már többet lehet tanulni/hasznosabban lehet időt tölteni egy SOHO router mókolásával, vagy egy saját router építésével...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- SpedyPC - minden ami számítástechnika
- Elektromos cigaretta 🔞
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztrofotózás
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest