- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KicsiUbul
őstag
válasz Thulcandra #1598 üzenetére
Szia,
Nem badarság, hidd el elég sok ilyet láttam már. Néhány helyen nem sikerült megoldani ezek szerint, de az bug, és nem feature
lymmz: van némi ismeretségem T berkeken belül.[ Szerkesztve ]
Értem én...
-
Gabesz984
tag
Sziasztok!
UPC telekom területen használom a T-home internetet. Lesz itt is új akció? Mert most itt drágább a net mint, T-COM területen és egységáras szokott lenni.
Iphone 6, IPad Mini, IMac
-
-SeveN-
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy LCD tv-t és erre szeretném a STB-t HDMI-n csatlakoztatni, de a tv nem talál jelet.
Hiába állítom a képarányt a STB-n bármire.
Ha PS3-at dugom rá, akkor azt egyből látom. Nincs külön kábelem a TV és a STB közé, a PS3 HDMI kábelével próbáltam.OFP rUlEz! http://www.mod.iweb.hu/
-
Kobe
veterán
no, holnap jönnek felszerelni mindent....ugye a helyszínen a szerelők még visszapattinthatják a dolgot ha nem olyan a vonal. Olyan 6,5 mbitre a 8ból felszokták rakni általában a tvt-netet ? Azt hallottam, hogy a net az csak dialcommal ilyen szar és a speedtouch meg a dlink modemekkel több jön át (olyan 7,2 mbit a 8ból)
-
Tacsika
aktív tag
Kedves Petne!
Miután az IPTV nem jött össze (no ADSL) a következőket szeretném:Digikábel+Digi családi+HD képes stb+HD Premiumból HD minicsomag, mindez a honlapon feltüntetett kedvezményekkel.
(Van: Most kötött Knet medium és lejárt hűségű tkábel)
Így köthető? (Ha műszakilag lehetséges)
Még fontos lenne hogy milyen típusú hd-stb-ot kapnék? Különös tekintettel a csatikra!
LG LG325000 Tv-vel és a konyhában egy crt-vel szeretném használni -
melinda75
tag
érdeklödnék az uj szabályok,de leginkább tapasztalatokbol.menyi idö a szünetmentes váltás. hely:XVIIker. elözö:externet.
tett már keresztbe mert elözö váltásomra ugy tájékoztatta a t-home-t hogy tartozom 09.22.-én mire felhivtam és közölte beérkezett 09.15.-én.na ilyenkor mi van?de türelmes vagyok ujra inditottam az átállást. csak már 1 hete és még nem hivtak. at elözönél ilyenkor már igen vagy elég egyszer engedélyt adni a szerzödés felmondására?
hoszu voltam és zavaros bocsi.melinda75
-
Kobe
veterán
üdv
Samsung LE32S81X / XEC típusú tvhez rendeltem t-home szolgáltatást, amit HDMI vel szerettem volna rákötni. Az összekötés után azonban Nincs jel felirat fogad ha a tvt átállítom a HDMI re. Scarton működik az STB. A szerelő szerint gyakori h hardveresen benne vna ugyan a hdmi de szoftveresen butítva van a tv és nem veszi a jelet. Ez igaz lenne, vagy valamit be kell állítani ? Mégiscsak jobb lenne ugye hdmin az 1080 felskálázás mint a sima SD scarton....
üdv
-
Kobe
veterán
közben a problémák köre bővült. 8 mbit internt + családi csomag IPTV-t rendeltem alap voip telefonnal. A gép maga egy tp-link wn321g típus 54 mbites usb-stickel kapcsolódik a speedtouchra. A probéma, hogy többször ellenőrizték a rendszerben a bellítsokat, a HWG 8100/512 re van belőve, az én gépem ebből - akár megy tv, akár nem - max 1750/110 re képes. Namost eddig is jött 6,5 mbittel minimum speedtest szerint, olyan átlag 780 kbpsel a letöltés, nem hiszem hogy egy iptv 5 mbittel csökkentené ezt. A szerelő szerint azért, mert 54 mbites wifi stickem van......namost 8mbitre annak is elégnek kell lennie....erre rádugta laptopját kábellel a hwg-re hogy mer az úgy van , láss csodát nála 3500 at mért a t-home tesztserver. Ezzel igazolva álíltását miszerint a wifi a hibás, letudta a dolgot, mert hogy 100mbites hálókártya vs 54 mbites stick, potnt kétszeres sebesség....Na, akkor kössük rá kábellel a hwgre az én gépem. Rákötöttük, ugyanúgy 1750/110 a maximum. Kikapcsoltam tvt, STB-t, hogy ne korlátozzon, úgyis. A VOIP telefon meg nem működik mert valamit nem tudnak lefuttatni a rendszerben. A szerelő elment, elvileg szól a központnak hogy ilyen gondok vannak, de sajnos ez engem nem segít ki. Mi lehet a probléma hogy a HWGtől ugymond cseszik átjönni a 8mbit ?
A hdmi probléma megoldódott....nem volt semmi gond vele, szerelő volt türelmetlen
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
mégisvan probléma a hdmi vel rákötöttem a kapott kábelle, tv megy rendesen, fasza. Átrakom az STB beállításai közt 1080i re - tvm tudja. Lefut a teszt, de jobb és baloldalt fekete csík van, nem tölti ki a képernyőt. TV n állítgatom a képarányt, az szintén csak ebben a sávban változtatja a képet. 720p ben ugyanez.
-
wagi
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
nem tudja valaki routerben nem lehet utánanézni hogy a 8mbitre belőtt dsl kapcsolatból a router (T-Home speedtouch) miért csak 1,7 mbitet közvetít ki ? akár megy IPTV akár nem, akár kábellel van rákötve a gép, akár wifivel....
Már felhívtam ügyfélszolgálatot is, de ott is csak a "majd ránézünk" ígéretet kaptam, nekem meg nincs kedvem sem időm 2-3 alkalommal még szerelőt fogadni és futni pár kört ... :S
[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
Azt írtad, hogy a szerelő laptopján nem ennyi volt a sebesség, ezért nagy a valószínűsége, hogy nálad van a hiba... Először meg kellene próbálni egy másik géppel a dolgot, amivel kizárható a géped esetleges problémája.
Olyan elő szokott fordulni, hogy nem megfelelő HGW konfig töltődik le, így lekorlátozza a sebességet, de az kb. 3-4 megabit szokott lenni letöltésileg, feltöltésileg meg 100 kbit és természetesen akkor a szerelő gépénél is így kellett volna lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Gambit
őstag
Ahh, még jó, hogy megtaláltam ezt a topicot. A probléma néhány hónapja áll fent az üzleti előfizetéses netünkkel. A jelenség a következő; időnként fogja magát a net, és szakad. De nem ám a hagyományos módon, hanem úgy, hogy látszólag kapcsolatban vagyunk, csak éppen se ki, se be nem jut adat. Hívtam az ügyfélszolgálatot, ki is küldtek egy kedves fiatalembert. Az kicserélte a modemet, de úgysem volt jó. Hümmögött, csodálkozott, és közölte, hogy ma ez már a második ilyen eset, és azt a másikat sem sikerült megoldani. A legjobb tippje az volt, hogy talán valami újfajta vírus. (Haha...Mellesleg azóta új gép lett üzembe állítva zsírúj rendszerrel.) Azt ajánlotta, hogy hívjuk a szuperszervízt, és azok majd talán meg tudják oldani, persze pénzért.
Nos, nekem jobb ötletem támadt, szolgáltatót váltok. Ennyi pont elég volt a Tré csoport szakértelméből és hozzáállásából.
Minden jót!
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Kobe
veterán
sajnos mivel nem tudok még modemmel sem probálkozni, mert a szerelő elvitte a régit, még rá sem tudom kötni h direktbe megmérjem csak a vonali sebességet.
Az h a szerelőnek több volt, nekem nem bizonyító erejű, mert többször jeleztem azon furcsa jelenséget h a t-home testserver 1-2 mbit körüli értéket mér, a speedtest ugyanakkor 6500 körülit, a letöltés meg 800 kbps volt, szóval valami anomália lehet a rendszerben. Magyarul a T server összevissza mér nálam. A szerelő meg ezen mérte, és ennyi.
Nomeg ugye az, hogy letudta a dolgot 2-3 telefonálással, 1-2 méréssel, és az stb felszerelése is abból állt h lefikázta a tvm h nem megy rajta hdmin, egyből rnyomta rá a scartot, közben meg röhögve megy róla hdmiről csak 1 percnyi türelem kellett volna hozzá. És persze az, h váltig állította, hogy egy 54 mbps adapter nem fogja a 8mbitet kihozni a vonalból....pedig tudja, sőt 8nál jóval többet is, ezt a műszakisok is megerősítették, amikor bejelentettem a hibát.
Ha régen ment a net rendesen, és mindent a szerelő állított be, akkor miért nem jó ha eddig az volt ? Kábelesen, wifin keresztül egyaránt ennyit mérDe az a gyanúm, hogy próbálkozhatok én direktbe méréssel is, a probléma a router körül lehet. A vonali sebesség amit minden tesztserver lead, 1750/100, a t-comos server vonali sebességre is csak 128 kbpst jelzett.
Nekem ez annak tűnik, hogy a vonalat ugyan felhúzták 8 mbitre, amit a routerig tökéletesen lát is a rendszer, és a felügyeleti rendszerek is, csak elfelejtették hogy az internetnek is annyinak kéne lennie, mert én arra kértem. Lehet, hogy az ő renszerükben ez is be van állítva, de lehet hogy a routerben nincs.
Van ugye a csomag, amiben 2mbit korlátlan net, iptv + telefon van. Na az 1750/100 nekem nagyon a 2 mbites csomagnak tűnik adatvesztéssel kalkulálva, szóval szerintem a routerre kéne valami másik profilt ráhúzni hogy a 8 mega netet a gép felé is adja ki, ne csak a kettőt.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Ki jött ma hozzám a Tré-kábel szerelő ember. Bekötötte a tévét és a netet.
Az egy dolog, hogy a net nem megy, mert valami központi hiba van. De a digitális kábeltévé Set-Top Boxát nem lehet szabályozni a távkapcsolóval. A kapcsoló leadja az infra jelet, de nem tudja vezérelni a boxot. Ez mitől lehet?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Kobe
veterán
Na, hibabejelentővel újabb társalgás után bár nem léptem előrébb, de konrétabb infókat kaptam....a VOIP telefon még azért nem megy mert számhordozással lassab az átfutási idő. Dejó, a szerelő itt azt modnogatta h még ma lesz, végstádiumban van a beállítás, és valai apró hiba van.... Mondtama srácnak h bocs, de neem ezt senki egy szóval nem mondta h ez lassabban megy. Az internettel meg elvileg kezdenek valamit a központban holnap.
[ Szerkesztve ]
-
T-online
tag
Gambit: sajnálom, hogy ez a helyzet, jól sejtem, hogy közvetlenül van hozzákötve a modem a géphez? Ha új gép is lett véve már, akkor jobb híján csak azt tudnám javasolni, hogy jelentsd be a 1412-n hibára, mert nagyon úgy néz ki, hogy a vonallal van a gond.
Ha szolgáltatót váltassz gyanítom ugyan ez lesz a helyzet vagy inkább rosszabb.-=Libria=-: jelentsd be a 1412-n, ha eddig még nem tetted meg, hogy lassú az interneted, mert ha jól értem 3.5Mbit/100kbit-el ment a szerelőnek, tehát lényegesen lassabban, mint amennyivel mehetne a 8Mbit-es internet.
A Wifi részén a sávszélességed minden probléma nélkül ki tudod használni, bőven.wagi: hamarosan jönnek a mi ajánlataink is.
T-Home TV - Ne csak nézz, tévézz! (www.t-hometv.hu) - megújultunk
-
Kobe
veterán
válasz T-online #1631 üzenetére
Már szóltam nekik, elvileg holnap délelőttre van valami vonalellenőrzés ütemezve a központban. Remélem meg is tudják csinálni. Most annyira hatékony a net, hogy MSN en beszélni sem tudok szüleimmel külföldről - akad, recseg - eddig meg ment mint a karikacsapás.
A központban látják eszközre lebontva mennyi sávszélt használ egy adott komponens ? Mert igencsa furcsa lenne ha 5 mbit kellene az iptvnek...
-
-SeveN-
aktív tag
Jó lett a HDMI!
Scart kihúz a tvből és a STB-ból is, STB-t újra kell indítani.
Ha készen van, tv bekapcs, STB bekapcs.
MúúúúkodikOFP rUlEz! http://www.mod.iweb.hu/
-
Gambit
őstag
válasz T-online #1631 üzenetére
Igen, kezdetben közvetlenül volt kötve, most egy d-link dir635-el. A helyzet semmit sem változott, csak most már a router szív a rendszeres újracsatlakozással, és nem én.
Nem hinném, hogy a vonallal van gond, mert mostanában akkor szakad gyakrabban, ha "gyorsan" töltök. Meg szerintem egy vonalproblémát azért ki tudott volna szúrni a központ és a szervizes együtt. Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy kezdetben a 24 órás bontás környékén jött mindig a probléma.
Mitől is lenne rosszabb a helyzet az új szolgáltatóval? Eleve nincs 24 órás bontás, ráadásul 8 megás netet adnak.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
T-online
tag
Mindegyik szolgáltató ezen a vonalon keresztül adja az ADSL-t. Most már az ügyfelek nagy többségénél nincs 24 órás bontás. Hogy érted, hogy ők 8Mbit-et adnak? Ha nálunk 8Mbit-et rendelsz, akkor nálunk is 8Mbit-et kapsz,
-
Thrawn
félisten
Mennyi ideig tart általában egy csomagváltás? (1 Mbit -> 8 Mbit)
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Gambit
őstag
válasz T-online #1637 üzenetére
Na, akkor még egyszer. Nem hinném, hogy a vonallal van gond. Tehát kicsit akadjunk le a vonal vonalról.
Az engem nem vigasztal, hogy az ügyfelek többségénél már nincs bontás. Nálam még van. Igaz, már nem sokáig.
Azt csak arra mondtam, hogy azt írtad, még rosszabbul is járhatunk.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
rii
nagyúr
helllaa!
hogy ha tavaly szeptemberben internetet vettem 3.990-ért...
1 Mbit / 100 kilobit
és most ugyanennyiért lehet 2x ilyen gyors internetet venni (2 Mbit, 192 kilobit) akkor nem tudom valahogy kibanzaii-ozni ezt magamnak? :-/
ha egy éves hűségem van, akkor mondjam vissza, és vegyek újat?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
T-online
tag
Többször is szó volt már róla, hogy mostantól felfelé és lefelé is, tehát kisebb értékű csomagra is lehet váltani, annyi történik ilyenkor, hogy a váltástól indul a hűség.
Holnaptól új akció keretében ha T-home és T-mobile internetet rendel valaki egyszerre, akkor még nagyobb kedvezményben részesül, de pár órva múlva részletes információ olvasható a www.t-home.hu és a www.t-mobile.hu oldalon egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz T-online #1649 üzenetére
üdv
az említett netproblémával kapcsolatban - lassu, alig 2 mbites net - egy másik fórumtopicban találtam
Ha rendelsz mondjuk egy 8 megás adsl-t és nézel tévét, akkor ebből lejön az IPTV sebessége. 1 adásfolyam kb. 2,5 megabit és egy előfizető 2-őt kap.A 2 folyam csak akkor van kihasználva, ha 2 STB üzemel mondjuk, vagy egyiken rögzít a másikon néz valamit ? Mert pl nálam - számolgatások alapján - 6,5 mbitem volt, abból lejön 2x2,5 az 5 marad 1700 bps kb a számoknál vagyunk....cska hát ugye 1 stb vel és rögzítés nélkül sem, sőt kikapcsolt stb vel sem akar a felesleg a nethez hozzáadódni
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest