Új hozzászólás Aktív témák

  • narumon

    őstag

    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, hogy a héten költöztünk új helyre, ahol Telekom optika volt elérhető, így ezt kötötték be 4 nappal ezelőtt.
    A saját modemjük bekerült a kültéri oszlophoz legközelebb lévő szobába, a többi szobába pedig falban lett UTP kábel áthúzva. Nah most ha a nagyszobában ezt az UTP kábelt direktbe bekötöm az androidos settopbox-ba akkor látszólag minden oké, lehet csatornát váltani, és normális a működés (hosszabb távon nem teszteltem). Azonban ha ezt az UTP-t bekötöm a már régóta használt TPLink Archer C80-ba és onnan osztom a netet a különböző eszközeimnek, illetve ennek a wifijét használjuk (a modemét így ki is kapcsolta a Telekomos szerelő srác), akkor előbb-utóbb mindig előjön az az anomália, hogy csatornaváltáskor megáll a kép, utána többé már csatornát sem lehet váltani, és ami még furcsább ilyenkor az egész hálózatot megöli a settopbox, elmegy az archerről a wifi, a PC-n nem töltődik be semmi, hálózati hibát jelez minden.
    A settopboxot pedig ebből az állapotából csak több újraindítás után lehet kirángatni, de lehet, hogy egy újabb csatornaváltásnál az egész ismétlődik előlről.

    Amit eddig próbáltam, de nem vált be:
    1) Kábelcsere
    2) A hálószobai settopboxot kihoztam ide a nappaliba, azzal is ugyanez

    Mi okozhatja a fenti jelenséget és mit tudok tenni? Ez így hibabejelentés vagy mivel a falból jövő vezették (mintha) megy a dolog akkor elhajtanak? (Lehet, hogy ezzel a vezetékkel is kellene hosszabb tesztet csinálnom, hogy kiderüljön. 5let?
    Köszi

    https://www.facebook.com/Naruvideo

Új hozzászólás Aktív témák