Új hozzászólás Aktív témák
-
8
senior tag
Letölthető Digitális Állampolgárság Program DÁP app:
https://dap.gov.hu/Mi a Digitális Állampolgárság Program?
A 2022-ben elfogadott Digitális Állampolgárság Program felhasználóbarát alapokra helyezi a közigazgatást, és megteremti az egyszerű, kényelmes és hatékony ügyintézés feltételeit.Mit kell tudnom a DÁP mobilalkalmazásról?
A DÁP mobilalkalmazás a Digitális Állampolgárság Program kulcsa. Regisztráció után ezzel az alkalmazással intézheted majd az ügyeket.
Az alkalmazást a felhasználói visszajelzések alapján fejlesztjük. Kezdetben csak a legfontosabb szolgáltatásokat tartalmazza, és 2026-ig újabb és újabb funkciókkal bővül majd.Mit tegyek, ha törölni szeretném a regisztrációm?
A regisztráció törléséhez hívd ügyfélszolgálatunkat a 1818 számon (0-ás menüpont) vagy külföldről a +36 1 550 1858 számon (0-ás menüpont), és az azonosítás után add meg a törlési kódod.
A törlési kódot megtalálod a DÁP mobilalkalmazásban és a regisztrációkor kapott előregisztrációs igazoláson is.
Ha nem tudod a törlési kódot, látogass el bármelyik kormányablakba, és ügyintézőink segítenek a törlésben.Problémám van. Hol kérhetek segítséget?
Hívd ügyfélszolgálatunkat a 1818 számon, vagy külföldről a +36 1 550 1858 számon!Megjelenéskor elérhető szolgáltatások 2024. szeptembertől:
Személyazonosság igazolása
Személyazonosító igazolvány, útlevél vagy jogosítvány helyett az alkalmazásban lévő QR-kóddal is igazolhatod magad rendőri ellenőrzésnél.Adatok
Egy helyen megtalálod a személyes adataidat, az okmányaidat és a gépjárműved adatait. Ezeket az információkat el is küldheted például a munkahelyednek vagy másoknak, ha adatokat kérnek tőled.QR-kódos bejelentkezés
A DÁP mobilalkalmazással e-mail cím és jelszó megadása nélkül, egy QR-kód beolvasásával jelentkezhetsz be az azonosítást kérő állami weboldalakra és alkalmazásokba.Digitális aláírás
Ezentúl nem kell kinyomtatnod és kézzel aláírnod a szerződéseket és más hivatalos dokumentumokat. Digitális aláírásoddal könnyedén hitelesítheted őket.Erkölcsi bizonyítvány
Egy gombnyomással igényelhetsz digitális hatósági erkölcsi bizonyítványt és ezzel igazolhatod, hogy büntetlen előéletű vagy, valamint nem állsz közügyektől eltiltás hatálya alatt.Időpontfoglalás
Pár koppintással, akár egyszerre több személynek is foglalhatsz időpontot a kormányablakokba.További tervezett szolgáltatások 2025-2026:
QR-kódos bejelentkezés piaci szolgáltatóknál
Bankok, közmű- és egyéb szolgáltatók felületeire is bejelentkezhetsz a DÁP mobilalkalmazással.Elektronikus aláírás piaci szolgáltatóknál
Bankok, közmű- és egyéb szolgáltatók dokumentumait is aláírhatod a DÁP mobilalkalmazással.Gépjármű adás-vétel
A gépjármű eladás vagy vásárlás teljes folyamatát elintézheted a DÁP mobilalkalmazással.Fizikai okmányok kiváltása (pilot)
A DÁP mobilalkalmazásban lévő tárcában minden okmányod digitális változata elérhető lesz.Jogosultság igazolása piaci szolgáltatóknál
Az életkorodat és a kedvezményre való jogosultságodat DÁP mobilalkalmazással is ellenőrizhetik a szolgáltatók.
ePosta
Digitális postafiókoddal könnyebben tarthatod a kapcsolatot a közigazgatási szervezetekkel.eFizetés
Online, könnyen kezelhetően és átláthatóan befizetheted az ügyintézések során felmerülő díjakat.Közigazgatást érintő legfontosabb ügyek digitalizálása
Digitális állampolgárként bárhonnan és bármikor, személyes megjelenés nélkül is elintézheted majd a legfontosabb teendőket.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen 55-75.000Ft jóváírás. Ajándék 500Ft PARKL meghívókód kupon parkoláshoz. Revolut regisztrációhoz 11.000Ft. Privát üzenetben küldöm
-
addikt
Ha jól értem, akkor árunk türelmesen a regisztráció után szeptemberig igaz?
Tegnap elintéztem kormányablakban, ahol az ügyintéző mögött 3 kolléga állt jegyzetfüzetekkel. Tanulták a nem túl bonyolult folyamatot. Aznap én voltam az első
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
8
senior tag
igen várunk, aztán majd kiderül, hogy mi indul el az ígért funkciókból szeptemberre, ha egyáltalán elindul
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen 55-75.000Ft jóváírás. Ajándék 500Ft PARKL meghívókód kupon parkoláshoz. Revolut regisztrációhoz 11.000Ft. Privát üzenetben küldöm
-
Drughi
addikt
Elindult a program, esetleg valaki regisztrált már kormányablakba?
-
Retro DJ
aktív tag
"hatósági igazolvány bemutatására az igazoltatott kizárólag abban az esetben kötelezhető, ha a digitális okmány adatainak vagy az adattároló kód alapján a közhiteles nyilvántartásból megjeleníteni kívánt adatoknak a megismeréséhez, illetve ellenőrzéséhez szükséges műszaki feltételek az igazoltatás során nincsenek biztosítva."
Most őszintén, egyébként honnan tudhatnám, hogy mikor van biztosítva és mikor nincs. Na és ha nincs biztosítva, és nincs más okmány nálam akkor bekísérnek az örsre?
Ez ilyen magyar logika?Retro
-
-
solarix45
senior tag
Nekem aktív már a személyis regisztráció, sajnos az NFC beolvasásnál elakad iPhone-on. eSzemélyim app tudja olvasni, úgyhogy itt még van egy kis bug.
Egyébként nagyon jó szakmai videó a témában: https://www.youtube.com/watch?v=ftpt8ZE1YD8
Az első fele az előadás, a többi Q&A.
-
8
senior tag
Nekem most jött értesítés, hogy élesíthetem az appot
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen 55-75.000Ft jóváírás. Ajándék 500Ft PARKL meghívókód kupon parkoláshoz. Revolut regisztrációhoz 11.000Ft. Privát üzenetben küldöm
-
aktív tag
válasz solarix45 #14 üzenetére
„Nekem aktív már a személyis regisztráció, sajnos az NFC beolvasásnál elakad iPhone-on.”
Nekem is aktív, viszont van egy ilyen korlátozás (ideiglenesen): [kép] Tehát nem mindegy, mikori a SzIG. A tiédet mikor állították ki?„eSzemélyim app tudja olvasni”
Az nálam is rendben megtörtént.
-
Azért az egy remekül végiggondolt, tárcák között összehangolt, egyeztetett intézkedés, amikor a kölök DÁP-os telefonját elveszi a
Gestapoiskola. (Mifelénk rosszullét stb. esetén is csak a nap végén osztanak.)A tej élet, erő, egészség.
-
pvt.peter
őstag
Vajon mikor nyitják ki a regisztrációt mindenkinek?
Erre a hétre ígérték, nem?[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
R a y
senior tag
Május 30án lett meg az elő regisztrációm, ma beengedett az alkalmazás. Nyilván van ok a fokozatos megnyitásnak.
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
Krethx
aktív tag
Én tegnap este 19-kor kezdtem el a regisztrációt. Kb. fél óra után már már jött a push üzenet. Aztán véglegesítettem is a regisztrációt.
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
válasz Gabonetta #30 üzenetére
Igen sikerült.
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
solarix45
senior tag
válasz solarix45 #14 üzenetére
Nem tudom, mi lehetett a gond, olvastam a kártyám androidos telefonnal és usb-s olvasóval is, kerestem a hibát. Aztán este végül olvasta a telefon a kártyát (korábban nem reagált rá).
Lehet, hogy azóta újraindítottam a telefont.A lényeg, hogy ment simán ma az ügy, 30-60 perc alatt jött a push noti is. Sms, email gyorsan megjött.
Tiszta 21. század.
-
bozsokiandra
tag
5-én regisztráltam a kormányablakban a dáp appot. Azóta sem jött az aktiválásról az értesítés. Másoktól olvasom, hogy néhány órán belül aktiválták.
Ez a ritka kivétel vagy nálam elrontottak valamit? Érdemes szólnom vagy várjak türelmesen? -
blueye
veterán
válasz bozsokiandra #35 üzenetére
-
Gabonetta
aktív tag
válasz bozsokiandra #35 üzenetére
Még sokan nem kapták meg a májusban előregisztráltak közül sem.
-
blueye
veterán
válasz bozsokiandra #38 üzenetére
Ennyi lenne a jelentkezés vagy ilyen kicsi a kapacitás?
-
pvt.peter
őstag
Én múlthét csütörtökön voltam előregisztrálni a kormányablakban és most jött a push üzenet a regisztráció véglegesítésével kapcsolatban.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
blueye
veterán
Jönnek sorra a frissítések (éppen most is), remélem ez azt mutatja hogy a fejlesztések is érkeznek majd amit a podcastban hallottam.
-
zsolti75
senior tag
Nem megy fel a telefonomra, hogy e-miatt nem veszek ujjat az tuti, majd 2026-ban foglalkozok vele ismét.
Egyébként tartok tőle, hogy ugyanarra a sorsra jut mint az csippes személyi vagy a telefonos jogosítványhosszabbítás. -
bozsokiandra
tag
Aktivált DÁP app egy telefon factory reset után működik gond nélkül ha újra felrakom vagy be kell menni megint a kormányablakba regisztrálni?
-
whbear
senior tag
válasz bozsokiandra #47 üzenetére
Kormányablak vagy e-személyi. Minden alkalommal amikor uninstall van újra kell azonosítani magadat.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz bozsokiandra #49 üzenetére
A béta verzió az volt, hogy csak kormányablak. Most pár napja megy az e-személyis azonosítás ami 2021 utáni személyi igazolvánnyal és az általad beallitott 6 jegyű PIN kóddal otthon is elvégezhető. Azért ez egy olyan alkalmazás ami szerintem jogosan igényli a megbízható azonosítást.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen