Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Intel fan11 #134349 üzenetére
99% hogy csak gigabites lan van a gépben.
A maradék 1% hogy kevés a vas hozzá.A boxra telepítesz pl. egy fájlkezelőt és ott tallózod. Ha minden oké vele , akkor látnia kell.
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok! Ma kötötték be az optikát! 2000 mbitból csak 900mbit-et tudok a teszt szerint. Más nem fut közben. tv sem! Fő egységtől kb 10 méter cat 5e-s kábel jön a gépig! Kértem volna cat6os kábelt,de azt mondta neki csak ez van mindent ezzel kötnek. Bírnia kéne! Akkor miért csak ennyi? Elvileg a háló kártyám lenne a határ 1000 mbit.
Másik kérdésem. Amit adtak androidos egységet tvhez van rajta usb 2-0 és udb 3.0 csatlakozás. Rádugok pendriveot kiis irja a tv, hogy ismeri, de nem találom sehol a távirányítóval, hogy honnan lehetne beolvasni. Végülis ez csak azért érdekes, hogy ne keljen a tv oldalába dugni a pendriveot. Hol tudom az usb eszközt megtalálni?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ma beléptem a fiókomba weben, nézegetném a hardveres ajánlatokat telefon, tévé esetleg. Látom, hogy a Magenta 1-ben lévő mobil+net+tv-ből (októberben kötötték be a két utóbbit) a tévére került egy év hűség. Ezt ugye én nem kértem, a letölthető dokumentumokban sem látok hűségidőt, de még csak 2022-es dátumot sem. Ilyenkor mi van? Írtam nekik és várom a reakciót, de elkerülhette valami a figyelmem? Eleve értelme sem lenne sok csak a tévére a háromból kérni. Pont arra tartogattam a hűséget, hogy majd hozok ki valami hardvert kedvezményre/részletre, ha lesz kedvemre való eszköz. Köszönöm!
-
Boha
tag
Üdv
Információra volna szükségem, tv szolgáltattassál kapcsolatban. Adott egy LG webOS tv. Milyen lehetőségeim lennénk tv szolgáltatásra ? Mobil előfizetés, illetve optikai internet van a lakásban. Megoldható újabb kábelek húzgálása nélkül tv szolgáltatás ?
-
starchild
tag
Nem reklamációs jelleggel, csak másnál is így működik?
Pár hete váltottam 2/1G-re. Eddig a mobil számla külön érkezett, mindig megkérdezték váltásnál, szeretném-e egy számlán látni az összes Magenta szolgáltatásom, nem kértem.
Most érkezett meg az új számla és (kérés nélkül) összevonták a mobil előfizetést és az otthoni (vezetékes net, net, tv) szolgáltatásokat, illetve a részfizetéses eszköz számlákat (van amit a vezetékes netre, van amit a mobil efire igényeltem). A részletfizetéses számlákat külön összegben látom, tkom appban és a fizetési szolgáltatómnál is.
Megjegyzés: a számla fornátuma is más, bár ugyanaz a felépítése....számológép kell a kielemzéséhez. -
btudos
nagyúr
válasz
HTomee #134337 üzenetére
Neked kell tudnod, hogy a megrendelésnél milyen árakat írt a rendszer, ha ezeket fogadtad el, akkor nincs más lehetőséged, mint élni a 14 napos elállás jogával. Elképzelhető, hogy már nem jár spec. kedvezmény a címeden, de ezt a megrendelés során mindenképp látnod kellett, ellenőrizd, hogy a visszaigazoló e-mailben milyen árakat látsz.
-
cech19960320
tag
válasz
OldMike #134333 üzenetére
Nem így működik a VoWifi. Nem mobilnetet használ. Az a lényege, hogy ha nincs hálózat, de van elérhető Wifi hálózat amihez csatlakozni tudsz, akkor tudsz hívást bonyolítani.
Nekünk pl a cég mélygarázsában nincs térerő, de van Wifi, így VoWifit használva tudok lent is telefonálni. -
Kumblee88
csendes tag
Sziasztok! Másnál működik a moziklub? Belépek elinditok valamit es csak tolt meg villog a kep de nem tolt be semmit sem!
-
Roland-87
aktív tag
válasz
kis20i #134329 üzenetére
Hát mint írták lehet kérni a lekapcsolását is akár, szerintem nem lenne probléma ezzel ha nem okozna problémákat a már meglévő wifi hálózaton, aki meg saját routert használ annak kb. mindegy is, valójában nem történik rajta adatforgalom így zavaró hatással sincs arra. Viszont én Font és egyéb ingyenes net szolgáltatást nem annyira szívesen látnék, remélem ilyesmi nincs tervben vagy ha igen akkor is eldönthetem kívánok-e szolgáltatni.
-
kis20i
tag
válasz
Roland-87 #134328 üzenetére
Mikor már konkrétan teljesen elérhetetlen volt a HGW, meg előjött valami magyar_guest hálózat is, rákérdeztem chaten. Ott a T-sasszony a monológom felénél jelezte, h látja, ki van kapcsolva a wifi, bekapcsolja. Mire mondtam, h neeee, már ment a wifi. Akkor kikapcsolta, majd kitanakodták, h tesztelgetnek a kollegák, h jobb minőségű legyen a wifi, kikapcsolni nem lehet. Azóta viszont h Ő kapcsolta le a wifit, mindig elérhető a HGW, és nincs 2ndssid.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
#46824192 #134322 üzenetére
Lehet eszköztől is függ milyen időszakban aktív ez az SSID, nálam hétköznap is eltűnik du 5-6 körül és reggelig nem is tér vissza, de lehetséges hogy HGW-től és területtől is függ a dolog. Nekem 3890V3 van.
@prisz
Végre egy hivatalos közlemény, mert volt már itt többféle teória az utóbbi időben, a wifi biztonság fejlesztésétől kezdve a a Fon vagy ahhoz hasonló jellegű szolgáltatás visszatéréséig, utóbbit nem igazán támogatnám, ez a WoWifi viszont néha jól tudna jönni nekem is, bár akkor lenne az igazi ha nem csak a telekom saját hgw-jén keresztül működne majd hanem akár saját routerrel is. -
kene84
aktív tag
válasz
kene84 #134291 üzenetére
ehhez a reggelihez még annyit, hogy most megnéztem az ont log-ját és amikor jelentkezik a hiba akkor az alábbiakat kezdi írni:
Sorrendben:
1. Connection to the Internet has been terminated.(Reboot,Reconfiguration,forced termination)
2. Connection has been terminated: remote station is not answering to LCP Echo requests.
3. The WAN DHCP client process has successfully been launched on Vlan 0
4. PPPoE error: timeoutEz utóbbi utolsó pontot ismételgeti addig míg az áramtalanítás meg nem történik.
Bejelentem, jobb ötletem úgysincs, csak gondoltam megosztom. -
gameboy
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Pár napja a Telekomnál internet és TV díjcsomagváltást rendeltem és jövő hét hétfőn jönnének bekötni az új szolgáltatást új smart box stb. Viszont időközben úgy alakult, hogy meggondoltam magam és nem kérem a megrendelt szolgáltatást hanem szeretném ha maradnának a meglévő csomagjaim internet és TV is....Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőségem visszamondani a megrendelésemet még mielőtt hétfőn idejönne a szerelő? És ha igen akkor hogyan tudom megtenni? előre is nagyon szépen köszönöm....
-
törölt tag
válasz
tobias40 #134320 üzenetére
@mgaben
Munkanapokon, így helyes. Rosszul írtam.@tobias40
Nem tudom mi a tervük. A vowifinek épp az a lényege, hogy bármilyen wifin működik. Lehet ebbe tesznek egy olyan csavart ,hogy ahol nincs számodra elérhető wifi, ott is tud a telefon csatlakozni ,ha a megfelelő sagemf@s van a közelben. -
tobias40
veterán
válasz
#46824192 #134319 üzenetére
És ezzel a vowifivel csak akkor tud vki telefonálni ha engedi hogy a hálózatát (ONT-t) erre használja a Telekom?
Mi alapján fogják tudni ha én vodás vagyok hogy használhatom-e?Vagy ez csak annak lehetséges aki telekom mobil előfizetéssel rendelkezik?
Én még nem vettem észre hogy itt tesztelnének,iga keveset vagyok itthon munkaidőben! -
törölt tag
válasz
mgaben #134318 üzenetére
Nálam most eltűnt. Úgy van ahogy egy fórumtársunk leírta, csak munkaidőben aktív.
@prisz
Ha csak egy vowifi lesz,akkor méginkább nem érdekel a dolog.
Valóban csak egy pincében (ahogy telekom is írja)nincs térerőm, az pedig a család egyik kedvenc étterme.
Legalább ott nem kell kikapcsolni/némítani a telefont evés közben
Annyit nem ér az egész hogy b...gasákk a wifimet és engem random ledobáljon. Nekem pont jó ahogy eddig is volt... -
prisz
senior tag
Tisztelt xxxxxx!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) 2021. december 1-jén érkezett megkeresésére az alábbiakról tájékoztatjuk.
A Magyar Telekom Nyrt. megkezdte a Wi-Fi hálózaton keresztül mobil készülékkel való hívás, (Voice over Wi-Fi), szolgáltatás bevezetését (VoWifi). A Telekom november 29-én indított egy tesztidőszakot, amelyben az adott eszközökön a Telekom-2NDSSID Wifi-t bekapcsolták. Ez a teszt bizonyos koax és optikai HGW-ken működik. A 1414-en elérhető ügyfélszolgálat műszaki területe, aki az ügyfél kérésére kikapcsolja az eszközön ezt a szolgáltatást. A teszt várhatóan januárig tart.A szolgáltatásról részletesebben a következő linken tud tájékozódni: https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/vowifi
Javasoljuk, hogy kérdéseivel a szolgáltatóhoz forduljon, és mint előfizető kérjen tájékoztatást, ha ezt eddig nem tette meg. Ha pedig már fordult a szolgáltatóhoz és a szolgáltató válaszát nem fogadja el, esetleg úgy véli, hogy előfizetőként sérelem érte akkor kérelemmel fordulhat az Hatósághoz.A beadványt postai úton (aláírva) nyújthatja be a Hatósághoz. Az info@nmhh.hu elektronikus levelezési címre érkező levelek hatósági eljárás kezdeményezésére nem alkalmasak, ezen az úton kizárólag tájékoztatás, vagy információ kérhető. A hatósági eljárással kapcsolatos tudnivalókat az alábbi linken olvashatja el: http://nmhh.hu/cikk/187744/Hatosagi_eljaras_elektronikus_hirkozlesre_vonatkozo_szabaly_megsertese_miatt_kerelemre A Hatóság hatásköre az elektronikus hírközlést és a médiaszolgáltatást szabályozó jogszabályok valamint a Szolgáltató saját ÁSZF-jének betartására terjed ki. A Hatóság bejelentés vagy kérelem alapján a szolgáltatóknál az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályok betartását vizsgálja, de nem vizsgálja az egyedi előfizetői szerződés betartását, valamint nem dönt a szolgáltató és az előfizető jogvitájában. A szolgáltató és az előfizető közötti egyedi előfizetői szerződésből eredő jogviták, díjviták eldöntése a területileg illetékes bíróság hatáskörébe tartozik, beleértve a kötbér, vagy kártérítés mértékét is. Ha a felek között ebben vita van, akkor bírósághoz fordulhatnak, vagy a természetes személy előfizető kérheti a békéltető testület eljárását.
Reméljük, hogy tájékoztatásunk segítségére szolgál.
Tisztelettel:
Xxxxx
osztályvezető -
törölt tag
válasz
#99618560 #134308 üzenetére
Félig egyetértek veled.
Az ideillő kérdés a hsz-ből:
A Gigabites (kék) aljzatot használjam?
Mivel a routerek (hálózatok) egy szabvány szerint működnek , ezért nincs a sagemhez ajánlott vagy nem ajánlott eszköz. Inkább az a kérdés, mi az ami neked megfelel. Ezt pedig valóban az ajánlott topikban tudják megmondani! -
Starchm
őstag
válasz
#99618560 #134311 üzenetére
Tudom ajánlani a milyen routert vegyek topicot, mert tovabbra sincs jelentosege, h milyen neted van(max a sebessege).
De, h konkret tipust is kapj akkor en egy newifi d1-t használok vele és nincs baja.A Gigabites (kék) aljzatot használjam?
Bármelyikbe dughatod a routered. -
andrew911
tag
válasz
#99618560 #134311 üzenetére
Az Ethernet protocol már lassan 50 éve szabványos. Ha speciális funkcionalitás kell, és nem csak elvből utálod a Telekomos eszközöket, akkor érdemes a célfórumhoz fordulnod.
-
törölt tag
válasz
snyper990 #134303 üzenetére
De azért most előrébb vagyok,hogy már 2x írtál......
Akkor felteszem a kérdést, de másnak:
2000-es Telekomos Netem van otthon, és szeretnék egy saját Wifi routert hozzákötni a Sagem-hez.
Melyik típust ajánlanátok hozzá( amit használtok is)?
A Gigabites (kék) aljzatot használjam? -
snyper990
őstag
válasz
Surplus #134304 üzenetére
Name - a létrehozandó szabály neve (kb. tetszőlegesen megadható, csak arra szolgál, hogy később tudd azonosítani, hogy melyik szabály micsoda)
Protocol - azon alkalmazás által használt átviteli protokoll, amihez az adott porton továbbítani akarod a forgalmat
WAN port - annak a portnak a száma, amin fogadni akarod a továbbítani kívánt forgalmat (amire a küldő küldi a célzott forgalmat)
LAN port - annak a portnak a száma, amire továbbítani akarod a forgalmat (amin az alkalmazás várja a forgalmat)
Alapesetben az előbbi kettő megegyezik.
Source IP - ezt csak akkor kell kitölteni, ha csak egy bizonyos IP címről akarod az adott porton beengedni a forgalmat, egyébként üresen kell hagyni
Destination IP - annak a kliensnek az IP címe, amire továbbítani akarod az adott port forgalmát (amin az alkalmazás fut) -
Surplus
tag
BOcs nem NAD hanem MAG.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- XPEnology
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest