- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila321
csendes tag
Sziasztok!
Létezik-e olyan (nem Telekom által adott) IPTV-s set-top-box, amivel Telekomos műsort lehetne felvenni? (tudom, van erre külön előfizetési opció is, de ilyen megoldás is esetleg érdekelne)
A termék leírás alapján [link] az Amiko A6 Combo képes lehet erre??
Tegnap azt modta egy eladó a Media Marktban, hogy ez nem fog működni, mert a Telekomos IPTV csak az ő set-top-box-aikkal működik.
(Nekem nincs semmilyen TV előfizetésem, és nem értek az IPTV-hez, ez egy ajándék ötlet lenne.) -
Surplus
tag
Most kaptam meg a Technicolor fga2233 NAD kütyűt. Az utorrentnek szeretnék port forwardot adni, de nem találom. Segítsetek egy laikusnak, hogyan kell ezt beállítani. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Azoli83
csendes tag
válasz
Jabby #134157 üzenetére
Szia. Nálunk ugyanilyen router volt, ugyanúgy koax, 1 Gbps. Kétszer volt kint a szerelő(mind2 szerelő azt mondta, hogy némelyik router ezt csinálja, nem tudják miért, folyamatosan újraindult, egy nap akár harmincszor is.
)
Harmadik alkalommal a telefonos ügyintézőtől én kértem a HGW cseréjét.Hoztak egy ugyanolyat, azóta semmi gond.
Szerintem néhány darabnak van valami hibája, de fogalmuk sincs mi. -
kene84
aktív tag
Sziasztok,
kb 1-1.5 hónapos bekötésről lenne szó. 1000/1000-es csomag, az ONT pedig 5670.
Azt lehet mondani minden héten ilyen hajnali 4-5 óra körül elszáll az internet. Nem mindig ugyanazon a napon, de a hajnal az állandó. Ilyenkor nem világít a LED és ha áramtalanítom az eszközt, majd vissza akkor megoldódik és mindhárom LED világít idővel.
Ez eszköz csere lesz? Felűnően mindig éjszaka történik, nappal sosem.
Köszi az ötleteket. -
DevKiller
senior tag
válasz
Kispotter #134268 üzenetére
Szia!
Én nem használnék band steeringet. Már csak azért sem, mert ha pl egy telefonra kell a net, akkor oda elég a 2.4GHz-is, ha meg laptop/konzol és társai oda úgy is 5GHz-et fogsz választani. a 47/22 az rettentően karcsú, tekintve azt, hogy 50/50-et kimérek egy régi HG8245H-val laptopon(A HG8245H egy régi ONT, tehát optika)Egyébként a Sagemcom F@ST 5670AX nevéből fakadóan egy bitang jó eszköz, általába nincs a wifire panasz. Megy szépen.
-
törölt tag
Tudja valaki,hogy mi lesz a Telekom Wi-Fi FON utódja???
Szóval:
2000-es Netem van otthon, és szeretnék egy saját Wifi routert hozzákötni a Sagem-hez.
Melyik típust ajánlanátok hozzá( amit használtok is)?
A Gigabites (kék) aljzatot használjam?
Köszi -
Podolski01
csendes tag
válasz
Luigi962 #134008 üzenetére
Én is megérdeklődtem, fél óra nyomozás után sikerült is kideríteni, hogy ez lesz majd a régi Telekom Wi-Fi FON utódja, és már elkezdték bekapcsolni teszt üzemben. Kérésre az ügyfélszolgálaton keresztül ki lehet kapcsoltatni, bár nálam ez sem volt egyszerű, kellett egy kis idő mire rájöttek, hogy hogyan is kell, mert még nekik is új az egész. Csak ők tudják kikapcsolni.
-
Sziasztok,
Ma érkezik meg az Asus RT-AC1300G Plus V3 router, amit rendeltem. Ezt kéne összekonfigurálnom a Telekom által adott Sagemcom Fast 3686 v2 modemmel.
A tervem az lenne, hogy a Flipes set-top-box továbbra is a modemre csatlakozik. 2 telefon és 2 laptop, illetve a tévé az új router wifijére kapcsolódna. Ami mindenképpen szükséges, az a DLNA: a laptopomon lévő fájlokat a routeren keresztül szeretném elérhetővé tenni a modem helyett.
Tudnátok segíteni, hogy mit és hová dugjak a két eszközben, illetve miket kell állítgatni még rajta?
-
tobias40
veterán
válasz
Kispotter #134270 üzenetére
Biztos hogy beállítási probléma mert nekem a 15-20 eszköznél sincs gond a wifi sebességel az 5670-es ONT-vel.
Próbáld ki azokat amiket Roland-87 írt,ha nem lesz jó akkor egy reset és újra beállítani mindent!
A 2 sávot mindenképpen nevezd át hogy ne legyen azonos néven!Nekem is van kamera rendszer,igaz vezetékkel kapcsolódok, de semmi gond vele, állandóan stabil.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Kispotter #134268 üzenetére
A Band steeringet régebben itt kikapcsolni ajánlották mert hogy a telekom eszközei (és amúgy sok más otthoni router típus) nem kezelik jól és csak rontanak a helyzeten.
A jelenséget meg elég sok dolog okozhatja, érdemes a csatornákat is fixálni egy inssider elemzés után, valamint a 2.4 és 5Ghz-es sáv wifi neve legyen eltérő.
A jelenséget okozhatják még a következők:
Bizonyos wifis eszközök rossz jelerősséggel csatlakoznak csak, ez magával rántja az amúgy jó jelszinttel csatlakozó eszközöket is.
N-nél régebbi (B vagy G) szabványú eszköz is csatlakozik. (A konnektornál pl. megeshet)
Valamelyik csatlakozó eszköz zavart kelt. (Szintén nem ritka jelenség olcsó IOT eszközöknél, itt is a konnektor játszik)
Ha a kamera folyamatosan streameli a képet pl. egy felhőbe vagy otthoni tárhelyre akkor az általa használt protokoll is bekavarhat, bizonyos kamerák RTSP protokollt használnak amelyet sok router nem visel el wifin keresztül.
Én első körben elkezdeném tesztelni úgy hogy kilőném a kamerát majd sorban egyesével a többi klienst is, hátha 1 bizonyos kütyü okozza a problémát. Egyébként ilyen használatnál én személy szerint mindenképpen javaslom a saját router használatát. -
Kispotter
tag
Sziasztok!
Volt ma nálunk a telekom bekötni a falun most végighúzott új optikai netet.
Össze is raktuk a cuccot remekül hozta wifin a 310/272Mbps-t. Gondoltam azzal kezdem, hogy beállítottam a régi wifi nevet valamint régi wifi jelszót így nem kell mindenkinek újracsatlakozni. Megcsináltam 2.4 ÉS 5 Ghz-n is. Meg is történt egyből csatlakoztak is az eszközök. Innentől kezdve a sebesség wifin lett 47/22 Mbps. Kérdésem ez miért van? Sok az eszköz ezért így belassul a net? KB 8 eszköz van rajta wifin. Abból a legtöbb wifis konnektor, kamera stb. Ezzel meg kell barátkozni ez ilyen vagy venni kell mögé egy normális routert? Band steering-et bekapcsoltam rajta így amelyik eszköz tudja és elérhető normálisan az 5 Ghz automatikusan csatlakozik rá. De sajnos a sebesség így sem jó és azon is annyi.. -
Luigi962
őstag
Na most elvesztem kicsit. Adott telekom androidos box és a saját távjával a közszolgálati csatornákon nem tudom állítani a hangerőt majd a 7 csatornától felfelé igen. Ez miért van?
Tv-soundbar HDMI csatlakozás. -
Kaba
veterán
válasz
Nasuto #134260 üzenetére
A Telekom fiókodból tudsz hosszabbítani,rákattintasz a díjcsomagváltásra egy adott szolgáltatásnál.Módosíthatod csak az otthonit is a mobil maradhat a régi.
Amennyiben valamiért nem tudnád összehozni,akkor megteheted a chaten vagy a 1414-en is.Üzletbe ne menjél,mivel készüléket is szeretnél vásárolni,akkor nem lesz meg a 14 napos elállási jogod. -
Nasuto
tag
Gondolkozom T-től tv vásárláson, de mivel az otthoni előfizetésünk és a 2 mobil előfizetésünk össze van vonva magentába, így a telekom oldalán mindig csak a magenta csomag 2 éves meghosszabbítására ajánlja fel a vásárlást. Hogy tudnám megvásárolni részletre, hogy mondjuk csak a telekom otthoni szolgáltatásra legyen hűség? Mert később a mobil előfizetésre szeretnék mobil vagy tabletet venni. Vagy ez csak a Telekom oldal hibája, és ügyfélszolgálattal simán meg lehet oldani?
-
mgaben
senior tag
válasz
mrx1212 #134258 üzenetére
Ja. Agyf*szt kaptam amikor megláttam.
És mivel a telekom ont wifi nálam ki van lőve, így arról sem tudom használni. Úgyhogy marad a kábel. De lényegében a 4K-t vinnie kell a 100 mbit-en is. Esetleg lehet próbálkozni USB 3-as hálókártyával, csak olyat kell venni amit 100%, hogy támogat az android, ami a box-on van.
-
mrx1212
tag
Sziasztok! A beltéri DV8519B Ip Tv kimenet tud 1000mbit-et? Mert bejelentkezve( FGA2233) csak 100 mbit-et látok a kimenetnél
-
törölt tag
válasz
_kovi_ #134252 üzenetére
Ez érdekes , mert a torrentnek zárt porttal(passzív mód) is mennie kell. Legalábbis egy jól seedelt-nek biztosan. Hiszen rengeteg aktív tag lesz seedben.
Nem lennék meglepve ha a T eszközben a tűzfal rész bugos lenne és amiatt nem az történik amit éppen szeretnél.
(Ha nem ,akkor sajnos Te konfigolsz rosszul valamit)
Ezeket a cuccokat ilyen szinten állítgatni az bátor vállalásA synoban ott a használható tűzfal. A sagemben max egy fix ip-t állíts be a nasnak meg a port nyitásokat, az extrákat, mint pl. tűzfal azt inkább engedd el.
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tűnik Thome kütyü F@st 5655v2 router fogja meg a Synology Download station-t. (Tracker csatlakozás sikertelen)
Kérdés mit kellene és hogy kiengedni ezen az eszközön, hogy menjen a letöltés. Ha kilövöm a tűzfalat szépen megy, ha állítok be rá szabályt akkor nem.
A Port forwarding menüpontban vagy a firewall részben érdemes ezt állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest