- A túl sok szabályozás miatt megy el az egyik legígéretesebb holland szoftvercég
- Túl sok lesz az AI-ból: mégsem kell annyi adatközpont a Microsoftnak
- Több mint 52 milliárd dollárt pumpál az AI-ba az Alibaba
- 500 milliárd dollárt önt az amerikai iparba az Apple
- Egyre több autógyártónak segít okos EV-t fejleszteni a Huawei
-
IT café
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
marzocchi
csendes tag
Tartozok egy beszámolóval
, a héten sikerült megvalósítani a dolgot, az lga775 ös hűtő talpa pont olyan hosszú mint az lga1700 as IHS így bőven fedi azt (széltében még nagyobb is). Több lehetőség közül végül azt választottam, hogy rendeltem próba-szerencse alapon egy Gelid glacier lga1700 mounting kitet mivel ez a hűtő nagyon hasonnlóan rögzül az én thermalright IFX-14-emhez képest, középen keresztbe egy hosszanti leszorító van a talpon, gondoltam kiindulásnak megteszi, hogy ne kelljen kézzel legyártani az egész felfogatást. Egy kis reszeléssel erre sikerült rábindzsizni a thermalrightot. Nem egy atomerőművet hűt úgyhogy nincs túlerőltetve, de a gyári hűtő 45-80 celsiusos tartományával ellentétben 50 fok fölé nem ment még az i5-12400, 40%-os ventilátor sebességgel.
[ Szerkesztve ]
-
estikornel
tag
Kicsit késői válasz, de PWM-re van állítva és azt hiszem a minimum 20%-on pörög egészen 40 fokig. Nagy valószínűséggel ez szélzaj, lassan kezdem megszokni de ha majd lesz hozzá kedvem próbálom állítani még és odébb tolni a görbét. Ha esetleg unatkoznék megpróbálom 1 ventivel is különböző pozíciókban, hogy mennyi az annyi.
De mint hűtő, meg vagyok vele elégedve mert csendes játék közben is.
[ Szerkesztve ]
-
Nos, ha már szóba került az Alpenföhn hűtő, és a hozzávaló AM4/5-ös szerelék, lenne egy kérdésem azokhoz, akik járatosabbak a témában.
2017-ben vettem egy Brocken 3-as hűtőt, jelenleg ezt használom, egy i9 9900-as procival.
A tervek szerint ezt a procit cserélném majd le az idén valamire, még nem döntöttem el, hogy mire, de egyik lehetséges opció, az AMD valamelyik AM4-es, vagy AM5-ös procija.
Ha továbbra is a Brocken 3-at használnám, amihez gyárilag járt egy olyan keret, amit én úgy látok, hogy megszólalásig hasonló, mint a fentebb linkelt cucc, ez: [link]
Nálam ez a keret van, és én is beszereztem már a Merlintől, ezt a 4 csavaros kitet.Ugye 2017-ben még nem voltak AM3-as cuccok, így az összeszerelési útmutatón is csak AM2-es verziók szerepelnek.
Szóval, a lényegi kérdés, a nálam lévő, a fotón látható, még 2017-ben kapott gyári keret, ez pont ugyanolyan, mint ami jó lehet az AM4/5-ös cuccokhoz is, azaz simán használható lesz a 4 db-os merlines csavarokkal, mondjuk egy 9700X-es procihoz?
Előre is köszi az infókat.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz
Pete55555 #1085 üzenetére
Szia!
Kérdezz rá a varázslónál, hogy esetlen be tudják-e szerezni az első (AM4/AM5) verziót, én náluk vettem anno, szintén ehhez a hűtőhöz.
A 4 csavaros verzió kevés, mert a hűtő szerelék készlete, nem tartalmazza a fix keretet.Ha már ott vagy, akkor az 1700-as készletet is érdemes megnézni, mert ki tudj mit hoz a jövő.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok,
Jelenleg egy i7 4770-en használok egy Brocken ECO hűtőt /nem advanced/
Ezt szeretném AM5 lapra rárakni. Segítség kéne, hogy pontosan milyen adapter kell hozzá.
Merlinhardveren csak 4 db csavar van.
Alpefohn honlapon meg kétféle "megoldás".
AM4/AM5
AM5
Ha jól látom utóbbi egyezik meg a merlinhardveressel, de ezt meg az Alpefohn csak a Brocken ECO advanced-hez írja, a sima ECO-hoz nem...
Van erről valakinek infója?Köszi!
-
Ezt már itt kellene megérdeklődni -> Milyen CPU léghűtést vegyek?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Értesüléseim szerint valamikor májusban lesznek elérhetőek Magyarországon a Super Flower léghűtései. A C4s3K1ng Magyarország fogja őket szállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
amd 9800x3d -hez valóban az egyik legjobb hütö a noctua nh-u12a? Vagy hütési teljesitményben jobb alternativa?
Köszönöm elöre is. -
válasz
estikornel #1074 üzenetére
Szia,
Szerintem állíts neki egy relaxáltabb ventiprofilt, mert ez a fel-le pörgés annak a jele lehet, hogy pont annál a hőmérsékletnél kezd felpörögni a venti, ahol egyébként egy lassabb, egyenletesebb tempóval még vígan kihűtené a procit. UEFI beállításokba nézz bele. Azt is nézd meg, hogy a ventik PWM-en vannak-e?
-
estikornel
tag
Sziasztok!
Pár hete az ajánlóban kaptam segítséget választásban, viszont úgy voltam vele inkább választok egy időtállóbb modellt a Peerless Assassin 120-at (sima, nem SE modell).
Teljesítménye Prime95 alatt terhelve a gyári 72 fokról 50 fok lett. Ezzel nincs is gond, viszont alapjáraton elég kellemetlen mély, búgó hangja van ami ütemes, mint mondjuk egy koszinusz függvény.
Próbáljam állítani biosban a ventilátor rpm görbét vagy ez sajnos ilyen? Más ventit nem nagyon szeretnék még ezen felül is venni. Tapasztalt esetleg valaki ilyet?
-
AndrewTdi
addikt
Bocsesz, valójában mindkettőtöknek igaza van, de akkor visszaballagok, és átformálom a kérdést!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Egy Intel 13400 procira, dedikált VGA nélküli gép, irodai használatra elég lehet a gyári hűtője? Vagy van ajánlott 10K körül, amit érdemes venni rá, ha úgy gondoljátok, hogy nem elég a gyári?
(Egy Asus prime AP201 házba menne) -
válasz
Tamás31 #1064 üzenetére
A Dark Rock Pro 5-öt nem ajánlom. Egyedi ventilátorok miatt egy esetleges meghibásodásnál nem tudod őket cserélni. i9-re pedig már inkább AiO-t vegyél, vagy vizet építs. Tartós, sok magot érintő terhelés alatt a léghűtés már hangos lesz nagyon és nem is fogja bírni szusszal.
Ár-érték arányban a Thermalright Phantom Spirit 120 SE is egy nagyon jó és csendes hűtő, viszont, ha a legjobb kell, akkor nyilván a Noctua NH-D15 G2, viszont az meg aranyáron megy. Esetleg még Cooler Master MasterAir M824 Stealth.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás31
lelkes újonc
Nem célom, de láttam róla jó adatokat és véleményeket. Úgy gondoltam, ha már választok, akkor a TDP alapján a legerősebbet venném meg, hogy később ne legyen gond vele. Csak kíváncsi voltam, mi lehet az oka annak, hogy ennyire gyorsan elfogyott. Egy i5-14600KF processzorom van jelenleg, de később i9 vagy i7 veszek.. Néha kicsit fel húzom processzort is. Eredetileg vízhűtést használtam, de problémák adódtak vele. A csöveken néha szivárogni kezdett a folyadék, ezért ki kellett vennem. Emellett egyre hangosabb lett, és furcsa zajokat is kiadott. A Noctua NH-D15 G2 HBC hűtőt néztem ki, mivel elvileg ez az egyik legjobb léghűtő. A Gamers Nexus is tesztelte, de megjegyezte, hogy az ára elég magas, és feleannyiért is lehet hasonló teljesítményű alternatívákat találni, például: DeepCool AK620 Digital Pro, ID-COOLING FROZN A620, Be Quiet! Dark Rock Pro 5, Be Quiet! Dark Rock Elite, Jonsbo HX7280 CPU közül nézelődök de nehéz döntés. Napi 4 5 óra játékra lenne, és jó lenne meg felelőt választani. Venni akartam másik víz hűtést, de alza oldalán sok negatívot kapott. Mind zajra és más egyébbel van gondja, így azt ki hagyom.
-
Tamás31
lelkes újonc
Sziasztok. Tudja valaki ID-COOLING FROZN A720 ebből miért nincs sehol üzletekben? Ezt akartam venni 300w tdp miatt is,és mert jó márka úgy tudom. Ennyire jó fajta, hogy minden hol el fogyott?
-
rxmiss
tag
80mm ha a square 2011v3-rol van szo.
ahogy elnezem eleg egyszeru a hutod rogzitesi mechanizmusa, lehet valamelyik regi toronyhutoet lehetne hasznalni hozza.
2011-bol letezik 'narrow' valtozat is, azzal sokkal kevesebb huto kompatibilis es megint mas a lyuktavolsag is.
[link] -
pszihó
aktív tag
Üdv 2011 v3 alaplap furat távolságai mekkorák? Az hűtő ami 1200-1700-115× socketre fel lehet rakni. Fél mehet 2011 v3 ra?
[Erről lenne szó]. -
Zsolesz69
csendes tag
Nekem most Asus PN-50 E1 van, Ryzen 5-4500 procival, 16 giga rammal. Én is nehezen szoktam meg, hogy egy tenyérnyi gép és nem tudok kedvemre bármit cserélni benne pl. hűtőt. Valójában egy laptop, amit monitorra kell kötnöd. Amúgy 6 db Full-HD monitort, vagy 2 db 4K monitort képes kezelni, WIFI6, BT5, USB 3.2, Display port, HDMI, kártyaolvasó, IR port, 100-110 es FPs-t hozza laggolás nélkül. Meggyőző.
-
Zsolesz69
csendes tag
Nulla fokot csak Peltier hűtőelemmel tudnál elérni, léghűtéssel a max a szobahőmérséklet + pár fok. AIDA-val nézz rá, nekem Aida 64 Extreme Edition van. Ki tudod tenni személyre szabhatóan kis ablakban a gép paramétereit, úgy mint cpu gpu ram ssd hőfokok, ram foglaltság, cpu kihasználtság, üzemidő, hálózat sebesség, és sok minden más.
-
jimpo
senior tag
válasz
szasanyi #1052 üzenetére
Engem nem érdekel ki mit csinál. Sok mindent úgy sem tudsz tenni...
Ja, de!
Nem veszed meg.Nem leszel előrébb, ha nézegeted az ilyen és hasonló hirdetéseket.
Az éppen elérhető cuccból a felhasználáshoz az arany-középutat, ár-érték arányt kell megtalálni. A többivel pedig nem kell törődni.
Persze ha valakinek épp X vagy Y hardver, komponens kell, akkor nem sok mindent tehet.Vedd meg most, vagy várj. Utóbbi esetben, legalább van időd átgondolni tényleg szükséged van-e valamire.
-
Toronyhűtőt villantott a Super Flower: https://www.youtube.com/watch?v=LJE20EjbnRw
35 dolláros MSRP. Négy hővezető cső, 120-as ARGB venti. Alacsony fogyasztású procikhoz jó lehet. -
blp85
senior tag
válasz
szasanyi #1042 üzenetére
A PC alkatrészek nagy része ilyen, hogy nem kellene a feltűnés és csicsa, csak az utóbbi években erre ment el az ipar. Emlékszem, hogy régen mennyire modding, és az extrémebbnél extrémebb megoldások (itt is volt egy tag azt hiszem [Bari] , akinek szívesen olvastam az írásait, mint épített ventilátor szabályzó). Na most már az ipar is erre megy el, a lapok sem sima kék, zöld, fekete színűek, hanem eléggé feltűnőek, amit persze, ha megvesz az ember, akkor látni is szeretné (üveg oldallapú házam van nekem is és világít is, de az akváriumok jelenleg nem tetszenek). Persze egyik elkezdi, akkor a másiknak is folytatnia kell, nehogy azt lássák, hogy ő nem eléggé innovatív, mégha ugyanaz a dolog, csak más köntösben, és lássuk be, ezekben nem sok új van, mert jobban nem hűt, csak pofásabb.
-
szasanyi
félisten
Aa lényeg, hogy ua. a hűtő uo. hűtési teljesítménnyel jóval drágábban. Olyan mint az új AIO-k, amik szintén ua. a pumpa és uo. teljesítménnyel működik csak még drágábban a kijelző miatt (amit el sem hiszem, hogy emberek folyamatosan néznek és megéri). Persze mindenki arra szórja a pénzét amire akarja, csak érdekes lenne tudni valóban indokolt-e a kerselt miatt vagy csak a gyártók erőltetik mert ez kedvezőbb számukra.
Vigneau: nem vagyunk egyformák - ami nem is baj -, nekem is RGB-s a házam - de vagy világít vagy nem, attól függően milyen kedvem van.
Ami fontosabb a felár, ami gyakran - szerintem legalábbis - több mint amit ér.
Rowon: amíg jó az ár/teljesítmény arány az nem nagy baj. Sokan pont azért vették/veszik.
-
válasz
Vigneau #1038 üzenetére
Nekem is egy teljesen konzervatív Phanteks Enthoo Pro-m van, még az oldallapja is acél, nem a TG-set vettem meg. Három darab ODD slot van benne, amik tele is vannak. Valaki azt írta rá egyszer, hogy '90-es évek... hát, őszintén, annál azért sokkal jobb, mert mindenhová tehető bele 140-es venti, léghűtés meg kb. akármekkora, mert mindent elnyel. Örök élet meg egy nap a ház, lehet ebbe mindent építeni.
-
szasanyi
félisten
Na, csak kitalálta a TR is hogyan kell/lehet drágán eladni ugyanazt a hűtőt. [link] Nem tudom eldönteni, hogy ezeket a gyártók erőltetik vagy tényleg ennyi embernek fontosak az ilyen csilivili sokadlagos biszbaszok egy léghűtőn.
-
HW Busters Best CPU Cooler Picks 2025
AMD eredmények: https://hwbusters.com/best_picks/best-cpu-cooler-picks-hardware-busters/4/
Intel eredmények: https://hwbusters.com/best_picks/best-cpu-cooler-picks-hardware-busters/2/ -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, akciós ez a hűtő.
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) 10k, ÁK 17k. Bestbyte is 10k -
-
válasz
Massmurderer #1025 üzenetére
Szia,
Hűtő ajánláshoz a másik topikba kellene írni az ott lévő összefoglaló kérdéseinek megválaszolásával. -> Milyen CPU léghűtést vegyek? -
Hali.amd ryzen 7 7700x ki milyen hűtőt ajánlana?Buhera mentes használatra gondoltam.Ház:zalman n4 rgb.Max.163mm lehet a hűtő magassága.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Fizikai képtelenség, kvázi légműtéssel mindig a környezeti hőfol felett lesz IDLE állapotban is. . A szenzor nem jól mér vagy a használt program helytelenül olvassa ki az adatokat. Lapon a legutolsó BIOS van, támogatja a CPU-t?
Ha igen akkot telepítsd a Hwinfo64 32 bites változatát és azzal nézd meg, ahogy Rowon is írta neked. -
szasanyi
félisten
Használd a PH! képfeltöltőjét mert ezek - nálam legalábbis - nem működnek. A másik dolog - bár nem láttam képen -, hogy ha nem hűtőházban teszteltél akkor kizárt a 13 fok.
Sút, egyáltalán környezeti hmérséklet alatti hőfok (hacsak nem Peltier hűtéssel). Sztem ott valami nagyon fals. -
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Egy kissé megkésve, de megosztom veletek a tapasztalataimat az LC Power Cosmo Cool - LC-CC-120 léghűtőjével kapcsolatban.
Egy AMD Athlon X4 860K-ra (FM2+) kellett egy hűtő, mert - valószínűleg a gyári volt rajta - hangos volt nagyon a pici hűtő, cserébe semmit nem ért.
A csomagolás korrekt volt, tartalmaz minden szükséges alkatrészt, viszont a leírás szerintem rosszabb volt, mint a Thermalright hűtőmnél. Nehezen fogtam fel mit kéne felhasználnom a hűtőhöz, de végülis megfejtettem.
Összeszerelésnél amire figyelni kell, hogy a ventilátort később kell felrakni, mert a rögzítő nagy csavart pont fedi egyik oldalt, így az utólagos ventilátor felrakása kis házban, felső tápos gépnél.... ezt elég volt megoldani.
Nem használtam a hozzá adott pasztát, helyette Arctic MX2-eset tettem rá "X" alakban.
Az eredmény: nem gyenge.1.) Mikor ránéztem a gépre, egy mezei Chrome-oldallal: 111 C volt.
2.) Lefuttattam rajta egy Malwarebytes-ot, ezután kezdtem el egy FHD 60 FPS videóval tesztelni: 106 C fölé nem ment.
3.) Felszereltem a hűtőt, de még mindig régi rendszerrel futott a videó: 68 C.
4.) A Windows-t letöröltem, és feltettem egy újat SSD-re, majd ismét elindítottam a videót: 13 C (!)111 fokosan
106 fokosan
68 fokosan
13 fokosanSzóval a hűtő nagyon jó szolgálatot teljesít a forrófejű CPU-n is (delidelés nélkül), van amikor asztalon 0 fok köré hűl program szerint. Egy gondom volt, hogy hiába a 4 pines csatlakozó, nem engedte állítani a fordulatszámot, bármit állítottam BIOS-ban, stabil 900 rpm környékén megy. Jóval halkabb, mint a régi, de nincs olyan halk, mint az enyém.
De a tulaja boldog, a projekt tetszett és 10 + 5 ezerből újjáéledt a gép.[ Szerkesztve ]
-
-
az egyre novekvo energiasuruseg miatt egy ido utan szinte csak a folyadekhutes johet szoba
Talán, de igazából még mindig nagyon sok olyan feladat van, amihez nincs szükség bitang processzorra és azok elvannak egy léghűtéssel. A léghűtés praktikus és kevésbé rizikós, mint a folyadékhűtés. Plusz, a processzorok is egyre energiahatékonyabbak. Ezt a 65W TDP-t azért már jó tizenéve tartják a procik, tehát elméletileg egy LGA775 procira és egy AM5 procira is megfelelő lehetne ugyanaz a toronyhűtő. -
rxmiss
tag
ez nagyon offtopik, bocsanat
tegnap meghallgattam egy egyoras eloadast a zutacore-osoktol es azert eleg erdekes volt. ok (nyilvan) arra szamitanak h az egyre novekvo energiasuruseg miatt egy ido utan szinte csak a folyadekhutes johet szoba es 600W-os nv chipek mellett ertem is h miert, de en egyelore leghuteses vagyokfelmerult a beszelgetes alatt egy nagyon erdekes topik viszont h a vapor chamber a meretezestol fuggoen hajlamos lehet kiszaradni, aminek kovetkezteben leesik a teljesitmenye, ennek viszont muszaj utanaolvasnom, mert eleg sok olyan hutot hasznalok.
-
-
Pepe78
őstag
válasz
Vigneau #1000 üzenetére
Szerencsém volt. Itthon nem találtam. Németországban az ebay.de volt a megoldás. Ide szállítva olyan 9000 Ft volt az ajánlat. Ismerősöm kinn dolgozik, hozzá 3200 Ft-nyi Eur. Pont ma vette át.
A kedvenc hűtőm így kap még 1 esélyt. Már minimum 5 éve a tulajdonomban van és LGA 1200-n remek volt.
HA megjön megírom, hogy mit tud a BQ Pure Rock-hoz mérten egy 7800x3d tetején csücsülve.Teszem hozzá, hogy most sem rossz. Játékban 60-70 fok között csendben pötyörészik a gépben.
-
rxmiss
tag
ez ai generalt kep, igaz?
akartam a 'Rowon RWN-1000' procihutorol irni egy rovid tesztet, de aztan feladtam.
a ventillatorba integralt vilagito hutobordat meg csak-csak megmagyaraztam volna, a sugariranyba szetfuto direct heatpipe-okat mar nehezebben, de a felfogatas megfogott
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Ukrajnai háború
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...