-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3cr3t3d
csendes tag
válasz razorbenke92 #21337 üzenetére
Koszi a válaszod. Az arfolyamoknal próbáltam volna. Egyet tesztből beraktam de nem talalok opciot hogy lehet törölni ha rajta hagyom az ujjam hosszan se jon fel semmilyen torlesi lehetoseg. Lasd csatolt képen. Es felette az átváltási sorban jobbra sincs tobb lehetőség! Hol van pontosan a törlés?
[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
válasz razorbenke92 #21525 üzenetére
Nálam is elsődleges a jó árfolyam "elcsípése" viszont ez most mégegy lépésel hátrébb került. Nem panaszkodom így is bőven a legjobb, legolcsóbb a piacon, ezért továbbra is elsőszámú pénzügyi app amit használok. Viszont rossz nézni, hogy az app kezd elmenni egy más irányba. :-/ Nekem annyira nem tetsző irányba.
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
cdl
senior tag
válasz razorbenke92 #21772 üzenetére
Pont ugyanazok a paramétereink Ha meg van a megoldás, majd írd be.
[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
-
mufi
senior tag
válasz razorbenke92 #21835 üzenetére
Az mit jelent, hogy rossz orientációban, fordítsam fejjel lefelé a telefont? Napok óta próbálkozok de nem sikerül és tényleg bosszantó már...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
zsamiatt
őstag
válasz razorbenke92 #21883 üzenetére
de a cégesnél is? a magánnál tudom, hogy van
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
megint én
őstag
válasz razorbenke92 #21996 üzenetére
Igen, useroff!
És, ha megvan az űrlap, akkor a "Név, Cím" rubrikába mit írjak?
Kötelezően kitöltendő mező. -
őstag
válasz razorbenke92 #22834 üzenetére
Bocs a hülye kérdésért de minek kell zöldnek lennie mert én egész nap Revolutot bújtam de semmi különöset meg "zöldet" nem vettem észre.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
vnorbi
aktív tag
válasz razorbenke92 #23141 üzenetére
Az automatikus váltás szerintem nem jó a HUF->EUR irányban a kevés megadható tizedesjegy miatt, meg ott írják is, hogy az árfolyam elérésekor aktiválódik a váltás, de nem feltétlenül azon az árfolyamon, így elvileg ott is előfordulhat, hogy a végén kicsit rosszabb lesz az árfolyam.
-
vnorbi
aktív tag
válasz razorbenke92 #23143 üzenetére
Köszi! Odáig nem mentem el, hogy lássam a nagyobbegyenlő relációt, csak a szöveges figyelmeztetést olvastam, hogy az árfolyam a végén eltérhet (nem nyomtam tovább ezen a ponton).
Értelme amúgy lehet a vázolt végrehajtásnak, tőzsdén is lehet olyan megbízást adni (nem a Revoluton), hogy amikor egy papír árfolyama eléri a célt, akkor aktiválódik a megbízás azonnali áron, ami lehet rosszabb is a beállítottnál.
De a nagyobbegyenlő ezt az eshetőséget kilövi, és jól használható lenne, ha pontosabban meg lehetne adni az árfolyamot :-)
-
zerodot
aktív tag
válasz razorbenke92 #23163 üzenetére
Nem szeretik, ha nem saját kártyával topuppolsz. Ha egyáltalán engedik.
-
viktorhu
veterán
válasz razorbenke92 #23528 üzenetére
Egyszerűbb lenne a feleséged revolut accountjából megcsinálni a biztosítást neki, ha már éves. Nekem úgy is feldobta a 11 ezer forintot, és akkor nemcsak együtt utazásra.
érvényes. -
xy.zsolt
őstag
válasz razorbenke92 #23528 üzenetére
Ez a 11ezres éves biztosítás itthon is hasonló szolgáltatásra jogosít mint a TB? Pl bringás balesetnél teljes ellátásra ?
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
modflow
veterán
válasz razorbenke92 #24003 üzenetére
Értem, köszi.
-
törölt tag
válasz razorbenke92 #24003 üzenetére
Forintot bepakolja vaultba, akkor eurorol vonja.
-
balinlin
senior tag
válasz razorbenke92 #24014 üzenetére
És mivel lenne ezzel előrébb? Ha hétvégén jön a terhelés még drágább is lesz a buli.
-
Kobe
veterán
válasz razorbenke92 #24014 üzenetére
Mmint arra gondolsz, hogy mind a netflix, mind a spotify minden honapban napra pontosan ugyanazon a napon, az elofizetes megkotesenek napjan terheli be a dijat?
Ez volna a nehezen kiszamithato? -
t72killer
titán
válasz razorbenke92 #24024 üzenetére
De ha van az embernek alapból EUR-ja, akkor miért terhelné forintban?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz razorbenke92 #24026 üzenetére
Értem - nagyjából . Vagyis annyi kitétellel, hogy ezekszerint a Netflix alapból Ft-ban számláz neki, mert ha EUR-ban számlázna, akkor lehetne Tűzföldi ügyfél is, ha van EUR a revolutján, abból fog vonni, nem az argentin pesó alapdevizából.
-
Kobe
veterán
Jesus, ez aztan a first world problem a kobon....
Lehet en gondolom csak igy, de nem bonyolitjatok es csuritek csavarjatok agyon ezt az egeszet?
Egy kozepes netflix es csaladi spotify kb 5-6000 hufnak megfelelo osszeg, az ilyen olyan devizapakolgatasnak lehet effektive 10 vagy akar 20 forint hatas is rajta.....erdemes porogni rajta....
Az meg hogy mikor terhel, szerintem a userek 0.0001%at erinto problema. Foleg mivel online fizetesnel celszerubb a virtualis kartyat megadni nem a fizikait, igy nincs belole gondCsak egy tipp, en hogy szoktam ezt a fenomenalis peoblemat kezelni: januar elejen feldobom a 12x3200 hufot plusz a 12x8 eurot revora, es egesz evben le van tudva az elofizetesi mizeria.... Kovetkezo januarig ra sem nezek
-
Kobe
veterán
válasz razorbenke92 #24031 üzenetére
Az online elofizeteseket nem azert rakjuk virtualis / elorefeltoltos kartyara mert masik szamlat hasznalna, hanem mert amikor a szolgaltatot a kartyaadatokkal egyutt felnyomjak (lasd steam), akkor 2 mperc alatt dobod a regi kartyat es kapsz egy ujat ingyen, nem kell heteket varni a fizikai potlasara es nem is fertek hozza a telues, csak az elkulonitett osszeghez
Az, hogy igy a fizikai kartyaval egyidoben, mpercre pontosan tortenhet egy masik zarolas a virtualis kartyan, az csak hab a tortan.
-
Tuomas
addikt
válasz razorbenke92 #24033 üzenetére
Azért az "időzített utalás" nem bármikor csattan, hanem minden hónap ugyan azon napján, ráadásul az összeg sem változik hónapról hónapra. Szerintem is túl van tolva a bringa, tekintve, hogy pl a csoportos beszedési megbízások is ugyan így működnek, akinek van egy kis sütnivalója, az ezt észbentartja, vagy lejegyzi akár naptárba, vagy excel táblákba, hogy adott hónapban mit és mikor fognak vonni, így nem éri a delikvenst az a kellemetlen meglepetés, hogy kajálna az étteremben, de nem tud fizetni, mert éppen az áramszolgáltató csoportos beszedési megbízással leemelte a számlájáról az összeget.
Nem tudom pl miért lenne jobb megoldás a széfbe való pakolgatás, mint az, hogy előtte nap átváltja euróról, vagy éppen annyival többet tölt revolutra hónap elején. Mert ugye ilyen elv alapján a széfbe rakást is elfelejtheti az illető, ha az is kimegy a fejéből, hogy épp terhelési nap van.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Kobe
veterán
válasz razorbenke92 #24033 üzenetére
Ez szerintem tipikusan az az eset, amikor a problema nem is letezik, de a user unalmaban kreal egyet.
Ha meg letezo, erzekelheto problema, akkor nem revolut specifikus, hanem barmelyik banknal elofordulhatna.Az alapszitu ha jol ertem, hogy usernek altalaban X HUF penze van revoluton de adott pillanatban az elofizetesek miatt X+6000 HUF kellene neki
1, Minek? Miert nem tolti fel elore, azt jolvan?
2, arfolyamnyeresege vagy elomye ekkora osszegnel 2 szotyimag ertekevel lesz egyenlo, felesleges pakolgatni
3, ha esetleg az elorefeltoltes es revon 5-6ezer forint atmeneti tarolasa a budzse hatarait feszegeti, es emiatt kell a trukkozes, akkor azon kell elgondolkozni, valoban kell e az az elofizetes
4, a bankkartya muveletek minimum 8-10 lepesbol allnak es minimum masodpercre, de inkabb tizedmasodpercre pontosan logolodnak a kartya elszamolo rendszerben.
Kartya lehuzasa, MCC kategorizalas, autorizacio megkezdese, autorizacio megkezdesenek visszaigazolasa, autorizacio, egyenleg ellenorzese, zarolas, zarolasi uzenet kuldese a bank fele, stb.
A 8-10 lepesbol legalabb 4-5 idoben fugg a fizetes modjatol (magnescsik, chip, nfc, paypass), a POS terminal "koratol" es tipusatol, illetve a telefonmadzagtol es annak sebessegetol....Eeees, akkor a csattano - az uzenetekre, ha valami akadas van, pl egyideju feldolgozas miatt, akkor pufferbe rakja a rendszer es par mpercenkent ujrakuldi
Ebbol kifolyolag annak a valoszinusege hogy ember beballag a McDoncibe es azert nen tudja a sajtburit kifizetni mert eppen akkor terhelik a netflixet, pontosan 0.0000001%. Foleg ha az egyik a virtualis, masik a fizikai kartyaval tortenik.
Nincs problema. User csinalt maganak egyet. Lopp back to 1es, 2es, 3as pont barmelyikehez. Problem solved.Ha meg a deviza a problema, akkor sincs problema. A revo automatikusan beterheli arra a zsebre amin van egyenleg. Ha a thai bath on van penz akkor abba. 3190 HUF os netflixnel szinten a 2 szotyimag lesz a vesztesege kb
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
válasz razorbenke92 #24035 üzenetére
Persze hogy elolvasom, de pont ez a lényeg, hogy ha nem váltja át euróról akkor is átváltódik, mert a Netflix nem EUR-ban fog terhelni, hanem HUF-ban. Mi a különbség a manuálisan átváltom, és a revolut automatikus átváltja között? Mi a gyakorlati haszna annak, hogy nem a HUF zsebből fogy a pénz, hanem az EUR zsebből, de ugyan úgy HUF-ban?
We were here
-
viharhozo
addikt
Ha ez ennyire zavar, csinalsz egy virtualis kartyat, amivel kihozod az ingyenes egy honapot, majd azonnal megszunteted a kartyat, rinse, repeat.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
balinlin
senior tag
válasz razorbenke92 #24045 üzenetére
És az ilyen jellegű használat talán szabályellenes is a revolutnál. Persze, hogy foglalkoznak-e vele, az jó kérdés...
Netflix ezen nem szórakozott tesóméknál. Ott engedte az asszonynak is az 1 hó ingyeneset. Pedig okostévé stb... Utána mondjuk rá is függtek úgyhogy végül előfizetők lettek. -
Wmwinters01
tag
válasz razorbenke92 #24045 üzenetére
Megelőztél ... pont ezt akartam írni, hogy sógoromék pont ezt próbálták meg (pedig a fórumon olvasottak alapján mondtam hogy nem fog menni) és láss csodát nem is ment
I`m not afraid to die, I just don`t want to be there when it happens.
-
Somatom
veterán
válasz razorbenke92 #24070 üzenetére
Köszi! Most nekem is sikerült. Nem tudom, hogy korábban mit bénáztam el. Meglátjuk, lesz-e 360 az Euró.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
t72killer
titán
válasz razorbenke92 #24103 üzenetére
Azt egy ideje már állítgatom
-
t72killer
titán
válasz razorbenke92 #24107 üzenetére
Értem
-
törölt tag
válasz razorbenke92 #24161 üzenetére
Plusz hétfő bank holiday UK-ben.
-
zerodot
aktív tag
válasz razorbenke92 #25751 üzenetére
Szerintem nem biztonsági limiteket szeretne állítgatni, hanem vásárolni a kártyával, és nem tudja, milyen összegig mehet el.
-
Winne
nagyúr
válasz razorbenke92 #25772 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, így lett végül.
A saját Revolut oldalamra beléptem (nem használom), hol tudok linket gyártani, amivel tudnak nekem utalni?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Madycsa
tag
válasz razorbenke92 #25836 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, de az a gond, hogy egyszerűen nem találom, hogy hol tudnám és mit lemondani.
-
Madycsa
tag
válasz razorbenke92 #25836 üzenetére
Lehet, hogy ez lesz az:
Kérdés az, hogy ha rá tudnék nyomni a cancel account-ra, megoldódna e. Még egyelőre rá se lehet klikkelni.[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz razorbenke92 #25846 üzenetére
de akor mire jó az eldobható kártya ha megszűnése után is hozzá férnek a számládhoz?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Divinity
őstag
válasz razorbenke92 #26093 üzenetére
Ez mondjuk csak akkor igaz ha van a fiók hoz billing account is, bár azt elvileg meg kell csinálnia mikor hozzá adod a kártyát
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Palesztin994
aktív tag
ezt gondoltam, de jó lett volna a testreszabás. egýébként ez miért van? elérhető lesz majd a külön app is, csak később? köszi!
-
xcsabo
senior tag
Nálam nem elég sajna. Az app is kell.
-
Z10N
veterán
válasz razorbenke92 #26128 üzenetére
Ertem. Hasonlo a helyzet. Hol szoktad nezni? Johet privatban. Koszonom!
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Tuomas
addikt
-
hedgehog
senior tag
válasz razorbenke92 #27237 üzenetére
7.30.3-beta875-nél se gördül le, viszont másodjára is rányomva ki lehet választani a pénznemet, próbáljátok ki hátha nálatok is
-- aka p3d3str1an
-
sopruk
senior tag
Én azt tapasztalom, hogy nagyon lassan reagál az érintésre a legördülő menü.
6-7 másodpercet kell várni, mire megjelennek a kiválasztható pénznemek.
Utána a kiválasztásnál újra ennyit kell várni és nekem így működik... -
Drenadar
veterán
válasz razorbenke92 #27348 üzenetére
köszi, reménykedtem hogy van valahol eldugva egy gomb, ami csinál róla statisztikát.
Már több mint egy éve használom, macerás ezt összeadni viszont annyira (szép) irreális a Ft értéke a széfnek, hogy kiváncsi lennék, hogy hány ft-ot rakott eddig be.
(Nálam csak a ft-ot nézi, 3x -os szorzó van, és azt teszi be a széfbe és akkor váltja át krypto-ba). -
őstag
Na nekem se késéssel, se másodjára nem jelent meg.
A megoldás az volt, hogy töröltem az összes eddigi széfem, és létrehoztam egy újat, és egyből működött.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
jobarat01
tag
válasz razorbenke92 #28467 üzenetére
link de van valami, csak nem annyi mint a posztoló írja
"When you invite your friends to join Revolut, you’ll get paid for each friend that signs up, orders a physical card and makes 3 card transactions"
[ Szerkesztve ]
-
UHHH
senior tag
válasz razorbenke92 #28495 üzenetére
Ráguglizva kripto meg financial meg ilyesmi befektetéseket ajánlgat ez a szám, szóval eléggé egyértelmű, hogy nem a Telekom domino adatbázisát hekkelte meg valaki, vagy nem random hívogatnak, talán. Szóval valami átverést érzek a gugli találatok alapján. Nem véletlenül szokott a revoluton sem reklámozva, hogy ha hív valaki netán revolutnak kiadva magát...
-
dkekesi
tag
válasz razorbenke92 #28512 üzenetére
A számlakivonat lesz a megoldás itt is, erre a tranzakcióra.
De kérdem én: minek kell banki kivonat a feleségem bankjától, ha látják, hogy onnan jött a pénz??? Ott az asszony neve és bankszámlaszáma az összeg mellett! Még a közleményben is benne van, hogy "autó fele"! Miért kell a másik oldalról is egy banki papír? Az mennyivel bizonyít többet, mint hogy a SAJÁT rendszerükben benne van az adat, ami egy megbízható rendszeren (GIRO) keresztül érkezett???
Másik probléma az, hogy kb 5x annyi pénzzel kell elszámolnom, mint a kocsi, mert az elmúlt 11 hónapot nézik. Ennek egy része a bérből kijön, de pl. munkaszerződést is kérnek, amihez 0 közük van. Meg adóbevallást, amihez még annyi közük sincs. Meg tőzsdei tranzakciókról szóló doksit. Meg osztalékról szóló doksit. Ilyenekből volt a bevételem. Tudod, ha ezeket azonnal elkérik, akkor azt mondom, "pfff, nehézkesek vagytok, fiúk/lányok, de tessék, kéznél van". Viszont majd' 1 év távlatából visszakeresni... na az nem menő.
Jóval több pénzt mozgattam hagyományos bankokban és soha egyetlen egyszer nem kért tőlem senki semmilyen papírt. Lakást eladtam/vettem... semmi.
Na mindegy, holnap meglátom mi lesz. Így este csak indiai tech supporttal akadok össze, azok meg write only módban vannak, el sem olvassák, mit írok, csak copy/paste-elik a sablon szöveget.
Úgy tűnik nekem, hogy a Revolut kisebb tranzakciókra, napi vásárlásokra szuper, de komolyabb üzletet ne ezen keresztül akarjon végezni az ember.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz razorbenke92 #28515 üzenetére
Manapság már nem kell mindenhol fizikailag megjelenned, pont ugyanúgy tudsz bankszámlát nyitni, mint a Revo-nál...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
dkekesi
tag
válasz razorbenke92 #28523 üzenetére
Igen, magyar bank magyar állampolgárt simán le tudna informálni, amennyiben modern COVID-kompatibilis folyamataik vannak. Sőt, talán még EU-st is, ha nagyon megerőltetik magukat. Max 3. országbeli állampolgároknak indokolt személyesen megjelenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Politika
- További aktív témák...
- Klipsch R-121SW
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest