Drágul a Revolut

Április végétől jelentős változások lesznek a szolgáltatás felhasználási feltételeiben.

A vállalkozás a napokban értesített ügyfeleit, hogy módosították a használati feltételeket, és a változtatások 2021. április 23-án lépnek hatályba.

Készpénzfelvétel bankautomatából

Standard csomagot esetén

  • marad a 75 ezer forintos havi limit az ingyenességre, fölötte 2 százalék a díj

ugyanakkor

  • a jövőben csak havi öt alkalommal lehet ingyenesen pénzt felvenni

  • a két limit egymástól függetlenül érvényes

  • a díjak maradnak két százalékosak, de bevezetik a minimum díjat, ez 400 forint lesz

A Plus, a Premium és a Metal csomagot használó ügyfeleknél csak annyi lesz a változás, hogy náluk is bevezetik a minimum díjat.

Ingyenes nemzetközi pénzátutalások

A következő szolgáltatások díjmentesek maradnak:

  • ingyenes helyi átutalás a belföldi pénznemben

  • ingyenes belföldi és nemzetközi átutalás euróban bármelyik SEPA-országba (ezek közé az EU/EGT tagállamai, valamint az Egyesült Királyság és Svájc tartoznak)

  • ingyenes átutalás más Revolut-ügyfeleknek (egymás között) a világ bármelyik országában

A változások azokat érintik, akik a SEPA-övezeten kívülre utalnak pénzt.

A jelenlegi helyzet: a Revolut most kétféle nemzetközi átutalást tesz lehetővé. Az egyiket „nemzetközi” átutalásnak, a másikat „SWIFT”-átutalásnak nevezik. Ezekre két külön keret vonatkozik:

  • a Standard és Plus csomagot használó ügyfelek havonta egy nemzetközi átutalást indíthatnak díjmentesen, azt követően átutalásonként 150 HUF összegű díjat kell fizetniük. SWIFT-átutalások a pénznemtől függően 1000 HUF vagy 2000 HUF összegért indíthatók

  • a Premium és a Metal csomagot használó ügyfelek számára díjmentesek a nemzetközi átutalások, ezenkívül havonta egy SWIFT-átutalást is ingyenesen indíthatnak. Ezt követően a pénznemtől függően 1000 HUF vagy 2000 HUF díjat kell fizetniük

A fenti helyzet április 23-tól megváltozik, ugyanis egyesítik az eddigi „nemzetközi” és a „SWIFT” típusú átutalásokat egyetlen kategóriában, és ezt „nemzetközi átutalásnak” hívják.

A nemzetközi fizetések díja 100 HUF és 2000 HUF között fog mozogni, attól függően, hogy az ügyfél mennyit és hova utal át. A Premium és a Metal csomagot használó ügyfelek ezentúl is ingyenes fizetési keretet kapnak:

  • Standard és Plus: nincs díjmentes keret

  • Premium: havonta egy díjmentes nemzetközi átutalás

  • Metal: havonta három díjmentes nemzetközi átutalás

A Revolut-kártyák kézbesítési díja

Az eddigi feltételek alapján a Standard csomagot használó ügyfelknek 4,99 GBP-t (vagy ezzel egyenértékű, más valutában kifejezett összeget) kellett fizetniük a Revolut-kártyájuk standard kézbesítése esetén, és 19,99 eurót (vagy ezzel egyenértékű, más valutában kifejezett összeget) expressz kézbesítés esetén. A szállítási költség ennél nagyobb is lehetett attól függően, hogy hova kérték a kártyájukat.

Április 23-tól már azelőtt megmutatják a standard és expressz kézbesítés díját, mielőtt az ügyfél megrendelné a kártyát a Revolut appon belül. A szállítási költség (az eddigieknek megfelelően) ennél nagyobb is lehet attól függően, hogy hova kérik a kártyát.

Felhívják arra is a figyelmet, hogy aki elégedetlen az új feltételekkel, díjmentesen lezárhatja a számláját.

Azóta történt

Előzmények