Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
Uhh srácok!
BIM szakmérnökire jelentkeztem, cég maximálisan támogatott benne.
Jött a válasz a BME-ről, hogy olyan sokan jelentkeznek, hogy várólista van a képzésre, és jövő (2025!!) Őszi félévre van hely. Pécset is már csak a tavaszira.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Lien
tag
Ez tényleg kemény, én még 2022 tavasza talán nyarán jelentkeztem , már akkor is a 18 főt felbővítették 36-ra., ennél nagyobbra már nem bővítenek. Most a 4. évfolyam fog záróvizsgázni június-július, (meg az aki nem végzett időben kiégés miatt ). Gondolhatod mi lesz ha bejön június-júliusban a törvény, még jobban megrohamozzák ezt a két intézményt. Mit gondolsz, elkezdenéd Pécsett és lejárkálnál, hogy fél évvel előbb végezz? Amúgy Pécsett nincs házi de a vizsga picit nehezebb.
-
L4mie
veterán
Igen, ezt még beszéltük privátban
De azt vízjelezi ha jól emlékszem. Mondjuk lehet meg lehetne próbálni, hogy venni 1-et és ha nem LT, akkor önként szólni Annáéknak, hogy hello, rendben van ez a licensz? Csak ugye az is benne van, hogy így kiszúrsz másokkal, főleg olyanokkal akik jóhiszüműen vettek ilyent.De szerintem LT, és ahogy daninet írta, az elég....tré
[ Szerkesztve ]
-
vidékiürge
tag
hali!
Szerintetek van arra mód, hogy egy annotációs szimbólum ne tükröződjön, ha tükrözöd a pozíciójukat?
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
daninet
veterán
válasz vidékiürge #559 üzenetére
ugye amikor megnyitsz egy family-t van benne egy kereszt ami a reference plane. Azokon a reference planeken tükrözi a family-t. Szóval ha egy szöveg vagy vonal a bal oldalán van és megtükrözöd akkor a jobb oldalán lesz. Nem sokat tudsz tenni talán annyit hogy tükrözve átmásolod őket aztán kell csinálni egy dynamot ami a saját originjükön visszatükrözi őket. Elvileg nem kellene bonyolult legyen pár node. (híres utolsó szavak )
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Raysen623
addikt
Ez egy vicc. Az egyik oka amiért rühellem a jó Revitünket az pont ez. Kismillió időt el lehet b@szni a tervek maszírozásával a Tag-ek miatt. Én a magam részéről inkább az Align lehetőséget használnám az elrendezéskor, hogy ne kelljen tükrözni. Reference plane ezt segíti is.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
vidékiürge
tag
válasz Raysen623 #561 üzenetére
Ez amúgy label, egyszerűen használhatatlan a TAG nekünk. Sima shared paraméter ki van húzva label-el és ennyi. A tag őrületes csalódás, hogy egy model groupba nem tartozhat bele és nem színezhető a familyvel együtt. Iszonyat plusz munkát okoz, ezért inkább elengedtük és máshogy feliratozunk. Pedig amúgy lenne előnye, de nekünk nem jött be.
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
vidékiürge
tag
nahh, a familybe belerakható egy "control", amitől a modelnél megjelenik egy mirror nyíl és szabadon tükrözhető.
Erről van szó és nekem ez egy egész vállalható megoldás
https://help.autodesk.com/view/RVT/2024/ENU/?guid=GUID-4AF18AA1-E16F-46A6-81B9-3CA1E8094F46Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
Raysen623
addikt
-
daninet
veterán
válasz vidékiürge #566 üzenetére
nem rossz megoldás amíg nincs vállalhatatlanul sok annotáció
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
L4mie
veterán
Sziasztok megint
Gyors kérdés:
Assembly kódoknál meg lehet oldalni, hogy legyenek ékezetek?
2014 még ebben is iszonyat elmaradott, szóval nem kis melóval, szenvedéssel összeraktam egy assembly kódos txt-t, de jobban tetszene, ha lehetene benne ékezet.
(csak a kategóriákban hagytam, de látszik milyen csudaszíp)
-
TRicKolas
csendes tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy a View Range-nél a Level Above furán viselkedik?
Sablonfájl megnyit, van benne 3 szint. Level1-re modellezek egy pipe-ot, felemelem a végtelenbe. Level1 Floor Plan Top-ja "Above Level", ami ugyebár megegyezik a Level2-vel.
Architecture disciple-en minden logikus, viszont Mecha/Coord discipline-re állítva bármilyen magasan van a cső, látszódni fog.
A Level-ek Story Above tulajdonságát is átállítottam Defaultról, hátha, de nem. -
-
Raysen623
addikt
Akadt egy problémám. A képen látható esetet szeretném elkészíteni family-ben. Adott két adaptív pont, amit összeköt egy referencia vonal, mégpedig úgy, hogy ha bármelyik pontot elmozgatom, akkor a vonal leköveti. Hogyan lehet ezt megcsinálni? Eddig nem sikerült rájönnöm, és sehol nincs épkézláb kapaszkodó a neten.
Másik kérdés: Flip hogyan adható meg family-nek Adaptív komponensként?A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
L4mie
veterán
[link] Közlönyben megjelent a BIM rendelet.
Amiőrl már szóltatok, hjogy lesz ilyenDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
daninet
veterán
-
Raysen623
addikt
Jelenleg nem úgy működik az adminisztrációs intézményrendszer, hogy abban bármiféle értelmes logikát lehessen keresni. Maradtak még szakemberek egyes helyeken, de az nem garancia semmire. Legjobb példa erre a MÁV. Ez a szabályozás is nem véletlenül késett ennyit. Komoly érdekek és ellenérdekek feszülnek itt egymásnak.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Ranger^41
aktív tag
2. BCF nyílt adatcsere formátum: lehetővé teszi az építményinformációs modell (BIM) IFC fájlformátumban való megjelenítéséhez kapcsolódóan geometriai, illetve alfanumerikus információk hozzárendelését a térbeli modellhez
Tessék?
És mi a helyzet azzal az állami építési tételrenddel, amire az egész épülne? Gondolom még a kanyarban sincs, bár Lázár Miniszter Úr biztos nagyban dolgozik már rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - kaparintsd meg már most!
- Discord Nitro 1 éves (full verzio nem basic)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- EREDETI - CHOICE - BUNDLE - STEAM KULCSOK - UPDATE!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen