Hirdetés
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Sok pénztől esik el az OpenAI, ha nem lesz profitorientált cég
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Henna Virkkunen szerint minden tech cégnek tisztelnie kell az EU-s törvényeket
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Python programozás
- Autodesk - Revit
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Hat a kartyat azt nem tudom, mennyi ido mulva jott meg, szamlat nekem telefonba megnyitottak mert forintban ugyfeluk vagyok, es a kartyat is megrendeltek. USD, de ugyanaz. A lenyeg hogy az altalanositas nem igaz, hogy draga, csak van ahol veszettul lehuzzak a nepet, van ahol meg nem. En ott tartom inkabb a devizabol a fajobb mennyiseget mint a fintech-eknel.
-
-
-
-
-
MasterMark
titán
Igen ez ilyen. Én azt sem értem, ha már van nálunk is NFC-s Google Pay, akkor az alkalmazást hozzá miért nem kaptuk meg?
Én most adtam hozzá anyukám telefonján az NFC-s gpay-hez a Revolut appból a kártyát, és csak ott jelent meg, máshol nem. Az első kártyát csak így lehet hozzáadni, hogy appból, mivel addig nem is látszik a fent említett Google Pay menüpont a beállításokban. Utána már ott is lehet kézzel hozzáadni kártyát, vagy törölni.
-
MasterMark
titán
A fiókodnál a fizetési lehetőségek nem ugyanazok mint az NFC-s fizetés. Mindkettőt Google Pay-nek hívja, de ez két külön dolog.
Nálunk nincs külön app, ott a beállításokban lehet az NFC-s Google Pay-t kezelni. Nincs beragadva semmi, ezek külön kezelhető dolgok.
szerk.: Az előbbi az accountodhoz kapcsolódik mint fizetési lehetőség, azzal tudsz a googlenek fizetni a szolgáltatásaiért pl, vagy a play store-ban.
Az utóbbi NFC-s az pedig magához a készülékhez kapcsolódik, azzal a készülékkel tudsz fizetni NFC-vel, google pay-jel.Mind a kettőbe külön tudod felvenni és törölni a kártyákat. Nem kell, hogy ugyanazok legyenek, lehet csak az egyikben vagy csak a másikban is valami.
-
törölt tag
Rendes CIB-es kártyával nekem sem működött, de hibát nem írt, csak tíz percig töltötte a semmit. Aztán virtuális kártyát csináltam, azzal ment instant. Nem is értem...
Na de majd valaki, aki ért hozzá írja meg nekem, hogy a részvényekből a hozamot hogy tudom kivenni? Vagy muszáj részvényt eladni? -
-
balinlin
senior tag
Hát nekem nem lenne sem időm se kedvem ezzel sz.rakodni. Ráadásul ilyenkor a meglévő fiók beállításai is elvesznek, ami újabb nyűg lenne újra beállítani. Vagy engem tartasz most fillérbaszónak, a Spotify family miatt? A netflixet pl. kipróbáltam, annyira nem jött be, nem fizettem elő.
Szerintem lassan zárjuk az offot, mert ez már messze mutat a revoluttól. -
-
Az alapszitu ha jol ertem, hogy usernek altalaban X HUF penze van revoluton de adott pillanatban az elofizetesek miatt X+6000 HUF kellene neki
Nem, nem értetted jól. Az alapszitu az volt, hogy a Usernek van X HUF pénze a revoluton, amit valamilyen adminisztratív okból érintetlenül akart hagyni - gyaníthatóan valamilyen malacpersely jelleggel használta. Se plusz 6000HUF-ot nem akar rajta látni, ha ránéz, se minusz 6000HUF-ot. Azt akarja látni, amit ő ott akar tartani.
Tisztázzuk megint, amit már leírtam: Szerintem is hülyeség, de erre kért megoldást.
1) Megválaszolva.
2) Megválaszolva.
3) Megválaszolva. Pontosítás: Mint írta, EUR-ban tartja a pénzét Revon. Nem az a probléma, hogy nincs rá pénze.
4) Ismét nem tudom, hogy jön ide ez a sok infó.pontosan 0.0000001%
Ezt miből számoltad ki ilyen pontosan? Nekem más jött ki:
Tegyük fel, hogy 2.5h intervallumról beszélünk, és fizetés előtt 5 perccel helyezi a Forint zsebbe a szükséges összeget: Tehát a veszélyes 150 percből 5 percig van kozkázatban: ez nekem 1:30, ami 3,33%
Tuomas:
Ezt nem tőlem kell kérdezni, de alapvetően ez volt a kérése. Mondtuk is neki, hogy nem okos döntés, később megismertettük vele a vault-ot, ami úgy tűnt, megoldás neki, tehát a válasz az, hogy érintetlenül akarta látni a HUF-ban tartott összeget (bármi is legyen ennek az oka). -
Nem teljesen tudom, hogy csak én nem értem, vagy full semmi köze a témához annak amit írtál.
Tehát mégegyszer:
Az meg hogy mikor terhel, szerintem a userek 0.0001%at erinto problema. Foleg mivel online fizetesnel celszerubb a virtualis kartyat megadni nem a fizikait, igy nincs belole gond
A "gond", amit felvázoltam az, hogy egyidejűleg szeretnéd megakadályozni, hogy a Revolut HUF számládat megterhelje a Netflix ÉS közben használnád ezt a HUF számlát másra is.
Azonban ha utóbbira akkor van szükséged, amikor éppen várható az előbbi, akkor nem tarthatod nyugodtan a pénzed a Forint zsebben, mert bármelyik pillanatban csattanhat az időzített utalás, pont amit az egész bénázással meg akarsz akadályozni.
Ez ellen nem megoldás a virtuális kártya -
Engem nem kell meggyőznöd, én sem bonyolítom ezt túl, csupán a kérdezőnek akartam segíteni az eredeti kérésében. Illetve, ha megfigyelted, nem az anyagi előny volt a cél, hanem valamilyen kényelmi funkció.
Annyiban had javítsalak viszont ki, hogy a virtuális ill. fizikai kártyákra bontásnak az adott esetben nincs jelentősége, mivel mindkettő ugyanazt a HUF zsebet használja, ha HUF terhelés érkezik rá.
-
Mmint arra gondolsz, hogy mind a netflix, mind a spotify minden honapban napra pontosan ugyanazon a napon, az elofizetes megkotesenek napjan terheli be a dijat?
Igen, arra.
Nem tudom feltűnt e, hogy azt írtad "napra" és nem azt hogy percre. A Netflix az elmúlt 5 hónapban az adott napon egy 2.5 órás intervallumban terhelt. Ebből az öt alkalomból kettőnél ugyanebben a 2.5 órás intervallumban használtam a kártyámat, egy meg hétvégi volt.
Feltételezzük, hogy a HUF konstans vaulton tartása nem megoldás (mert akkor irreleváns a helyzet). Ez implikálja, hogy a kolléga használja a HUF zsebet - másként újra fennáll a kérdés, hogy miért nem tartja széfben.
Na már most, ha használja, akkor képzeld el, amikor azt mondod az étteremben (kocsmában/boltban/???) mikor fizetnél, hogy jáj gyerekek, valaki fizessen már helyettem, mert mindjárt jön a Netflix terhelés, én meg most alacsonyan kell tartsam a HUF zsebemet nehogy beterheljen.
Erre gondoltam, csak azt hittem, hogy ezt mindenki érti -
adabra
senior tag
Én
általábankizárólag HUF->EUR átváltást szoktam alkalmazni, tehát eurót veszek forintért. Az árfolyamhoz nem az eladandó (mínusz) HUF-ot írom be, hanem az EUR mezőbe (plusz) 1-et vagy 10/100/1000 stb összeget. Így kapom meg az EUR eladási árfolyamot (mármint a Revolut szemszögéből eladási)Ez most 354,3093 -as EUR/HUF árfolyamot jelent.
-
kovisoft
őstag
Amikor olyan formátumban látod az árfolyamot, hogy 353.xx, akkor az azt jelenti, hogy ha 1 EUR-t eladsz, akkor ennyi HUF-ot kapsz. A másik irány egy használhatatlan törtszám formájában látszik csak. Úgy tudod megnézni, hogy mennyiért tudsz EUR-t venni, ha belemész a pénzváltásba, mintha tényleg váltani akarnál, és oda beírsz 1 EUR-t.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I5-7500, 16GB RAM, SSD) Posta ok!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), frissen tisztva, 6 hó garancia, Bp-i üzletből eladó!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1650W SilverStone DA1650 Gold moduláris tápegység
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest