Hirdetés
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- A Signal elnöke szerint biztonságos az üzenetküldőjük
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Windows 11
- Béta iOS-t használók topikja
- Max
- ASUS RT-AC68U
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szibilla
aktív tag
válasz
zerodot #51976 üzenetére
Virtuálisnál is kér PIN-kódot, ha pl.: valami régi automatánál fizetsz (pl.: az MPL csomagautomaták tőlem mindig kérik). Nálam a fő kártya PIN-kódját elfogadta ahhoz is, nem rémlik, hogy külön állítottam volna be hozzá.
Lehet, hogy KP-felvételnél más a helyzet, de van PIN-kód virtuálishoz is.
-
pictigjis
őstag
válasz
zerodot #51946 üzenetére
utolsó update: miután az összes kártyámat sikerült ellenőriztetnem (az egyik virtuálist kivonat híján csak némi chateléssel, a banki appból kiscreenshotolt tranzakciós listával, mindenféle egyéb igazolásokkal - tegnap délután öttől ma délelőttig tartott a folyamat - a saját érdekében mindenki inkább csak számláról utaljon be...), valóban úgy tűnik, hogy nincs többé hülye limit. most egy százezres tesztbeutalást csináltam csak, euróra váltás után még a revolutra való kártyás feltöltést sem blokkolta a rendszer. ennek ellenére az utalást fogom használni, az szerintem mindkét szolgáltató számára kedvezőbb, így nem triggerelek semmilyen algoritmust feleslegesen egyik oldalon sem. most 402.3 a bankközi eur-huf árfolyam, a trading 212 403.03-on vált - kb. 0,7 huf tehát a felár. ugyanekkor revolut: 405.37
-
pictigjis
őstag
válasz
zerodot #51946 üzenetére
az biztos, hogy a kényelem miatt nagy kár volt kártyás feltöltést csinálnom, mert az is benne van a helpben, hogy bármilyen korábban használt payment method eltávolítása nem lehetséges. de megpróbálom végigjárni a kártyák ellenőrzését valahogy, ha utána is van limit... akkor chatelek
-
pictigjis
őstag
válasz
zerodot #51944 üzenetére
igen, ezt írják, mondjuk apple payes feltöltésekre használt kártyákat elég nehéz lenne ellenőrizni... van olyan curve is köztük, ami például visszaélés miatt már nem él, náluk meg pdf-es kivonat sincs. de én amúgy tartok tőle, hogy valójában akkor is maradnának a limitek (legalábbis huf-eur alapon szétválasztva), de ezt majd még egyszer tesztelem (ha tudom)
-
pictigjis
őstag
válasz
zerodot #51942 üzenetére
pedig így működik sajnos. sőt, a kiutalási limiteknél az euró és forint összegeket is külön nyilvántartja. arra a forintszámlára, amiről sokat utaltam be, arra engedte volna kiutalni az átváltott eurót is, csak azzal ugye elég nagy lett volna a bukó. egyébként ez egy ciprusi bejegyzésű cég, eleve óvatos voltam vele, ezért küldtem be csak félmilliót...
egyebkent valoszinuleg mas szabalyok vonatkoznak a befektetesbol szarmazo osszegek utalasara. de az biztos, hogy meg a kartyas feltolteseknel is kulon nyilvantartas van
-
avl
senior tag
válasz
zerodot #51577 üzenetére
erdekes
mintha játszhatnának, mintha bizonytalansag lenne mert
- egyreszt "előfordulhat, hogy ezért díjat kell fizetnie...Előfordulhat, hogy elengedjük az alacsonyabb szintre váltás díját. Ha így teszünk, elképzelhető, hogy a díj elengedéséért cserébe meg kell ígérnie nekünk, hogy megtesz bizonyos dolgokat"- masreszt "Ha 14 napon belül vált alacsonyabb szintre
Ha havi részletekben fizeti az előfizetési díjat, akkor az előfizetés teljes összegét visszatérítjük."van tapasztalat ? mi alapjan jarnak el 1-1 felhasznalo eseteben ?
konkretan: ha standardrol premium csomagra valtanék, hogy $->€ konverzio nehany 1000 $ eseten is ingyenes legyen, majd az €-t kiutalnám és a csomagot vissza standard-ra, akkor mit tesznek ? illetve: mennyi idö utan erdemes standard-ra visszavaltani, hogy legolcsobb legyen ?
-
mzso
veterán
válasz
zerodot #51400 üzenetére
Most meg 50 valahány ezerről átment 39-re... Semmi tranzakció nem történt. Mintha hozzáadták volna a sztornózott összeget majd megint levonták...
Jobban megnézve, visszadátumozva dec 2-re megjelent a sztornó felett egy másik tétel ami a korábban másik topic-ban említett 1998Ft-tal kisebb mint az eredeti összeg. Amit nem tudom miért csinált az Auchan, lehet valami késedelmi díj?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
zerodot #51364 üzenetére
ok, köszi! Most magánszámláról indítottam egy próba utalást magamnak. Viszont kérte a címzett nevét, lakcímét stb, azt írta, ezt az adatot kötelező begyűjteniük, és ha nem stimmel, visszautasítják az utalást
Ez vajon mindig így van, cégeknél is? Ha magyar cégtől magyar cégnek utalnék? Mert abszurd, és növeli az adminsztratív munkát, ha mindenkitől még lakcímet is egyeztetni kell.
-
Monyos
aktív tag
válasz
zerodot #51164 üzenetére
Arra reflektáltam, hogy a Revolutnak van kimondottan erre kitalált funkciója.
Oda van írva magyarul, hogy ezzel a gombbal letiltod a jövőbeli fizetéseket az adott szolgáltatásért, akkor hiába etikus vagy nem, bárki jogosan gondolhatja, hogy a Revolut ezen funkciója úgy működik ahogy oda van írva. -
Friczy
senior tag
válasz
zerodot #51102 üzenetére
Késve beérkező tranzakció is viheti mínuszba. A Revolut egy hét után szabadítja fel a lefoglalt összeget (vásárláskor az összeg csak lefoglalódik, a terhelés a tranzakció beérkezése után lesz véglelges), a tranzakciónak meg van 30/90 napja beérkezni. Tehát egy már felszabadított foglalás után ha a számlatulajdonos felhasználja a felszabadított összeget, a beérkező tranzakció simán mínuszba tudja vinni a számlát. Az jó kérdés, hogy amennyiben a tranzakció beérkezésekor az eredeti terhelési deviza már nem elegendő, de van másik, ami teljes egészében fedezi a számlát, miért nem azt használja fel a Revolut...
-
batyuska100
senior tag
válasz
zerodot #51073 üzenetére
A promóció feltételei között ott van hogy egy vagy több virtuális vagy fizikai Revolut kártyás fizetéshez kell használni legalább 4000Ft értékben.
Az is benne van hogy fizikai kártyára sincs szükség, a generált virtuális kártyával is működik.
Egyébként ma 13:50kor megjött a promós pénz, úgy látszik hogy ennyi idő kell neki.
Az viszont érdekes hogy 0:25-kor korlátozták a számlámat de 0:58-kor fel is oldották úgy hogy nem is csináltam semmit. -
-
TrollBalint
addikt
válasz
zerodot #49340 üzenetére
Kis kegészítés:
Ugyan, a kérdező nem írta milyen állampolgár,* de pl. aki Szlovák (és akkor nyilván Szlovák címmel regisztrál), ott a meghívott is kap jutalmat. (Akkor is, ha a meghívás magyarországi account-ról érkezik)*mikor néhány éve havert meghívtam, meg utána még jó darabig biztos járt pénz a meghívottnak is a Szlovákoknál
-
tttttt2
csendes tag
válasz
zerodot #47671 üzenetére
"
> Ugyanaz a fizikai Revolut kártya, amivel először forintot töltöttem fel a RevolutraEzt nem értem... Mi csináltál pontosan?
"Sorry. Butaságot írtam. A magyar bankszámlához tartozó bankkártyán keresztül ment a feltöltés.
Megköszönve a többi választ is, ha jól értem: ha netán ad a magyar bank svájci frankos kártyát a devizaszámlához, csak az jöhet szóba mint ingyenes deviza top-up a Revolutra.
-
jencsikdani
tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
zerodot #47244 üzenetére
"A Revolut bankként működik, úgyhogy az eléggé alap, hogy mástól is kaphatsz oda pénzt."
De itt nem pénzfogadásról volt szó, hanem pénzfeltöltésről. Ami gyökeresen más téma és tiltják is!
Én évek óta feleségem számlájáról töltöttem fel, mert nekem sincs saját néven itthon számlám, nem volt probléma belőle, pedig milliókat is töltöttem fel. Gondolom házastársi viszony vagy nem tudom mi okból nem ütközött az ÁSZF-el, vagy csak nem vették észre (amit kétlek ennyi idő után). Az elején nem is gondoltam erre, hogy probléma lehet, itt hívták fel a figyelmemet, hogy baj lehet belőle. Így x év után feleségem felhúzza a sajátjára és elküldi Revoluton. Ez már ahogy te is írod, alap, hogy kaphatok mástól pénzt. -
ddsteel
aktív tag
válasz
zerodot #46898 üzenetére
Egyáltalán nem keverem, csak ami nem ingyenes, az számomra nincs (úgy értve, hogy nem veszek fel 2%-ért pénzt, ha az itthoni bankomnál is jobb feltételekkel lehet). Persze, hogy várható volt, írtam is, hogy a napi 370E ingyenes limit az irreális, végülis úgy értettem, hogy lehetne ennyi a napi helyett a havi limit (és igen, akkor úgy értettem, hogy az ingyenesség tekintetében).
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
zerodot #46454 üzenetére
Jajj bocsánat
Nem volt hétvégi váltás, sima hétköznap csak.
Ingyenes keret akkor lenne lényeges, ha nem random szerüen vont volna le átváltási költséget, mert 2re vont utána 2re nem utána újra vont és következőre nem.
Most nézem tüzetesebben tankolásnál nem vont le, van olyan bolti vásárlás ahol igen és van olyan ahol nem. Már ezt végképp nem értem. -
törölt tag
válasz
zerodot #46387 üzenetére
Kedvező Zero, a te hozzászólásod offtopik, nem kell linkelgetni a jelentését. A kérdés ontopic, mert Revoluttal is fel lehet venni Atmből készpénz. Vissza már nem tudja rakni a számlájára.
"Nem viszed ki vele. Azt hogy digitalisan mit latsz es helyben melyik partnernel tarolja a penzt a revo nem egyenlo azzal, hogy kivitted. "
Meg fogom nézni de ahhoz is, LT számla tartozik. Árfolyamokat is jegyzik, kereskednek a pénzekkel, a kivitel csak fizikaira vonatkozhat, kereskedelmi forgalomban, pénzváltó. Magán személyként haza hozol "pár fontot" nem reális, hogy ezért szankcionáljanak.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
zerodot #46277 üzenetére
+1
Sajnos ezerszer álltam az üzlet pénztáránál a bankom által a telefonra ráfaragott NFC-s virtuális kártyával, mert nem akart működni. A mögöttem álló embersor virtuálisan már ezerszer meglincselt, és 10-ből 9x a fizikai kártyát kellett használnom, esetleg ha volt, akkor KP-t.
Említsük is meg ezt a kedves bankot az elavult f*stos alkalmazásával, és igénytelen, sötét középkort idéző webfelületével: MKB, új nevén a lölö-s MBH.
Most már mindig fizikai kártyával fizetek, ezért nem hiányzik a Revo appba épített "kvázi" NFC hiánya. És ha nincs NFC-s viselhető kütyüm, akkor eleve elég gáz egy féltéglát odaérinteni a POS-terminálhoz. -
Krethx
aktív tag
válasz
zerodot #45971 üzenetére
"Régebben amúgy működött, lehetett beállítani PIN kódot a virtuálishoz is"
Amúgy erről tudtam. Egyáltalán ez működött is valakinek akkoriban? Szerintem ez egy bug volt.
https://prohardver.hu/tema/revolut/hsz_14370-14370.html
https://prohardver.hu/tema/revolut/hsz_14516-14516.html -
Hummin
tag
válasz
zerodot #45913 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Piaci árasból vételből számoltam ki, hogy a marzs náluk +0.2%. (limit feletti váltásnál még +0.5% pont). És ezt alkalmaztam limites vételekre. Pl. ha 370.4-s középnél akartam váltani limitnek 371.14-et adtam meg. És az fedte is a valóságot, működött. És most ezt láttam felborulni.
Képzelődnék?
Lényeg az általuk mutatott középárfolyam, és vétel közti különbségre gondolok. Júniusban még tudtam a +0.2%-kal számolni. Szerintem drágább lett a váltás.
-
kp78
addikt
válasz
zerodot #45614 üzenetére
Én múlt héten utaltam egy német cégnek áruvásárlás során pár száz eurót, többször is figyelmeztetett a rendszer, már-már a frászt hozta rám, h lehet mégsem voltam elég körültekintő, de mivel bíztam abban, h jó helyre és megbízható cégnek utalok, jóváhagytam, és pár megerősítés után útjára engedte a pénzt.
Majd odatette az utalás mellé, h "mi megmondtuk, h ne, mert csalás, de te mégis utaltál, vess magadra".
Ehhez képest a cég másnap délelőtt megkapta a pénzt, és már adta is fel a csomagot, ami 3 munkanap alatt a kezemben volt.
Nem tudom mire alapozta a Revulot, h potenciális csalás akinek utalok, de nem lett igaza.
Gondolkodtam, h megkérdezem tőlük, de egyelőre nem vettem hozzá a fáradságot, pedig jó lenne tudni. -
paolinho
őstag
-
-
geryboro
senior tag
válasz
zerodot #45491 üzenetére
menj vegig nyugodtan az egeszen te is.
aldom az eget hogy 2x is fizethettem a csodalatos szolgaltatasukert.
tegnap lemondtam, ma fizettem es ujraaktivaltam az elofizetest, hogy teljes mertekben ki tudjam hasznalni a szolgaltatast amit nyujtanak a penzemert a fennmarado idoszak vegeig.nem jellemzo hogy ilyen szolgaltatasba fektetek be, ezert kicsit meg is lepodtem a dolgon hogy leteznek ehhez hasonlok.
ezen felul a revolut teves azonositasat kovetoen, szerintem nem en voltam az egyeduli ember aki belesetalt a dologba.ezen megfelljebb, ma jott meg az uj kartya, szep csilli villi ugy ahogy illik.
mar megerte -
geryboro
senior tag
válasz
zerodot #45476 üzenetére
valoszinu hogy koze van user errornak is, mivel mikor van kedve az embernek 600 soros aszf iromanyokat olvasgatni, mikozben egybol lecsapol egy aprobb osszeggel az termek 2 oras szerkesztgetese utan, amit persze nem is nyom az arcaba az embernek, hogy kesobb a tobbszoroset szedik be, ha betudjak.
masodsorban nem okozott nagyobb kellemetlenseget, koszonom a linket a sikeres lemondashoz.
valoban lehet hogy teves a csalas azonositasa, de ha nem tudta lemarni a penzt, es ezt kovetoen egybol felfuggesztette a szolgaltatast, semilyen hatulutoje nincs a dolognak, a kartya frissites pedig jol jon, mivel a metal kartyat szeretik szetkarcolgatni az ATM-ek, mar erett az a csere.. -
Noxy
veterán
válasz
zerodot #45473 üzenetére
nem tolja a képedbe, hogy aktív az előfizetésed
Nem nem. A lámpának villogni kellene az agyban, hogy ha már előfizetek, milyenek a feltételek, és hogyan tudom azt lemondani. Addig semmit, amíg 2-3 katt.. nem találom meg.
Volt nem egy oldal, hogy 1-3 hónapra előfizettem, meg uan ott, le is mondtam. Az 1-3 hónapot megkaptam, mert kifizettem. -
Noxy
veterán
válasz
zerodot #45467 üzenetére
Ja igen.
Félreérthetően fogalmaztam, pedig átfutottam a felhasználási feltételek erre vonatkozó részét geryboro helyett.
Talán le is mondtam volna helyette, ha tudom az e-mail címét.
Mondjuk ez számomra meglepő hogy a revolut blokkolta, mert érthetően ott van, (előfizetési feltételek és fizetés 18 pontban) hogy mit fogadott el.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest