Hirdetés
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Sok pénztől esik el az OpenAI, ha nem lesz profitorientált cég
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Henna Virkkunen szerint minden tech cégnek tisztelnie kell az EU-s törvényeket
- Nincs elég NVIDIA AI-chip Kínában
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Is-tee
aktív tag
válasz
Tuomas #27855 üzenetére
Mert jelenleg a weben kívül nem tudom használni, mert nem tudok belépni az alkalmazásba, mint írtam.
emeritus: pontosan, tegnap megkérdeztem, hogy járható-e ez az út, de csak annyit írtak, hogy ha megszeretném szüntetni a fiókot, akkor azt alkalmazáson belül megtehetem, de mivel nincs alkalmazás, azaz nem tudok bejelentkezni, így nem tudom törölni se.
-
pictigjis
őstag
válasz
Tuomas #27282 üzenetére
akkor úgy fogalmazok, hogy eddig az összes kártyarendelésemnél (függetlenül attól, hogy munkanap volt vagy sem) legkésőbb másnap posted státuszba került a rendelt kártya. lehet, hogy az volt nem pontos jelzés, nem tudom, de simán hihető volt, hiszen automatizált gyártás+borítékolás = posted, aztán vagy ténylegesen is postára került vagy nem
viszont azt sem hiszem, hogy az ünnepek alatt mindenki agyba-főbe kártyákat rendelt volna, szóval olyan nagy torlódás csak nem lehet
nem vágom a centit, hogy jajmikorvanmáritt, de az én tapasztalataim alapján szokatlan ez a "késlekedés", ennyi
-
pictigjis
őstag
-
-
Somatom
veterán
válasz
Tuomas #27060 üzenetére
Ezt még elolvasni is hosszú. Sztem az utazásaim, váltogatásaim miatt abszolút célcsoportnak számítok, de az nem normális, hogy ilyen rákészülésre legyen szükség a biztonságos használathoz. Tényleg van olyan, aki folyamatosan aktualizálja és az utazásainál magával viszi ezeket a dokumentumokat?
-
Somatom
veterán
válasz
Tuomas #27058 üzenetére
Ha nem lenne értelme, akkor nem használnám. De, ettől még nem felhasználóbarát. Reménykedek, hogy nem akkor találják ki, hogy mutassak be mittudoménmilyen dokumentumokat, amikor épp külföldön terelgetem a kamiont. Nem mondom, hogy a kardomba dőlnék, mert 1000 Euró körüli kp. mindíg van nálam, csak a francnak van kedve ilyen ügyekkel foglalkozni. Semmi bajom az ellenőrzéssel, csak hagyjanak ki belőle! Inkább adnék egy engedélyt az Erste -nek, hogy a szükséges infókat adja ki a Revolutnak.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Tuomas #27007 üzenetére
Mert nem ilyen fos brókerre gondoltam. Hanem nagyra mint az ib. Nem kér és nem büntetik. Azért nem kér mert köze sincs ahhoz hogy az egyébként eu-s bankodból te milyen pénzt utalsz magadnak. Azt kell igazolni hogy a számla a tiéd.
Úgy látom hiába írtam már vagy 3* le, még mindig nem sikerült többeknek elolvasni -
Somatom
veterán
válasz
Tuomas #27012 üzenetére
Hááát... Beleőszülsz, mire egy 4-5 köztes banki szereplővel, meg pár Revoluton belüli tranzakcióval megspékelt számlatörténetet visszaigazolsz. Mondjuk, közé került a Curve és megpróbálod felvenni a kapcsolatot a support -jukkal. Mire ott emberhez jutsz, addigra a TEK már rádtörte az ajtót.
-
Somatom
veterán
válasz
Tuomas #26992 üzenetére
Hogy érted azt, hogy meddig? Ha a forrás azonos jogszabály hatálya alá esik, akkor mindegy az összeg, hiszen azt a másik félnek is kötelessége vizsgálni. Ha a másik már vizsgálta, akkor a Revolut minek vizsgálódik és pláne miért az ügyfelet cseszegeti? Aztán, ha a terrorista nem reagál, akkor a Revolut visszautalja a pénzt oda, ahol szerinte nem ellenőrizték megfelelően a forrását? Ezzel nem a terroristát, hanem a tisztességes használókat gátolja.
-
Somatom
veterán
válasz
Tuomas #26954 üzenetére
Vagyis, az egyik EU -s pénzintézet nem fogadja el a másik vizsgálatát? Hogy honnan van a Revolutos pénzem? Hát az Erste számlámról, az ahhoz tartozó kártyával töltöttem fel. Ehhez nem kell külön ellenőrizzenek, a topupot látják enélkül is. Sztem a legtöbb ember így tölti a Revolut egyenlegét. Az Erste -re pedig ugyanaz a jogszabály vonatkozik.
-
kp78
addikt
válasz
Tuomas #26440 üzenetére
Miért? Mert jó lenne látni a pénzmozgást. Az egy dolog, h a kártyához (amiről töltök) tartozó bankszámlakivonaton látszik a pénzmozgás, de azért jó lenne, ha ez a Revo-s kivonaton is látható lenne.
Persze, igazad van egyenlegből költ az ember.
De a Revo-s kivonat is csak tájékoztató jellegű lenne? -
kirkri
addikt
válasz
Tuomas #26303 üzenetére
Szerintem az ATM addig sehonnan, amíg rá nem olvas a chipre. A COVID kezdetén párszor áttöröltem a bankkártyám alkoholos kézfertőtlenítővel, amitől a chip réz érintkezőin oxidréteg keletezett és nem ismerte fel egymás után két ATM sem a kártyát. Visszaadta "azonosítási hiba" hibaüzenettel. Miután rájöttem mi okozza, ha azóta ilyenbe belefutok, akkor kicsit megkapirgálom a felületet és másodjára beolvassa. (És leszoktam a kártya fertőtlenítéséről is). Ebből én arra következtetek, hogy addig nem tudja milyen kártyát tuszkolunk bele, amíg nem olvas rá a chipre. Ugyanakkor olyat el tudok képzelni, hogy valamilyen módon meggyőződik róla az ATM, hogy bankkártyát akar az ember bedugni nem valamilyen szabotázs eszközt, ami okozhatta a fórumtárs esetét is.
-
emeritus
tag
válasz
Tuomas #26249 üzenetére
Szerintem mindenki meglepődik, a bank nem jótékonysági intézmény. A 150000.- Ft (max 2 alkalom!) felvételére jogszabályi kötelezettség miatt nem számolnak fel díjat, de ne legyen kétségünk, máshol kifizettetik velünk. A Revolut esetében is fizet valaki, valahogy, valamikor.
-
spe88
senior tag
válasz
Tuomas #26245 üzenetére
Igen, közben megkaptam a választ, hogy ők senkivel nincsenek leszerződve, ennyire nem látok bele a dolgokba, ti ezekkel jobban képben vagytok, azért is vagyok itt. Természeteswn tudom, hogy a magyar kártyámmal is számolt volna fel díjat, ha nem számolna fel, akkor minek használnék Revolutot? Ez volna az egyik nagy előnye a devizaváltás mellett. A különböző bankok díjszabásai természetesen nem ugyanazok egyazon anyacég mellett sem, ilyet nem írtam. Ez félreértés. Arra gondoltam, hogy ha a Raiffeisennel le van szerződve a Rev, akkor gyanús, hogy ki fogja dobni a németet is, a magyart is, az osztrákot is. Erre gondoltam. Nem a díjszabásra. Más dolog hogy felvilágosítottatok, hogy semmi köze ennek a Revoluthoz. Így hát nem is várhatom el hogy legyen egy menüpont erre hivatkozólag. Bár azért egy jó nagy figyelmeztetéssel: "a Reovlut az alábbi adatokért felelősséget nem vállal" megoldható lenne akár egy ilyen menüpont is. Így sajnos most ugyanúgy, mint eddig mehet az ember váltogatni kp-t, mert még mindig rengeteg helyen nincs Európában 2020 ellenére kártyás fizetés,i opció illetve ahol van -- a tapasztalatok alapján -- sokszor nem fogadják el a Revo-kártyát, illetve elfogadják csak nem működik. Nyilván a spanyol Gizikének a pénztárban fogalma sincs a helyi ABC-ven hogy mi az a Revolut, tehát kiveszi az ember kezéből csak éppen hadonászik, hogy nono. Tehát egyelőre nekem úgy tűnik, hogy ez a Revolut inkább ilyen online vásárlásokra jó Ebayről, Aliról stb. Köszönöm a felvilágosítást
-
emeritus
tag
válasz
Tuomas #26245 üzenetére
Természetesen megfelelő ismeretek híján nem vitathatom, hogy a Revolut készpénzfelvétel díjazása szuverén banki döntés, mindamellett az a következmény, miszerint az általam használt OTP automatánál a bank saját döntése alapján nem számol fel díjat egy Revolut kártyás pénzfelvételnél több mint meglepő.
-
spe88
senior tag
válasz
Tuomas #26242 üzenetére
Nyilvánvalóan nem az ATM-ekre gondoltam hanem az azokat működtető bankokra egyéb pénzintézetekre. Globálisan sem olyan marha nehéz egy ilyen lista összeállítása, van egy halom bank, ami ugyanazon a néven jelen van több országban. Igen kis hazánkban is van egy halom bank-, illetve tksz.-ATM, de ha teszem azt a Revolut le van szerződve itthon 5 bankkal Spanyolországban 10-zel stb stb, akkor az a globális lista az mondjuk 3000 sort tartalmaz (hasamra csaptam), azért nem olyan marha nagy az a lista, láttunk már ennél nagyobbat, meg fogunk is, szerintem a munkahelyünkön is. A tájékozódásom meg pont erre irányul, hogy megtudjam melyik az a bank, ami elfogadja, magyarán létezik-e olyan lista. Rámegyek a Revolut oldalára, kiírja hogy mittudomén contracted banks, legördülő lista Spain kiválaszt és kidobja a 10 találatot, ez olyan irreális? Vagy hogy gondoltad a tájékozódást, hogy elmegyek Spanyolországba, rákeresek a spanyol MNB-re még itthon, kilistázom a kereskedelmi bankokat és egyenként kikeresgélem, hogy melyikkel van leszerződve a Revolut, mert ha igen, akkor inkább benyelem a mindenkori költséget. Nyilvánvalóan a Revolutnak az oldalukon kell, hogy legyen egy lista, hogy kikkel van leszerződve. Ha nincs, akkor az nem túl userbarát dolog, értem én, hogy ha ingyen van mit rí az ember, dolgozzon meg érte, de ha 2 euróért napokat kell böngésznem, akkor megette a fene. Erre lettem volna kíváncsi, hogy létezik-e ilyen lista. Másrészről meg fuvarozóként nem hiszem, hogy kenni-vágni fogom, hol melyikkel van szerződve, és ezeket keresgélni, egy héten van hogy 10 különböző országban van az ember.
@zerodot Köszi, ilyenre gondoltam. Bár ahogy elnézem eléggé átláthatatlan az egész. Mindenféle fórumpostokat kell olvasgatnom hozzá. Hát szomorú, hogyha a Revolut itt tart, mert így a sok ingyenesség mit sem ér, ha egy szenvedés az egész. Azalatt az órák alatt míg megtalálsz valamit többszörösét megkeresed a kezelési költségnek. De azért köszi
-
totika69
csendes tag
válasz
Tuomas #26192 üzenetére
A minimális 6500 Ft -ot 4000+2500 egy fizikai kártyához. Tovább sem lép a beolvasásnál/beírásnál. Rögtön a "valami hiba történt" felirat jön. Sms-t sem küld. Így jóváhagyni sem tudom. Utalásnál mindent megadok. Az egyedi azonosítót is. Meg is jelenik az összeg a Revolut alkalmazásban, de rögtön sztornózzák és visszautalják.
-
sopruk
senior tag
válasz
Tuomas #25826 üzenetére
Tényleg, észre se vettem az x-et amivel ki lehet lőni, csak amikor a prémium ablakra tapicskoltam, akkor sejlik fel a háttérből. Köszi! És így már tényleg rögtön látszanak a limites ablakok...
Már csak a heti infós részt lenne jó, ha ugyan így el lehetne tüntetni. Vagy ha egyszer megnézi az ember, ne lenne ott továbbra is... -
Solymi81
aktív tag
válasz
Tuomas #25764 üzenetére
Lehetne csinálni egy itteni fórumos közvéleménykutatást (természetesen név nélkül), hogy ki mennyit használja a Revolutot (napi, havi, évi 1x-2x), mekkora összegeket mozgat és volt-e már vele problémája, ha igen, akkor mikor.
Úgy látom, hogy az emberek többsége még mindig fél ettől a zárolós témától, miközben én magam már hónapok óta nem olvastam itt olyat, hogy vkinek zárolták volna.
Talán ezzel is lehetne segíteni eloszlatni azt a félelmet, hogy sűrűn történik ilyen.Plusz, azért a magyar felhasználók többsége egy-két kivételtől eltekintve nem mozgat akkora összeget, ami EU-s szinten is kirívó lehet, sztem bőven alatta van.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Tuomas #25755 üzenetére
Félig off, de nekem van friss tapasztalatom újonnan rögzített top up kártyával. Első feltöltés 10 euró volt szerdán, aminek csak annyi volt a célja, hogy amikor a "valódi" feltöltést indítom, akkor ne vadi új kártya legyen a Revolut szempontjából. Csütörtökön 365 eurót (kb 132.500 forint) gond nélkül fel tudtam tölteni az előző nap hozzáadott kártyáról.
-
geleati
tag
válasz
Tuomas #25646 üzenetére
Persze, már 1 éve használom, hasonló összeggel is töltöttem már fel.
Volt 10.30-án és 10.31-én is feltöltésem, és úgy tűnik, hogy az egyiket könyvelte tegnap, a másikat meg ma. Nézem a web bank-ot és a revolutot, úgy tűnik, hogy egyeznek a tranzakciók. Köszi a segítséget! -
-
-
Somatom
veterán
válasz
Tuomas #25481 üzenetére
Nem értem, hogy mire célzol. Ma megnéztem az Erste netbank ajánlatát, majd miután az kiesett, váltottam Revon és a körúti pénzváltóban 4-4 ezer Eurót. Tehát igen, pontosan arról írtam, hogy hol kedvezőbb az árfolyam. A kp. -t befizethettem volna Erste számlára, majd topupolhattam volna Revolutra, hogy aztán ott átváltsam, de azért a pár fillér különbségért nem vacakoltam vele. A mondandóm lényege pedig az, hogy az Erste még az utcai pénzváltónál is 7Ft -tal kevesebet ad egy Euróért.
-
Zugi
aktív tag
válasz
Tuomas #25366 üzenetére
Egyelőre itt felfüggesztettem a dolgot, mert innen egymagam nem tudok továbblépni, csak a mobilja volt nálam, apám nem ért hozzá, segítenem kellene a szelfizésében is, ami most komplikált a vírushelyzet miatt. Ma jó lett volna ingyen átutalni a számláink között, de most már mindegy, megoldottam máshogy és egyelőre most a Revolutja nem s.o.s., de legalább már tudom, hogy miképp élesztem fel az appot hosszú idő után.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- További aktív témák...
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), frissen tisztva, 6 hó garancia, Bp-i üzletből eladó!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1650W SilverStone DA1650 Gold moduláris tápegység
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Purple Használt, karcmentes állapotban 16/512 GB
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 500GB SSD RX 580 4GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium Használt, karcmentes Gyári garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest