Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Somatom #23093 üzenetére
Hm... lehet váltani a netes felületen, hogy debit kártyád melyik számlához (Forint, Eur) legyen kötve? Milyen jó lett volna (ill. lenne) ez nekem az OTP-nél. Egyszerűen nem tudok úgy pénzt levenni az Eurós számláról, hogy ne sarcoljanak meg (min. 0,1%). Lehetne hozzá külön kártyát kérni, de meg nem feltétlen érné meg (27,29 EUR /év)
-
Ármester
válasz balinlin #23095 üzenetére
Play áruház, Origin, Booking.com, ezekbe fixen nem tudtam fizetni Maestroval.
De már van Revolut, így ezzel ez a probléma is megoldódott.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
balinlin
senior tag
válasz SyMbioTe #23094 üzenetére
Pontosan.
Régebben nekem is volt maestrom, igazából online nem ment (play vagy apple store volt többek között ilyen) mindenhol, de pl. a környező országokban is gond nélkül fizettem vele. Aztán persze váltottam és nem is hiányzik a maestro.
A topup meg más okból nem megy a fórumtársnak. -
Ármester
válasz anadroid #23081 üzenetére
Vacak kártya, azt aláírom, sok helyen nem lehet vele fizetni neten, de azért a topup megy vele, tegnap is használtam.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
anadroid
senior tag
válasz gzbotii #23090 üzenetére
Én 3 bank Maestro-jával akadtam el, ebből egy külföldi. Nem véletlen, hogy az OTP is kiváltja őket a kártya lejártakor.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Almos
aktív tag
Nos, ma reggel már a számlámon is volt a hibás/hiányos utalások visszatérítése (4db is volt, ha már rosszul utalunk, akkor fontos, hogy nagyobb összegekkel, és többször is csináljuk )
Összefoglalva: 07.02-én indítottam az utalásokat, 07.06-án jeleztem supportnak a hibámat, és 07.08-án már az eredeti számlámon volt a visszatérített összeg. Ez összességében elég jó supportnak mondható. -
gzbotii
nagyúr
A Maestro jelenlegi formájában emberiség elleni bűn. Barátnőm a banktól kapott előző kártyájával nem lehetett online fizetni. Ez különösen vicces volt, amikor érkezés előtt lemondta a bookingos foglalást a szálláshely, aztán másnapra, full szezonban semmi elérhető nem volt neten. Kivéve AirBNB. Ott meg nem ette meg a kártyát, két karakterrel rövidebb volt a kártyaszám és CVV sem volt rajta. Mindezt külföldön... Én még egyetemista voltam, bárosként dolgoztam, kártya nyet, cashben volt elég pénz nálunk, csak épp sokra nem mentünk vele.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
kenny596
tag
Revoluton hogy lehet befektetési számláról felvenni a pénzem?
A revolt befektetési számlámra befizettem egy adott dollár összeget amiból részvényeket vettem viszont most nem tudom kivenni a pénzt számlára mivel azt írja "El nem számolt pénz " Még nincs elszámolva az értékpapír eladások bevétele.Ezt a pénzt most rögtön befektetheted,de csak az elszámolása után veheted fel." Mivel kezdő vagyok ezen a téren így nem tudom mi ennek a menete. Most be kell mennem a navhoz bevallani vagy várnom kell és majd ki lehet venni ? -
balinlin
senior tag
Mielőtt lecserélnéd, szerintem próbálj beszélni a supporttal. Előtte esetleg eltávolítani és újra hozzáadni a kártyát, hátha, vagy app reinstall...
Ha elfogad maestrot, akkor nem kellene, hogy gond legyen, illetve volt már gond más kártyatípussal is, nem garancia (persze valószínű), hogy megoldja a problémát a csere.
Illetve a bankodban is lehet érdeklődni, hogy látnak-e problémát.[ Szerkesztve ]
-
-
66zio
aktív tag
válasz anadroid #23081 üzenetére
Csodás.. Eddig azt olvastam itt a Topicban, hogy nincs a Maestrokal baj. Nyilván azért használom a Revolutot, hogy spóroljak, nem fogok miatta kártyát cserélni. Hátha „megjavul”.
Jól tudom, hogy számlafeltöltés utalással is ingyenes? (plusz a bankom utalási költsége ha van)
szerk: Utánanézek mennyiért is vesztegeti az Erste a normális kártyáit.
[ Szerkesztve ]
-
anadroid
senior tag
A Maestro a nemszeretem kártyák közé tartozik. Nincs értelme kísérletezni vele. Cseréld le tisztességes bankkártyára!
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
66zio
aktív tag
Sziasztok nektek megy a pénz feltöltés bankkártyával? (Erste Maestro)
Múlt héten is próbáltam meg most is de csak a „Valamilyen hiba történt” et dobja.A múlt hetinél nem, de most háromszor próbáltam és a tranzakcióknál megjelent egy Kártya engedélyeztetése +3500ft (ennyivel próbálom) Pár másodperce, függőben
-
gattolino
senior tag
válasz Hansomester #23075 üzenetére
Azóta megnéztem és a Magnet bankot írja a legjobb váltónak dollárban és az euró is elég jó
Vivo X90 Pro Plus
-
betyarr
veterán
figyelmetlenségből a virtuális kártya helyett a fizikait töröltem ki az alkalmazásban .ilyenkor mi a helyzet?fújhatom?vagy lehet beszélni az üfsz-el hogy tegyék vissza?
-
Hansomester
tag
válasz gattolino #23073 üzenetére
Sajnos dollár tapasztalatom nincs, de az EUR-t 2-3 Ft-al jobban váltja, mint pl az OTP.
Azt nem tudom megítélni, hogy maga a tranzakció költsége drágább-e. Nekem sokat számít az a 2-3 Forint is sajnos. Egy utánajárást megérhet a dolog szerintem, ha sűrűn kell dollárt utalni."Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"
-
Oliverda
félisten
-
gattolino
senior tag
válasz Hansomester #23068 üzenetére
Dollárt is váltanak? Mert, ha ilyen jó árfolyamon akkor bankot váltok. Erste az egyik legdrágább. Weboldalukon nem láttam, csak az eurot.
Vivo X90 Pro Plus
-
Oliverda
félisten
Nálatok sem lehet új top-up kártyát hozzáadni a fiókhoz?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Hansomester
tag
válasz hedgehog #23067 üzenetére
Csak a központjukban lehet befizetni egyedül, a Lechner Ödön fasoron.
Viszonylag gyorsan megy. Nekem amúgy nincs bajom velük, a céges számlám is Gránit bankos, mert nagyon jól váltják az EURót más bankokhoz képest.[ Szerkesztve ]
"Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"
-
zerodot
aktív tag
válasz vigyorgó #23062 üzenetére
> "Ezek szerint nincs az igényeimnek megfelelő szolgáltatás."
Dehogynincs, csak nem ingyen
Egyébként külföldön általában nem gond teljesen ingyenes EUR számlát nyitni ingyenes kártyával. Csak nem tudom, MOról mennyibe kerülne töltögetni banki befizetéssel, ha nem akarnál/tudnál rendszeresen átjárni a külföldi fiókba kp-t berakni. -
hedgehog
senior tag
válasz vigyorgó #23042 üzenetére
Azt hol láttad, hogy 5690 Ft a kártya?
A hirdetmény 3. oldalának tetején lévő "GRÁNIT Most bankkártya akcióban"-t válaszd, az évi 1390 Ft, az is csak a második évtől. (nekem ilyen van, tehát tuti működik a dolog).
De jogos, nem teljesen 0 Ft-os, nem voltam pontos.-- aka p3d3str1an
-
vigyorgó
tag
válasz sopruk #23048 üzenetére
AZ INGYENESSÉG FELTÉTELEI:A minimálbér (jelenleg 107 065 Ft) havonta beérkezik a számlára (jövedelem, vagy más)
Azt hiszem ezzel be is fejeztem a keresgélést.
Nekem csak negyedévenkénti 1-2 webáruházas rendeléshez kellett volna paypalt helyettesítő fizetési lehetőség.Ezek szerint nincs az igényeimnek megfelelő szolgáltatás. -
Adams84
tag
válasz Brandynew #23059 üzenetére
[kép] Szerintem nem rémhír, mivel az egyik pórul járt befizetőnek a Revolut és a Raiffeisen is megerősítette, hogy nem lehetséges a készpénz befizetés. Most pedig harcol a pénzéért...
Ha véletlenül nem tünteted fel vagy elrontod a közleményt, a Revolut support egy mentett képernyős/lefotózott bizonylat alapján jóváírja az összeget. De itt sajnos magával a befizetési móddal (készpénz) volt a gond....
(Becsatoltam egy supportos beszélgetés részletet is ezzel kapcsolatban.)[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Oliverda #23047 üzenetére
Ne üljünk fel a rémhíreknek.
Most kérdeztem rá a supportnál, semmi nem tiltja, hogy készpénzt fizess be. Ez a szabály a csekkes befizetésre vonatkozik.
Amit írt valaki, hogy nem érkezett meg a befizetett pénze, azért történt, mert nem írta a közleménybe az egyedi azonosítóját.
-
zerodot
aktív tag
válasz balinlin #23045 üzenetére
> "Mert az angoloknál sohasem volt euró"
Ez nem nagyon számít, hisz MO-n sem volt soha, mégis lehet eurós számlaszámod magyar banknál is.Utalás szempontjából (sebesség, költség) az számít, hogy a SEPA területen belül legyenek, ehhez nem kell EU országnak lenni (pl. Svájc és Norvégia is a SEPA-ban van):
https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area
és ha jól értem UK is maradna a Brexit után is:
https://www.europeanpaymentscouncil.eu/news-insights/news/epcs-follow-brexit-after-ratification-withdrawal-agreement
De lehet hogy átrak minket EU-s klienseket a Revolut a Litván bankjukhoz, és akkor majd Litván IBAN/BIC-et kapunk a mostani GB helyett. (Vagy finnt... ) -
zerodot
aktív tag
válasz balinlin #23051 üzenetére
Én küldtem SEPA-val EUR-t német számlára, és a német számla feladóként ugyanazt azt IBAN-t és BIC-et mutatja, amit a Revolut is az EU zászlóra tappintva. (Mondjuk pluszba megjelenít még egy Customer Reference kódot is (IP201.....), de annak nem hinném hogy lenne jelentősége a visszafelé irányban, mivel a Revolut ezt a kódot sehol sem mutatja.)
Többen is használják a Revolutot EUR fogadásra a Coinbaseről, és ha jól tudom, oda az első SEPA kiutalás előtt kell egy befelé tranzakciót csinálni, mert csak arra az IBAN-ra enged a CB kiutalni, amiről már jött beutalás korábban.
Szóval szerintem saját egyedi IBAN-ról megy a Revolutos EUR (és USD) kiutalás, nem pedig gyűjtőszámláról, mint a HUF esetében. -
Cxgrav
senior tag
Sziasztok!
Nagyon amatőr kérdés:
Értékpapír számlán teszt céljából rányomtam 0.96$-re, hogy withdraw július 2.-án.
Ott a műveletnél látszódik, hogy megtörtént, el is tűnt a pénz viszont a sima számlán nem jelent meg.
Miért?Köszönöm
Picture me Rollin' by 2pac
-
balinlin
senior tag
válasz <Adamsky> #23050 üzenetére
Az egy rendes IBAN számlaszám, ha valaki arra utal azzal nagy gond nem lehet szerintem.
Viszont ez GB lokalizációs.
A jelek szerint eur utalásokra szintén egy (vagy országonként egy??) számlát használnak, akárcsak forint esetén.
Így ha utalsz és vissza akarnak utalni akkor hasonló bonyodalmak lehetnek mint forint esetén. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz balinlin #23045 üzenetére
Hááát.. izé ...
Ugye a magyart úgy hozod elő, hogy kiválasztod a forint alszámlát (?) és rányomsz a magyar zászlóra. Ekkor ugye látsz egy "account" számot, ami a gyűjtő, és egy ref. számot, ami egyedi.
Ugyanezt lezongorázva a Eur és az USD esetén egy IBAN számot és egy BIC-et látok, ami talán egyedi, bár mindkét esetben ugyanaz. Szóval, nem tudom, hogy ez most igazából így, hogyan...[ Szerkesztve ]
-
Adams84
tag
válasz Oliverda #23044 üzenetére
Nem tudom, de az biztos, hogy eléggé kellemetlen helyzet alakult ki ....
Ez a legfrissebb (mai) infó Raiffeisen-es gyűjtőszámlás készpénz befizetés kapcsán (a tranzakció 2020.06.26-án történt):"Tegnap bent voltam a bankban, már kicsit morcosabban. Ma visszahívtak, hogy hiába megyek be gyakrabban, nagyon sokan fizettek be, és egy központi osztálynál pattog a labda. Ez nem fog gyorsabban haladni, ha bemegyek a fiókba. Úgyhogy most írom a főnőkségnek a kellemes e-mailt."
[ Szerkesztve ]
-
Adams84
tag
válasz Brandynew #23038 üzenetére
Egy zárt facebook csoportban valaki már kipróbálta: Raiffeisen bankfiókban készpénzt fizetett be a Revolut gyűjtőszámlára, de a Revolut nem írta neki jóvá az összeget, mivel a készpénz befizetés tiltva van náluk (talán a pénzmosási szabályozás miatt).
A befizető most egyezkedik a Revoluttal és a Raiffeisennel, hogy milyen módon tudja visszaszerezni a pénzét.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz PalZso #23020 üzenetére
Ez engem is érdekelne ...
(#23021) balinlin
Az Eurós számlaszám, nem gyűjtős számla, vagy tévedek? Csak a magyar az, és ezért kell a megjegyzés rovatot is használni.
Vagyis, ha mondjuk lefoglalok egy szállást Eur-ban, mondjuk Ausztriában és később valamiért lemondom, akkor azt simán vissza kéne, hogy tudják utalni, nem?
Viszont mi a helyzet, ha Magyarországon teszem ugyanezt? Ott ugye a "gyűjtőre" kellene, hogy bejöjjön az összeg, de az én egyedi kódommal a megjegyzésben.(#23029) zerodot
+1
Én is így tudom. Egyébként vigyorgónak én ajánlottam a Revolut-ot. Szerintem bármelyik tetszőleges magyar bankba becsasszogva kellene, hogy tudjon befizetni pénzt a magyar gyűjtőszámlára a saját kód megadását (közlemény rovat!) követően.(#23036) PalZso
" ... valami finn számlára utalt az osztrák."
Hmm... ez gáz. Mondjuk azt tudtam, hogy ez az egész Revolut azért alapvetően a kártyás vásárlásra lett kitalálva, de ha egyszer már utalni is lehet vele, akkor erre ki kellene találjanak valamilyen bolond-biztosabb megoldást. Majd tájékoztass pls. a fejleményekről!(#23038) Brandynew
(#23037) vmarci21
"Készpénzel való feltöltés súgó szerint nem szabályos ... ""A Revolut nem látja, hogy a Raiffeisenben készpénzt adsz-e a bankos néninek."
Tuti? Bejövő összegnél látszik a másik oldal számlaszáma, ha utalt, nem? Na, majd mindjárt meg is nézem, hogy én pl. látom-e a saját bankomban. -
vmarci21
tag
válasz vigyorgó #23024 üzenetére
Készpénzel való feltöltés súgó szerint nem szabályos, és valószínűleg nem is fogadják el.
[link]Magyarországról kézpénzes kerülőút: Barionra is regisztrálsz, oda lehet és szabályos is készpénzzel befizetni, majd onnan utalsz a Revolut számládra.
A másik lehetőség, hogy ha PayPalra sikerült felvenned a USD-s Transferwise fiókodat (amit mostanában nem szoktak engedni), hogy paypalról utalsz usd-t Transferwise-ra, majd vagy azt használod, vagy tovább utalod Revolutra.
Harmadik megoldás, hogy nyitsz egy magyar folyószámlát.
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
Brandynew
őstag
válasz vigyorgó #23030 üzenetére
Az a legbiztosabb, ha az appon belül írsz a chaten a supportnak (a live szót kell majd bírni, hogy élő személyt jöjjön), megkérdezed tőlük, hogy muszáj-e bankkártyát rögzítened, mivel neked nincs folyószámlád. Pár percen belül válaszolni fognak.
Feltölteni biztosan lehet azzal a bankszámlás módszerrel, ahogy a PayPalt is feltöltöd, itt az a kérdés, hogy szabályosan jársz-e el, ha nem adsz hozzá bankkártyát a fiókodhoz.
[ Szerkesztve ]
-
vigyorgó
tag
Köszönöm a tippet ,de mielőtt megcsinálom a teljes regisztrációt tudni akarom hogy biztos működik e így
-
zerodot
aktív tag
válasz vigyorgó #23024 üzenetére
Elvileg mióta magyar HUF gyűjtőszámlája van a Revolutnak, ugyanilyen módszerrel fel lehet azt is tölteni, csak a UniCredit helyett a Raiffeisen bank pénztárában.
Ha a főképernyőn a forintegyenleged (ami most "Ft 0", gondolom) mellett jobboldalt a magyar zászlócskára nyomsz, akkor megkapod a 120-al kezdődő számlaszámot és az egyedi azonosítódat (amit majd ugyanúgy a közlemény rovatba kell írnod, ahogy a PayPalnél).
Még nem próbáltam, úgyhogy nem tudom biztosra
Ha nem működik, akkor majd valaki biztos megírja, hogy miért nem >< -
-
Jhnny86
csendes tag
Sziasztok! Kezdek egy elég szép portfóliót kiépíteni a revoult segítségével, tudom tbsz-en jobb lenne, de így már felmerült bennem három kérdés amire nem találtam megnyugtató választ. Hátha majd Ti.
1. Ki birtokolja tulajdonképpen a részvényeim töredékestül mindenestül? Tehát ha becsődölne a revolut akkor lefelé kerekítenék a részvényeim vagy egyáltalán tudnak rólam a cégeim?
2. Ha meghalnék akkor automatikusan történne a részvényeim öröklése vagy kell végrendeletben jeleznem, hogy nekem van egy kis portfólióm revoluton.
3. Ezt csak biztos ami biztos, de az osztalékról csak egyszer kell adózni amit már automatikusan levont a revolut igaz? Szóval jövőre csak jeleznem kell a navnak h igen kaptam osztalékot de le lett már adózva egyszer. ?
Köszi a válaszokat ha lesznek -
vigyorgó
tag
válasz bigdady #23023 üzenetére
Hát nem te vagy az első aki különböző fórumokon felteszi ezt a kérdést
PayPal az Unicredit banknál vezeti a számláját. Unicredit bank pénztárában megadom az átutalási azonosító számomat a közlemény rovatba és befizettem az összeget. Személyre szabottan paypal regisztráció után mindenki megkapja, ez az egyéni azonosító. Két három nap alatt érkezik meg Paypalra a befizetett összeg és tudok vásárolni külföldről. Már ahol lehet paypallal fizetni -
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Amazon webáruházból szeretnék rendelni. A problémám hogy nincs folyószámlám, eddig paypallal rendeltem külföldről, sajnos amazonon nincs paypal fizetési lehetőség. Revolutot ajánlották helyette. Már az elején elakadtam mert úgy látom hogy nem tudom feltölteni a virtuális revolut kártyámat ha nincs folyószámlám vagy bankkártyám. Jól látom?
Az lenne a lényeg számomra hogy folyószámla nélkül is tudjak külföldről rendelni.[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
válasz PalZso #23020 üzenetére
Egyeztettetek számlaszámot vagy csak úgy visszautalta ahonnan jött? Mert ha a 2. akkor lehet gond ha abban az országban is működik gyűjtőszámla ahonnan az utalásokat intézik. Mert akkor arra a gyűjtőszámlára beérkezhetett az összeg, csak azt a te revolut számláddal nem tudják összekötni.
-
PalZso
csendes tag
Sziasztok!
Revoluton keresztül utaltam egy szálláselőleget még áprilisban. Ez most lemondásra került, az osztrák szállásadó elméletileg visszautalta az összeget még 06.30-án. De még nem jelent meg a számlámon. Ez működhet? Vagy így visszautalni nem lehet?
Előre is köszi!
-
AXisBOLD
addikt
-
leroyclub
senior tag
Az imént volt egy tranzakcióm amit a Revolut sikeresnek érzékelt, a bolti terminál viszont elutasította. Ilyenkor elég jeleznem az appban a tranzakcióra nyomva, hogy visszatérítési igényem van vagy van más teendő is? A 7 napnál előbbi időpont lehetséges?
-
Oliverda
félisten
-
Almos
aktív tag
válasz balinlin #23006 üzenetére
Nem fogom én semmire, azzal kezdtem, hogy elb@sztam az utalást...
Természetesen felvettem a kapcsolatot a revolut supporttal is, csak szerettem volna több fronton is begyűjteni infókat. Meglepően pozitív a tapasztalat: néhány perc után paktam live agent-et, elmagyaráztam neki a szitut, küldtem netbankból tranzakció kivonatot (nem sima screenshot), és azt a választ kaptam végül, hogy majd vissza fogják utalni az összegeket. Kíváncsian várom -
Zsolt39
újonc
válasz Zsolt39 #23004 üzenetére
Közben találtam itt infót:
https://community.revolut.com/t/set-up-touch-id-fingerprint-for-revolut-on-my-iphone/162021/14
Iphone 8 Plus van nekem is, talán újratelepítés javíthat rajta. -
balinlin
senior tag
Bármire is fogod, benézted. Gondolom nem most használtad először a netbankot és nem először kellett a közlemény mezőt használni. Ha mégis most használtad először akkor meg különösen oda kell figyelni. Van ilyen, hibázik az ember.
Hogy a megoldásról írjak: Visszahívni nem olyan egyszerű az utalást tudtommal. Ahhoz hozzá kell járuljon a másik fél, ha nem hajlandó akkor jöhet a huza-vona, akár bíróság... Volt itt már szó róla, hogy a téves (vagy otp virtuális számláról visszapattanó) utalások nehezen jutnak el a jogos tulajdonoshoz. Azért én tennék egy próbát a revolut supporttal, hátha valami csoda folytán be tudják azonosítani. A tranzakcióról valami bizonylatot beszereznék előtte, célszerűen angolul ha lehetséges.
-
őstag
válasz <Adamsky> #23003 üzenetére
Egész egyszerű a dolog: nem tudod mi az, akkor nincs rá szükséged.
Amennyiben olyan helyzetbe kerülsz, felhívják rá a figyelmed, hogy használd azt "mert ..."
Ha puszta kíváncsiság, akkor meg vedd fel a kapcsolatot az üzemeltetővel.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Zsolt39
újonc
Új telefon miatt újratelepítettem a Revolutot. PIN kóddal üzemel is.
De nem találom, hol lehetne beállítani a Touch ID-t belépéshez? -
<Adamsky>
nagyúr
Az biztos, hogy a "partnerek közti egyedi azonosító", nem "közlemény". Az pedig ugye már itt is ki lett tárgyalva (még én is rákérdeztem), hogy a "reference" számot utóbbiba kell írni.
Ettől függetlenül, adom, hogy ez - amit a screenshot-on látok - nekem sem túl logikus.
Mi a szösz az a "postai azonosító" és "egyéb azonosító"?
A "partnerek közti egyedi azonosító" pedig a másodlagos számlaazonosító lenne, nem? Az OTP-nél legalábbis ez, ill. "másodlagos azonosító" néven fut.
... és mik a kiegészítő adatok? Jogcím, kategória? -
Almos
aktív tag
válasz Divinity #23000 üzenetére
Persze mindig a user a hülye, ez alapértelmezett.
De árulja már el nekem valaki, mi értelme van ennyi féle azonosító megadási lehetőségnek, ha a legtöbb bank/szolgáltató amúgy is csak egy félével dolgozik?
Arról nem beszélve, hogy egyáltalán nem user friendly a netbank felülete, mert első helyen ez a mező szerepel, nem pedig a közlemény mező...
Az pedig fenntartom, hogy fos a netbank, ugyanis a 2019 november rendszerfrissítés óta nem látom a hitelkártya tranzakcióimat, költéseimet... Mi ez ha nem fos??[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest