- Videó stream letöltése
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Google Drive
- Az Apple szerint a briteknek nem kellene piszkálni a mobilos böngészők piacát
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mesterséges intelligencia topik
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
-
emeritus
tag
-
vmarci21
tag
válasz
emeritus #24989 üzenetére
Régebbi telefonomon, amin nem volt Google Pay app, és NFC sem, azon a Revolut ajánlotta fel a Google Pay-t, viszonylag új, magyar regisztrációs Revolut kártyához is (itt a fórumban meg is osztottam róla képet akkor, valószínűleg a Google Play Services-en át ment ott a hozzáadás rész. )
De úgy tűnik, hogy az (legalábbis félig) telefonhoz kötött dolog lehetett, mert új telefonon már nem volt Revolutban add to GPay gomb a kártyák alatt, viszont Google Pay-ban hozzá tudtam adni a kártyát új telefonon is.És azóta már más is írta itt is, hogy Revolut neki is felajánlotta a Google Pay-hez adást, úgy mint nekem a régi telefonomon. Tehát úgy tűnik, hogy valamilyen logika mentén néhány embernek magyar regisztrációval is elkezdték engedélyezni a GPay-t.
-
EQMontoya
veterán
Fu, a Revolut osszehozta azt ev egyik legsulyosabb hulyeseget.
Azert az, hogy a reszvenykereskedos ablakon sikerult a mertekegyseget darabrol dollarra cserelni, olyan szintu agybaj, hogy az ilyet orokre kellene eltiltani az informatikai palya gyakorlasatol.
Igy sikerult ma 2USD-ert Teslat vennem 2db helyett.
Mentsegukre legyen mondva, hogy a support is egyetertett azzal, hogy ez igy nem oke, es megnezik.
-
emeritus
tag
válasz
zsamiatt #24988 üzenetére
Nem kell újabb kártya. Viszont egy vonatkozó Google-Revolut megállapodás kellene. Én nem tudom a Revolut kártyámat a GPay-hoz adni, a Curve kártyámat (mivel van Google-Curve megállapodás) igen. A "szerencsések" Revolut kártyái közvetlenül hozzáadhatók.
[ Szerkesztve ]
-
-
emeritus
tag
válasz
zsamiatt #24981 üzenetére
Lokalizációsan a GPay "tiltott" ugyan Magyarországon, de az appot gyárilag tartalmazó telefonokon (Pixel, OnePlus) a GPay (alkalmas kártyákkal, egyes Revolut kártyák is ilyenek) zavartalanul működik. Érintéssel is. Nem "hivatalosan" letöltött apk hasonlóan funkcionál.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Az app-ból állandóan eltűnik az árfolyam figyelő.
Mi ennek az oka?Melyik menüpontban található meg, amikor épp eltűnik az utolsó monogramos menüről?
-
viharhozo
addikt
Azt irja nalam, h 1-je a fordulonapom, ami tegnap volt. A kovetkezo fordulonapot nov. 1-re irja, tehat szerinte uj ciklusban vagyok. Tegnap semmifele tranzakciom nem volt, tehat nullan kene allnia a penzvaltasi szamlalonak. Ehhez kepest, nincs semmilyen szamlalo, a Dijcsomag menuben azt kozli, h 0,5%-ot fog mindenert felszamolni. Es fel is akarja szamolni.
Ez most vmi bug vagy masnal is igy van esetleg?
Igy talan erthetobb a problema.
[ Szerkesztve ]
-
vmarci21
tag
Google Pay beállítás tapasztalatok:
Lett új, NFC-s telefonom, így beléptem Revolutba, hogy bekapcsolom a Google Pay-t, de nyoma sem volt a Google Pay beállításoknak. Google Pay-t Play Store-ba keresve sem ajánlotta fel. DE:
pay.google.com/about oldalon a Get started linkre kattintva feljött a Play Store-ban a Google Pay adatlapja, és engedélyezés gombra kattintva meg is nyílt a Google Pay, majd Revolut kártyát simán hozzá tudtam adni, és úgy tűnik, működik érintéses fizetésre is.Úgy hogy ha valaki Google Pay-ra vár, de Magyarországról nem dobja fel neki a Revolut a lehetőséget, akkor ezt érdemes lehet megpróbálni.
-
-
vmarci21
tag
Revolut tud eurós azonnali átutalást bejövő irányba is, így ha a küldő bank is tudja ezt, akkor maximum 10 másodperc alatt átér az utalás. Egyéb esetben maximum 2 munkanap lehet az utalás ideje.
-
Eurós számláról utalás mennyi idő szokott lenni? Tegnap utaltam /szlovák bankból/ és még nem jött meg, csak annyit látok, hogy a szlovák számláról a pénz elment.
-
Zsöti90
tag
Nyitott a párom sajátot magának, csak ez jó féléve volt nem jött meg a kártya, mert a cím rosszul lett megadva míg utólag kiderült, de ha most megszakítanám a kártya kiszállítást és új címet adnék meg, arra tegnap óta azt írja hogy valami hiba lépett fel és próbálja újra.
-
vmarci21
tag
válasz
szabi__memo #24967 üzenetére
Reklamáld meg Faceboon vagy Twitteren, Revolutnak küldött privát üzenetben, az lehet hogy felgyorsítja az eseményeket.
Illetve ha zárolt a fiokod vagy ellenőrzést kérnek tőled, akkor alkalmazáson belül nem a rendes ügyfélszolgálatot, hanem a "KYC-es chatet" érheted el, ilyen esetben pedig tapasztalat szerint nem kell olyanra számítani, hogy csak a live agent beírására kapsz bárkit is, live agent után irj egyből üzenetet, majd ha valaki ráér, akkor fog neked válaszolni, olyan 8-24 óra alatt, majd jó eséllyel el is fog tűnni az illető, és újabb 8-24 óra a következő kérdezz-felelek kör. -
hunluigi
senior tag
Semmi... benéztem
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Hali.
Kb 3 hete próbálom a kért új okmányt elintézni de mindig jön az újabbnál újabb kérés, hogy igazoljam magam. Legutóbb már az jött hogy felfüggesztés lehet ha nem. Próbáltam a supportot elérni 3 nap folyamatos próbálkozással sincs élő ügynök. Új chat nyitáskor legalább annyit ír hogy folyamatban az új okmány ellenőrzése.
Most komolyan 3 hete tart? Ez most normálisnak számít?
Kezd a tököm tele lenni velük, hogy nem lehet eltérni őket hogy megkérdezem mi a franc van -
-
spider23
senior tag
válasz
vnorbi #24954 üzenetére
Természetesen volt a kódozás ugyan ezzel a kártyával. A 3x3 szám és karakter jött sms-ben és működött eddig. Ma már csak egyben a 6 jegyű szám jött sms-ben és az istennek nem akar menni.
Eddig volt üzenetként mindig ugyan az a "biztonsági üzenet" amit még régen kellett megadni és minden egyes ilyen kódbeírós ablakban ez is olvasható volt üzenetként hogy biztos legyél benne hogy arra a kártyára jött ez az ablak, na most az is eltünt.
A mobilbankba belépve a kártya limitnél ez a régi biztonsági üzenet ott van más nem látszik csak a limiteket lehet módosítani. Valamit elrontottak szerintem... -
vnorbi
aktív tag
válasz
spider23 #24949 üzenetére
Nekem egy hét múlva lenne esedékes, akkor próbálom majd ki, de jó lenne, ha addigra működne.
Ezzel a kártyával korábban volt 3DS kódozás Revolut töltéskor? Nálam az elején talán igen, de már régóta nem kér kódot. K&H-nál azt is ígérték, hogy kódozás helyett a jóváhagyás mehet majd a mobilbank appból hamarosan. Ha ilyened van, ott szétnéztél (bankkártya limitek környéke)?
Másik ötletem még, ilyenről is olvastam, hogy a jóváhagyás elején nekünk kell beírni azt a biztonsági kódot az újítás után (kvázi konstans jelszóként), amit eddig a jóváhagyó oldal jelenített meg, és majd aztán lehet továbblépni (ez a kód is ugyanott a kártya limiteknél, vagy a szerződésen olvasható).
-
KTU
addikt
Más képet is elfelejt.
kb. 5 hónapja, telefon, factory reset,
addig fényképeztem néhány számlát.
fr. után alkalmazás telepít, belépek, nincs ott a nyugta fényképe.
kb. így semmi értelme.
Azóta nem is töltöm evvel az időmet.Valakinek hasonló tapasztalata mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz
JóGéza #24947 üzenetére
Milyen póráz? Jelenleg sem szűrni, sem statisztikázni nem lehet az egyes kártyákkal végzett költéseket, tehát elég nehéz summázni, hogy ki mennyit költött egy hónapban, szemben a különálló fiókokkal. Mindössze a kártya havi limitjével lehet játszani, amit viszont sokkal körülményesebb állítgatni, mint pénzt küldeni egy másik számlára. Arról a feljebb említett előnyről nem beszélve, hogy két külön fiókkal minden limit alapból duplázódik.
-
spider23
senior tag
K&H mastercard-ról töltöttem volna fel a számlát, de megújult a K&H 3d biztonsági kód kérés. Már most a 3x3 -as betű szám kód helyett 6 jegyű számkód van. Viszont hiába írom be jól a kódot a "tovább" gomb inaktív. Ha a telefon billentyűzetével nyomok entert akkor meg kiírja hogy helytelen. Hívtam a K&H technikai segítségét, az elmondta hogy ma változott a rendszerük és ott direkt kipróbálták és náluk minden rendben van. Hiába mondtam hogy biztos hogy valami nem jó csak azt hajtotta hogy próbáljam meg később biztos rosszul ütöttem be a kódot...
Másnál működik a K&H-s feltöltés? -
JóGéza
aktív tag
válasz
gzbotii #24935 üzenetére
Ha saját Revolut accountja van az illetőnek, akkor nem. Ha a saját másodkártyáját adja oda neki, akkor igen. Erre vonatkozott a hozzászólásom. Lehet, hogy azért ragaszkodik a kérdező a saját fiókjához kért második kártyához, a külön Revolut fiókkal szemben, mert ezzel magánál tarthatja a kontrollt....
-
-
-
Divinity
őstag
válasz
viktorhu #24923 üzenetére
+1, nekünk a bankban külön van oda megy a fizu neki is, nekem is de Revolutot használunk költésre amit már "közös kasszaként" definiáltunk. Ergo azt használjuk a napi bevásárlásokra ha valaki magának szeretne nagyobb dolgot akkor meg a maradékból gazdálkodik tök jól működik a dolog csak ugye a Revolut ezt nem igazán szereti és a múltkor jó pár napot kerestem hol lehetne megoldani de kb sehol, Monzo lenne pl a megoldás ha lenne itthon csak ugye nincs.
Mi amúgy úgy csináltuk, hogy 2 Curve mögé raktunk 1 fizikait és 1 virtuálisat, így van külön kártyánk de a Revolut van mögötte
-
kp78
addikt
Másnak is elfelejti az app a feltöltött profilképét 1-1 frissítést követően?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
JóGéza #24925 üzenetére
" ... a hagyatéki eljárás végéig zárolták a számlát ... "
Sajnos érint a téma, így tudom, hogy ez könnyedén elkerülhető. A bankoknak - véleményem szerint - erre minden közös tulajdonú számla esetén fel kéne hívják a tulajdonosok figyelmét. Szóval a kulcs a "haláleseti rendelkezés". -
Zsöti90
tag
Lehet csak nem szabályos, világos.
-
Friczy
senior tag
válasz
Zsöti90 #24919 üzenetére
Bármelyiket használhatod, te te magad. Ez egyébként teljesen általános, minden bankkártya esetén a kártyabirtokos használhatja, más nem. Az más kérdés, hogy ritkán ellenőrzik a hasnálatot, de bármely boltban a pénztárosnak joga van elkérni az irataidat, hogy ellenőrizze, te vagy-e a kártyabirtokos. Sok évvel ezelőtt általános gyakorlat volt, hogy pl. 20ezer Ft felett személyit kértek kártyahasználatkor
-
Zsöti90
tag
Ez így más én azt hittem ha kérek hozzá másik kártyát akkor bármelyiket lehet használni fizetésre.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zsöti90 #24909 üzenetére
Egyrészt ez - ahogy erre Friczy is utalt - erősen ellenjavallott (értsd: nem legális, a Revolut sem támogatja). Másfelől pedig ha az asszonynak is lesz egy külön (standard) Revolut acc.-ja & kártyája, akkor - gondolj bele - a limitjeitek is megduplázódnak (pl. 2× annyi készpénzt tudtok felvenni). És ott van a split bill funkció is, ahogy azt Oliverda ajánlotta.
-
Oliverda
félisten
-
Zsöti90
tag
Igen van ez a funkció is, ami nem is rossz. De ha igénylek még egy kártyát, azzal is ugyan úgy kivitelezhető, amit szeretnék nem?
-
Zsöti90
tag
Nagyon egyszerű, nyitni akartunk valamelyik banknál egy közös számlát társkártyával, de ha revolutba is ha igénylek másik kártyát úgy látom ugyan ott vagyunk. Arra lenne ez használva, hogy a közös vásárlásokkat ilyen módon oldjuk meg.
-
Zsöti90
tag
Páromnak adnám hogy ha vásárol legyen sajátja és én ne kelljek hozzá
remélem ezzel ha van kettő ez így is fog működni
-
Zsöti90
tag
Köszönöm szépen az információkat
-
Zsöti90
tag
azt úgy kell értenem hogy a 2. kártya havonta 4,99 GBP havidíjú?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Építő/felújító topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Elektromos autók - motorok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Külpolitika
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...