-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Švejk
őstag
Még a Sony Live-al mókoltam ilyeneket, sikeresen.
Már nagyon rég volt, szerintem nem biztos hogy jól mondom, de valami olyasmira emlékszem, hogy
Root explorer-/system-/app, tán oda kellett betenni, mountolni R/O-ra és átállítani a permissionokat Read+Owner, group, Others, és Write+Owner-ra, az Execute-t meg nem pipálod egyiket sem. Ha tanultál oroszt, ilyen orosz G betű alakban (Г)
Ezután oké, és ha minden jól megy, működni fog. -
mdav88
aktív tag
Urak!
Csak a hecc (hekk) kedvéért: hogyan tudnám lecserélni a SystemUI.apk-t a lenovo által készítettre? (ha parasztba megpróbálom telepíteni, azt mondja hogy már egy ugyanilyen érvényben van és nem akarja lecserélni)
-
DJGABI
addikt
mtkdroidtools (az elérhető legfrissebbet használd szerintem), rádugod a telót, hiába van root, rá fog kérdezni h megadod-e neki az engedélyt, leokézod, mentés, done. kezesebb mint a számolgatós módszer.
recovery-s mentés az elején felesleges szvsz, inkább ha már belaktad aztán újra akarod húzni akkor érdemes azt.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Most rendeltem egy ilyen készüléket. Mikor megérkezik csinálnék mentést róla, ezért Szeretnék tisztában lenni vele, ennek menetével. Jó ideje olvasgatom a fórumot és már ezerszer le lett írva tudom, de nekem nem egyértelmű még mindig. Nyilván ha már a kezemben lesz és egyszer elvégeztem, akkor már én is magamtól azt fogom kérdezni, hogy ezen mit nem lehetett érteni
Kérdéseim:
SP flashtool readback esetében
- A scatter file-t az MTKDroidTool segítségével tudom létrehozni. Ehhez elég csatlakoztatni a készüléket és csak a “blokktérkép” gombra kattintani? Gondolom azt menteni is lehet.
- A Download fülön semmi ne legyen bepipálva?
- A Read back fülön annyiszor kell az Add ikonra kattintani, amennyiről mentést szeretnék csinálni vagyis ha mindenről, akkor amennyit a Block info tartalmaz?
- Mindegyik Hex megadásánál a Start Address=a Block Info Scatter oszlopával, a Lenght= a Block Info Size oszlopával?MTKDroidTools esetében
- MTKDroidTools 2.2.7-et használjam?
- Amennyiben rootolva érkezik, akkor elegendő innen a 8. ponttól kezdeni?TWRP esetében:
- Ezzel is tudok mindent menteni (pl. nvram imei miatt)Elnézést ha hosszúra sikerült és már ezerszer tárgyalva is volt.
Köszi a válaszokat, akár pü-ben is. -
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Tmallboxal kapcsolatos rendeléssel lenne három kérdésem:
Egyrészt kicsit elbizonytalanít, hogy miután rányomok a Check outra "tomsun666@gmail.com" címre szeretne a PayPal fizettetni. Ez így rendben van? Nem túl meggyőző email cím egy ilyen vállalkozáshoz.
Továbbá: Van egy PayPal fiókom, MKB-s számla is van hozzárendelve (bankkártya nincs), viszont van egy olyan fizetési lehetőség hogy PayPal bejelentkezés nélkül kártyával fizetek. Ebben az esetben visszakaphatom a pénzem, ha valami probléma lenne? Hogy lehet a legegyszerűbben kifizetni? A PayPal számlámra nem szeretnék pénzt tölteni egyrészt az átfutási idő miatt, másrészt pedig szeretném ha a számlámat terhelnék, mert továbbra sem szeretnék egy forintot sem árválkodni hagyni a PayPal számlámon.
Az árfoyamváltás középen, vagy eladásin történik, továbbá a PayPal váltását, vagy a bankomét kell figyelembe venni?
Köszönöm!
-
-
cekkk
veterán
Helló!
Autós tartója van valakinek a telefonhoz?
Ha igen megosztaná, hogy milyen, illetve mi ennek az angol neve?
-
ibounty
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje olvasom a fórumot, és nagyon hasznosnak találom,
ezért is, na meg a szuper ár-érték arány miatt is 2.-án megrendeltem az A820-ast fehér színben.Hátlapokból én az átlátszókat favorizálom, ezért is csaptam le egy ilyenre: Link
Az oprendszert -ha a gyári rendben lesz-, alapvetően nem akarom mókolni, de majd meglátjuk
Szóval köszi mindent, szerintem remek kis társaság ez!
-
dacsa
senior tag
Srácok melyik cucc a jobb cwm vagy twrp. Most cwm-et használok, esetleg többet nyújt a twrp?, Ha igen akkor mivel? Köszönöm.
-
diablo1984
veterán
-
vegyszer
addikt
Az, amiről a kép van nem egy teljes rom, csak egy kis frissítés. A teljes rom neve lenovo-a820-update-cp4.2-by-cappa72-v1.zip
242,078 KB | 2013-05-21 -
Gpz900
csendes tag
Nos letöltöttem CP4.2-v1-by-Cappa72 romot de nekem valami exe filekén jött le
Recoveriybol ezt tudom telepíteni ?
Kösz -
NOBODY
tag
Szeretném leírni nektek a GPS-szel történt óriási szívásomat.
Előzményként, hogy az összes haverom rendelt már ilyen készüléket, tök jó, rendelek én is.
Megjött, minden OK, csak a pure GPS nem jó. 0, azaz nulla műholdat lát. Megcsináltam rajta a gps.conf cseréjét a root explorerrel, eredménytelenül.
Mondom ez tuti sittes, nincs mit tenni, küldhetem vissza.
Közben, már azon gondolkodtam, hogyan lehetne kideríteni, hogy a hw vagy a sw rossz.
Mobileuncle Tools felrak, Engeener mode (MTK) Location Based Service szekcióban a Status: UNKNOWN. GPS chip verzió UNKNOWN. MNL verzió UNKNOWN. Na itt leizzadtam, ha ez ismeretlennek látja a chip-et, akkor az tuti rossz, azon a legtutibb főzött rom se segít, csak a balta.
Aztán találtam egy Power GPS Search menüpontot, mondom egy életem egy halálom, lefuttatom. Na ezzel megjavult minden. Hibátlanul pozicionál...Lehet, valakinek a fenti alap, nekem nem volt az, hátha más is így jár, ne szívjon annyit, mint én.
-
mdav88
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja hozott a postás egy Lenovo A830-as tepsifont, így boldog tulaja lettem.
Nagyon sok segítség volt olvasni a megoldásokat, amik bejöttek a 820-on, így sikeresen mentettem a gyári romot mtktools-szal, rootoltam és recovery-t is sikerült találni angolt.
A hozzászólásokban olvastam, hogy meghökkentő az angol recovery ennél, igazából egy 5.5-ös verziót találtam a neten.2 külföldi próbálkozás van, egy spanyol, egyben minden megvan, illetve egy lengyel ahol romot hegesztettek (needromon fent van). Ez a rom került a telóra, teljesen kínamentes, stock android felület van rajta, és ami fontos NAGYON JÓL TUD MAGYARUL
Lényegében még a szövegfelismerés is faszán működik
Lenne viszont kérésem-kérdésem is:
egy-egy gyári lenovo-s alkalmazás kéne nekem apk formájában, ha ez megoldható:
-van egy kézírás felismerő (talán lenote)
-illetve a legördített status bar legfelső része, ahol lehet minden állítani (nem tudom, hogy ez apk-e)Előre is köszi
-
gabe8719
senior tag
Pécsett nincs egy valakinek megnyomkodásra? Közeledik a rendelés
-
Gpz900
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék valaki hozzátörül mert valamit elbaxtam a telefonon, bekapcsolás után megjelenik a lenovo felirat és utána semmi. Sajnos mentést nem csináltam tmaillboxos , proskribált most másik romot felrakni recoveryböl (CP 4.2 -t) de nem igazán akar települni (updating partition detalis hibaüzenetet kapok
Kösz
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek itt Sopronban egy A820-asa? Szívesen megnéznék egy ilyet élőben, mielőtt megrendelem.
Esetleg tud valaki egy boltot Sopronban, Győrben, Veszprémben vagy Budapesten, ahol meg lehet nézni ezt a telefont?
Köszi!
-
hekmi
tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom van, hogy megjött ma a készülék Etotalktól, felraktam a Cappa72 féle 6.0.1.2-es recovery-t, elindítom a telefont recovery módban és elmegy a kép pár másodperc múlva, így recoveryt sem tudok cserélni. Normál módban semmi gondja nincs a készüléknek. Van valami megoldás erre? Esetleg adb-n keresztül?
-
vegyszer
addikt
A telefon titkosítása lehetőség mit takar?
Igazándiból mit véd, és hogyan? -
pocok1970
tag
Sziasztok!
64GB-os memóriakártyát támogat a telefon? Tönkrement a 32GB-os memóriakártyám és ezért kéne.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Mercutio_
félisten
válasz
nagyharcos #3344 üzenetére
Mobile Uncle Toolsban engineer mode hangok menüben tudod megemelni a maximumot.
-
nagyharcos
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn végre én is megkaptam a saját 820-ama tmallboxtól, linerty-vel. Kicsit halknak érzem beszélgetés közben. Kis segítség kéne, hogy mit tegyek ha hangosabbat akarok (hangosítani már nem tudom
). Esetleg romcsere, de melyikre? Ha van valahol szájbarágós mentés-romcsere leírás, azt megköszönném.
-
válasz
vegyszer #3329 üzenetére
Igen láttam.
Már korábban is gyanakodtam rá, de arra nem, hogy ezt valaki szándékosn törlni
Hurrá, akkor ez a bug kihúzva.
Ha letöltöd ez a csendes hangfile-t, átnevezet, és berakod megfelelő jogosultsággal, akkor nem jelez, de kussban lesz 15% alatt is. -
CodenameAZS
csendes tag
Találtam egy ilyen bejegyzést a neten, mely szerint a 4.2 stock kamera bevarázsolható a 4.1.2-be.
Próbálkozott esetleg valaki már ilyesmivel Cappa72 ROM-ja esetében? Lehet rá esély hogy ez normálisan fog működni, vagy csak ártok vele ha elkezdem babrálni?
-
joiner007
aktív tag
válasz
Minstrel #3336 üzenetére
ráböktem de semmi változás
Tudom, hogy a kameránál is át kell állítani, de be sem lép csak halványan látszik a kamera alkalmazás, előtte egy ablakban, hogy csatoljam az sd-t
Nem értem, de úgy látom ezt ma már nem tudom megoldani, megy vissza egy mentés, aztán majd meglátjuk...
-
joiner007
aktív tag
Feltettem a legújabb lambda romot, következő hibába futottam:
Kamera nem indul, azt írja nincs sd, galéria ugyanez, holott a galériában a hibaüzenet mögött látom az sd-n lévő képeket.
File kezelő is látja az sd......tiltó scriptet futtattam. Ilyen hibába még nem futottam. Hogy lehet megoldani?
-
looser
addikt
Sziasztok, nem tudjátok, mi a teendő, ha nem működik a képernyőforgatás? Igen, be van kapcsolva. Jónéhányszor már lepottyant, elképzelhető, hogy ez gallyra vágta az érzékelőt?
-
-
joiner007
aktív tag
A lamda romban a fix bravia meg a fix clear audio mire jó? ezeket is recoveryből kell feltenni?
-
-
Ildike72
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az A820-ról szeretnék egy mentést csinálni. Gyári, de rootolt.
MTKDroidtools-al nem boldogulok. Ha factory mode-ba állítom a telefont a leírás szerint, csak kínai jeleket látok, telefon nem csatlakozik. Feltelepítettem a Mobileuncle Tools-t. A telefon rootolt az biztos.
http://itcafe.hu/tema/android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja/hsz_31011-31011.html alapján próbáltam volna telepíteni ezt:A820-update-Recovery_S135-6.0.1.2-CWM_Cappa72.zip, de nem talál az sd kártyán semmit. File kezelőben látja az sd-t. -
CodenameAZS
csendes tag
válasz
vegyszer #3312 üzenetére
Érdekes az egyszer biztos. Igazából szerintem a Linerty-s ROM-ban is élt a hiba, ugyanis ha az Instagram saját fényképezőjét használtam, akkor ugyanígy tapasztaltam hogy sötétebbek a képek, a videó pedig nem is működött. Viszont a gyári appal minden csodás volt, így nem foglalkoztam a rejtéllyel.
Ha most az említett trükköt (át valamelyik másik fotómódba aztán vissza automatára) eljátszom, akkor észhez tér a gyári kamera, így azon kívül hogy zavaró így még használható.
Indítás utáni "beragadt" EV: https://docs.google.com/file/d/0B2X3xGwFLYDgc3F3Z2w0UVFvN2M/edit?usp=sharing
A trükközés után: https://docs.google.com/file/d/0B2X3xGwFLYDgRWFKd2Q3SmhraTA/edit?usp=sharingA képek most készültek délutáni fénynél, szobában. A második verzió is csal egyébként, az már kicsit túl világos is, az igazság valahol a hettő között van.
(Ráadásul ezek a képek elég szemcsések is lettek, ennyire rossz azért amúgy nem szokott lenni.) A szabadban a kék ég alatt nem lenne eltérés, mert oda pont optimális a beragadt EV beállítás...
-
Švejk
őstag
Egy gyors kérdés:
Teljesen alap TWRP-ről nektek felment a Lambda?
Csak hogy bele merjek-e vágni... -
válasz
CodenameAZS #3310 üzenetére
ha nagyon bator akarsz lenni akkor a cp5.1-et ki lehet probalni.
xda-n kaptam viisszajelzest privatban, hogy egesz jo. blogban linkelve.
ott ketfele kamera app valaszthato a custom telepitesi modnal.
meg nem a lwgtokeletesebb, de mar hasznalhato.
de szigoruan csak batraknak.
meg nincs benne a javito patch, es nem is leene jo feltenni hozza.a hibakert bocs, epp utazok (buszon).
-
vegyszer
addikt
válasz
CodenameAZS #3303 üzenetére
Gondolkodtam rajta, hogy mi lehet a baj, de nekem nem jelentkezett ilyen a kamerával. Igaz, van, hogy egy hónapig nem készül kép.
Nekem a Lenovo kamera amiatt tetszett, hogy a hangerő szabályzó exponáló gombként működött, plusz a 16:9es kép is jó volt
-
CodenameAZS
csendes tag
Köszi szépen, ezzel a Night Mode-dal teszek egy próbát, de végtére is ha nem jön össze sem olyan nagy baj, már egészen megszoktam.
Sajnos nekem is dilemma, hogy milyen ROM maradjon. Az eddigi tapasztalatok alapján egyértelműen a Cappa féle volna a nyerő, ha nem lenne a kamerával a szívás. A Linerty ROM-mal az a bajom, hogy bár vannak fénypontjai (Kamera, Zene, Rádió, Fájlkezelő appok, sőt az IdeaFriends sem volna rossz, ha nem omladozna össze néhanapján.), de nekem kissé inkonzisztens a kezelőfelülete, hol ilyen stílusú az app, hol olyan, a beállítások is eléggé szét vannak forgácsolva a sok segédapp miatt a béna Launcher-ről nem is beszélve. Pont ez tetszik Cappa72 ROM-jában hogy szép letisztult stock Android. Nagyon jó volna ha a kamerára sikerülne megoldást találni a jövőben.
-
DJGABI
addikt
-
vegyszer
addikt
válasz
Dexxter182 #3306 üzenetére
Így van, arra gondolt. De az nincs benne a Cappa72 féle romokban. Eddig.
-
Dexxter182
tag
válasz
2. billentyűzet? a 3 kis gombra gondolsz? azt a lenovo energia gazdálkodási programban tudod letiltani ha felhúzod ott az advanced fület alulról, backlight néven fut. Vagy megjelenítés alján button brightness.
-
vegyszer
addikt
válasz
2. Night Mode. Keresd a marketből ki. (érdemes a státusz jelző ikont bekapcsolva hagyni, különben kilövi a rendszer egy idő után, pl a button led aktivitást követően)
-
beg
veterán
válasz
Én is anno pont a kamera app miatt váltotam cappa72 romjáról, pedig nekem jobban bejött a stock android kinézete. Nekem azon felül amit írtál még az hiányzott, hogy 6MP felbontáson tudja a 16:9 képarányt. A linerty nem tetszett, most lambdázok. Abban megvan minden Lenovos cucc, de jobban bejön a működése, érzetre jobban optimalizált, mint a linerty. (apróságok pl. adblock host file alapból, aroma installeres telepítés, ahol a gps conf-ot belövi, igyekszik a legfrissebb kernelt rakni a rom alá, saját OTA, stb.)
A gyári kamera appot próbálta már cappa72 mester átcibálni, de nem jött össze. -
CodenameAZS
csendes tag
@vegyszer(#3300) Így volt valóban, köszi!
Nos, időközben feltettem a cappa72-4.2 ROM-ot. Igazából három kérdésem lenne:
1. Sajnos a kamerával vannak gondok a linerty ROM-hoz képest. A gyári fotóapp elindításkor nem állítja automatán az EV szintet hanem beáll egy alapértékre. Ez szabadban jó is, de szobában különösen este túl sötét fotókat eredményez. Időközben rájöttem, hogy ha a kép jellegénél (SCN) átállítom bármelyik másikra és utána vissza automatára akkor helyreáll és utána már a fényviszonyokhoz igazítja az expozíciót, de azért jó lenne ha tudna működni a két plusz gombnyomás nélkül is. Feltettem a CameraMX-et is, azonban mivel aott eleve nem lehet EV-t meg fénymérést állítani (vagy csak én nem találom?) így azzal nem is tudok normális fotókat készíteni. A másik probléma, hogy a videórögzítés a gyári appal egyáltalán nem megy, viszont az legalább a CameraMX-el jó.
Ide vonatkozó kérdés, hogy a Lenovo-s kamera app nem tehető valahogy vissza?
2. Billentyűzetvilágítás letiltható valahogy? Menüben nem találom.
3. A Linerty ROM-ban volt egy olyan feature, hogyha készenléti üzemmódban megnyomtam a headset gombját akkor elindult a zenelejátszó és a zene, majd ha újra megnyomtam akkor megállt. Ez tök hasznos volt ha az utcán összefutottam valakivel, vagy a boltban odaértem a kasszához mert nem kellett a zsebemben kotorászni. Nyilván ez nem egy must-have dolog, de azért jó volt.
Tudom hogy a fenti problémákban más is belefutott már korábban, ezért inkább úgy kérdeznék, hogy lett-e ezekre esetleg workaround ami felett esetleg átsiklottam.
-
Beerwolf
senior tag
válasz
iMaverick #3267 üzenetére
Ez az adapter hogy marad a telefonon?
Amúgy baromira tetszik ez az ötlet, de ez főként úgy lenne jó, ha a tokon lenne, mint iphone 5-nél, na meg az a 8k se kevés érte. Valószínűleg kipróbálom inkább a DJGABI által ajánlottat, azzal sokat nem veszthetek.
Mindenesetre köszi mindkettőtöknek!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest