-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Nem keres valaki Lenovo A820-at alkatrésznek, vagy esetleg nem javít itthon valaki ilyeneket? Van egy Lenovo A820-am, amiben bekapcsolás után az előlapon lévő hardveres gombok egy idő után nem reagálnak. A probléma nem szoftveres, mert több ROM-al is ugyanazt produkálja.
Válaszokat előre is köszi!
-
zsepii
tag
Sziasztok!
SP Flashtool-al készült mentést hogyan kell visszaállítani? - Vissza akarom küldeni a telefont, mivel van egy gyanúm, hogy hardverhibás a készülék. Az elején nem volt semmi gond vele, kb. 2 hónapig (ekkor CP 4.2 volt rajta). Aztán elkezdtek nem reagálni a hardveres gombok az előlapon. Próbáltam több különböző ROM-al (CP 5.3, Chiptune 4.2.2 RC2, Lambda 2.3.5a és 2.4 RC1) is de mindig előjött a hiba.
A segítséget előre is köszi!
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Nos, próbálgattam ma este a telefont. Úgy néz ki, hogy mégsem hardverhiba.
Most szeretném felrakni a CP 5.3-at rendesen. - Ennek mi a menete?
Én a következőre gondoltam:
1. boot recovery-be
2. eredeti, gyári partíciókiosztás visszaállítása
3. reboot recovery-be
4. CP 5.3
5. reboot rendszerbe
(I) ??? - Érdemes itt végigmenni a varázslón?
6. reboot recoverybe
(II) ??? - Kell itt backup?
7. particionáló szkript 2.7GB-ra
8. reboot recovery-be
9. wipe data/factory reset
(III) ??? - SD-tiltó szkript kell itt, melyik verzió?
(IV) !!! - Ha kell (II), akkor restore a data-ra (vagy többre kell?)
(V) ??? - Mit felejtettem ki?A segítséget előre is köszönöm!
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Találkozott valaki már olyannal, hogy a három hardveres gomb (menü, kezdőképernyőre és vissza) nem működik a telefonon?
Cappa72 4.2 v2-es ROM-ját telepítettem a telefonra átparticionálással, amikor megjött. Kezdetben működött is a telefon rendesen, de aztán elkezdett néha nem reagálni a gombokra. Most épp próbáltam egy "data wipe/factory reset" és "cache wipe" után egy teljesen tiszta Cappa72 4.2 v2-es ROM-al életre kelteni a gombokat, de nem sok sikerrel.
Nekem nagyon hardveres problémának tűnik sajnos. :-(
Most az a kérdés, hogy hogyan tudom rá visszajátszani az eredeti ROM-ot? - Szerencsére van mentés a recovery-ről (SP Flashtool), és a ROM-ról (CWM) is, de hogyan tudom visszaállítani a particionálást?
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Cappa72 v4.2 v2 alatt akadt egy kis gondom az MX Player-el. Amikor szeretnék megnézni sorozatrészeket, akkor a hang (beszéd) rettenetesen halk, s sistergés, "nyikorgás" nyomja el.
A fájl (mkv) igen jól megvan spékelve:
- Videó:
- Kodek: H264 - MPEG-4 AVC (part 10) (avc1)
- Felbontás: 720x404
- Képkockasebesség: 25
- Dekódolt formátum: Planar 4:2:0 YUV
- Audiósávok (magyar és angol)
- Kodek: MPEG AAC Audio (mp4a)
- Csatornák: Sztereó
- Mintavételi frekvencia: 48000 Hz
- FeliratokPróbáltam már hardveres és szoftveres dekódolással is, de egyikkel sem jó.
VLC alatt, gépen szépen szól semmi gond nincs a fájllal.
Van valakinek valamilyen ötlete? - Köszi!
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Cappa72 ROM-jában (v4.2 v2) ki lehet valahogy kapcsolni, hogy ne rezegjen a telefonon lévő gombok, illetve az alkalmazásokat megjelenítő ikon megnyomására?
-
zsepii
tag
válasz
alexw801 #5560 üzenetére
Siker!
Felraktam a Cappa72 v4.2 v2-t a következő lépésekkel:
1. SP Flashtool-al mentés készítése az eredeti, gyári állapotról Cappa72 blogbejegyzése alapján. A mentéshez az aksinak a telefonban és annak kikapcsolva kell lennie (lsd. a #5500 és #5503 hozzászólásokat). A __NODL_FAT és __NODL_BMTPOOL memóriarészek nem kerültek mentésre, mivel a __NODL_FAT-nál hibát írt ki a program (lsd. a #5500 és #5503 hozzászólásokat), illetve a __NODL_BMTPOOL nem kell (az okokat lsd. itt és itt).
2. Mobileuncle MTK Tools-al CWM felrakása
3. Backup CWM-el
5. Meteos-al a telefon átpartícionálása 2.7 GB-ra
4. CWM-el a Cappa72 v4.2 v2 és GApps telepítése, valamint az SD tiltó szkript futtatása:
- lenovo-a820-update-cp4.2-by-cappa72-v1
- Lenovo-A820-update-patch-from-4.2-v1-to-v2.zip
- gapps-jb-20120813-A820-signed-v3.zip
- A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zipKöszönöm a segítséget mindenkinek, akik ötleteikkel, hozzászólásaikkal kérdéseimre segítettek, hogy sikerrel el tudjam kezdeni használni a telefonom!
-
zsepii
tag
válasz
cappa72 #5555 üzenetére
Köszi ez valóban nyert!
Ha újra szeretném partícionálni a telefont, akkor te melyik módot választanád? Meteos vagy a te oldaladon leírt?
Ki szeretnék próbálni néhány ROM-ot alapvetően a tiédre és a Lambda-ra gondoltam első körben, ezek esetén melyik partícionálási mód ajánlott? - A te ROM-od esetén a 4.2-re gondoltam, míg Lamda esetén a 2.3.3 multilang-ra.
Segítségedet előre is köszönöm!
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam ma felrakni Mobileuncle MTK Tools-al a CWM 6.0.1.2-őt, amit Cappa72 blogbejegyzésében található linkről töltöttem le. Felrakás során ezt a hozzászólást követtem. - A telefon Mobileuncle MTK Tools szerint rootolva volt (egyébként van rajta Root Explorer és SuperSU is).
Az a problémám, hogy reboot után bár rövid ideig megjelenik a CWM felülete, de aztán csak csíkos képernyőt látok. - Maga a telefon (Android) továbbra is elindul.
A telefonon eredetileg a gyári recovery volt, a geekbuying-ról rendeltem. A telefonról készült SP Flashtool-al mentés, abból gondolom ilyenkor a RECOVERY-t kell visszaállítani, vagy?
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok felrakni a telefonra egy CWM-et, az mitől függ, hogy melyik verziójú CWM-et kell használnom? - A telefon
- alapsáv verziója: A820.V16, 2013/03/04 15:18
- buld-száma: Lenovo A820_S135_130322Segítséget előre is köszönöm!
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Egy geekbuying.com-ról rendelt Lenovo A820-ról (Lenovo A820_S135_130322) próbálok teljes mentést készíteni SP Flashtool-al cappa72 leírása alapján a leírásból származó scatter-fájl és driver használatával Windows 7 Professional SP1 64bit alól. - Ehhez kérnék segítséget!
A következő problémákba ütköztem a ROM mentésekor:
1. Amikor a __NODL_FAT memóriarészt próbálom hozzáadni a Flashtool "Read back" fülén, akkor az alábbi képen látható hibát kapom.2. Amikor próbálom lementeni a ROM-ot a __NODL_FAT memóriarész nélkül, akkor a CACHE memóriarész mentésekor az alábbi képen látható hibát kapom.
A hiba fellépéséig lementett memóriarészek fájlméretei az alábbi képen láthatóak, míg a program futása során írt naplófájlok itt tölthetőek le.
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni a fenti problémák megoldásában!
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Lambda v2.3.x alá hogyan és mivel érdemes átpartícionálni a telefont?
Válaszokat előre is köszi!
-
zsepii
tag
Valaki már próbálta cappa72 bejegyzésébe belinkelt SP Flashtool-t Windows 8 alatt?
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Megjött az A820-am (Lenovo A820_S135_130322) a geekbuying.com-tól!
- Jelenleg a gyári 3e recovery van rajta.
Szeretném jelezni, hogy Android-os telefonok "buherálásában" még nem vagyok otthon. - Eddig az összes telefonomon a gyári ROM-ot használtam.
Ezért lenne egy-két kérdésem:
1. Mielőtt nekiállok "játszani" a fent említett telefonnal, le szeretném menteni az eredeti ROM-ot róla. Ezt - ismereteim szerint - CWM-el (pl. v6.0.1.2) tudom megtenni. Ezt simán felrakhatom a gyári recovery helyett az SP Flashtool-al, vagy még kell előtte valamit tennem?
2. Hogyan tudom kideríteni, hogy a telefon már root-olva van-e?
3. Ti melyik ROM-ot ajánlanátok? - Én személy szerint a következő ROM-ok valamelyikére gondoltam (az előnyben részesítés sorrendjében):
- cappa72 által készített CP4.2 V2
- Linerty-féle ROM - Ennek aktuális példányát hol találom meg?
- Lambda v2.3.4
- MIUI - Ezzel van valakinek tapasztalata?Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm?
-
zsepii
tag
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek itt Sopronban egy A820-asa? Szívesen megnéznék egy ilyet élőben, mielőtt megrendelem.
Esetleg tud valaki egy boltot Sopronban, Győrben, Veszprémben vagy Budapesten, ahol meg lehet nézni ezt a telefont?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Politika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest