-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ekrisztian #3697 üzenetére
Igen, valóban jó kis gépezet, a gravitybox-szal meg méginkább testreszabhatóbb lett.
@(#3689) Toth_Jani
Előbb utóbb belekerül. Köszi a visszajelzést. -
válasz
ekrisztian #3695 üzenetére
Természetesen 2 kártyás működésű marad továbbra is, ha valamelyik kártyát nem használod, akkor nem lesz üres térerő visszajelzés. Csak ennyi.
-
Zola007
veterán
érintőgombok megnyomásakor rezgést hol lehet kiütni?
-
Zola007
veterán
Jelentem megvan végre.
Minidealtől, 4.1.2, S135_130322, rootolt.
baseband: a820.v16Feltöltöttem, ismerkedünk, eddig minden rendben.
Fólia az cserés lesz, mert nem kérdezték hány bubisak kérek, illetve érdesebb felületű mint amikhez szoktam
Gyári szilikon tok megy tartaléknak, egy kemény fedlaposat vettem geekbuyingrólEddig begyövős a telefon, utólag is ismét köszönöm az infókat azoknak akiket anno zargattam priviben a tapasztalatokkal kapcsolatban.
Még majd jövök zargatni a nagyérdeműt mert pár dolog azért fejvakargatásra ad alapot, 2.1-es android (samsung spica) után egy "pár" dolog változott. -
vegyszer
addikt
Akkor a tiéd az angol, tradicionális kínai, és egyszerűsített kínai nyelven működő rom. Én kettő ilyet láttam közelről, egyik a DX, másik az alitól jött. Root mentes volt 3e recoveryvel, de az egyik tiszta (kínai mentes volt, a másik nem).
Hogy melyik az igazi gyári... Jó kérdés.
-
M3xx
tag
Melyik az origi Lenovo ROM:
A820_S138_multiLanguage_V1.zip
Lenovo A820_S138_130419(14.05.2013 By Linerty)Ezt a két rendelhető verziót látom tmallbox-on.
Köszi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
vegyszer #3678 üzenetére
Akkor már csak az a kérdésem, hogy jelenleg is ezeket kell leszedni és ilyen sorrendben feltenni?
Ha igen hol érhetőek el, valamint hol és mit kell wipe-olni, mindegyik után reboot?(most S138-as kernel van a linerty alatt)
1: lenovo-a820-update-cp4.2-by-cappa72-v1.zip
2: A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip
3: Lenovo-A820-update-patch-from-4.2-v1-to-v2.zip
4: gapps-jb-20120813-A820-signed-v3.zip
5: cp4-5.x-kernel-changer-to-s139.zip
6: FM-radio-change.zip -
Mercutio_
félisten
válasz
vegyszer #3675 üzenetére
Valszeg azért nem írtam le, mert nem kapcsoltam össze a fejemben, aztán meg ideg lettem "csöppet", reggel tiszta fejjel már kezdtem én is gyanakodni
Jól gondolom, hogy a TWRP az lényegében egy CWM csak kapott egy érintés-vezérelt felületet, így amit cwm-ből fel lehet rakni azt ezzel is?
-
vegyszer
addikt
válasz
Mercutio_ #3674 üzenetére
Pontosan azt csinálj, mint az utójára futtatott zipped.
(az sd kártya lesz az sd, a teló szabadon hozzáférhető tárhelyed a data partíció)TROLL ON
Máskor másképp fogalmazd meg, mi történt. Mert nekem az jött át, hogy az sd kártyád hirtelen olvashatatlan lett. Arról szó sem esett, ez aktív romolás, partícionálás után jelentkezett. Ami igazán fontos információ lett volna...
TROLL OFF -
Mercutio_
félisten
És tényleg, felraktam az SD-re, TWRP-ben install majd a megjelenő képernyőn ráböktem a .zip-re és lefutás után reboot, öröm, bódottá
A DJGABI által leírt particionálás 5. pontjában említett void.fstab cseréje mit eredményez, illetve szükséges/ajánlott?
-
pocok1970
tag
válasz
Mercutio_ #3638 üzenetére
Sajnos nekem 1 hete volt ilyen problémám. Egyik pillanatban látta a telefon, a másik pillanatban meg már azt irta ki hogy az SD kártyát váratlanul eltávolitották. Megpróbáltam kártyaolvásóval is de az se látja. Beletettem egy 2GB-os kártyát a telóba azzal most jó. Jövő héten érkezik egy 32GB-os kártya remélem azzal már nem lesz ilyen gondom.
-
válasz
Toth_Jani #3669 üzenetére
Hát több megoldás létezik.
A root jog megszerzése történhet több módon is:
- framaroot programmal (apk, tehát telepíthető a működő rendszerre), ez villámgyors és a legegyszerűbb
- autoroot csomaggal, amihez már kell PC is.
- ha van módosított recovery a telefonon, akkor a recovery-ből egy root-oló.zip lefuttatása.ROM-ot feltenni vagy CWM-men keresztül, vagy SP Flashtool (számítógépes prg) segítségével lehet.
Egyikhez sem kell root jogosultság.CWM-met installálni lehet:
- SP flashtool segítségével, számítógép és usb kábel kell hozzá
- root-olt telefon esetén Mobileuncletools programmal a telefonról
(elvetemültek root-olt telefon esetén dd-vel is feltehetik a CWM-met)(most a linkeket nem raktam bele)
-
Toth_Jani
őstag
Köszi!
Így már kezdem érteni, vagyis előszór egy Root-olt telefon, erre telepítem a CWM Recoveryt (ezt lehet SD kártyáról??), majd ha ez sikerült lehet a ROM-okat próbálgatni?
És mindezt lehet bonyolítani a PC-re telepíthető programokkal. -
Toth_Jani
őstag
Eddig csak néhány típusú Huawei Droidhoz volt szerencsém, ott Recovery-ből telepítettem, az eredeti frissítést meg csak úgy SD kártyáról.
Most akkor itt a CWM mit is jelen, ez a Recovery-ből telepíthető ROM, vagy ez külső PC-s program?
(#3666) darazzs: Ment PÜ! -
válasz
Mercutio_ #3660 üzenetére
Együtt alakítsuk a témaösszefoglalót, erre kezdeményezés volt már.
Azóta kicsit frissült, javaslatokat továbbra is lehet oda írni. -
Mercutio_
félisten
válasz
vegyszer #3659 üzenetére
Ott mintha csak ext3 és ext4 lehetőséget láttam volna, de lehet az csak plusz opció és alapból az általa kezeltre formázza, passz.
Teló már rég bosszantott így fel, pontosabban az, hogy csak felszínes leírások vannak, azok is CWM-re olyanoknak akik hetente új romot pakolna. Szóval már készül a hsz az első lépésekről szájbarágósan, hátha más is úgy jár mint én, csak ugye jelen állapoton túl kellene jutnom, hogy pontosan leírhassam a lépéseket -
cekkk
veterán
válasz
Mercutio_ #3649 üzenetére
Gondolom azzal is lelehet. Azzal romot ugye lehet frissíteni? Ha igen akkor menj oda és ha a romokat látod amit eddig felmásoltál a kártyára akkor ezt futtasd le ugyan ott.
Esetleg a djgabi leírásában lévő void. Fstab file felrakása megoldaná a dolgot?
Ezt hol találom? -
Mercutio_
félisten
válasz
vegyszer #3645 üzenetére
Egyik pillanatról a másikra?
Szerintem valamilyen lépés kimaradhatott nálam ezért az átméretezés majd rendszer vissza töltés utántól a belső sd-t már, az újat pedig még (?) nem látja a rendszer
Át méretezővel vissza is tudok?
Vagy van valami wipe reset egyéb funkció ami nélkül ez az állapot lesz?Nem közvetlenül ehhez tartozik csak eszembe jutott : a telo ntfs-t is kezel vagy csak fat32-t?
-
vegyszer
addikt
Mivel a legtöbb A830 tulaj is itt tobzódik, nekik is egy kis kihívás:
miui_a830_3.9.6_qeli7koctn_4.2.zipEzen a linken leltem ide...
-
-
Mercutio_
félisten
Szakik láttatok már olyat, hogy tegnap még látszott a 8GB-s SD-kártya, ma meg már nem látja a rendszer?
Megoldás, 5let, tipp? -
ibounty
csendes tag
Sziasztok!
Nézzétek el Nekem , de kicsit ideges vagyok a rendelésem miatt, amit 2.-án adtam le a tmallon.
5.-e óta a tracking number szerint Item accepted/küldemény felvéve státuszban van. Eszerint még el sem küldték?
Köszi -
M3xx
tag
Köszönöm a válaszokat kijelző, wifi, stb-vel kapcsolatban. A ROM-ok között viszont most már végképp nem tudok eligazodni. Melyik a stock, Lenovo UI-s gyári ROM? A820_S138_multiLanguage_V1 vagy Lenovo A820_S138_130419(14.05.2013 By Linerty). Ezt a kettőt látom tmallboxon. Ezek mennyire félig féligmagyarok kínaival, vagy félig angol. Elvesztem a sok ehhez kapcsolódó hsz-ben.
-
vegyszer
addikt
Ez mekkora!
És a kérdés el is odázódott, hogy kétmagos, vagy négymagos
(a jövő telefonja) -
-
reki73
csendes tag
Sziasztok!
Egészen véletlenül nincs valakinek egy elfekvő szilikon tokja lenovo a820-hoz? Tök szuper a kemény tok amit adtak hozzá, de a szilikon jobban védi a kijelző szélét egy bukfencnél...
Szóval, ha netán nálad felesleges, én vevő lennék rá. Előre is köszi. -
gusthy
veterán
Na egy kis rövid tesztriport az új MIUI-ról:
Pro:
- Nagyon szép
- Nagyon gyors
- MIUI, az összes előnyével (speckó státus bár, MIUI browser és launcher, témázható, stb.)
- Android 4.2 (ez a továbbfejlesztett Project Butter, a Photosphere, a gesture type, Miracast, security alerts stb. miatt jó)Con:
- Szívtam egy nagyot a telepítéssel, valamiért nem akarta, hogy legyen billentyűzete
- Valamiért a 2G/3G nem kapcsolható csak úgy (felraktam egy appot, ami engineering módba visz be, ott tudom kapcsolgatni. Nem bonyolultabb, mint eddig, csak más.)
- a MobileUncleTools-ra a Playstore azt mondja, hogy nem kompatibilis
- Kisebb google cucc hibák, de ez lehet, hogy csak azért van, mert nem tökéletes gapps verziót választottam, majd még kiderül, csak nem volt időm elölről kezdeni a telepítgetést...Nem igazi con, de ha magyar locale-t akar állítani az ember (márpedig akar), akkor csak a MoreLocale műxik, ez nem a MIUI hibája, hanem a 4.2-ben változtak a dolgok, és még csak ez az app követte le.
-
balewi
aktív tag
Kis segítség kellene:
Adott egy Lenovo A820-as telefon + TWRP 2.4.4.0 + A820_signed_050913_010638_hun.zip + A820_update_patch_from_2.2_to_2.2.1.zip
Ezek működnek együtt vagy csak CWM-el telepíthetőek fel?
Azért kérdem, mert twrp-fel feltettem őket, de a lenovo logón nem lép túl.
(hozzáteszem, hogy a telefon nem az enyém, még a rom-ot sem én szedtem le hozzá, a telefon kb. 10 perce van a kezemben, csak a gazdája kicsit sem konyít a dologhoz) -
Vamp
senior tag
Én fél év különbséggel kvázi, egy HTC ONE X-ről váltottam. Sebességben kb ott van a cucc, csak valahogy még gyorsabbnak érződik. Nehéz megakasztani. A Wifi vevőről annyit, hogy a Boráros-téren a Duna-parton a hajóállomásnál befogta, és tartotta az A38 hajó wifijét, ami a túlparton van ám
.
Kijelző szokható, nekem nappal sem zavaró a fénye. Ennyi pénzért ilyen telefont nem nagyon fognak hozzádvágni, pláne nem ilyen supporttal. 70-80 ezres Samsungokat, alap HTCket rommá aláz.
-
-
DJGABI
addikt
válasz
Mercutio_ #3605 üzenetére
én is csak használni szeretném, lenovo skinnel nincs bajom, egyedül a ruszki telefonkönyv + angol status bar zavart linerty-félében. ezek a lambdásban fixálva vannak. másoknál 100%osan működik, nem értem engem miért sz*pat...
(#3606) M3xx rom témát pont látod,
- max fényerő picit gyenge (főleg napsütésben)
- wifi erejével nem volt problémám
- hanggal szintén
- kamera elmegy (ebben a kategóriában egy samu se fog jobb képeket csinálni)skatehez képest ég és föld. vegyél.
-
M3xx
tag
3592-re valaki?
-
Mercutio_
félisten
Vagy marad lina vagy jön cappa72 (mivel ő jelen van, így gond esetén gyors a support
) és ha jól vettem ki az ő romja elég stabil, se időm se kedvem turni a netet szimplán csak használni akarom a jól megszokott appjaim (handcent, nova launcher, SwiftKey, stb) felrakása után 2 T-s simmel.
Az 1-2 havonta felrakok egy új romot korszakból elég gyorsan kinőttemVegyszer : Ja, de ugye te is érzed a különbséget droid és iOS között kötöttségben?
-
vegyszer
addikt
válasz
gentleman123 #3601 üzenetére
Cappa72 4.2v2 romja, (meg a többi is) a magyarságfoka miatt tetszik nekem. Reboot csak akkor volt mikor a playből laktam be, és 15-20 apk települt egyhuzamban. Ezt nem rovom fel hibának. Kegyetlen voltam vele, na.
Ezen kívül nem volt semmi komoly bugban részem
-
gentleman123
csendes tag
Egy hete használom az A820-ast, azzal a ROM-al amivel a minideal-től jött (A802_S135_130322). Egyelőre stabilan működik egy Vodafone és egy djuice (majdnem 10 éves) kártyával.
Csupán pár kínai alkalmazást irtottam ki és a LenovoEmail alkalmazást cseréltem a stock-ra mert a lenovos az email-ek megnyitása után leállt. Ezek után semmilyen problémám nem volt, se fagyás, se újraindulás.Van olyan érv amiért érdemes lenne ROM-t cserélni? (az hogy félig angol egyáltalán nem zavar, nekem inkább a stabilitás a fontos)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest