-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gravitybox infó
A busybox-ot nem törölném (én legalábbis)@(#4898) fape
A Gravitybox-s "buttonled" mennyire szívja az aksit?
Nem tudom, nekem naponta kell töltenem az akksit (értsd, kb 24 óránként)Miben más mint az eredeti?
Nem néztem meg, felraktam és használom -
BeetleBrain
csendes tag
válasz
cappa72 #4889 üzenetére
Köszi, megpróbálom majd CWM-mel.
Egy másik workaround-al megoldottam a gapps gondot, viszont amit a #4888 hsz-ben írtam az zsákutca volt számomra. Újra lefuttatott sd letiltó script újra phone storage-t csinált a külsőből és megmaradt a 2,77GB-os data is. Így most android is elér mindent és az appok is elhiszik, hogy ott van az az SD kártya. TWRP problémán meg majd talán segít a recovery csere -
válasz
BeetleBrain #4887 üzenetére
Jelenleg van egy 2,77GB-os Internal storage és egy ~8GB-os Phone storage (ami a fizikailag külső SD). Az első kérdésem az lenne, hogy ez így eddig jó-e?
Eddig jó.Az viszont furcsa, hogy nem látja a recovery a fizikai SD kártyát...
Asszem meg kellene ismerkednem a twrp-vel
TWRP-s kollégák, ti tapasztaltatok már ilyet?BeetleBrain,
Lehet, hogy meg kellene próbálni CWM-met használni, arról biztosan működik. (de az ördög és mörfi ugye még közbe szólhat). Tudom, hogy ez csak egy "workaround", és nem a TWRP-s probléma megoldása, de hátha CWM alól tudsz gapps-ot telepíteni. -
BeetleBrain
csendes tag
válasz
BeetleBrain #4887 üzenetére
Update: DJGABI leírásában linkelt void.fstab javított egy kicsit a helyzeten, most mar SD kártyaként látszik a beállításokban.. Gappst is sikerült felpaszírozni egy Kis trükkel. Ami még nem jó, hogy twrp tovabbra is azt mondja unable to mount sdcard. Illetve a legtobb app reklamál hogy nincs SD kártya...pedig hát van
-
BeetleBrain
csendes tag
Sziasztok!
Nekiálltam Cappa 4.2 ROM-ot telepíteni. Gondoltam ha már lúd, legyen kövér mindjárt megcsinálom a particionálást is. A gondok ekkor kezdődtek. apk-s verzióval megvolt a formázás, aztán belső sd tiltó script is lefutott. Jelenleg van egy 2,77GB-os Internal storage és egy ~8GB-os Phone storage (ami a fizikailag külső SD). Az első kérdésem az lenne, hogy ez így eddig jó-e?
További gond, hogy telepítenem kellene a gapps-t. Tmallboxtól TWRP-vel kaptam a telefont így ezzel csináltam mindent. A gond az, hogy most a TWRP nem látja az SD kártyát így nem tudom kiválasztani a zip-et...
Furcsa hogy látszik viszont a \emmc mappában a korábbi sd tiltó zip.. ezt viszont androidban nem találom, hogy mellé másolhassam a gapps-t. Próbálkoztam RootExplorer-rel valami olyan helyre másolni a ZIP-et amit el tudok érni TWRP-ből is, de ez eddig nem sikerült.
Mitől lehet, hogy TWRP nem látja az SD-t? Milyen megoldást tudtok javasolni?Remélem nem kevertem nagyon össze a rendszert..
Előre is nagyon köszi! -
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki fehér Lenovo A820-at (vagy A760-at)? Szeretnék venni egyet, de félek, hogy élőben nagyon nőies lesz a fehér. -
fape
senior tag
-
hunaqua
addikt
Az itteni Urakhoz fordulnék Lenovo ügyben,mert messze itt a legjobb a közösség.
Azt tudom,hogy itt több Mesternek is sikerült teljesen Magyar nyelvet varázsolni a Lenovo Rom-okhoz.Az lenne a kérdésem,hogy ehhez készült valami Repo csomag amit esetleg a Jbart tud kezelni? -
nOvOp
senior tag
válasz
cappa72 #4868 üzenetére
Visszatettem a mentést, majd ismét megpróbáltam. Most jó lett. Ki lehetett jelölni az sd-t és most már az újraindítás után meg is jegyezte. A két telepítés között annyi különbség volt, hogy most nem használtam az add more zip-et. Nem biztos, hogy ez volt a kulcskérdés, de gondoltam azért megjegyzem.
-
Valed
tag
Kicsit halknak találom a telefont telefonálás közben. Hogy tudnék hangosítani rajta?
-
A particionálásról általában:
Ha egyszer valami átparticionálásra került, akkor az úgy is marad (kivéve, ha a ROM-ban esetleg galád módon automatikusan lefuttatnak valamilyen ilyen szkriptet).
Ettől kezdve ha újabb és újabb ROM-ot tesz fel az ember, akkor az átparticionálást nem kell megcsinálni.
Ellenben, mivel alapesetben a partíciók csatolása a /system/etc/vold.fstab fájlban le van írva, ez pedig olyan, hogy a belső és a külső SD is csatolásra kerül.
Ha átparticionált telefonra teszel fel ROM-ot, akkor utána célszerű lefuttatni a belső SD tiltó szkriptet.Amennyiben a CWM szkripttel csinálod meg az átparticionálást, úgy a / könyvtárból eltűnik a emmc@fat.
Amennyiben Meteos apk-val csinálod meg az átparticionálást, úgy a / könyvtárban van egy emmc@fat. Ez az a bizonyos 14MB-os "maradék".
Előfordulhat, hogy az amúgy is érzékeny lelkületű Lenovo alapú romok nem szeretik, ha ez az emmc@fat, ezért elakadnak boot-oláskor. Vagy még a <StorageList>-ben lehetnek bedrótozva a csatolási pontok.Ez miatt jelezhet hibát a TWRP is, hiszen keresné az emmc@fat-et, csak nem találja, ha CWM szkripttel történt a módosítás.
-
nOvOp
senior tag
válasz
joiner007 #4859 üzenetére
Az idézőjeles, az igazából kérdés lett volna feléd, várva a választ, de már túl vagyok rajta
Nem kellett lefuttatni a zip-et.cappa72: Azt tudom, mert a partícionálásnál is azt kellett. De itt már a tárhelynél hiába választottam ki az SD-t, újraindult a teló és ugyanúgy nem látta a kamera. Nem is enged választani, mert egyből kilép. És az érdekes az, hogyha a tárhelyet megnézem, akkor megint csak mint lehetőség van ott az SD, de nincs kiválasztva, holott azt már megtettem. Tehát ez egy végtelen kör (kiválasztom-újraindul- és megint kiválasztható csak)
-
joiner007
aktív tag
darazzs tudom persze
Nem jól mondtam felment, csak nem bootolt be. TWRP vel próbálkoztam, volt itt egy kolléga aki minden fajta recoveryt kipróbált, nem lett jó, csak amikor gyári állapotra hozta a telóját. Ezért is nem álltam neki
Pedig kipróbálnám a 4.2-t. De ez az ide oda particionálás tart vissza -
nOvOp
senior tag
válasz
vegyszer #4852 üzenetére
Köszi felment. Csak a kamera nem megy, azt mondja nincs sd kártya. A táhelynél hiába jelölöm be az SD kártyát, újraindul és ugyanúgy nincs bejelölve és a kamera sem látja. Fájlkezelővel látom. A 2_A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip fájlt újra lefuttattam, de ua.
Ha vissza szeretném rakni az eredetit, akkor csak backup és utána kell futtatni a 2_A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip fájlt? -
DJGABI
addikt
basszus, az megvan hogy a Nexus 5 -ahogy a nevében is van 5 incses kijelzőjével együtt is- kisebb lesz a rumor alapján mint a mi telefonunk? [link]
-
nOvOp
senior tag
Jelenleg eredeti linerty rom van fent és gondoltam kipróbálom a lambda romot.
Most csinálnám először a rom váltást ezen a telón, de a partícionálást már megtettem korábban.
Szóval, hogy ne rontsam el szeretném ha megerőítenétek a menetében.
1. TWRP indítása
2. teljes backup
3. Install TWRP alól a A820_Lambda_v2.3.3_full_rom_multilang.zip
4. reboot to recovery
5. ha megvan, akkor jön a wipe->factory reset (ez kell???)
6. install és kiválasztom a 2_A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip fájlt
7. rebootAmennyiben nem tetszene, akkor TWRP-vel viszaállítom a korábbi backupot és minden rendben vagy még akkor is le kell futtatni a 2_A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip fájlt?
-
gusthy
veterán
Hogy pontosak legyünk, némely app megoldja az accelerométerrel némelyik meg nem. Van pár játék, meg a Sky is, amelyeknek kéne. De valóban, enélkül emberek éltek évezredeken át.
(érdekes, a panoráma nekem megy infrared 4.2 rommal, de lehet, hogy az eleve meg van mókolva, mert ZTE klón.) -
-
vegyszer
addikt
válasz
madarasz92 #4846 üzenetére
Szia!
Első hozzászólásában, és a téma összefoglalóban van instrució. Pl CP4.2-v2-by-Cappa72-patched romja full magyar, de nem gyári rom. Egy vérbeli főzés eredménye, de stock android felülettel szerelt stabil rom...
-
válasz
madarasz92 #4846 üzenetére
-
madarasz92
őstag
Sziasztok !
Tudtok valami romot vagy magyarito cuccot mondani ami teljesen magyarositja ezt a kis telefont ?
És lehetőleg valami gyári rom -
KisTücsök
addikt
Akkor ez most hol fog megnyilvánulni? Már összezavarodtam.
-
gusthy
veterán
Találtam egy érdekes dolgot azoknak, akik panaszkodtak, hogy nem hagyja magát lecserélni az IdeaDesktop. Állítólag Android bug, itt a fix rá, a playstoreban Jelly Bean Launcher Loader a neve.
-
gusthy
veterán
válasz
KisTücsök #4818 üzenetére
Az van, hogy a kínai cuccok közt is vannak jobb márkák meg tényleg noname - ek, a Lenovo mellett teljesen jó a Xaomi, a Jiayu, ZTE, Huawei.
Az A820 pár buta korlátja mellett iszonyat jó ár - teljesítmény aránnyal bír. (nincs benne front kamera, g-sensor és iránytű, utóbbi azért bosszantó, mert filléres cucc.)
Viszont nagyon gyors és megbízható. -
KisTücsök
addikt
válasz
Toth_Jani #4827 üzenetére
Durva, hogy a világ másik végén milyen cuccok mennek mennyiért...
Ez biztos nagyon jó. Ha ennyi pénzem lenne telefonra, meg ekkora igényeim lennének (5.5"-os kijelző nekem már nagynak tűnik), akkor lehet inkább ezt venném, nem pedig az általad is említett SIV-et. Mondjuk a Galaxy-k sosem tetszettek kinézetre.
Eddig 4 telefonom volt, mind megúsztam 40 ezer alatt, minddel megvoltam elégedve úgy ahogy, szerintem ez is tetszeni fog. Főleg, mert ez elvileg túl is mutat az árán (ha azt árat nézzük, amit a nagy gyártók határoztak meg).
-
Toth_Jani
őstag
válasz
KisTücsök #4820 üzenetére
Azért halkan megjegyzem a kedvenc telefonunk a kategória alsó szegmensében van.
Ha valaki igazán jót akar akkor megveheti ezt: Lenovo K900 Android 4.2 Intel Dual Core 2.0G 5.5" Full HD 13.0MP 2G RAM 32G ROM, és csak potom 540 dollár.
Az S4-et a rajtnál otthagyja mert az asztali gépemben is csak intel dulal 1,6-os porci van és mindent visz,csak ugye ez a telefon nálunk nem menő, nem lehet vele flancolni. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a sport trackers programot, de a gps valamiért őrült adatokat mentett. Volt hogy a mért sebesség 400 km/h volt és a megtett távnak 103 km-t mért a kb. 7,5 km helyett. Linerty romot használok és most használtam először a gps-t. Mit lehet tenni?
Ja, és gyaloglásról van szó. -
joiner007
aktív tag
válasz
KisTücsök #4820 üzenetére
A 820 egy teljesen jó telefon. Amit én próbáltam, minden fut rajta. A rendszer gyors, akadásmentes. Nemrég próbáltam egy galaxy s4 et. És ki merem jelenteni, a lenovo után sem estem tőle hanyatt. Főleg az ár különbség miatt. Meg az sem mindegy, higy ha véletlen ledobod, mennyi a javítás. S4-be annyi a kijelző, mint a lenovo teljes ára. Azért nem mindegy.
Igen miro sdhc 32gb
-
KisTücsök
addikt
Még egy kérdés, nem tudtam utána járni ennek.
A memóriája meddig bővíthető? És Micro SDHC megy bele?
-
-
KisTücsök
addikt
Értem. Köszi!
Nagyon - már tényleg - neve sincs márkába azért nem mennék bele, a Lenovo azért más területen is ismert.
Csak mert ahogy nézem Kínában fillérekért mennek az olyan telók, amik szinte ugyan azt tudják, mint amiket itthon lehet kapni a Samsung, Sony, stb kínálatában háromszor annyiért.
Ez a Lenovo még beleférne.
-
DJGABI
addikt
válasz
KisTücsök #4816 üzenetére
Ha játékra is kell és ez a kettő játszik, akkor inkább A820 mint A760. Ebbe se valami csúcs a "gpu" de amit próbáltam játékot eddig minden simán futott. Amúgy jó márka, megbízható, nem nagyon volt itt minőségi problémája vele senkinek.
Tok/fólia: ebay, aliexpress. van választék bőven
-
KisTücsök
addikt
válasz
vegyszer #4815 üzenetére
Persze. Csak kérdeztem, hogy az-e.
A második bekezdésedet egyáltalán nem értem.
Ne haragudjatok, telefonoknál alapból nem vagyok otthon, Lenovoról meg konkrétan ma hallottam először.
Értem.
Látom, neked A820-van. Megvagy vele elégedve?
Hogy konkrét legyek, egy olyan telefon kéne, ami megfelel a mai követelményeknek. Programok, játékok akadás mentesen fussanak. Netezni gond nélkül lehessen. Meg viszonylag sokat bírja az akksija, de ahogy olvastam ezzel nincs gond.
Kb 60-ig kellene elmenjek ha egy ilyen telefont szeretnék, ráadásul használtan. Ez meg teljesen új és kb 40-ből kijön.
-
vegyszer
addikt
válasz
KisTücsök #4814 üzenetére
Nem gorilla üveg, ezt senki nem is állította. És fólia van rajta, egyet s legtöbb bolt a tokkal együtt ad mellé...
Ez MTK platform, amaz qualcom. (ez azért azt simán veri, főleg 3D-ben) kb 20-30%-al gyorsabb...
A gyártói támogatás néha érdemes fenntartásokkal kezelni a kis gyártók esetén is. Gáz, hogy a nagyok is csak ígérnek egy egy komolyabb frissítést, és az ígéretet csak a hajára tudja kenni az ember. De a Lenovo nem ígér semmit. (és ehhez tartja is magát legalább
) De az erő a közösségi támogatásban rejlik.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Akinek van ilyen telefonja, mi a véleménye róla? Ez a felbontáson és a kamerán kívül miben jobb még, mint az A760-as?
Illetve mennyire kompatibilis a programokkal? Játékokkal? Hogyan futnak?
És mennyire támogatja a gyártó? Ez utóbbitól félek, hogy hamar felhagy a támogatásával.
Áráért nagyon tetszik. Meg úgy amúgy is.
Köszönöm!
-
Botee
tag
Akkurátusan végigcsináltam én is a partícionálást (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41045564&postcount=1), azóta pedig nem látja a külső SD kártyámat, és nekem is jelentkezik az "unable to mount emmc" üzenet. Végigpróbáltam kb mindent amit Ti írtatok illetve máshol találtam...van ötlet, hogy lépésről lépésre hogy érdemes megpróbálnom ezt kijavítani? (belső tárhely átpartícionálás sikeres, ez ok...) Kinnt a TWRP-ben kb. semmire nem reagál már, mert mindenre ugye ezt írja, hogy unable to mount emmc... köszi előre is!Visszavonva! siker -
hfrédi
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni telefon vásárlással kapcsolatban mi a különbség ezek között:
www.tmallbox.com/mobile-phone/14936-mtk6589-lenovo-a820.html
www.tmallbox.com/mobile-phone/16880-mtk6589-lenovo-a820.html
csak annyi ,hogy a másodikban több nyelv van ?
előre is köszönöm -
kissbg
tag
aa
-
kissbg
tag
Átparticionált telefonra nincs véletlen valakinek flash tool-sos image? Egy olyanra akartam image-t tenni, de nem bootol sehogy sem rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Politika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest