- Mikrotik routerek
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fedora Linux
- Windows 10
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
joiner007 #4196 üzenetére
lassan indul elsőre, kb 2 perc, de szerintem csak pucéran rakd fel, (wipe davil után)
ha bootol magába, jöhetnek a cuccosok (gapps)(SD tiltót ne, és FM cserét se csinálj. az első kiakasztja, és nem bootol utána, a második, meg magát az alkalmazást butítja el, én még a gravity boxot raktam fel zippként, mást nem)
szerintem nincs jelentősége, de én az apk-s átpartícionálást csináltam annó
-
vegyszer
addikt
válasz
vegyszer #4193 üzenetére
A kódom pontosan
dev_mount sdcard /storage/sdcard1 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-msdc.0/mmc_host
#dev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-msdc.1/mmc_host@(#4194) joiner007
http://goo.im/devs/UniqueDroid/gapps/gapps-4.2.1/gapps-jb-4.2.1-20121129-signed.zip
Ezt raktad fel? vagy másikat?nekem ezzel símán ment, TWPR alól
-
vegyszer
addikt
Hát, tegnap este legóztam kicsit.
A TWRP olyat is tud, amit a CWM biztosan nem. Pl van benne fájlkezelő, lehet fájlokat átnevezni, mozgatni, jogosultságot adni, stb.
Csináltam pár vold.fstab, és vold.fstab.nand variánst. hungobungo leírása alapján. Egyik sem jött be. Nem bootolt be, visszarakva az eredetit indult rendesen. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne, csak azt, hogy elb@sztam, mert hülye vagyok hozzá...(és bevallom, jobban tetszik egy fájlt átnevezni, mint restore-t nyomni)
-
-
vegyszer
addikt
válasz
joiner007 #4187 üzenetére
Megy a fényképező, csak ez a belső meg telefon, meg sd kérdés engem a fene megeszi, de összezavar.
Az a tiszta (nekem), ha az sd az sd. a teló a teló, és nincs 14mb-os reszli partíció, mert ugye minden azt szeretné alapból használni. persze a rádiógomb ott van, hogy mi legyen az elsődleges, persze a logikát nem értvén nem jól kapcsoltam be. így nem ment, (pedig volt rajta 8 mb szabad hely!) Átkapcsolva, reboot után, persze már minden megy rendesen.De a 14 mb-os nélkül egyszerűbb lenne az élet...
-
joiner007
aktív tag
Most akkor mi is a helyzet a particionált rendszerrel az új infraredes 4.2 alatt?
Mert olvastam vissza, de nem találtam a választ. Illetve nem vagyok biztos benne, hogy jól gondolom.Szóval ha a script után bootloop lesz, akkor gondolom azt nem is érdemes lefuttatni. Addig viszont nem fog menni a fényképező amíg nincs script.....Nem értem......
Világosítsatok fel légy szíves!
-
-
beg
veterán
Amennyire én tudom, a külső zajhoz igazítja mindig a mikrofon hangerőt szoftveresen. Lehet, hogy az nem működik valamiért rendesen. Nálam még nem panaszkodott senki sem.
Nem lehet amúgy ez a HD hanggal telefonálás átka a szolgáltatóknál? Ahogy változik a 3G/2G, úgy megy a HD/SD hang? -
mgy
senior tag
Továbbra is panaszkodnak telefonálás során a másik végen lógók, hogy hullámzik a hangom, hol hallani erősen, hol elhalkul. Nem használok headsetet.
Előfordult ez másnál is? Van rá esetleg megoldás?
Eddig annyit tettem, hogy a Mobileuncel Tools-al felvettem a mikrofon érzékenységét a legmagasabbra, nem hozott javulást. -
vegyszer
addikt
Próbáld ki az e-robot apk-t a markerből. Nekem arra kell, hogy töltés esetén wifi on, 3G off, sync on, force sync, fényerő 15%, kijelző timeout 90s. Töltés ki esetén wifi off, sync off, timeout 45s, fényerő automata.
De tud egy csomó dolgot egyébként. És a fejlesztő magyar srác. Hátha egy mail után beépíti, vagy benne is van már, csak nem tudom merre.
Pl: Rázásra ébredni tudna
-
vegyszer
addikt
Ha ez alatt azt érted, hogy annyira alfa, mint Cappa72 4.0v1-e akkor igen. Se stabilitási, se egyéb gondolom nincs vele. (az első vakriasztások a gravity box (vagyis inkább annak a futtató környezete) számlájára írhatóak. Pl eltolódás a kijelző színeiben, és az elcsúszott értesítési terület ikonok-funkciók. A keretrendszer újra húzása megoldotta minden addigi nyűgöt)
-
vegyszer
addikt
válasz
Dexxter182 #4175 üzenetére
Téves riasztás.
Csinálni csinálja, de addig, míg a teló nem alszik mélyen. Lock után 1-2 perc. 10 percnyi alvás után nem ébred fel rá.
-
beg
veterán
Ügyes gyerek ez az infrared
Még picit várok, míg kikászálódik az alfa státuszból és utána szerintem le fogja váltani nálam a mostani lambdát.
-
BaginZe
tag
Kollégám az origo app-ra panaszkodott, nálam a youtube csinálta azt, hogy telefon újraindítása után kiírta, hogy alkalmazás leállt, és soha többet nem is indult el. Reinstall segített csak rajta. Cappa javaslatára töröltem az alkalmazás cache-t, de nem vezetett eredményre. Nincs valakinek ötlete esetleg? Gyári s138 - kétnyelvű - rom van a telefonon.
-
gusthy
veterán
Az új 4.2-es ROM-ot illetően a needrom-on a készítő azt írta, hogy nem tudja tesztelni, hogy megy-e a bluetooth.
Hát én tudtam, a kocsim kihangosítójával remekül megértik egymást. -
DJGABI
addikt
cappa újabb böglist:
apróság, de lockscreen-en a status bar-t nem lehet lehúzni (gyáriban lehetett, megszoktam... zte-nél nem tudom miért tiltották le)
easter egg: wifi hotspotnál alapból ZTE V987 maradt a telefon neve -
mgy
senior tag
válasz
osztraksajt #4151 üzenetére
Kösz, ez így elég igényesnek néz ki. Okosan ki van hagyva a csatlakozóknál, meg a gomboknál a tok, teccik, megvettem.
-
vegyszer
addikt
Annak ellenére, hogy alfa rom, teljesen vállalható. Az értesítési terület bugot valóban a gravity box okozta. De a levétele nem segített, érdekes módon a keretrendszer törlése, és frissítése után a dolog jól működik!
A legjobb benne : direkt 2G/3G kapcsoló épült be. És nem a menübe visz, hanem vált (ezt a gravity box integrálja, nem a rom része)
Újabb bug. A lezárt képernyőn nem látszik a tulajdonos adat.
-
vegyszer
addikt
válasz
htom127 #4148 üzenetére
Alapértelmezett módon a hangjelzés + rezgés formájában jelez a teló.
De Pl az imént említett gravity box tudja a tapi gombok fényét villogtatni értesítő gyanánt. Ami nagy előny. Sajnos az időzítés nem szabható testre, kb 5 s off 0,5 s on az üteme. De SMS, fb, gtalk, mail, naptár szkájp üzembiztosan jelez. (és még sok minden másra is rá lehet venni)
-
Le Klein
tag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne hogy Cappa Romot használok és hívásoknál mikor felveszik vagy hívnak és veszem fel rezzenik egyet ezt ki lehet valahol kapcsolni sehol nem találom elég zavaró sajnos. Köszi a segítséget! -
DJGABI
addikt
válasz
vegyszer #4147 üzenetére
ja hát főverzió váltás, valszeg mások a csatolási pontok elérési útjai (?) de ha összehasonlítod a kettőt (cappa-féle, meg a 4.2-es "gyári") szerintem rájössz mit kell kikommentezni. (én egyelőre nem ugrok bele ebbe az alfa állapotú romba, csak azért nem tudok segíteni próbálgatni)
-
htom127
aktív tag
Üdv, Érdeklődnék, hogy az állapotjelző LED hiányában a készülék hogy jelzi a nem fogadott hívásokat, emilt, chat-ot, stb ?
-
vegyszer
addikt
Nem azt mondtam, hogy ne lett volna eddig. Csak nekem nem tűnt fel. De az biztos, hogy eddig olyan rommal nem találkoztam, amit Cappa72 A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip - je leölt volna. Ezzel összejött. Lehet, hogy valami másképp van csatolva. Vagy hasonló. De így nem tudom eltűntni a 14MB-os partíciót.
-
mgy
senior tag
Vettetek már utólag szilikon tokot a telóhoz? A gyári feketétől depressziós leszek.
Az 1996-os első (sárga) 2110-es nokiám óta nem volt fekete telefonom, ez meg szörnyű. Tudom, komoly dolgok ezek.
Szóval, a hozzá kapott feketéhez képest milyen minőségűek vajon a külön megvehető színesek? Méretben jók? Anyaguk?
Kösz! -
vegyszer
addikt
Nekem tetszik ez a 4.2.1 rom (A820_JB4.2.1_alpha_by_I.nfraR.ed_no_check.zip)
A legfőbb bug magában az új kétújjal lehúzható kapcsolókban rejlik. kb 2/3-a jó, de egy idő után furcsa ikonok-szövegek párosodnak össze. pl a 2G/3G alatt bt felirat van, a zseblámpa ikon a hangerőt szabályozza, stb. mintha elcsúsztak volna,és a váltás során sem egyértelmű, mi mit is vált. (lehet, hogy a gravity box cseszte el, ezt még tesztelem...)Az eddig bevált v3 sd tiltó script ezt a rendszert leöli, nem bootol be, lehet azért, mert a system/etc mappában a vold.fstab mellett egy vold.fstab.nand fájl is lakik...
Hiába alfa rom, nekem kifejezetten tetszik...
(az fm rádiónak kell antenna, a Cappa72 féle kinyírja itt magát, települ, elindul, látszólag hiba nélkül, mégsem működik egyetlen funkciója sem)
Az mp3 lejátszáshoz meg egy fájlt a libek között ki kell cserélni
A CP4.X-romok alatt megjelenő kikapcsolt töltési animációs bug itt nincs jelen, valamint a zöld videós csík is kiküszöbölésre került, vélhetően úgy, ahogy Cappa72 is javalotta
-
-
zeli
aktív tag
válasz
vegyszer #4125 üzenetére
Köszönöm a segítséget még egyszer, sikerült feltenni a CWM-et, és a Cappa féle ROM-ot, nagyon bejövős ROM eddigelé, két kérdésem/problémám lenne: A gyári romban volt egy alkalmazás, valami energy management vagy mi, amivel lehetett állítani a processzor órajelét, azt valahogy meg lehetne oldani itt ? A másik, ami kicsit zavaró, és ez nem jött elő a gyári romban: A twitch.tv alkalmazással, ha high minőségben nézek live streamet, akkor a kép tetején megjelenik egy zöld csík, és a kép is érdekes lesz. Ha leviszem medium-ra, akkor eltűnik. Ezt valaki meg tudná nézni, hogy nála is csinálja-e? Feltettem egy másik, LiveStream nevű appot, ami ugyanezt csinálja. A Youtube pl működik tökéletesen.
-
vegyszer
addikt
válasz
Minstrel #4134 üzenetére
Nekem volt fent az is. Abból a lényeg hiányzott. Ebben ott van.
És az az a830 romból volt főzve, ez meg a már Cappa72 által is kedvelt ZTE V987-ből párolódott le.
Azért azt a G betűt, és a számokat el kéne tüntetni az állapot jelző ikonok mellől... Nagyon zavaró (4 hónap óta nem láttam ilyet)
-
Minstrel
senior tag
És ez a 4.2 már nem fogja elbaltázni a kijelzőt, mint a régebbi próbálkozások? Vagy azokkal, hogyan volt, azonnal jelentkezett a hiba?
-
vegyszer
addikt
Feldobtam én is a 4.2-őt.
Nem rossz
Ami egyből feltűnt: a gravity box jóval több beállítási lehetőséget tud. pl crt kikapcsokási animáció 4,1 alatt nem jön elő, meg ilyesmik, de a nem használt sim eltüntetés nem működik, sajnaA saját gapps-át kell feltenni mellé, mert különben megáll.
Az sd tiltó skripptel szerintem hadilábon áll, de full magyar (ok, a kamera app 3 oldala 3 sor angol szöveggel terhelt, ezzel még együtt lehet élni), eléggé 4.2 képe van, stock
-
-
Švejk
őstag
-
Zola007
veterán
DIGI mobilnetes kártyát használ benne valaki?
Vodafone hang+sms + DIGI 3G kártya jól megférne egymás mellett?
t-s kártyákkal olvastam pár problémáról itt a fórumban -
Pcm
tag
-
weinmaker
őstag
válasz
weinmaker #4122 üzenetére
Egy 2Gb-os sd-re tettem a fájlt, a megadott mappába.
A kártya jó, mert ha bebootol a telefon, akkor látja, használja, sőt azon keresztül tettem rá. Kipróbáltam azt is, hogy kivettem a kártyát, és úgy másoltam rá, de ugyanez az eredmény.
A kártya sima fat-ra van formázva.
Egyéb ötlet? -
weinmaker
őstag
válasz
Zola007 #4119 üzenetére
Így csináltam ahogy írod, mert a google fordítóval lefordíttattam a kínai szöveget.
Na most a hangerő fel+powerre semmi nem lesz, max bebootol a telefon.
A hangerő le+powerre bejön a factoy menü, amiben ott van az sd update menüpont, de hiába választom, azt mondja nincs sd kártya, pedig de. -
vegyszer
addikt
Nincs olyan, hogy sok mentés. Bár én csak CWM, illetve TWRP mentést csináltam
-
zeli
aktív tag
Hali!
Szeretném feltenni a CWM recovery-t, és lenne előbb pár kérdésem: melyik verziót kellene feltennem, olvasgattam a fórumot, és valaki írta, hogy nem mindegy, mert tönkre mehet a telefon. Minideal-es, 135-ös gyári rommal jött, amit sikerült lefrissítenem az s139-re, amiben ugye nem működik a Google play. :\ Jelenleg a gyári 3e recovery van fent. A másik kérdésem az lenne, hogy rendszermentést még CWM telepítés előtt csináljak? Próbáltam az adb-vel, nem nagyon jött össze, mindig kiírt valami hibát, Flashtool-al meg fogalmam nincs hogy kéne, olvasgattam leírásokat, de nem nagyon értem, valami szájbarágós leírást ha valaki tudna linkelni, megköszönném.
Ezt ha felteszem a flashtoolal, akkor az jó? -
Zola007
veterán
válasz
weinmaker #4116 üzenetére
a leírásában az van, hogy
0, legyen minimum 20% töltöttség az akkuban
1, tömörítsd ki a letöltött zip-et
2, hozz létre az SD_kártyán egy sdfuse mappát
3, másold be az sd:/sdfuse/ mappába a .qsd fájlt
4, hangerő fel + power ***, majd a menüben válaszd a 4. (?) -> sd update opciót
5, ha végzett, kiírja: SDCARD UPDATE SUCCESS
6, visszalépsz egy szintet és reboot vagy akku ki -10mp- vissza és elindít**én úgy értelmezem, hogy nem Recovery módban kell indítani a telefont, hanem factory módban, tehát ez fontos és a factory boot majd olvassa a qsb-t
-
DJGABI
addikt
válasz
Bernyó84 #4101 üzenetére
egyszer bringázásnál olyan 20as tempónál leesett a fél tartó (amit korábban linkeltem, van ugye a bilincs a cangára, meg a másik része amibe a telefon megy. na utóbbit az első alkalommal nem pattintottam be rendesen a helyére és lezúgott) persze pont arccal lefelé, még a bringás tartóból is kiesett. instant szívroham. na mondom szép, új kijelzőt tuti vehetek bele. szerencsére a szilikon tok megvédte, a tok tetején azóta vannak karcolásnyomok
-
Minstrel
senior tag
A híváslistát lehet "tyúklábatlanítani" rom csere nélkül? Mert A830-as alap rom-jában még jelen vannak.
-
weinmaker
őstag
válasz
vegyszer #4115 üzenetére
Szia! Ez egy a760 csak nincs még topikja.
Innen szedtem le: http://ask.lenovomobile.com/?q-113156.htmlA telefon menüjében is jelzi, hogy van frissítés, onnan néztem ki a számot, mert vagy nem tölti le, vagy egyszer letöltötte, kiírta, hogy 100%, és ennyi. Innen től 2 lehetőségem volt 1. szünet 2. kilépés
Ha jól olvasgattam ki a google információit, akkor az utolsó 6 szám jelzi a frissítés dátumát, és ez jelenleg 04.27, vagyis ez újabb elvileg.
Ami miatt frissítenék: lehet, hogy előjönne a tts a menüben, jelenleg nincs, javulna a kamera minősége.
Ha tudsz segíteni előre is kösz. -
vegyszer
addikt
válasz
weinmaker #4114 üzenetére
Ad egy:
-Lenovo esetén power + hang fel + hang le a recovery. Igen ez normális.Ad kettő:
-Milyen teló is az?Ad három:
-Egy linket dobsz, hogy mit és honnan töltöttél le? Hátha van ott júzermanuál?Ad négy:
-Ha rossz romot tolsz fel, és engedi, akkor akár soha többet nem bootol be! -
weinmaker
őstag
Szép reggelt mindenkinek! Lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni (igaz nem 820, de ez is lenovo). Letöltöttem egy frissítést a lenovo telefonomhoz ami qsb kiterjesztésű. Ezt mivel tudom feltenni?
CWM nem látja. A gyári recovery szintén nem látja. Próbáltam átnevezni zipre, így a cwm látja, és el is kezdi a műsort, kicsomagolja ellenőrzi, de a végén nem telepíti, hanem kilép.
Olvastam olyat, hogy kártyára csinálni kell egy sdupdate mappát, és abba beletenni a frissítést, de erre meg a gyári recovery no sd card-ot dob.
Ui: Nekem nem a vol up+power-re hanem a vol down+power-re jön be a gyári recovery, ez normális?
-
fape
senior tag
válasz
Bernyó84 #4101 üzenetére
Sajna egyik éjjel haza "állítva" sikerült leejtenem már, kb derék/nadrág zseb magasságból. (Nilkin tokban van) A hátán landolt, szerencsére látható nyoma nem maradt az repülésnek. Attól függetlenül ne próbáljátok ki se otthon se az iskolában
szerk: Két Defy(+)s ismerősömnek is ilyen esés hatására tört el a kijelzője...
-
válasz
Minstrel #4109 üzenetére
kínaszoft eltávolító mt6589-hez.
Igazából av2 esetén volt, akinek nem törölte azt, amit kellett volna. Ez miatt változtattam a csatolási pontijat.
-
zsepii
tag
-
Isten88
senior tag
Sziasztok!
Bár A830-am van, de nagyjából egyezik A820-szal...a törölhető gyári alkalmazások listáját merre találom? Jack44 ROM, a biztosan törölhető kínai alkalmazások érdekelnének...
Valahol találkoztam már velük, de most nem találom sehogy.
Köszönöm előre is! -
Bernyó84
aktív tag
Reptette már meg valaki a telefonját? Még az ágyra sem merem rádobni fél méterről, mert félek hogy beszakad a kijelző
A Defy-vel kicsit bátrabb voltam
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Konteó topic
- Politika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest