- Mikrotik routerek
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fedora Linux
- Windows 10
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
CodenameAZS
csendes tag
Sziasztok! Egy érdekes probléma akadt a telefonnal, és kíváncsi volnék, hogy más is tapasztalt-e ilyet.
Szinte mióta megvan Cappa v4.2 ROM-mal használtam a telefont, soha semmi problémám nem akadt vele. Karácsonykor továbbadtam a készüléket családon belül, toltam rajta egy Wipe cache, wipe dalvik, factory reset kombót hogy az illető "szűzen" vehesse kézben. Azóta azonban azt tapasztaljuk, hogy az A820 néha minden jeln nélkül egyszerűen lefagy és semmire sem hajlandó reagálni, így csak aksikivétellel téríthető jobb belátásra. A fagyásokban semmi következetesség nincs. Néha megfagy a menüben, néha zenehallgatás közben, néha meg egyszerűen nem ébreszt reggel.
Sokat gondolkoztam hogy mi okozhatja az új tulajdonosnál a hibát ami nálam nem jött ki, de interjúim alapján nem sikerült rájönnöm. Tegnap toltam rajta ismét egy FR-t és kértem hogy ne tegyen fel semmit appot, de ma így is befagyott a manüben egyszer.
Van ötletetek, hogy mi okozhatja ezt?
Gondoltam rá hogy bepróbálok egy újabb Cappa romot, de eddig ezzel sem volt baj fél éven keresztül így nem értem most mi lehet a gubanc. Vagy meg kéne próbálnom ezt újrarakni recovery-ből teljesen?
-
CodenameAZS
csendes tag
válasz
vegyszer #5631 üzenetére
Köszi szépen! Lehet bepróbálom, már csak egy kérdésem volna: honnan a tarktökből lehet letölteni?
Böngészgettem ezeket az orosz oldalakat, de nem igazán találtam meg egyértelműen, és az hogy nem beszélek oroszul sem igazán segít.
HA jól értem akkor az RC1-et kell feltenni először TWRP-ből aztán utána rá az RC2-t?
-
CodenameAZS
csendes tag
Hali! Ez az orosz chiptune-féle 4.2.2 amit többen nyúztok mennyire bugos és mennyire stock? Az infrared-félét próbáltam korábban, de a színhőmérséklet változás meg az erősen custom lockscreen nálam kiütötte a biztosítékot anno és ment is vissza a Cappa-féle 4.1...
-
CodenameAZS
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem volna, hogy tud valaki olyan módszert amivel növelhető a widget mérete? Sajnos egy méreten túl hiába növelem a bounding box-ot a widget nem lesz nagyobb, holott vektoros az egész így elvileg nem lenne akadálya. Tableten szintén nagyobb így a kérdés hogy lehet-e ezzel valahogy trükközni.
Konkrét illusztráció a problémáról:
-
CodenameAZS
csendes tag
Cappa 4.2-vel gyaári Android kamera appal? Mert akkor fura hogy mi lehet a különsbség... nálam ha átváltok videóra akkor egy ezredmásodpercig megjelenik a kép (de mintha az is zoomolt volna, aztán fekete képernyő...) Vine és Instagram ugyanezt csinálja mert a beépített kamerát használja... Linerty-n ugyanez volt, ott is csak a gyári lenovo kamerával lehetett videózni, Insta és Vine nem ment mert azok a beépítettet használták.
Szabad megkérdezni, neked ezek az appok is mennek?
-
CodenameAZS
csendes tag
Egyébként Cappa 4.2 esetében nektek működik gyári videókamera? Mert én csak 3rd party appal (CameraMX) tudok videózni, viszont az Instagram és a Vine meg a gyárit használja így nem működnek. Kerestem rá megoldást a neten, viszont talán egy embernél olvastam hogy erre keres megoldást, így felmerült bennem a kérdés, hogy nem-e csak nálam rossz gyári kamerával a videórögzítés...
-
CodenameAZS
csendes tag
Kirpóbáltam az infrared-féle 4.2.1, de nekem ment is vissza a Cappa féle ROM. Sajnos egyelőre túlságosan mókolt és bugos használatra. A következő problémákat észleltem, de olyan 15 percig volt fent így lehet más gond is.
- A lockscreen nem gyári, hanem valami hegesztett verzió, az óra fura és lockscreen widgetek sincsenek értelemszerűen. Emellett zavaró a ZTE style hosszú lenyomásos kioldó is, mivel a kamera nem indítható közvetlenül a lockscreenről.
- A pulldown bár is gyanús hogy trükkös verzió, mert a felső sávban ahol az óra van az értesítési terület/funkciógombok váltó ikon nem a gyári, hanem valami utángyártott verzió, ráadásul színben is elüt a többi ikontól (kicsit szürkésebb).
- A kamera használata után a telefon színei megbolondulnak, kékesre vált a színhőmérséklet.
- A videofelvétel egyáltalán nem működik.
- A wifi hotspot egyáltalán nem működik.
-
-
CodenameAZS
csendes tag
Kipróbáltam, és úgy tűnik tökéletesen telepíthető Cappa72 ROM-jába a 4.2-es Androidból kiszedett Kamera és Galéria alkalmazás. Sajnos a Cappa72 modban fellelhető kameraproblémákat ez sem oldja meg, viszont sokkal esztétikusabb és többet tud mint a 4.1-es gyári appok.
Néhány saját képernyőkép:
Ismert bugok:
A default 4.1-es appban is megvoltak:
- Indításkor az EV szint beragad, ami szobában sötét képet eredményez. Ha a kép jellegét "Éjszakai"-ra, majd ismét "Automatikus"-ra állítjuk akkor helyrejön:
- A videofelvétel nem működik (a CameraMX természetesen továbbra is jó)Ehhez hozzájön:
- A Photosphere sajnos nem fog menni, mert a telefon giroszkópja nem kompatibilis vele.Bővebb leírás:
http://www.guidingtech.com/16924/android-4-2-camera-on-ics-4-1-x-devices/Letöltés:
http://d-h.st/aIyÉn TWRP-ből simán telepítettem a zip-et. Valószínűleg CWM-ből is menne, de ezt nem tudom megerősíteni. Két napja tesztelgetem egyébként egyéb gond nem volt vele, de azért csak óvatosan.
-
CodenameAZS
csendes tag
Találtam egy ilyen bejegyzést a neten, mely szerint a 4.2 stock kamera bevarázsolható a 4.1.2-be.
Próbálkozott esetleg valaki már ilyesmivel Cappa72 ROM-ja esetében? Lehet rá esély hogy ez normálisan fog működni, vagy csak ártok vele ha elkezdem babrálni?
-
CodenameAZS
csendes tag
válasz
vegyszer #3312 üzenetére
Érdekes az egyszer biztos. Igazából szerintem a Linerty-s ROM-ban is élt a hiba, ugyanis ha az Instagram saját fényképezőjét használtam, akkor ugyanígy tapasztaltam hogy sötétebbek a képek, a videó pedig nem is működött. Viszont a gyári appal minden csodás volt, így nem foglalkoztam a rejtéllyel.
Ha most az említett trükköt (át valamelyik másik fotómódba aztán vissza automatára) eljátszom, akkor észhez tér a gyári kamera, így azon kívül hogy zavaró így még használható.
Indítás utáni "beragadt" EV: https://docs.google.com/file/d/0B2X3xGwFLYDgc3F3Z2w0UVFvN2M/edit?usp=sharing
A trükközés után: https://docs.google.com/file/d/0B2X3xGwFLYDgRWFKd2Q3SmhraTA/edit?usp=sharingA képek most készültek délutáni fénynél, szobában. A második verzió is csal egyébként, az már kicsit túl világos is, az igazság valahol a hettő között van.
(Ráadásul ezek a képek elég szemcsések is lettek, ennyire rossz azért amúgy nem szokott lenni.) A szabadban a kék ég alatt nem lenne eltérés, mert oda pont optimális a beragadt EV beállítás...
-
CodenameAZS
csendes tag
Köszi szépen, ezzel a Night Mode-dal teszek egy próbát, de végtére is ha nem jön össze sem olyan nagy baj, már egészen megszoktam.
Sajnos nekem is dilemma, hogy milyen ROM maradjon. Az eddigi tapasztalatok alapján egyértelműen a Cappa féle volna a nyerő, ha nem lenne a kamerával a szívás. A Linerty ROM-mal az a bajom, hogy bár vannak fénypontjai (Kamera, Zene, Rádió, Fájlkezelő appok, sőt az IdeaFriends sem volna rossz, ha nem omladozna össze néhanapján.), de nekem kissé inkonzisztens a kezelőfelülete, hol ilyen stílusú az app, hol olyan, a beállítások is eléggé szét vannak forgácsolva a sok segédapp miatt a béna Launcher-ről nem is beszélve. Pont ez tetszik Cappa72 ROM-jában hogy szép letisztult stock Android. Nagyon jó volna ha a kamerára sikerülne megoldást találni a jövőben.
-
CodenameAZS
csendes tag
@vegyszer(#3300) Így volt valóban, köszi!
Nos, időközben feltettem a cappa72-4.2 ROM-ot. Igazából három kérdésem lenne:
1. Sajnos a kamerával vannak gondok a linerty ROM-hoz képest. A gyári fotóapp elindításkor nem állítja automatán az EV szintet hanem beáll egy alapértékre. Ez szabadban jó is, de szobában különösen este túl sötét fotókat eredményez. Időközben rájöttem, hogy ha a kép jellegénél (SCN) átállítom bármelyik másikra és utána vissza automatára akkor helyreáll és utána már a fényviszonyokhoz igazítja az expozíciót, de azért jó lenne ha tudna működni a két plusz gombnyomás nélkül is. Feltettem a CameraMX-et is, azonban mivel aott eleve nem lehet EV-t meg fénymérést állítani (vagy csak én nem találom?) így azzal nem is tudok normális fotókat készíteni. A másik probléma, hogy a videórögzítés a gyári appal egyáltalán nem megy, viszont az legalább a CameraMX-el jó.
Ide vonatkozó kérdés, hogy a Lenovo-s kamera app nem tehető valahogy vissza?
2. Billentyűzetvilágítás letiltható valahogy? Menüben nem találom.
3. A Linerty ROM-ban volt egy olyan feature, hogyha készenléti üzemmódban megnyomtam a headset gombját akkor elindult a zenelejátszó és a zene, majd ha újra megnyomtam akkor megállt. Ez tök hasznos volt ha az utcán összefutottam valakivel, vagy a boltban odaértem a kasszához mert nem kellett a zsebemben kotorászni. Nyilván ez nem egy must-have dolog, de azért jó volt.
Tudom hogy a fenti problémákban más is belefutott már korábban, ezért inkább úgy kérdeznék, hogy lett-e ezekre esetleg workaround ami felett esetleg átsiklottam.
-
CodenameAZS
csendes tag
Ááá, így már értem, valóban /sdcard0-ként van feltűntetve, igazából én azt hittem hogy ez a /data, ezért nem értettem a dolgot. Így jobban megnézve ami fájlok igazából itt vannak, azok az alkalmazásoknak a cache-sei, de akkor valószínűleg ezek törölhetőek később ahogy te is írtad.
Akkor viszont ha jól értem elvileg ide (/sdcard0 aka USB Storage) az új ROM fájlait is tehetem és tudom innen telepíteni anélkül hogy SD kártyát kéne szereznem?
-
CodenameAZS
csendes tag
Sziasztok! Lehet hogy kipróbálnék egy másik ROM-ot a telón, viszont a telepítéssel kapcsolatban lenne pár teoretikus kérdésem. A telefonon jelenleg TWRP van, ez szeretném is ha maradna, elvileg a kiszemelt Lembda ROM tökéletesen felmegy vele. A telefon nincs átpartícionálva, SD kártyám nincs.
Amennyire utánaolvastam a telepítés menete lényegében TWRP-ből a Wipe cache | wipe dalvik cache | factory reset kombó, majd a telepítő betallózása. A kérdésem az volna, hogy a factory reset tulajdonképpen mit töröl. Nekem jelenleg az "USB Storage" nevű partíción (ha jól sejtem ez a /data) van az összes fájlom, képem, zeném valamint a TWRP backupom. Ugyebár ez nem volna jó ha elveszne, másrészt józan paraszti ésszel SD híján én ide másolnám az új ROM telepítőit is, azonban ha ez törlődik a Factory Reset hatására az gáz, mert akkor nem lesz utána mit telepíteni ugye.
Viszont másrészt meg ha nem törlődik, akkor a fájljaim mellett itt marad a korábbi ROM összes szemete és rendszerfájlja ami meg megint nem szerencsés...
Ha valaki el tudná magyarázni hogy technikailag mi történik a háttérben a wipe gombok megnyomkodására, és mit kéne csinálnom, hogy a datáról minden *fontos fájlom (fotó, TWRP backup) megmaradjon, de a korábbi rom szmete ne, tehát (az új rendszer tényleg "szűz" legyen) azt nagyon megköszönném.
-
CodenameAZS
csendes tag
@Duliee, @DJGABI : Igen, hiányzik a App/recent/running/ sáv (holott a videóban, valamint a témaválasztáskor a preview-en ottvan), ezen kívül akármilyen témát választok mindig ez a randa karbonszálas háttér van mögötte, és nem igazán tudom értelmezni az oldalak alján látható haladásjelző "ikonokat" sem. (WTF az az olló).
De egyéb különbségek is vannak, pl. ha megnézitek az értesítősáv felül is más mint a cikkben, holott nem mókoltam semmit rajta.
Megnéztem, ,és én is úgy láttam, hogy ez az újabb Launcher, de szerintem hatalmas visszalépés a videóban látotthoz képest. A másik furcsaság, hogy a videóban mikor az úriember megnyitja a "Launcher" névjegyét, akkor ott "Lenovo IdeaDesktop" áll, míg nálam "Lenovo Launcher". Lehet, hogy más a kettő?
-
CodenameAZS
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
Még egy dolog feltnt mikor az imént ismét megnéztem a cikkben lévő bemutató videót. A tesztkészüléken lévő Launcher valahogy sokkal jobbnak tűnik mint ami az én készülékemen van. Az enyémnek a felülete valahogy gagyibb, kevésbé illeszkedik a telefon felületébe mint a videóban látott, emellett sokkal kevesebb az opció is. (Lásd kép.)
A témaváltás képernyő is teljesen más, hiányzik például a Get More... gomb (Lásd: kép), amivel újabb témákat lehetne letölteni (ahogy a cikkben látszik). Alapban a Classic téma van aktiválva, de ha átváltok arra ami a videóban van (sorrendben a második), akkor a menü egyszerűen szétesik. (Lásd: kép.) :S
A kérdésem az volna, hogy
1.) Mi okozhatja az eltérést? Lehet-e upgradelni/downgradel-ni a launchert a videóban bemutatott verzióra, hogy aktiválni tudjam azt a témát ami a bemutatóban van.
2.) Ha nem akkor fel tehetek-e pl. egy Nova Launchert? Rontja-e a telefon teljesítményét, ha több launcher van fent?
A telefon Lenovo A820_S138_130419(14.05.2013 By Linerty) rommal érkezett.
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
CodenameAZS
csendes tag
Sziasztok! Kézhez kaptam én is a telót. Összességében elégedett vagyok vele. A teljes magyar fordítás nem annyira hiányzik, angolul teljesen megfelel, így egyenlőre nem cserélnék ROM-ot míg gond nem lesz vele.
Két gyorskérdésem azonban már most lenne:
1.) A TWRP backupot (TWRP mappa) rajta kell hagyni a telefonon, vagy átpakolhatom az egész mappát PC-re helytakarékosság végett?
2.) Nekem minden Contact-om a Gmail fiókomban van. A régi telómon (Android 2.3.6) a Contacts appban be tudtam állítani, hogy csak azokat az emberkéket listázza a "Telefonkönyvben" akikhez szám is van megadva, itt viszont ezt az opciót nem találom. Sajnos a sok csak email-es contact miatt így kicsit átláthatatlan a dolog, így jó lenne ezt valahogy megoldani. Van erre beállítási lehetőség, csak én nem találom, vagy jobb ha keresek valami 3rd party appot?
Köszi a választ előre is.
-
CodenameAZS
csendes tag
@DJGABI, @Dexxter182, @simihun : Köszi a válaszokat. Két évet azért nem tervezek várni, így berendeltem, valóban $150 lett a vége.
-
CodenameAZS
csendes tag
Sziasztok! Én is gondolkodom a telefon megrendelésén. Pár napja már figyelem a különböző oldalakat, és azt tapasztaltam, hogy folyamatosan esik az ára.
Például a TMallBox-on a hét elején még $150 körül mozgott, tegnap $145, ma pedig $142. A kérdésem az volna, hogy az ár csak az árfolyamkülönbözetek miatt változik, vagy folyamatosan esik, mert ez esetben talán érdemes várni kicsit az elmúlt napok tendenciái alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motoros topic
- Marathon (2025)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest