- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Ki vert át? Aláírtad a szerződést 12 hónapról, majd ráhamisították az aláírásod egy 24 hónaposra? Vagy hogyan kell egy ilyen átverést elképzelni? Az ügyintéző csaj a melleivel letakarta a hűségidő időtartamát, hogy ne tudd elolvasni?
Tényleg érdekel, hogyan verik át tömegével az embereket, hogy tudtuk nélkül 24 hónapot írjanak alá.
Talán jobb is, hogy az állami gondviselés megvéd téged a jövőben. Magadtól.
-
addikt
válasz Stauffenberg #103 üzenetére
Ja, ugyanaz, mint a CHF "átverés". Ott is tömegével kényszerítették az embereket, hogy 10-20 évre vegyenek fel hitelt egy külföldi valutában.
Erről eszembe is jutott a hírhedt pénzkölcsönző cég reklámja, hogy vegyél lakókocsit 600 ezerből, csak 25% kamatra. S van létjogosultsága, választják az emberek, nem is kell CHF meg semmi, önként 25% uzsorakamatra pénzt vesznek fel valamit hülyeségre, mint telefon, TV, stb.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Draken
őstag
Esetemben módosul a 2év hűség? Tavaly felhívtak kedvezmény ügyben (aranykártyára hivatkozva), hogy kapok + x perc dumát. Ezzel (bár nem emlékszem rá) elvállaltam 2évet a már megszűnt csomagomra (mix), ezért nem tudtam új csomagra váltani, márpedig csak hűség nélkül vagyok hajlandó díjcsomagot váltani!
-
mikung
aktív tag
Igen, engemet konkrétan megzsaroltak hogy ha nem írok alá 2 évet, drágább lesz a csomag.
A szemétség inkább onnan indul hogy a kiírt árak (x hónap ingyen, +y sebesség x hónapig, ...) csak új előfizetőknek jár, az is tizenezrekért. Viszont a bűvös lemondás gombbal megkaphatnád mondjuk 9990 -ért persze a + x hónapos extrák/kedvezmények nélkül ... ha még mindig le akarod mondani, akkor 8599 -ért lehet kétszer olyan gyors neted, ha .... végül pedig amennyiben van vmi durva konkurencia felétek akkor ugyanez az új belépős 13-15k simán lemehet akár 4,5-5 -re is.
A konkurenciás ár még tán védhető is lehet, de a többi ... piacon vagyunk, vagy mi ?
A törvény függetlenítős része a kártyásokat hogyan érinti ? Végülis a felöltés egy szerződéshosszabbítás +365 napra ...
Pl. a '98 körül Westel900 -nál kártyásan vett Panasonic GD-30 -at ha él még a hozzá kapott sim, köteles ingyen függetleníteni a Telekom ?
-
Sinisi
senior tag
Csak nehogy odáig jussunk, hogy egy internetelőfizetést is desktop vételéhez kössenek :-)
-
Dilikutya
félisten
A hűségidővel semmi baj nincs, ha cserébe kedvezményt ad a szolgáltató. Neki a fix előfizető kell, nem az, aki bármikor leléphet. Más kérdés, hogy a meglévő ügyfeleket utána leszarják, a hűségidő lejártakor meg pl. a Telekom nálunk volt, hogy elég bicskanyitogatóan balfasz volt. Pedig én akartam, de háromszor(!!!) sem sikerült anno egy mobilelőfizetést újra aláírni. Azóta is az van, picit rosszabb feltételekkel, mert az eredeti csomag kifutott, de így sem rossz, és nincs hűség. Az ügyintéző lesett a történeten, amikor pár hete más miatt bent jártam, és megkérdezte, akarok-e hűséget, mire én közöltem, hogy attól óvjon meg az ég.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Sinisi
senior tag
válasz Dilikutya #109 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet telecomnál, azzal, hogy a lejáratkor átpártoltam a vodához, de gyakorlatilag megy a csiki-csuki, az alapján, hogy éppen melyik milyen konstrukciót kínál, mert már mind a három szolgáltatót megjártam, volt amelyiket már nem is egyszer :-) Azzal, hogy csökkentett hűségidőt kínálnak még lehet, hogy jót is tesznek...
-
Béééla
őstag
Nekem például kérdés nélkül kattintotta be a 24 hó hűséget a Telekomos alkalmazott majd nagyon sokadik kérésre kattintotta át hűség nélkülire. Úgy aláírattatott volna velem egy kétéves rabláncot egy olyan csomagra aminek a sebességét a rá következő héten már nem is vállaltak hogy nem szól.
Oké hogy előtte az ember átolvassa de amikor egy esőerdőt nyomtatnak ki nem fogod végigolvasni, főleg mert még siettetnek is aztán bizonyíts.Bélabá
-
Sinisi
senior tag
Minek a bizonyítását? Nem az bizonyít aki vádol? pl., hogy aláíratta velem miszerint a jövőben kettő évig szolgáltat egy bizonyos sebességet de a kövi héttől kezdve ezt már nem teszi akkor nem nekem kell bizonyítani, hogy szerződésszegésről van szó a szolgáltató oldaláról?
-
Akelaus
senior tag
Én nem félek tőle, hogy nem találják meg ebben is a kiskaput. Valamiért kaptak 120 napot mire ez hatályba lép. Gondolom hétfő óta, hogy megjelent a közlönyben, a jogászaik tanulmányozzák, mit és hogyan tudnak majd kijátszani.
Egyik szolgáltató sem arról híres, hogy úgy csűri-csavarja hogy mi, előfizetők járjunk jól. Elég csak megnézni az előfizetések árát itt, és Ausztriában, ugyanannál a cégnél. Szerencsére mi keresünk jobban az osztrákoknál, így röhögve kifizetjük a drága tarifacsomagokat.[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
Azért az fura lenne - én nem ismerem a szabályozást ezért biztos neked van igazad de minimum furának tartom hogy aláírok egy szerződést, nem tetszik és utána a szolgáltatónak kell megtenni mindent hogy bebizonyítsa mégis önként írtam alá a hűséget? Akkor sutba a mostani tervezettel, mindenki menjen be sírni hogy "deőnemakarta".
Bélabá
-
Stauffenberg
nagyúr
Mindig kapsz a szerződéshez egy mellékletet, ami kivonatolva tartalmazza a lényeget, de azért a szerződés főbb jellemzőit (ilyen a hűségidő hossza is) így sem szokták eldugni (aki úgy érzi igen, küldje el nekem a személyes adatokat kitakarva).
Engem még sosem tudtak sürgetni, ha kell ott ülök a pultnál amíg át nem olvasom a szerződést, de újabban már online megy, ott meg annyit maszatolok az ÁSZF-en meg az apró betűs részleteken, amennyit csak jól esik.
Olyan nincs, hogy nem olvasol el egy szerződést mielőtt aláírod és ezért bárkire átháríthatod a felelősséget.
-
Sinisi
senior tag
válasz Stauffenberg #117 üzenetére
Nekem is az a tapasztalatom, hogy még egyszer sem szóltak rám, hogy haladjunk kérem azzal az átolvasással mert sokan várnak még... Az viszont feltűnt (mert az ÁSZF online elérhetősége miatt Én is szeretem előre átnéznni), hogy amikor olyat kérdeztem aminek utána kellett néznie, hogy a várakozásom közben nézelődve sokan nem olvassák el (egyáltalán, vagy értő figyelemmel), hogy mit is írnak alá.
-
Draken
őstag
Erre?
-
bambano
titán
a jelenlegi szabályozás egyik fontos eleme, hogy szerződéskötéskor kötelező az ügyfelet bizonyos témákban részletesen tájékoztatni. tehát nem elég, hogy kirakták az ászf-et papíron. a bizonyos témákba hangsúlyozottan beletartozik a hűségszerződés és annak minden eleme.
a másik elem, hogy annak bizonyítása, hogy ez megtörtént, a szolgáltató kötelessége. ennek a kézenfekvő megoldása, hogy rögzítik a beszélgetést, ami elhangzott szerződéskötéskor. akkor is, ha személyesen kötötted (merugye telefonon kötött szerződést már vagy 3-4 éve rögzíteni kell).
tehát ha úgy érzed, hogy szerződéskötéskor átvertek, akkor ki kell kérni a bizonyítékát annak, hogy téged kellően tájékoztattak, és ennek hatására írtad alá a szerződést.
ez egy orbitális ökörség, de ez van.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Sinisi
senior tag
Az nem elég a kellő tájékoztatásra, hogy odaadják a szerződést, hogy olvassam át (+ÁSZF)? Ezen felül a szolgáltatót még pluszt tájékoztatási kötelezettség terheli a szerződés lényeges elemeinek szóban vagy egyéb módon történő ismertetésére? Mert ha igen akkor gondolom ez is egy aláírandó plusz rész kellene, hogy legyen (mármint ha a szolgáltató a későbbi esetleges vitás esetben bizonyítani akarja, hogy Ő eleget tett a plusz tájékoztatási kötelezettségének).
-
bambano
titán
szerintem igen, külön tájékoztatni kell az ügyfelet. kapásból két téma ugrik be: a személyes adatainak kezeléséről és a hűségszerződés feltételeiről külön tájékoztatni kell és alá is kell íratni vele. de a szolgáltató köteles bizonyítani, hogy ez a tájékoztatás megtörtént.
-
Sinisi
senior tag
Így, hogy írod a személyes adatokra vonatkozó tájékoztatási kötelezettséget szerintem leesett, hogy mire kell gondolni plusz tájékoztatási kötelezettségetn! :-) Mert eddig arra gondoltam, hogy a szerződés lényeges tartalmi elemeinek a tájékoztatásának megtörténtéről kell tájékoztatni az ügyfelet. Az olvasatomba ez maga a szerződés lenne, és ha ezt az ügyfél aláírja az maga lenne a bizonyíték, hogy a tájékoztatás megtörtént. De itt arról van szó, hogy ezekre vonatkozóan tájékoztatás formájában ki kell trénie a szolgáltatónak mielőtt az ügyfél aláírja a szerződést... Húúúú hát ha ezt így már most jól raktam össze akkor aszem :-) már azt is értem, hogy mire gondolsz "orbitális ökörség" alatt :-)
-
headhunter
addikt
válasz christprhrdv #98 üzenetére
Remélem nem is emelnek majd havidíjat csak csökkentenek...
--------------------------------------------------Ezt a csomagot is meglévő ügyfél nem rendelheti csak új előfizető, ez is megváltozhet vagy végleg kivezetik az ilyen kedvezményes csomagokat... [link]
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
arra gondolok orbitális ökörség alatt, hogy bizonyos feltételekről először is úgy tájékoztatod az ügyfelet, hogy ki kell raknod a komplett ászf-et nyomtatva az irodában. másodszor úgy, hogy köteles vagy az ügyfél által kért formában átadni az ászf-et (ha kéri). harmadrészt úgy, hogy köteles vagy kivonatolni az ászf-et, és ezt weben és az egyedi szerződés részeként átadni, negyedrészt alá kell írnia, hogy ezeket megkapta. és akkor még ezen túlmenően köteles vagy szóban is tájékoztatni, és neked kell bizonyítani, hogy ez megtörtént.
miközben az ügyfélnek törvényadta lehetősége, hogy ezen tájékoztatási módok közül EGYET se fogadjon be és tájékozatlanul írja alá a szerződést.
komolyan mondom, ha a jogalkotó normális, én sárga villamos vagyok. ezen már csak úgy lehetne tovább szigorítani a szolgáltató felé, ha az ügyfél hátán kellene ugrálni, míg meg nem érti, vagy lehetőséget kapnál arra is, hogy körmöst ossz, ha nem érti.
-
Somatom
veterán
-
-
-
Draken
őstag
Felhívtak, elfogadtam (a + 2év hűség a csomagra nem emlékszem), majd mikor nemrég akartam volna váltani, láttam a saját oldalamon, hogy hűség van a csomagra (egy 2éve kivezetett csomagra). Bementem személyesen, majd elmondták, hogy a kedvezmények miatt lett 2év a csomagra és csak akkor válthatok ha újabb 2évet aláírok az újra. Semmi tájékoztató nem jött sehova, de visszahallgathatom a felvett beszélgetést, csak még nem volt kedvem erre időt áldozni.
-
Sinisi
senior tag
Pedig az a +2 év a kulcsfontosságú lehet, mert ha az elhangzott akkor rendben van, hogy azt látod, hogy a mára már kifuttatott (azaz a jelenlegi belépőknek lehetőségként nem adott) csomagra neked még kettő éved ( illetve mínusz annyi amennyi abból a megkötés óta eltelt) van. Illetve megnézhető még a szerződés módosítására vonatkozó ÁSZF vonatkozó része és a Te korábbi szerződésed tartalma is, mert abba lehet, hogy általános jelleggel bele foglalták a megoldást erre az esetkörre is.
Arra tippelek, hogy rendben van az, hogy a módosítással +2 év került rá a csomagodra mert ha jelenleg is csak úgy válthatnál, hogy +2 évet aláírsz akkor az adja magát, hogy ezt a szabályt a szerződés módosításra is alkalmazzák (illetve szerintem mindkettő eset, a csomagváltás és a variálás a csomagon belül maradva szerződésmódosításnak minősül... bár ez lehet, hogy csak technikai jelentőséggel bír azaz nem mérvadó arra nézve, hogy a szolgáltató akarata érvényesüljön).
-
Draken
őstag
Maximum az a része nincs rendben, hogy nem emlékszem rá, hogy a telefonbeszélgetés során ez meg lett említve, - nyilván ez egyéni probléma - de ha tisztán hallom és értem ezt a részét, kapásból el is utasítottam volna. Jelenleg 2018 augusztusig szól ez a 2év, remélem, hogy esetemben előbb vége lesz a 2évnek
-
bambano
titán
nem is az a kérdés, hogy a cég jogászai mire nem gondoltak, mert olyan előfordulhat, hogy rosszul értelmeznek valamit és abból konszenzus lesz cégen belül.
de a nagy szolgáltatókat folyton ellenőrzi a hatóság, így engem inkább az érdekelne, hogy milyen jogszabálysértés van a telenor ászf-jében, amiért még nem büntették meg őket.
egy jogszabálysértés van, amit eddig minden ászf-ben láttam, de abban valahogy egyetért mindenki, hogy jól van úgy (mondjuk nem kardinális kérdés)...
-
Somatom
veterán
Az ÁSZF szerint, ha a Telenor figyelmeztet a nem méltányos roaming használat miatt, akkor két hetem van arra, hogy korrigáljam a felhasználást. Az EU -s rendelet ilyen esetben lehetőséget ad a jogos használat igazolására is, de az ÁSZF -ből ez az opció kimaradt.
A másik, ami nekem nem kerek, az adódhat az ÜFSZ -es felkészületlenségéből is. Azt kérdeztem tőle, hogy milyen időegységben számolnak a roamingban töltött idő monitorozásánál (a méltányos használat 50% -os megoszlás számításához). Azt válaszolta az ember, hogy a konkrét roamingban tartózkodás ideje számít. Az EU -s rendelet 15. bekezdése azonban így fogalmaz:"E tekintetben mind a szándékolatlan barangolást végző ügyfeleket, mind pedig a határ menti munkavállalókat figyelembe kell venni oly módon, hogy egy adott napon a barangolásszolgáltató hálózatára történő bármely ponton történő bejelentkezést belföldi jelenléti napnak kell tekinteni az objektív indikátorok alkalmazása szempontjából."
E különbségből kifolyólag arra egyáltalán nem kaptam választ, hogy a rendeletet miképpen alkalmazza a Telenor abban az esetben, ha adott napon nem hazai hálóra kapcsolódok, hanem 2 -es zónára.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Yasuo
aktív tag
Túl szép, hogy igaz legyen, valami buktató lesz.
-
7Heads Drago
veterán
Jópár embert megszivattak ezzel pl a t-homnál is. A sok számla közt fel se tűnik hogy hirtelen megugrott a számla összege.
És tartok tőle ezentúl kevesebb lesz a csatorna módosítás.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
troviko
senior tag
A magam részéről ezt egy igen korrekt szabályozásnak tartom. Végre a fogyasztók érdekét nézi, és még az sem kizárt, hogy felpörgeti kicsit az utóbbi években megkövesedett piaci versenyt.
https://www.oldtech.hu/
-
Stauffenberg
nagyúr
Az egymás ellen ható rendelkezések sok mindent fognak elérni, de ez a fogyasztók érdekeivel nem nagyon fog találkozni.
Több értelme lenne egy életszerű szabályozást kitalálni a teljeskörű tájékoztatásra. Bár aki eddig is tájékozódni, számolgatni és mérlegelni akart, megtehette.
A szabályozás majd elsorvasztja a különbséget a határozott és a határozatlan szerződések díjszabása között és a készülékkedvezményeknek is lőttek. Ez nem tudom miért a fogyasztó érdeke. A fogyasztó érdeke, hogy legyen mérlegelési lehetősége, hogy mennyi időre ír alá (ha vállal egyáltalán hűséget). Az nem a fogyasztó érdeke, hogy az állam dönti el helyette mit akarjon.
Ez az egész azoknál talált be, akik mindenre rábólogatnak és elolvasás nélkül írnak alá szerződéseket. Ők most a megváltót, a megmentőt, a kizsigerelt kisemberek védőangyalának gondviselését látják ebben.
-
enginev3.0
félisten
Örvendetes
Reméljük sok hátrány nem születik belőle
Csak verseny, hogy a szolgáltatók rajonnek hogy valamit tenni kell neha az előfizetőkért, mert most már nincs két év láncA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Polllen
nagyúr
válasz Stauffenberg #141 üzenetére
Jelenleg egyik szolgáltatónál sincs semmilyen hűségszerződésem, mert egyik sem tud számomra elfogadható kedvezményt nyújtani 2 év hűségidő vállalása mellett. Sőt néha még egyik másik be is dobja, hogy meglévő előfizetésre csak akkor vállalhatok hűséget, ha feljebb módosítjuk a csomagot. (kábel TV, internet)
Pl. a T 11k készülék kedvezményt nyújt ha vállalok 2 év hűségidőt. A havidíjamat nézve ez ~3 hónap elengedése, ami milyen jól hangzik, viszont ha megnézem kártyafüggetlenül a készülék árát, akkor azt látom, hogy így is még mondjuk sok esetben az edigitál árai felett vagyunk. Ott is meg tudom venni kamat mentes részletre, ha éppen így akarnék vásárolni.
Aztán az új díjcsomagukra az internetes felületen csak hűségvállalással lehet módosítani. Ha ez nem tetszik, lehet menni személyesen egy t pontra. Bementem, módosítottam, de ez így nem ügyfélbarát...Ha valós kedvezmények lennének, zavarna, hogy az állam túl akar szabályozni, de ilyenről szó sincs. Nem látom, mit veszít a fogyasztó ezzel. Az eddigi fos árak ezentúl csak simán sz@rok lesznek. Ennyi. Nem versenyeznek a fogyasztókért, megélnek a tájékozatlan emberekből.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem mondtam, hogy mindig és minden csomag esetén jó üzlet a 2 év hűség, de én például havi 20k körüli költés után már nem nagyítóval keresem, hogy mit nyerek a hűségen (otthoni és mobil szolgáltatás egyben). Amikor kötöttem csak a havidíjon fogtam havi 3000 Ft körüli összeget, ez 2 év alatt 72.000 Ft, emellett kihoztam egy LG G4-et 130 ezerért úgy, hogy hivatalos viszonteladónál sem nagyon volt 200k alatt, de a sufni aluljárós GSM-ek is 160 ezer körül vesztegették.
Az már 140 ezer forint megtakarítás 2 év alatt, cserébe 2 évig ülök a seggemen.
Persze értem, hogy kisebb csomagok esetén nem olyan látványos a kedvezmény mértéke (sem havidíjban, sem pedig készülékkedvezményben), de itt jön képbe a mérlegelési lehetőség. Nem muszáj hűséget aláírnod ha nem érzed előnyét, nem muszáj készüléket sem a szolgáltatótól venned ha nem jó áron adja. Egyikre sem kényszerít senki sem. Én kötöttem már 2 éves szerződést úgy, hogy készüléket nem vettem hozzá.
Én nem ebbe avatkoznék be, hanem például abba, hogy most is felmegyek bármelyik szolgáltató weboldalára és még nagyítóval sem találom az 1 éves vagy hűségidő nélküli tarifákat. A Telekom például csak annyit ír, hogy kérj visszahívást vagy menj be egy üzletbe ha érdekel... Ez a pöcsfejség, nem az, hogy önszántadból aláírhatsz 2 évet is. Most már legalább nem lehet majd dugdosni 2 éves hűségtől eltérő tarifákat.
-
félisten
válasz Stauffenberg #144 üzenetére
Mi a vihart veszel havi 20eFt-ért?
Fizetek 3600Ft netet(120/mittomén) és 3500-at ami teljesen lebeszélhető másodperc alapú valami 8-9Ft bruttóban, meg van sms benne meg net is.
De korlátlan perc/sms/net is elérhető 5-6000Ft körül.(flotta nyilván)De az egyik barátomnak most postázzák az új modemet a gigabites nethez ami 5039Ft havonta.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Stauffenberg
nagyúr
"Mi a vihart veszel havi 20eFt-ért?"
Több szolgáltatást, mint amit felsoroltál. Nem flottás, sima lakossági előfizetés, így nem is állok le győzködni arról, hogy olcsóbb, mint a flottás, biztosan nem az. De amikor a szerződést kötöttem, nem volt nekem tetsző flotta (ha az ár stimmel, akkor meg a feltételek nem... van egy 16 éve élő telefonszámom, amit sem lecserélni, sem másra átruházni nem vagyok hajlandó). Most fog lejárni a hűségem, majd szétnézek a flották kínálatában megint, de szkeptikus vagyok.
"De az egyik barátomnak most postázzák az új modemet a gigabites nethez ami 5039Ft havonta."
Jó neki. Nincs előttem bontásban, hogy mennyi az internet díja, de a Telekomnál most is 6400 Ft körül listázza a gigabites internetet (ha csomagban kéred). A flottások nettó árat szeretnek megadni, ez is kb ennyire jön ki (ha nettó árat írsz). Ha nem, akkor spórol 1400 forintot havonta, az már 33600 Ft két évre vetítve (ha nem számolunk a belépési díjjal, flottakezelőnek fizetett tagdíjjal, stb). Én ennek a kétszeresét kaptam csak készülékkedvezményben. Ez meg a másik bajom a flottákkal: A készülékvásárlás. A barátnőm is flottában van (privát flotta, de az ország egyik legnagyobbja), sírni kell azokon a készülékárakon. Én meg jóval a sufni GSM-es szürkeimportos árak alatt válogathatok. Nem mondom, hogy ezzel megütöttem a főnyereményt, de így már nem akkora a flották árelőnye. Annak persze jó, aki elvből sem vásárolna szolgáltatós mobilt.
-
Somatom
veterán
válasz Stauffenberg #146 üzenetére
Ha anno nem találtál megfelelő flottát, akkor most sem fogsz. Legalábbis olyat, amibe földi halandóként beléphetnél (értsd: nem vagy pl. országgyűlési képviselő).
Sztem mostanság a közvetlen ajánlatok közül a Telenoros Hello Data csomagok a legjobbak. Költséghatékonyság szempontjából pedig egy dual SIM -es telóban flottás adat, szolgáltatós (lehetőleg feltöltős) szám a nyerő kombináció.[ Szerkesztve ]
-
fojuzer
aktív tag
Nos fene enné meg4UPC szépen emelte csendben az ÁRA-kat,Triple Pay szolgáltatás igénybevétel! Internet-TV-Telefon.Már nem ólcsobb bujtatott vissza háritása az elöfizetökre,!Int-ÁFA?csökkenés+SZAR! semmi,mert a számla végösszege már több,Ha-ha-hi-hiNos hüség idö?Ketyere nélkül-vagy avval?Tág a jog §
föolvaso
-
Stauffenberg
nagyúr
Telenor Hello Data-ra akarok váltani. Nekem igazából szinte csak a korlátlan mobilnet ami vonzó lenne ezekben a flottákban, de azok is kerülnek ennyibe korlátlan nettel. Azt nézem ilyet csak két flotta kínál és mindkettő esetében a flottakezelőhöz kerülne a telefonszámom, ezt nem akarom.
Az viszont vicc, hogy ma már lószart sem érnek a kicsi és közepes havidíjas csomagok, aki nem fingatja meg a szolgáltatást rendesen inkább feltöltőkártyázzon. Teljesen értem, hogy az ilyen kisebb havidíjas csomagokra mindenki köpköd, hogy nem éri meg aláírni rájuk 2 évet. Nevetséges 36-40 forintos percdíjak, számlazáráskor elvesző fel nem használt adatmennyiség, stb... vicc. BTW tényleg a flottázással lehet a legtöbbet spórolni, de ez nem mindenkinek járható út.
-
Somatom
veterán
válasz Stauffenberg #149 üzenetére
Nekem EQ -s korlátlanom van. 6500 -at fizetek a két kártyára (fő + megosztó, mindkettő korlátlan, 10,5GB roaming -gal). Ha csak egy kártya kell, akkor a másiknál asszem 4500 -körül van. Ehhez képest a legkisebb Hello Data 6500, ha jól tudom. Egy adatkártyánál tök mindegy a telefonszám, úgyhogy sztem nincs benne rizikófaktor.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem dual SIM-es a telefonom. Ha arra váltok esetleg, akkor persze jöhet a flotta, akár olyan felállásban is, hogy a meglévő számomat átviszem feltöltőkártyásba és azon elér mindenki aki az elmúlt 16 évben megkapta.
Amúgy 5990 Ft-tól indul a Telenornál a korlátlan mobilnetes csomag (hűség nélkül, egy dual SIM telefon beszerzésig kibekkelhető vele és bármikor lemondható ha már nem kell).
-
Somatom
veterán
válasz Stauffenberg #151 üzenetére
Igen, ha nincs dual SIM, akkor az jó ajánlat. Nekem otthon kutyaütő netem volt. Több, mint 5 rugót fizettem 2/0,5 -ös, mikrohullámú netért. Plusz a telóra a mobilnet. Ez a két, korlátlan SIM -es, flottás konstrukció nekem egy megváltás, és komoly spórolás.
-
félisten
válasz Stauffenberg #146 üzenetére
Ezek bruttó árak, én függetlenül 2 kártyás készüléket vettem, amit nem is forgalmaz itthon egyik szolgáltató sem. (1+3)
Nincsen se hűségem, se részlet. Havonta válthatok csomagot, mindig arra ami éppen fedi az igényeimet.
Éves szinten szerintem 100eFt körül vagyok bentebb(havi 8e) csak a szolgáltatásokkal.
Ha a készüléket is nézzük, szerintem kb. megint ennyi 2 év alatt.
Összesen 300eFt lehet a 24 hónapos ciklus.Ezt eddig ki se számoltam, most kicsit feldobta a napom.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Zeki
nagyúr
Vezetékes net és telefon 2 év hűséges dolgot is érint ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest