Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
nem is az a kérdés, hogy a cég jogászai mire nem gondoltak, mert olyan előfordulhat, hogy rosszul értelmeznek valamit és abból konszenzus lesz cégen belül.
de a nagy szolgáltatókat folyton ellenőrzi a hatóság, így engem inkább az érdekelne, hogy milyen jogszabálysértés van a telenor ászf-jében, amiért még nem büntették meg őket.
egy jogszabálysértés van, amit eddig minden ászf-ben láttam, de abban valahogy egyetért mindenki, hogy jól van úgy (mondjuk nem kardinális kérdés)...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
arra gondolok orbitális ökörség alatt, hogy bizonyos feltételekről először is úgy tájékoztatod az ügyfelet, hogy ki kell raknod a komplett ászf-et nyomtatva az irodában. másodszor úgy, hogy köteles vagy az ügyfél által kért formában átadni az ászf-et (ha kéri). harmadrészt úgy, hogy köteles vagy kivonatolni az ászf-et, és ezt weben és az egyedi szerződés részeként átadni, negyedrészt alá kell írnia, hogy ezeket megkapta. és akkor még ezen túlmenően köteles vagy szóban is tájékoztatni, és neked kell bizonyítani, hogy ez megtörtént.
miközben az ügyfélnek törvényadta lehetősége, hogy ezen tájékoztatási módok közül EGYET se fogadjon be és tájékozatlanul írja alá a szerződést.
komolyan mondom, ha a jogalkotó normális, én sárga villamos vagyok. ezen már csak úgy lehetne tovább szigorítani a szolgáltató felé, ha az ügyfél hátán kellene ugrálni, míg meg nem érti, vagy lehetőséget kapnál arra is, hogy körmöst ossz, ha nem érti.
-
bambano
titán
szerintem igen, külön tájékoztatni kell az ügyfelet. kapásból két téma ugrik be: a személyes adatainak kezeléséről és a hűségszerződés feltételeiről külön tájékoztatni kell és alá is kell íratni vele. de a szolgáltató köteles bizonyítani, hogy ez a tájékoztatás megtörtént.
-
bambano
titán
a jelenlegi szabályozás egyik fontos eleme, hogy szerződéskötéskor kötelező az ügyfelet bizonyos témákban részletesen tájékoztatni. tehát nem elég, hogy kirakták az ászf-et papíron. a bizonyos témákba hangsúlyozottan beletartozik a hűségszerződés és annak minden eleme.
a másik elem, hogy annak bizonyítása, hogy ez megtörtént, a szolgáltató kötelessége. ennek a kézenfekvő megoldása, hogy rögzítik a beszélgetést, ami elhangzott szerződéskötéskor. akkor is, ha személyesen kötötted (merugye telefonon kötött szerződést már vagy 3-4 éve rögzíteni kell).
tehát ha úgy érzed, hogy szerződéskötéskor átvertek, akkor ki kell kérni a bizonyítékát annak, hogy téged kellően tájékoztattak, és ennek hatására írtad alá a szerződést.
ez egy orbitális ökörség, de ez van.
-
bambano
titán
"A televíziószolgáltatással kapcsolatban a törvénymódosítás kimondja, hogy amennyiben a határozott időtartam alatt a szolgáltató egyoldalúan módosítja a kínált csatornák összetételét, az előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül, azonnali hatállyal felmondhatja a szerződését, amiért nem büntethető. Ugyanez igaz akkor is, ha a szolgáltatás díja emelkedik, módosul a csatornák összetétele, vagy a szolgáltatás tartalma": ez annyira szép...
ha a hatóság hoz egy határozatot, aminek következtében módosul a csatornák összetétele, akkor ezek után az előfizető jogosult felmondani a hűségszerződést? megint a szolgáltatók zsebében turkál a kormány?
szerintem ennek az egész kócerájnak az lesz a következménye, hogy a hűségszerződés en-bloc megszűnik. majd a tisztelt fogyasztó perkálja a magasabb díjakat, oszt jónapot. megint a szolgáltatókat akarják romosra szívatni, de ez vissza fog ütni. egy normális szolgáltató erre azt lépi, hogy a törvény hatályba lépése előtt felmondja az összes hűségszerződést, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest