- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Synology NAS
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Reklámblokkolók topikja
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
a jelenlegi szabályozás egyik fontos eleme, hogy szerződéskötéskor kötelező az ügyfelet bizonyos témákban részletesen tájékoztatni. tehát nem elég, hogy kirakták az ászf-et papíron. a bizonyos témákba hangsúlyozottan beletartozik a hűségszerződés és annak minden eleme.
a másik elem, hogy annak bizonyítása, hogy ez megtörtént, a szolgáltató kötelessége. ennek a kézenfekvő megoldása, hogy rögzítik a beszélgetést, ami elhangzott szerződéskötéskor. akkor is, ha személyesen kötötted (merugye telefonon kötött szerződést már vagy 3-4 éve rögzíteni kell).
tehát ha úgy érzed, hogy szerződéskötéskor átvertek, akkor ki kell kérni a bizonyítékát annak, hogy téged kellően tájékoztattak, és ennek hatására írtad alá a szerződést.
ez egy orbitális ökörség, de ez van.
-
Stauffenberg
nagyúr
Mindig kapsz a szerződéshez egy mellékletet, ami kivonatolva tartalmazza a lényeget, de azért a szerződés főbb jellemzőit (ilyen a hűségidő hossza is) így sem szokták eldugni (aki úgy érzi igen, küldje el nekem a személyes adatokat kitakarva).
Engem még sosem tudtak sürgetni, ha kell ott ülök a pultnál amíg át nem olvasom a szerződést, de újabban már online megy, ott meg annyit maszatolok az ÁSZF-en meg az apró betűs részleteken, amennyit csak jól esik.
Olyan nincs, hogy nem olvasol el egy szerződést mielőtt aláírod és ezért bárkire átháríthatod a felelősséget.
-
tomazin
veterán
Olvastad a hírt? Arról kell értesíteni, hogy lejár a hűséged...nem a számlád fizetési határideje.
Ezt a két évet kötöttem, módosulni fog egy évre dolgot meg nem is értem...miért módosulna? 2évre kötöttél szerződést? Igen. Kijött egy törvény, hogy 90nap múlva nem lehet ilyen szerződést kötni, csak akkor és akkor..igen.
A kettő között nincs reláció. Sőt örülj annak, hogy bizonyos kedvezmények vonatkoznak rád belőle. -
Stauffenberg
nagyúr
Pont nem ilyen értesítésről volt szó, hanem a szerződés lejártát megelőzően kell háromszor értesíteni az ügyfelet, hogy hamarosan lejár.
Egyébként meg tök mindegy, hogy küld-e értesítőt a hamarosan lejáró számláról a szolgáltató, ha "összevárod" és nem fizeted időben, rádobják a késedelmi díjat. Én Telekomos vagyok, mindig ugyanakkor jön a számla és mindig ugyanakkor jár le, írsz egy havonta ismétlődő emlékeztetőt az általad kedvelt naptár alkalmazásban és így mindig figyelmeztetve vagy.
Sőt, én levelezésre a Google Inboxot használom, látom, hogy megjött az elektronikus számla, oldalra söpröm és beállítok egy dátumot, hogy mikor figyelmeztessen újra (általában a lejárat előtt 2-3 nappal), de általában rögtön mobilon keresztül kifizetem, 2 percet vesz igénybe és tök értelmetlen megvárni a többi számlát is. Én meg feledékeny vagyok, de azért el lehet kerülni a késedelmes fizetést, nem kötelező a szolgáltató anyáskodását várni.
Új hozzászólás Aktív témák
it A határozott idejű szerződés lejártát követően a szolgáltatóknak függetleníteniük kell a telefonokat. Kihirdették az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítását.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Steam topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külpolitika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő: Ingyen beszerezhető a Metro 2033 Redux (PC, Xbox)
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 M4 Pro 12/16 24GB/512GB SSD - (Space Black) - Csak 1db!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AKCIÓS/GARIS!!! TESTRESZABHATÓ!! GAMER PC -RTX 3060Ti-I7 8700K-16GB DDR4-500GB M2
- Új Bontatlan Poco F7 Ultra 16/512GB Fekete színben. Dual sim
- Update 04.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest