- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Van egy jól működő itthoni hálózatom (wlan router + switch), a switch-ből megy egy hosszú lan-kábel a házimozi-szobába, ott is egy BD-lejátszóba. Viszont most ott szükségem lenne még további kapcsolatokra. Tehetek oda is egy switch-et, ami szétosztja a bejövő lan jelet továbbiakra?
-
Soja
aktív tag
válasz PumpkinSeed #25796 üzenetére
Természetesen nincsenek letiltva. Még a kis vezetéknélküli ikon is ott van a tálcán, csak elérhető hálózatot nem talál. Arra is gondoltam, hogy van egy fizikai gomb a wifinek, de az sincs.
-
Soja
aktív tag
Múltkor nagyon jó, és szakszerű segítséget kaptam, hátha most is tudtok segíteni
Mi okozhat olyan hibát egy win7x64-en, hogy sem a wifi kártyán nem lát elérhető hálózatot a notebook, és Lan-on sincs kapcsolat, mintha kábel se lenne bedugva. Külső wifi kártyával pedig minden rendben. Friss windows alatt pedig a gépben lévő kártyák is mennek, így szoftveres hibáról van szó, de mi lehet? Drivereket is újraraktam, de semmi. Nem szeretném az egész gépet adatmenteni és újratelepíteni...
Köszi előre is.
-
artiny
őstag
UPCTechnicolorTC7200 a modem. Tegnap elojott isment hogy elment a net...atdugtak egy masikba es mukodott es azota is megy kopp.kopp.
http://gallery.dpcdn.pl/imgc/UGC/39235/g_-_-x-_-_-_39235x20130214114350_0.jpg -
mezis
félisten
válasz artiny #25785 üzenetére
Gyanítom, hogy a sok RJ-45-ös (UTP) aljzat közül csak egy a WAN port. Vagy csak egyhez továbbítja az internetet. Vagyis a váltás nem lehet megoldás. Vagy a többi telefon csatlakozó ? (Hasonlít az UTP-hez, csak keskenyebb.) Esetleg írd meg a kábel modem pontos típusát.
A kontakt hiba természetesen belül volt. (De az RJ-45-ös aljzatok nem egyszerűen "közösítve" vannak, kell oda közben elektronika is. Az én kábel modememen csak egy RJ-45-ös aljzat van és WiFi-je sincs.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Zsivi
tag
Helló!
Problémám a következő lenne: A telefonom (Sony Xperia SP), eldobálja a wifit, egyszer csak gondol egyet és eldobja, ekkor megnyitom a wifi központot és a következőt látom "Társítás elutasítva", ezután eltűnik a hálózat majd másodpercek múlva visszajön és újra rácsatlakozik a teló, majd újra eldobja ( változó hogy milyen időközönként).
Már restart után újra beállítottam a routert amely egyébként egy TP Link (TL-WR 1043ND), a legújabb firmware-el.
Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a megoldás (tippeket is meghallgatok mert tanácstalan vagyok)?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz tipikus user #25786 üzenetére
Telepítsd újra a böngészőt, és egy víruskeresés sem ártana, ajánlom az mbam-t.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
tipikus user
újonc
Helló. Elnézést, ha rosszul használok egy-két kifejezést, nem vagyok profi, ezért is kérek segítséget.
Másik laptopról, amivel ugyanezt a hálózatot használom nem tapasztalom ezeket a problémákat:
A flash videók nem töltenek be, megakad lejátszás közben a kép és onnantól semmi vagy el se indul, néha meg bezöldül;
A weboldalakon a képek nem jelennek meg vagy teljesen szétesnek és még úgy is lassan töltődnek be;
A google kereső néha jó, "meghülyül", beírom a szöveget, és orrba-szájba "frissítgeti" magát, félpercen belül húszezerszer elküldi a kérést, aztán végül kóddal kell igazolnom, hogy ember vagyok;
A böngészőkből indított letöltésekkel is gond van, mindegy melyik böngészőt használom, megakad - ezért a bővítményeket sem tudom frissíteni.
Torrentezni viszont gond nélkül tudok, az internetelérésem "folyamatos"-nak látszik.. A vírusírtóm is gond nélkül frissít. (vírust nem találtam)
Szeretném elkerülni a windows telepítést. Nincs esetleg valami ötletetek, hogy mi okozhatja a gondokat és hogyan tudnám megoldani? Előre is köszönöm.
-
mezis
félisten
válasz artiny #25783 üzenetére
Keress kontakt hibát. Fixálva a dobozt, moccantsd az UTP kábel csatlakozóját (RJ-45). Meg a koax csatlakozót.
(Nekem a UPC modem RJ-45-ös csatlakozója volt forrasztási hibás. Nem volt egyértelmű a hiba helye, mert a koax csatlakozó mozgatásakor is jelentkezett a hiba -néha. Egyértelműen nem melegítették át eléggé a forrasztási pontokat. Újra forrasztottam, azóta csak megy, csak megy, mint a Duracell majom.
Ja az ÜFSZ csaj hibaelhárítási javaslata: húzzam ki a modemből az UTP-t meg dugjam vissza. Először nem akartam elhinni, hogy ettől helyreáll az internet kapcsolat, de rendbe jött. Valamit azért sejthetnek UPC-ék is... )mezis
-
artiny
őstag
Helotok
Valaki tudna segiteni hogy miert megy el a net veretlenszeruen? Háromnapja hoztak az uj routert a UPC tol, a wifis valtozatot. Amikor hoztak adtak egy kodot egy oldalra...oda bejelentkezve aktivalodott a gyorsabb internet. De van hogy veretlenszeruen elmegy a net DNS szerver hibaval:
https://www.dropbox.com/s/ppswkxqc5cxw94q/Screenshot%202014-06-18%2007.31.40.png
https://www.dropbox.com/s/4vgyy1zhh3ozctt/Screenshot%202014-06-18%2008.18.29.png
Most valamiert megint megy de nem tudom hogy meddig....van valakinek valmi otlete?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz z123456789 #25776 üzenetére
Akkor ez is megoldva, szívesen.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Soja
aktív tag
Sziasztok, remélem tudtok segíteni nekem.
Van egy kisirodai hálózat, szolgáltatótól kapott router, 2db pc, 1db NAS, jogtiszta szoftverekkel, win7-tel.
Az lenne a cél, hogy a NAS-ra másolt adatokat mind a két gépről el lehessen érni. Ez eddig tiszta, de a nagy meglepetés az volt, hogy ha az egyik gépről másolunk adatokat a NAS-ra, akkor az a másik gépen csak jópár perc után látszódik. Hiába frissítünk, nem történik semmi, meg kell várni ezt a pár percet.
Ugyanez a helyzet két PC között is, megosztott mappával.
És hogy biztos legyen a dolog, kipróbáltam otthoni hálózaton a NAS-t, ott pedig tökéletesen működött. Ahogy töltöttem fel a fájlokat, a másik gépen azonnal jelentek is meg, tehát biztos, hogy a gond vagy a gépekkel, esetleg a szolgáltatói routerrel?? lehet. De mégis mi?A PC-ken korábban volt Panda internet security minden okos beállítással, mára ez törölve lett, jelenleg win+microsoft essential van fent, és mind a kettőnél produkálta a hibát.
Kicsi fájlokról van szó, dokumentumokról, ezért is érthetetlen ez a nagy késlekedés, én ráadásul vegyes közepes és nagy fájlokkal próbálkoztam, és úgy sem volt gond.Valami ötlet esetleg?
-
z123456789
addikt
válasz PumpkinSeed #25775 üzenetére
Á értem. Akkor nekem teljesen jó lesz a sima UTP jelölésű a házon belüli pókháló szövéshez.
Köszi! -
PumpkinSeed
addikt
válasz z123456789 #25774 üzenetére
Az FTP kábelen van árnyékolás némelyen vezetőszál stb. Sokkal masszívabb mint UTP társai, ezért van kültérre kitalálva.
-
z123456789
addikt
válasz PumpkinSeed #25772 üzenetére
Nem, nem akarom a falban, mind szabadon futó lesz. Egyébként az mit takar hogy valamelyik csak UTP, egyik-másik pedig UTP/FTP?
-
maci74
tag
Üdv!
Segitségeteket,tanácsotokat szeretném kérni.
adott 1 tp-link wr 842nd router,ehhez kábellel csatlakozik 1 asztali gép.ez a kombo az emeleten van.az alsó szinten van 1 TL-WA850RE jelerősítő,ami wifin kapcsolodik a routerhez.Ehhez kapcsolodik 1 samsung tv. ill. 1 Htpc,mindegyik wifivel.
A probléma az lenne.h. az emeleti gépről ha át szeretnék másolni filmet v. zenét a htpc-re akkor iszoyatosan lassan teszi, kb.300-400KB/sec.
A 2gépen win7 van otthoni csoport megosztással.Már probáltam mindent,a routeren most openwrt van,de ezzel sem gyorsabb.
Szerintetek mi lehet a gond?ui.:A tv és az emeleti gépen serviio megosztással a filmek akadásmentesen mennek.
Várom segitő ötleteiteket,köszi előre is.
"De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
PumpkinSeed
addikt
válasz z123456789 #25771 üzenetére
Jó mind, csak ha jól látom, akkor az első FTP kábel, ami szerintem túl kemény beltéri használatra, hacsaknem akarod a falban elvezetni
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
VeryByte
őstag
válasz tpmportal #25764 üzenetére
Ott egyszerűen valószínűleg az volt a helyzet, hogy később kaptak DHCP-n információt, és ezért olyat kaptak, ami már jó volt, a laptop meg még a probléma előtt és ezért rossz-tól kérdezősködött. Ha esetleg a laptopon nyomtál volna a DHCP renew-t, akkor ott is jó lett volna. Aztán ha visszajön az egyes WAN, akkor kérdéses.
Ezért szeretek én ilyenkor nyilvános DNS szervereket használni.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
VeryByte
őstag
válasz Gubek-Einste #25765 üzenetére
A probléma valószínűleg az, hogy megkapja az egyes WAN-ról a szolgáltató DNS-éet, amit DHCP-n kiszór. Ha az egyes WAN megszakad, akkor megy a kettes felé rendesen, de a DNS még mindig az egyesé, mert a DHC nem frissíti, de a szolgáltató DNS-e csak saját range-ből fogad el kéréseket és mivel a kettes WAN-on más a szolgáltató, ezért visszautasítja a feloldást.
A google DNS-e meg elfogad mindenhonnan, bár innen szerintem kicsit lassú.
Így a probléma megoldva, de én keresnék magyar publikus vagy open DNS szervert, hogy egy névfeloldásért ne menjünk túl messzire. (Már ha nincs éppen a router DNS cache-ében."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz adika4444 #25759 üzenetére
Ehhez mindenképpen custom firmware kell, menj át az OpenWRT témába és ott érdeklődjél a megvalósításról.
Vagy tehet egy switch-et is a router elé ha jó lesz a teljesen szeparált két hálózat.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
VeryByte
őstag
válasz tpmportal #25761 üzenetére
A csatlakozások hogy vannak beállítva? DNS-t fixen beírtál?
Ha igen, akkor töröld őket, vagy a csatlakozásnak megfelelő szolgáltató DNS szerverét add meg.
Vagy ha nem tudod, akkor add meg a 8.8.8.8-at vagy 8.8.4.4-et, vagy valami magyar publikust.
DNS (vagyis névfeloldási) problémád lesz szerintem."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
tpmportal
tag
válasz VeryByte #25758 üzenetére
Telefonon lefuttattam, úgy hogy azon tudtam netezni, és a notebookomon is, úgy, hogy azon nem. Mindkettő eszköz ugyanazon a wifi-routeren volt. (de a notebookot közvetlenül a rv042-re kötve sincs változás).
Végigfut a nb-n is, és pont ugyanazon az ip-címeken szalad végig, mint a telefonom. A különbség az, hogy ilyenkor a nb-on nem írja, hogy milyen neve van a szervernek, míg a telefonnál végig látszik, hogy a szolgáltató melyik szerverén megy végig, és a nb-on is látszik ugyanez, ha van a másik szolgáltatónál kapcsolat (csak akkor nyilván a másik szolgáltató szerverei látszanak).
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Erre a kkkérdésre ez tűnt nekem a legjobb topiknak, a kérdésemre!
Azt szeretném elérni, hogy egy TL-WR 841 ND router osszon belső DHCP-t a nethez, ám az egyik portba tett rojternek szeretnék egy másik public IP-t adni. Tudom, kissé mókolós kérdés, de hátha, köszi!üdv, adika4444
-
tpmportal
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával küzdök. Két szolgáltatótól is van internetem, amit egy linksys rv042-es routerrel fogtam össze. Amikor a wan1-re kötött internet elmegy (hálózati munkák, ilyesmi), akkor a számítógépek böngészőiben elmegy az internetelérés load balance és failover módban is. De ha pl. google szervert pingelek parancssorból, akkor van válasz. De a böngészőben ip címet beírva sem jön be az oldal. Androidos telefonon minden probléma nélkül van internet ilyenkor is.
Esetleg valami speciális hálózati beállításokra van szükség a pc-n? Vagy a böngészőben kell valamit módosítani, hogy rendesen kezelje a helyzetet? Több számítógéppel és telefonnal is teszteltem, és mindig ugyanaz az eredmény.
Előre is köszönöm a segítséget! -
bbTamas77
aktív tag
Helló!
Aki ért ehhez segítene ebben az infó kérdésben:
Adja meg, hogy milyen eszközökre van szüksége az otthon található 3 gép és egy nyomtató közös rendszerbe foglalásához!
Erre megoldás Switch és a Router?
Csak valahogy érthetően kellene megfogalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
hjamal
csendes tag
válasz z123456789 #25751 üzenetére
köszönöm a segítségedet!
"Blue is the colour, football is the game..."
-
z123456789
addikt
válasz hjamal #25750 üzenetére
Ehhez ha jól sejtem nem elég egy átalakító. Ez egy koax kábel, amin talán analóg jel érkezik, és kell lennie egy eszköznek (modem) ami az analóg jelet digitálissá alakítja. Onnantól lesz neked neted amit oszthatsz szét a routereddel.
De lehet hogy baromságokat mondok az analóg/digitális jellel kapcsolatban, mindenesetre az én kábelnetem az így működött.
Koax -> modem -> UTP -> router -> eszközökEgy kérdést megér a szolgáltatónál. Nem lehet hogy ki van kapcsolva a net szolgáltatás? Ha újra elő lesz fizetve rá, akkor adnak modemet.
[ Szerkesztve ]
-
hjamal
csendes tag
válasz z123456789 #25749 üzenetére
igen ezt értem tűhegyes kábelnek. szóval keressem fel a szolgáltatót? egy mezei elektronikai boltba ilyen átalakítót nem árulnak?
[ Szerkesztve ]
"Blue is the colour, football is the game..."
-
z123456789
addikt
-
hjamal
csendes tag
hali,
a segítségetekre lenne szükség.
Nemrég rendeltem egy TP-LINK WR720N wifis routert. a helyzet az h a net a falból úgy jön h tűhegyes kábelen és nem utp-n keresztül. mi a megoldás? mit tudok csinálni?"Blue is the colour, football is the game..."
-
Topikgazda
válasz Krakesz27 #25746 üzenetére
Mi az a gépház?
Net megosztásaEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Krakesz27
tag
Hali! valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet megosztani a netet egy gépház és egy laptop között? PM be jó lenne ha megirnátok. Előre is köszönöm.
-
thefreeman
aktív tag
válasz Gubek-Einste #25744 üzenetére
Romániában lakok. A Next-gen szolgáltatónál vagyok. Pár kép most épp normálisan működik a routerel együtt. . Lehet hogy csak ideiglenes probléma volt.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz thefreeman #25743 üzenetére
A leírása alapján nem valós 100-as nethez, ilyen nethez már gigabites típus kellene.
Milyen szolgáltató/eszköz van a net eléréshez?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
thefreeman
aktív tag
válasz Gubek-Einste #25741 üzenetére
Igen próbáltam router nélkül is akkor is annyi volt. Most épp jól működik de nem tudom mitől jött rendbe. Egy Serioux SRX-WR150WH routerem van.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz thefreeman #25738 üzenetére
Milyen router van használatban?
Router nélkül is ennyi?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Rusi
senior tag
Elérkezett az az idő, hogy én is segítséget kérjek tőletek.
Tehát, a szitu az, hogy vettünk egy Samsung multifunkciós gépet, amely WiFi-s (meg NFC-s, de az most nem lényeg). Otthon a netet egy router szolgáltatja, a két szülő a saját laptopjukkal csatlakozik rá. Mivel elsősorban anyám fogja használni a masinát, így az üzembehelyezéskor a leírtak szerint telepítettem a mellékelt CD-ről a dolgokat (először USB-n kellett közvetlen összekötni, azon bekonfigurált mindent, és azóta nincs kábel). Szépen fel is tett mindent, a gépek látják egymást WiFi-n, megy a nyomtatás, szkennelés, az eszköz teljes menedzselése, minden. A gond ott van, hogy apám laptopján is szeretném beállítani, mint nyomtató. Ha a nyomtató hozzáadása résznél próbálkozom, mint hálózati nyomtató, nem talál semmit, pedig a masina össze van lőve az otthoni WiFi-vel, de csak anyám gépéről megy, apámé nem látja sehogy sem. Esetleg ott is végig kellene vinnem a teljes telepítési folyamatot, nem lehet "csak úgy" hozzáadni a nyomtatót, csak a driver telepítésével? Esetleg fontos adalék, hogy mindkét gépen Windows XP fut (összes frissítés telepítve).
Mobilaréna (2010-2017)
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok. Az a problémám hogy 100Mbps sebességű netem van de csak 1-2mb/s tölt mostanában néha pár száz kilobyte-ra is leesik pedig régebb megvolt a 10mb/s is. Wifin keresztül a telefonomon olyan 3-4mb/s-s sebességet mértem szóval szerintem a gép beállításaival van gond. Szerintetek mi lehet a baj? A sebességet a speedtest.net-n mértem.
-
Ryder1
senior tag
Már kb 10 percenként ledobott, úgyhogy kiprobaltam router nélkül. Kb 20 perc után így is elment a net. Így akkor már tuti, hogy a szolgáltatónál van a baj, ugye?
-
Ryder1
senior tag
válasz Gubek-Einste #25734 üzenetére
[Nem is kellett sokat várni. ]
Nekem úgy tűnik, olyan, mintha csak simán újra akarna csatlakozni.
-
Ryder1
senior tag
válasz Gubek-Einste #25734 üzenetére
Gondoltam, ha egyik helyen nem látja az emberem, akkor majd a másikban.
Router reset és újrabeállítás volt már többször is, nem segített.
Admin felületet viszont még nem próbáltam, de következő alkalommal megnézem. -
Topikgazda
válasz Ryder1 #25733 üzenetére
Ha nem akarsz router nélküli teszt akkor sajnos nem sok minden lehet tenni.
Amikor elmegy a net akkor eléred a router admin felületét/mi van a status lapján ekkor?
Csináltál a router-en egy reset + újra beállítást?Egy kérdés csak egy helyen tegyél fel.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Van egy TL-WR740N routerem, ahonnan kábellel megy a net PC-be, wifi-vel meg laptopra, mobilokra. Kb egy hónapja olyan problémám van vele, hogy teljesen véletlenszerűen - néha 1-2 napig nem -, pár percre elmegy a net és ez naponta többször is ismétlődik. A router és a net is évek óta megvan, úgyhogy fogalmam sincs, mitől lehet. Közben routeren szoftvert frissítettem, de még mindig ugyanazt csinálja. A szolgáltatónál lehet a probléma, vagy a router szeretné felmondani a szolgálatot? Ki lehetne ezt valahogy deríteni azon kívül, hogy pár napig router nélkül használnám a netet? Persze, ha nem tudtok valami okosat mondani, akkor hívom a szolgáltatót, csak addig nem akarok felesleges macerát vele, amíg lehet, hogy egyedül is meg tudnám oldani.
Előre is köszönöm!
-
Joshi
titán
Sziasztok. Lenne egy olyan gondom hogy egy ideje rengeteg hálózati kapcsolat jelent meg a Hálózati és Megosztási központ alatt amire régen nem emlékeszem hogy lett volna. Ez mitől lehet?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Sixkiller6 #25730 üzenetére
Szívesen
[ Szerkesztve ]
-
Sixkiller6
őstag
válasz PumpkinSeed #25729 üzenetére
nagyon köszi, ezt az A/B dolgot nem tudtam hova tenni, de gugli az én barátom, megkerestem hogy mi az A mi a B, megnéztem a kábel másik végén a rászerelt csatlakozót, B-ként bekötöttem én tada.wav !
működik a média centerem! nagyon köszi- no es importante -
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Sixkiller6 #25727 üzenetére
Attól függ, hogy A vagy B típusút szeretnél kötni. Ha egyeneset akarsz és A típusú van a kábel másik végén akkor a megadott bekötési útmutató úgy néz ki, hogy ahova a kábelt szeretnéd tenni alatt van jelmagyarázat.
Vegyük például az első két helyet ahova a barna, barnacsík kábelt kell tenni. Ott A és B típus esetén is mindig barna, barnacsíkot teszel. Mellette már A és B típus esetén eltérő, mert A esetén zöld, zöldcsík kell, míg B esetén narancs, narancssík.. és így tovább."Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
VeryByte
őstag
válasz A_ScHuLcZ #25726 üzenetére
Másik gépen nézzél már mondjuk egy index.hu ip-t (nem is kell, megnéztem neked: 217.20.130.99), és ezt próbáld meg elérni direktben bömgészőből, mondjuk így: http://217.20.130.99
Ha bejön, akkor szimplán DNS problémád van.
Ekkor vagy nem kapsz DHCP-n DNS, vagy rosszat kapsz.
Legrosszabb esetben állíts be fixet, vagy a szolgáltatódét, vagy mondjuk egy google dns-t, pl. 8.8.8.8"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Sixkiller6
őstag
üdv, fali utp aljzatba próbálnám bekötni a kábelt. sajnos semmi manual a színkód meg nem egyértelmű nekem
vki tud segíteni?nagyon köszi
[ Szerkesztve ]
- no es importante -
-
A_ScHuLcZ
addikt
Segítséget kérnék, mert érdekes problémába ütköztem. Hazalátogattam családhoz, és mondták, hogy az egyik gépen problémák vannak a hálózattal. (Kb 2 hónappal ezelőtt lett az összes itthoni gép áttelepítve win7-re)
Kezdésnek kicseréltem az UTP csatlakozót, mert mondták, hogy az el van törve, bíztam benne, hogy csak ennyi lesz a probléma. Viszont a gépet bekapcsolva láttam, hogy "Nem azonosított hálózat, nincs internetkapcsolat". Pinggel teszteltem, a helyi hálózaton lévő hostokat elérte, router is válaszolt, de külső címeket nem érte el. Letiltottam a kapcsolatot, engedélyeztem és voálá, helyrejött. A következő rebootig, mert utána ismét csak helyi hálózat volt.
Tettem a gépbe egy PCI-os hálókártyát, ezzel szerettem volna kizárni az integrált NIC és driverhibát, viszont pontosan ugyanazt produkálta a másik kártyával is, letilt engedélyez után javult meg a kapcsolat.
Az összes többi gép működik itthon rendesen, csak ezzel van probléma. Kábelcsere is volt.Én arra gondolok, hogy ez valamilyen szoftveres windows probléma lesz, mert a drivert a 2 kártya tesztelésével már kizártam. Találkozott már valaki hasonlóval, vagy van ötlete, hogy mit próbálhatok meg?
Az alap dolgokon természetesen már túl vagyok, otthonosan mozgok a hálózatokban, cisco szakirányt tanulok a suliban."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
törölt tag
Sziasztok.Lenne egy problémám amiben a segítségeteket kérném.Tegnap újratelepítettem a gépem (win7 64 bit ultimate)És miután létrehoztam az internet kapcsolatot ezután szeretném beállítani az automatikus csatlakozást viszont a beállítások között nem jelennek meg a beállítási opciók íme :[link] és ilyennek kéne lennie:[link] mi lehet a megoldás ill. a probléma?Köszi előre is.
-
DrojDtroll
veterán
válasz Gubek-Einste #25722 üzenetére
Nem kell erős router, mert nincs mesze a másik gép és csak egy válaszfal van a két gép között.
Attól tartok hogy az erősebb nem lenne kihasználva. Szóval szerintem számomra fölösleges azt vennem. -
klambi
addikt
Na srácok imsét 1 kis hálózati pity-puty...
Szóval a helyzet a következő: csatalkozok 1 cisco-asa hoz VPN el, azonban a múlt héten feldobtam a virtualboxot mert matekolni kell 1-2 dologgal és hát ugye jobb nem "éles" rendszeren tesztelni. na de a lényeg az , hogy a VPN csatlakozásom így már nem jó, ill. 1 trükkel működik csak..
asa-hoz való csatlakozás SHREW softal megy, amikor a tunnelt hozná létre ott megakad a mutatvány..
azonban van 8.1 ben a beépített windowsos vpn el is 1 kapcsolatam, ha azza csatlakozok a másik hálózathoz, és újraindítom a SHREW vpn-t akkor már csatlakozik, szóval a vpn a vpnen keresztül megy de simán nem, ill nem tuti hogy a másik vpn kell neki, csak valamint megkavart a vbox virtuális adaptere és nem tudom hogy mit...öteletek?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Topikgazda
válasz DrojDtroll #25720 üzenetére
Árban nincsen sok különbség de hardveresen erősebb a 841ND az újabb SoC miatt, wifi tekintetében is egy kategóriával jobb (az általad kinézett is N300-as mint a 841ND).
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
DrojDtroll
veterán
válasz Gubek-Einste #25718 üzenetére
A TP LINK TL-WR741ND is megfelelő lesz szerintem.
Sokkal jobban járnék a 841ND-vel? -
szzoolii
újonc
válasz Claude Leon #25708 üzenetére
K¨sz a választ !Sajnos most csak igy ahogy írod tudom megoldani.Majdnem minden filmet konvertálok és csak utánna nézhetem.Ha azért valaki tudna segíteni ami a kérésem az király lenne!
-
Topikgazda
válasz DrojDtroll #25717 üzenetére
Elég ismeretlen típus.
Ilyen áron inkább egy TP-Link 841ND-t vegyél, erre kell majd custom firmware.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
And
veterán
válasz DrojDtroll #25715 üzenetére
Ez nem annyira routertípus, mint inkább firmware függvénye. Némelyik gyárilag is tud ilyesmit, de a normálisabb 3rd-party fw-ek (amelyeket viszont nem minden létező típusra lehet feltenni) színes-szagos adatforgalmi statisztikát tudnak készíteni, grafikonon ábrázolva, napi-havi bontásban, akár évekre visszamenőleg tárolva, exportálási lehetőséggel.
-
DrojDtroll
veterán
Van olyan router ami számolj az adatforgalmat?
-
bognar110
őstag
Sziasztok valaki meg tudja mondani nekem hogy ez a Vodafone Home Connect Powerline Wi-Fi Adapter hogyan műkődik ?---[link]
-
mezis
félisten
válasz z123456789 #25712 üzenetére
Üdv.!
Kérj a szolgáltatótól IPV6 címet. Előtte persze a routeredet készítsd fel az IPV6-ra.
(Ez csak elméleti felvetés, még nem használtam. Viszomt évekkel ezelőtt, amikor még létezett EXTERNET és rajtuk lógtam, kértem tőlük IPV6 címet (címtartományt) éa adtak ! Igaz sosem tudtam kipróbálni, mert a D-Link DIR-300/B1-re csak ígéret volt az IPV6. )
mezis
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Aztán lehet hogy itt is Intruder2k5 fog segíteni, de akkor sem akarom a tomato-s témakört telíteni.
Ahova most költöztem csak rádiós internet van, illetve a T-com egy nagy sz@r, és nem szeretném őket semmiképp. Már hét eleje óta levelezgetek velük hogy hogyan lehetne megoldani azt hogy elérjem az itthoni eszközeimet, mert ugye rádiós netnél ez nem olyan egyszerű.
Azt a tanácsot kaptam,beszéljem meg velük, hogy a routerem legyen az első eszköz ami megkapja a netkapcsolatot, és onnantól én tudok mindent beállítani. Ennek az a szépséghibája, hogy így kiiktatom az ő eszközüket, és így nem lesz ami dekódolja a rádiójeleket. Ha marad az eszközük akkor meg azért nem jó, mert annak a felületére nem tudok belépni, és attól pedig nem kapok publikus/dinamikus IP-t. Illetve azt mondták hogy ez megoldhatatlan, egyéb felügyeleti és karbantartási okok miatt.
Egy levélben már tanácsolták hogy...
És úgy néz ki hogy ez az út lesz csak járható. Sajnos nem lesz teljes felügyeletem a hálózatom felett, de 2 évig minimum meg kell valahogy alkudnom ezzel is.
Nem rég beszéltem egy másik kollegájukkal telefonon, és bevallom őszintén nem teljesen értettem mit mondott, de hasonlót mint amit a másikuk írt nekem levélben.
Valami ilyesmit:
A routerem-ben ki kell kapcsolni a DHCP opciót, a beérkező lankábelt át kell dugni a wan port-ból egy szabad slot-ba, és innentől ők osszák majd ki az IP címeket, nekem csak el kell küldenem a portokat, és ők nyitják meg.A kérdésem az lenne hogy akkor most mi a f*s*@/at kell csinálnom? És ez szerintetek jó lesz végre már nekem? Nem szivesen kuncsorgok tőlük megint telefonon, mert nem akarom magamat égetni, hogy felhívom őket és azt sem tudom mit akarok, mert nem tudom kifejezni magamat.
Elnézést a hosszú HSZ-ért!
-
krealon
veterán
válasz akos86 #25709 üzenetére
Ha TP-link routered van, akkor ne eroltesd a WDS-t.
Halozati es linux-os ismeretek hanyaban javaslom a baratsagos, grafikus felulettel felvertezett Gargoyle firmware-t. Wireless WAN eseten en is ezt hasznalom az egyszeruseg kedveert.
-
akos86
aktív tag
Üdv skacok!
Elkezdtem kísérletezgetni a tplink 841n routeremmel tehát került rá egy openwrt. Azt szerettem volna elérni hogy a telefonommal létrehozok egy hotspot kapcsolatot és a routeremmel arra csatlakozom WDS-el. Addig eljutottam hogy tudtam csatlakozni a hotspototra a router jelezte is e jelerősséget de sajnos internet az nem volt a dhcp-t kikapcsoltam. Szóval minden jellegű segítség nagyon jól jönne
3dfx, gone but never forgotten...
-
szzoolii
újonc
Sziasztok !
Olyan gondban vagyok ,hogy van egy Samsung hd Tv készülék .Lap Top on, wifin keresztül megosztottam othoni hálózaton belül filmeket amiket eddig le is játszott a a HDTV.Sajnos nagyon sok video formátumot nem támogat.Már frissitettem a szoftwert is de mind hiába.Nincs támogatás.Ezek után arra gondoltam Ha Laptopomról lejátszom a Win Media Playeren a filmet ezt ki tudom tenni a HDTV re.De ....A Win Medi player sem támogatja ami kéne.Kérdésem az volna ... meg e lehetne oldani VLC Player en keresztül és ezt kiküldeni a a HDTV re.Ha igen hogyan, mert két PC között tudok Stream-elni de a TV re sehogy sem megy kiküldeni.Előre is kössz! -
_ATi_1
senior tag
Köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni ebben a módban is.
krealon:De próbáltam, ez volt az első variáció, de utána mégis a bridge módot ajánlottátok.
-
Topikgazda
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Pár napja kaptam segítséget két TP-Link TL-WA5210G kültéri AP beállításával kapcsolatban.
Az eszközök Bridge módban üzemelnek. A gond, hogy a két AP rendszeresen szétcsatlakozik egymástól, és újra kell őket csatlakoztatni. Mit kellene beállítanom, hogy megszűnjön a hiba? -
Topikgazda
válasz akos86 #25701 üzenetére
A 100 méter önmagában semmit sem jelent, ha meg van a tiszta rálátás a két helyszín között akkor, a akár tetőre szerelt árboccal is. akkor vidáman összejöhet a kapcsolat.
A legalkalmasabb ide egy pár panel antennás AP vagy antennával egybe épített kültéri AP lenne.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdést szeretnék feltenni kíváncsi lennék kinek milyen ötlete lenne.Röviden felvázolva: Adott egy ismerősöm akinek internetkapcsolata van és én tőle 100m távolságra lakom az lenne a lényeg hogy tőle a jelet eljuttassuk hozzám. Megoldható lenne hogy akár a mi lakásunkban is legyen wifi kapcsolat?
Arra gondoltam hogy egy erős antennát egy routerre kapcsolnék ami az én lakásomban van és esetleg veszi a jelet 100méter távolságból,majd jelismétléssel továbbítanám a jelet és úgy osztanám meg a wifit a lakásban viszont nemtudom hogy ez kivitelezhető lenne e? Az is lehet hogy az elméletem óriási baromság, ezért is szeretnék segítséget kérni, hogyan tudnám kivitelezni ezt? Remélem hogy nagyjából érthető hogy mit szeretnék. Előre is köszönöm Üdv Áki!
3dfx, gone but never forgotten...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Honda topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest