Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz so_ha #102737 üzenetére
Az elkerülte a figyelmemet, de tök mindegy itt most itthoni készletről volt szó, és arról,hogy itthon már sehol sem kapni, erről folyt a diskurzus, erre belinkelsz külföldi oldalakat 🤔 Én személy szerint semmit sem vennék külföldről, főleg ilyen értékben és főleg Samsungot nem, ismerve az itthoni szupportot, bele sem merek gondolni, mi lenne ha egy külföldről vásárolt Samsung termék elromlana 😳
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz so_ha #102726 üzenetére
Oké, lehet van ilyen amit írsz nem vitatom, de nagy általánosságban sajnos, vagy kiállított/használt illetve újra csomagolt termékeket árulnak ezek a kereskedők, lásd Euronics és társaik! És az a vicc, vagy is bicska nyitogató, hogy oda sem írják ezt, és újként árulnak egy akár több 1000 üzem órás tévét 😳
Persze vannak nagyon ritka kivételek, hogy raktár készletből bent ragadt új cuccokat is lehet kapni, de ez a ritkább...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
so_ha
senior tag
-
alaves
addikt
válasz so_ha #101240 üzenetére
A WBE kijelzős C1-et lehet G1-re módosítani (100-150 nit nyereség). Úgy tudom, hogy a WOLED kijelzők peak értékét egyik gyártónál sem lehet szerviz menüből növelni, azt csak a gyártók tudják állítani.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
mc.g
aktív tag
Mindenki más szempontok alapján saját maga mérlegel/választ.
Engem jobban zavar az, hogy néhány év használat után akár jelentősen is csökkenhet ez az érték, vagyis akár kb.2...3 év aktívabb használat után esetleg meg is fordulhat a sorrend a két paneltípus közt.
(mindkét paneltípus veszít fényerőből a használat következtében, de különböző mértékben)[link] https://www.rtings.com/tv/1-11/graph/18437/longevity-graph/samsung-s95c-oled/37894
(a fenti legördülő menüből választhatóak ki a tesztelt készülékek grafikonjai)[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Ez így szép és jó, csak annyi a bibi, hogy a HDR/DV filmek zömének max. fényereje 400-500 nit, a ~700 nit-esekből már inkább kevés van, az ~1000 nit-esek pedig ritkák.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
hunspikey
őstag
Sosem volt elvből és sosem lesz szintén elvből Sony-m, ugyanis ők találták ki a tervezett mérnöki avultatás fogalmát és valósították meg.
Kár értük mert amúgy egy olyan vállalat ahol emellett csodák is születnek, de hányok attól ahogy a VHS korszakban viselkedtek.
Panám volt kettő is, mindkettő a plazma korszak végén, egy VT50 majd egy VT60- azok rendes japcsi készülékek voltak, csak hát rottyon volt bajjal a plazma TV úgy am-blokk. Hiába a szép kép ha remeg, meg foszfor trail, meg rainbow effekt meg 90 nit.. lol- hagyjuk.
Szerintem most csakis a kóreai OLED az értelmes választás, na nem mintha a létező legjobb lenne, de szerintem egy LG igen is tisztességesen van megépítve, nincs rottyra alá méretezve benne semmi sem, bírják a strapát.
Nekem elsőre C9-em volt, szerettem csak nem volt elég fényerő Dolby Vision tartalomhoz, aztán most 77G3- na ez kikúrt rendben van - van fényerő, van méret, van rendes szín volumen, ez mindent tud.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
addikt
Nem néztém végig az összeset, de maga a német árazás elég érdekes, amit nem is értek. Még akkor sem, ha a különböző verziók között lehet némi eltérés. 400 euró különbség az alapárban elég húzós. Szóval igen...
A piachoz igazított magyar ár az még logikus, és nem is lenne újdonság általánosságban nézve.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
félisten
köszi ! most nézem a tesztjében, hogy Állítható magasságú a G4 hez adott álvány. Soundbar tulajoknak jól jön. Baromi jó tv lett a G4 de a távot jól lehúzta, joggal sztem,de ez talán apróság a képminőéghez képest.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
junkpod
veterán
Nem ezt írtam. Olvasd el szavankent.
Egyrészt nem az USD ár "általában" nettó, hanem a nettó USD ár általában nettó eur árral egyenlő.
Műszaki cikkek nagyon ritkán olcsóbbak az EU bán.
Másrészt itt nem volt említve eur ár, pláne nem ország specifikus. Nem mostam össze semmit.
Arra számítok, hogy a nettó USD 2000, itthon bruttó eur 2500 lesz.Box's don't touch!
-
Malfroy
aktív tag
55” 1 misi, 77” 2 misi.. Hogy jött ki a matek ,ezek mibe vannak?
Arról nem beszélve hogy ők a legrosszabbak a felskálázásba és mozgás megjelenítés téren, illetve dolby sincs.. A konkurensek meg ugyan ilyen áron lesznek sőt lehet még kicsit olcsóbbak is.[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Dareiosss
senior tag
Azért voltak tavaly igen jó akciók. Én és még egy páran is így vettünk. Sztem nem lettek rosszak a számok.
Samsung sztem kiszórta a nagyját a tavalyi szériának, nem hiszem, hogy a C szériából rengeteg rajtuk maradt volna.
Lg meg hát na..aranyáron kínálta még a C3 at is...nem jött nekik jól a valós konkurencia az biztos. -
so_ha
senior tag
OLED TV: visszaeső eladások 2023-ban
"... az OLED TV eladások mennyisége 19%-kal, bevétele pedig 21%-kal csökken." -
alaves
addikt
Szerintem ezen nincs mit csodálkozni. Az LCD világában x év óta, de 2021-től az OLED vonatkozásában (C1: WBC és WBE) is panel lottó van (azóta: WBC, WBE-evo, WBE-ex, WBE-MLA), most pedig még hozzá jön: QD-OLED-gen1, QD-OLED-gen2, QD-OLED-gen3. Más kérdés, hogy az a tisztességes, ha jelölik, hogy milyen kijelzővel szerelt az adott TV, de nem gondolnám, hogy így lesz.
-
so_ha
senior tag
A Samsung S95D biztosan a 3-ik generációs QD-OLED panellel szerelt, de ...
Samsung OLED TVs with LG panels
"After launching a few OLED models last year built on LG Display's WOLED panels, Samsung is expanding the partnership this year with 42, 48 and 83-inch sizes; all with WOLED. S90D will come in 42 to 83 inches while a new more affordable S85D model will come in 55, 65 and 77 inches. The 65-inch S85D exhibited today at Samsung's First Look event was also using a LG Display WOLED panel but it is unclear if S85D will use WOLED exclusively or if it will be a panel lottery between QD-OLED and WOLED. The same concern applies to the 55, 65 and 77-inch S90D" -
félisten
3000 nit?
De jó lenne ha betennék azt az átkozott Dovi-t. A DTS nem hányozna annyira.TechN7ne: Tipikus Stream sajnos. Sonynak van közel veszteségmentes Streamje. Elméletileg kaptál a TV mellé hozzáférést.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
so_ha
senior tag
Press Release Samsung Display Third-generation QD-OLED
-
félisten
Én nem feltétlenül így gondolom. Ha jól értem ők a Samsung mellett kötelezték el magukat és QD-OLED panelt választották. Gondolom van velük valamiféle megállpodás is erre, szerintem nem igen tudnak elmozdulni így hirtelen,a fejlesztéseik is erre épülnek, legalább is én erre gondolok. Abból meg azért kihozták talán a maximumot, nem tudom.
Ha a Samsung nem hoz új panelt/ fejlesztést akkor nem tudnak egyelőre tovább lépni.
A miniled meg lehet nagyon jó lesz.
A Pholed szerintem még nagyon arrébb van.[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Kizárt, kék Pholed-es tv-t sacc 2026-ban látunk először. 2024-ben kezdik az ilyen anyagok forgalmazását, ami annyit tesz ebből panelt legkorábban 2025 második felében tudnak érdemben gyártani.
Közben a Kyulux is lehet elkészül a kék HyperFluorescence-oled anyagával, ami papíron jobb mint a ph-oled. -
TechN7ne
nagyúr
Sony nem akar más gyártokkal versenyezni TV k terén ,nem erőlteti magát és nem is reklámozza.
Majdnem az összes elektronikai eszköznél jelen vannak magasan ,és amugy sem a szegény és spórolós embereknek árulnak termékeket hanem akik éheznek a minőségre és annyira nem számít a pénz.
Becsülendő bennük ,hogy a legolcsóbb termékük sem csapni való (ezért sem annyira olcsó) ,de bármelyik
szériát vásárolja az ember semmilyen csalódás nem éri.
Ellentétben a másik két gyártóval akik az alsópolcon ipari hulladékokat árulnak ,ő ilyet nem tesz.Lásd apple ,szintén zenész.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez csak idén azért van, mert a Samu nem hozott ki új fejlesztést QD-OLED panelhez nem? Ezért 2024 ben az A95L marad az OLED zászlóshajó és mellette az X95M jön.
Vagy félreértem?
Én kíváncsian várom a Mini LED tv-t tőlük.[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
TCL X955 már lehet kapni itthon is.
#92179 Quadgame94
lehet itthon ez a módi sajnos, de nem mindenki 2x3m panelszobában tévézik.#92181
már miért kellene barlangot csinálni egy pl. ilyen nappaliból?
[link]Ilyen lakásod lenne, te sem panaszkodnál az 5000nitre.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Több helyen 2.500-3.000 nit közé várják/tippelik az új modelleket
Pletykára nem adtam soha. Meglátjuk. Én most is tartom, hogy a G4 egy finomított G3 lesz. Semmi eget rengető nem lesz. A95M és S95D pedig G3 és G4 között lesznek fényerőben. De hamarosan kiderül.
Nem a szemed kiégetése a cél, ha jobb az energiahatékonyság, akkor az élettartam is növekszik. ... azt meg régóta tudjuk, hogy "640 KB mindenkinek elég"
Akkor mi a cél a 2500 nit-el? Hogy az emberek tűző napsütéses 360 fokos panorámás helyen is tudjanak nézni filmeket? Elég niche.
-
Quadgame94
őstag
Ez semmiben sem cáfolja azt amit írtam. Mint a QD-OLED és az MLA-val szerelt G3 azt a maximumot kezdik karcolni, amit engednek tömeggyártani. Hamarabb lesz microLED vagy self-emitted Quantum Dot TV mint 2500 nit OLED. Totálisan felesleges is lenne. A magas fényerő behoz más problémát, amiket meg kell oldaniuk a gyártóknak. Minek? 1500 nit, de még 1200 nit is bőven elég egy OLED esetében.
LCD meg nem stagnál. Nem tudom kit idéztél, de nem engem. Bár a magas fényerő önmagában semmit sem jelent. Én kifejezetten nem tolerálom az 1200+ nit fényerőt. Telefonon direkt napsütésben jól jön, és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Az a baj hogy ez az elmélet. A gyakorlatban én egy hónapja tudtam 77G3-at venni mert sehol de sehol nem volt itten szép hazánkban, de külföldi fórumok is masszívan írták hogy készlet hiányos. Mindenki 77G3-at akart mert ez az lg idei nagy dobása.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Lajmund
őstag
Nem tudom lehet egy nagyon világos szobába nappal kell ez a fényerő de engem tegnap este a netflixen a fehér irás sorozat inditáskor is megvakit meg ha olyan a jelenet DV-be. És "csak"c2 van itthon. Engem pl ez a nagyobb lesz a fényerö valahogy nem izgat. Kíváncsi vagyok milyen újítás lesz még. Csak a holografikus kivetítést tartom nagy ugrásnak vagy a 200" 30K vagy ilyesmi. Ha teli lennék mégjobban se motiválna a nagyobb fényerő váltásra.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
alaves
addikt
Igen, elméletileg. "Hivatalosan" csak a 83S90C WOLED kijelzős. Tartok tőle, hogy elkezdődött az OLED-nél is az LCD-nél már régóta jelen lévő gyártói tisztességtelen magatartás. Az átlag vásárlónak fogalma sincs (sem lesz) róla hogy milyen kijelzős TV-t vásárol.
Egyébként egyszerűen eldönthető, hogy WRBG OLED vagy RGB OLED a kijelző. A fehér betűk kontúrjánál látható az RGB OLED jellegzetes pixelstruktúrájából adódó jelenség (WOLED-nél pedig sárga alapon fekete betűk).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ricsip
addikt
Tavaly ilyenkor az MM-ben is azt mondták, hogy biztosak a további drágulásban, és akciókra ne is számítson senki sem
Nyilván egy utolsó bolti eladó gazdasági és nemzetközi politika trendi előrelátására fog mindenki hagyatkozni. Kb annyi súlya van az ilyen okosságoknak a szájukból, mint random OTP fiókban ülő hitelügyintéző megérzéseire hagyatkozni, mikor az ember fel akar venni abban a bankfiókban egy 50 milliós hitelt. Lehet hogy az üveg másik felén ülő előtte 1 hónappal még tanár volt a szembe általános iskolában, és mire kiderül h. beszopatta vmi okosságával emberünket, mert hitt neki, addigra az ügyintéző már a lidliben lesz pénztáros.
Messziről jött boltos ember azt mond amit akar, a fogadó oldal meg saját kárán megtanulja előbb v. utóbb hogy kinek mit hisz el, vagy milyen kéretlen jótanácsával mihez kezd.
Életvezetési tippek vége.-
-
Pro Koryak
addikt
Eleve a boltok amiatt is akcióznak, mert a kifutó, beragadt tételeket valahogy el kellene adni, hiába nincs rajta vagy csak nagyon kicsi haszon, mert jön/már itt az új széria.
Viszont a k. gyenge Ft miatt nem is akkora az árengedmény, mint pl. 3-4éve, amikor év vége felé a kiinduló ár ~60%-áért már meg tudtad venni az adott évi oled tévét.#87048
a 808 elvileg csak EX paneles, azaz a tavalyi panelt kapja, szóval 1000nit felett max Élénk módban virít, ami irreális színeket, képet ad.[ Szerkesztve ]
-
Sasi001
senior tag
Ez a cikk végén van. Úgy látszik nem volt elegendő a kereslet az Lg panelok iránt, ez jól jött nekik.
LG Display is currently suffering from low demand to OLED TV panels, and has delayed investments in new fabs. This new deal with Samsung will be excellent news for the company, and will likely mean that LG will need to increase production capacity to meet the demand from Samsung in later years. It will be interesting to watch whether LG will indeed announce new investments in capacity or new fabs soon.
-
blakey
titán
A rózsaszínes elváltozás az idén gyártott tavalyi modellekre sem jellemző, enyém is fehér, pedig nem arra számítottam. Illetve megnéztem @Vincent videóját ezzel kapcsolatban, érdekes dolgokat mond.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vhiktor
Topikgazda
Kiváncsi leszek rájuk.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
powerup2
addikt
Azt nem tudom de mikor bemutatták akkor emlitették hogy a 95c bizony 2-300 nittel több fényerőt tud majd
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
A 95C nagyobb fényerőre képes elvileg csak mondom.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
so_ha
senior tag
A hivatalos magyar oldalon még csak két 2023-as Oled Tv ár van:
Samsung S90C 55": 699.900Ft; Samsung S90C 65": 899.900Ft
(ezek is nagyon jó árak, pláne nyitónak)Az Samsung S95C hivatalos magyar oldala még csak a leírást tartalmazza árak nélkül.
Itt ír az S95C rögzíthető One Connect boxról, és az oldal alján a specifikációkról. -
powerup2
addikt
Teszt alapján szuper de egy nagy baj van nincs dv ....
-
félisten
Ez a része viszont jogos, nem akartalak megsérteni azzal, hogy butaságnak neveztem amit írtál, ne haragudj ,elragadtattam magam.
Csak én dolgoztam 10 évig a Tv gyártásban te meg nem és ezért erre alapozom a feltételezésemet és a hitemet és a fórumokon olvasott vélemények megerősítenek ebben.. Anno Több féle típust gyártottunk és nagyon jól tudom ,hogy ( néhány)azonos alkatrészekből a minőségbiztosítás különböztette meg a Loewe-t a Philipstől vagy a Fishert és az Univesum márkát.
A Sony erősen túlárazott de az árazás miatt talán jobban oldafigyelnek a minőségbiztosításra, az én tapasztalataim alapján. Nem tartom kizártnak hogy az LG is jobban odafigyel a Tv gyártó sorokon a G2 Tv -re mint a C2 re...
Részemről én is lezárnám, és még egyszer kiemelném Vhiktornak és neked is az autós példára és arra hogy megint leírtátok, hogy teljesen másról beszéltek , nem arról amiről én.
Vhiktor azt írta le, hogy az alapanyag gyártó mindenhova ugyan azt gyártja aztán kész.. ez így van, Amit én írtam hogy a végtermékben a minőségi különbséget az okozza hogy azt az alapanyagot egyes gyártók más minőségbiztosítási rendszer alapján építik be, azaz ami az egyiknél még jó Dél-Koreában az összeszerelésnél az a másiknál már nem elfogadható Lengyelországban vagy Taiwanon.( Egyébként biztos vagyok benne hogy a Pana komolyabb gyári kalibrációja is jobban kiszűri a rózsaszín paneleket)
Most a többi alkatrész hatásáról nem beszéljünk mert az evidens, hogy más a képfeldogozás stb. szóval, hogy teljesen más amiről akkor ti beszéltetek. Abban én is biztos vagyok( hit alapján szintén) hogy az LG display nem válogat..
DE arra viszont én is kérhetnék bizonyítékot hogy arányaiban a Sony, Pana kész tévéiben ugyan annyira panelhibás.( tehát kis halmazból merítve) Szerintem nem tudnátok adni...[ Szerkesztve ]
-
Matt89
junior tag
-
félisten
A hit rád is vonatkozik mert semmi másra nem alapozod a mondandódat csak a hitre.
Hozz bizonyítékot kérlek (ha már te is követelnél, tőlem,) arra hogy szerinted a mennyiség miatt van csak kevesebb hibás Sony / Panasonic panel. Az Arányokra rá lehet világítani azonos eladási mennyiség nélkül is...arra lennék kíváncsi hogy tudod ezt alátámasztani és mivel mert jelenleg a fórumokon nem ez látszik hogy olyan sok ,a panellel elégedetlen Sony/ Pana /Philips tulaj lenne s az is látszik hogy néhol közös alkatrészekből az élet minden területén a műszaki cikkekben eltérő minőségű végtermékek születnek.És még egyszer leírom, hogy szerintem sem az LG display válogat vagy szanál hanem a gyártók maguk figyelnek erre oda jobban.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem oled, de na... Jó ismerősöm, azért mert megteheti, az összes háztartási gépét a Panasonictól rendelte. Kérdezem tőle, hogy mennyire vált be? Aszongya': mosógép halott, a mosógép váza/külső burkolata elrohadt 4 év alatt. ?? A mosogatógépben az edénytartó kosár szértohadt, lemállott róla a "műanyag" borítás és letörnek a tányértartó fülek. Én meg hitetlenkedve kérdeztem, hogy ugye csak poén, mire ő... háát, bárcsak az lenne.
"csak a zene van"
-
félisten
Igen szerintem jobb a Sony és Pana minőségbiztosítási rendszere.
Nekem nem kell bizonyítanom semmit én nem írtam butaságokat. Szerintem pont ez egy urban legend, félrevezetés amit most te terjesztesz.
Ilyet egy szakmaim portálon leírni ,hogy egyforma lenne a minőségbiztosítás a különböző gyártóknak még soha nem olvastam és ezt Urban legendezni... ezt majd mond meg a telefongyártóknak is akik egyforma Chipsettel vagy kijelzővel dolgoznak, a Laptop gyártóknak, és az autógyártóknak is akik egy helyről veszik a befecskendezőrendszert, a hardvereket...kérlek bizonyítsd be hogy ugyan annyi selejt A Panasonic és a Sony között ugyan annyi van Tintinggel és pixelhibával.és fordítsuk meg ezt a dolgot. Attól hogy ezt leírod ez szerintem nem igaz.
Szerinted ha veszel 10-10-10 darab LG- Sony - Pana Tv-t azoknál totálisan egyforma darabszámban lesz lesz a tinting / felhősödés pixelhiba mindegyik márkánál. Szerintem meglepődnél.de kérlek mutass rá valamit hogy szerinted egyforma az összes gyártó MEO rendszere és egy LG ugyan úgy ellenőriz és tűréshatárral dolgozik mint egy Panasonic
És ezt nem akartam kifordítani LG vel szemben, mert szerintem jó TV ik vannak de ne essünk át a ló másik oldalára hogy minden gyártó egyforma és nincs köztük különbség.dgyuri0123:
Aki Panasonicban gondolkodik háztartási kis és nagy gépekben az rossz lóra tesz. Nagyjából átcímkéznek...
Szerencsére ez egy OLED topik.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ne írj ekkora butaságot kérlek.
Egy TV összeszerelő üzembe beérkezik az összes alkatrész amiket összeraknak.
Az LG től vett panel is csak egy alkatrész, ezt a Tv gyártó saját maga dönti el hogy mettől meddig terjedő skálán selejtnek minősiti vagy beépíti e a saját temékébe a saját minőségbiztosítási rendszere alapján, ami miatt jelentős eltérés lehet egyes Tv gyártók selejt termékei között..
Azokat bizonyos szűrési faktor alapján egy összeszerelő üzemben meózzak és ellenőrzik Van egy gyorsteszt gondolom a sor végén, amit a gyártósoron valószínűleg gép/ optika végez és van szúrópróba szerű MEO teszt ami megadott minta alapján hosszabb ellenőrzésen esnek át a kész termékek.
Anno volt szétszerelő rész ahol a sor végén a gyorsteszten kiesett hibás termékeket bontották szét majd az nem került csomagolásra.
A MEO teszt minta lehet mondjuk óránként egy darabot le kell vennie a MEO nak és azt ellenőrzött körülmények között jegyzőkönyvel megnéznie vagy minden 10. darabot stb... Ez gyártótól és terméktől függ.
A selejt termékekre amiket nem építenek be valószínűleg megegyezésük van az
LG-vel kompenzációról, elszállításról ,megsemmisítésről és így tovább ezek már részletkérdések. Az LG gondolom nyomja ki ezerrel a paneleket a Sony , Pana, Philips meg abból dolgozik amit kap....
Itt egy videó a Philips gyártásáról láthatod az ellenőrző gépet és a MEO -t is [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
+ Vhiktor:
Azt írtam hogy valószínűleg a panel ugyan az és egyes OLED gyártóknál ellenőrzik az összeszerelésnél és szórják a paneleket jobban. Szerintem érthetően és egyértelműen fogalmaztam meg, de ezek szerint nem....
nem az LG displaynél, hanem a gyártók összeszerelő üzemeiben , Sony, Philips, Pana stb ahol a beérkezett panelekkel dolgoznak és összeszerelik a kész Tv ket az LG től kapott panelekkel.
.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezt hogy érted? Hogy lenne ugyan az a követelmény rendszer egy Philips-nél/ Sony-nál/ Panánál , Lg-nél?Ezt minden cég saját maga dönti el mit enged meg még értékesítésre, legyen szó panelról, lakkozásról, anyag hibatűrésről.
Ha arra gondolsz hogy egyes panelek átcsúsznak azonos cégnél:
A MEO sem tévedhetetlen ,random szórással ellenőriznek. Ez minden gyártónál más mintavételi forma. Lehet a Sony minden 10. tv-t ellenőrzi a z Lg pedig minden 50. tv-t.
Anno Philipsnél függött attól is, melyik Tv-t gyártottuk. Már nem emlékszem az akkori LCD típusokra de például úgy képzeld el mai viszonylatban, hogy a C1 ből le kellett jönni mondjuk egy műszakban 500 darabnak és minden 10. panel kellett ellenőrizni a G2 ből meg le kellett jönnie 300 nak és minden 5. panelt ellenőrizni kellett ,mert drágább modell volt.
A megengedett tűréshatár is egyéni, amit nem tudunk mettől meddig terjed a zöld zóna egyes gyártóknál.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
"ha van egy olyan linked, ahol az LG nyilatkozik, hogy az egyik gyártósoron magának gyárt selejtet, a másik gyártósoron meg kizárólag tökéletes panelokat a konkurenciának."
Pontosan ezt gondolom én is. Ennyire hülye senki nem lehet, hogy maga alatt vágja a fát azzal, hogy lejáratja magát "szar" panelekkel. De ha kicsit is rafinált (mint pl. a Magyar), akkor az összes, kiemelkedően jól sikerült panelt beépíti a saját csúcsmodelljeibe.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
Igen, a 65C3-at írtam is lentebb. Érdemes azért megvárni a magyar árakat, tavaly nem voltak annyira húzósak, mint ahogy a vacak árfolyamból következett volna. (A Prohardver is valamilyen pillanatnyi árfolyammal vált, a 83G2-t potom egymillió forinttal lőtte fölé az egyik itteni cikk. Bár lehet, hogy annak a listára is csökkent, valami kavar volt ezzel.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest