Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
Sziasztok,
vettem egy LG OLED55B8SLC-t.
Pixelfrissítés során két tenyérnyi folt világosabb lett.
Ez okozhatta ezt? -
janos666
nagyúr
Ne szerénykedj, ez nagyon időigényes és tényleg hasznos munka.
Ebből most újra azt szűrtem le, hogy úgy tűnik, a 2018-as modelleken is bőven van elég furcsasága az LG féle HDR10 tone-mapping algónak (még "valós" gyakorlati szituációkban is, lásd: Guardians of the Galaxy), hogy valószínűleg mégis többet ér madVR-al 700 nit-re konvertálni mindent, mintsem pass-through nyomatni.
Az ilyenekhez nekem sajnos már évek óta nincs elég türelmem/kitartásom, hogy nekiüljek, tisztességesen végigmérjem, de főleg hogy aztán emészthető formában publikáljam is valahol.
Annak idején tesztelgettem hasonlókat a C7-en (ha nem is ilyen kimerítően), akkor is arra jutottam, hogy valószínűleg jobb, ha konvertál a madVR (bár akkor még az sem volt ilyen ügyes), viszont mikor megnéztem újra futtában a C8-at is, akkor úgy voltam vele, hogy "most már mindegy, jó lesz a pass-through", nem sejtve, hogy valószínűleg pont akkoriban volt hibás az nVidia driver-ek metadata kezelése, így nem csoda, ha nem láttam semmi különöset a metadata függvényében.Az piszkálja még kicsit a gondolataim, hogy DolbyVision módban vajon tényleg a Dolby chip (CMU) felel a tone-mapping-ért, vagy az csak "elődekódol" és LG processzora dolgozik ott is (utóbbi esetben ott is előjöhetnek a fenti anomáliák, mikor épp olyanra esik a dinamikus metaadat, amin HDR10-ben "eltéved"). A felületes, általános sajtóanyag alapján mindig a CMU csinál mindent. Az is erre utal, hogy más formátumban kell feltölteni az LG TV-knek a DolbyVision mód paramétereit, amiben mindig benne volt a peak white is (a 3x3 mátrix mellett). De szerintem semmin nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy mégsem úgy van, ahogy addig hittük.
Viszont ugyan ebben a kérdésben nem ártana tudni azt sem, ha a legtöbb mai DolbyVision anyag tényleg DV-ben van master-elve, vagy "csak" HDR10-ben, amire aztán ráküldenek valami algót, hogy dinamikus metaadatot generáljon (vagy még azt se, és gyakorlatilag végig statikus).
Pl. nagyon gyanús nekem, hogy a Netflix-en tényleg szó szerint minden DolbyVision, ami HDR, még azok a filmek is, amiknél a Blu-Ray kiadás 1000 nit-en master-elt HDR10. Az nagyon adja magát, hogy egyszerű konverzió, kizárólag a formátum promóciója végett.
Bár végül is nincs azzal sem semmi baj, ha gyakorlatilag 100% ugyan az van mindkét konténerben (és <=1000 nit minden). Csak azt teszi nehezebbé, mikor az ember otthon próbálná összehasonlítgatni őket. Akkor megtévesztő, hogy mit látunk, mikor nem egyformák:
1: kizárólag az LG processzor és Dolby CMU feldolgozása (gamut és tone-mapping) közti különbséget (ha igazából ugyan az a két tartalom, mégsem néznek ki egyformán a két mód közt),
2: valami auto-generált dinamikus metaadat játék miatt néz ki másképp a DV kivitel (tehát lényegében olyan, mint ha bekapcsolnánk a Dinamikus Tone Mapping-et HDR10-hez, csak előre generálták)
3: tényleg DV-ben van master-elve az anyag (még akkor is, ha igazából nem 4000 nit-en, de mégsem ugyan az az anyag, amit a Netflix kapott, és ami a Blu-Ray lemezen van).De ugye az 1-es ponthoz mostanában még az is hozzájön, hogy a sok "macro block" firmware kavarás után már nem egyforma gyári LUT-okat használ az LG a HDR10/HLG és a DV módokhoz (valószínűleg puszta véletlen tévedésből).
Amúgy van új teszt firmware, 5.10.35, majd felrakom, ha megjött a a HDFury Integral.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
chros
őstag
válasz Archttila #31894 üzenetére
Orulok, hogy segitettek azok a zagyvasagok, amiket neha osszehordok
De en kismiska vagyok Janoshoz kepest!
Egyebkent itteni masik forumrol is ismeros vagy, talan amd ryzen?
Van oled TV-d? Ha igen, melyik?Es ha mar kalibralasnal tartunk, miutan beszeltunk a mult heten a PQ gorberol, a hetvegen raszantam magam, hogy megnezzem, hogyan viselkedik a 65B8 PQ-ja kulonbozo HDR10 metaadatok (MDL, maxCLL, maxFALL) eseten.
Az eredmeny itt lathato.Van benne 3 erdekes dolog:
- 3. : maxFALL-al nem torodik a TV vagy csak a kulonbozo ABL algo-knal hasznalja
- 4. a) : ha maxCLL 10000 es MDL is nagy (>=4000), akkor meghulyul a TV (pl. a 10000-es S&M demoval)
- 4. b) : 501-es maxCLL-nel valami nagyon furcsa tortenik (alatta nem), s nagyobb ertekeknel probalja rendbeszedni a gorbet a TV (ez pl szabad szemmel is lathato a Guardians of the Galaxy 2014 -el, az eredmeny vilagosabb a kelletenel)Arra csak tippelni tudok, hogy a C8 is ugyanigy viselkedik, bar nagyobb csucsfennyel (~900 nits).
Es azok, akik madvr-el hajtjak a TV-t, nezzenek ra a 6.-os pontra
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Atya eg, nekem most esik le, hogy te ki vagy
Melyseges tiszteletem!Elnezest az omlengesert de amikor 2 eve elkezdtem a kalibralast akkor sokat olvastam a postjaidat. (persze nem itt)
Bocs az offert...!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
alaves
addikt
válasz Batyops #31888 üzenetére
Az a helyzet, hogy nálam is rendben van jelenleg az 55B7V. Nagyobbra cserélés kapcsán valóban csak a Q90 jöhetne szóba, de csak akkor ha az adott OLED-nél egy mérettel nagyobb lenne, amely kompenzálhatná a hátrányát. Jelenleg pl. 65B9 700eFt, míg a 75Q90 1.3mFt. Vagy pl. 55C9 530eFt, míg 65Q90 800eFt. Továbbra is az OLED a jó megoldás (kivéve aki csutka fényerőt szereti, mert akkor QLED).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ron8
senior tag
Üdv! Érdeklődnék hogy van itt valakinek Philips OLED tv-je? Egészen pontosan 803-as?
Ilyenre tettem szert és érdekelne pár dolog -
Batyops
aktív tag
Akkor én is bejelentkezek.2 éves múlt a tv-m LG55B7 tegnap néztem tesztábrákat beégés nincs , banding nem javult ,de nem is lett rosszabb. Sokat játszok rajta filmezek és megy rajta tv adó is ,bár igaz hogy inkább HBO. Szóval remélem ez még igy is marad egy darabig. Jövőre véltok 65 collra , remélem jót fogok ki bár az utóbbi időben nem túl sok jót olvastam pl.tinting probléma. Kicsit el is bizonytalanodtam mondom lehet egy Q90-et kellene venni ááá de tuti Oled lesz ebből. C9-el van tapasztalat ,hogy azok ilyen szempontból milyenek?
Más: tegnap vettünk a hálóba egy Lcd tv-t nem voltak nagy elvárások csak ne legyen drága meg azért ne a legalja legyen meg úgyis ritkán nézzük. Namármost egy LG50UM7450 lett a vége húú de ne tudjátok meg rendesen öklendeztem miközben beállítottam[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Ezen a sz*r WebOS-en elő lehet hozni vhogy részletesebb HDMI info-t? Pl képfrissítési frekvencia, pontos színtér.
-
janos666
nagyúr
Nem lep meg, hogy nem tolonganak a felhasználók a beszámolóikkal.
Én pl. évek (5+) óta erre várok, már akkor is ebben reménykedtem, mikor mindenki váltig állította, hogy sohasem lesz G-Sync nVidia-tól vásárolt FPGA/ASIC nélkül, és ebből kifolyólag TV-kben még annyira sem lesz G-sync (vagy legfeljebb is csak túlárazott "gamer TV-kben", mint a Big
Fuckin'Format Gaming Display, amit PC-s gyártók raknak össze TV gyártók paneleiből, elvileg szintén dedikált G-Sync modullal). Az AMD-vel pedig ne viccelődjünk (még akkor se, ha már tavaly is volt a Samsung-nál FreeSync).Ugyanakkor személy szerint Black Friday előtt akkor sem vennék új TV-t, ha a legnagyobb ugrás lett volna idén az utóbbi 5 évből. De nagyon nem így volt. A C9 minimális lépés, még a 240Hz BFI-t is lehúzták a listáról megjelenés előtt. Illetve még mindig ugyan úgy gyenge a SoC, hogy PC módban (alacsony késés és 4:4:4 / RGB mellett, ahol a VRR érdekes) is szép legyen az árnyalatfelbontás (főleg hogy ez HDR-ben se hagyjon kívánni valót, mert SDR-ban még tűrhető, csak hát évek óta vannak már HDR játékok...). Még a range sem a legjobb (indulhatna mondjuk 24-ről 40 helyett, 30-as számokba simán beeseget az fps olyan beállításokkal, amikkel máskor felnyal 60-ig)
De a VGA-k is hasonló sz÷pás, mert nem csak hogy nincs még HDMI 2.1 semmi pénzért, de a 2.0-ra portolt VRR is csak Turing-ra jött, Pascal-ra nem, pedig a Turing is minimális fejlesztés így, hogy szinte csak Tensor magokkal hízott, nyers erőben sehol sincs arányban az árazásával (főleg, hogy már a Pascal is drága volt az első 1-1.5 évben és csak kényszerből vette az ember az első leárazás utáni árcímkén is).
Szóval szép és jó, hogy már elindultak és legalább ennyi van, de még nem érzem, hogy "már ott vagyunk" (ahol erre ugrani kéne/lehet). Nagyon drága, nem jó az ár/érték. Legfeljebb annak éri meg kis plusz rátenni, aki amúgy is most vesz új cuccokat más miatt is.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Partz
senior tag
65"-ig biztos lehozzák a 8K-t terveben van, hogy ez jövőre vagy az utána való évben fog megtörténni, az a kérdés. 4K-t feljebb viszont nem hiszem hogy vinnék, évről évre kopni fog, ahogy terjed a 8K. Fhd oledet se erőltették 65"-ban.
Ami biztos, hogy az új kínai gyárban, már új fehér oled stackkel próbálkoznak a gyártósorokon. 4 év után már aktuális lenne egy új tervezésű panel.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
LG OLED88Z9PLA
29 990 font... kb 10 millió ruppó. -
chros
őstag
"... LG ... ennyi az újdonság?"
En mar annak is orulnek, ha a meglevo hibakat orvosalnak es a kezdetben jol mukodo funkciokat nam b***nak el kesobb
(#31862) RobexX10 : orulok, hogy sikerult, enjoy!
(#31860) totar : "Egyébként mik lennének ezek a tudatosnak vélt butítások? Ha frissít a tulaj, miben nyilvánul meg, hogy rosszabb lesz a készülék? Sebesség, feature-ök, vagy szimplán a képi világ pontatlansága?"
Mindharom elkepzelheto LG TV-nel
Pl. 2018-as modelleknel a gammat csesztek el a >=4.10.55 -el, s vannak akik a legujabb 5.10.* firmwarrel ARC gondokra panaszkodnak, ami nem volt jelen elotte. -
janos666
nagyúr
válasz Akhilles01 #31873 üzenetére
A DolbyVision az HDR, és ahhoz is a gyári alapbeállítás a jó OLED Fény-re, de az ott nem 100, hanem 50.
-
janos666
nagyúr
A legújabb tesztverziós LG C9 firmware és nVidia driver mellett már működik a G-Sync Compatible mód RTX kártyákon.
Az nVidia megoldása elvileg szabványos HDMI 2.1 VRR támogatás a 2.0 sávszélre képes VGA porton (minden HDMI 2.1 VRR képes TV-n bekapcsolható speciális G-Sync firmware nélkül). Hasonló, mint az XBox One VRR támogatása, ami még öregebb HDMI 2.0 hardware.
Az LG firmware valószínűleg az nVidia saját hitelesítési tesztjéhez kellett. Az XBox-al is vannak páraknál gondok, mikor bekapcsol pár játékban a VRR. Tehát ez sem speciális G-Sync támogatás, csak a HDMI 2.1 VRR-hoz bugfix.
Lehet, hogy a 2018-as LG hardware-en lehetetlen lenne VRR-t támogatni (bármilyet: AMD/nV speckó, vagy HDMI szabvány), de szerintem nem a HDMI rész, hanem inkább a panelvezérlő lenne a probléma (az valószínűleg pár év után idén új, mert tudna 240Hz-et, csak le lett tiltva), vagy csak sok munka lenne visszapakolni mindent a 2018-as szoftverbe.
-
Victoryus94
őstag
válasz Akhilles01 #31873 üzenetére
A Dolby Atmos a hangra vonatkozik.
A Vision pedig HDR -
Akhilles01
junior tag
ezek a dolby atmos, vision, is HDR-nek számítanak? mehet az OLED fény 100?
-
Segal
veterán
Én arra lennék kiváncsi ki mit gondol a jövő évi oledekról?
Ami biztos ugye az a 49 colos tv mint újdonság. Viszont láttok arra esélyt hogy a 8k felbontást lehozza az LG 77 colra vagy esetleg arra hogy a 4k felbontást felvigye 88 colra? Egyáltalán technikailag megoldható valamelyik a jelenlegi gyártósorok valamelyikén vagy csak megint kapunk egy minimális vérfrissítést ugyanezekkel a felbontásokkal és col mérettel (plusz 49 col) és ennyi az újdonság?"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
jilian
addikt
válasz renatto #31867 üzenetére
Elvileg a Q60 már nem nagyon megy lejjebb, viszont a C9 lehet hogy beesik ~420 körülire....
Mivel tv-t valahogy majlézok shop-ból rendelni (kiszálitással) így marad az euronics&mediamarkt kombó, ott a q60 280 akcióban. A c9 meg 550...
Akkor már csak 140 a difi szerintem annyit még kiízzadok valahogy.... -
sakal83
addikt
válasz turikoczka #31845 üzenetére
A gyúrós mester cikkje enyhen elfigult. Amelyik jelllemzojeben a zd9et hozza ki jobbnakban azt le is zarja mig az oled nyero jellemzo eseten mar irja os moge miert nem szamit:) halal egysejtu irasmod:)
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz jilian #31863 üzenetére
Játékra azért a HDMI 2.1 mindenképp jövő biztosabb lenne, így OELD C9 vagy B9 lenne ideális. Viszont ha jól látom a Q60 ~240k, míg az olcsóbb B9 is 450k, szóval a különbség inkább 200k. De mondhatnám azt is, hogy majdnem kétszerese. Akciót kaphat a Samsung is.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
janos666
nagyúr
Szerintem az LG-nek, mint úgy általában a legtöbb TV gyártónak eleve nem szokása a szoftveres funkcióbővítés, főleg miután már boltokban van a következő széria, akkor nem fognak vissza-portolni gyakorlatilag tisztán szoftveresnek tűnő dolgokat sem, de főleg nem olyat, amire rá lehet fogni, hogy hardware módosítás tette lehetővé (ha igaz, ha nem).
Végül is az eARC jelentősen nagyobb sávszélességet használhat, így elképzelhető, hogy nem képes rá a régi hardware akkor sem, ha csak egy új revíziója a régi SoC-nak.
Ugyan így lehet, hogy a HDMI 2.0-ás VGA-kkal is működő G-Sync VRR, amit most kap meg a 2019-es család, szintén hardware kérdése is.A 2017-es modellek kaptak ugyan egy Technicolor frissítést, ami sokat javított a gyári képmódokon, de az egyrészt még 2017-ben történt, másrészt pl. sohasem kaptak ezek a TV-k BFI-t, ami a 2018-as modellek egyik újdonsága volt (és szinte biztos, hogy csak szoftver kérdése). Ugyan így nem kapták meg a hardware-es LUT kalibrálási opciót sem, pedig létezik hozzájuk ilyen "studio edition" firmware (ami sohasem került nyilvánosságra, a studióknak eladott készülékeken fut), szóval megint csak nem hardware kérdése (sőt, nem is lehet sok extra munka a programozóknak sem).
Ugyan így nem kapták még meg a 2018-as modellek az iTPG-t, pedig ezeket is CalMAN AutoCal támogatással árulták, amikhez a Spectracal külön Home edition kulcsokat is árul, pedig hamar kiderült, hogy egy Home user-nek gyakorlatilag megfizethetetlen egy DolbyVision jelgenerátor, hogy iTPG nélkül használhassa teljes körűen, tehát ez szerint szigorúan nézve közel sem új feature 2019-ben, hanem triviális hiánypótlás (avagy bugfix) 2018-ból (mégsem kapták még meg a '17-esek és szó sincs róla, hogy meg fogják). Hasonló az is, hogy a 8-asokon fix 700nit a HDR tone-mapping során használt csúcsfény, mindegy mit mérsz kalibráláskor. Szerintem ez is bugfix, mintsem feature, hogy a 9-eseken átírható ez a paraméter.
U.i.: De azért jó, hogy eszembe jutott most ez. Megint szétnéztem Ebay-en, és találtam egy viszonylag olcsón hirdetett, használt HDFury Integral-t az EU-ban. Gyorsan meg is rendeltem, szóval valamikor a héten már talán tudok DolbyVision-t mérni/kalibrálni (de ez a megfizethető kütyü a létező legolcsóbb, "fapados" megoldás, nem önálló DV jelgenerátor, csak ki lehet vele ügyködni a dolgot, ha szerencsés az ember, és akkor is csak korlátozottan használható).
#31863) jilian - Ha van/lesz Geforce RTX kártyád, már csak hetek kérdése, hogy G-sync kompatibilis lesz a C9. Játékra ez hasznos lehet. Ha AMD kártyád van/lesz, akkor a Samsung FreeSync-es. De a képminőség és mozgás jobb az OLED-en hasonló körülmények közt.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Hello,
Szeretnék építeni egy pc-s rig kombót.
Nos, a kormányos állványra max 55" - os tv-t tudok tenni. Szerintem kb 1,2m-ről ez elég is lesz.Mivel a tv elvileg csak játékra lesz használva ezért eljutottam addig hogy egy QE55Q60R lenne erre jó megoldás.
Viszont nemsokára jönnek a "nagy" akciók és azon agyalok, hogy ha még áldoznék rá 100-at lehet egy C9 jobb választás lenne.
Szerintetek?
-
renatto
őstag
-
totar
csendes tag
Egy frissítést sem csináltam még rajta, a gyárival megy.
Viszont ha lenne eARC, akkor ezen változtatnék. Külföldi fórumokon is reménykednek, hogy hátha meghallgatja az LG a felhasználói vágyakat.
Ezek szerint ennyire jól sikerült ez a 8-as széria, hogy a 9-es nem nyújt képi megjelenítésben elrugaszkodóan jobb élményt, így szándékosan butítják a 8-ast, hogy értelmet nyerjen a széria frissítés?
Egyébként mik lennének ezek a tudatosnak vélt butítások? Ha frissít a tulaj, miben nyilvánul meg, hogy rosszabb lesz a készülék? Sebesség, feature-ök, vagy szimplán a képi világ pontatlansága? Vagy valami egészen másban?[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
Sziasztok!
Várható LG 2018-as szériára eARC frissítés?
Erősítőm tudja, viszont örülnék, ha a B8 is tudná egy frissítés keretén belül és nem csak a 2019-es lineup kiváltsága lenne![ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Az mennyire elfogadható jelenség hogy úgy tűnik mintha kicsit sárgásabb lenne a kijelző mint kb 1 hete? Bár nemtudom hogy én képzelem be vagy tényleg (valószínűleg tényleg).
Ez normális? Nem foglalkoztam kalibrálással eddig de azt mi alapján tudnám megcsinálni? -
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #31847 üzenetére
Vagy ha sok a pénz 550-ért a 65".
-
renatto
őstag
válasz turikoczka #31845 üzenetére
Az írója 1. Hatalmas ZD9 fan. 2. Évekig durván OLED ellenes volt. 3. Fényerő/nit "mindenek felett". Ezek egyike sem kedvez az OLED-nek. ahogy az sem hogy az a Pana kiállítási darab volt. Korábban több jelenet képeit leellenőriztem a sajátomon és az általa beállított és kiválónak titulált ZD9 kép szörnyen nézett ki. Túlszaturált, valamint a képnek nem részletei, hanem egyes részei eltűntek, annyira sötét volt - ezzel "csökkentve" a fekete hiányát... és ha a referencia tévé így van beállítva "jól"...
Mindezek fényében, bizonyosan érdekes, de semmiképp sem hiteles. Inkább olyan lehet mint amikor a gyerekek hazaérnek a kirándulásról és a felének tetszett, a felének meg nem, pedig ugyanott voltak.
-
turikoczka
aktív tag
[link] Érdekes iromány, ki mit gondol? :)
-
renatto
őstag
A Panasonic 65GZ950 ára 720k-ra esett. Lehet hogy lesz itt mégis árharc.
-
chros
őstag
válasz RobexX10 #31839 üzenetére
"Már csak blokkolnom kellene, hogy nem dobálja fel az új frissítést."
Ott van a leriras vegen, hogyan tudod
LG tulajoknak ezzel kapcsolatban:
kulfoldi forumon voltak, akik azt allitottak, hogy a fent linkelt SURE-os modszer mukodik/mukodott az 4.*-es firmware-ekkel bezarolag 2017/2018/209-es modelleknel (2019-nel meg csak 4.*-es van), es 5.*-os verzioval lett eltavolitva mindig. -
RobexX10
aktív tag
Sikerült!
Nem tudom melyik lett a jó megoldás.
-előtte áramtalanítottam a TV-t
-bekapcsolás után dugtam rá a pendrive-ot
-másik pendrive-val próbáltam (8GB a 32GB helyett)
A kép tényleg jobb
Már csak blokkolnom kellene, hogy nem dobálja fel az új frissítést.
Arra van mód hogy a frissítés blokkolva legyen de az alkalmazások tudjanak frissülni?? -
janos666
nagyúr
válasz Pro Koryak #31836 üzenetére
Ha teljes értékű, és terjedelmű gyári garancia van rá, akkor miért ne?
Hasonló áron általában inkább csak használtat kapsz, rosszabb esetben kérdéses garanciával (pl. van ugyan pecsételt papír, csak épp nem biztos, hogy a mi régiónkba szánt modell, így itt nem szerelik), de legalább is a jótállási idő kb. felét már felélve.Közben én is bejelentkezek, hogy az 55C8-am a héten töltötte be a 2000 órát, és nem jött elő a közepén ~25% téglalap, illetve nincs látható beégés. A homogenitás sem romlott (sőt, mint ha kevésbé látszódna a jobb-bal széleken a pici zöldesség, de lehet hogy már csak nem tűnik fel, mert nem nézegetem, mint új korában). Egyedül az 5% szürke csúnya egy kicsit (a 10% már szép), de az már hónapok óta ilyen. Nem függőleges sávok vannak benne, hanem kb. az 50% belső terület (nem éles vonal mentén) világosabb, mint a "kerete". Ez szabad szemmel is látszik (ha homogén ábrán nézegetem, használat közben nem), de tűrhető (telefonnal fényképezve nagyon átverősen durván néz ki, mert a "keret" feketébe bukik, a közepe pedig kiviláglik, de szemre nem ilyen). Viszont az az 5% szürke kb. olyan fényes, mint a másodlagos kijelzőnek használt LCD-n a 0% fekete (ami szintén nem teljesen homogén), szóval, hehe... ez legyen a legnagyobb baj...
-
renatto
őstag
válasz tothrobert #31824 üzenetére
Nekem korábban az Xbox One csinált ilyet egy frissítés miatt. Akkor is bekavart, ha ki volt kapcsolva, de be volt dugva. Ha kihúztam, helyreállt minden. Pár nappal később javították. Úgyhogy szerintem is valamelyik HDMI kavar be. Próbáld meg lehúzgálni őket egyesével, hátha megtalálod mikor áll helyre.
-
MrBazsi
senior tag
válasz Pro Koryak #31827 üzenetére
Én pont értem a B8 hisztériát nekem lassan egy éve egy hibátlan van 55ben, teljes megelégedéssel használom, és most én is elgondolkoztam h veszek ennyiért még egyet csak nagyobbat, ez meg megy a hálóba... A 65 annyiért most az euronicsban több mint best buy... egy éve ilyenkor az 55 ara 470volt... a 65é pedig 660...
-
Celtis
veterán
válasz tothrobert #31824 üzenetére
Nem kötöttél rá újabb HDMI eszközt mostanában?
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #31825 üzenetére
Tavaly emag-on vettem Ipad 2018-at 80k-ért, ami 100-105k volt megbízható helyen árgép szerint. Már előző este beraktam minden színben a kosárba, reggel amikor elindult, kidobáltam azokat amelyik nem lett akciós és megvettem. Mire megnéztem a vásárlásomat és frissítettem az akciós oldalt, már elfogyott. Ez kb 2-3 perc lehetett... Ez benne volt a TOP10 akcióban. 20k kedvezmény, ami 20%, ez nem rossz, de nem is az év üzlete.
Mindig nézem a BF akciókat és vettem is már pár dolgot, de csak olyat amit amúgy is akartam, de max 20-30% valós kedvezménnyel (a jobbak Amazon.de-ről), nem a hirdetett 50-80%...
Ha éppen akar venni valamit az ember, spórolhat egy kicsit, viszont abból olyan minimális a készlet... mint most a 65B8 esetén. De amúgy meg az van amit írtál sajnos! A legtöbb bolt már 1 hónappal előtte felveri a "listaárat" - Árukeresőn nézhető - majd leengedi az "eredetire" a rengeteg %-kal. Mondjuk ehhez sajnos kell a "borjú" is aki megvesz mindent észnélkül, mert az van ráírva hogy %%%%%% !!!! Amúgy nem pörögne úgy ez a "BF álakciós móka".[ Szerkesztve ]
-
tutitibi
senior tag
Érdekes 65B9-et meg 55B9-et meg még egyik MM-ben sem láttam kiállítva . Kizárólag C9 és E9-eket látni.
-
daneel_hu
addikt
"Korrekt boltban BF-nek annyiból van értelme, valóban van 1-2 termék nagyon jó áron, az addigi akciókhoz képest is, de tényleg csak pár darab és mire észbe kapsz már elfogyott."
Pontosan ezért inkorrekt.
-
Pro Koryak
addikt
Korrekt boltban BF-nek annyiból van értelme, valóban van 1-2 termék nagyon jó áron, az addigi akciókhoz képest is, de tényleg csak pár darab és mire észbe kapsz már elfogyott.
Én is csak kíváncsiságból szoktam megnézni a BF akciókat, mégis mennyire mentek le az árak.
Mondjuk ezt a mostani kiállított 65B8 hisztériát sem igazán értem, ami itt megy/ment.
Főleg, hogy a B8-ra panaszkodtak itt a topikban a legtöbben, ha jól rémlik.
Az idei oled árak is már mostanra estek laza 200e ft-ot, pl. Pana 55gz950 450e ft, Pana 65gz2000 1,2misi[ Szerkesztve ]
-
tutitibi
senior tag
válasz daneel_hu #31821 üzenetére
Én is ezt gondolom, pl. most hétvégén van 65-ös PANA 720 ezerért, a 900 ezer helyett. 720-nál az sem olcsóbb sokkal, amíg jövőre ki nem jön a 2020-as modell. Na, azután lehet számítani komolyabb áresésre. Elég megnézni most a tavalyi Pana 65FZ800 árait is.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Alapvetően háromféle BF-et láttam eddig.
1. (E**g-féle) online átkúrás. A termékek nagy része le van árazva és előtte nem is emelték meg az árakat, de a valóságban nincs vagy csak nagyon kevés darabszámmal bírnak a boltokban. Szerintem 80-90%-a kamu vagy csak 1-1 darab létezik belőle. A lényege az akciónak, hogy annyira fel vagy tüzelve a promóció miatt, hogy amennyiben lemaradsz valamiről nagy valószínűség szerint mindenképp vásárlás lesz a vége, legfeljebb drágábban.
2. MM-féle online és helyszíni. A promóció előtti nap drasztikus áremelés, majd százalákosan(!) csökkentett ár megjelenítése, ez pszichológiailag úgy hat, hogy mekkora király akcióban veszel részt, - kb életed értelme -, majd a BF-nap utáni első munkanap nagyjából ugyanaz az ár fogad a boltban mint a promóció napján. (persze már nem százalékkal hanem kizárólag az összeg szerepel az árcédulán).
3. Az Amcsi-át***s. Itt az eladatlan hulladékot árusítják brutál akciókkal. Ez még a legkorrektebb ha azt vesszük, hogy itt valóban van árengedmény... kérdés mekkora szart sóznak rád. A T is ezt csinálja itthon online - legtöbbször tavalyi vagy tavalyelőtti (általuk bagóéert felvásárolt) modelleket a vásárlókra tukmálva.
De ha van még ilyen, ne tartsátok magatokban...
[ Szerkesztve ]
-
tothrobert
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom volna.Nem telejesen oled kérdés.
Adott egy LG OLED55B8PLA tv.
Több ezköz is van Hdmi-vel csatlakoztatva.
Van rajta egy Raspberry pii és egy Ps4 is.
Eddig a tv távirányítója, simán vitte a a Pii-t és a Ps4-et.
Teljesen eltünt ez a Hdmi-Cec támogatás.
Simplink be van kapcsolva. Nem történt semmi változtatás.
Van valami ötletetek, mi lehet a gond?
Köszi előre is. -
Segal
veterán
válasz daneel_hu #31821 üzenetére
Azért van ez mert meg lehet csinálni.
Mindenki iparkodik nehogy lemaradjon a lehetőségről, csak a %-ot nézi és már kattint is mert megcsinálta az év üzletét...
Aztán kiderül hogy mégsem.
Tökéletes példa egyik munkatársam. T felhívta hogy milyen nagyszerű ügyfél ha most aláír még 2 évet akkor 220 helyett megkaphatja 180-ért a tv-t. Bele is ment majd másnap jött be elujságolni hogy milyen jól járt. Aztán rákerestem árukeresőn a tv-re és 150-ért is volt megbízható boltnál as tv..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
alaves
addikt
válasz renatto #31820 üzenetére
Kizárólag akkor ajánlott, ha a Philips is cserél kijelzőt! Ki tudja hogyan használták, még ha most nem is látszik kifakulás, egy idő múlva előjöhet.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
daneel_hu
addikt
válasz tutitibi #31809 üzenetére
"BF mikortól kezdődik ? Tavaly mennyiért mentek a 65 LG OLED-ek a BF-en ? Emlékszik valaki ?"
Black Friday amerikában hagyományosan hálaadás után, pénteken van.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_péntek_(vásárlás)De ez nem azt jelenti, hogy itthon nálunk csak és kizárólag ebben az időpontban fogsz BF-akciókkal találkozni. Szerintem az itthoni nagyobb kereskedelmi boltok/láncok lezsírozzák egymás között, hogy kinek mikor lesz BF-promóciója és azt be is tartja.
MM-nél pl van Red Friday is, nyilván a bolt színe végett.Arra ne számíts, hogy a BF-promóciók alatt jobb áron jutsz 65 colos oledhez, mivel a promóció előtti napokon hagyományosan megemelik az árakat.
Ha megnézed a 65 colos oledek árainak változását a megjelenésük napjától, akkor azt láthatod, hogy BF alatt ugyan némelyik esett, de később - és legkésőbb tavaszig - beáll ugyanarra az akciós árra a termék.
Ha van egy kelendő termék amelyet biztosan eladnak a jövőben X áron, akkor az értékesítő azt nem fogja szaré-hugyé' odaadni csak mert a vevő ezt szeretné.Ez a 350 000 huf a 65b8-ért - ahol még van - az az alja. Ennél maximum használtat lehet olcsóbban venni szerintem.
Összességében szerintem a BF óriási átverés. Milyen mértékben és milyen alapon, azt kereskedője válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Médiában van egy Outlet Philips 65OLED803 - 459k-ért.
-
janos666
nagyúr
válasz ImACeltic #31817 üzenetére
A Dynamic Tone Mapping állítólag figyeli a tényleges csúcsértéket, és a mastering display peak white (és/vagy más metaadat, mert van még pár hasonló, amit ritkán említünk, és még kaotikusabb, hogy a gyakorlatban melyik lejátszó/TV mit csinál, vagy épp nem csinál velük) helyett az egyes képkockák/jelenetek alatt, és ezt veszi figyelembe a roll-off / cut-off pontokhoz.
Állítólag már 2016-ban is ezt csinálta a Dynamic Contrast / Low állása, de az is egyértelműen mást csinált. 2018 óta van rá külön menüpont, de ránézésre most is valami hasonlót csinál, mint a régi DC / Low állás: gyakorlatilag a teljes kontraszttartományra kiterjedő dinamikus vezérlés, ami a sötétszürkétől a legvilágosabb foltokig, pillanatnyi képkocka kontrasztátfogástól függetlenül is mindenbe belenyúl egy kicsit (vagy nem csak kicsit).Viszonylag egyszerű ezt megnézni: indíts el egy 1000 nit-re master-elt filmet (az nincs messze a 700-tól, amivel a TV számol, mint névleges érték), keress egy sötét jelenetet (ahol tuti, hogy nem megy 100 nit fölé a legvilágosabb folt), aztán kapcsolgasd ki/be. Próbálhatod statikusan, vagy rövid jelenettel infinite loop-ban (ugyan az lesz). Szaladgálni fog tőle TRC, változik a kép olyan olyan tartománya olyan körülmények közt, amik Ki állásban "tökéletesek" (feltéve, hogy pontos a gyári kalibráció, vagy egyedileg kalibráltad a képmódot), de Be állásban elcsúsznak.
Ha akarod, következő lépésben hasonlítsd össze a HDR10 és Ki, HDR10 és Be, illetve a DolbyVision képét (ha meg tudod oldani ugyan azt a jelenetet ebben a három állapotban ugyan azon a TV-n, lehetőleg egy forrásból). Melyik HDR10 mód hasonlít jobban a DV-re: DTM Ki, vagy DTM Be?
Ha >>700 nit (pl. 4000) a mastering peak, az picit más lehet, de ha a DV-t tekinted referenciának, és a sötét árnyalatokat nézed (én azokra vagyok inkább háklis, attól veszik el a "kontrasztélmény" és a perspektíva hatás is, ha kivilágosodnak vagy feketébe buknak az árnyékok), szerintem akkor is azt mondhatod, hogy felesleges dolgokat csinál a DTM. Még ha ránézésre összességében tetszetősebb is esetleg, akkor sem pont az történik, amit a leírás alapján várnék.Minden esetre megnéztem: a C8-on nem került be semmi új menüpont a HDR / Game képmód alá. Viszont most látom, amit valaki már említett: valamiért ki van szürkítve a fehéregyensúly csúszka (mint mikor CalMAN-el van DDC-n át kalibrálva, csak épp nekem nincs a HDR Game mód, mert a HDR Technicolor-t használom játékra is PC címkével).
Ezt pedig meg kéne nézni jobban, de első ránézésre mint ha javították volna a DolbyVision TRC-t (nem bukik be a sötétszürke feketébe). -> Ezt most azért írom, mert fentebb javasoltam, hogy tekintsd relatív referenciának a DV módot a Ki/Be álláshoz, viszont több firmware-el is el van csúszva a DolbyVision képe is (bizonyos verziókban annyira, mint a HDR10-é és SDR-é is, de van amelyikkel jobban, szóval ).
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz tutitibi #31809 üzenetére
JoyNapon Nov-7-10, BF pedig 22 és 29. Utóbbi a hivatalos amerikai dátum. Tavaly volt pár 65C8 600k-ért EMAG-on.
[ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
A B8 legújabb szoftverfrissítése is magával hozta a dynamic tone mapping új opcióját, a "HGIG" beállítást? Ez a beállítás elvileg igazodik a játékokhoz, hogy valóban szükséges-e a tone mapping vagy sem.
Ebben a tesztben szó is esik róla: [link]
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
gurus
aktív tag
válasz daneel_hu #31807 üzenetére
65b8 mégis kamu! jó reklám nekik 1-2db eladnak belőle legyen visszaigazolás, nehogy megbüntessék őket. 1000 ember min bemegy az üzletbe az olcsó oled miatt.én 3 napja itt Pesten már du bementem és sehol nem volt ott előttem nézték meg gépen a Pesti készletet.náluk nem is volt ilyen árban, csodálkoztak is mikor ezen az áron kerestem a tv-t
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Ezek apró trükkök, hátha mégis veszel valamit. (valami mást esetleg)
Ilyenkor már annyira fantáziál az ember, hogy sokak szerintem eleve eldöntik, hogy mindenképpen tévével térnek haza.
Égeti a zsebüket a pénz.Ez amúgy az E**g BF-online akcióihoz képest kutyaf***a.
[ Szerkesztve ]
-
PodMAN
senior tag
Ezt a 65B8 vonalat engedjétek szépen el ... ez vonat elment.
-
izisz
senior tag
válasz alaves #31802 üzenetére
Szerintem fölösleges, legelsőnek a debreceni készletet kérdeztem, mert holnap tervben volt egy hazaút, arra rávágta az üfsz, hogy "nincs ott semmisemmi". Utána tágítottam a kérdést, hogy "akkor hol a pékben van a a weboldal 5 lokációja közül?" erre volt a "savoya + győr +" vmelyik 3. város, amivel már nem is foglalkoztam.
Hozzáteszem, csóri a boltban engem is Samu+qled vonalra akart volna terelni "Ezek a tévék ám hajlamosak a beéégésre" ezt is elkezdte fejtegetni, közben hümmögött.
Meg "van más márkából is oled ám, azt is meg lehet nézni" Nameg lehet ám hitelre vásárolni, így meg úgy még jobban is járok, nézzem meg
Mondtam neki, nem kell a PR szöveg, LG 65" OLED 350E, nincs miről tárgyalnunkWillhunting "mivel valaki félre rakatta péntek estig" - az kemény, én kérdeztem, hogy van-e elrakás, átszállítás másik boltból, lesz-e még készlet, stb, "nem, nem, nem". Ekkor hagytam ott őket, azt reméltem, cseppet rugalmasabbak.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Willhunting #31801 üzenetére
Ha nem lenne OLED TV-m rohannék Debrecenbe a 65B8-ért az biztos, mert elég sokára lesz ennyiért a 65B9 v. 65C9.
-
Willhunting
aktív tag
Győriben tegnap délután voltam. Ugyanúgy ahogy írtad, kint van a tv de nincs bekapcsolva. Árcédula mellette. Megakarom venni, de nem adták oda, mivel valaki félrerakatta péntek estig. Azt ajánlotta a srác jöjjek vissza jövő héten, mert biztos lesz még készleten. Mondom már csak pár darab van az egész üzlethálózatukban. Erre a válasz hogy vegyek inkább Qledet. Ok köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...