Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #29692 üzenetére
Persze, hátha lesz egy olyan amibe lehet majd "kapaszkodni".
38 különböző ember tök azonos körülmények között - referencia monitor mellett - így látta, így ez lehet sok minden csak "találgatás" nem. Pláne, hogy idén "vakteszt" volt. Kíváncsi leszek mely tesztelők fogják 2-3 másik bekalibrált OLED mellett tesztelni, referencia monitornál...
Sokkal inkább érzem ezt "hitelesnek" magamra nézve - hisz én nem műszerrel fogom vizslatni, nit-eket kergetve - hanem csak nézni fogom, a saját szememmel, mint akik itt is.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
veterán
Igaz... Igazából azt akartam mondani, amíg a plazmánál hamar bennmaradnak a képek, de ha utánna mást nézel, eltünnek, addig az olednél nehezebben, sokára, sok statikus tartalom nézése után marad ott valami, ami aztán sokkal nehezebben tüntethető el. Ráadásul összeadódnak a kisebb "nézések".
-
renatto
őstag
Fogalmam sincs, de Nappali lévén, gondolom világos szoba, bár azt nem értem a Pana hogy előzte be a Samu-t (lehet a +nit miatt), pláne hogy a Samun van a legjobb tükröződésmentes (réteg) kijelző .
Azt sem értem miért nem lehet tudni hogy a 3-4. milyen pontot kapott, miért csak 1-2 van,[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
tlala
addikt
válasz Chaser #29690 üzenetére
Tényleg érthetetlen ez a hálózati anomália.
Nálam, ahogy írtam is, egy ilyen mini PC-be van dugva a külső torrentező HDD USB3-on keresztül, és arról is zavartalanul tudom nézni a 4K-s filmeket a B8-ason, Plexen lejátszva.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz lala666 #29685 üzenetére
Nincs hdd a rendszerben, minek nezel te engemt' ? ( : ha azon mulna nem ennek par napig, orulok h megszabadulhattam a hdd-tol mar sok eve
Egyelore x aktanak elkonyveltem, ertelmes 1080p es 4k hdr kozozltt gyakorlatilag a hdr resz a kulonbseg, napokban neztuk a burning fiunal eppen, az a nehany film ami tenyleg erdekel 4k-n elfer usb-n is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
válasz Gigi01 #29686 üzenetére
A plazmánál és az olednél is másképpen történik a beégés. A plazmánál bármilyen statikus tartalom ott tudott maradni huzamosabb nézés után (akár 1-2 óra). Sőt ha szélesvásznú filmeket néztél, a két sötét csík alul, felül ott maradt egy időre, ha vége lett a filmnek. Úgy értem látható volt a két csík határa. De ezek a statikus részek, fekete csíkok eltüntek, ahogy más tartalmat néztél. Akkor volt gond ha nem tüntek már el akkor sem, ha a tv védelmét is lefutattad (pl "lapozás" a Samsungnál).
Olednél, ha mindig ugyanott ugyanolyan tartalom van a képernyőn, akkor azok a pixelek öregednek. Főleg a piros és narancssárga tartalom a veszélyes. Egy idő után ott marad a tartalmuk. Ha már ott marad és a teljes pixelfrissítés sem segít, akkor nincs mit tenni. De oled esetében mondjuk 2 óra piros logó után nem marad ott a tartalom, viszont a nézések, bármilyen kevés idő is egyenként, összeadódnak. Tehát ha 6x10 percet nézel piros logót egy hét alatt, az ugyanolyan, mintha 60 percet nézted volna egyhuzamban. De amúgy bármilyen statikus tartalomra igaz ez. Ha pedig széles vásznú filmet nézel (ez azért kevésbé veszélyes), akkor ugye a feketén maradt rész kevésbé öregszik a képet tartalmazó részhez képest. Ez is egy idő után látszik csak meg. Ha meg már látszik bármi is, azt nem igazán lehet visszafordítani, nem úgy mint a plazmánál.
Majd kijavít valaki, ha valamit rosszul írtam.[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
Én nem foglalkoztam azzal, hogy teljes képernyős legyen. Lassan 2 éves a készülék, nincs a kijelzőn beégés, visszamaradás sem volt még. Tévét is rendesen nézek ráadásul.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
janos666
nagyúr
Bőven elég bármilyen HDD, ha nincs sok más dolga egyszerre.
Ha direkt az a cél, hogy "bejárasd", akkor nyilván teljes képernyős kéne.
De amúgy szerintem nézz amit szeretnél, nem "kötelező" az ilyen járatgátas.Én már olyat is megfigyeltem, hogy mikor elkezdett IR-t hagyni a Firefox felső csíkja, akkor indítottam egy Pixel Frissítést a felhasználói menüből éjjelre, de másnap még mindig látszott, majd 1-2 darab 2,35 film alatt teljesen eltűnt (onnan, ahol film közben végig fekete volt a képernyő).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Gigi01
őstag
válasz lala666 #29685 üzenetére
Nálam az most a gond,kevés lesz a helyem.Nekem csak a rendszer van ssd-n.
Vehetek bármilyen jobb minőségű hdd-t ugye?Most sincs ssd-n,és tökéletes minden.Még annyi,hogy teljes képernyős filmeket akartam nézni,bejáratás végett.
Stranger Things-nél ez megbukott,de nem annyira gáz remélem?
Már szerzem a teljes képernyős filmeket.Különben az st60 plazmámon ennyi idő alatt látható visszamaradás volt rajta,itt semmi nyoma.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Dadan01 #29682 üzenetére
i5 6200u cpu, 16gb ram, 500gb 860 evo, 1 tb mx500, előzőn w7 pro, utóbbin w10 pro, mondhatni friss rendszerek, minden pörög, egyszerűen el kezd pufferelni a tv
ami érdekes, pl csatahajó, 56GB verzió, mindig ugyanazoknál a pontoknál szaggat be, vannak részek amiknél akár 10 percig semmi, aztán lagggggggggg, de olyan jeleneteknél is, amik kis túlzással statikusak, mivel nem akartam belevágni egy fél téglát, így egyelőre marad az usb 4k hdr filmekhez ( :
routert nemrég vettem pont a 4k hdr filmek miatt, az meg megy vissza a boltbaszerk:
ha a router usb-jén lógott dlna v media serverként az ssd, akkor is laggolt a tv-n a film, hiába volt mindenki mindenkivel kábellel összekötve, szóval tényleg passz, de erősen tv hálózat körül lehet gond megítélésem szerint[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dadan01
senior tag
válasz Chaser #29681 üzenetére
Gondolom task managert néztél, hogy esetleg mi fogja a géped erőforrásait. Teszt jelleggel feltettem virtualboxba egy omv5-ös rendszert, 1 giga ram, 1 mag proci (i3-6100), usb-re kötött tárolóról is ment lejátszás.
A laptomon viszont újra kellett telepítenem a rendszert nemrég, mert folyamatosan 100%-on fogta a hddt, és ha hat órán át hagytam bekapcsolva, akkor sem végzett azzal, ami beakadt neki. Én a hibakeresést a laptoppal kezdeném, esetleg egy másik gépet is kipróbálni stb. Perpill van nálam egy a57u router is, gyári fw-el, de kétlem hogy az lenne a hunyó. -
Chaser
legenda
válasz Dadan01 #29671 üzenetére
mint mondtam ott a bibi, hogy lannal is hülyül, érthetetlen, de ez van, innentől viszont wifis gond kizárva, mert a belső hálózattal magával van a gond
wifin 5g-n is néztem, elég egyértelműen jelzi hol lóg, akkor is ha nem automatán van, de wifit rá lehet fogni arra, h panel közepe, sok routerrel minden irányból, lanra viszont ez nem él
több kábellel is kipróbáltamClay
simán kellene lanon is vinnie 50-60GB-os filmet, az még nem túl nagy bitráta - 720p mkv-hoz képest nagy ( : -
servionál én semmi extrát nem látok állítás terén_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
renatto
őstag
FlatpanelsHD lehozta az eredményeket.
Ahogy várható volt lótök különbségek vannak. A Gaming különbség érthető, nem meglepő, viszont a HDR számomra érdekes, hogy a C9 behúzta és hogy "ennyivel". Továbbá hogy a legendás Pana szinhelyesség is alul maradt.
Az LCD-nek csak a világos szoba maradt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz janos666 #29659 üzenetére
Én már azt is díjjazom, hogy nem törölted a hozzászólásaim és hogy érdemben reagáltál. Köszönöm! 😉
A többiek azóta történt hozzászólásaiból pedig azt vonom le, hogy minden helyzetben, minden esetben tud az ember fejlődni, tanulni és némi átgondolás után normálisan is tud itt bárki reagálni egy ilyen tesztre.
Ez rám is igaz! -
Clay
senior tag
-
Tulku
veterán
Aszongyátok meg, ha letöltöm ezt az új szoftvert C8-ra mi lesz jobb, és mi lesz rosszabb
-
Dadan01
senior tag
válasz Chaser #29666 üzenetére
Ugyanilyen chipsetes routerem van, mint ez az ac57u (dlink860l), 5GHz wifin csatlakozik a tévé (B7). Minden megy szépen, 4k, yt, netflix, 1080p, nasról. Két v három fw frissítés óta van egy olyan jelenség, ami a 4k wifis lejátszást megnehezíti, miszerint 3 másodpercenként pufferel. Ezt azzal tudom orvosolni, hogy le és újracsatlakozom a wifire, ekkor megjavul. A készülék ki-be kapcsolása nem oldja meg. A másik amit kipróbálnék a helyedben, hogy másik szerverprogramot használj a gépen, és lannal tesztelj. A nasban nekem egy integrált N3450-es celeron van, de meg se röccen semmiféle ilyen feladattól.
-
Strezi
őstag
válasz Gigi01 #29667 üzenetére
Ennél a routernél, sokkal jobb a lan kábelezés! De ha amúgy is PC-t kötsz rán annál nincs jobb (persze ha a PC-d bírja a HDR tartamakat és a szoftverekkel is rendben leszel (WIN, lejátszó, GPU driverek)).
Ha amúgy nincs gondod a WiFI-vel, meg nem gond a lan kábel, akkor ne cserélj routert emiatt.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Chaser
legenda
válasz Strezi #29665 üzenetére
sztem ez se annyira gagyi gép - 16gb ram, 500GB/1TB ssd - , ac8260 wifi van benne, erről megy a servio, 1080p-vel nincs is baj a flipes csoda modem-routerről sem, akár 30-35GB-os filmig wifiről sem, de 4k az asus routerrel sem megy a notebook lanjáról sem, belaggol, tehát kizárásos alapon maradt a tv amire gyanakodni tudok, de passz, usb-n tökéletes minden film
-
Strezi
őstag
válasz Chaser #29662 üzenetére
A szerverre (laptop) tippelek, ha ennyire nem megy. Sajnos nem triviális egy windows file server belövése. Nem hiszem hogy egy gigabit vezetékes router (gyakorlatilag switch ként használva) szűk keresztmetszet lehet.
Power profilokat próbáld ki első körben, akkus, konnketoros üzemmódban is max-ra véve.Nekem egy eléggé lecsupaszított i7 miniPC a szerverem, tiltott update-ekkel, komoly(abb) disk - tömbbel. Nem két nap volt beállítani azt sem. Azonos disk-ről futó torrent server sem segít
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Chaser
legenda
gyári flipes helyett vettem egy asus 57cu-t v uc-t, csukott szemmel tudja a 4k streamet, nem kell ahhoz állítani semmit, de atv-n nyiknyiköl' a 4k-s film
szerk:
sztem messze van a "széklet routertől" ez az asus...[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Strezi #29655 üzenetére
b8-am van, copok' a 4k-val wifin és kábelen is, defektes lehet a tv-ben valami? vettem értelmes routert is, a probléma nem oldódott meg, van amikor beszaggat úgyis, ha a tv is routerbe van kábelezve és a notebook is gigabites lannal, tv-n ugyan csak 100-as van, de elégnek kellene lennie a filmjeimhez simán, de ac-s wifin is gondos a lejátszás, ellenben usb-n semmi gond ugyanezekkel a filmekkel
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #29653 üzenetére
Sajnos ilyen a világ. Ezzel a Panával nem lett vona semmi gond, ha nem lett volna ekkor "szipiszupi" tévé kampány előtte, ami talán, de csak nagyon talán indokolhatta volna az árát, de sajnos nem így lett. Én a Sonytól évről-évre várom, hogy valamivel többet tudjon mint az LG, de sajnos ott sem sikerül. És jelenleg a HDMI 2.1 a fejlődés OLED téren, amit viszont még év(ek)ig nem lehet talán kihasználni... Még azért a konkrét pontokra kíváncsi vagyok.
-
janos666
nagyúr
(#29640) rothfb - Én csak egy konkrét véleményedre reagáltam. Ebből szerintem nem kéne így a végtelenbe extrapolálni.
(#29641) rothfb - Ez a stílus (és buzizás) már olyasmi, amit nem kéne rendszeresen.
(#29642) rothfb - Joshi gyakorlatilag szándékosan tiltatta ki magát egyfajta tüntető mártír szerepben, vagy puszta heccből. De ezt te is tudod, folyamatosan spam-eltél te is vele együtt, mikor szándékosan kiprovokálta a dolgot (és amúgy az nem topicgazda, hanem moderátori döntés volt, a modker-ben tehetsz panaszt, csak ne felejtsd el, hogy ők látják a törölt dolgokat is, beleértve amit te magad spam-eltél akkortályt).(#29649) Gigi01 - Ha WiFi-n lóg a TV, akkor AC-s kell (80MHz 2x2 vagy több stream-el).
Ha kábellel csatlakozik a TV: A Servio-t és Plex-et gondolom a PC-re telepítetted, a TV-n pedig a gyári beépített lejátszót használod? A TV-re próbáltál letölteni valami alternatív lejátszót próbaképp?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Én kérek elnézést!
Itt egy nagy félreértések "áldozatai" vagytok, vagyunk!
A nagy kérdés kinek készülnek a termékek, milyen felhasználásra.
Értem ez alatt ki mit lát meg benne, s mit értékel.
Ez legyen, kép, hang, video.
Kezdjük a fotónál, képnél.
Ügye vannak az olcsó, de sokan, sokat használt gépek, telefonok, s a DSLR kamerák, s rengeteg formában, a beállítások, stb.
Jah s ki ért is hozzá? Ha nem, egy vacak az egész, pedig nem!
Ez van a TV-k nél is.
Olcsón szeretne nagyon jót. Kalibrálni minek, s ráadásul pénzt kiadni érte. Nemár 4
S ami a fontos, sajnos, mindenki a maga lovát dicséri!!
Ha vesszük a zenét a hangkeltőt ugyan az a szitu!
Ki akar áldozni milliókat egy jó rendszerre? Kevesen.
Jah, hogy nem hallja meg? Tudja mit kellene hallani?
A képpel is van, ki tudja mit kellene látni!?
Ha látja akkor értékeli is.
Nem hiába vannak drága megjelenítők.
Akiket ez nem érdekel, persze legyen az amit Ő jónak tart, lát, hall, érzékel.
Ettől még nem lesz rosszabb felhasználó, csak neki elég az amit vett!
Aki meg nagyobb igényű, mert látja hallja érzékeli azt amit szeretne, ne értékelje le a másik által vett akármit.
De ez igaz Pro- Kontra is!Ez az én szerény véleményem!
S nem utolsó sorban ki mit engedhet meg magának!
Attól persze még nem biztos, hogy látja, hallja, érzékeli!Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Pro Koryak
addikt
válasz daneel_hu #29654 üzenetére
"Az AF9 anyagból készült, míg az AF8 fröccsöntött műanyagból. Nagyon nem egy kategória a két készülék."
Ha a képminőségben szinte semmi difi nincs, akkor nem mindegy???
Hiszen pont ezt szajkózzátok az LG vs más gyártók között!!!Hogy a gz2000 pontosan mit is tud, azt egy részletes 'Vincent' teszt majd megmutatja, tuti teszteli majd.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Gigi01 #29649 üzenetére
Az a router kevés erre... Leginkább azért, mert az N WiFi (2.4Ghz) nagyon belassul, ha többen használják. Gondolom a társaságban volt egy-két telefon ami fent lógott WiFi-n? Illetve estére a szomszédok is aktívabbak általában...
Ha már Wifi, akkor érdemes a TV-nek dedikált 5GHz, AC WiFi-t adni. Vagy vezetékkel bekötni és a filmek 99,95%-ka hibátlan lesz.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #29652 üzenetére
Az AF9 anyagból készült, míg az AF8 fröccsöntött műanyagból. Nagyon nem egy kategória a két készülék.
Valószínűleg a GZ2000 sem fröccsöntve készül, legalábbis a képek alapján nem. Az más kérdés, hogy ezt leszámítva semmi előnye nincs, úgy tűnik még egy C9-hez képest sem.Szerintem a két kategóriát is a +soundbar miatt nyerte.
Várom az elméleteket, miért éri meg kétszer annyiért megvenni a C9-hez képest. -
daneel_hu
addikt
válasz renatto #29651 üzenetére
Érdekes mert itt is ugyanaz megy kicsiben mint az országban.
Ahelyett, hogy összetartanánk, szétszívatjuk egymást.Mindenesetre el tudom fogadni, hogy jobb a Pana, de akkor legyen valami konkrétum ami alapján ez kijelenthető. Mert konkrétum eddig semmi nem érkezett.
Az nem elfogadható magyarázat, hogy "...van három készülék amelynek épp nincs semmi baja." -
Pro Koryak
addikt
Azt azért sokan elfelejtik, nem a csóró magyar piacra lett kitalálva a Pana gz2000.
Szerintem egy filmstúdió lehet örül a színhelyes, végletekig beklibrálható képnek.
Ja, nem a csóró itthoni stúdiók!
Ha lazán megtehetném anyagilag + itt még sokan, valószínű a 65gz2000-et megvennék otthonra és nem a szarráakciózott, kifutó 55b8/c8-at vadásznák!
Tavaly a Sony af9 miben tudott többet az af8-nál. Még ennyiben sem, mint a gz2000, mégis kb.200e-rel többe került.Kíváncsian várom az LG b9/c9/e9... oledekről a beszámolókat itt a fórumon, sikerült-e megoldani a '8'-as szériában jelentkező hibákat.
Mivel más gyártó termékét senki nem veszi, így összehasonlítás megint nem lesz![ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz rothfb #29641 üzenetére
Érdekes, hogy pont a te mondandódból olvasok ki mást, mások meg kiforgatják a szavaidat... ez mind véletlen lehet, de ettől még nem kell "LG buzi"-zni, szerintem. Kapaszkodtok itt abba az egy tesztbe - és az egyetlen ami a világhálón található - amin a Pana nyert és az összes többit ignoráljátok. Lásd ahogy előtte 4 évig egyhuzamban LG nyert, no meg más hasonlót meg a Sony nyert, de az titeket nem érdekel, mert azokra van kifogásotok. Hajtjátok, hogy a Pana milyen jó, az LG meg milyen tré.... és még olcsó is. Na de a továbbiakban inkább átnézek ezeken mert már tényleg unalmas.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #29639 üzenetére
Igen, én is csalódtam, mert tényleg orrba-szájba promózták, hogy ez ilyen, meg olyan Hollywood-i minőség lesz...
No mind1.
Lehet, csak lesz neked "ócó hetvenhetes".
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz janos666 #29637 üzenetére
János! Megkérdezhetem,te mit ajánlasz filmlejátszásra?Még nem kötöttem rá a tv-re a pc-t.
A plex-et próbáltam ki,2 napig jól működött.Vendégek jöttek,jól beszívatott,mert csak pufferelt.
Tegnap megint jó volt,este 9-ig,megint elkezdte a pufferelést.Feltettem a serviio-t,pufferel.
Ez a router.
Bár előbb utóbb megy rá a gép,csak addig esetleg,valami áthidalás. -
judek
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy (PanaFZ800) az használati utasításban ábrázolt kép miszerint a TV-nek minden oldalról 10-10cm távolság kell a hűtés (hűlés) miatt az egy fa..ság vagy tényleg így van? Csak azért kérdezem mert most felraktam a falra és kb 3cm van a hátlap és a fal között. Ez gáz?
-
daneel_hu
addikt
"Gondolom, a hibák, amiket írsz, bizonyított tényeken alapulnak (panánál nincs, vagy elvétve, lg-nél pedig botrányosan sok, ugyan olyan példányszámnál), esetleg olyan fórumok tapasztalataira alapoznak, ahol mindkét (három, négy) gyártó majdnem olyan példányszámmal van reprezentálva...mert akkor az a válaszom, hogy a magyar szerviz eddig példásan viselkedett, a technológiából eredő típushibákért pedig sajnos nehéz tenni akármit is, persze - mint írtam is - amennyiben tényeken alapul az, hogy a panánál nincs ilyen, vagy elvétve, feltételezi azt is, hogy az lg-nek van még mit tanulnia a két tech óriástól...mert ugye tanulni sosem szégyen...lásd a jelenlegi helyzetet, ahol épp ő ad képernyőt a két gigásznak..."
Avforums hemzseg a Pana-hibáktól, mivel ott nem két tulaj van hanem több száz.
Ugyanazok az oled-specifikus hibák jellemzik a készülékeket mint az LG-nél, tehát nincs csoda.
Beleolvastam... alaplap és táphiba is előfordult, + olyat is láttam, hogy beégésre vissza lett utasítva a panelcsere.Örülök neki, hogy Rothfb és Pro készüléke(i) hibamentes(ek), de ez nem reprezentál semmit az égvilágon.
-
daneel_hu
addikt
válasz rothfb #29641 üzenetére
Ebben megkövetlek, visszaolvastam a január óta folytatott hype-ot és még TE voltál az aki itt hűtötte a kedélyeket. + Joshi...
De ha nem hiszed:
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/keres.php?type=-&stext=gz2000&submit=%C2%A0
Különleges tévének lett beállítva a GZ2000, hatalmas várakozásokkal.
Itt egy kétszer annyiba kerülő cuccról beszélünk a C9-hez képest.
Szerintem nem lenne túl nagy elvárás, ha fel is mutatna némi pluszt kétszer annyi zsózsóért... vagy ne legyek ennyire naív? -
Tulku
veterán
válasz rothfb #29644 üzenetére
Én kissé árnyaltabban látom a dolgot....
Vagyis szinte mindenki (kivéve aki hiba elhárítással fordul hozzánk) elégedett a tévéjével, miközben benned folyamatosan érlelődik egy feszültség, ami verbális kommunikációban nyilvánul meg rendre...
Senki nem mondta, hogy a pana vagy a sony ótvar, semmire való (én is majdnem panát választottam másodjára, mert egy árban volt a C8-al....tehát nem hiszem, hogy az általad használt LG buzi szókapcsolat rám illene), inkább azt, hogy rendkívül kicsi kép különbségek vannak köztük, miközben a kezelésük, használhatóságuk (belső lejátszó pl) egyértelműen jobbak...
Én speciel nagyon vártam ezt a 2000-es panát (olvass vissza, egyértelmű előre lépése esetén még megvételét is kilátásba helyeztem) de az itt is leírt - képernyő korlát - dolgok okán bebizonyosodott,hogy perpill nincs világ megváltó modell...modellek vannak kis kép különbségekkel...
Gondolom, a hibák, amiket írsz, bizonyított tényeken alapulnak (panánál nincs, vagy elvétve, lg-nél pedig botrányosan sok, ugyan olyan példányszámnál), esetleg olyan fórumok tapasztalataira alapoznak, ahol mindkét (három, négy) gyártó majdnem olyan példányszámmal van reprezentálva...mert akkor az a válaszom, hogy a magyar szerviz eddig példásan viselkedett, a technológiából eredő típushibákért pedig sajnos nehéz tenni akármit is, persze - mint írtam is - amennyiben tényeken alapul az, hogy a panánál nincs ilyen, vagy elvétve, feltételezi azt is, hogy az lg-nek van még mit tanulnia a két tech óriástól...mert ugye tanulni sosem szégyen...lásd a jelenlegi helyzetet, ahol épp ő ad képernyőt a két gigásznak...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azért írtam külön, mert mindenkinek külön válaszoltam...
Egyébként én nem arra vagyok dühös, hogy a Pana nem nyert, mint tavaly. Hanem a reakciókra.
A gyártók szerintem elérték egyelőre a technológia határait. Legalábbis ezzel a panelgenerációval. Itt már nüansznyi a különbség. Én még azt is elképzelhetőnek tartottam volna, hogy ha az LG oda rak egy felsőkategóriás oled tv-t, azt is "megveri" a C9. Itt inkább az lenne érdekes, melyik tv produkál kevesebb képhibát, gondolok itt a szokásos oled betegségekre.Visszatérve igen kiakadtam, mert többek között én vagyok megvádolva olyan viselkedéssel, hogy márkát degradálok (LG), miközben itt ipari szinten zajlik ugyanez. Sokan észre sem veszik.
-
Tulku
veterán
válasz rothfb #29642 üzenetére
Nézd...egy részt megértelek...nyilván mindenki többet várt...őszintén engem nem érdekel ez a történet, szerintem nagyot már nem bírnak ezen a technológián fejleszteni, maximum, ha valami robbanás szerúen újabb, jobb panelt csinálnak...
Itt senki nem hangoztatta, hogy a pana és sony tulajok idióták (vagy hogy szvaiddal éljek pana "buzik"...mert klasszikusokat, csak pontosan), egy végeredmény nyilván önmagáért beszél...viszont az is igaz, hogy sokkal jobb, ha az LG magán kívül is talál oled forgalmazókat, főleg, ha minőségben egynerangúak (vagy esetleg jobbak) vele....
Én egy kissé problémának látom, hogy 5 beírásból 4 a tied, szerintem vond össze a mondani valód, így épp úgy hat, mint ha mérgedben ki akarnád írni magadból minden bajodat....és No offense, nem idegesítés képpen írtam!
-
veterán
válasz daneel_hu #29639 üzenetére
Én nem emlékszem, hogy itt bárki promózott volna bármit. Illetve az LG bármelyik modelljére emlékszem.😁🙄
Nem sült fel itt senki, lehetséges, hogy a panelből ennyit lehet kihozni, végülis panelgenerációváltás nem történt. A túlárazás meg majd lejjebb megy. A C9-ről meg már most jönnek képek elképesztő bandingokról... Kitudja mennyi panelcsere lesz megint.😎
Tőlem meg priviben kérdez Pana tulaj valamit, mert ide már be sem mer írni, mert kiutálják...🙄
Szomorú. Az összefoglalóba bele kell írni, hogy csak LG. Esetleg Samsung Qled tulajok írjanak. 🤔
Persze én leszek kitíltva, mert szídtam az LG-t (pedig nem, csak a fanatikusait), miközben más gyártókat ócsáróltok folyamatosan.
Nem véletlenül lett szegény Joshi is kitíltva innen 6 HÓNAPRA (nevetséges), trollkodott az igaz, de már nem csodálkozom rajta. Megértem, én is ezen a határon vagyok a sok begyöpösödött csőlátású emberke miatt. Méltatlan a fórum az oled névre, inkább a "Pusztuljon innen mindenki aki nem LG-s" névre kellene keresztelni ezt a fórumot.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz renatto #29638 üzenetére
Egy, én nem mondtam, hogy jelenleg jó vétel a GZ2000. Olyat is kiolvastál az írásomból, ami ott sincs. Én csak egy tesztről írtam, meg arról, hogy a sok LG buzi máris nekiesik minden más gyártónak, mert tavaly után, idén most pár ponttal LG nyert, sikerült végre a saját paneles LG-nek nyernie valamit.
Amikor tavaly más gyártó nyert, akkor a kis különbségekről, meg arról szó, hogy ez csak egy díj... Érdekes. -
veterán
válasz janos666 #29637 üzenetére
Na itt látszik mennyire egyoldalú a fórum, látszik, hogy minden, ami nem LG azonnal ignorálódik a fórumban, azonnal alázni és gúnyolódni kell rajta.
Én nem mondtam egyetlen szóval sem, hogy a Pana/Sony diktál. Máris ki van forgatva a szavam. Azért abban egyetérthetünk, hogy az LG nem puszta szívjóságból adogat az általa megszabott árakon el paneleket szegény japánoknak. Odadob egy kis koncot, hogy szegények azért tudjanak gyártani...🤣
De mit várjak, ha már a topicgazda is ennyire csőlátású és egyoldalú... -
daneel_hu
addikt
válasz rothfb #29636 üzenetére
Teljesen mindegy.
A GZ2000-et elég keményen promózták, hogy majd "így meg úgy, legközelebb lesz a REC2020-hoz, referencia lesz oledek között stb..." Elképesztő hype ment hónapokon keresztül még itt a topikban is.Erre...
...az LG utolsó előtti készülékét 2 kategóriában verte (belépő ugye a B9 lenne, de ótvar ciki lett volna a B9-et indítan) , összességében pedig semmiben. (overall)
Ha a C9 egyátalán bármiben is veri a rommáhype-olt készüléket az szerintem már önmagában égés.Egyébként a GZ2000 ellen kurvára nem a C9-et kellett volna indítani, hanem minimum E9 vagy W9-et, persze sejthetjük akkor mi lett volna a végeredmény.
Két kategóriát elvitt a Pana, gondolom a beépített soundbar és a HDR10+ támogatás miatt.
Azt már eleve nem értem miért a C9 indult egy soundbaros tévé ellen, de ez maradjon Vincenték titka.Amúgy részemről örülök neki, hogy felsült a japcsi gyártó mert csak a hónapok óta hangoztatott véleményünket támasztja alá, hogy nincs sok különbség a készülékek között, teljesen mindegy pár márkafan mit hisz.
Az viszont tényleg jó, hogy nem egy gyártó van hanem 4-5, még akkor is ha mindben LG-panel van.Mindenesetre nekem óriási csalódás , hogy csak ennyit tudtak felmutatni.
-
renatto
őstag
válasz rothfb #29632 üzenetére
Realitás szintjén kétlem, hogy 55GZ2000-et vesz valaki "nemsoksemmi" különbségért 1.2 milláért, holott ezt 55C9 esetén 600-ért megkapja (ami HDMI 2.1 is).
Meg is teheted, de utána ne gyere ide és győzködj mindenkit, milyen jó üzletet csináltál.... látom foggal körömmel kapaszkodtok mindenbe ami LG ellen/Pana mellett szól....
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz rothfb #29634 üzenetére
Ja, abszolút biztos, hogy érdemben lenyomja az LG OLED TV-k árait, hogy vesz tőlük más gyártó is OLED kijelzőt. A Sony és Pana diktál, ők mondják meg mennyit adnak érte, az LG pedig szállítja, különben megy a kamikaze a székhelyükre. Aztán az LG kénytelen olcsóbban adni a TV-it is, mert a Pana és Sony ezt a kierőltetett beszerzési árrést mind a saját vásárlói zsebében hagyja.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
veterán
Még annyit, hogy ha másért nem, azért mindenképpen örülni kell egy Panának, hogy van konkurenciája az LG-nek. Kitudja milyen lenne az oledek árazása, akár az LG-ké is, ha nincs versenytárs. Sokan talán nem tudtak volna kicsit több, mint 3 kilóért B8-t venni, hanem az 55-s is kiszaladt volna fél millió körül. Ezen is érdemes lenne elgondolkozni, mielőtt össztűz alá vonná itt mindenki a Panát és a többi márkát.
-
veterán
Azért emlékeztetnélek:
Best Living Room TV: Panasonic GZ2000Best Home Theater TV: Panasonic GZ2000
Szóval azért ne temessük a Panát. Másrészt meg tavaly a Pana nyert egyértelműen, én most két nyertes tv-t nézek itthon.
Érdekes. A tavalyi eredmény belinkkelése után itt egy LG istenítő azt írta, hogy nem számít az eredmény, mert annyira kicsik a különbségek, hogy egyáltalán nem számít egy díj.
Most meg, hogy 4 kategóriából 2-t (a fontosabbakat) megint az eltemetett, lenézett Pana nyert az agyonsztárolt, istenített (de sok garanciális problémával küzdő) LG előtt, viszont overall-ra az LG-t hozták ki, mindenki úgy beszél, mintha megváltották volna a világot az LG-sek és a japánok jobb, ha elsunnyognak.
Mindig engem és Pro Koryak-t éri az a feltételezés, hogy nem vagyunk reálisak és szídjuk az LG-t, miközben pont azok néznek le több évtizedes márkákat, akik ezzel a váddal illetnek minket. Néhány embernek érdekes a hozzáállása és az értékítélete. El kellene gondolkozni gyerekek.
A Pana hiányosságait aláírom, de mindennek ellenére nyert tavaly és majdnem idén is. Valamiben nagyon jók a japánok, ha a jó oprendszerrel és jobb árazással megáldott LG-t, azt az LG-t amelyik a saját paneljét használja, ezáltal közvetlenül tud vezérlést, procit fejleszteni a SAJÁT paneljéhez, mégis meg tud szorítani, verni egy Pana.
Realitást srácok... Kicsit több realitást! -
janos666
nagyúr
válasz daneel_hu #29625 üzenetére
Akkor lehetne csodákat várni, ha az LG TV-iben (a kész komplett készülékben együtt) valami nagyon el lenne rontva. Régen ez valahogy így is volt egész hosszú időn át: látványosan jobb LCD TV-ket tudott összerakni pl. a Sony az LG IPS kijelzőpaneleivel, mint maga az LG (ez igaz volt a Samsung PVA paneleire is, csak kisebb mértékben). Én azt szoktam volt mondani akkoriban, hogy az LG egy közepesen jó alkatrészgyártó és gyenge késztermék gyártó. Nagyjából 2017 óta viszont elég jó az LG processzora, szoftvere és gyári kalibrációja is (most már minden felső-közép, vagy jobb), így nem nagyon marad min tuningolni, legfeljebb amit a Panasonic csinált a GZ2000-rel ("túlhajtott" max fényerő), de még az sem ég és föld (nem feltétlenül éri meg, ha azt is megnézzük mennyivel drágább). Ami mégis kifogásolható, az pedig általában szűk rétegigény (pl. PC mód képminősége), így mások sem gyúrnak rá vagy náluk más hasonló rétegigény szenved..., vagy a kijelzőpanel gyártásán múlik, így minden márkát egyformán érint.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz daneel_hu #29625 üzenetére
Nem mindenkinek egyértelmű. Vannak akik szentül hiszik, hogy egy Sony vagy Panasonic biztos jobb valamiben... A régi szebb napokat is megélt japán presztízs márkák emléke mély nyomot hagy... Persze részben indokoltan, de az idők változnak. . Egy pár éve ki hitte volna, hogy az LG lesz aki lapot húz a 19-re és nyer...
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Ez eddig is egyértelmű volt aki jobban belegondolt abba, hogy LG-panellel nem lehet megváltani a világot.
El tudom képzelni, hogy bizonyos szegmensekben 1%-al jobb egy készülék a C9-nél, de sokkal jobbat nem tudnak kicsiholni. Mi alapján?Itt akkor lenne óriási különbség amennyiben mondjuk a mozgás jobb lenne egyik-másiknál.
(mondjuk eléggé észrevehetően)
És akkor nem nyerhetne overall-kategóriában LG-készülék.
De mivel ebben nyert számomra elképzelhetetlen, hogy a mozgás annyival jobb lenne mondjuk a Panánál... -
renatto
őstag
válasz daneel_hu #29620 üzenetére
Nem tudom, pedig a referencia monitor Sony volt.
Viszont a "válogatott panel" kategóriát a Pana vitte , mivel a panel annyira túlvezérelt - a magas nit érdekében - hogy bandingol. Továbbá a statikus logók körül nagyon erősen sötétít.
Az LG sem volt túl szerencsés, mivel csak a 2. panel volt elfogadható, de még azon is láthatók voltak sötét jeleneteknél "függőleges vonalak" (amit nem banding-ként nevez).
Még annyit tett hozzá hogy az LG vagy élen volt vagy egálban az összes kategóriában és a Pana árazását semmi sem indokolja.
Ezeket olyan írta aki részt vett rajta.
Hacsak nem téves ez az egész, akkor a Pana nem váltja meg a világot és sikerült a túlárazási versenyt is megnyerni a Sony előtt!
-
renatto
őstag
AVSforum-on ezt dobták most be eredménynek:
Best Living Room TV: Panasonic GZ2000
Best Home Theater TV: Panasonic GZ2000
Best HDR TV: LG C9
Best Gaming TV: LG C9
Best Overall TV of 2019: LG C9
-
tutitibi
senior tag
válasz rothfb #29596 üzenetére
Van egy Enigma2-es boxom, arra elvileg van ilyen kliens. Ami amúgy 4K-s és linux rendszerű. De olyan linux, amibe bármit be is rakhatsz, nem zárt rendszer, mint a Panasonic oprendszere , ami nem "okosítható".
Az LG OLED TV-k oprendszere mennyire okosítható ??
Úgy értem pl. a "card sharing" konfigolható vagy tiltott ? Gondolok itt az Oscam-ra.
[ Szerkesztve ]
-
-
renatto
őstag
Ma van a HDTVTest Shootout 2019, kiváncsian várom mit tud felmutatni a GZ2000.
-
gologolo
tag
válasz janos666 #29593 üzenetére
Köszi az észrevételt! Red Dead Redemption meg Last of Us ill egy két jobban sikerült autós cím van betervezve de szerintem semmi komoly terhelés nem lesz mert 2-3 óránál úgyse lesz időm sose egyhuzamban többet játszani, másfelől meg engem mindig a single player érdekelt az meg nem az 500-1000 órák kérdése úgyse
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest